aab 1,430 Report post Posted October 22, 2013 Για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι, ο κάθε λαός, έχει τις συνήθειες του. Οι γερμανόφωνοι, γενικά, δεν έχουν στις συνήθειες τους την καράφα με το νερό στο τραπέζι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να σου αρέσει ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν, αλλά έτσι είναι. Στο Μόναχο, στην μπυραρία, ή στο εστιατόριο, πόσο κοστίζει το νερό; Νομίζω ότι έχασες το νόημα της παρατήρησης μου. Ήθελα να πω ότι abreuvoir σε τιμες goody's δεν γίνεται. Και αν θέλουμε να είμαστε και εμείς σωστοί, θα πρέπει να δεχθούμε ότι οι τυχόν αναβαθμισμένες υπηρεσίες του ΧΚΠ θα φέρουν σίγουρα και αναβαθμισμένα τιμολόγια. Οπότε ξαναγυρνάμε στη γνωστή συζήτηση: γιατί πρέπει το κράτος να βάζει την τσέπη στο χέρι για τα ΧΚ; (πιο πρόσφατα παράδειγματα η καρέκλα του Πισοδερίου που θα πληρωθεί από την περιφέρεια δηλ. τον κρατικό προϋπολογισμό και η λειτουργία του Φαλακρού, η διαρκής αιμοραγία του ΧΚΠ, κοκ). Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted October 22, 2013 Για να καταλάβω... Τα παιδιά σας θέλετε να μάθουν σκι σε μια μικρή σκιερή γούβα με θέα λίγο από την Γκιώνα, ή σε ένα ηλιόλουστο μεγάλο πλατό με Θέα Γκιώνα, Οίτη Καρπενήσι, Όλυμπο και την ορθοπλαγιά του Γεροντόβραχου από πάνω τους? Φέτος με τον παλιό Βάκχο θα είναι τα προβλήματα, αν υπάρχουν που νομίζω δεν θα υπάρχουν. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted October 22, 2013 Για να καταλάβω... Τα παιδιά σας θέλετε να μάθουν σκι σε μια μικρή σκιερή γούβα με θέα λίγο από την Γκιώνα, ή σε ένα ηλιόλουστο μεγάλο πλατό με Θέα Γκιώνα, Οίτη Καρπενήσι, Όλυμπο και την ορθοπλαγιά του Γεροντόβραχου από πάνω τους? Φέτος με τον παλιό Βάκχο θα είναι τα προβλήματα, αν υπάρχουν που νομίζω δεν θα υπάρχουν. Για φέτος μιλάμε. Γενικά μου φαίνεται σωστό αν και μάλλον πρέπει να συνοδευτεί από σαλέ και ενοικιάσεις πάνω. Τα παιδάκια δεν κάνουν σκι μόνα τους, στην αρχή τουλάχιστον. Έχουν και κάτι μαύρους γονείς που κάθονται όρθιοι δίπλα και τα παρακολουθούν. Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 22, 2013 Για να καταλάβω... Τα παιδιά σας θέλετε να μάθουν σκι σε μια μικρή σκιερή γούβα με θέα λίγο από την Γκιώνα, ή σε ένα ηλιόλουστο μεγάλο πλατό με Θέα Γκιώνα, Οίτη Καρπενήσι, Όλυμπο και την ορθοπλαγιά του Γεροντόβραχου από πάνω τους? Εγώ πάντως ρωτάω για τις ημέρες που η θέα θα είναι μέχρι την άκρη της μύτης των παιδιών και το κρύο θα ξυρίζει. Για εκείνες τις μέρες θα λειτουργεί η πίστα στο 1950; Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted October 22, 2013 Προφανώς ναι Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΣΤΧ 2,358 Report post Posted October 22, 2013 Μετά από ενημέρωση που είχαμε μέσω e-mail από τον κ.Δρίβα, σας παραθέτουμε χθεσινή φωτοενημέρωση από το χ.κ.Παρνασσού. χ.κ.Παρνασσού - Φωτοενημερωση 21.10.2013 : Άνεμος δημιουργίας στο χ.κ.Π Οι παλιοί αναβατηρες φευγουν , οι νέοι έρχονται. Φέτος ΔΙΑΣ και ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ κορφυφή Βάκχου, του χρόνου ΒΑΚΧΟΣ -ΑΦΡΟΔΙΤΗ και έπονται ΗΡΑ-ΗΝΙΟΧΟΣ-ΕΡΜΗΣ Αλήθεια πως θα βαπτίσουμε το νενο συρόμενο περίπου 200μ στην κορφή Βάκχου ? Προφήτη ? Ευχαριστούμε τον κ.Δρίβα για την ενημέρωση! 5 Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted October 22, 2013 Αλήθεια πως θα βαπτίσουμε το νενο συρόμενο περίπου 200μ στην κορφή Βάκχου ? Προφήτη ? Γιατι οχι σκετο Ηλία; 1 But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted October 22, 2013 Νομίζω ότι έχασες το νόημα της παρατήρησης μου. Ήθελα να πω ότι abreuvoir σε τιμες goody's δεν γίνεται. Και αν θέλουμε να είμαστε και εμείς σωστοί, θα πρέπει να δεχθούμε ότι οι τυχόν αναβαθμισμένες υπηρεσίες του ΧΚΠ θα φέρουν σίγουρα και αναβαθμισμένα τιμολόγια. Οπότε ξαναγυρνάμε στη γνωστή συζήτηση: γιατί πρέπει το κράτος να βάζει την τσέπη στο χέρι για τα ΧΚ; (πιο πρόσφατα παράδειγματα η καρέκλα του Πισοδερίου που θα πληρωθεί από την περιφέρεια δηλ. τον κρατικό προϋπολογισμό και η λειτουργία του Φαλακρού, η διαρκής αιμοραγία του ΧΚΠ, κοκ). To παράδειγμα που αναφέρθηκε, αφορούσε το κόστος του νερού στο σαλέ στο εξωτερικό. Το κόστος του νερού είναι εξωφρενικό, όχι μόνο στο σαλέ, αλλά παντού. Στο σαλέ, δεν έχει και τεράστια διαφορά από την τιμή που θα το συναντήσεις στην πόλη. Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 22, 2013 Αλήθεια πως θα βαπτίσουμε το νενο συρόμενο περίπου 200μ στην κορφή Βάκχου ? Προφήτη ? Διαλέξτε από το μυθολογικό χάρτη αυτόν για ευκολία. Εγώ σκεφτόμουν κάτι μεταξύ Φοίβου / Απόλλωνα μετά από την αρχική έμπνευση για τον Φαεθοντα και το άρμα του ήλιου (αν και κάπως πεσιμιστικό, μιας και γκρεμίστηκε). Όμως μετά θυμήθηκα ότι Φοίβος, Απόλλωνας και Βάκχος είναι ουσιαστικά ένα και το αυτό. Αν και με το "Φαέθων" κάποιος θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος από δω μέσα με λιφτ ίδιο με το nick του. Επίσης χιουμοριστικό (εν μέρει) θα ήταν να το πούμε και Σίσυφο, μιας και θα ανεβοκατεβαίνει συνέχεια (θα μπορούσε να θεωρηθεί άραγε ο προστάτης των λιφτ όλου του κόσμου?). 10 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted October 22, 2013 Επίσης χιουμοριστικό (εν μέρει) θα ήταν να το πούμε και Σίσυφο, μιας και θα ανεβοκατεβαίνει συνέχεια (θα μπορούσε να θεωρηθεί άραγε ο προστάτης των λιφτ όλου του κόσμου?). Τελειο το "Σισυφος", (ταιριαζει και με τις προσπαθειες των αρχαριων που παιδευονται πανω κατω σαν σε μαρτυριο μεχρι να καταλαβουν τη χαρα του αθληματος!) 2 But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted October 22, 2013 Χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, νομίζω ότι το ΦΑΕΘΩΝ είναι το ιδανικό όνομα... Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο, εκτός αν το φυλάμε για κάτι ακόμα πιό εντυπωσιακό στην επέκταση του χιονοδρομικού προς τις πέρα ράχες... 7 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted October 22, 2013 Ακριβώς. Με τον Βάκχο όπως είναι σήμερα το baby εκεί πάνω δεν έχει και πολύ λογική. Με την καινούργια τηλεκαμπίνα όμως, αυτός θα είναι ο φυσιολογικός προορισμός των αρχαρίων. Και μια που δεν φοβάμαι να εισπράξω τον θυμό των οικολόγων, θα πω ότι εκεί χρειάζεται και ένα σαλέ. Όντως ποιό το νόημα της ύπαρξης baby σε σημείο που δεν υπάρχει σαλέ; H ύπαρξη της baby έχει νόημα όταν οι γονείς μπορούν να κάτσουν κάπου κοντά για να επιβλέπουν. Εκτός αν απευθύνεται μόνο σε μεγάλα babies. 1 Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted October 22, 2013 Χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, νομίζω ότι το ΦΑΕΘΩΝ είναι το ιδανικό όνομα... Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο, εκτός αν το φυλάμε για κάτι ακόμα πιό εντυπωσιακό στην επέκταση του χιονοδρομικού προς τις πέρα ράχες... ναι συμφωνω και γω. το φαεθων ειναι ιδανικο για πιστα χιονοδρομων περιορισμενων δυνατοτητων. <3 2 But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 22, 2013 αν θες να πεις παμε στον βακχο οκ αλλα παμε στον φαεθωντα μεχρι να το πουμε θα παγωσει και αν ειναι και λιγο ψευδος νυχτωσαμε 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted October 22, 2013 Χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, νομίζω ότι το ΦΑΕΘΩΝ είναι το ιδανικό όνομα... Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο, εκτός αν το φυλάμε για κάτι ακόμα πιό εντυπωσιακό στην επέκταση του χιονοδρομικού προς τις πέρα ράχες... το "ΦΑΕΘΩΝ Φ1", μου φαίνεται καλύτερο, μιας και το νέο λιφτ θα είναι και γρήγορο! 2 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted October 22, 2013 (edited) Πράγματι το Φαέθων είναι πολύ ωραίο και ταιριάζει και με τον Πρ. Ηλία αφού και οι δύο χρησιμοποίησαν ιπτάμενο άρμα και μάλιστα με την ίδια κατάληξη αφού και οι δύο μετά τη χρήση του κατέληξαν... στον ουρανό! (έστω με διαφορετικό τρόπο) Για το θέμα αρχαρίων έχω να πω τα εξής: Φέτος θα λειτουργήσει το νέο πλατό αλλά θα λειτουργεί κανονικά και το παλιό όποτε βλέπω τους περισσότερους δασκάλους (λόγω Βάκχου) να παραμένουν για μάθημα στο 1950. Για τη νέα χρονιά και με την τηλεκαμπίνα ασφαλώς και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τέλος εννοείται ότι το εισιτήριο αρχαρίων θα αναβαθμιστεί και θα περιλαμβάνει και τον Βάκχο. Edited October 22, 2013 by sotogiannop1 6 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 22, 2013 Τέλος εννοείται ότι το εισιτήριο αρχαρίων θα αναβαθμιστεί και θα περιλαμβάνει και τον Βάκχο. Ξαφνικά νιώθω τελείως αρχάριος...... B) 4 Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 22, 2013 αν θες να πεις παμε στον βακχο οκ αλλα παμε στον φαεθωντα μεχρι να το πουμε θα παγωσει και αν ειναι και λιγο ψευδος νυχτωσαμε Στο ψευδός υπάρχει η λύση του Σισύφου... (και για να μη παγώνουν τα δοντάκια) "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 22, 2013 Να εκφρασω μια απορια και γω απο την μερια μου, θα φτιαχτει καποιος στεγασμενος χωρος στο πανω πλατο ετσι ωστε οι αρχαριοι να μπορουν να καλυφθουν ανα πασα στιγμη που θα χρειαστει ή που θα χρειαζετε να ξεκουραστουν το οποιο αυτο δεν γινετε καθηστοι στο χιονι εξω στο βρωμοκρυο? 3 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 22, 2013 Στο εκκλησάκι Στάθη! 1 Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 22, 2013 Ναι θα το παιξουμε κρυφο σχολειο..... 3 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted October 22, 2013 ναι συμφωνω και γω. το φαεθων ειναι ιδανικο για πιστα χιονοδρομων περιορισμενων δυνατοτητων. <3 Είσαι παλιάνθρωπας ρε! Κοίτα, ο Φαέθων υπήρξε ένας νέος που έβραζε το αίμα του και πήρε κρυφά το αμάξι του μπαμπά κι έκανε παντιλίκια, άρα ταιριάζει σε φιλόδοξους αρχάριους με τσαγανό! Ξαναλέω, ιδανικά θα ήταν φοβερό ένα λιφτ με τέτοιο όνομα σε κάποια σκληροπυρηνική πλαγιά προς τα πίσω που ανεβαίνει και ψηλότερα σε υψόμετρα, αλλά αφού η επέκταση δεν θα γίνει, ας βολευτώ με αυτό 1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
bbird 24 Report post Posted October 22, 2013 Θυμάμαι παλιότερα να λειτουργεί το σπιτάκι στην κορυφή του Περικλή με hot dogs μουσικές ξαπλώστρες έξω και τέτοια. Τα τελευταία χρόνια είναι παρατημένο και θαμμένο μέσα στο χιόνι. Θα ήταν μια καλή ιδέα να ξαναλειτoυργήσει τώρα με τη νέα baby στην κορυφή λίγο πιο δίπλα για να δημιουργηθεί έτσι μία φασούλα εκεί πάνω! 3 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted October 22, 2013 (edited) Σήμερα έκανα μια βόλτα (παρέα με τον κ. Δρίβα) πάνω στο Δία και στον Βάκχο για να δω κι εγώ με τη σειρά μου την πορεία των έργων. Το έργο προχωράει κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς. Να φανταστείτε ότι τα συνεργεία πιάνουν δουλειά στις 6 το πρωί και σχολάνε στις 7 το απόγευμα (13 ώρες!!!). .......................... Θέλω να καταγγείλω τις απαρχαιωμένες κατασκευαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Δείτε πως τοποθετούνται με ακρίβεια οι πάσσαλοι για τις κολώνες στην θεμελίωση. Για να δείτε πως έρχεται η ανάπτυξη, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη εμπειρία σε ανάλογες κατασκευές όπως εδώ: https://www.youtube-...b0nLCKypg?rel=0 Edited October 22, 2013 by mil 7 Share this post Link to post Share on other sites
Athos 12 Report post Posted October 23, 2013 Από την αρχή το έχουν πει και η θέση είναι παραπάνω από κατάλληλη. χμμ.. είναι λογικό να στήνεις αρχάριους και παιδάκια στο top σημείο ομίχλης-κρύου-αέρα ?? . 1 Share this post Link to post Share on other sites