Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2014 - 2015

Recommended Posts

Ο εθελοντισμός στον Παρνασσό είναι μεγάλη ιστορία και πολύ μπλέξιμο. Θεωρώ ότι ο σύλλογος αλλά και κάθε χιονοδρόμος πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε "τεχνική συνεισφορά" στο ΧΚΠ. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι τοποθετούμε διχτάκια σε μια περιοχή και κάποιος χτυπάει γιατί απλά δεν το έχουμε κάνει τόσο σωστά όσο ένας εκπαιδευμένος πιστέρ με 10 χρόνια εμπειρία.

Σίγουρα σαν σύλλογος και σαν χιονοδρόμοι μπορούμε να δίνουμε λουράκια, να έχουμε σπρει να σημαδεύουμε πέτρες, να δείχνουμε τους χιονοδρόμους που θα προκαλέσουν ατύχημα στους πιστέρ και ακόμα και πιο σύνθετες δράσεις που μπορούν να συζητηθούν. Προφανώς ότι έχει να κάνει με ενημέρωση για κινδύνους, κράνους, δεκάλογο ασφάλειας, προστασία περιβάλλοντος στο υποθετικό σενάριο που χιονίσει το μόνο που μένει είναι απλά μερικοί από εμάς να κάνουν λίγο σκι λιγότερο.

Αληθινή ατάκα ξανθιάς ΧΚΚ 2015 όταν της προσφέρω λουράκι και ξεκινάω να λέω χαζά όπως αποδείχτηκε επιχειρήματα "όταν πέσει πάνω σου το σανίδι μου βρίσε με, άσε με ήσυχη τώρα".

Σε όσους έκαναν σκι Καλάβρυτα χτες να ενημερώσω ότι δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα στον Παρνασσό και σίγουρα δεν πονάγαμε, η Νότια πλευρά στις φώτο αδικεί τον Παρνασσό, παράλληλα εμείς πίνουμε καφέ στην ξαπλώστρα στην κορφή του βουνού όχι στην γούβα και γενικά ο Παρνασσός έχει περισσότερες ομορφιές :shuriken:

post-6-0-99835100-1421310187_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ
  • Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μαζι σου ΜΙΚ,αγαπαμε εξ ισου τον Παρνασσο και απλα ''ποναμε'' γιατι το πολύ λιγο χιονι δεν μας αφηνει να απολαυσουμε το βουνο όπως θα θελαμε...

Elan-Amphibio-12Ti-2017.jpg

Ο εθελοντισμός στον Παρνασσό είναι μεγάλη ιστορία και πολύ μπλέξιμο. Θεωρώ ότι ο σύλλογος αλλά και κάθε χιονοδρόμος πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε "τεχνική συνεισφορά" στο ΧΚΠ. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι τοποθετούμε διχτάκια σε μια περιοχή και κάποιος χτυπάει γιατί απλά δεν το έχουμε κάνει τόσο σωστά όσο ένας εκπαιδευμένος πιστέρ με 10 χρόνια εμπειρία.

Σίγουρα σαν σύλλογος και σαν χιονοδρόμοι μπορούμε να δίνουμε λουράκια, να έχουμε σπρει να σημαδεύουμε πέτρες, να δείχνουμε τους χιονοδρόμους που θα προκαλέσουν ατύχημα στους πιστέρ και ακόμα και πιο σύνθετες δράσεις που μπορούν να συζητηθούν. Προφανώς ότι έχει να κάνει με ενημέρωση για κινδύνους, κράνους, δεκάλογο ασφάλειας, προστασία περιβάλλοντος στο υποθετικό σενάριο που χιονίσει το μόνο που μένει είναι απλά μερικοί από εμάς να κάνουν λίγο σκι λιγότερο.

συμφωνω απολυτα με τον Μιχαλη. πρεπει να ξερουμε που σταματαει η εμπλοκη μας στη δουλεια των χκ

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Καλημέρα. Η κατάσταση ως προς τις πέτρες ίδια με χθες, ελαφρώς καλύτερη το πρωί λόγω στρωσίματος και μικρο-κινήσεων στο χιόνι. Εκπληκτικό χιονι για σκι πίστας στον Βάκχο από νωρίς και στο υπόλοιπο λίγο πιο μετά. Όπου δεν έχει πέτρες το χιόνι είναι καλό. Φυσικά, όπως είπαν οι προηγούμενοι... το συνιστώ μόνο για στερημενους!

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Το σάββατο στην καρέκλα του 6απλού ,παρέα με σανίδια στα χέρια , ανέβηκαν ανενόχλητοι στολιφτ, αφού με στολησαν όταν τους είπα ότι θα πρέπει να φοράνε τη σανίδα. Ο αυστριακός είχε ρεπό, μάλλον.

Βέβαια στην αποβίβαση ο λιφτιερης ανέλαβε δράση

• Like 2

How you stand is how you ski

Αν τα λουράκια είναι αυτά που στην μία τους πλευρά δένονται λίγο κάτω από το ύψος της γάμπας του snowboarder, το περασμένο Σάββατο στις ουρές των αναβατήρων (ειδικά του Ηρακλή) που μπορείς και παρατηρείς, μόλις ένας (01) snowboarder (και μάλιστα κοπέλα thumbup.gif ) στο...γκάλοπ που έκανα είδα να φορά. Εκτός αν δένονται και εσωτερικά της σαλοπέτα και δεν φαίνονται και εγώ ο άσχετος λέω ότι δεν φοριούνται από τους φίλους snowboarders (ταπεινά συγνώμη εκ των προτέρων)

Πάντως υπάρχουν και πιο μικρά, που δεν φαίνονται, σε μένα πιάνει στην δέστρα και στην μπότα. Φυσικά και Συμφωνώ γιατί έχω δει live να φεύγει και ο άλλος να γλυτώνει το κεφάλι του για λίγο..

• Like 1

Επίσης, το ότι χωρίς νέο χιόνι κάποια σημεία βελτιώθηκαν οριακά, σημαίνει ότι χάθηκε τρομερά πολύτιμος χρόνος στην αρχή, παρά τις πολλές δικαιολογίες. Νομίζω.

• Like 1

Αλεπου πρεπει να ηταν πριν απο καποια δευτερολεπτα στην live καμερα των Κελλαριων....

• Like 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

2πραγματα απο μενα,

μετα απο 3 χρονια λεω να ξαναανεβω σε ελληνικο χιονοδρομικο, (ημουν βασιλιτσα το 11) αξιζει να το δοκιμασω σαββατο παρνασσο? διαβαζω για πετρες,επειδη θα φερω τον αδερφο μου (12 χρονων) να ξερω αν δεν αξιζει,

επισης προτεινετε καποιο αλλο χκ? πχ καλαβρυτα (αν και με το σκι τεστ ισως εχει κοσμο )

2ν ,ας μην εχω δικο μ εξοπλισμο, θα με ενδιεφερε ενα λουρακι-ποτε δεν ξερεις, οποτε οποιος θελει να με ενημερωσει παραπανω , ειμαι ολος αφτια!

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

Άμα έχεις πολλά αυτιά άκου και πήγαινε Καλάβρυτα....να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!Με τις πέτρες....

• Like 1

Άμα έχεις πολλά αυτιά άκου και πήγαινε Καλάβρυτα....να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!Με τις πέτρες....

απο οσο θυμαμαι 2, αλλα οκ θα δω για καλαβρυτα ευχαριστω

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

λεω να παω φτερολακα το σαββατο. Αναχωρηση κατα τις 9 απο αθηνα για να κανουμε σκι μετα τις 13 30 που η τιμη ειναι μειωμενη. Σκι μεχρι τις 16. Επιστροφή την ιδια ημερα το βραδακι

αυτοκινητο VW Jetta

Οποιος έρθει μοιραζομαστε την βενζινα

τηλ 6977 084 347

Χιόνι πάλι καλής ποιότητας όπου υπάρχει. Πέτρες βγήκαν και στην αρχή του Βακχου εκεί που μπαίνεις στο απότομο. Περικλής ίσως η καλύτερη επιλογή, μέχρι βάση Ηρακλή και Βακχου. Έχει διαμορφωθεί κι ένα σχετικά καθαρο δρομάκι για να μπαίνεις από Βακχο, λίγο χαμηλότερα από κορυφή Περικλή. Άσχημη η κατάσταση τέλος Αφροδίτης.

Νομίζω ότι η Φτερό δεν είναι ανοικτή για χιονοδρομία

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Νομίζω ότι η Φτερό δεν είναι ανοικτή για χιονοδρομία

Από την αρχή της σεζόν, η Φτερόλακα δεν έχει ανοίξει ούτε μια μέρα κανονικά (Ηνίοχος και Σαχάρα δεν έχουν ανοίξει καθόλου). Αλλά αυτό δεν είναι περίεργο, ούτε τα Κελάρια έχουν λειτουργήσει ακόμα κανονικά (Βάκχος, Ηρακλής, Οδυσσέας δεν έχουν ανοίξει επίσης καθόλου φέτος). Μαύρη σεζόν μέχρι στιγμής. :crybaby:

• Like 1

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

λεω να παω φτερολακα το σαββατο. Αναχωρηση κατα τις 9 απο αθηνα για να κανουμε σκι μετα τις 13 30 που η τιμη ειναι μειωμενη. Σκι μεχρι τις 16. Επιστροφή την ιδια ημερα το βραδακι

αυτοκινητο VW Jetta

Οποιος έρθει μοιραζομαστε την βενζινα

τηλ 6977 084 347

Δεν το καταλαβα αυτο που γραφεις.τι εννοεις μειωμενη τιμη;ετσι κι αλλιως ειναι μειωμενη αφου δεν δουλευουν ολα.ποσο πιο φθηνο να γινει;

Δούλεψε Ερμής. Αλλά φίλοι και φίλες μου... το βουνο μας ψιλοτελείωσε σήμερα... :-(

Edited by PhaethonF1

Δούλεψε Ερμής. Αλλά φίλοι και φίλες μου... το βουνο μας ψιλοτελείωσε σήμερα... :-(

Κρίμα. Αλλά αναμενόμενο.

ο περίφημος πια φραπεδοσκυλος πρωτη θεση στο μήνυμα του ΧΚΠ.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Πολύ ωραία μέρα για σκι αν εξαιρέσουμε τις πέτρες-Οι πιστέρ έβγαζαν πέτρες όλη μέρα . Τα περισσότερα πέδιλα κατάντησαν σουρωτήρι και κάποια με κομμένες λάμες, όπως του Ιπποκράτη

Ο κόκκινος Βάκχος είχε την καλύτερη ποιότητα και ο Περικλής τσιμέντο σχεδόν ολόκληρη την ημέρα

Πολλά παιδιά και λίγοι χιονοδρόμοι

Οι επισκέπτες ανεβαίνουν πια στα 2240. Σχεδόν όλοι επισκέπτονται τον Προφήτη Ηλία και κάποια παιδάκια χτύπαγαν την καμπάνα.

Όταν θα τελειώσει το χιόνι στα 1950 θα αξιοποιηθεί το πάνω baby, και ειδικά μέρες με ηλιοφάνεια όπως η σημερινή θα είναι ιδανικό για αρχάριους.

Πολλές πτώσεις χιονοδρόμων με αιτία τις πέτρες και ειλικρινά παρόλες τις προσπάθειες του προσωπικού δεν ξέρω για ποσο ακόμα θα παραμείνει ανοιχτό το ΧΚΠ

...εγώ πάντως ανεβαίνω

Απορία, αν νοικιάσω πέδιλα και τα επιστρέψω με κομμένες τις λάμες, είμαι υποχρεωμένος να τα αντικαταστήσω?

Edited by Nifadas
  • Like 1

How you stand is how you ski

Εγώ πάντως σταμάτησα να ανεβαίνω Παρνασσό την ημέρα που γύρισα με τα πέδιλα τόσο χαραγμένα που λυπόμουν να τα βλέπω.. όσο και να θέλω να να τσουλήσω εκεί (βλέπε ετήσια), ο ήχος του σκρατς την στιγμή που θα περάσω πάνω από μια πέτρα, ακόμα και με το παλιό πέδιλο, απλά δεν παλεύεται! Και φαντάσου ότι εγώ επισκευάζω τα δικά μου μόνος μου, αλοίμονο αν μετά το ψυχικό πλήγμα του σκρατς πρέπει να πληρώσεις και το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο για την επισκευή!

• Like 4

Βακχος δεξια κοτρώνες τεράστιου μεγέθους ε π ι κ ι ν δ υ ν α στα πρωτα 100 μέτρα. Μετα ειναι μια χαρα. Δεξι Ηρακλή ακομα σε νορμαλ καταςταςη αλλα ειναι οριακά αρα οχι για πολυ ακομα και παγωμένο . Σε άριστη καταστση το χιονι στην περιφερειακή αλλα θες πόση ωρα για να επιστρέψεις μετα. Εμείς καναμε σημερα λιγο και αυριο δε θα κανουμε τον κόπο να ανέβουμε παρόλο που θα ειμαστε Αραχωβα και εχουμε ετήσιο. Δεν αξίζει! Ειναι στην χειρότερη δυνατή κατασταση επάνω αυτη τη στιγμη. Χιονι γιοκ. Τα πέδιλα τα γύρισα σπιτι με λακουβιτσες απο κατω οχι απλα με γρατσουνιές ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ecm

απο προσωπικη εμπειρία

η στραβωμενη λαμα μπορει να ερθει στα ισα με φλογα, αλλά το σκι ειναι στην πραξη τελειωμένο, το κρατας για πετροσκι μεχρι να σπασει η λαμα εκει που ειχε στραβωσει.

η σπασμενη λαμα, βγαζεις την δεστρα και πετας το υπόλοιπο.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. nightwisher
      nightwisher
      (43 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,139
    • Total Posts
      460,534
  • Member Statistics

• Total Members