Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το νέο topic, επηρεασμένος από την πρόσφατη (15-17/12) επίσκεψη σε αυτό το χιονδρομικό. Αν και είπαμε και πρέπει να στηρίζουμε τα ντόπια προϊόντα, η δωρεάν κάρτα την πρώτη ημέρα λειτουργίας, τα δίαφορα events και το επίσης δωρεάν νυκτερινό σκι σε ιδανικές πίστες με φωτισμό αγώνα, σίγουρα αποτέλεσαν ισχυρό κίνητρο σε σύγκριση με τα ελληνικά ΧΚ, που πέρα από μεμονομένες περιτπωσεις κουπόνιών, ΄δεν έκανα καμία προώθηση τηςέναρξης της περιόδου, ποντάροντας μάλλον στην τρέλλα μας και τα Χριστούγεννα.

Έτσι, μετά από σκέψη και περισυλλογή με τον σύντροφο Koumparo, αφού αποκλείσαμε το Pamporovo λόγω απόστασης για ΣΚ και το Πισοδέρι λόγω κόσμου, τη Βασιλίτσα λόγω πολλών σανιδάδων, το δε Bansko λόγω και όστους κάρτας και κόσμου, καταλήξαμε ότι ήρθε η ώρα, η επίσημη πρώτη να γίνει στο Borovets, έχοντας και την περιέργεια να δούμε αν όλα όσα μας έχουν πει κατά καιρους Herman και Koukos ισχύουν!!!

Διαδρομή:

Δρομολόγιο:

Ε-79, Προμαχώνας - Sandanski - Blagoevgrad - Dupnica - 62, Samokov όταν μπεις στο χωρίο, μετά τα φανάρια, δεξια 82, Borovets

Μέσος Χρόνος διαδρομής, τηρώντας ειδικά στη Βουλγαρία, πιστά τα όρια ταχύτητας:

4,30 λεπτά (πόρτα σπιτιού - πάρκιννκγ ξενοοδοχείου)

Κόστος μετακίνησης με ελάχιστο γέμισμα Ελλάδα μέχρι Προμαχώνα και φουλάρισμα Βουλγαρία 70 ευρώ + 5 ευρώ vienetta (οδικός φόρος, ισχύει για μία εβδομάδα. Υπάρχει και ετήσια με 50 ευρώ. Δεν υπάρχουν διόδια)

Διαμονή:

Ξενοδοχείο. Hotel Ela 3*.

Συμπαθητικό, καθαρό με αλα καρτ πρωινό το Σάββατο, ικανοποιητικό μπουφέ την Κυριακή ΑΛΛΑ αργά για ΣΚΙ (8:00 - 10:00). Δυνατότητα late check out, οπότε πριν φύγεις, κάνεις και ένα μπανάκι!!! Μαγικό!

Σπα και σάουνα με έξτρα χρεώση 3 ευρώ το άτομο, αλλά δεν δοκιμάσαμε (λόγω νυκτερινού).

Δωμάτια τεράστια, με ζέστη και ησυχία. Γενικά, αισθητική vintage, μοίαζει με Ξενια του 1970 από τις ελληνικές ταινίες, αλλά τα μπάνια ολοκαίνουργια κια καθαρά.

Διπλά στη Γόνδολα (2 λεπτά περπάτημα), με δικό του skidepot στο δικό του μαγαζί με είδη σκι (πολύ καλό και καλές τιμές), αλλά κλείνει στις 19:30 και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το νυκτερινό. Υπάρχουν όμως διάφορα skidepot γύρω από Γόνδολα και Καρεκλάκια βάσης, με τιμή 3 ευρώ η ημέρα ή 14 ευρώ η εβδομάδα.

Φαγητό:

Παρασκευή:

Σαντουιτσάκια από το σπίτι και σοκολάτες στη διαδρομή

Σάββατο:

Μεσημέρι - Βράδυ:

Pizza Napoli, με Σταύρο στην άγρα πελατών, ο ο οποίος όμως μιλάει τέλεια ελληνικά. Μας τσίμπησε, αλλά άξιζε τον κόπο, ενώ και οι σερβιτόροι, πολύ καλά ελληνικά και ευγενικοί. Φαγητό πολύ και σχετικά φθηνό. 12 ευρώ το άτομο το μεσημεριανό - κρέατα, σαλατα, κρασί και παγωτό, 6 ευρώ το βραδυνό με μεσαία πίτσα και σαλάτα. Στα συν, ότι, μεταξύ μεσημεριανού και βραδυνού σκι, αφήσαμε εκεί τα σκι μας και κάναμε τις βόλτες μας!!!!

Κυριακή:

Διπλό εσπρεσσάκι μετά το πρωινό (1,20 ευρώ) στο ξενοδοχείο που είναι μέσα στην πίστα (Ice Angels) μετά στάση για φαγητό σε χωρίο Krecna σε ταβέρνα με 6 ευρώ το άτομο, ψαρονέφρι, σαλάτα, πατάτες και κοκακόλα!!!!

Σκι:

Τιμή κάρτας: 26 εύρώ.

Πεδίο: Πολύ καλό και ικανοποιητικό μέγεθος με όμορφες, μεγάλες καλοστρωμένες κυρίως κόκκινες πίστες. Δυστυχώς, δεν είχε πλήρη λειτουργία, αλλά όσες κάναμε ήταν μαγεία.

Ιστοτόπος: www. borovets-bg.com

Κόσμος:

Το Σάββατο που ήταν δωρεάν, το πρωί που ανεβηκαμε , 9 η ώρα όλα καλά! Όταν όμως κατεβήκαμε από την γόνδολα, για να πάμε στην άλλη μεριά, η ουρά έφτανε στο ξενοδοχείο. Πανικός, Το βράδυ το ίδιο. Την επόμενη μέρα που πλήρωνες, ερημιά!!!! Δεν έρω πως είναι σε μέσες συνθήκες, αλλά αν και τα λιφτ είναι σχετικά αργά, δε νομίζω πως θα έχει πρόβλημα - εκτός φυσικά των εορτών!!!

Γενικά:

Πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί, σε λιφτ, εκδοτήρια, με χαμόγελο, όμορφες παορυσίες και πολύ καλά αγγλικά. Φαίνεται πως αυτό το θέρετρο έχει παράδοση και δεν είναι αρπαχτή! Πεδίο πολύ καλό για τρεις πλήρης ημέρες. Ιδανικό είναι Πέμπτη βράδυ - Κυριακή, όπου την Παρασκευή, όλη την ημέρα είσαι πάνω - κάτω, το Σάββατο, το ίδιο, το Σάββατο το βραδύ, (18:00 - 22:00) άντε πάλι και την Κυριακή, ρίχνεις τρεις - τέσσερις κατεβασιές, μπανάκι και δρόμο!!!

Μάλλον, θα πρέπει να πάρουμε κάποια διδάγματα και παραδείγματα!

Edited by Dim
  • Like 10

carpe diem

ειχα παει περσυ στο borovets περιοδο φωτων(hotel ela και γω).ετυχε να ριχνει δυο μερες ασταματητα χιονι,το χιονοδρομικο ηταν σε πληρη λειτουργια,το τοπιο φανταστικο,ουρες σχεδον καθολου και απλα δεν ειναι ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ εκει σεβονται τον πελατη και με το παραπανω.Δινεις 26 ευρω αλλα εχεις λιφτ και μεγαλα πεδια για σκι και σανιδα.επισης εχει και ωραιο νυχτερινο.αν εισαι λιγο τρελαμενος αρχη σεζον ξεκινας το πρωι, κανεις ενα διαλειμμα για φαγητο και αν θυμαμαι καλα στις 6 ξεκιναει βραδινο σε μια πιστα καλη σε μηκος και κλιση με πολυ καλο φωτισμο!

Εγω περίπου για τους λόγους που είπες, απόσταση + Τζάμπα το σκι όλο το ΣΚ χ βρεθηκα στοβΠαμποροβο. Όλο ανοιχτό, πολύ χιόνι, αλλα επειδη τζάμπα γινόταν πανικός. Φεβρουάριο που πάω δεν περιμένεις ούτε λεπτό και τώρα περίμενα μέχρι και 40λεπτο.... πάντως για αρχή ήταν τέλεια. Ας βλέπουν και οι δικοί μας προσφορές πέρα από οργάνωση.

Και τα δύο είναι πανέμορφα βουνα (με προτίμηση το pamporovo). Άντε γιατι μας πριξανε με το Bansko που ναι μεν έχει πιο συχρονες εγκαταστάσεις αλλά το έχουν παραξιλώσει και νομιζουν οτι είναι μονοπολιο. Σαν πεδίο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο από τα τρία αλλά δεν έχεις ούτε την φανταστική πράσσινη του pamporovo που για αρχάριο είναι ότι πρέπει και κατεβένει και όλο το βουνό ούτε τις πιστάρες σε μίκος, πλάτος, ομορφιά μέσα στην πικνή βλάστηση. Και εγώ τον Φλεβάρι μάλλον Borovets θα πάω γιατί το pamporovo το έχω βαρεθεί αν και έχω να πάω 5 χρόνια και με ποιάνουν τα στεριτικά μου.

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

προετοιμασια για το απογευματινο-βραδινο(σε περιπου 1¨30 ωρα την κανουν την πιστα κοτλε απο πανω μεχρι κατω

dsc07562e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Like 1

το αποτελεσμα!

dsc07566o.jpg

θεα απο ψηλα και οτι πρεπει για σαντουιτσακι!

dsc07542y.jpg

κατεβασια κατω απο τα καρεκλακια

dsc07684.jpg

οταν ξεκινησε να ριχνει αρχισε το παρτυ

dsc07757x.jpg

φωτο απο το δρομο μετα απο ισχυρη χιονοπτωση(δεν ειχε σταματησει να χιονιζει την ωρα της φωτογραφιας)

dsc07540s.jpg

δρομακι με μαγαζια

dsc07721h.jpg

την αλλη φορα με φτυαρι

dsc07764l.jpg

σπιτακια ενοικιαζομενα (απλα απ οτι θυμαμαι τα νοικιαζουν για εβδομαδα)

dsc07740d.jpg

• Like 3

Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Θα είμαι πάνω 21-26 Δεκεμβρίου. Θα μείνουμε σε ένα 5* ski in ski out ξενοδοχείο το όνομα του οποίου μου διαφεύγει τώρα. Εύχομαι απλά να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του Dim. 230 ευρώ με μεταφορικά από Αθήνα και 4 νύχτες με πρωινό και βραδυνό σε 5* ski in ski out ξενοδοχείο πιστεύω ότι είναι καλή τιμή.

26 ευρώ λοιπόν ski pass σε χιονοδρομικό δίπλα στην πρωτεύουσα, καταπληκτικές πίστες και καλό service. Δεν θέλω να μπώ σε συγκρίσεις αλλά ρε γαμώτο αυτό είναι αναπόφευκτό όταν κάποιο ΧΚΠ σου ζητάει 30 ευρώπουλα, και προσπαθεί να σου βγεί και από πάνω προσπαθώντας να σε πείσει ότι αυτή η τιμή είναι και φυσιολογική.....

τεσπα ελπίζω να τα περάσουμε καλά και να λιώσουμε στο σκι......

Φιλικά

Σπύρος

υγ: Dim από νυχτερινή ζωή παιζει τίποτα???

• Like 2

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

υγ: Dim από νυχτερινή ζωή παιζει τίποτα???

που να τρεχεις τωρα με καμμενους τετρακεφάλους Σπυρο μου????υπνος και υγιεινη ζωη.. :yes

• Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

που να τρεχεις τωρα με καμμενους τετρακεφάλους Σπυρο μου????υπνος και υγιεινη ζωη.. :yes

αμα θελεις νυχτερινη ζωη .....να πας με τον herman-kouko kai να κοιμασε απο τις 10 00 μμ

υ,γ

το ποστ ηταν για τον Σπυρο

sorry

φταιεειιι το τσιπουρο.

Edited by Gavis

o τρελος του χωριου......

Mα ίσα ίσα οι καμμένοι τετρακέφαλοι θέλουν άφθονη μπύρα για να σβήσουν την κάψα τους ))))....

Θα κοιμάμαι στα καρεκλάκια ))))

ΤΩΡΑ ζήλεψα... :)

εγώ να δεις....κρίμα που δεν θα είσαι μαζί μας πάνω...((((

• Like 2

Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Και από τις webcams που είδα, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον χιονοδρομικό! Περιττό να πω, πως κι εγώ ζήλεψα :)

Είναι γραφικό, έχει ωραίες πίστες, υπάρχει κουλτούρα χιονοδρομίας, παλιά πήγαιναν οι Τσάροι εκεί , το είχαν για χειμερινό θέρετρο...έχει μπαράκια, κάνεις ΤΟ ΦΑΙ σε χαμηλές τιμές, τι άλλο χρειάζεται κανείς για να πάει? ΑΑΑ ξέχασα , χρήματα βέβαια..... Καλά να περάσουν όσοι θα πάνε και αν τους βοηθήσει ο καιρός, σίγουρα θα το ευχαριστηθούν.

Borovets%20Bulgaria%2008%20061.jpg

1998719-MeSome_VERY_Big_Legs_Borovec.jpg

1998704.jpg

Να βάλω κι άλλες; :smoke:

Ρε δεν εννοώ τέτοιου είδους νυχτερινή ζωή :) ....κανά νορμάλ μπαράκι ή κλαμπάκι της προκοπής να πας να πιεις μία μπυρίτσα ψάχνω....Ουδέποτε άλλωστε υπάρξα φαν των assbars))))))).....

• Like 1

Πες τα βρε Σπυρο και χαλαει το thread!!! :wallbash:

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Παίζει πολύ παμπς!!!! Αγγλία και άγιος ο θεός!!!! Δες στο tripadvisor!

carpe diem

Σόρρυ Σπύρος...

Κάποιος άλλος μπορεί να το βρει ενδιαφέρον-ονόματα δεν λέμε...

οπως!!

εχει μαλια ,, κοντα ,, μακρια . ψιλος , κοντος , ασπρος ,,μαυρος , νιντσα ! βοιθος γιογκα !!!!?? κλπ κλπ :yes:evil:

Edited by PRESIDENT

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Καλημέρα, χρόνια πολλά εύχομαι και καλή χειμερινή σεζόν! Έχω κάνει 2 καλές επιλογές για Μπόροβετς. Το Eagle Rock και το Sveti Georgi. Σύντομα θα έχουμε και περισσότερες επιλογές. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο

http://www.skibookin...Borovets-Hotels ή επικοινωνήστε μαζί μου. Ευχαριστώ

Edited by skibooking.com
  • Like 1

Μόλις γύρισα από Borovets

Ήταν πολύ ωραία μέχρι και στις 25.12.12.

Δυστυχώς ανέβηκαν πολύ οι θερμοκρασίες και έχουν λιώσει τα χιόνια με συνέπεια πολλές πίστες να κλείσουν.

Εκείνο που μου έμεινε σαν κύρια εντύπωση για μια ακόμη φορά (είναι η πέμπτη φορά που πηγαίνω) είναι ότι έχει σταματήσει ό χρόνος.

Υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές τα τελευταία 20 χρόνια.

Όσον αφορά το βουνό, αυτό κάθε άλλο παρά ενοχλεί γιατί παραμένει πανέμορφο.

Αλλά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις δυστυχώς θα έπρεπε κάποια πράγματα να καλυτερέψουν. Και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν γίνονται πράγματα, την ώρα που λίγο παραδίπλα, στο Bansko, οι εξελίξεις τα προηγούμενα χρόνια ήταν καταιγιστικές.

Στα lifts κάποιες καρέκλες έχουν εκσυγχρονιστεί και γενικά η κατάστασή τους δεν ενοχλεί αλλά ή διασύνδεση μεταξύ των 2 βασικών περιοχών για σκι είναι προβληματική, κουράζει και αποθαρρύνει τον χιονοδρόμο να τις εναλλάσσει. Το περίεργο είναι ότι είναι κοντά και θα μπορούσε πολύ εύκολα να βελτιωθεί η σύνδεσή τους.

Αυτό που ενοχλεί όμως περισσότερο είναι τα μαγαζάκια με τις ταβέρνες και τα μπαράκια που έχουν μείνει αναλλοίωτα τουλάχιστο 2 δεκαετίες που τα ξέρω και σήμερα δείχνουν γερασμένα, φθαρμένα βρόμικα με κακής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και πολύ υψηλές τιμές.

Και στα ξενοδοχεία όμως η κατάσταση δεν έχει εξελιχθεί όσο θα περίμενε κανείς σε ένα τόσο προνομιούχο μέρος.

Ίσως έτσι μπορεί και να εξηγηθεί η σημαντικά μειωμένη κίνηση εφέτος, αφού η κρίση χτυπά πρώτα και περισσότερο τις περιοχές που έχουν και άλλα προβλήματα.

• Like 1

με εξέπληξαν αυτά που γράφεις

πραγματικά φανταζόμουνα ότι θα είχαν γίνει κάποια πράγματα

έχω να παω απο το 97 και φετος το σχεδιάζουμε για το Μάρτιο επειδή έχουμε βαρεθεί το bansko αλλά διαβάζοντας την περιγραφή σου μάλλον θα το αφήσουμε...