kostakiskal 10 Report post Posted October 20, 2009 Ευγε νέε μου! Με τέτοια διάθεση θα πας ΄πολύ μπροστά! μια παρατηρηση μόνο :εφοσον δε ενδιαφερει η γευσιγνωσία, καλο είναι εκεί που αγοράζεις ενα μπουκάλι, αγόρασε 2 ή 3.Πίνεις το ένα και τα άλλα τα κρατας κάβα ώστε να δεις την συμπεριφορά τους σ το χρόνο.Εαν π.χ. το έκανες θα εβλεπες οτι το Γιαννακοχώρι του 2004 είναι κατα πολύ ανωτερο σε μπουκέτο απο τ ο αντιστοιχο του 2006.Και ττου 2006 δε 1-2 χρόνια σ τη φιάλη θα αναπτύξει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. κατα τα άλλα συνέχισε όπως πας! Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted October 20, 2009 Καλησπερα παιδια...εψαχνα στο internet πριν λιγο για το Γιανακοχωρι του Κυρ Γιαννη 2006 κ τυχαια βρηκα τη συζητηση σας...τη διαβασα ολη ... Αρχικα να σας πω πως με λενε Γιαννη, ειμαι απο το Ηρακλειο Κρητης 19 χρονων κ σπουδαζω Εστιατοριακη κ Ξενοδοχειακη Τεχνικη στη Σχολη Τουριστικων Επαγγελματων του Ηρακλειου Κρητης. Πριν λιγες ημερες τελειωσα τη πρακτικη μου κ συνεπως τον πρωτο χρονο. Ταυτοχρονα δουλευα κ συνεχιζω ακομα να δουλευω στο Amirandes Hotel της Grecotel, ενα ανερχομενο ξενοδοχειο με πολλες προσδοκειες. O Maitre του ξενοδοχειου ειναι κ καθηγητης μου στη σχολη κ με πηρε μαζι του. Εχω μαθει πολλα εκει μα περισσοτερο εχω αγαπησει το κρασι. Δε πίνω πολυ. Μη παρεξηγηθω ... Εχω εξοικειωθει πολυ ομως κ καθε μερα θελω να μαθαινω ολο και περισσοτερα για τους οινους. Αγοραζω κρασια, δοκιμαζω, απο καθε ποικιλια κ ενα, γραφω εντυπωσεις κ παρατηρησεις. Ετσι θα ηθελα να σας πω κι εγω μερικες εντυπωσιακες πινελιες που μ εχουν μεινει. Απο Ελληνικες ποικιλιες ομολογω πως στη κατηγορια των Λευκων κρασιων με εχει εντυπωσιασει το Μοσχοφίλερο Μαντινεια 2008 απο Τσελεπο, το Chardonnay Αναξ απο Αντωνοπουλο (ισως και το πιο κορυφαιο Chardonnay της αγορας), αλλα και το Ασύρτικο Θαλασσιτης 2008 του Κτηματος Γαια. Αν και δεν ειναι fan του Λευκου οινου ξεχωρισα και μερικα ξενα κρασια οπως το Riesling απο Νεα Ζηλανδια του οικου Coopers Creek και το Pouilly - Fume απο τον οικο Langlois - Chateau της Γαλλιας. Απο ερυθρους οινους ξεχωρισα αρκετα περισσοτερα ξενα, ομως και μερικα ελληνικα κοκκινα κρασια ειναι κορυφαια κ οχι πολυ ακριβα. Απο Ελλαδα λοιπον ξεχωρισα το Γιανακοχωρι σοδεια του 2006, ενας αρμονικος συνδυασμος του Ξινομαυρου με το φρουτωδες Merlot, τον Μεγα Οινο 2006 απο το κτημα του Σκουρα με τον συνδυασμο του τοπικου Αγιωργητικου με την διασημη ποικιλια Cabernet Sauvignon κ παλαιωση για 20 ολοκληρους μηνες σε δρυινα Γαλλικα βαρελια, φυσικα το απιστευτο Cabernet Sauvignon του Κωστα Λαζαρίδη με την ονομασια Cava Amethystos απο τη χρονια του 2002, παλαιωμενο για 18 μηνες σε καινουρια δρυινα βαρελια και 2 χρονια παλαιωμενο στη φιαλη που εχει αποκτησει αρωματα απιστευτα απο σοκολατα, καφε, βατομουρου και φραγκοσταφυλου (προτεινω ανεπιφυλακτα decantage)...τελος απο Ελληνικα κοκκινα κρασια ξεχωρισα ενα φτηνο αλλα Τ Ε Λ Ε Ι Ο κρασι κατα τη γνωμη μου, το Cabernet Sauvignon απο το ΚΤΗΜΑ ΦΤΕΛΙΑΣ σοδειας 2003. Ειναι ενα αφιλτραριστο και παλαιωμενο για 1 χρονο σε δρυινα βαρελια κ συνεχισε τη παλαιωση του κ στο μπουκαλι. Ως αφιλτραριστο συνανταμε ιζηματα στη φιαλη οποτε σας προτεινω και εδω decantage. Και τωρα περναω στο αγαπημενο μου κεφαλαιο: ξενα ερυθρα κρασια! Θα μπορουσα να γραφω μερες ολοκληρες γι'αυτο το κεφαλαιο ομως για να μη γινω κουραστικος, θα πω μονο τα VIP κατα τη γνωμη μου κρασια. Θα ξεκινησω με την αγαπημενη μου ποικιλια Carmenere. Γαλλικης προελευσεως ομως πλεον παραγουμε Carmenere σε Χιλη κατα βαση , Ιταλια και λιγο California. αγαπημενο μου πολυποικιλιακο κρασι με βαση το Cabernet Sauvignon ξανα ειναι το μοναδικο SENA 2005. Περιεχει 5 ολοκληρες ποικιλιες αρμονικα δεμενες μεταξυ τους. Cabernet Sauvignon 57%, Merlot 25%, Carmenere 9%, Cabernet Franc 6% και Petit Verdot 3% δινουν το τελειο ερυθρο οινο ειδικα συδυασμενο με πικαντικες γευσεις οπως Ασιατικι κουζινα. Η τιμη του ειναι λιγο τσιμπιμενη αφου αγγιζει τα 60 ευρω ( η χαμηλοτερη τιμη που εχω βρει στο internet ως τωρα). Επομενη σταση θα κανω στην Ιταλια διακρινοντας ενα βασιλια με το ονομα TIGNANELLO 2005. H ξεχωριστη Ιταλικη ποικιλια που παιζει πρωταγωνιστικο ρολο ειναι η Sangiovese σε ποσοστο 85%!!! και με λιγες πινελιες απο Cabernet Sauvignon 10% και Cabernet Franc 5%. Πραγματικος Βασιλιας...Τελος να σημειωσω αλλο ενα κοκκινο κρασι απο Ισπανια αυτη τη φορα και συγκεκριμενα απο τη διασημη RIOJA. Tempranillo η ποικιλια αυτη τη φορα 100%...πολυ καλο... Αυτα τα λιγα...ελπιζω να μη σας κουρασα...θα χαρω πολυ μεσα απο τη συζητηση αυτη να μαθω πολλα...να δωσω κ εγω αν γινεται...αν κ ειμαι μολις 19, ανακαλυπτω τελικα πως η ζωη ειναι ωραια...χαμογελατε παιδια...κανει τουσ αλλους να ανησυχουν...Thnx κ ελπιζω να λαβω εστω και ενα reply...θα χαρω πολυ...με εκτιμηση...GiannakoC...[/b][/b] Πολύ ωραίο μήνυμα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted October 27, 2009 Την Κυριακή είχαμε μία υπέροχη οινική εμπειρία στην Κομοτηνή. Επισκεψη στο οινοποιείο ΚΙΚΟΝΕΣ λίγο έξω από την πόλη , το μοναδικό στο νομό Ροδόπης. Η ιδιοκτήτρια κ.Τασσου μας έκανε μία εξαιρετική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και με ΄κάθε λεπτομέρεια απαντούσε στις ερωτήσεις μας. Τα κρασιά του κτήματος είναι ελαφρώς δυσεύρετα , αλλά εξαιρετικά . Syrah ΚΙΚΟΝΕΣ 2006,2007 ήδη με πολλά βραβεία για ένα κτήμα με μόλις 6 χρόνια ζωής. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακατα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted October 28, 2009 , το μοναδικό στο νομό Ροδόπης. Απο περισυ μου εχουν πει οτι αρχισε να λειτουργει και το οινοποιιο του Τσανταλι στη Μαρωνεια, που επεξεργαζεται ομως ενα μικρο ακομη τμημα της παραγωγης των ιδιοκτητων αμπελωνων της Μαρωνειας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted October 28, 2009 καποια στιγμη φετος εις τις Σουβαλες θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για το προιον της φετινης αλλα και περσινης παραγωγης Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted November 10, 2009 Σάββατο βράδυ και δοκίμασα Καρυπίδη Syrah 2005. Ένα αρκετά δυσεύρετο κρασί καθώς κυκλοφορεί μόνο σε 6,000φιάλες. Εξαιρετικό άρωμα και πολύ ωραία συνοδεία γραβιέρας. Μία ακόμα φοβερή δουλεία του κτήματος που έχει δώσει εκπληκτικά κρασιά. Πρόσφατα ήπια και το Merlot 2006. Eπίσης βρήκα Μικροκλήμα Παπαιωάννου 2003 ή 2004 αλλά κώλωσα στην τιμή 35 ευρώ. Κώστα αξίζει όντως ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted December 8, 2009 Το Σαββατοκύριακο , ήπιαμε με τη σύζυγο ένα Μεγαλό κρασί κατα τη γνώμη μου. Πύργος Ιουλία- Κώστα Λαζαρίδη , όχι όμως το πασίγνωστο merlot , αλλα Refosco-Αγιωργίτικο του 2004. Τρομέρό άρωμα και διάρκεια στο στόμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα παρά την τσιμπιμένη τιμή του (17ευρώ)!!! Επίσης το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ,Αποθήκη Γ, διοργανώνεται ο ετήσιος Χαρτης των Γεύσεων με πάνω από 100παραγωγούς , παράλληλες εκδηλώσεις για το κρασί και δημοπρασία φιάλων του 2000!!!! Σαββάτο απόγευμα θα είμαι εκεί , όσοι πιστοί ας προσέλθουν... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 8, 2009 Σαν ποικιλια θα το αναφερω, το Κρητικο Μανδηλαρι! Βελουδινη γευση, με απαλους αλλα ενδιαφεροντες τονους, οσφρηση... Το δοκιμασα στην Οινοτελεια που οργανωθηκε στο Μεγαρο Μουσικης (με προσκληση του arma, ευχαριστουμε Αρη ) και το βρηκα στο Carrefour απο αλλο οιοπαραγωγο και το δοκιμασα σπιτι. Πολυ καλο. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
apostolosM 0 Report post Posted December 8, 2009 Καλησπέρα και από εμένα, αν και έχω καιρό να εμφανιστώ στο snowclub σας παρακολουθώ καθημερινά, Μπορείται να βρήτε στοιχεία για το κρασί στο www.wines2u.gr , to site αυτό το φτιάξαμε πρόσφατα και ενημερώνεται καθημερινά με νέα στοιχεία και για τις διοργανώσεις οινογνωσίας που ετοιμάζουμε. Φιλικά ΑπόστολοςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted December 14, 2009 Τρομέρο το Σάββατο στην αποθήκη του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Πολύς κόσμος μεγάλα κρασιά. Συνοπτικά τα best κατ'εμε: Μαγικό Βουνό 2005 Λαζαρίδη κόκκινο Κτήμα Αλφα Α1 2006 κοκκινο Σύνορο Σκούρα 2006 κοκκινο και βραβείο οινοποιείου της χρονιάς !!!!! απο το περιοδικό Wine & Spirits ( 1o αναμεσα σε 9,000 οινοποιεία) Αυλοτόπι Τσέλεπου 2006 κόκκινο Νέα Δρυς Αντωνόπουλου κόκκινο Κύριος , Μπαμπατζίμ κόκκινο Κτήμα Παυλίδη Tempranillo κόκκινο Chardonay Κατσαρού Ασύρτικο Αργυρός Αstala Σπυρόπουλος Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted December 14, 2009 Σύνορο Σκούρα 2006 κοκκινο και βραβείο οινοποιείου της χρονιάς !!!!! απο το περιοδικό Wine & Spirits ( 1o αναμεσα σε 9,000 οινοποιεία)Γεγονός. Ο Σκούρας μας το παρουσίασε την προηγούμενη Κυριακή στο Άργος, μαζί με άλλα πέντε κρασιά του. Πάντως, πέραν του κορυφαίου ''Μέγα Οίνου'', δοκιμάστε από τα κόκκινα τόσο το ''Σύνορο'', όσο και το ''Grand Cuvee''. Κόκκινα και τα τρία, αλλά καμία σχέση το ένα με το άλλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted March 8, 2010 Τι έγινε που χαθήκατε βρε, από τώρα στις μπύρες? Λοιπόν 2 εξαιρετικά κρασιά δοκίμασα τις τελευταιες ημέρες , 2 ελιες του Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο-Μerlot-Syrah 2007 , τρομακτικό με έκανε να ξεχάσω το εξίσου φοβερό Γιαννακοχώρι.... και Κτήμα Κατσαρού -Μερλοτ ολοκαινουρια ετικέτα από ένα από τα κορυφαία οινοποιεία της χώρας. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα και τα δύο. Επίσης πήρα και Κτήμα Παπαιωάννου -Παλαιά κλήματα 2004 με 13ευρώ νομίζω απίστευτη τιμή- και ψάχνω το Μονοπατι του Αιβαλή , κορυφαίο Αγιωργήτικο κατα πολλούς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted March 8, 2010 (edited) Λοιπόν 2 εξαιρετικά κρασιά δοκίμασα τις τελευταιες ημέρες , 2 ελιες του Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο-Μerlot-Syrah 2007 , τρομακτικό με έκανε να ξεχάσω το εξίσου Μιας και το ΔΙΑΠΟΡΟΣ του Κυρ-Γιάννη είναι μονίμως σε έλλειψη, θα το δοκιμάσουμε. Επίσης πήρα και Κτήμα Παπαιωάννου -Παλαιά κλήματα 2004 με 13ευρώ νομίζω απίστευτη τιμή Ακριβώς όπως το είπες, απίστευτη τημή. Εκτός και αν έγινε λάθος από τον υπάλληλο.Πάντως, την ίδια περίπου τιμή πέτυχα και εγώ ως εξής: πριν μερικούς μήνες που ψώνισα Παλαιά κλήματα 2004, βρήκα 7 στα 12 μπουκάλια καραμελωμένα (που σημαίνει, το κρασί είχε περάσει όλο το φελό και είχε δημιουργηθεί ποσότητα μαρμελάδας κάτω από το καψούλι). Μου φέρανε δωρεάν νέα 12άδα χωρίς να πάρουν πίσω τα παλιά και έτσι πλήρωσα 12 αλλά πήρα 17. Φιλικά gtsap Edited March 8, 2010 by gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted March 9, 2010 αυτο το σ/κ που μας ερχεται ειναι η εκθεση οινοραμα στην αθηνα....οσοι φιλοι του κρασιου προσελθετε...τα περισοτερα οινοποιεια της ελλαδας αλλα και του εξωτερικου παιρνουν μερος και "κερνανε" τα κρασια τους...οσοι ερθουν την κυριακη ας μου στειλουν ενα πμ να εχω προσκλησεις... http://www.oenorama.com/ Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted September 1, 2010 Καλησπέρα σε όλους Αρκετά κρασιά δοκίμασα αυτό το καλοκαίρι ξεχωρίζω ωστόσο...... Lenga Κτήμα Αβαντις Gewurtztraminer , σκέτο με λίγα φρούτα δίπλα από τα καλύτερα λευκά που έχω δοκιμάσει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted January 7, 2011 Σκι δεν κάνουμε , γεννητούρια περιμένουμε από μέρα σε μέρα , ε ας πιούμε κανά κρασί Προτείνω από τις τελευταίες δοκιμές μου Κτήμα Βίβλια Χώρα , Αρετή 2007 Αγιωργήτικο Συμεωνίδης , Ηδυπνοος , Merlot Κτήμα Ζαφειράκη , Παλαιόμυλος , Sangiovesse - Syrah Σιγάλας , Μαυροτράγανο ..........τρομακτικό αλλά 30ευρώ Σέμελη , grand reserve , Αγιωργήτικο και ένα γλυκό Κτήμα Άλφα , Ωμέγα Μαλαγουζιά& Gewurztraminer Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 7, 2011 αντε Στεφανε με το καλο αδερφε ο ερχομος!! βιβλια χωρα παρα πολυ καλο και θα προσθεσω και ενα σκουρα αγιωργητικο του 2008 που να δεις και το δικο μου...... Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 7, 2011 Σήμερα ήπια ένα Riesling (σε ένα καταπληκτικό wine bar της Κορίνθου ) το οποίο μου θύμισε τα μαγικά λευκά κρασιά της Αλσατίας. Λάππας ακούει; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted January 9, 2011 Δεν είμαι ειδικός στα Κρασιά, καλή μου. Με τις Γαλλίδες τα πάω καλύτερα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 10, 2011 Κάποιοι πίνουν από συνήθεια, Κάποιοι πίνουν για να δοκιμάσουν, Κάποιοι πίνουν για να ξεχάσουν, Εγώ πίνω από προχτές.... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted November 1, 2014 κριμα μονο που δεν εχετε ξινομαυρο εκει κατω...Το νου σουουουουουουου... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted November 4, 2014 πω προβατινα μετα το σκι μετραει...κριμα μονο που δεν εχετε ξινομαυρο εκει κατω...παταει που λεει κ ο μπαμπας μου Συγνωμή, αλλά και ένα καλο - όξυνο λεμονάτο λευκό - κυρίως ασσύρτικο με μαλαγουζιά, ταιριάζει πλήρως, καθώς σπάει τη λιπαρότητα και ξεδιψάει ευχάριστα τον ουρανίσκο 1 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted November 4, 2014 Καλος ο συνδιασμος ασσυρτικο μαλαγουζια αλλα ρε ντιμ....προβατίνα με λευκο???οχι ρε φίλε...τριζουν τα κόκκαλα του παππού μου 3 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted November 4, 2014 Ναι, ναι, προβατίνα με λευκό. Δοκίμασε το και θα δείς. Σου μιλάει Ο λάτρης του Ξινόμαυρου. 1 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted November 4, 2014 Μαντινεια ειμαστε οποτε μην ασχολειστε με το κρασι 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites