Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
marizaki

Δεκέμβριος 2014

Recommended Posts

Εκτός Βαγγέλη αν αλλάξει κάτι. Φαίνονται άσχημα τα πράγματα με τα σημερινά ρανς,

Πάντως και χθες φαίνονταν άσχημα.

Ο Υετός φεύγει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

1162895.jpg

Παίδες όταν λέτε άσχημα τα πράγματα εννοείτε για Δεκέμβρη η γενικά για τη σεζόν?

Θοδωρής.......με αγάπη!

Mέχρι 20 Δεκέμβρη εννοούμε και πολύ είναι...όποιος σου πει ότι ξέρει για τη σεζόν,μάλλον έχει μαντικές ικανότητες ή ρίχνει τα χαρτιά! :P

Από αύριο στα βόρεια και από Σάββατο στα υπόλοιπα ήλιος και άνοδος θερμοκρασίας.

Από Τετάρτη φαίνονται κάποιες βροχές στα δυτικά, αλλά βροχές μέχρι τα 2100!!!

Υπομονή....

Edited by Vanzel
  • Like 1

γενικη ερωτηση, ποια σαιτ εμπιστευεστε για καιρο, ξερουμε νομιζω οτι το μετεο ειναι λιγο σκαρτο...καποιο αλλο καλο?

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

youweather διαβάζω εγώ.

Έχει όμως απίστευτα κακή αναζήτηση-interface. Τόσο κακή που το κάνουν άχρηστο.

Είναι δύσκολο να βρείς μέχρι και την Πάρνηθα.

Κύριοι, Κυρίες, Στάθη δυστυχώς επτωχεύσαμε. Κατά 90% δεν περιμένουμε τίποτα καλό πριν τα Χριστούγεννα.

Aς απολαύσουμε τις webcam που άσπρισαν τα βουνά, αν ανοίξει καμιά πίστα ανεβείτε το σκ αλλά γενικά δύσκολα τα πράματα και ζέστη θα έρθει και η επόμενη κακοκαιρία δεν...

Αν αλλάξει η εικόνα θα το ξέρουμε την επόμενη Τρίτη

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ίσα ίσα που κατάφερε να βάλει μια στρώση χιονιού, που πιθανότατα θα λιώσει μέσα στις επόμενες ημέρες...

2v1t5yf.jpg

Κανένας άλλος για Bansko...; :yes

Edited by Theodoros Kafasis
  • Like 1

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

Καλημέρα σας,

επειδή σε αναλύσεις κλιματικές που έχουν γίνει αλλά και παρουσιαστεί για την τάση των Δεκέμβριων στην Ελλάδα τα πράγματα είναι άσχημα, απλά να γνωρίζετε πως για τα επόμενα 2-4 χρόνια το να ανοίξουν χιονοδρομικά μέσα στον Δεκέμβριο θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Εφόσον αρχίσουν και στρέφουν οι τιμές των θερμοκρασιών προς τα κάτω - όπως γίνεται στην Αμερική και την ανατολική Ασία - και στην ανατολική Ευρώπη (η οποία είναι το μόνο μέρος του κόσμου μαζί με την δυτική ακτή των ΗΠΑ που έχει αυξητικές τάσεις στις θερμοκρασίες στα 850hPa) θα αρχίσουμε να έχουμε ελπίδες για καλούς Δεκέμβριους. Αυτό όμως βάσει τάσης πρόκειται να συμβεί σε 4+ χρόνια από τώρα.

Ετοιμάζω μια μελέτη για το θέμα αυτό στο οποίο δυστυχώς θα απογοητευτείτε από την συμπεριφορά του Ελλαδικού χώρου σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.

Edited by Kabman
  • Like 3

www.YouWeather.com

γενικη ερωτηση, ποια σαιτ εμπιστευεστε για καιρο, ξερουμε νομιζω οτι το μετεο ειναι λιγο σκαρτο...καποιο αλλο καλο?

Γιώργο το youweather.com εγω το κοιταω για πληροφοριες μιας και εχει προγνωστικα για χκ βαση κορυφη κτλ. Αλλα την βασικη προβλεψη την κοιταω ερασιτεχνικα μονος απο τα καιρικα μοντελα πιο πολυ gfs και ensembles φυσικα. Και οχι τοσο προβλεψη αλλα ταση καιρου μιας και δεν ειμαι ειδικος. Θελει αρκετο διαβασμα και γνωσεις και συνυπολογισμο πολλων παραμετρων. Ο μικ κ ο βανζελ σιγουρα ξερουν περισσοτερα. Επισης να μην ξεχναμε οτι ολα μπορει να αλλαξουν. Ζουμε με την ελπιδα [emoji1]

send from my mobile device, using tapatalk.

1162895.jpg

Έχει όμως απίστευτα κακή αναζήτηση-interface. Τόσο κακή που το κάνουν άχρηστο.

Είναι δύσκολο να βρείς μέχρι και την Πάρνηθα.

Κατ εμε εχει το καλυτερο interface. Χαρτη αναζητησης.

1162895.jpg

Γιώργο το youweather.com εγω το κοιταω για πληροφοριες μιας και εχει προγνωστικα για χκ βαση κορυφη κτλ. Αλλα την βασικη προβλεψη την κοιταω ερασιτεχνικα μονος απο τα καιρικα μοντελα πιο πολυ gfs και ensembles φυσικα. Και οχι τοσο προβλεψη αλλα ταση καιρου μιας και δεν ειμαι ειδικος. Θελει αρκετο διαβασμα και γνωσεις και συνυπολογισμο πολλων παραμετρων. Ο μικ κ ο βανζελ σιγουρα ξερουν περισσοτερα. Επισης να μην ξεχναμε οτι ολα μπορει να αλλαξουν. Ζουμε με την ελπιδα [emoji1]

send from my mobile device, using tapatalk.

ναι..σας εχω σποταρει 2-3 που κανατε αναλυσεις-πιο συχνα παλια νομιζω- οντως θα ηταν ωραιο να μπορουσα να εβλεπα μεσα απο φωτο και να καταλαβαινα αλλα υπαρχουν τοσα π πρεπει να μαθω αυτη τη περιοδο (σχολη- τεστ για ραδιοερασιτεχνης -gp) που ειμαι λιγο πνιγμενος.

ski vs sb? (for now)

θα μπορουσα να εχω μια σχετικη προβλεψη για την Κυριακη για Ολυμπο? περιοχη Λιτοχώρου και φαραγγι του Ενιπέα? για το αν θα βρεχει και που θα κυμαίνεται η θερμοκρασία.

ευχαριστω!!!!!

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Καλημέρα σε όλους,

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13/14-12-2014
Σποραδικές βροχές το Σάββατο στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές βροχές αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτική πρόγνωση και μεσοπρόθεσμος σχολιασμός: http://www.youweather.com/el-gr/article/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-13-14-12-2014.html
  • Like 1

www.YouWeather.com

θα μπορουσα να εχω μια σχετικη προβλεψη για την Κυριακη για Ολυμπο? περιοχη Λιτοχώρου και φαραγγι του Ενιπέα? για το αν θα βρεχει και που θα κυμαίνεται η θερμοκρασία.

ευχαριστω!!!!!

Καλημέρα Όλγα,

καλός φαίνεται και αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης και ασθενείς κατά βάση ανέμους.

Στην ενότητα "Ορειβασία" υπάρχει και προγνωστικός χάρτης Ολύμπου για γενική εικόνα βουνού - κάθε σημείο είναι clickable:

http://www.youweather.com/weather.php?cid=2552

Από το μενού δεξιά πηγαίνει στην ημέρα και το 3ωρο που σε ενδιαφέρει.

Λιτόχωρο: http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF.html

Όλυμπος κορυφή: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=482

• Like 1

www.YouWeather.com

Στα winter coherence διαβαζω για ψυχροτερο δεκεμβριο και γενικα χειμωνα η κατι δεν καταλαβαινω εγω καλα;

Δημητρη σ'ευχαριστω πολυ. θα δω το 1ο link.

αυτα τα δυο

τα εχω υποψη μου και τα τσεκαρω καθε μερα. ευχαριστω

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Γιώργο μόλις βρω καιρό θα γράψω αν και είμαι σίγουρος ότι στο παρελθόν κάπου εδώ μέσα έχω ξαναγράψει όπως και άλλοι τι και πως για να έχεις πρόγνωση για το σημείο και το φαινόμενο που σε ενδιαφέρει. Γενικά μη ξεχνάς ότι το gfs είναι global μοντέλο δεν έχει τη παραμικρή ιδέα ότι εδώ έχει βουνά (αν δε κάνω λάθος όλα είναι ανά 600μ πχ ένα βουνό 599μ είναι 0 και ένα 1199 είναι 600. Μπορεί να κάνω λάθος αν ξέρει κάποιος ακριβώς ας το πει.)

Τα Ελληνικά παίρνουν από τα global τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή Ελλάδος/Βαλκανίων/Ευρώπης και τρέχουν με τα βουνά μας μέσα (όχι όλα) βάση των παρατηρήσεων που έχουν δει ότι πχ αν έχουμε ένα χαμηλό 995 πχ κολλάει το σύννεφο στην Πίνδο και βγαίνει ο Νοτιάς δυνατός στην Ικαρία. Επειδή έχουν να παρατηρήσουν πάρα πολλά προφανώς και πέφτουν συχνά έξω πολύ έξω άστα να πάνε έξω.

Πχ στο όρος Καδήλι Μεγάρων βγαίνει ο Δυτικός όταν το meteo δείχνει τον Δυτικό να έχει βγει μέχρι την Αράχωβα.

Φέτος ενδεικτικά να αναφέρω ότι ενώ 5-6 χρόνια για να δω αν θα πάρω τη μηχανή στην Αθήνα και αν θα βρέξει έβλεπα τις εξειδικευμένες του meteo έχει πέσει έξω σε περίπου 8 στις 10 κακοκαιρίες που έχω δει.

Αφού σε ενδιαφέρει αυτό που θα κάνεις είναι να βλέπεις όλα τα μοντέλα και κυρίως πιέσεις και μετά να κοιτάς έξω από το παράθυρό σου, τις webcam και τι χιόνι έριξε στα χιονοδρομικά. Σε λίγο καιρό θα είσαι αστέρι. Μέχρι τη μέρα που το μοντέλο αναβαθμίζεται και τραβάς τα μαλιά σου που έφαγες μπόρα με το μηχανάκι.

Τα ensemble είναι πολύ χρήσιμα για πιθανότητες. πχ 9/10 μέλη είναι "κλείδωσε η κακοκαιρία θα θαφτείτε στο χιόνι", 5/10 μέλη είναι "σαφέστατη τάση αλλά θα ξέρουμε μεθαύριο" και 3/10 είναι "απλά ένα ανοιχτό σενάριο". Προσωπικά αντιμετωπίζω τα ukmo, gma κλπ σαν άλλο ένα ensemble.

Δεν κοιτάμε και αγνοούμε εντελώς τα run 06Ζ και 18Ζ του gfs. Ξαφνικά θα φανεί ότι το gfs είναι σταθερό. Άντε δες τα σαν ensemble το πολύ ή σαν επιβεβαίωση της τάσης.

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά φέτος η προγνωσημότητα είναι άστα να πάνε. Δες παλιά thread του Δεκέμβρη που σε γενικές γραμμές ξέραμε τι θα κάνει 20 μέρες μπροστά και ο Αλέξης για 9/9 χρονιές προσπαθεί να μου βρει λάθος όταν ανακοινώνω αρχή σεζόν και έχει μείνει χωρίς μαλιά πια.

Πέρα των 20 άντε 30 ημερών ποτέ κανένας δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι καιρό θα κάνει, εκτός από el ninio la ninia άντε και Ατλαντικές ταλαντώσεις που σε πειραματικό επίπεδο να έχουν γενική όμως πάντα ασαφή εικόνα για επόμενο δίμηνο.

H προσπάθεια του Δημήτρη με τη στατιστική είναι απίθανη και με ειλικρινά πολύ θετικές προβλέψεις, μολαταύτα και ο ίδιος θα αναγνωρίσει ότι δεν θα πόνταρε λεφτά επάνω στο αν θα έχει καλό καιρό στις 10 Φεβρουαρίου πχ ή δεν θα έλεγε να οργανώσει κάποιος εκδρομή αν θα είναι κρύο ή ζεστό το διάστημα 25-30 Μαρτίου.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 8

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

δεν βλεπεις τιποτε ρε μηχαλη????? τιποτα ακομα??? παρνασσο??? φαλακρο?? ε βρε πασα μου????

https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE

JIB...AND JIB AGAIN

Γιώργο μόλις βρω καιρό θα γράψω αν και είμαι σίγουρος ότι στο παρελθόν κάπου εδώ μέσα έχω ξαναγράψει όπως και άλλοι τι και πως για να έχεις πρόγνωση για το σημείο και το φαινόμενο που σε ενδιαφέρει. Γενικά μη ξεχνάς ότι το gfs είναι global μοντέλο δεν έχει τη παραμικρή ιδέα ότι εδώ έχει βουνά (αν δε κάνω λάθος όλα είναι ανά 600μ πχ ένα βουνό 599μ είναι 0 και ένα 1199 είναι 600. Μπορεί να κάνω λάθος αν ξέρει κάποιος ακριβώς ας το πει.)

Τα Ελληνικά παίρνουν από τα global τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή Ελλάδος/Βαλκανίων/Ευρώπης και τρέχουν με τα βουνά μας μέσα (όχι όλα) βάση των παρατηρήσεων που έχουν δει ότι πχ αν έχουμε ένα χαμηλό 995 πχ κολλάει το σύννεφο στην Πίνδο και βγαίνει ο Νοτιάς δυνατός στην Ικαρία. Επειδή έχουν να παρατηρήσουν πάρα πολλά προφανώς και πέφτουν συχνά έξω πολύ έξω άστα να πάνε έξω.

Πχ στο όρος Καδήλι Μεγάρων βγαίνει ο Δυτικός όταν το meteo δείχνει τον Δυτικό να έχει βγει μέχρι την Αράχωβα.

Φέτος ενδεικτικά να αναφέρω ότι ενώ 5-6 χρόνια για να δω αν θα πάρω τη μηχανή στην Αθήνα και αν θα βρέξει έβλεπα τις εξειδικευμένες του meteo έχει πέσει έξω σε περίπου 8 στις 10 κακοκαιρίες που έχω δει.

Αφού σε ενδιαφέρει αυτό που θα κάνεις είναι να βλέπεις όλα τα μοντέλα και κυρίως πιέσεις και μετά να κοιτάς έξω από το παράθυρό σου, τις webcam και τι χιόνι έριξε στα χιονοδρομικά. Σε λίγο καιρό θα είσαι αστέρι. Μέχρι τη μέρα που το μοντέλο αναβαθμίζεται και τραβάς τα μαλιά σου που έφαγες μπόρα με το μηχανάκι.

Τα ensemble είναι πολύ χρήσιμα για πιθανότητες. πχ 9/10 μέλη είναι "κλείδωσε η κακοκαιρία θα θαφτείτε στο χιόνι", 5/10 μέλη είναι "σαφέστατη τάση αλλά θα ξέρουμε μεθαύριο" και 3/10 είναι "απλά ένα ανοιχτό σενάριο". Προσωπικά αντιμετωπίζω τα ukmo, gma κλπ σαν άλλο ένα ensemble.

Δεν κοιτάμε και αγνοούμε εντελώς τα run 06Ζ και 18Ζ του gfs. Ξαφνικά θα φανεί ότι το gfs είναι σταθερό. Άντε δες τα σαν ensemble το πολύ ή σαν επιβεβαίωση της τάσης.

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά φέτος η προγνωσημότητα είναι άστα να πάνε. Δες παλιά thread του Δεκέμβρη που σε γενικές γραμμές ξέραμε τι θα κάνει 20 μέρες μπροστά και ο Αλέξης για 9/9 χρονιές προσπαθεί να μου βρει λάθος όταν ανακοινώνω αρχή σεζόν και έχει μείνει χωρίς μαλιά πια.

Πέρα των 20 άντε 30 ημερών ποτέ κανένας δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι καιρό θα κάνει, εκτός από el ninio la ninia άντε και Ατλαντικές ταλαντώσεις που σε πειραματικό επίπεδο να έχουν γενική όμως πάντα ασαφή εικόνα για επόμενο δίμηνο.

H προσπάθεια του Δημήτρη με τη στατιστική είναι απίθανη και με ειλικρινά πολύ θετικές προβλέψεις, μολαταύτα και ο ίδιος θα αναγνωρίσει ότι δεν θα πόνταρε λεφτά επάνω στο αν θα έχει καλό καιρό στις 10 Φεβρουαρίου πχ ή δεν θα έλεγε να οργανώσει κάποιος εκδρομή αν θα είναι κρύο ή ζεστό το διάστημα 25-30 Μαρτίου.

χαχα ,μπερδευτηκα ακομη πιο πολυ :P

θελει ξαναδιαβασμα 2-3 φορες το ποστ σου και να ψαξω τους αγνωστους ορους που βρισκω (ειναι αρκετα π λες που δεν ξερω τι σημαινουν)

Ναι οντως καποτε ειχα διαβασει ενα μεγαλο κειμενο που ελγες για το πως κανεις προβλεψεις,ισως το ψαξω αργοτερα

κατι ακυρο αλλα παρομοιο, χρησιμοποιεις κανεναν "μετεωρολογικο σταθμο" ?? εχει πολλα πχ ebay κλπ, γενικα θα με ενδιεφερε να παρω ενα σαν γκατζετ,που να μ δειχνει θερμοκρασιες υγρασιες, και να μην χρεωθω και πολυ, και απλα καποια λενε οτι εχουν και προβλεψη, και λεω ποσο πιθανο μπορει να ειναι? (καθολου εε? :yes )

ski vs sb? (for now)

Να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί πολλοί το πιστεύουν λανθασμένα βέβαια.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί αφορούν την παρατήρηση.

Η πρόβλεψη γίνεται αλλιώς.

Η μόνη πρόβλεψη που μπορεί να πάρει κάποιος από ένα μετεωρολογικό σταθμό, είναι βλέποντας τη διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης.Αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό και καθόλου ασφαλές για κάποιον που δεν ασχολείται.

Edited by Vanzel
  • Like 1

Υπάρχει γενικά μια τάση (φταίει η εκλαΐκευση της τεχνολογίας μερικές φορές) αυτό που για κάποιους είναι επίπονη δραστηριότητα συνεχούς ενημέρωσης, εκπαίδευσης ή/και επιστημονικής εξειδίκευσης κάποιος να προσπαθεί να το υποκαταστήσει με ένα φτηνό ή ακριβό μηχάνημα.

Βλέπε π.χ. GPS και τοπογράφους. Ακούω συχνά, έλα μωρε, και τί κάνει, παίρνει το μπλιμπλίκι χτυπάει 2 σημεία και χρεώνει τα μαλλιοκέφαλά του...

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Δεν εννοούσα τον GeorgePS e?

Edited by panchristo
  • Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

δεν βλεπεις τιποτε ρε μηχαλη????? τιποτα ακομα??? παρνασσο??? φαλακρο?? ε βρε πασα μου????

Βλέπω κρέμασμα της Μαρίζας

Αυτό που έριξε σήμερα, στις 17 κάτι θα κάνει αλλά δεν μοιάζει ικανό να αλλάξει την εικόνα...και το 12Ζ επιμένει σε σχετική ζέστη και τζούφια κακοκαιρία όπως και το Ευρωπαικό :crybaby:

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε