dust 4,051 Report post Posted October 24, 2014 Κατανοω την διακοπη στον χωρο εργασιων αλλα και στο σαλε;γτ η καμερα η μια στο σαλε βρισκεται. Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis Fourlis 31 Report post Posted October 24, 2014 Κατανοω την διακοπη στον χωρο εργασιων αλλα και στο σαλε;γτ η καμερα η μια στο σαλε βρισκεται. αν δε κάνω τρομερό λάθος το ρεύμα είχε κοπεί παντού στα κελλάρια! μόνο η φτερόλακα είχε ρεύμα! Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted October 24, 2014 (edited) Μια από τις πολύ σημαντικές εργασίες που έγιναν στα πλαίσια της Α φάσης, ήταν η βελτίωση της ηλεκτροδότησης. Πλέον, τα Κελάρια θα ηλεκτροδούνται με μια γραμμή που θα έρχεται από Αμφίκλεια και μια από Λιβάδι. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή (στο μέτρο του δυνατού). Σύμφωνα με την από 14/10 ανακοίνωση του ΧΚΠ, μέχρι τις 17/10 θα είχαν συνδεθεί ("Εν τω μεταξύ μέσα στην εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση στα Κελλάρια."). Έχει γίνει; Edited October 24, 2014 by aab 1 Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted October 24, 2014 και που θα σταματάνε οι καμπίνες αϊτέ μου? στη μέση? δηλαδή τι άλλο θ ακούσουμε εδώ μέσα ήμαρτον αυτη η καταστροφολογία edit!!!!! Θερμή παράκληση, λίγο προσοχή στις εκφράσεις μας! Φίλε μου καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς........ 2 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 24, 2014 και που θα σταματάνε οι καμπίνες αϊτέ μου? στη μέση? δηλαδή τι άλλο θ ακούσουμε εδώ μέσα ήμαρτον αυτη η καταστροφολογία edit!!!!! Να υπενθυμίσουμε ότι κατασκευάζονται 2 ΛΙΦΤ και όχι 1. Λογικά θα υπάρχει σύνδεση σε αυτό που ονομάζουμε "ενδιάμεσος σταθμός", ώστε αυτά που είναι κρεμασμένα από το 1750 στα 1920, να μπορούν να συνεχίσουν από τα 1920 στα 2250. Αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. Έχω διατυπώσει από την αρχή την άποψη, ότι μετά τις πρώτες δοκιμές, λόγω πολυπλοκότητας ουρών κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, θα επιλεχθεί να λειτουργεί το σύστημα ως 2 ανεξάρτητα λιφτ, όπως και μέχρι σήμερα, απλά δεν θα απέχουν τόσο πολύ το τέλος Αφροδίτης με την επιβίβαση Βάκχου. Στην πράξη θα δούμε πως θα δουλεύει το σύστημα, αλλά εγώ σαν σκιερ, το να βγάζω κάθε φορά τα σκι μου αφού κατέβω τον Βάκχο από τα 2250 στα 1920, μέσα σε 3 λεπτά, είναι ολίγον χτικιό και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε κανένα ΧΚ του κόσμου. 3 Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted October 25, 2014 Να κάνω μια πρόταση στον διαχειριστή. Αφού φτιάξαμε folder για τις προηγούμενες χρονιές, θα μπορούσανε τα threads του 2014-15 να ανέβουν ένα επίπεδο, οπότε και θα μπορούν να επιλέγουν από την προηγούμενη σελίδα. Γλυτώνουμε ένα κλικ, και το φόρουμ τεράστιο traffic. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 25, 2014 σημερινη φωτο φιλου στον Παρνασσο 16 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted October 26, 2014 δεξιά το πιο σημαντικό εργο...ο φράκτης. για φαντασου μερα με ομιχλη και αερα ποσο κοσμο θα ψαχναμε στην δολινη... 8 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 26, 2014 δεξιά το πιο σημαντικό εργο...ο φράκτης. για φαντασου μερα με ομιχλη και αερα ποσο κοσμο θα ψαχναμε στην δολινη... Πολύ σωστή παρατήρηση που διέφυγε της προσοχής των περισσοτέρων μας. 2 Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 26, 2014 Παρνασός εχθές: 5 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted October 30, 2014 Το ΧΚΠ μετά από περίπου 40 χρόνια λειτουργίας ... Α) Σε λειτουργικό επίπεδο εκσυγχρονίζεται με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 30Μ€. Β) Σε οικονομικό επίπεδο παρουσιάζει σημαντική μείωση των εξόδων και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Γ) Σε νομικό επίπεδο νομιμοποιείται. Απέκτησε πρόσφατα οικόπεδο 11.000 στρεμμάτων, πήρε έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων και σήμα 14001 περιβαλλοντολογικής διαχείρισης και το σημαντικότερο…. σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ. (είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε μέσα από αυτό το φόρουμ!!!!) Τυχαίο? Όχι φυσικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επίμονης, συστηματικής και πολύχρονης προσπάθειας της ΕΤΑΔ τα τελευταία χρόνια! 15 Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted October 30, 2014 Υπάρχουν κάποια πράγματα , που μπορούν να γίνου , με ελάχιστο , η καθόλυ κόστος και να ανεβάσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας του ΧΚΠ. Θα μπορουσε λχ να αφιερωθει μιά από τις τηλεφωνικές γραμμές του ΧΚΠ, σε αριθμό ανάγκης. Αν γίνεται και τετραψήφιος , ακόμα καλίτερα. Να είναι γραμμένη παντού σε λιφτ, πινακίδες κλπ, και να αναφέρονται εκεί όλα τα ατυχήματα, η όποια αναγκη βοήθειας, κατευθείαν χωρίς να πρέπει να πάρει κανείς στα τηλέφωνα του ΧΚΠ, να περιμένει να πιάσει γραμμή, να πει ο αυτόματος τηλεφωνητής το ποίημα και τελικά να μιλήσει πιθανόν με μιά τηλεφωνήτρια που μπορεί να μην έχει ιδέα από το βουνο. Επίσης θα μπορούσε να καθιερωθεί μιά συχνότηα ανάγκης γιά τα PMR, η οπόια να παρακολουθείται και από το ΧΚΠ. 14 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted October 30, 2014 Υπάρχουν κάποια πράγματα , που μπορούν να γίνου , με ελάχιστο , η καθόλυ κόστος και να ανεβάσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας του ΧΚΠ. Θα μπορουσε λχ να αφιερωθει μιά από τις τηλεφωνικές γραμμές του ΧΚΠ, σε αριθμό ανάγκης. Αν γίνεται και τετραψήφιος , ακόμα καλίτερα. Να είναι γραμμένη παντού σε λιφτ, πινακίδες κλπ, και να αναφέρονται εκεί όλα τα ατυχήματα, η όποια αναγκη βοήθειας, κατευθείαν χωρίς να πρέπει να πάρει κανείς στα τηλέφωνα του ΧΚΠ, να περιμένει να πιάσει γραμμή, να πει ο αυτόματος τηλεφωνητής το ποίημα και τελικά να μιλήσει πιθανόν με μιά τηλεφωνήτρια που μπορεί να μην έχει ιδέα από το βουνο. Επίσης θα μπορούσε να καθιερωθεί μιά συχνότηα ανάγκης γιά τα PMR, η οπόια να παρακολουθείται και από το ΧΚΠ. Ωραία ιδέα, ειδικά για το τετραψήφιο! Θα το αναφέρω στους αρμοδίους κι ελπίζω να εισακουστούμε!!!! 8 Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted October 30, 2014 Επίσης θα μπορούσε να καθιερωθεί μιά συχνότηα ανάγκης γιά τα PMR, η οπόια να παρακολουθείται και από το ΧΚΠ. Σχετικό - άσχετο: Στο κανάλι 8, υπότονο 20 είναι συντονισμένοι οι φίλοι του snowclub στα PMR οπότε αν γίνει κάτι μπορούμε να δοκιμάζουμε και στο 8/20 αν ακούει κανείς. Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis Fourlis 31 Report post Posted October 30, 2014 Να υπενθυμίσουμε ότι κατασκευάζονται 2 ΛΙΦΤ και όχι 1. Λογικά θα υπάρχει σύνδεση σε αυτό που ονομάζουμε "ενδιάμεσος σταθμός", ώστε αυτά που είναι κρεμασμένα από το 1750 στα 1920, να μπορούν να συνεχίσουν από τα 1920 στα 2250. Αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. Έχω διατυπώσει από την αρχή την άποψη, ότι μετά τις πρώτες δοκιμές, λόγω πολυπλοκότητας ουρών κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, θα επιλεχθεί να λειτουργεί το σύστημα ως 2 ανεξάρτητα λιφτ, όπως και μέχρι σήμερα, απλά δεν θα απέχουν τόσο πολύ το τέλος Αφροδίτης με την επιβίβαση Βάκχου. Στην πράξη θα δούμε πως θα δουλεύει το σύστημα, αλλά εγώ σαν σκιερ, το να βγάζω κάθε φορά τα σκι μου αφού κατέβω τον Βάκχο από τα 2250 στα 1920, μέσα σε 3 λεπτά, είναι ολίγον χτικιό και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε κανένα ΧΚ του κόσμου. Σεβαστη η αποψη σου αλλα μαλλον δε πολυστεκει και θα σου εξηγησω το λογο οχι με κλπ κλπ αλλα με επιχειρηματα: 1. Ειναι δυνατον να μας λες οτι ειναι 2 ξεχωριστα λιφτ απ τη στιγμη που υπαρχει 1 χωρος παρκαρισματος για λιφτ και καμπινες ο οποιος βρισκεται στα 1750? Απ αυτη την ερωτηση μπορεις πολυ ευκολα να διαπιστωσεις οτι προκειται για ενα (1) λιφτ και οχι 2. 2. Που στο κοσμο εχεις δει εσυ σε 1 λιφτ να κατεβαινεις για να ξανανεβεις στο ενδιαμεσο? Ακομη και ο Ερμης που ειναι πιο παλιός και απ το μπιγκ μπανγκ και σταζει σκουρια και εχει ενδιαμεσο σταθμο δε κατεβαινεις για να ξανανεβεις και να συνεχισεις. Αρα απ αυτη την ερωταπαντηση νομιζω μπορεις να καταλαβεις οτι δεν γινεται να σου εχουν σχεδιασει κατι που θα δουλευει χειροτερα απο κατι που υφισταται 30+ χρονια. 3. Δεν υπαρχει καμια πολυπλοκοτητα σε ουρες κλπ κλπ κλπ κλπ. Ολα ειναι σχεδιασμενα απο μηχανικους που ξερουν τι σχεδιαζουν και καταλαβαινουν τι τους γινεται. Θα βοηθησει να δεις κανα βιντεακι στο youtube απο αντιστοιχα λιφτ με το δικο μας. Εχει πολλους τροπους υλοποιησης. 4. Στον υπολοιπο κοσμο οπου υπαρχει λιφτ με ενδιαμεσο σταθμο οπου υπαρχει κοσμος που περιμενει εκει πχ. στα 1950, τοτε γινεται το εξης: στην εκκινηση του λιφτ πχ. 1750, δεν ανοιγουν παντα οι μπαρες και φευγουν πανω ελευθερες καρεκλες ή καμπινες γι αυτους που περιμενουν στο ενδιαμεσο. Οσο αφορα το τροπο λειτουργειας του καινουριου μας λιφτ, κανείς δε ξερει πως ακριβώς θα δουλέψει. Εγω εικαζω και απ οσο εχω δει εξω και στο ιντερνετ οτι θα ειναι 2-3 καρεκλες για 1 καμπινα. Πλεον και επειδη εισαι σκιερ θελω να σε καθυσηχασω λεγοντας σου οτι τα σκι θα τα βγαζεις για ν αραζεις στο σαλε μονο.. Καλες καταβασεις!!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 30, 2014 1. Ειναι δυνατον να μας λες οτι ειναι 2 ξεχωριστα λιφτ απ τη στιγμη που υπαρχει 1 χωρος παρκαρισματος για λιφτ και καμπινες ο οποιος βρισκεται στα 1750? Απ αυτη την ερωτηση μπορεις πολυ ευκολα να διαπιστωσεις οτι προκειται για ενα (1) λιφτ και οχι 2. Αν κάθε λιφτ και τηλεκαμπίνα, κάθε λιφτ και χώρος παρκαρίσματος, τότε έχεις δίκιο. Ψάχνω τον καμπινέ του Ηρακλή, του Ερμή....... Στα πιο σοβαρά τώρα. Είναι 2 ανεξάρτητα λιφτ. Υπάρχουν 2 συρματόσκοινα, που λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα με το άλλο. Μπορεί να λειτουργεί το ένα και το άλλο να είναι κλειστό. Το τέλος του ενός είναι αμέσως πριν την αφετηρία του άλλου. Καθώς είναι αποσυμπλεκόμενα, μετά την αποσυμποκή τους από το συρματόσκοινο, μπορούν να έχουν οδηγούς που να μεταφέρουν τα καρεκλάκια όπου θέλουν. Σε κλειστό χώρο φύλαξης, ή στο επόμενο λιφτ. Το ότι έχουν έναν κοινό σταθμό φύλαξης/παρκαρίσματος, δεν σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να λειτουργούν σαν να ήταν ένα μονοκόμματο λιφτ. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 30, 2014 2. Που στο κοσμο εχεις δει εσυ σε 1 λιφτ να κατεβαινεις για να ξανανεβεις στο ενδιαμεσο? Για αυτό λέω ότι είναι 2 λιφτ. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 30, 2014 4. Στον υπολοιπο κοσμο οπου υπαρχει λιφτ με ενδιαμεσο σταθμο οπου υπαρχει κοσμος που περιμενει εκει πχ. στα 1950, τοτε γινεται το εξης: στην εκκινηση του λιφτ πχ. 1750, δεν ανοιγουν παντα οι μπαρες και φευγουν πανω ελευθερες καρεκλες ή καμπινες γι αυτους που περιμενουν στο ενδιαμεσο. Οσο αφορα το τροπο λειτουργειας του καινουριου μας λιφτ, κανείς δε ξερει πως ακριβώς θα δουλέψει. Εγω εικαζω και απ οσο εχω δει εξω και στο ιντερνετ οτι θα ειναι 2-3 καρεκλες για 1 καμπινα. Πλεον και επειδη εισαι σκιερ θελω να σε καθυσηχασω λεγοντας σου οτι τα σκι θα τα βγαζεις για ν αραζεις στο σαλε μονο.. Καλες καταβασεις!!! Στον υπόλοιπο κόσμο, όταν θέλουν να φτιάξουν ένα μεγάλο λιφτ, μεγάλου μήκους με τεχνικές προδιαγραφές που δεν σηκώνει την κατασκευή 1 λιφτ, το σπάνε σε κομμάτια με ενδιάμεσους σταθμούς. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί, ως λόγο ύπαρξης δεν έχουν την αποβίβαση/επιβίβαση, αλλά την αδυναμία υποστήριξης μίας μονοκόμματης κατασκευής. Δηλαδή αν θέλουν να βάλουν ένα βαγόνι 4 χιλιομέτρων που να σε ανεβάζει 1500 μέτρα, είναι εντελώς αντιοικονομικό να βάλουν ένα συρματόσκοινο (τώρα βέβαια, έχουν υπάρξει αλλαγές και νέες εξελίξεις αν παρακολουθείς τον χώρο) και βάζουν έναν ενδιάμεσο σταθμό. Εάν θέλουν να βάλουν ενδιάμεση επιβίβαση/αποβίβαση ως τμήμα εξυπηρέτησης των πιστών και λειτουργίας του ΧΚ, φτιάχνουν 2 λιφτ. Εδώ, θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί ένα λιφτ από τα 1750 και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό να σε αφήνει στα 2260. Ο ενδιάμεσος σταθμός, είναι επιλογή του σχεδιαστή (ή μάλλον περιορισμός του ιδιοκτήτη) και όχι τεχνική υποχρέωση (=απαίτηση του μηχανικού). Αν όπως λες αφήνουν άδεια βαγόνια/καρεκλάκια, αυτόματα υποβιβάζεις την δυναμικότητα του λιφτ. Οι συνηθισμένες προσεγγίσεις όλως επί του θέματος, έχουν ως αφετηρία την λειτουργία του λιφτ με κόσμο αρκετά μικρότερο από την δυναμικότητα του λιφτ. Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 30, 2014 Εγω ανυπομονώ να δω το νέο λίφτ σε λειτουργία.εχω απορία σχετικά με τη επιβίβαση στην καρέκλα στο 1750,πως Θα γίνεται.γτ κάπου θα πρεπει να φοράς τα πέδιλα πρωτα. Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted October 30, 2014 Γιατί; Οι καρέκλες θα κατέβουν μέχρι κάτω; Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 30, 2014 Γιατί; Οι καρέκλες θα κατέβουν μέχρι κάτω; Υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας με: 1) καρέκλες 1750->2260 2) βαγόνια 1750->2260 3) συνδυασμός των παραπάνω με όποια αναλογία θέλουμε 1750->2260 και οι 3 παραπάνω επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα σε 1750->1930 και 1930->2260 Άρα ναι, αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε καρέκλες και στα 1750. Αν δεν έχει χιόνι αρκετό χιόνι στα 1750, μπορούμε με μοκέτα να βοηθήσουμε την επιβίβαση. Το θέμα είναι τι θα γίνεται στην κατάβαση (διότι τότε θα είναι ανέφικτη με τα σκι), όπου η λύση του βαγονιού στα 1750 θα είναι μονόδρομος, άρα όταν δεν θα υπάρχει χιόνι, η δυνατότητα της καρέκλας στα 1750 είναι πρακτικά ανέφικτη. Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 30, 2014 Πρακτικα ανεφικτη θα ναι γτ δεν ειμαστε κι ανθρωποι οι περισσοτεροι.οταν παμε εξωτερικο μονο βαζουμε παπιγιον και ακολουθουμε κανονες. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted October 30, 2014 Υπομονή. Σε λιγότερο από δυο μήνες θα ξέρουμε 2 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted October 30, 2014 Το ΧΚΠ μετά από περίπου 40 χρόνια λειτουργίας ... Α) Σε λειτουργικό επίπεδο εκσυγχρονίζεται με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 30Μ€. Β) Σε οικονομικό επίπεδο παρουσιάζει σημαντική μείωση των εξόδων και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Γ) Σε νομικό επίπεδο νομιμοποιείται. Απέκτησε πρόσφατα οικόπεδο 11.000 στρεμμάτων, πήρε έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων και σήμα 14001 περιβαλλοντολογικής διαχείρισης και το σημαντικότερο…. σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ. (είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε μέσα από αυτό το φόρουμ!!!!) Τυχαίο? Όχι φυσικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επίμονης, συστηματικής και πολύχρονης προσπάθειας της ΕΤΑΔ τα τελευταία χρόνια! πολύ σωστά αν μάλιστα στρωνονται οι πίστες, ανοιγουν τα λιφτ στην ωρα τους και λειτουργεί 100% το χιονοδρομικο θα μιλάμε για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πρόοδο και οχι για προυποθέσεις, οπως τα παραπάνω. ΑΝ μάλιστα σταματήσει και η <επιδότηση> του πάσου απο τον φορολογουμενο (και οχι κατ ανάγκη χιονοδρόμο) θα μπορούμε να...ευλογούμε τα ...γένεια μας...χωρίς να ξεχνάμε τον νοικοκύρη. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted October 30, 2014 (edited) Στα τέλη της περυσινής σεζόν σε συζήτηση που είχα με άνθρωπο του χιονοδρομικού σε ερωτηση μου για το πως θα δουλεύει το νέο λιφτ και εαν θα κατεβαίνουν οι καρέκλες στα 1750 μου είχε πει πως η Doppelmayer τους είπε ότι διπλό λιφτ (καρέκλα-καμπίνα) με ενδιάμεσο σταθμό δεν γίνεται και ότι θα υπάρχουν δύο ουρές καμπίνας στα 1750 μια για 1950 και μία για 2250....... στα 1950 θα εμπλέκονται και οι καρέκλες με ότι αναλογία θέλουμε....... Εξωτερικό εγώ προσωπικά δεν έχω δει διπλό με ενδιάμεσο για να έχω άποψη..... Οπότε όσο δεν μας απαντά κάποιος υπεύθυνα....... περιμένουμε την πράξη.... Edited October 30, 2014 by vangelis_k 2 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites