mammut 126 Report post Posted March 2, 2015 ναι μπορεί σε κάποιες μπότες να καταλάβεις διαφορά στο flex με διαφορά θερμοκρασίας 10 βαθμών ειδικά αν μιλάμε από -5 σε +5 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted March 2, 2015 Μόλις τα είχα δει. Καλή περίπτωση, αλλά δε νομίζω να το αξιοποιήσω ποτέ. Eίναι κρίμα να έχεις τέτοιο πέδιλο και απλά να σε πάει. Μερικά χρόνια πριν θα το έπαιρνα άμεσα… Προχθές, δοκίμασα για λίγο (με κακό χιόνι) τα Elan SLX 1.60 http://www.skinet.com/ski/gear/elan-slx-waveflex-fusion-2012 κι έχω μια εικόνα από σκι τέτοιας κατηγορίας. Για πες εντυπώσεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 2, 2015 Ευχαριστούμε Δημήτρη για τα φώτα σου, καλωσηρθες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 2, 2015 Δεν κανει και καποιος mod pinned το τοπικ;...... 1 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,495 Report post Posted March 2, 2015 Για πες εντυπώσεις... Για τα Elan SLX...Μάλλον ''έκανα μια βόλτα'' έπρεπε να γράψω. Μια κατάβαση με ορατότητα 15 μέτρα σε πίστα με πλάτος 5 μέτρα και ζαχαρόχιονο. Γώνιαζες και βούλιαζες. 66 μέση είχε αυτό το mod. Γρήγορο, στριφτερό, απαιτητικό, θέλει πόδια. Και τεχνική. Μου έκανε εντύπωση το βάρος του. Θα είχε ενδιαφέρον να το δω και σε σωστή πίστα αλλά δεν είναι για μένα πλέον… Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 3, 2015 οταν καταληξεις πες μου ποιο θα παρεις...... να δοκιμασω την επιλογη σου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,495 Report post Posted March 8, 2015 Αλλη ερώτηση: Το βάρος του πέδιλου-δέστρας, πάιζει ρόλο; (πχ όσο βαρύτερο τόσο καλύτερα ... κλπ) Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 8, 2015 Δεν ξερω αν ειναι ετσι,αλλα μεχρι τωρα τα περισσότερα σκι που ειχα και εχω ,μαζι με της δέστρες ειναι αρκετα πιο βαριά απο τα κενα και εμπορικά μοντέλα ,νομιζω οτι λογο της κατασκευή (σάντουιτς με τιτανίου και οι δέστρες ( din 14-16) με πλειτς ειναι αρκετα πιο βαριά !!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 8, 2015 Νομιζω οτι το βαρος ολες οι εταιρειες προσπαθουν να το μειωσουν. Δεν ειναι τυχαιο που βγαζουν πεδιλα με υλικα παναλαφρα οπως το carbon χωρις να θυσιαζουν π.χ. την σταθεροτητα. Απλα λογω κοστους δεν μπορουν ακομα να το χρησιμοποιησουν στα μοντελα μαζικοτερης παραγωγης..... 1 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 8, 2015 Το καρμπόν ειναι μονο η πανο στροση,το βάρος ειναι στα αλλα υλικά ,στο ξιλο και στη στροση μεταλο στο μεση 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,495 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Νομιζω οτι το βαρος ολες οι εταιρειες προσπαθουν να το μειωσουν. Δεν ειναι τυχαιο που βγαζουν πεδιλα με υλικα παναλαφρα οπως το carbon χωρις να θυσιαζουν π.χ. την σταθεροτητα. Απλα λογω κοστους δεν μπορουν ακομα να το χρησιμοποιησουν στα μοντελα μαζικοτερης παραγωγης..... Προφανώς, το βάρος αλλάζει ανάλογα με τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής. Τα οποία και ορίζουν τη συμπεριφορά του πέδιλου. Αλλά από την παρατήρηση του kaps, μπορεί να πει κανείς ότι όσο ελαφρύτερα τόσο καλύτερα. Edited March 8, 2015 by Pant Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 8, 2015 Τα καλα σκι ειναι και τα σκληρά σκι ,η σκληρότητα απαιτεί και πιο βαριά ηλικα ,οπος μεταλο στη μεσεα στροση,οπος και δυο συροσες(σάντουιτς) και μετα εχουμε οι δέστρες ,οι πιο σκληρές εναι και οι καλητερες ,θελουν και plates ,να και αλλο βαρος 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Θυμαμαι κοντα στο 80 ειχαν χρησιμοποιησει συστηματα honey comb προσπαθωντας να πετυχουν καλυτερη συμπεριφορα και βαρος .Εχουν χρησιμοποιηθει τοσα και τοσα υλικα και παντα καταληγουν στο ξυλο ή μπαμπου σαν βασικος πυρηνας συν στρωσεις απο μεταλλο ή καρμπον ή κεβλαρ ή ποιος ξερει τι αλλο θα εφευρεθει.Ο τροπος τωρα που θα συνδιαστουν σαφως κανει και την διαφορα . Edited March 8, 2015 by leonidastria Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Τα καλα σκι ειναι και τα σκληρά σκι ,η σκληρότητα απαιτεί και πιο βαριά ηλικα ,οπος μεταλο στη μεσεα στροση,οπος και δυο συροσες(σάντουιτς) και μετα εχουμε οι δέστρες ,οι πιο σκληρές εναι και οι καλητερες ,θελουν και plates ,να και αλλο βαρος Οι εταιρειες χρησιμοποιουν νεα υλικα για εξοικονομιση βαρους. Τα νεα υλικα δεν θυσιαζουν ιδιοτητες. Απλα ειναι ελαφρυτερα, αντεχουν περισσοτερο η εχουν κ εξτρα ιδιοτητες σε σχεση με τα παλια.... ολα ειναι θεμα κοστους. Το σκληρο πεδιλο δεν ειναι κατ' αναγκη κ βαρυ.... με τα νεα υλικα εχεις ιδια σκληροτητα με χαμηλοτερο βαρος.... Edited March 8, 2015 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 8, 2015 Πες μας ενα απο αυτα τα υλικα ,γιατι απο οσο ξερό το πιο συχνα και καλο υλικό ειναι το τιτανίου το όπιο δεν ειναι και το ελαφρύτερο,μην ξεχνας και τροπο που φτιάχνετε ενα καλο(αγωνιστικό) πεδιλο ,δεν ειναι μονο το τιτανιου(ι καρμπόν που αναφέρεις ) ειναι και πολα αλλα τα οπια ανεβάζουν το βαρος Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 9, 2015 (edited) Το καρμπόν ειναι μονο η πανο στροση,το βάρος ειναι στα αλλα υλικά ,στο ξιλο και στη στροση μεταλο στο μεση Πες μας ενα απο αυτα τα υλικα ,γιατι απο οσο ξερό το πιο συχνα και καλο υλικό ειναι το τιτανίου το όπιο δεν ειναι και το ελαφρύτερο,μην ξεχνας και τροπο που φτιάχνετε ενα καλο(αγωνιστικό) πεδιλο ,δεν ειναι μονο το τιτανιου(ι καρμπόν που αναφέρεις ) ειναι και πολα αλλα τα οπια ανεβάζουν το βαρος Core Materials Most ski cores are made from laminated strips of hardwoods like beech, birch, aspen, paulownia, fuma, ash, fir, maple, spruce, poplar, or bamboo, generally with strips of different woods being laminated together. Wood is used as it gives a lively feel with good vibration damping, it keeps its shape well, and has a fairly low resonance. Many other materials are often added to or used instead of wood for the core though, including: Carbon - Light, lively, strong and very good under compression, but very expensive. Kevlar - Strong, reasonably light, good under tension, and a good dampener. Aluminium Honeycomb - Very light and strong, but is expensive and has reduced damping capabilities. Fibreglass - Relatively strong, light and inexpensive. Titanium - Very light and strong, with good damping properties, but expensive. Air - When used correctly, air can decrease the weight of a ski core without having any major effect on the core's strength. Foam - If large amounts of foam are used in a core it is often done by using a composite torsion box to create most of the ski's strength and flex characteristics. Ολα ειναι θεμα κοστους..... Οι εταιρειες γενικα προσπαθουν να μειωσουν το βαρος χωρις να θυσιαζουν απολυτως τιποτα.... Edited March 9, 2015 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 9, 2015 Ορεα,παρε τωρα ενα ζευγάρι σκι (φτηνό) που δεν εχει κανενα απο αυτα,και παρε ενα ,αγωνιστικό που τα εχει ολα,δες πιο ειναι πιο ελαφρή και βγάλε συμπέρασμα πιο ειναι καλητερο το φΤήνο ι το ακριβό ,γιατι η ερωτηση ηταν -οσο βαρύτερο ,τοσο καλητερο !!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,495 Report post Posted March 9, 2015 (edited) Από τα παραπάνω, εγώ καταλαβαίνω ότι όσο ελαφρύτερο το πέδιλο, τόσο καλύτερα. Αλλιώς γιατί οι εταιρείες να χρησιμοποιούν ακριβά υλικά ώστε να έχουν και ακαμψία και μικρό βάρος; Όπως στη F1. Κάνε το σύνολο ελαφρύ κι αν θέλεις βάρος για κάποιο λόγο, πρόσθεσέ το εκεί που σε βολεύει. Edited March 9, 2015 by Pant 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 9, 2015 Από τα παραπάνω, εγώ καταλαβαίνω ότι όσο ελαφρύτερο το πέδιλο, τόσο καλύτερα. Μέχρι να φορέσεις τα S7 τα κόκκινα πχ και να ισοπεδώνεις τα μπαχαλόχιονα όσο οι άλλοι πρέπει να βγουν απέξω τους... Δεν είναι απόλυτο όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα στο πέδιλο, κάπου κάποιος έλεγε ότι υπάρχει ένα μινιμουμ βάρους που αν δεν το έχει τα μπαχαλόχιονα το πετάνε από εδώ και από εκεί 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,495 Report post Posted March 9, 2015 Χμμ... σωστά, είναι και θέμα αδράνειας. Αλλά μιλάμε για πέδιλο πίστας. Μπαχαλόχιονο και σωστή πίστα δεν νοείται, έτσι δεν είναι; (Ας μη συζητήσουμε κι εδώ το αν βρίσκεις σωστές πίστες. ) Για να το θέσω σωστά λοιπόν: Δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος όταν αυξάνεται το βάρος του πέδιλου. Στην πράξη, τα πιο σκληρά πέδιλα είναι και πιο βαριά λόγω υλικών. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted March 9, 2015 Δες κ αυτό ίσως σε ενδιαφέρει : http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/6172785/ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 9, 2015 Για να το θέσω σωστά λοιπόν: Δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος όταν αυξάνεται το βάρος του πέδιλου. Στην πράξη, τα πιο σκληρά πέδιλα είναι και πιο βαριά λόγω υλικών. Αυτο δεν λεμε ,λογο της κατασκευή του αγωνιστικό πεδιλο ειναι πιο βαριά απο τα μη αγωνιστικά . Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 9, 2015 Gvaf δεν πουλήθηκαν τελικά; Quote Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted March 9, 2015 Του 2011 πουλήθηκαν . Αυτά ειναι του 2013 και ειναι 1-2 φορες φορεμενα . Όταν η γυναίκα μου μου κάνει "έκπληξη " αυτά παθαίνω ... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 9, 2015 Γιατι τα πουλάς ,τι θα πάρεις τωρα; Quote Share this post Link to post Share on other sites