Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Pant

Πέδιλο Για Πίστα

Recommended Posts

Ξέρω ότι είναι καλοκαίρι αλλά τη τελευτεα ευδομαδα ο καιρός χάλασε και λέω -δεν περνώ ένα (άλλο ένα) ζευγάρι και επεδι δεν έχω nordica να το αποτέλεσμα. :) :) :)

attachicon.gifIMG_0566.JPG

attachicon.gifIMG_0567.JPG

attachicon.gifIMG_0568.JPG

απο τις καλυτερες επιλογες πεπε !! καλοριζικα

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Ευχαριστώ Νίκο !!

Όλα τα πέδιλα καλά είναι,για να δούμε πως θα τα κάνω όλα καλά ,μόνο δυο πόδια έχω :) :) :) και 5 ζευγάρια :) σκι

• Like 5

Τα καινούργια παιχνίδια αλαξανε δεστρες ,τα πήρα με δεμο δεστρα δοδεκαρα και δεμο πλαστινα από κάτω και τα αλαξα με αγγονιστικη πλαστινα και αγγονιστικες δεστρες Marker με din 12-24 στο χαλαρό τους είναι για πίεση 120 κλ :)

post-6622-0-25967300-1527808284_thumb.jpg

post-6622-0-13717400-1527808320_thumb.jpgpost-6622-0-33619200-1527808390_thumb.jpg

post-6622-0-73407200-1527808446_thumb.jpg

• Like 9

Μετά την δοκιμή των FISCHER RC4 Worldcup SC 1.65 (που με ενθουσίασαν), μάλλον ήρθε η ώρα για νέο σετ. Δεδομένου ότι δεν θέλω rocker, βλέπω και το HEAD Worldcup Rebels I.SLR.

Ειμαι 1.71. 160 ή 165; 160 πιο ευέλικτα, 165 πιο σταθερά.

Συμβουλές;

Practice makes perfect

Πέπε 1.60 τουλάχιστον.

Τα head είναι στο ίδιο επίπεδο (εχουν μικρότερη ακτίνα) ή κάνω λάθος;

Practice makes perfect

Το 1,55 ραδιους 10 μ

Το 1,60 ραδιους 10,7 μ

Είχα 1,65 αν θιμαμαι καλά η 163 !

Καλό πεδιλο αλλά νομίζω ότι θα είσαι καλιτερα με 1,55

• Like 1

Όσο πιο μακρύ είναι το πέδιλο τόσο θα σε δυσκολεύει στη στροφή. Εννοώ ότι στο transition θα βρίσκεις πολλές φορές τον εαυτό σου να μην έχει σωστή στάση του σώματος (για την μπρος - πίσω στάση αναφέρομαι) με αποτέλεσμα να σε οδηγούν τα πέδιλα αντί εσύ αυτά.

Είχα τα RC σε 160 και φέτος πήρα τα 165 με ύψος 176. Αν δεν έχω το νου μου να μη μείνει το σώμα πίσω, χάνω τη στάση μου. Φυσικά το συνηθίζεις με εξάσκηση, αλλά θα πρότεινα 160.

• Like 2

1162895.jpg

Το 160 φαίνεται η λογική επιλογή (και πιο "βολικη") αλλά με τα δικά σου δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εξαιρετική αίσθηση σε γρήγορες μεσης και μεσης+ καμπυλότητας στροφές. Ομοίως στις γρήγορες κοφτές. ok το 160 θα ήταν πιο νευρικό. Οι διαφορες σε ευελιξία-σταθερότητα (160-165), σίγουρα θα είναι ελάχιστες σε μένα.

Σε 165 το βλέπω, αλλά προς το παρόν προηγούνται οι μπότες.

Practice makes perfect

Εγώ φοβάμαι ότι 1,60 αλλά κυρίως 1,55 πιο πολύ θα τα "κυνηγάς στα rebound". Σε γρήγορα πολύ κοντά υπερστριφτερά πέδιλα αν δεν ίσια επάνω τους δυναμικά θα τρως σούζες και κυρίως το πέδιλο θα θέλει συνεχώς πολύ πιο δυναμικό πάτημα και πέρασμα από στροφή σε στροφή από αυτό που ένας τουρίστας μπορεί να κάνει όλη μέρα.

Φυσικά κάθε στροφή μαζί τους και κάθε γρήγορη εναλλαγή ζεσταμένος το πρωί θα είναι πολύ όμορφη, αλλά σκέψου τις δεκάδες χιλιάδες στροφές που θες να κάνεις σε μια μέρα.

Αν κάνεις 500squat και κολυμπάς 10χλμ τη μέρα για την πλάκα σερί, γέλα και αγνόησε το παραπάνω μήνυμα

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ε ναι, το θέμα "πολύ κοντό στριφτερό πέδιλο" το έχουμε αναλύσει και παλιότερα. 163 έχω τώρα, 165 δοκίμασα, μια χαρά είναι και στις στροφές.

Αυτό που μου άρεσε στα RC4 είναι η σταθερότητά τους και η άμεση απόκριση.

Οπως το είπες: κάθε γρήγορη εναλλαγή ζεσταμένος το πρωί θα είναι πολύ όμορφη.

Κρατάνε ακόμα τα πόδια αλλά τα χρόνια φαίνονται...

Practice makes perfect

Μετά την δοκιμή των FISCHER RC4 Worldcup SC 1.65 (που με ενθουσίασαν), μάλλον ήρθε η ώρα για νέο σετ. Δεδομένου ότι δεν θέλω rocker, βλέπω και το HEAD Worldcup Rebels I.SLR.

Ειμαι 1.71. 160 ή 165; 160 πιο ευέλικτα, 165 πιο σταθερά.

Συμβουλές;

Το αντίστοιχο παντως της head ειναι το i.sl, οχι το i.slr. Επισης το i.sl βασει των οσων διαβαζω πρεπει να ειναι πολυ πιο φιλικο σε σχεση με fischer. Αν το Fischer δεν σου φανηκε σκληρο και κουραστικο για ολη μερα σβινγκ-σβινγκ (κοντες καρβαριστες στροφές), παρ'το! (Θα ειναι και φθηνοτερο απο το head)

1,65 σιγουρα. Original πραγματα.

Edited by GiGi
  • Like 2

Ναι ναι, όλη μέρα σβινγκ-σβινγκ, κόντες καρβαριστες στροφές. :) Γι αυτό δεν μπορώ πλέον δύο συνεχόμενες μέρες σκι.

Κουραστικές είναι και οι ανοιχτές καμπές με γκάζι που τρως πίεση στα πόδια 2-3 sec.

Εγώ είδα ότι το i.SLR είναι πιο φτηνό από το RC4 RC. Το i.SL έχει KERS και είναι ακριβότερο όλων.

Practice makes perfect

Ναι ναι, όλη μέρα σβινγκ-σβινγκ, κόντες καρβαριστες στροφές. :) Γι αυτό δεν μπορώ πλέον δύο συνεχόμενες μέρες σκι.

Κουραστικές είναι και οι ανοιχτές καμπές με γκάζι που τρως πίεση στα πόδια 2-3 sec.

Εγώ είδα ότι το i.SLR είναι πιο φτηνό από το RC4 RC. Το i.SL έχει KERS και είναι ακριβότερο όλων.

Κατ'αρχάς εσύ κοιτάς σίγουρα το SC (slalom) και όχι το RC (GS). Επίσης, βάσει της κατάταξης που του δίνει η Head, το i.slr είναι πιο "κάτω" από το i.sl, μία αντίστοιχη διαφορά δηλαδή με το Fischer RC4 SC και το RC4 SC Superior. Και ναι, γενικά η Head έχει "ακριβά" σκι. Την κατηγορία την έχω ψάξει και εγώ αρκετά γιατί έψαχνα και εγώ στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Επίσης είμαι υπέρμαχος του να αγοράζεις κάτι το οποίο έχεις δοκιμάσει και είδες ότι σου αρέσει παρά να πας σε κάτι που δεν είσαι σίγουρος για το πως θα σου βγει.

Κατ αρχήν, ναι λέω για RC4 SC, λάθος πληκτρολόγηση.

Οπως τα λες πρέπει να είναι η κατάταξη γι αυτό και το i.slr βγαίνει πιο οικονομικό. Η διαφορά είναι στο rocker που έχει το Superior.

Practice makes perfect

Έχω το RC4 SC 1.65. Είναι το τρίτο ζευγάρι που περνάει από τα πόδια μου. Σήμερα μετά από 4 μέρες συνεχόμενου πιστοσκί σε ατέλειωτες πίστες Άλπεων , τα έχω παίξει από κούραση . Είναι και τα χρόνια που έχω στη πλάτη που δεν κοροϊδεύονται , αλλά και η μικρή ακτίνα στροφής με ανάλογη φυγόκεντρο , μετά από εκατοντάδες στροφές σου στραγγίζει την ενέργεια .

Συμφωνώ με τον ΜΙΚ. Αν έχει κάποιος την τεχνική και την φυσική κατάσταση ο συνδυασμός SC με 1.65 μήκος είναι τέλειος. Το μικρότερο μήκος θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό και πιό εξειδικευμένο.

Επειδή ποτέ τα σκι που έχουμε δεν είναι αρκετά (συγκεκριμένα ο μαθηματικός τύπος για τον αριθμό των σκι που χρειαζόμασται είναι : χ=ν+1 όπου ν ο αριθμός των σκι που ήδη κατέχουμε ), ψήνομαι πολύ για αντίστοιχη GS λύση Fischer RC4 RS 1.75, η Blizzard WRC. Είναι λίγο πιό πολυτάλαντη λύση , δεν σε βάζουν με το ζόρι σε αγωνιστική στάση , αλλά αν το θελήσεις είναι όσο «αγωνιστικά « θες.

Τροφή για σκέψη ..

• Like 4

ψήνομαι πολύ για αντίστοιχη GS λύση Fischer RC4 RS 1.75, η Blizzard WRC. Είναι λίγο πιό πολυτάλαντη λύση , δεν σε βάζουν με το ζόρι σε αγωνιστική στάση , αλλά αν το θελήσεις είναι όσο «αγωνιστικά « θες.

Δεν έχω δοκιμάσει τα αντίστοιχα Blizzard που αναφέρεις, αλλά είναι η δεύτερη σεζόν μου με τα Fischer Worldcup RC (υποθέτω αυτά εννοείς) στο L175/R18.

Αυτό ακριβώς που λες...

(Αρκεί να ενδιαφέρει τον αναβάτη το σωστό, αυστηρό σκι, αλλιώς δεν έχει νόημα να τα βάλει για βόλτες.)

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Δεν έχω δοκιμάσει τα αντίστοιχα Blizzard που αναφέρεις, αλλά είναι η δεύτερη σεζόν μου με τα Fischer Worldcup RC (υποθέτω αυτά εννοείς) στο L175/R18.

Αυτό ακριβώς που λες...

(Αρκεί να ενδιαφέρει τον αναβάτη το σωστό, αυστηρό σκι, αλλιώς δεν έχει νόημα να τα βάλει για βόλτες.)

:shuriken:

Ναι αυτά εννοώ , αλλά έχω μείνει στη δεκαετία του 90 που τα ονόμαζε RS(Renn Slalom).
  • Like 2

Έχω το RC4 SC 1.65. Είναι το τρίτο ζευγάρι που περνάει από τα πόδια μου. Σήμερα μετά από 4 μέρες συνεχόμενου πιστοσκί σε ατέλειωτες πίστες Άλπεων , τα έχω παίξει από κούραση . Είναι και τα χρόνια που έχω στη πλάτη που δεν κοροϊδεύονται , αλλά και η μικρή ακτίνα στροφής με ανάλογη φυγόκεντρο , μετά από εκατοντάδες στροφές σου στραγγίζει την ενέργεια .

Συμφωνώ με τον ΜΙΚ. Αν έχει κάποιος την τεχνική και την φυσική κατάσταση ο συνδυασμός SC με 1.65 μήκος είναι τέλειος. Το μικρότερο μήκος θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό και πιό εξειδικευμένο.

Επειδή ποτέ τα σκι που έχουμε δεν είναι αρκετά

Ο Captain τα ειπε ολα στο post του.

Επειδή και εγω το εψαχνα για τα σκι της κατηγορίας, ενα sl σκι δεν ειναι για να το πας πολλες ημερες (και ειδικα Αλπεις). (Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτο, απλα μην διαβασεις παρακατω.)

Εκει θες GS η τελοσπαντων κατι που μα μπορεις να καβαλήσεις και να σε "παει" για να κάνεις περιηγηση.

Το sl βεβαια σε μαθαίνει σκι (εμενα σιγουρα) αφου σε υποχρεωνει να "εισαι εκει", αλλα κατα τη γνώμη μου δεν μπορει να ειναι το μοναδικο σκι κάποιου που κάνει εκδρομες στο εξωτερικο, παει και λιγο στο φρέσκο, θα κανει σκι σε σουπες, μπαχαλοχιονα κλπ

Edited by GiGi
  • Like 2

Το sl σε μαθενει σκι!!!

Το GS ομος είναι πιο απεθιτικο και θέλει περισσότερα πάτημα !!

Για Άλπεις και βόλτες ,θέλετε πεδιλο all mountain !!

Όχι πολύ σκληρό ,με ραδιους 17-17,5 στα 1,70-1,75 και μέση 73-76

• Like 6

Δηλαδή η διαφορά
Fischer RC4 Worldcup SC https://www.sport-conrad.com/en/products/fischer/rc4-worldcup-sc-yellow-base-rc4-z12-gw.html

και Fischer RC4 Superior SC https://www.sport-conrad.com/en/products/fischer/rc4-superior-sc-powertrack-rc4-z11-pr.html

είναι το rocker και το πάχος του μετάλλου (και 140 ευρώ), με το superior να είναι πιο φιλικό στον αναβάτη και στην τσέπη;

Αυτό που με προβληματίζει πάντως για σκι με μέση 65-67 είναι αυτό που σημείωσε ο GiGi παραπάνω:

Το sl ... δεν μπορει να ειναι το μοναδικο σκι κάποιου που ... παει και λιγο στο φρέσκο, θα κανει σκι σε σουπες, μπαχαλοχιονα κλπ

Edited by Pant

Practice makes perfect