Jump to content
Pant

Πέδιλο Για Πίστα

Recommended Posts

Με το progressor 900 μπορεις να τα κανεις και τα δυο και μικρες στροφες και μεγαλες!

Στα ελληνικα δεδομένα το να κανεις συνεχόμενα σλάλομ ειναι ευκολα γιατι οι πίστες δεν εχουν και το μεγαλο μικος ,αλλα σκεψου να βρεθεις σε πίστα 2,5-3 χλμ ,πος θα την βγαλεις με συνεχόμενο σλάλομ ,για φαντασου να μη ειναι και καλα στρομενη η πίστα ,εκι να δεις ζόρι και κάψιμο !!! Ολα αυτα ,με κατάρα σλάλομιστικα και σκληρά σκι!!

Ενας καλος σκιέρ,το παει το σλάλομ και με σκι με 15 ραδιους

• Like 7

Αυτό που έχω να προσθέσω εγώ ,βλέποντας ότι το ψάχνεις πολύ, είναι ότι από αυτά που βλέπω στην πλειονότητα των σκιέρ στα χιονοδρομικά , οι περισσότεροι από αυτούς που τέλος πάντων κάνουν καλό σκί, έχουν την κίνηση του γιγαντιαίου και τα πέδιλά τους μπορεί να είναι για σλάλομ μικρές στροφές.

Επιβεβαιώνεις την παρατήρηση που αναφέρω στο #5 :

«Ρώτησα αρκετούς που είχαν κίνηση (γρήγορων κλειστών στροφών) με καλή τεχνική και άνεση και όλοι είχαν σκι με ακτίνα γύρω στο 11».

Αυτό ακριβώς έβλεπα. Με πέδιλα slalon μπορείς να έχεις κίνηση γιγαντιαίου.

Το αντίθετο, δύσκολα.

Θέλω να πώ, ότι για να κάνεις συνεχόμενα μικρές στροφές οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι πάντα ΄΄περιορισμένες΄΄ και το αντίστοιχο πέδιλο να μην σε αφήνει ίσως να ευχαριστηθείς το δικό σου όριο ευχαρίστησης μιας χιονοδρομικής μέρας. Εκτός αν θές όλη την μέρα σου να την καταναλώνεις σε σλαλομάκια. Ένα πέδιλο στιβαρό και σταθερό σε ταχύτητα, για μεσαίες έστω στροφές ίσως να είναι σημείο προβληματισμού επιλογής αγοράς. Εξαρτάται πάντα από αυτό που σου αρέσει να κάνεις περισσότερο όταν βρίσκεσαι στο βουνό.Να πηγαίνω συνέχεια σε μικρές στροφές μόνο, με την ανάλογη τεχνική και φόρτιση στα πέδιλα, προσωπικά θα μου περιόριζε το πεδίο ευχαρίστησης που μου παρέχει μία πίστα και στο τέλος της μέρας θα είμαι λιώμα μέν, αλλά ίσως όχι πάντα με εκείνο το περίεργο χαμόγελο που στο τέλος έχουμε όλοι εμείς οι χιονοβλαμμένοι......

Πράγματι, προτιμώ τα σλαλομάκια με στροφές μεταβλητών ακτίνων.

Αλλά τελικά αν θέλεις αυτό το στυλ, με ένα slalom πέδιλο κάνεις άνετα το γούστο σου κι αν χρειαστεί χαλαρώνεις και με μερικές ανοικτές στροφές ή/και τραβέρσες με καλή ταχύτητα και κάποιους συμβιβασμούς σταθερότητας.

Σα να λέμε, κάνεις την ανάβασή σε στριφτερό δρόμο με τη χαρά των ανάλογων επιταχύνσεων και

μετά αν θες γυρίζεις γρήγορα στο σπίτι.

Ενώ ένα πέδιλο για γκάζι και στροφές εθνικής οδού δύσκολα το στρίβεις.

Τα blizzard τα στρίβω μεν, πονάνε τα πόδια δε.

Ετσι δεν είναι ;

Όταν ξεκινούσα να μάθω σκι ανέπτυξα ταχύτητα σε μεγάλες στροφές όταν είχα ξεψαρώσει από τις μικρές στροφές και τα κοψίματα . Η ταχύτητα εκεί είναι.Οι μικρές θέλουν τεχνική και γρήγορα αντανακλαστικά. Είσαι διαθετημένος μόνο γι΄αυτό? Πιστεύω ότι το επόμενο στάδιο από τις μικρές στροφές και την αυτοπεποίθηση που νομίζουμε ότι έχουμε, μας σπρώχνει ασυνείδητα σε μεγαλύτερες στροφές άρα και σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Εκεί χρειαζόμαστε ένα πέδιλο στιβαρό και σταθερό.

Εχω άνεση/αυτοπεπίθηση και στην ταχύτητα και στις ανοιχτές στροφές. Εκεί Τα blizzard με καλύπτουν.

Αλλά στις μεγάλες ταχύτητες φοβάμαι την περίπτωση πτώσης και ζημιάς.

Η επισκευή δε θα είναι εύκολη όπως παλιά.

:)

Edited by Pant

Practice makes perfect

Φιλε Pant ,ποσο χρονον εισαι;; Αν ειναι να αλλάξω και εγω τα racing ski και να ψαξω για πιο μαλακα :)

Φίλε Pepe, επειδή καταλαβάινω που το πάς, να ρωτήσω εγώ:

Εδώ και πόσα χρόνια κάνεις σκι με racing σανίδια; :)

Πανώ κατω 30-33,απλα δεν θυμαμαι τα προτα αν ηταν πραγματικα racing θυμαμαι ηταν atomic :)

Δεν το παω πουθενα ,απλα νομιζω οτι οτι γουσταρεις το ακολουθείς ,χορις οριο ηλικίας :)

Α 43 ειμαι !!!

Αυτό φανταζόμουν, γι αυτό σε ρώτησα. :)

Εισαι 43 και κάνεις σκι με racing σανίδια 30 χρόνια. Και θα κάνεις για χρόνια ακόμα. Είσαι μαθημένος, προπονημένος.

Η ηλικία είναι πρόβλημα, δε σε αφήνει να κάνεις τα γούστα σου όπως θα ήθελες.

Και δυστυχώς σε περιορίζει και στην εξέλιξη.

Εγώ τα είχα παρατήσει για 20 χρόνια. Αν ήμουνα 43, θα δοκίμαζα. Και θα αποκτούσα καλύτερα πόδια πιο γρήγορα.

Τώρα ξέρω ότι και θα παιδευτώ και θα κουραστώ και δεν θα τα πηγαίνω όπως πρέπει.

Γνωρίζω από άλλο άθλημα τι σημαίνει racing εξοπλισμός και μάλιστα να έχεις κατώτερες επιδόσεις λόγω εξοπλισμού.

Αλλά γνωρίζω ότι ο ειδικός εξοπλισμός θέλει και τις ανάλογες ικανότητες.

Είχα τις ικανότητες, δεν είχα τον εξοπλισμό. Χρειαζόμουν κάτι σαν κι αυτό πχ

http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Skis/World-Cup/9326-RC4-Worldcup-SL-Men-STIFF (χωρίς πλάκα)

Τεσπα, ζω (όπως και πάρα πολλοί άλλοι) σε λάθος χώρα (για άτομα με περίεργα γούστα). :angry:

Σκέψου έναν Αυστριακό πχ να χαζεύει στις κάμερες τις παραλίες της Ελλάδας.

Με το progressor 900 μπορεις να τα κανεις και τα δυο και μικρες στροφες και μεγαλες!

Στα ελληνικα δεδομένα το να κανεις συνεχόμενα σλάλομ ειναι ευκολα γιατι οι πίστες δεν εχουν και το μεγαλο μικος ,αλλα σκεψου να βρεθεις σε πίστα 2,5-3 χλμ ,πος θα την βγαλεις με συνεχόμενο σλάλομ ,για φαντασου να μη ειναι και καλα στρομενη η πίστα ,εκι να δεις ζόρι και κάψιμο !!! Ολα αυτα ,με κατάρα σλάλομιστικα και σκληρά σκι!!

Ενας καλος σκιέρ,το παει το σλάλομ και με σκι με 15 ραδιους

Δεν είμαι καλός σκιερ βρε Pepe, αυτό λέω δύο σελίδες τώρα .. :D :D

Πάντως το dual radius στα progressor είναι ενδιφέρον, μακάρι να μπορέσω να δοκιμάσω.

Να 'σαι καλά.

Edited by Pant
  • Like 1

Practice makes perfect

Ολοι ειμαστε καλοί σκιέρ :) εξαρταται απο της ικανότητες μας ειμαστε καλοί στης ανάλογες πίστες και αναλογος τροπος κατέβασμα :)

Επιμένω στο progressor 900 ,αλλη επιλογη ειναι φουλ πιστιαρικα και σλάλομιστικα σαν τα head i slalom rebels ,ι τα αναλογα Fischer rc4 μην ξεχνας τα elan και τα atomic d2 redster ,αν θελεις ομος να δοκιμάσεις και λιγο μεγαλητερες στροφες -head magnum supershear !!!!ε αν βρεθουμε στο βουνό σου δινω τα δικα μου να δοκιμάσεις !!!!

Πες μου που και ποτε!!!! :) :) :)

• Like 4

Δεν είναι σκληρό και είναι τρομερά εύκολο στις μικρές ταχύτητες και στο σλαλομάκι. Είναι ένα μαλακό σχετικά πέδιλο που σε ανοιχτές carve στροφές και με μεγάλη ταχύτητα θα σε κάνει να νιώσεις ανασφάλεια από τις στρεβλώσεις.Το έβαλα δίπλα στα Nordica Mach4 του Panchristo και πάτησα με μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι με το δικό μου το 800.

Στή θέση σου (και με γνώμονα τα λεγόμενά σου) θα κοιτούσα για το progressor 900 καθώς φέτος η fischer το έβγαλε λιγότερο σκληρό από τις προηγούμενες χρονιές αλλά ένα επίπεδο πάνω από το 800.

Στο http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=13443&page=17 υποθέτω ότι έχεις τα 800. Εχεις δοκιμάσει να τα πας πιο κοντές στροφές με πιο κάθετη πορεία; Είναι φιλικά;

Τι διαστάσεις έχουν, μήκος φτιάρι/μεση/ουρά ακτίνα; Ρωτάω γιατί η Fischer στο site δε δίνει λεπτομέρειες για κάθε ύψος (όπως η HEAD πχ) αλλά μόνο για ένα. Πριν τα 800 είχες κάτι άλλο; Κι αν ναι, σε σχέση μ’ εκείνα τα 800 πόσο σκληρότερα είναι;

Είναι μέσα στις επιλογές μου, αλλά δε νομίζω να υπάρχουν στο ski test το άλλο Σάββατο.

Practice makes perfect

Κοιτα και το Elan SLX. Ισως υπαρχει και στο σκιτεστ.

Δεν παιζει ρολο μονο η ακτινα αλλα και το πόσο φιλικό και το

πόσο γρηγορο ειναι το καθε πεδιλο (ειδικά τα SL) στο transition.

• Like 2

101277.jpg

Στο http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=13443&page=17 υποθέτω ότι έχεις τα 800. Εχεις δοκιμάσει να τα πας πιο κοντές στροφές με πιο κάθετη πορεία; Είναι φιλικά;

Τι διαστάσεις έχουν, μήκος φτιάρι/μεση/ουρά ακτίνα; Ρωτάω γιατί η Fischer στο site δε δίνει λεπτομέρειες για κάθε ύψος (όπως η HEAD πχ) αλλά μόνο για ένα. Πριν τα 800 είχες κάτι άλλο; Κι αν ναι, σε σχέση μ’ εκείνα τα 800 πόσο σκληρότερα είναι;

Είναι μέσα στις επιλογές μου, αλλά δε νομίζω να υπάρχουν στο ski test το άλλο Σάββατο.

Στο βίντεο είναι τα 800. Μήκος 170, διαστάσεις 123,74,103.Τα 800 είναι μαλακά πέδιλα.Πολύ άνετα και πολύ φιλικά.Πάνε πολύ κοντές στροφές καθώς και μεγάλες carve απροβλημάτιστα.

Σε μικρες ταχύτητες διασκεδάζεις και αισθάνεσαι ξεκούραστος.Δεν παλεύεις για να σκιάρεις και αυτό είναι σημαντικό.

Αλλά όταν πας να ανεβάσεις ταχύτητες (περισσότερα από 50-60 χλμ) νιώθεις άβολα καθώς στο γώνιασμα αισθάνεσαι ταλαντώσεις. Με απλά λόγια το σκι στις μεγάλες ταχύτητες ΔΕΝ είναι τραίνο.

Βάση των όσων μπορώ να εκμαιεύσω από τα γραφόμενά σου πρέπει να πας σε κάποιο πέδιλο σκληρότερο από το 800. Το 800 ξέχασέ το.

Γι αυτό και παραπάνω σου πρότεινα το 900.Δεν τα έχω σκιάρει αλλά τα τεστ το δίνουν σκληρότερο από το 800 χωρίς να θυμίζει το παλιό 9+ που ήταν ιδιαίτερα σκληρό.

Του Panchristo τα Nordica Mach4 είναι σκληρότερα και σε προκαλούν να τα πιέσεις χωρίς να μπορείς να φτάσεις το όριό τους.Τουλάχιστον εγώ δεν το έφτασα αλλά ένιωσα την ασφάλεια που δεν που δίνουν τα δικά μου (στις μεγάλες ταχύτητες.)

Αντιθέτως όταν πήγαινα σιγά ένιωθα να προσπαθώ περισσότερο να τα "στρίψω" κάτι που με το δικό μου δεν το αντιμετωπίζω.

Εν κατακλείδι, κάτι θα θυσιάσεις και κάτι θα κερδίσεις.Σκληρότερο πέδιλο= πιο απόλυτο και τρελλό γώνιασμα, εμπιστοσύνη στη μεγάλη ταχύτητα αλλά σε μικρές ταχύτητες και "τεμπέλικες" στροφές θα βλέπεις απροθυμία από το πέδιλο.

Οι εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν το πέδιλο "τα κάνω όλα καλά" χωρίς απόλυτη επιτυχία.Η Fischer για παράδειγμα μαλάκωσε το 900(που παραμένει σκληρότερο του 800) για να γίνει πιο φιλικό στον μέσο αναβάτη (που σημαίνει περισσότεροι αγοραστές).

Edited by Velissarios
  • Like 4

Πολύ καλές πληροφορίες (feedback που λέμε και στα ελληνικά) :)

Τα 800 είναι μαλακά πέδιλα.Πολύ άνετα και πολύ φιλικά.
Πάνε πολύ κοντές στροφές καθώς και μεγάλες carve απροβλημάτιστα.

Σε μικρες ταχύτητες διασκεδάζεις και αισθάνεσαι ξεκούραστος.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν παλεύεις για να σκιάρεις και αυτό είναι σημαντικό.

Όταν ζητάς από το πέδιλο να κάνει κάτι που δεν μπορεί, όλοι είναι δυσαρεστημένοι.

(αναφέρομαι σ΄ αυτά που έχω)

Αλλά όταν πας να ανεβάσεις ταχύτητες (περισσότερα από 50-60 χλμ) νιώθεις άβολα καθώς στο γώνιασμα αισθάνεσαι ταλαντώσεις. Με απλά λόγια το σκι στις μεγάλες ταχύτητες ΔΕΝ είναι τραίνο.

Δεν είμαι της ταχύτητας ούτως ή άλλως. Αλλά αν έχω όρεξη για κατάβαση GS style, τα πέδιλα που έχω είναι μια χαρά.

Βάση των όσων μπορώ να εκμαιεύσω από τα γραφόμενά σου πρέπει να πας σε κάποιο πέδιλο σκληρότερο από το 800. Το 800 ξέχασέ το.

Απεναντίας, έτσι όπως τα λες, μάλλον είναι ότι χρειάζομαι !
Μπορεί και πιο σκληρά πέδιλα να τα «έχω», αλλά αν γίνεται η δουλειά με μαλακότερα ποιος ο λόγος για τα ζόρικα.

Κάποιος συμβιβασμός θα γίνει έτσι κι αλλιώς.

Γι αυτό και παραπάνω σου πρότεινα το 900.Δεν τα έχω σκιάρει αλλά τα τεστ το δίνουν σκληρότερο από το 800 χωρίς να θυμίζει το παλιό 9+ που ήταν ιδιαίτερα σκληρό.

Συζήτησα σχετικά, αλλά νομίζω ότι δε βγαίνουν σε 1.55.

Ξέρω ότι για το ύψος μου κλπ, πρέπει να πάω σε 1.60 τουλάχιστον,
αλλά επιμένω: ευκολία και άνεση.

Του Panchristo τα Nordica Mach4 είναι σκληρότερα και σε προκαλούν να τα πιέσεις χωρίς να μπορείς να φτάσεις το όριό τους.Τουλάχιστον εγώ δεν το έφτασα αλλά ένιωσα την ασφάλεια που δεν που δίνουν τα δικά μου (στις μεγάλες ταχύτητες.)

Τα όρια σπάνια τα χρειάζεσαι. Και μένει η κούραση.

Αντιθέτως όταν πήγαινα σιγά ένιωθα να προσπαθώ περισσότερο να τα "στρίψω" κάτι που με το δικό μου δεν το αντιμετωπίζω.

Εν κατακλείδι, κάτι θα θυσιάσεις και κάτι θα κερδίσεις. Σκληρότερο πέδιλο= πιο απόλυτο και τρελλό γώνιασμα, εμπιστοσύνη στη μεγάλη ταχύτητα αλλά σε μικρές ταχύτητες και "τεμπέλικες" στροφές θα βλέπεις απροθυμία από το πέδιλο.

Σκέψου πόσο χειρότερα είναι να θέλεις γρήγορες στροφές.

Οι εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν το πέδιλο "τα κάνω όλα καλά" χωρίς απόλυτη επιτυχία. Η Fischer για παράδειγμα μαλάκωσε το 900(που παραμένει σκληρότερο του 800) για να γίνει πιο φιλικό στον μέσο αναβάτη (που σημαίνει περισσότεροι αγοραστές).

Ο συμβιβασμός που λέγαμε. Και χαλάει κι ένα πέδιλο που ήταν καλό γι’ αυτόν που χρειάζονταν το 900.

Πάντως μ’ έπεισες, απ΄ αυτή τη σειρά, το 800 είναι για μένα.

Να ΄σαι καλά

Practice makes perfect

Εγω θα ηθελα να προσθεσω καποιες πληροφοριες(μιας και αναφερθηκε ο ορος doubledeck πιο πανω) για το πεδιλο της Atomic VF 75 D2 ,που ειναι πεδιλο του 11-12 αν θυμαμαι καλα και τωρα το βγαζουν με μεση 73 . Ειναι ενα ιδιατερα φιλικο πεδιλο που θα ακουσει αμεσως θα "γραπωσει" καλα αλλα θα δειξει και τα δοντια του .Μπενει ευκολα στις στροφες με ραντιους στα 13m (166cm) και μπορει να κανει ευκολα SL αλλα και GS στροφες.Μαλλον δεν συγχωρει ευκολα λαθη και στις υψηλες ταχυτητες νομιζεις οτι εβαλες αλλο πεδιλο. Εγω δεν μπορω να "τελειωσω" το πεδιλο καποιος ομως που καβαλαει το Redster SL D2 μπορει σιγουρα να το "τελειωσει".Το SL D2 ειναι μεν της ιδιας φιλοσοφιας αλλα οπως και να το κανουμε ειναι ενα αθλητικο πεδιλο ,σκληρο και με ορια πολυ ψηλοτερα απο ενα μεσο καλο πεδιλο.Δυσκολευεσαι λιγο να το βαλεις στην στροφη με την εννοια οτι εχει μια ιδιατεροτητα ,θελει λιγο πατημα μπροστα (περισσοτερο απο το δικο μου που κρυβει αυτη την ιδιατεροτητα) .Μολις παρεις χαμπαρι το μικρο αυτο μυστικο ,θαρρεις κι ακους το πεδιλο να σου φωναζει....-νταξ δικος μας ειναι ...κατσε να τον παμε μια ωραια βολτα...- και μενεις μ'ενα χαμογελο καρφωμενο στο προσωπο ,θαρρεις και μπηκες σε βολτα 0-400 με κανα υπεραυτοκινητο...Φυσικα αυτο κι αν δεν συγχωρει λαθη.Για ποτε μπορει να βρεθεις στον αερα απο στροφη σε στροφη δε λεγεται.Το SL που ειχα φορεσει ηταν του 13-14.

Παντος απο το δικο μου το πεδιλο το VF D2 με μεση 75 και ραντιους 13 ειμαι πολυ ευχαριστημενος τοσο στις χαλαρες στροφουλες που μπενει ευκολα και ξεκουραστα οσο και σε ψηλες ταχυτητες και ανοιχτες στροφες.

Edited by leonidastria
  • Like 3

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Αχχχχ. Έρωτας μεγάλος αυτά τα πέδιλα. Σκοπεύω να τα δοκιμάσω εξωτερικό. Αν μου κάνουν πάω για αγορά

• Like 1

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Etsi οπως το λες ειναι! Αν το παιξουμε προυχοντες και θεωρησουμε πως καποιος αγαπαει το σκι παρα πολυ ψαχνομενος για ιδιαιτερες απολαυσεις θα πρεπει να πουμε πως στην καρνταρομπα του θα πρπει να εχει 2-3 ζευγαρια σκι.Ενα απο αυτα κατα την γνωμη μου θα πρεπει να ειναι αυτο το πεδιλο.Το εχω κι εγω στο ματι μιας που ψαχνομαι να παρω ενα καινουργιο ζευγαρι αλλα παρ'ολα τα 35+χρονια σκι που κανω και που παντα προσπαθω να βελτιωνομαι και να μην μενω στασιμος δεν θα το επιλεξω τωρα θα το αφησω για αργοτερα.Οπως ειπα και πιο πανω δεν θεωρω οτι μπορω να τελειωσω το ηδη υπαρχον κι αν ψαχνομαι για καποιο καινουργιο ειναι περισσοτερο για την χαρα του καινουργιου και της εμπειριας σε διαφορετικης κατασκευης πεδιλο οπως ειναι το i supershape rally της HEAD.Το ξαναλεω το SL D2 δεν ειναι για ολη την μερα στο βουνο ποσο δε μαλλον για να πας ενα τριημερο εκδρομη.

Θα μου πειτε περι "τετρακεφαλου" ...κολοκυθοπιτα !!!

Edited by leonidastria
  • Like 2

Σοφοκλής

Εγω θα ηθελα να προσθεσω καποιες πληροφοριες(μιας και αναφερθηκε ο ορος doubledeck πιο πανω) για το πεδιλο της Atomic VF 75 D2 ,που ειναι πεδιλο του 11-12 αν θυμαμαι καλα και τωρα το βγαζουν με μεση 73 . Ειναι ενα ιδιατερα φιλικο πεδιλο που θα ακουσει αμεσως θα "γραπωσει" καλα αλλα θα δειξει και τα δοντια του .Μπενει ευκολα στις στροφες με ραντιους στα 13m (166cm) και μπορει να κανει ευκολα SL αλλα και GS στροφες.Μαλλον δεν συγχωρει ευκολα λαθη και στις υψηλες ταχυτητες νομιζεις οτι εβαλες αλλο πεδιλο. Εγω δεν μπορω να "τελειωσω" το πεδιλο καποιος ομως που καβαλαει το Redster SL D2 μπορει σιγουρα να το "τελειωσει".Το SL D2 ειναι μεν της ιδιας φιλοσοφιας αλλα οπως και να το κανουμε ειναι ενα αθλητικο πεδιλο ,σκληρο και με ορια πολυ ψηλοτερα απο ενα μεσο καλο πεδιλο.Δυσκολευεσαι λιγο να το βαλεις στην στροφη με την εννοια οτι εχει μια ιδιατεροτητα ,θελει λιγο πατημα μπροστα (περισσοτερο απο το δικο μου που κρυβει αυτη την ιδιατεροτητα) .Μολις παρεις χαμπαρι το μικρο αυτο μυστικο ,θαρρεις κι ακους το πεδιλο να σου φωναζει....-νταξ δικος μας ειναι ...κατσε να τον παμε μια ωραια βολτα...- και μενεις μ'ενα χαμογελο καρφωμενο στο προσωπο ,θαρρεις και μπηκες σε βολτα 0-400 με κανα υπεραυτοκινητο...Φυσικα αυτο κι αν δεν συγχωρει λαθη.Για ποτε μπορει να βρεθεις στον αερα απο στροφη σε στροφη δε λεγεται.Το SL που ειχα φορεσει ηταν του 13-14.

Παντος απο το δικο μου το πεδιλο το VF D2 με μεση 75 και ραντιους 13 ειμαι πολυ ευχαριστημενος τοσο στις χαλαρες στροφουλες που μπενει ευκολα και ξεκουραστα οσο και σε ψηλες ταχυτητες και ανοιχτες στροφες.

Για το D2 VF 73 υπάρχουν πολύ καλές κριτικές εδώ : http://www.skis.com/Atomic-D2-VF-73-Skis-with-XTO-12-Smartrak-Bindings-2012/227310P,default,pd.html και δείχνει πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν πρέπει να παράγεται πλέον. Στο site της Atomic δεν υπάρχει.

Practice makes perfect

Ευχαριστουμε πολυ Λεωνιδα!

Αν μου κάνουν πάω για αγορά

Πάλι ρε σαρδαναπαλε;

Είδατε όλοι rebound που έφαγε η tester στο 1:20 του πρώτου video? σουυζα

Edit: μάλλον ο φιλος μας ο pant ψάχνει κατι πολυ πιο φιλικό αλλα εχει βγει ωραια κουβεντούλα.

Pant το πεδιλο που δεν βρίσκεις στο site ισως το βρεις σε κάποιο κατάστημα (απούλητο περασμένων σαιζόν)

Edited by GiGi
  • Like 3

Αχχχχ. Έρωτας μεγάλος αυτά τα πέδιλα. Σκοπεύω να τα δοκιμάσω εξωτερικό. Αν μου κάνουν πάω για αγορά

Με την άνεσή σου… έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου :)

Practice makes perfect

Ναι το εψαξα κι εγω ,το σταματησαν περσυ .Στην γκαμα υπηρχε το 73 το 75 και το 80 !.Προπεσυ σταματησαν το 80 που ηταν το ιδιο σχεδον σκληρο με το SL και προσανατολισμο οπως το δηλωνει και η μεση του ,για λιγο "εξω".Η σειρα 73,73 γυναικειο και 75 επιασε παρα πολυ αν και στην Ελλαδα λογω μαρκετιγκ μαλλον δεν πουλησε τοσο πολυ,γενικα η Atomic στην Ελλαδα δεν πολυπουλαει ,τουλαχιστον εδω πανω.

Σοφοκλής

Ευχαριστουμε πολυ Λεωνιδα!

Πάλι ρε σαρδαναπαλε;

Είδατε όλοι rebound που έφαγε η tester στο 1:20 του πρώτου video? σουυζα

Χαχαχα γι αυτο το εβαλα το βιντεακι αυτο ,για να δουμε ολοι ποσο "δυναμη" κρυβει μεσα του. Αλλα και στο αλλο το βιντεακι ακουμε την προσπαθεια του τεστερ να το "αρμενισει". Παντος μιλαμε για πεδιλο που γραπωνεται κατω και παει σαν πανω σε ραγες !!!

Σοφοκλής

Πάλι ρε σαρδαναπαλε;

Ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη και αυτός...

• Like 3

sinox-0.jpeg

αντε κι ενα ακομα ...μετραει πολλα G το παλληκαρι ...(στην αγορα το 2013)

http://youtu.be/Hb-hG-FP5NI

Edited by leonidastria
  • Like 1

Σοφοκλής

Edit: μάλλον ο φιλος μας ο pant ψάχνει κατι πολυ πιο φιλικό αλλα εχει βγει ωραια κουβεντούλα.

Pant το πεδιλο που δεν βρίσκεις στο site ισως το βρεις σε κάποιο κατάστημα (απούλητο περασμένων σαιζόν)

Οντως κάτι πιο φιλικό ψάχνω.

Δυστυχώς εγώ είχα μία 20ετή αποχή από το σπορ και προς το παρόν πρέπει να εξαντλήσω κάτι του στυλ Progressor 800 ή Head Integrale 800 και μετά (αν υπάρχουν πόδια) κοιτάζω και τα πιο ζόρικα.

Αλλα οι χειμώνες δεν πάνε καλά και ο χρόνος τρέχει…

Practice makes perfect

Οντως κάτι πιο φιλικό ψάχνω.

Δυστυχώς εγώ είχα μία 20ετή αποχή από το σπορ και προς το παρόν πρέπει να εξαντλήσω κάτι του στυλ Progressor 800 ή Head Integrale 800 και μετά (αν υπάρχουν πόδια) κοιτάζω και τα πιο ζόρικα.

Αλλα οι χειμώνες δεν πάνε καλά και ο χρόνος τρέχει…

Η Head σιγουρα θα εχει παρουσία στο ski test του Παρνασσου, με ενημέρωσε σημερα ο αντιπρόσωπος (parnass) τον οποίο εχουμε τη χαρά να ειναι και χορηγός του φόρουμ και του Συλλόγου.

Δεν ξερω εαν θα εχει το συγκεκριμένο, ενα τηλέφωνο θα μπορούσε να μας βγάλει απ την αγωνία.

Για τις υπόλοιπες εταιρείες θα μας ενημερώσει ο φιλος μας ο spider

Edited by GiGi
  • Like 1

Το i supershape rally το πηρε ενας φιλος απο το παρνας φετος και το αρμενισα.Μου εκανε πολυ καλη εντυπωση γι αυτο και τρωγομαι.Οι εντυπωσεις θετικοτατες ,μαλακο για να κανεις χαβαλε ,συγχωρει καποιο λαθακι η ουρα του,μπενει ευκολα και μολις το τρεξεις ειναι κι αυτο σαν να σου φωναζει ...αντε ρε φιλε μας επρηξες ,τωρα θα δεις τι μπορω να κανω για σενα...Οσο το τρεχεις τοσο πιο σταθερο γινεται !!!Παρα πολυ μου αρεσε !!!

Edited by leonidastria
  • Like 1

Σοφοκλής

Το i supershape rally το πηρε ενας φιλος απο το παρνας φετος και το αρμενισα.Μου εκανε πολυ καλη εντυπωση γι αυτο και τρωγομαι.Οι εντυπωσεις θετικοτατες ,μαλακο για να κανεις χαβαλε ,συγχωρει καποιο λαθακι η ουρα του,μπενει ευκολα και μολις το τρεξεις ειναι κι αυτο σαν να σου φωναζει ...αντε ρε φιλε μας επρηξες ,τωρα θα δεις τι μπορω να κανω για σενα...Οσο το τρεχεις τοσο πιο σταθερο γινεται !!!Παρα πολυ μου αρεσε !!!

Και βγάζεις ένα χιλιόμετρο πίστας σερί, τρέχοντας και στίβοντας με δαύτο; ;)

Edited by Pant

Practice makes perfect

Και πόσα μέτρα πίστας βγάζεις τρέχοντας και στίβοντας με δαύτο;

πολλααααα...

Σοφοκλής