Jump to content
Pant

Πέδιλο Για Πίστα

Recommended Posts

Καλησπέρα

Τα d2 τα ειχα για δέκα μερες για δοκιμή ,μετα τα elan wc sl titanium,σκληρά ,δεν ξέχωρουν ,πολυ σταθερά θελουν καλοστρωμενες πίστες και πολες στροφες,αν τα αφησεις χαλαρα τρέμουν και ψάχνουν να στρίψουν !!!!

Τα d2 παρουσίασαν προβληματα στη κατασκευή ,ξεκολλούσαν οι ουρές τους μεχρι πέρυσι ,για καινούργιες παρτίδες δεν ξερω!!!

Γνωμη μου ειναι :τα head rebels i sl ειναι πολυ καλητερα !!!

Γνωμη μου παλι : τα head supershape magnum σουπερ πεδιλο εχει και kers ,σηστιμα για σταθεροποίηση (τυχενει να το εχω και ειμαι πολυ χαρούμενος ) :)

• Like 4

magnum και titan μου είχαν αφήσει κι εμένα πολύ ευχάριστες εντυπώσεις, θα θελα να τα ξαναδοκιμάσω φέτος.

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Πανο το magnum ηταν αυτο που ειχα οταν καναμε στη καλαβρυτα !!!

Το elan titanium ειναι πιο ζωρικω:)

και το Titan της Head είναι.

Εσύ εννοείς το Elan Amphibio double titanium μήπως?

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Φιλε Pant εδω εχει τα σκι που ψάχνεις http://www.online.skishopbg.com/index.php?route=product/product&path=48&product_id=155

Pepe βήθησέ με λίγο...

είναι καλό το μαγαζί, αξιόπιστο;

Και πόσο κοστίζει να τα στείλει εδώ;

Practice makes perfect

Ειναι ενα σάιτ στη βουλγαρια ,δεν τους ξερω,αλλα μπορω να στιλω καπιος να τα κοιτάξει αν διαλεξεις τα μεταχειρισμένα !!!

Αν πάλη ,ψάχνεις κατι αλλο,μπορω να ρωτησω

Το μαγαζί στη Βουλγαρία το κατάλαβα, ρωτάω αν είναι αξιόπιστο,

μη στείλω χρήματα και πάρω ... αέρα.

Αν δεν είναι πρόβλημα, πες να κοιτάζουν τα 800 μεταχειρισμένα 1.55

Edited by Pant

Practice makes perfect

OK, περιμένω νέα :) στείλε PM

Να μάθουμε και κόστος μεταφοράς ε;

Σ' ευχαριστώ

Edited by Pant

Practice makes perfect

Επειδή δε σηκώνει πολλή ανάλυση, δεν ανοίγω νέο νήμα και ρωτάω εδώ :

Μια 100αρα μπότα στους +5 C πόσο πλησιάζει σε ευλυγισία μία 80άρα της ίδιας εταιρείας στους -5 C ;

Edited by Pant

Practice makes perfect

το μαλάκωμα του πλαστικου από το οποιο κατασκευάζονται οι μποτες δεν επηρεάζεται τοσο πολυ από την αλλαγη της εξωτερικής θερμοκρασίας ώστε να αντιλαμβάνεσαι άλλο φλεξ

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Πιθανώς 10 C δεν αρκούν για δραματική αλλαγή της συμπεριφοράς,
αλλά στις δικές μου 100αρες έχω αίσθηση κάποιου μαλακώματος.

Practice makes perfect

Πιθανώς 10 C δεν αρκούν για δραματική αλλαγή της συμπεριφοράς,

αλλά στις δικές μου 100αρες έχω αίσθηση κάποιου μαλακώματος.

Μαλακωματος σε σχεση με τι; Στο βουνο και στο σαλόνι πχ;

Πληροφοριακά, ας θυμόμαστε οτι η ένδειξη του flex δεν ειναι κάποια απόλυτη μονάδα μέτρησης αντίστασης η επαναφοράς (πχ newton) αλλα ενας μπούσουλας μεταξύ των μοντέλων της ΙΔΙΑΣ εταιρειας. Το 100 της Χ μάρκας μπορει να μην εχει τεράστια διάφορα με της ψ μάρκας.

Στο βουνό και μετά από περίπου ίδιες ώρες χρήσης (σε διαφορετικές μέρες).

Για το flex γνωρίζω. Διόρθωσα την ερώτηση για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.

Practice makes perfect

Το μαλάκωμα το αισθάνεσαι μάλλον στο εσωτερικό μποτάκι αν ειναι αυτό που κατάλαβα. Κλασσική περίπτωση βλάβης. Αισθάνεσαι καλύτερα έως ενοχλητικά το πλαστικό της μπότας και όταν παίζεις δεξιά-αριστερά αστράγαλο στις στροφές και πιέζει, αφήνει και σημάδια καμιά φορά και μελανιές? Επίσης όταν σηκώνεις τα δάχτυλα αισθάνεσαι το πλαστικό πιο έντονα? Πόσες μέρες σκι έχουν οι μπότες σου περίπου?

1162895.jpg

Καλημερα!

Κυριάκο ,για να παιζει ο αστράγαλος ,σημενει οτι η μπότα ειναι μεγαλητερη απο το νουμερο σου!!! Αν οι μπότες ειναι πολυ παλιές μπορει να εχει παλιοσει η καλτσα,αλλα αυτο φενετε και αλλάζετε ! Το μαλακομα του φλεξ δεν νομιζω οτι γεινετε ,απλα με τη τερμοκρασια του ποδιού μαλακονει η καλτσα και τοτε η μπότα την αστα ασε πολυ πιο άνετη !!!

Σορι για τα λαθοι στο γραπτό μου!!!

Ναι αυτό εννοώ πέπε με την θερμοκρασία να ανεβαίνει μέσα στο πόδι, το εσωτερικό μαλακώνει και όταν πιέζεις αριστερά δεξιά καταλαβαίνεις καλύτερα το κέλυφος. Αυτό που θέλω να πω και να το ρωτήσω, είναι ότι με τα χρόνια η κάλτσα φθείρεται και όχι το κέλυφος

• Like 2

1162895.jpg

Ελλιπής διατύπωση ερώτησης από μέρους μου.

Γνωρίζω για την εφαρμογή μπότας.

Το εσωτερικό μια χαρά είναι, οι μπότες δεν είναι παλιές ούτε φθαρμένες.
Εσωτερικά δεν κουνιέται τίποτα που δεν πρέπει, δεν ενοχλεί το κέλυφος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Με το ίδιο σφίξιμο σε διαφορετικές θερμοκρασίες, παρατήρησα μια ελαφρά μεταβολή στο λύγισμα της μπότας προς τα εμπρός, (μπορεί να ήταν και ιδέα μου) και το ανέφερα μήπως υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες εμπειρίες.

Τελικά, συμπεραίνω ότι στο κέλυφος πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά -5C με +5C σε επίπεδο τουριστικού σκι.

Practice makes perfect

Pant για τη μπότα δεν ξέρω. Μου φαίνεται αρκετά μικρή μεταβολή θερμοκρασίας για να αλλάζει πολύ η σκληρότητα της. Θα το δικαιολογούσα πολύ πιο εύκολα άμα ήταν σε θερμοκρασία δωματίου.

Δες όμως λίγο αυτό εαν θέλεις, ίσως σε ενδιαφέρει

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=17267&do=findComment&comment=350079

Ίσως να μπορούσες να βρεθείς και με τον φίλο να τα δοκιμάσεις.

Μόλις τα είχα δει.

Καλή περίπτωση, αλλά δε νομίζω να το αξιοποιήσω ποτέ. Eίναι κρίμα να έχεις τέτοιο πέδιλο και απλά να σε πάει.

Μερικά χρόνια πριν θα το έπαιρνα άμεσα…

Προχθές, δοκίμασα για λίγο (με κακό χιόνι) τα Elan SLX 1.60 http://www.skinet.com/ski/gear/elan-slx-waveflex-fusion-2012

κι έχω μια εικόνα από σκι τέτοιας κατηγορίας.

Practice makes perfect

Ελλιπής διατύπωση ερώτησης από μέρους μου.

Γνωρίζω για την εφαρμογή μπότας.

Το εσωτερικό μια χαρά είναι, οι μπότες δεν είναι παλιές ούτε φθαρμένες.

Εσωτερικά δεν κουνιέται τίποτα που δεν πρέπει, δεν ενοχλεί το κέλυφος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Με το ίδιο σφίξιμο σε διαφορετικές θερμοκρασίες, παρατήρησα μια ελαφρά μεταβολή στο λύγισμα της μπότας προς τα εμπρός, (μπορεί να ήταν και ιδέα μου) και το ανέφερα μήπως υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες εμπειρίες.

Τελικά, συμπεραίνω ότι στο κέλυφος πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά -5C με +5C σε επίπεδο τουριστικού σκι.

Μήπως τελικά με τα περισσότερα χλμ που σιγα-σιγά "γράφεις" και με τη βελτίωση της τεχνικής σου, απλώς "πατάς" πιά την μπότα σου καλύτερα, στιβαρότερα και σου δίνει την εντύπωση ότι πλέον μαλακώνει και απλώς αυτό συνέβη συμπτωματικά τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες?

Edited by idas

Φίλε Pant,αυτο σινιθος γίνετε οταν η κλίση της πίστας ειναι πιο απότομη ,τοτε βάζεις το σώμα σου ένστικτοδοδες πιο πισο και εχεις την εστιση οτι ειναι πιο άνετα η μπότα ,ενώ στα πιο εύκολα πιέζεις περισσότερα και τοτε ,λεω εγω μιπος έρχεται αυτη η εστιση !!!