Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
dust

Μάρτιος 2015

Recommended Posts

Από μέσα Απριλίου και μετά (που κλείνουν τα Χ/Κ - αν δε δώσουν παράταση έστω για Σ/Κ) όποιος επενδύσει στην αγορά ή και ενοικίαση ενός snowmobile (για χρέη λιφτ) μπορεί και να αξίζει την επένδυση.

Τί λέτε το προτείνουμε σε κανέναν κατά Καλάβρυτα μεριά?

Με 2 ευρώ την ανάβαση το άτομο μια χαρά συμφέρει.

Edited by panchristo
  • Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Πάρτε φώκιες καλύτερα.....είναι πιο φτηνές!

• Like 2

Πιο ξεκούραστες όμως όχι.

Κάποιοι βρίσκουμε τη βαρύτητα ενδιαφέρουσα μόνο όταν λειτουργεί υπερ μας...

• Like 4

H ταπεινή μου αίσθηση είναι ότι το Σάββατο θα κάνουμε σκι.

Εγώ πάντως θα το πάρω το ρίσκο και θα πεταχτώ μέχρι ΧΚΚ το Σάββατο. Φέτος δεν έχω αξιωθεί ακόμα να το επισκεφτώ!

Γιώργος

Σαββατο μαλλον κ εγω...... για το που θα δουμε......

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

το σαββατο στον παρνασσο φαινεται ψιλο καλο μεχρι το μεσημερι ...τι λες βρε μικ αλακι να ξεκινησουμε για πανω..

Στα Πηγάδια και στο Σέλι χιονίζει στα 1400μ...και στη Βασιλίτσα,Ανήλιο,Μέτσοβο,βρέχει μέχρι τα 2000μ!!!ΝΔ γαρ....Μετά θα θαφτεί στο χιόνι βέβαια...

Καιμάκ θάβεται για μια ακόμη φορά....πιστεύω άνετα βγάζει και το Μάιο αν έχει κόσμο...

Οι υπόλοιποι αναμονή...

• Like 4

υετός σε mm πώς μεταφράζεται σε χιόνι?

Νομιζω ειχε απαντήσει ο ΜΙΚ στον νιφάδα στο topic του Φεβρουαρίου 1mm υετος= 1 cm αλλα παίζουν πολλοί παράγοντες που το επηρρεαζουν.

• Like 1

υετός σε mm πώς μεταφράζεται σε χιόνι?

Εξαρτάται απο την πυκνότητα του χιονιού και σε ποιό βαθμό εγκλωβίζεται αέρας μέσα στις νιφάδες. Ο λόγος των χιλιοστών πρός το ύψος του χιονού διαφέρει ανάλογα πόσο υγρό είναι το χιόνι.

Συνήθως για κρύο και ξερό χιόνι 1mm=1cm και για υγρό και βαρύ χιόνι 1mm=3cm

Oπότε εξαρτάται από τη θερμοκρασία,αλλά συνήθως από 1-3cm....

• Like 6

Είδες τι καλά που τους έχω εκπαιδεύσει.

Θα ήθελα να ζητήσω χίλια συγνώμη που θα πέσει έξω η πρόγνωση μου μιας και σε κάποια χιονοδρομικά...ΔΥΟ ΜΕΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Παράλληλα ελπίζω να είναι οφθαλμοφανές από τον τρόπο που αλλάζουν οι προγνώσεις ότι αυτή είναι η πρώτη και πιθανότατα η μόνη (αλλά μην το δέσετε) κακοκαιρία που γράφει με μεγάλα γράμματα ΑΝΟΙΞΗ "μέτρα χιόνι" επάνω της. Η τάση είναι οι επόμενες να γράφουν χειμώνας "30 ποντάκια καναδέζα" για αυτό...

Mε κάθε επιφύλαξη Παρνασσό με τον καιρό που θα έχει αύριο σκι κάνεις ειδικά το πρωί, θα ανέβαινα και θα ανέβω με κύριο άγχος μην δεν έχει προλάβει να το στρώσει το νέο χιόνι μιας και πολύ πιθανό σήμερα να βρέξει. Μαζέψτε την μπουγάδα στην Νότια Ελλάδα θα βρέξει σε όλα τα χκ. Στην Βόρεια Ελλάδα μη μασάτε απλώστε τα ρούχα, θα χιονίζει και όπου έχει δέντρα bon ski.

Η Κυριακή μοιάζει ανεμοδαρμένη και μέσα στη σύγκλιση, ΜΑΙΝΑΛΟΟΟΟ, 3-5 Πηγάδιααααα, Πισοδέριιιιιιι. Θα το δούμε

Η θεωρία λέει ότι Δευτέρα φτιάχνει ο καιρός στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Νότια έχει παραμείνει η υποτροπή από το χαμηλό Στο Λυβικό και το πιο πιθανό είναι να μιλάμε για συσφίξεις και χιονοκαταιγίδες. Παράλληλα για τις ίδιες χιονοκαταιγίδες και συγκλίσεις ίσως συνεχίσουμε να μιλάμε για όλη την επόμενη βδομάδα πχ στα Καλάβρυτα μπορεί και να ρίχνει κάθε μέρα. Το κρίσιμο είναι πότε θα τα ξεθάψουν.

Δεν ξέρω ποια μέρα θα βγάλει το σούπερ σκι στην Νότια Ελλάδα οπότε για σιγουράκι κάθε μέρα σκι προτείνω να μετακομίσουμε και να πιάσουμε δουλειά να πλένουμε πιάτα σε ταβέρνα της Βασιλίτσας, του Πισοδερίου και των 3-5 Πηγαδιών. Γιατί όχι και Μαινάλου αν και εκεί οι εργοδότες είναι κάφροι.

ENJOY THE SHOW

Edited by ΜΙΚ
  • Like 7

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για την Κρήτη κάτι πολύ κακό στον καιρό δεν βλέπω, ειδικά την Κυριακή μοιάζει να κόβει και ο αέρας. Ομίχλη δεν φαίνεται αν και πιο καλά το ξέρουν το βουνό οι ντόπιοι

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

MIK προφητη!! Καλαβρυτα αυριο Σαββατο ή Κυριακη??Για οσους μπορουν κυριως σαββατοκυριακα μας καιει!!

• Like 1

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

MIK προφητη!! Καλαβρυτα αυριο Σαββατο ή Κυριακη??Για οσους μπορουν κυριως σαββατοκυριακα μας καιει!!

+1000

• Like 1

Εχω την εντυπωση οτι ουτε Σ ουτε Κ για Καλαβρυτο Τριτη θα ξεθαβουν αρα απο Τεταρτη...... Ισως βγει καλο σκι Σαββατο μεχρι μεσημερακι για Παρνασσο.........

Απο τριτη παραιτουμαι!!!!

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Μέχρι τις 14.00 αύριο φαίνεται ανοιχτός ο καιρός, άρα πας νωρίς νωρίς, πατάς το κοτλεδάκι πρώτος με αρνητικές θερμοκρασίες, λυσσάς μέχρι τις 14.00 και φεύγεις έχοντας πράξει το "καθήκον" σου στο ακέραιο γράφοντας άλλο ένα "μεροκάματο".

Δεν το βλέπω χαμένο προσωπικά.

Η ακρίβεια του Windguru (ακόμα και στην ώρα) με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.

• Like 2

Σύντροφοι μετεωρολόγοι επαγγελματίες, ερασιτέχνες κι εραστές, πείτε ένα Ανέβα ή Κάτσε για αύριο να λυτρωθούμε!!!

:shuriken:

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07/08-03-2015

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι έντονα. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

www.YouWeather.com

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

Mε κάθε επιφύλαξη Παρνασσό με τον καιρό που θα έχει αύριο σκι κάνεις ειδικά το πρωί, θα ανέβαινα και θα ανέβω με κύριο άγχος μην δεν έχει προλάβει να το στρώσει το νέο χιόνι μιας και πολύ πιθανό σήμερα να βρέξει. Μαζέψτε την μπουγάδα στην Νότια Ελλάδα θα βρέξει σε όλα τα χκ. Στην Βόρεια Ελλάδα μη μασάτε απλώστε τα ρούχα, θα χιονίζει και όπου έχει δέντρα bon ski.

Όπως ξέρετε εδώ και χρόνια χαρακτηρίζω τα ΧΚΚ ΧΚΠ παρατημένα και ειδικά το ΧΚΚ λάθος στημένο. Να σας πω να ανεβείτε και να κάνετε aerobic σε baby πίστες? Να σας πω να κάτσετε σπίτι και ξαφνικά ως εκ θαυματος να είναι ανοιχτά ένα ή και δύο λιφτ στην κορφή του βουνού πάνω σε ράχες στα 2300 και 2100 μέτρα μιας και τα ξεπαγώσανε, σκάσανε την όποια χιονοστιβάδα, σκάβανε 32 άτομα τη Στύγα και πιάσανε την άγκυρα 10 το πρωί και δε ξέρω τι άλλο επειδή είναι Σάββατο?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

Όπως ξέρετε εδώ και χρόνια χαρακτηρίζω τα ΧΚΚ ΧΚΠ παρατημένα και ειδικά το ΧΚΚ λάθος στημένο. Να σας πω να ανεβείτε και να κάνετε aerobic σε baby πίστες? Να σας πω να κάτσετε σπίτι και ξαφνικά ως εκ θαυματος να είναι ανοιχτά ένα ή και δύο λιφτ στην κορφή του βουνού πάνω σε ράχες στα 2300 και 2100 μέτρα μιας και τα ξεπαγώσανε, σκάσανε την όποια χιονοστιβάδα, σκάβανε 32 άτομα τη Στύγα και πιάσανε την άγκυρα 10 το πρωί και δε ξέρω τι άλλο επειδή είναι Σάββατο?

Λα ντιμιουγρίκ ασαφή αλά Βαρουφακί, ντε καιρό τουρλουμπουκί :P

• Like 1

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Στα ελληνικά παλικάρι... στραβολαίμιασα...

• Like 1

Σηκώνω τα χέρια ψηλά για Καλάβρυτα, όποιος νιώθει τυχερός ας ανέβει

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ναι γιατι για παρνασσο εισαι σιγουρος....

ανοιξη....

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Σηκώνω τα χέρια ψηλά για Καλάβρυτα, όποιος νιώθει τυχερός ας ανέβει

Κύριε..κύριε..εγώ, εγώ. Αυτή τη στιγμή μέσα στω χωριό 6 βαθμοί και βροχή. Πάνω πρέπει να βάζει καλά. Νεότερα το πρωί!

Γιώργος

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 3

Σταμάτησε. Ο ουρανός έχει ανοίγματα, βλέπεις αστεράκια κ.τ.λ. Ελπίζουμε να κρατήσει!!!

Γιώργος

Sent from my iPhone using Tapatalk