Mitsaras 230 Report post Posted February 1, 2013 Θα χρειαστείς και ένα ζευγάρι ζεστά αδιάβροχα γάντια! Αν παγώσουν και βραχούν τα χέρια σου, δεν θα είναι ευχάριστο! Kαι δεν ξεχνάμε ποτέ το αντιηλιακό! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted February 3, 2013 λοιπον σημερα εκανα το πρωτο μου μαθημα ωραια με πολλες τουμπες αλλα δεν το βαζω κατω!!!!αλλα δεν το ευχαριστηθηκα οσο θα ηθελα γιατι οι μποτες που μοθ εδωσαν ηταν παρα πολυ στενες και με πεθαναν τα ποδια μου κι ετσι για την επομενη φορα πηρα δικες μου! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted February 3, 2013 (edited) Ωραία, καλοφόρετες κι οι μποτούλες, ελπίζω να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις. Να θυμάσαι πάντως να τις ξεσφίγγεις στο διάλειμμα που θα κάνεις και κάθε φορά που ανεβαίνεις στο βουνό να έχεις κόψει καλά τα νυχάκια των ποδιών.... για να μην καταλήξουν με το φυσικό μωβ-μπλε χρώμα του πόνου (την πάτησα σαν πρωτάρα αυτό το 2ήμερο ). Καλή συνέχεια! Edited February 3, 2013 by marizaki Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted February 4, 2013 κατι σημαντικο,σε εμας τους αρχαριους πρεπει να μας ρυθμιζουν τις δεστρες χαλαρα,ωστε στην οποιαδηποτε πτωση τα πεδιλα να αποδεσμευονται?Σωστα? Χθες καναμε Μαιναλο με την επισης αρχαρια κοπελα μου και αρκετες φορες πεσαμε χωρις να φυγουνε τα πεδιλα. Αποτελεσμα και στους 2 να μας ποναει το μεσα τμημα στο δεξι γονατο. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted February 4, 2013 Μπορείς να αλλάξεις και μόνος σου τη ρύθμιση με ένα κατσαβιδάκι. Συνήθως στα σπιτάκια των λιφτ υπάρχουν πάντα εργαλεία. Αν δεν ξέρεις τον τρόπο πήγαινε καλύτερα στο σημείο που νοικιάζουν εξοπλισμούς στο χιονοδρομικό και ζήτησε βοήθεια - συνήθως είναι εξυπηρετικοί. Πάντως τα πέδιλα δεν πρέπει να φεύγουν σε κάθε μα κάθε πτώση. Πρέπει να είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε να αποδεσμεύονται στις πιο "βαριές" πτώσεις. Επίσης όταν νοικιάζεις καλό είναι να αναφέρεις πάντα το επίπεδό σου, ακόμα κι αν δε σε ρωτήσουν οι ίδιοι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted February 4, 2013 Παντα το αναφερουμε,αλλα καλα εκανες και μου τα εξηγησες για να μαθαινω σιγα σιγα τους μηχανισμους. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 4, 2013 (edited) Το περίεργο θα ήταν να μην πόναγε το πόδι σου και ειδίκά μέσα στο γόνατο μετά από μια μέρα γεμάτη πτώσεις. Σωστά το λέει δεν πρέπει να φεύγουν μετά από κάθε πτώση και πάντα να λέτε το επίπεδό σας και (ειλικρινά ε, δε θα μαθευτεί) το βάρος σας. Σε όσα μέρη έχω δει να νοικιάζουν πέδιλα, οι άνθρωποι ξέρουν και τα ρυθμίζουν στην ρύθμιση που πρέπει για αρχάριο. Οι εξαιρέσεις ίσως υπάρχουν και καλό είναι να ρίχνουμε καμιά ματιά περιμένεις να δεις από 4 μέχρι 6 ανάλογα με βάρος κλπ. Δυο θεματάκια που διαφωνώ με όλο το κόσμο αλλά από ότι βλέπω πολλοί, πολύ έμπειροι σκιερ συμφωνούν και το προτείνουν και αυτοί. Μακριά από μάσκα, βρεθήκαμε καμιά εικοσαριά το Σάββατο που είμασταν με γυαλί ηλίου ευτυχισμένοι και βρίζαμε τις μάσκες. Με τη παραδοχή ότι αν καταφέρεις να σκάσεις με την μούρη κάπου ναι ίσως κινδυνέυεις παραπάνω. Υπάρχουν εξαιρετικά γυαλία ηλίου ανοιχτά για σκι που βλέπεις και είναι σχετικά ασφαλή ακόμα και στην κατά μέτωπο στούκα με κοτρώνα. Αν δεν σας ενοχλούν πάσο, πολλούς τους ενοχλούν. Η τέλεια μπότα για τουριστικό σκι είναι αυτή που δεν χρειάζεται να ξεκουμπώσεις κανένα κλιπ ακόμα και όταν σταματάς για καφέ. Ποτέ δεν λύνω τις δικές μου, 12 ώρες με κουμπωμένες τις μπότες. Υπήρχαν επιχερήματα ότι το λύσε - δέσε δεν είναι και ότι το καλύτερο ειδικά αν το κάνεις σε κάθε κατάβαση. Δοκιμάστε το. Edited February 4, 2013 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 4, 2013 Από 4-6 για αρχάριο; Ρε Μιχάλη, εγώ μέχρι πρόπερσι έκανα με τις δέστρες στο 4,5 και δεν ήμουν ακριβώς αρχάριος. Τώρα τις έχω στο 7 παρά μισή τρίχα. Pierre δεν έχεις κάποιο πρήξιμο να φανταστώ; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 4, 2013 Η μασκα σε προστατευει απο χιλια δυο πραγματα..Το τζαμι δεν μπορει να σπασει και ετσι τα ματια σου ειναι προστατευμενα 100% απο πτωσεις σε παγωμενο μεχρι κλαδια δεντρων.Επισης με τη χρηση κρανους εφαρμοζει τελεια.Τα γυαλια παιζουν πανω κατω σε κραδασμους δεν ειναι ασφαλη μπαινει αερας και μπορει να τα ψαχνεις σε καποια πτωση.Παντα εχω μαζι μια μασκα που φοραω με το κρανος οταν σκιαρω και ενα ζευγαρι ηλιου που εχω σε σκληρη θηκη στο σακιδιο για τις στασεις και για το πηγενε ελα στο χκ Δεν συμφωνω να σκιαρεις με γυαλια ηλιου αλλα συμφωνω 100% οτι τις μποτες δεν πρεπει να τις λυνεις.Οι περισοτεροι νομιζουν οτι φταει η μποτα για το κοντρολ που δεν εχουν και τις σφιγγουν.Παντα στο ιδιο κλιπ απο το πρωι ως το βραδι.Μην σφιγγετε κατα τη διαρκεια της μερας.Ειναι εγγεφαλικο το θεμα.Απλα νομιζετε οτι θελουν σφιξιμο 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted February 4, 2013 Από 4-6 για αρχάριο; Ρε Μιχάλη, εγώ μέχρι πρόπερσι έκανα με τις δέστρες στο 4,5 και δεν ήμουν ακριβώς αρχάριος. Τώρα τις έχω στο 7 παρά μισή τρίχα. Pierre δεν έχεις κάποιο πρήξιμο να φανταστώ; πρηξιμο οχι,απλα πονο οταν ανεβαινω σκαλοπατια,εσωτερικα στο γονατο.Στη μεσα πλευρα.Το βραδυ μαλλον θα παω και σε ορθοπεδικο,γιατι με αυτα που διαβαζω εδω ειναι να παθαινεις πανικο,χαχα. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 4, 2013 Να πας σε ορθοπεδικό, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν τρέχει τίποτα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 4, 2013 Από 4-6 για αρχάριο; ok εξαρτάται από πολλά πράγματα! Το τζαμι δεν μπορει να σπασει και ετσι τα ματια σου ειναι προστατευμενα 100% απο πτωσεις σε παγωμενο μεχρι κλαδια δεντρων.Επισης με τη χρηση κρανους εφαρμοζει τελεια.Τα γυαλια παιζουν πανω κατω σε κραδασμους δεν ειναι ασφαλη μπαινει αερας και μπορει να τα ψαχνεις σε καποια πτωση. ΚΑΙ μπορεί να σπάσει η μάσκα και το τζάμι της. Υπάρχουν γυαλιά που δεν σπάνε. Προτιμάς τα πλαστικά και όχι τα τζάμια! Άλλωστε δε μιλάμε για γυαλιά τυπικά περιπάτου, αλλά για ΣΚΙ. Σε όλα που αναφέρεις τα προβλήματα έχουν λυθεί, ούτε αέρα βάζουν, ούτε τα ψάχνω, ούτε κραδασμό, !! Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted February 4, 2013 εγω προσπαθησα με μασκα και ενιωθα οτι μου κοβει το οπτικο πεδιο.Δεν ξερω γιατι,αλλα ετσι ειναι. Οποτε χρησιμοποιω κατι παλια oakley gascan που ειχα.Τρομερο γυαλι παιδια για το χιονι και φθηνο σχετικα για οακλευ.Το ειχα παρει χειμωνα 75ευρω. 1 Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
click 28 Report post Posted February 4, 2013 λοιπον σημερα εκανα το πρωτο μου μαθημα ωραια με πολλες τουμπες αλλα δεν το βαζω κατω!!!!αλλα δεν το ευχαριστηθηκα οσο θα ηθελα γιατι οι μποτες που μοθ εδωσαν ηταν παρα πολυ στενες και με πεθαναν τα ποδια μου κι ετσι για την επομενη φορα πηρα δικες μου! Έκανες την κάλυτερη δουλειά! Θα δεις τώρα με τις δικές σου μπότες πόσο γρήγορη βελτίωση θα έχεις την έπομενη φορά. Άντε και με δικά σου πέδιλα σύντομα. Η τέλεια μπότα για τουριστικό σκι είναι αυτή που δεν χρειάζεται να ξεκουμπώσεις κανένα κλιπ ακόμα και όταν σταματάς για καφέ. Ποτέ δεν λύνω τις δικές μου, 12 ώρες με κουμπωμένες τις μπότες. Υπήρχαν επιχερήματα ότι το λύσε - δέσε δεν είναι και ότι το καλύτερο ειδικά αν το κάνεις σε κάθε κατάβαση. Δοκιμάστε το. Διαφωνώ με αυτό. Η μπότα δεν πρέπει μεν να σε πονάει σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του ποδιού, γιατί τότε σημαίνει πως δεν εφαρμόζει σωστά, όμως θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή σε σημείο που στο κανονικό περπάτημα να κουράζει μετά από κάποια ώρα. Η πολύ σφιχτή αλλά σωστά προσαρμοσμένη μπότα παρέχει ασφάλεια στην κατάβαση, και καλύτερο έλεγχο και δεν πονάει όταν έχεις σωστά τοποθετημένο το σώμα με το βάρος μπροστά. Όταν όμως δεν κάνεις κατάβαση μετά από λίγη ώρα γίνεται ανυπόφορη και έτσι πρέπει να γίνεται. Αλλιώς σημαίνει πως το πόδι κολυμπάει μέσα. Δεν αναφέρομαι σε αρχάριους που δεν χρειάζεται να την έχουν τσίτα σφιγμένη σε πράσινες πίστες, αλλά από μία κλήση και επάνω θα πρέπει η μπότα να γίνεται ένα με το πόδι. Εγώ πολλές φορές όχι μόνο όταν κάνω διάλειμμα, αλλά ακόμα και όταν ανεβαίνω στα λιφτ αναγκάζομαι να την χαλαρώνω. Υπάρχουν βέβαια και μπότες με σύστημα χαλαρώματος από κουμπί χωρίς να την λύσεις για το περπάτημα, αλλά για καλούς σκιέρ δεν θα τις πρότεινα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 4, 2013 Πάνω κάτω το ίδιο πράμα λέμε. Εγώ αναφέρομαι σε τουριστικό σκι πιο πολύ προς αρχάριους, και δεν μίλησα καθόλου για περπάτημα, για στάση για καφέ. Απλά κυκλοφορεί μια μοντέρνα άποψη για τις μπότες που λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται ανυπόφορη όταν σταματάς για λίγο και δεν σημαίνει αυτό ότι το πόδι κολυμπάει μέσα και ότι κάθε λύσε δέσε είναι ένας κύκλος σφιξίματος με ότι σημαίνει αυτό για τα πλαστικά, για τα τυχόν "πιασίματα κάλτσας" και για την κυκλοφορία σου που καλό είναι να αποφύγεις. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας έχει ήδη αγοράσει μπότα, προτείνω να δοκιμάζουμε αν δεν πονάμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κύκλους και ειδικά για αρχάριο ίσως βοηθήσει κάπου που πια οι μπότες είναι αρκατά μαλακές. Για racing και μεγάλες σκληρότητες έχεις απόλυτο δίκο. Έλα ρε ομαδάρα να γίνουμε οι φανατικοί εναντίων της μάσκας πολλοί. Και εγώ νιώθω ότι μου κόβει οπτικό πεδίο...πχ τσιγάρο δε μπορώ να ανάψω μέσα στο μπουφάν με μάσκα . Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 4, 2013 Για το τελευταίο και μόνο λέω να μαζευτούμε να σου κάνουμε μια δώρο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted February 4, 2013 Να κόψεις το τσιγάρο, εσύ ειδικά! Όσο μεγαλώνουμε οι φθορές που προκαλεί το κάπνισμα είναι σωρευτικές, πιό πολύ για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες που εισέρχονται στην 30++ περίοδο της ζωής τους! Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι βλάπτει σοβαρά και την εθνική οικονομία αφού τα έσοδα από τη φορολογία στον καπνό δεν αντισταθμίζουν τα αυξημένα ιατρικά κόστη των ταμείων για την περίθαλψη των ασθενών από αιτίες που αποδίδονται στο κάπνισμα. Α, και δεν βοηθάει και στο να μάθει κανείς σκι (για να είμαι εντός τόπικ!!!) 1 Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted February 4, 2013 Έλα ρε ομαδάρα να γίνουμε οι φανατικοί εναντίων της μάσκας πολλοί. Και εγώ νιώθω ότι μου κόβει οπτικό πεδίο... . Η Αλήθεια είναι πάντος οτι απο τις 6 ημέρες σκι φeτο σε Ischgl.See,Soelden, Serfaus ..της 6 παρα μια ώρα μου κοσμούσε το κράνος !!!!!!! Επίσης εκτός την αίσθηση του Δύτη ,,,συνέχεια ψάχνω αναπνευστήρα η ρυθμιστή όταν την φοράω ,,, Mου την δίνει αφάνταστα που ακόμα και η oakley Θολώνει κα δεν μπορώ να την σκουπίσω από μέσα ούτε να την ψεκάσω με αντιθαμπωτικά σπρέι ..κατι που κάνω στα γυαλιά μου !!!!! οφ τοπικ τέλος Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 4, 2013 Τα γυαλια ηλιου μπορουν να σου προκαλεσουν τραυματισμο εστω και απο τον ιδιο τον σκελετο τους.Ειναι μετρο ασφαλειας και οχι αξεσ ουαρ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted February 4, 2013 Η μασκα σε προστατευει απο χιλια δυο πραγματα..Το τζαμι δεν μπορει να σπασει και ετσι τα ματια σου ειναι προστατευμενα 100% απο πτωσεις σε παγωμενο μεχρι κλαδια δεντρων.Επισης με τη χρηση κρανους εφαρμοζει τελεια.Τα γυαλια παιζουν πανω κατω σε κραδασμους δεν ειναι ασφαλη μπαινει αερας και μπορει να τα ψαχνεις σε καποια πτωση.Παντα εχω μαζι μια μασκα που φοραω με το κρανος οταν σκιαρω και ενα ζευγαρι ηλιου που εχω σε σκληρη θηκη στο σακιδιο για τις στασεις και για το πηγενε ελα στο χκ Δεν συμφωνω να σκιαρεις με γυαλια ηλιου αλλα συμφωνω 100% οτι τις μποτες δεν πρεπει να τις λυνεις.Οι περισοτεροι νομιζουν οτι φταει η μποτα για το κοντρολ που δεν εχουν και τις σφιγγουν.Παντα στο ιδιο κλιπ απο το πρωι ως το βραδι.Μην σφιγγετε κατα τη διαρκεια της μερας.Ειναι εγγεφαλικο το θεμα.Απλα νομιζετε οτι θελουν σφιξιμο Ηλία ωραία τα γράφεις περί μάσκας κλπ. Άλλα φαίνεται δεν έχεις δοκιμάσει τα αθλητικά γυαλιά της oakley για να τα γράφεις αυτά... Δεν θέλω να κατηγορηθώ από κανέναν για διαφήμιση κλπ δεν έχω ουδεμία σχέση με οπτικά!!!! Έχοντας δοκιμάσει σε αθλητισμό αρκετές πανάκριβες εταιρίες (arnette, julbo, Spy+, adiddas και κάποιες ποδηλατικές εταιρίες Rudy Project, endura κλπ) σαν τα Oakley δεν υπάρχει καμιά αντίστοιχη. Λόγο φακών επαφής είμαι υποχρεωμένος να φοράω συνεχώς γυαλιά στον αθλητισμό... Με λίγα λόγια είναι τα οπτικά και η Oakley! H εταιρία αυτή το έχει κάνει επιστήμη το γυαλί και οι φακοί της και οι σκελετοί της έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Έχοντας φορέσει αρκετές ώρες το Radar, το Flak Jacket, και το Μ Frame, κατέληξα στο τελυταίο γιατί εφαρμογή με το πρόσωπο μου ήταν απλα ΤΕΛΕΙΑ. Ποτέ δεν κουνήθηκε, ποτέ δεν βγήκε, ξεθάμπωνει αμέσως, και δεν κάθονται νερά και υδρώτας στην επιφάνει του φακου ποτε. Όσο για τη θράση του, το είχα κρεμασμένο στο ιμάντα του σακιδιού (σαν PMR) και μετά από τούμπα και σύρσιμο αρκετών μέτρων πάνω σε χαλίκια με το στήθος, τα γυαλιά ποιό εκτεθημένα απ'ολο το σώμα είχαν μια μικρή γρατζουνιά στο φακό. Φακός και σκελετός είναι απιστευτα εύκαμπτος! Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
click 28 Report post Posted February 4, 2013 (edited) Ταπεινή μου γνώμη είναι πως στο σκι δεν χρειάζεται να έχει κανείς ακριβά γιαλιά. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σου πέσουν και να σπάσουν, να γρατζουνιστούν, να πατικωθούν, να τα χάσεις κλπ. Έγω χρόνια τώρα μέ πλαστικά γιαλίά των πολύ 30 ευρώ έκανα σκι και δεν είχα ποτέ κάνενα πρόβλημα ούτε τα έχω και ένοια αν πάθουν κάτι. Εκτός βέβαια αν κάποιος έχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τα μάτια του και χρειάζεται κάτι εξειδικευμένο. Τώρα σε περίπτωση αγωνιστικού σκι όπου μπορεί να έχεις πτώση με μεγάλη ταχύτητα τότε η μάσκα νομίζω είναι μονόδρομος για σταθερότητα αλλά και την αποφυγή τραυματισμών. Edited February 4, 2013 by click Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 4, 2013 Από 4-6 για αρχάριο; Ρε Μιχάλη, εγώ μέχρι πρόπερσι έκανα με τις δέστρες στο 4,5 και δεν ήμουν ακριβώς αρχάριος. Τώρα τις έχω στο 7 παρά μισή τρίχα. Pierre δεν έχεις κάποιο πρήξιμο να φανταστώ; Xμμμμμμ καπου υπηρχε ενα πινακακι σχετικα με τη ρυθμιση DIN στις δεστρες..... αλλα που??? Η σωστη ρυθμιση δεστρας ειναι ΑΚΡΩΣ σημαντικη κ καλο ειναι να δινουμε προσοχη!!! Οσο αφορα μασκα ή γυαλια, στην αρχη εκανα κ εγω με γυαλια αλλα απο τη στιγμη που εβαλα μασκα δεν την ξαναεβγαλα. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 4, 2013 http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=3785 Όλοι οι σημαντικοί σύνδεσμοι στο σκι είναι μαζεμένοι εδώ: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=13855 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 4, 2013 http://www.snowclub....?showtopic=3785 ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ το πινακακι και καντε τις απαραιτητες ρυθμισεις ΟΛΟΙ! Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted February 4, 2013 οι μποτες πρεπει να σε σφιγγουν η οχι??? Quote Share this post Link to post Share on other sites