aab 1,433 Report post Posted March 1, 2014 το <σκανδαλο>, (εμεινε και τιποτα στην χωρα αυτη που να μην είναι?), είναι οτι ενω πάει για πουλημα φροντησαν να παρουν τα ΕΣΠΑ σαν ντεμι-δημοσιο (δηλαδη ο φορολογουμενος θα πληρωσει αλλά δεν θα του ανήκουν) για να τα χαρισουν στον ιδιώτη (αν υπήρχε πραγματικο ιδιωτικο χιονοδρομικο στην ελλάδα, θα αγόραζα μετοχες,μετα θα εκανα την καταγγελία για <εμεση> επιδοτηση στην ΕΕ και δεν θα χρειαζοταν να στεναχωριέμαι που δεν χιόνησε) 1) Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι πάει για πούλημα; 2) Λεπτά από το ΕΣΠΑ μπορούν να πάρουν και ιδιώτες 3) Μια καταγγελία για την άμεση κρατική ενίσχυση κάποιων ΧΚ τι κερδίζει; Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 1, 2014 Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω (ή απ'όσο με έχουν αφήσει να ξέρω), το ΧΚΠ μπορεί να είναι στα υπό πώληση, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τώρα δεν μπορεί με τίποτα να βρει σοβαρό ενδιαφερόμενο. 1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted March 1, 2014 11.30-12.30 περίπου υπήρξε το μοναδικό άνοιγμα του καιρού από τον Περικλή και κάτω. 14.00 περίπου ξεκίνησε να ψιλοχιονίζει. Δεν ήταν το μοναδικό άνοιγμα. Μετά τις 14.00 και μέχρι τη λήξη καθάρισε ενώ είχε αρχίσει να στρώνει και το φρέσκο,οπότε ευχαριστηθήκαμε σκι, ... 2 You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 1, 2014 (edited) ΥΓ Σήμερα οι πίστες του ΧΚΠ ήταν σαν χωράφι. Νωρίς το πρωί απλό χωράφι, μετά τις 11 οργωμένο. Και έχουμε το εξής πρόβλημα: Τα μηχανήματα διάστρωσης είναι πεπαλαιωμένα (απηρχαιωμένα). Για να γίνει διάστρωση θα έπρεπε να γίνουν πολλαπλά περάσματα (που δεν έγιναν). Η ΕΤΑΔ δεν θέλει να δώσει λεφτά για πετρέλαιο. Ποια είναι η λύση; Κατά τη γνώμη σου σε μια νύχτα πόσες φορές πρέπει να περάσει ενα διαστρωτικό πάνω από το ίδιο σημείο; Και αν η θερμοκρασία είναι υψηλή η ποιότητα του χιονιού είναι χάλια και χιονίζει ποιός φταίει; Το διαστρωτικό; Ο χειριστής ; Η τιμή του πετρελαίου; Η ΕΤΑΔ; Ο καιρός; Ολα μαζί; Edited March 1, 2014 by mainalo 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted March 1, 2014 ας τα παρουν οι ιδιώτες τα ΕΣΠΑ, χωρις κρατικη εγγύηση, ας γινει μια φορα και ας... ειναι για πωληση, παρνασσος και καιμακ, οτι υπάρχει για πώληση ειναι, τώρα πως θα γινει το χαρισμα, μαλλον σαν τους <αυτοκινητοδρόμους> μα καλά τι κερδιζει? πρωτα το κλεινει, μετα το παιρνει τζαμπα, ασε που υπάρχουν και οι αγωγες.... τα ιδια λέμε ή μια γάτα που πληρωνεται για 10 ή δεκα γατακια που πληρωνονται οσο η μια... απλά τα 10 θα κανουν και καμμια δουλειά, η μία μπορει (δεν ΙΣΧΥΕΙ για τους υπάρχωντες) να παρει και κανένα εφ απαξ (πες αλευρι η AEGEAN σε γυρεύει) τεσπα αυτο το χιόνι δεν πατιεται, ειναι νερό, και καλύτερα μηχανηματα να ειχαν τα ιδια σκ@τ@... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted March 1, 2014 Δεν ήταν το μοναδικό άνοιγμα. Μετά τις 14.00 και μέχρι τη λήξη καθάρισε ενώ είχε αρχίσει να στρώνει και το φρέσκο,οπότε ευχαριστηθήκαμε σκι, ... 14.00 τα μαζέψαμε και φύγαμε απογοητευμένοι... Δεν πειράζει, πάμε γι άλλα καλύτερα... 1 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted March 1, 2014 Κατά τη γνώμη σου σε μια νύχτα πόσες φορές πρέπει να περάσει ενα διαστρωτικό πάνω από το ίδιο σημείο; Και αν η θερμοκρασία είναι υψηλή η ποιότητα του χιονιού είναι χάλια και χιονίζει ποιός φταίει; Το διαστρωτικό; Ο χειριστής ; Η τιμή του πετρελαίου; Η ΕΤΑΔ; Ο καιρός; Ολα μαζί; α) Επαρκείς ώστε να είναι πίστες και πάντως όχι απλά μια βόλτα με κατεβασμένη τη φρέζα. Το πόσες θα το αποφασίσει ο υπεύθυνος πιστών / χιονοδρομίας. Κρίνω ως χρήστης / πελάτης και η σημερινή κατάσταση δεν μου άρεσε. β) Η θερμοκρασία δεν ήταν υψηλή (<0) άρα δεν το δέχομαι ως δικαιολογία. γ) Νομίζω ότι συμφωνείς μαζί μου ότι είναι δύσκολο να βρούμε ποιος φταίει. Πάντως δεν φταίει ο χειριστής ή το διαστρωτικό ή η τιμή του πετρελαίου γιατί αυτά είναι δεδομένα. Άρα φταίει είτε η ΕΤΑΔ είτε η κοινοπραξία. 1 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted March 1, 2014 (edited) ας τα παρουν οι ιδιώτες τα ΕΣΠΑ, χωρις κρατικη εγγύηση, ας γινει μια φορα και ας... ειναι για πωληση, παρνασσος και καιμακ, οτι υπάρχει για πώληση ειναι, τώρα πως θα γινει το χαρισμα, μαλλον σαν τους <αυτοκινητοδρόμους> μα καλά τι κερδιζει? πρωτα το κλεινει, μετα το παιρνει τζαμπα, ασε που υπάρχουν και οι αγωγες.... τα ιδια λέμε ή μια γάτα που πληρωνεται για 10 ή δεκα γατακια που πληρωνονται οσο η μια... απλά τα 10 θα κανουν και καμμια δουλειά, η μία μπορει (δεν ΙΣΧΥΕΙ για τους υπάρχωντες) να παρει και κανένα εφ απαξ (πες αλευρι η AEGEAN σε γυρεύει) τεσπα αυτο το χιόνι δεν πατιεται, ειναι νερό, και καλύτερα μηχανηματα να ειχαν τα ιδια σκ@τ@... Υπάρχει και η πιθανότητα τα δέκα να βγάζουν δουλειές για να δείχνουν απασχολημένα. Και σταματάω εδώ. Διαφωνώ κάθετα με το ότι οι αυτοκινητόδρομοι δώθηκαν χάρισμα (με σχετικά υψηλό κέρδος ναι). Δυστυχώς έγιναν ορισμένες επιλογές χάραξης (εκλογές έρχονται) που εκτοξεύουν το κόστος στη στρατόσφαιρα. Ο λογαριασμός κάπου πρέπει να πάει. Προφανώς στο μ@λ@κ@ φορολογούμενο. Αλλά ας μην βγαίνουμε εκτός θέματος. Edited March 1, 2014 by aab Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 1, 2014 Αλλά ας μην βγαίνουμε εκτός θέματος. Ααααακριβώς. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 1, 2014 α) Επαρκείς ώστε να είναι πίστες και πάντως όχι απλά μια βόλτα με κατεβασμένη τη φρέζα. Το πόσες θα το αποφασίσει ο υπεύθυνος πιστών / χιονοδρομίας. Κρίνω ως χρήστης / πελάτης και η σημερινή κατάσταση δεν μου άρεσε. β) Η θερμοκρασία δεν ήταν υψηλή (<0) άρα δεν το δέχομαι ως δικαιολογία. γ) Νομίζω ότι συμφωνείς μαζί μου ότι είναι δύσκολο να βρούμε ποιος φταίει. Πάντως δεν φταίει ο χειριστής ή το διαστρωτικό ή η τιμή του πετρελαίου γιατί αυτά είναι δεδομένα. Άρα φταίει είτε η ΕΤΑΔ είτε η κοινοπραξία. Φίλε μου το χιόνι είτε το μία είτε δέκα αν είναι να γίνει θα γίνει από την πρώτη φορά. Αν το βουνό το είχαν πατήσει δε φταίει λοιπόν ούτε η ΕΤΑΔ ούτε η κοινοπραξία αλλά οι καιρικές συνθήκες. Αν λοιπόν το βουνό το πρωί ήταν πατημένο δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να αφορίζουμε μηχανήματα λόγω παλαιότητας ( μακαρι να τα είχαν και άλλα χιονοδρομικά αυτά τα μηχανήματα) , ΕΤΑΔ ΤΑΙΠΕΔ κοινοπραξιες κτλ. Δηλαδή τον προηγούμενο καιρό πως γίνεται να ηταν καλοπατημενο; Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 1, 2014 Εγώ από την άλλη γιατί δεν τον θυμάμαι ποτέ καλοπατημένο; Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 1, 2014 Από πέρσι γενικά το πάτημα του Παρνασσού είναι ένα κλικ κάτω από αυτό που ήταν και που πρέπει να είναι. Αρκετές μέρες έχουν κάνει πατάτες με λάθος ώρες ή καθόλου πάτημα ή πάτημα το πρωί. Χαλιά έχουν καιρό να κάνουν συνεχόμενα και πετυχημένα και έχουμε κάθε δίκιο να παραπονιόμαστε και να τα ζητάμε πιο συχνά. Από την άλλη αρκετές μέρες το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αυτό που βλέπετε, όποιον και να ρωτήσεις και ότι και να γίνει το χιόνι είναι σμπλουρφ οι θερμοκρασίες είναι πάνω από το 0 και στα γειτονικά χιονοδρομικά τα ίδια χάλια είναι οπότε έχουμε άδικο να παραπονιόμαστε. Τέλος πέρσι που είχε αρκετό μπιλοζίρι είχαμε δει και τις αντίστοιχες μέρες αξιοπρεπέστατα χαλιά, φέτος με 30 πόντους χιόνι πάνω από χώμα και +7 βαθμούς την μέρα θα είχε πλάκα να αναθέταμε σε 5 ρατράκ του Ischgl να πατήσουν να δούμε τη διαφορά. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα είναι πάρα πολύ καλύτερο το πάτημα 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 1, 2014 Φέτος έχω πετύχει καλύτερα πατήματα σε ορισμένες περιπτώσεις. Λίγες, αλλά έχω πετύχει. Πέρυσι οι ραφές... μισού μέτρου ήταν ο κανόνας (εννοώντας την αναπήδηση που δημιουργείται αν δεν υπάρχει κατάλληλη επικάλυψη στο εύρος διαδοχικών περασμάτων Ρατράκ). 2 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 1, 2014 Πέρυσι οι ραφές... μισού μέτρου ήταν ο κανόνας (εννοώντας την αναπήδηση που δημιουργείται αν δεν υπάρχει κατάλληλη επικάλυψη στο εύρος διαδοχικών περασμάτων Ρατράκ). Αυτό! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 1, 2014 Στο μεταξύ, 2 μέρες ως τώρα που έχω βάλει αλπικό σανίδι στα πόδια μου δεν έχω πετύχει ανθρώπινες συνθήκες να το συνηθίσω κατάλληλα Μία χάλια στρώσιμο, μια χάλια συνθήκες... ελπίζω την τρίτη να έχει χαλιά να δούμε φως... 3 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted March 3, 2014 Πραγματικά πολύ φρέσκο χιόνι ο Παρνασσός αλλά και ζόρικες καιρικές συνθήκες. Την Κυριακή ομίχλη και δυνατός αέρας και όλο το πεδίο...εκτός πίστας. Μοναδική εμπειρία για μένα, βγαίνοντας απο τον Βάκχο ο αέρας με έρριξε κατω. Εννοείται σωστά διέκοψαν τη λειτουργία του. Δεν είχα το κουράγιο να δοκιμάσω και σήμερα. 2 Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted March 3, 2014 Αντε να δουμε αυριο Sent from my LG-E986 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 4, 2014 Ωραία σήμερα επάνω, ψιλοβαρύ το εκτός, οι πίστες λαχταριστές το φρέσκαρε πολύ το βουνό να μοιάζει με το χιονοδρομικό που αγαπάμε. Αύριο όμως ελπίζουμε να είναι ελαφρύ το εκτός... 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 4, 2014 θα ανεβει κανεις αυριο? "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted March 4, 2014 σαχαρα δια και αυριο κλειστα?????? ας πει καποιος να δουμε τι να κανουμε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 4, 2014 (edited) Θερμή παράκληση μια ενημέρωση από το χιονοδρομικό αν θα είναι αύριο ανοιχτά Σαχάρα και Διας ή να πάμε Καλάβρυτα και Καρπενήσι? Περαστικά αγορίνα όλα καλά θα πάνε.Μην αρχίσετε να ρωτάτε θα μάθουμε όλοι εν καιρό. Τα περαστικά μας και τη θετική μας σκέψη. To γράφω για να γράψουμε όλοι τα περαστικά μας Edited March 4, 2014 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted March 4, 2014 σαχαρα δια και αυριο κλειστα?????? ας πει καποιος να δουμε τι να κανουμε Αν τέλειωσαν τα Ρεπο.... Περαστικά αγορίνα όλα καλά θα πάνε.Μην αρχίσετε να ρωτάτε θα μάθουμε όλοι εν καιρό. Τα περαστικά μας και τη θετική μας σκέψη Αν δεν ήθελες να ρωτάμε γιατί το έγραψες????? www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted March 4, 2014 θα ανεβει κανεις αυριο? Παρών !! Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted March 4, 2014 Εννοείται σωστά διέκοψαν τη λειτουργία του. Δεν είχα το κουράγιο να δοκιμάσω και σήμερα. 30 ευρώ όμως για να μην ξεχνιόμααστε, με τα 3/4 του βουνού κλειστό. You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 4, 2014 30 ευρώ όμως για να μην ξεχνιόμααστε, με τα 3/4 του βουνού κλειστό. Τριήμερο γαρ, εκει πατάνε κ μας πατάνε... 1 Share this post Link to post Share on other sites