Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
stjarna

Θελω Να Μαθω Σκι!

Recommended Posts

θελω να μαθω σκι! και θα ηθελα την βοηθεια σας για το πως μπορω να ξεκινησω? ειμε αρκετα ασχετη και θα ηθελα πληροφοριες!!

Καλώς ήρθες. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις είναι να κάνεις μαθήματα σε κάποιο χιονοδρομικό. Μαθαίνεις τα βασικά, εξελίσεσαι και σιγά σιγά ξεκινάς και τις βόλτες μόνη σου. Εξοπλισμό (πέδιλα και μπότες) νοικιάζεις επιτόπου στο χιονοδρομικό.

elan.jpg

Καλωσόρισες. Σε όλα τα χιονοδρομικά υπάρχουν σχολές αρχαρίων και ενοικιάσεις εξοπλισμού. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι κάποια στοιχειωδώς αδιάβροχα ρούχα για αρχή (μπουφάν, γάντια, παντελόνι) και όρεξη!

Η καλή παρέα βοηθάει πάααααρα πολύ! Αν έχεις ήδη, εξαιρετικά. Αν δεν έχεις, είσαι στο σωστό σημείο για να βρεις. :)

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

παρεα δεν εχω δυστηχως γιαυτο και δεν ξερω πωσ να αρχισω μαρεσει παρα πολυ το βουνο γενικα παρεα ελπιζω να βρω!!

Που μένεις; Αν είσαι Αθηναία λογικά τα πρώτα σου βήματα θα γίνουν στον Παρνασσό ή στα Καλάβρυτα. Αν έχεις την τύχη να μένεις στην βόρεια Ελλάδα, τότε οι επιλογές σου αυτομάτως πολλαπλασιάζονται και μειώνεται σημαντικά το κόστος.

Make Parnassos Great Again!

Γεια σου stjarna! Κι εγώ καινούρια ουσιαστικά είμαι στο άθλημα και μπορώ να σου πω προσωπικά πώς ξεκίνησα.

Τα αδριάβροχα ρούχα που αναφέρει και ο Χρήστος παραπάνω είναι απαραίτητα για να ανέβεις στο βουνό. Για το σκι χρειάζεται πιστεύω οπωσδήποτε δάσκαλος σκι για να ξεκινήσεις. Στον Παρνασσό που πάω υπολόγιζε 40€/ώρα περίπου για ιδιαίτερο μάθημα, φαντάζομαι οι τιμές θα είναι παρόμοιες σε όλα τα χιονοδρομικά, μπορείς να το ψάξεις και στο internet και να πάρεις τηλέφωνα στις σχολές. Τα χρήματα είναι αρκετά, αλλά προσωπικά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Είναι επένδυση που κάνεις τις πρώτες φορές για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Αν μένεις σε σημείο απ' όπου περνά κάποιο skibus βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των έξοδων μεταφοράς.

Πολύ θέληση να έχεις γιατί στην αρχή κάποιοι τρομάζουν λίγο με το γλίστρημα και παρέα μη φοβάσαι, μπορείς σίγουρα να βρεις.

:skiing-4075:

Edited by marizaki

Καλώς ήλθες.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι μέσω δασκάλου κτλ.Αν δεν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να ξεκινήσεις αγοράζοντας ρούχα για σκι ( όχι ακριβά επώνυμα - δυστυχώς δε μπορώ να πω εταιρεία εδώ ) και μετά με κάποια παρέα και πολλή προσοχή ν'ανεβαίνεις τακτικά στο βουνό.Σε μένα τουλάχιστον, έτσι λειτούργησε για να «μάθω».

Καλή επιτυχία.

Tα πάντα ρει...και σκι...

καλωσόρισες και καλή αρχή!!

αν μπορείς δανεισου εξοπλισμο και γενικά περιορισε τα εξοδα σου

αν δεις ότι κολλάς και σου αρέσει,αρχίζεις και επενδυεις...εδώ είμαστε και για όποιες απορίες σου.

Kleanthis,εδω μιλαμε για όλες τις μαρκες ..ακόμα και από supermarket.Αρκεί να ξέρεις τι παίρνεις

και μεχρι που μπορεί να σε φτάσει.. :thumbup:

• Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Δεν ειμαι και ο πιο καταλληλος να σου πω πως να μαθεις...

Αλλα θα σου πω εγω πως εμαθα.Αγορα μπουφαν..παντελονι..

Ισοθερμικο....ενα ταξιδακι εξωτερικο...κατα προτιμηση Αυστρια...

5 μερες μαθηματακια απο 4 ωρες σε γκρουπακι με μονο 150 ευρω

και θα εισαι ετοιμη να κανεις μπλε πιστες...και ασε εδω να σου ζητανε

40 ευρω την ωρα για ιδιαιτερα....γιατι γκρουπακι μονο σ/κ κ αν....

Ξεχασα το σημαντικοτερο.....ολη τη παρεα του Συλλογου που

Ειτε απο το φορουμ...ειτε στο βουνο...σε βοηθαει σε καθε απορια σου..!!!!!!

Για να γινεσαι καλυτερος-η!!!!!!!!!!!!

• Like 1

ευχαριστω παρα πολυ για τισ απαντησεις σας καποια ρουχα εχω νομιζω ειμε οκ αν και δεν ειμε σιγουρη 100% τωρα μου μενει να τα βαλω σε μια σειρα !! ελπιζω να πεισω καμια φιλη να ερθει μαζι μου για πρωτη φορα!!!

Απλα να ξερεις οτι δεν υπαρχει φαρμακο , ουτε καποια θεραπεια αν κολλησεις! :P Καλως ηρθες στο club.Snowclub!!

• Like 1

Καλημέρες σε όλους και καλώς σας βρίσκω! Νέα κι εγώ, στο φόρουμ αλλά και στη χιονοδρομία :)

Στο μακρύ παρελθόν έχω δοκιμάσει μερικές φορές στα Καλάβρυτα, αλλά λόγω παρέας που δεν ενδιαφερόταν δεν ασχολήθηκα με δάσκαλο..πέρυσι βρέθηκα στο Καϊμάκ και έκανα το πρώτο μου μάθημα, από τότε το σκέφτομαι συνέχεια, αλλά λόγω άλλων αθλητικών υποχρεώσεων, δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο. Σε 2 βδομάδες θα βρεθώ στο Βελούχι για 3 μέρες και λέω να λιώσω. Πιστεύετε ότι με κάνα-δυο μαθήματα, ίσως μπορέσω να τσουλήσω σε καμιά εύκολη ή βιάζομαι? :innocent:

Edited by Marina7
  • Like 1

Μαρίνα σίγουρα τα μαθήματα θα σε βοηθήσουν με τα βασικά και θα μπορείς να κατέβεις κάποιες πίστες

Sent from my iPhone using Tapatalk

elan.jpg

Σιγουρα με 2 μαθηματα θα εισαι σε θεση να τσουλισεις, απλα επελεξε καλο δασκαλο γτ παιζει πολυ μεγαλο ρολο οτι μαθεις απο την αρχη να το μαθεις σωστα. Στο βελουχι εχει αρκετα καλους δασκαλους και το χιονοδρομικο θα σε βοηθησει αρκετα στο να εξελιχθεις.. Μην βιαζεσαι ομως να τα κανεις ολα μαζι, ολα θα σου βγουν στην πορεια και θελουν το χρονο τους.. και φυσικα μν παρασυρθεις απο καποιους που νομιζουν οτι το να πας σε δυσκολη πιστα σε κανει αυτοματως και καλο σκιερ...

Μωρέ 300 μέτρα να κατέβω μου φτάνουν, από τα 50 της εκμάθησης :D Και ας λιώσω σ'αυτά όλη μέρα, δε βιάζομαι καθόλου. Τέλειααα, δε κρατιέμαι!

Σε 3 μέρες σκι με 2 μαθήματα (ειδικά αν η παρέα ξέρει και βοηθάει) κάποιος που είναι ταλέντο κατεβαίνει όλες τις μπλε του Παρνασσού χωρίς να πέσει ψιλοσβέλτα. Το νορμάλ είναι όλες τις μπλε ψιλοαργά με καμιά τουμπίτσα που και που. Τα 300 μέτρα του Θησέα που πιθανολογώ ότι αναφέρεσαι λογικά θα τα κατέβεις 10 φορές τη τρίτη μέρα σκι σου.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το βασικότερο για έναν αρχάριο για να αγαπήσει το σκι είναι να φτάσει γρήγορα σε ένα επίπεδο που η ενασχόληση του/της με το άθλημα να είναι περισσότερο απόλαυση παρά ταλαιπωρία (πρωινό ξύπνημα, βάλε – βγάλε εξοπλισμό, προσαρμογή σε χαμηλές θερμοκρασίες κτλ).

Για να γίνει γρήγορα αυτό θα χρειαστούν δύο βασικά πράγματα: πρώτον ένας βασικός εξοπλισμός τουλάχιστον όσον αφορά τον ρουχισμό (σε σημείο που να μην βρέχεσαι και να μην τουρτουρίζεις) και δεύτερον κάποια μαθήματα (έστω ένα δύο) από ειδικό. Όσο και πρόθυμη αν είναι η παρέα σου να σου δείξει τα βασικά θα πρέπει να ξέρει αρκετά «κιλά» σκι ώστε να σε βοηθήσει να κάνεις σωστά τα πρώτα (και πιο βασικά) βήματα.

Προσοχή!!!

Το σκι είναι μια ασθένεια άκρως μεταδοτική και ανίατη. Αν κάνεις τα πρώτα βήματα σωστά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει γυρισμός. Κολλάς άσχημα. :D

Edited by ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ
  • Like 4

Snow to the people!

καλως ηρθστε κοριτσια! :)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Eνα πράγμα χρειάζεστε.....ΘΕΛΗΣΗ!...και άμα τρώτε τούμπες(που θα φάτε,δεν έχω καμμιά αμφιβολία),να σηκώνεστε και να πηγαίνετε για την επόμενη.Μην το βάλετε κάτω.Προς το παρόν, καθ΄όσον τελείως αρχάριες,δεν κινδυνεύετε....όταν όμως αρχίζετε και ψιλοξεψαρώνετε,εκεί αλλάζουν τα πράγματα! :animier:

• Like 1

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

.όταν όμως αρχίζετε και ψιλοξεψαρώνετε,εκεί αλλάζουν τα πράγματα! :animier:

και απλα κολλάτε για μια ζωη με το άθλημα

• Like 1

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

και απλα κολλάτε για μια ζωη με το άθλημα

Ναι...αλλά μη μου τις αποπροσανατολίζεις από τις τούμπες! :P

• Like 1

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

απορια!!!!! για να μην χτυπησουμε τι μετρα προστασιας χρειαζοντε??? και κατι αλλο καλο δασκαλο πως θα βρουμε????

απορια!!!!! για να μην χτυπησουμε τι μετρα προστασιας χρειαζοντε???

Σαν αρχάριοι πέρα από ένα κράνος και λίγη προσοχή στο τι συμβαίνει γύρω σας, τίποτε άλλο. Στα μαθήματα θα πρέπει σας μάθουν και πως να πέφτετε σωστά για να αποφεύγετε τραυματισμούς.

και κατι αλλο καλο δασκαλο πως θα βρουμε????

Εγώ ξέρω την καλύτερη δασκάλα στον Παρνασσό, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, γιατί είναι γυναίκα μου! :D :D :innocent:

• Like 4

sinox-0.jpeg