Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Τώρα, πες μας και την διεύθυνση.

Bichlweg 19, 6561 Ischgl

send from my cave using smoke signals

• Like 3

elan primetime 33.jpg

Τώρα, πες μας και την διεύθυνση.

Chalet Larchenheim

Schanze 12

3920 Zermatt

:yes :yes :yes:thumbup: :thumbup: :thumbup:

• Like 5

www.zermatt.ch

Βρήκα δυο μηνύματα μου απ' το 2008:

Ξεκινήσαμε 4 άτομα από Αθήνα και 3 από Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Παρασκευής 21/3 (Την Κυριακή προστέθηκαν άλλα 2 μέλη στην συντροφιά). Προσγειωθήκαμε στο Μόναχο και νοικιάσαμε ένα ενιαθέσιο VW Cavalier με το οποίο φτάσαμε αργά το βράδυ στο Saalbach. Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης 26/3 που φύγαμε δεν σταμάτησε να χιονίζει.

Το Saalbach είναι ένα ωραίο χωριό, έτη φωτός ομορφότερο από το LaPlagne όπου είχαμε πάει τον Ιανουάριο. Το βουνό είναι πολύ ενδιαφέρων και έχει περισσότερο κόκκινα και ωραία μαύρα κομμάτια, παρά μπλε. Την πρώτη μέρα μάλιστα που ήμασταν κρύοι και συναντήσαμε τρελά bumps στις πίστες και ξυρισμένο χιόνι, βρήκαμε τις κλήσεις κάπως μεγαλύτερες από ότι περιμέναμε Αποζημιωθήκαμε βέβαια απο το blue sky. Από την Κυριακή όμως που άρχισε η δυνατή χιονόπτωση είχαμε powder day κάθε μέρα και όπως καταλαβαίνεις party time. Ομολογουμένως η ορατότητα ήταν κατά περιόδους πολύ περιορισμένη, αλλά επειδή κάναμε σκι μέσα, ή πολύ κοντά στο tree line ήταν πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις που πηγαίνεις και πως κινείσαι. Με αφράτη, αέρινη, ασύλληπτη πούδρα, όλες οι πίστες ήταν πλέον μπλε.

Την τρίτη μέρα (κατά τας γραφάς) αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και ένα ακόμα χιονοδρομικό και πήγαμε στο kitzbuhel. Κάτι τέτοιες μέρες αρχίζω να αμφιβάλλω για τις πεποιθήσεις μου αναφορικά με την ύπαρξη, ή μη ενός υπέρτατου όντος. Τελικά μάλλον υπάρχει, και την Δευτέρα είχε τρελά κέφια. Αφράτη ανάλαφρη πούδρα παντού, ένα τεράστιο απάτητο πεδίο, καταπληκτικές πλαγιές με παρθένο χιόνι να μας περιμένουν να τις πατήσουμε, όπου και αν γυρίσεις να κοιτάξεις απίστευτες κλίσεις, τεράστιο πεδίο για tree skiing και ένας Λάππας ο οποίος έχει λιώσει απ' την χαρά του και προσπαθεί απεγνωσμένα να βγάλει το ηλίθιο χαμόγελο ευτυχίας που έχει καρφωθεί στο πρόσωπο του. :svivhaha:

Εκεί μάλιστα πήρα και ένα καλό μάθημα όταν πάνω στην τρελή χαρά και το excitement κατέβηκα πολύ χαμηλότερα από το τελευταίο λιφτ και προς μεγάλο μου τρόμο συνειδητοποίησα ότι μετά υπήρχε μόνο ένα πυκνό μαύρο δάσος χωρίς καθόλου ίχνη στο χιόνι. Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Μου πήρε μισή ώρα περίπου να ανέβω τα 50 μέτρα σε πούδρα που μου έφτανε μέχρι την μέση ως το δρομάκι που οδηγούσε στο λιφτ και όταν τελικά έφτασα πρέπει να είχα χάσει ίσα με 5 κιλά σε ιδρώτα. Και όλα αυτά με -12 βαθμούς περίπου. Αξίζει να αναφερθεί και η κατάβαση της Hanekam (ή κάπως έτσι :lol: ) που την περίμενα πολύ δυσκολότερη. Άλλο βέβαια να προσπαθείς να κόψεις δέκατα εκεί και άλλο να κατεβαίνεις τραβώντας φωτογραφίες κάθε 500 μέτρα. Το χωριό απλά απίστευτο. Τώρα ξέρω που πρέπει να μεταναστεύσω.

Η Τρίτη, τελευταία μας μέρα, ήταν και πάλι στο Saalbach - Hinterglemm. Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είχαμε χιονοθύελλα, αλλά κατά βάση μέναμε στα δέντρα και δεν ενοχλούσε. Εξερευνήσαμε τα off-piste πεδία, αλλά υπήρξαν και πολλά λαχταριστά κομμάτια που δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε γιατί δεν γνωρίζαμε που έβγαζαν. Την επόμενη φορά συμφωνήσαμε όλοι να πάρουμε ένα τοπικό οδηγό.

Επιστρέψαμε (επεισοδιακά, κοντέψαμε να χάσουμε το αεροπλάνο λόγω της χιονοθύελλας) στο Μόναχο Τετάρτη 9:30 το πρωί και το απόγευμα δίδασκα τα βλαστάρια μου στην τροπική Ελλάδα. Το μυαλό μου όμως ήταν γεμάτο -καμμένο- από τις ομορφότερες χιονοδρομικές εμπειρίες... :metalo:

Από την Αυστρία έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολύ καλά χιονοδρομικά με σύγχρονους αναβατήρες, πανέμορφα χωριά, εξαιρετικό service, καλές τιμές, σπουδαίο φαγητό και υπέροχα γλυκά (ακόμα δεν έχω μάθει να προφέρω σωστά το άπφλ στρούντλ μιτ βανίλε σός :lol:), λογικότατες τιμές -καμία σχέση με την Γαλλία και σίγουρα καμία σχέση με Ελλάδα.

Θέλω να ζήσω μόνιμα εκεί. Γίνεται; :)

Και μερικές φωτογραφίες...
IMG_0407.jpg

IMG_0414.jpg

Ας του αφαιρέσει κανείς το χαμόγελου του ηλίθιου... :lol:
IMG_0418.jpg

IMG_0424.jpg

Διαγωνισμός παλιών σκι με το ανάλογο ντύσιμο, φυσικά!
IMG_0433.jpg

IMG_0447.jpg

Zel AmSee
IMG_0472.jpg

IMG_0504.jpg

Μπορώ να έχω αυτό το σαλεδάκι ως τόπο μόνιμης κατοικίας μου, παρακαλώ; Ε;, Ε;;;;
IMG_0520.jpg

Το κράνος με το αμαρτωλό visor. Αν συνέχιζα με αυτό θα χρειαζόταν ρατράκ και από μέσα. Διαολόστειλα το visor λοιπόν και πήρα μια μασκούλα να κάνω την δουλειά μου. Added bonus: Δεν μοιάζω πλέον (τόσο πολύ) με εξωγήινο. Στα μείον το ότι καμία μάσκα δεν προσφέρει το εκπληκτικό πανοραμικό πεδίο του visor. :roll:
IMG_0531.jpg

Kitzbuhel :inlove:
IMG_0534.jpg

Ένα μικρό σπιτάκι στις Άλπεις να είχα και δεν ήθελα τίποτα άλλο. :yahoo:
IMG_0573.jpg

Πανέμορφη πόλη!
IMG_0615.jpg

IMG_0618.jpg

IMG_0631.jpg

Πολύ γέλιο ρίξαμε με το καρεκλάκι που χρησιμοποιούσαν για ντεκόρ σε ένα μαγαζί. Άντε να τους εξηγήσεις ότι τέτοια μονοθέσια χρησιμοποιεί ακόμα το Πήλιο!
IMG_0647.jpg

Το Saalbach χιονισμένο στα 1000 μέτρα, άλλος θεός εκεί, άλλος στην Ελλάδα...
IMG_0684.jpg

IMG_0710.jpg

Τέλη Μάρτη, αλλά το σκηνικό Χριστουγεννιάτικο
IMG_0715.jpg

Αποχαιρετισμός στις Άλπεις
IMG_0727.jpg

Και επιστροφή στα Πάτρια. Από κάτω η Χαλκίδα.
IMG_0766.jpg

Έχουν περάσει πλέον αρκετές μέρες, αλλά το μυαλό μου είναι ακόμα εκεί... :oops:

• Like 15

Make Parnassos Great Again!

το Saalbach εχει κατα την γνωμη μου μονο ενα μειονεκτημα.

Οτι ειναι σε σχεση με καποια αλλα ΧΚ της Αυστριας (κυριως στο Τιρολο) που εχουν μεγαλα υψομετρα, αυτο ειναι απο 800-900 μετρα ως 2.000

αν εξαιρεσεις αυτο, κατα την γνωμη μου ειναι απο τα καλυτερα της Αυστριας

-εχει κοντα 200 χλμ πιστες , πολλες ωραιες μπλε, αλλα και κοκκινες μαυρες

-εκτεινεται σε μια οληκληρη κοιλαδα. Οταν φτανεις στο 1ο λιφτ, με το αμαξι, και συνεχισεις ως το τελευταιο λιφτ στο τελος της κοιλαδας, αν μετα σκεφτεις οτι ολη αυτη την διαδρομη την κανεις μεσω σκι-λιφτ καταλαβαινεις την εκταση του πεδιου

-το Saalbach (το χωριο) ειναι αρκετα ομορφο. Κλασικο σκι-χωριο της Αυστριας (εμενα τουλαχιστον μου αρεσουν)

- μπορεις να βρεις πιστες χωρις πολυ κοσμο

- εχεις φτηνες επιλογες διαμονης σε σχεση με αλλα...οχι πολυ φτηνες αλλα καλυτερα πχ απο Lech

- ola ta λιφτ ειναι συγχρονα...εχει κανα δυο - τρια συρομενα αλλα το 95% ειναι γονδολες και αποσυμπλεκομενα καρεκλακια

Επισης απο φετος υπαρχει συνδεση με το Fieberbrunn...κατι που αυξανει σε περιπου 240 χλμ πιστες (βαριεμαι να το ψαξω ακριβως)

το δε Fieberbrunn θερειται για την αυστρια ως schneeloch....δηλαδη χιονοτρυπα, αλλα εννοουν οτι ευνοειται λογω μικρο-κλιματος και μαζευει πολυ χιονι, ενω εινια πολυ αγαπητο γαι απατητο (εκει κανει σταση και το freeride world tour)

Aν σε ολη την αυστρια, αποφασισα να αγνοησω το θεμα υψομετρο και να παρω το ρισκο του mild-weather πιστευω οτι 1η επιλογη θα ηταν εκει.

Edited by Turms
  • Like 4

Snow is on my D.N.A.

Η ταπεινή μου γνώμη, αν επιτρέπετε, είναι ότι : οπουδήποτε στις Άλπεις

με καλό καιρό και καλής ποιότητας χιόνι = παράδεισος !!!

Όλα τ'αλλα βρίσκονται . Ακόμα και στο Arlberg !

• Like 4

Eγω παλι εχω παει αρκετες φορες στο Sankt Johann in Tirol. Ενα χωριο με πολυ χαρακτηρα (απο το 1648) το οποιο κατοικειται απο ανθρωπους και οχι αποκλειστικα απο τουριστες (οπως το Ischgl...). Oι πιστες του ειναι κυριως μπλε, πραγματικα αεροδρομια, αλλα εχει και φιλικες κοκινες (και μια μαυρη μου φαινεται... δεν εχω παει).

Παρ' ο,τι χαμηλο, εχει χιονι (και κανονια).

Επισης, ειναι 20 λεπτα απο το Kitzbuhel με αυτοκινητο. Αν πας μια βδομαδα, οπωσδηποτε θα δοκιμασεις και Kitzbuhel.

• Like 3

Καλές οι μπλε σε μεγάλα υψόμετρα, αλλά να κοιτάξεις

να εχει και δεντράκια για την περιπτωση που συναντήσετε ομιχλη

How you stand is how you ski

Eγω παλι εχω παει αρκετες φορες στο Sankt Johann in Tirol. Ενα χωριο με πολυ χαρακτηρα (απο το 1648)

το οποιο κατοικειται απο ανθρωπους και οχι αποκλειστικα απο τουριστες (οπως το Ischgl...).

:D:thumbup:

Practice makes perfect

κατοικειται απο ανθρωπους και οχι αποκλειστικα απο τουριστες (οπως το Ischgl...).

Και μάλιστα......... Εγγλέζους.......... ενίοτε και Ελληνες !!!!!!!!!! (αλλά μίλα σιγά μην μας ακούσει ο Αλέξης....... και όχι μόνο!!!!!!!!)

• Like 2

www.zermatt.ch

εχει και χρεοκοπημενους στο ISCHGL :animier: :animier: :animier:

post-1878-0-40635600-1441785862_thumb.jpg

• Like 6

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

εχει και χρεοκοπημενους στο ISCHGL :animier: :animier: :animier:

Γιάννακι σου έρχομαι 13/2/2016.

Δεν πιστευω να με ξεχάσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου.......?????

• Like 2

Και μάλιστα......... Εγγλέζους.......... ενίοτε και Ελληνες !!!!!!!!!! (αλλά μίλα σιγά μην μας ακούσει ο Αλέξης....... και όχι μόνο!!!!!!!!)

Στο Ischgl φαγαμε πολλους Ρωσους στη μαπα. Αγενεστατοι ως επι το πλειστον...

Στο Kitzbuhel ειχαμε και τους μοναδικους σανιδιαρηδες (Ελληνες...)

"Ρε μ@λ@@κα... το ειδες το αλματακι μ@λ@κα?"

"Ναι ρε μ@λ@κα!..."

"Γαμάτο αλματακι ρε μ@λ@κα..."

"Ναι ρε μ@λ@κα...."

• Like 1

Τελικα αποφασισαμε να κατευθυνθουμε προς zell am see που σε πολυ κοντινη αποσταση βρισκεται και το saalbach και το kaprun. Ετσι θα μπορουμε να δουμε και τον αγωνα στο kitz. Τωρα μας μενει αν η διαμονη μας θα ειναι στο zell η στο χωριο kaprun. Ξενοδοχεια, προτασεις και παρατηρησεις δεκτες !!!!!!

Ειναι ωραιο χωριο να μεινει κανεις το kaprun η καλυτερα zell??

• Like 1

Zell am See κατ'εμέ λόγω λίμνης εάν είναι και παγωμένη ακόμη καλύτερα ...............

post-22-0-75468800-1441813536_thumb.jpg

post-22-0-33419600-1441813619_thumb.jpg

και άλλη με την λίμνη σε υγρή κατάσταση......

post-22-0-10703500-1441814117_thumb.jpg

Σορρυ για τις φώτο αλλά είναι από τότε που είχα μαύρα μαλλιά και μαύρα γένια...........................

Edited by vangelis_k
  • Like 9

www.zermatt.ch

εγω προσωπικα θα εμενα Καπρουν. Πιο ησυχα αλλα εχει και κανα δυο μπαρακια για κανα ποτακι. και το Zell am See εινια 3 λεπτα μακρια με αμαξι

Η ακομα καλυτερα Maishofen. Δεν εχει τιποτα εκτος απο διαμονη αλλα απο εκει εχεις πιο ευκολη προσβαση και Zell am See για σκι αλλα κυριως Saalbach

το Zell am See ειναι παρα πολυ ομορφο αλλα εχει γεμισει με αραβες...οχι προσφυγες βεβαια αλλα τουριστες

παρα πολλους ομως

αφου οταν ανεβαινεις στον παγετωνα στο Καπρουν οι ταμπελες για ενοικιαση κλπ εινια Γερμανικα, Αγγλικα και Αραβικα

Snow is on my D.N.A.

Και μεις όταν πήγαμε Kaprun μείναμε και αν ξαναπήγαινα πάλι εκεί θα έμενα μάλλον.

Δεν είναι βέβαια και κάτι που πρέπει να σε απασχολήσει και πολύ. Μιλάμε για απόσταση 3-4χλμ και με δωρεαν ΜΜΜ αν δε θές να κουνήσεις αμάξι.

+ οτι το χωριό Kaprun είναι στη μέση της απόστασης μεταξύ του παγετώνα και του Zell.

Όπου και να είσαι σιγουρα θα θες λεοφωρειάκι/αμάξι κάθε πρωί.

Αν θες μπλε κόκκινες πίστες ο παγετώνας δε θα σε ικανοποιήσει χιονοδρομικά, απο την άλλη ομως αξιζει να πας μια μέρα για τη θέα και μόνο.

Για διαμονή τι ψάχνετε? Ξενοδοχείο ή σπίτι/appartment και για πόσα άτομα?

Ο Αλέξης ακούει ΠΑΝΤΑ και τα ΠΑΝΤΑ.

Το καλό με το Ischgl σε σχέση με άλλα ονόματα βαριάς tουριστικής χιονοδρομίας (διότι αυτό είναι), είναι ότι παραμένει Αυστριακό και ντόπιο και πάντα συγκριτικά με άλλα ανάλογα Αλπικά χιονοδρομικά παραμένει πολύ πιο ντόπιο. Θυμάσαι τις αγελάδες του γελαδάρη γείτονα μας, σχεδόν στο κέντρο του χωριού. Δεν υπάρχουν "ξένοι επενδυτές" και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της Αυστρίας. Όσο μεγαλώνει ένα μέρος, τόσο οι τουρίστες γίνονται περισσότεροι και αλλοιώνονται τα τοπικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα θυμάμαι ότι από παλιά, παντού στην Αυστρία, του Ischgl συμπεριλαμβανομένου, δεν φοβόσουν για καμία κλοπή εξοπλισμού. Και εάν έχανες κάτι ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα το έβρισκες στα απολεσθέντα. Όσο ανοίγει η αγορά, τόσο έρχοται περισσότεροι που ΔΕΝ κατανοούν το πνεύμα και τον τρόπο που λειτουργούν εκεί τα πράγματα, των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων (οι οποίοι είναι από τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ).

Edited by mil
  • Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Και μεις όταν πήγαμε Kaprun μείναμε και αν ξαναπήγαινα πάλι εκεί θα έμενα μάλλον.

Δεν είναι βέβαια και κάτι που πρέπει να σε απασχολήσει και πολύ. Μιλάμε για απόσταση 3-4χλμ και με δωρεαν ΜΜΜ αν δε θές να κουνήσεις αμάξι.

+ οτι το χωριό Kaprun είναι στη μέση της απόστασης μεταξύ του παγετώνα και του Zell.

Όπου και να είσαι σιγουρα θα θες λεοφωρειάκι/αμάξι κάθε πρωί.

Αν θες μπλε κόκκινες πίστες ο παγετώνας δε θα σε ικανοποιήσει χιονοδρομικά, απο την άλλη ομως αξιζει να πας μια μέρα για τη θέα και μόνο.

Για διαμονή τι ψάχνετε? Ξενοδοχείο ή σπίτι/appartment και για πόσα άτομα?

Μαλλον θα μεινουμε kaprun και εχουμε και αυτοκινητο οποτε οι μετακινησεις δεν ειναι προβλημα. Ξενοδοχειο οπωσδηποτε...

Για ξενοδοχειο δεν εχω να σου προτεινω κατι γιατι εχεις ειχαμε νοικιασει σπιτι.

Οσο για το αμαξι θα το δεις και συ οτι με το παρκιγκ υπαρχει ενα θεμα.

Εμεις μετα τη πρωτη γνωριμια με το σκηνικο, προτιμουσαμε το λεωφορειακι στη συνεχεια.

παντως αυριο ανοιγει μια δυο πιστες το sölden

καλη φαση αλλα τοσα χλμ για δυο πιστες δεν αξιζει

Snow is on my D.N.A.

Τι γνωμη εχετε για saalbach ????

αν τελικά σας βγάλει ο δρόμος saalbach παρκάρεις το αμάξι στο πρώτο parking που συναντάς στο χωριό vorderglem.ανεβαινεις κορυφή (βγάζεις φωτογραφίες)και τραβάς δεξιά την 62 που μετά γίνεται 68.

αφού οπως διάβασα σου αρέσουν οι γρήγορες μπλε κόκκινες πίστες αυτή θα σε αρρωστήσει!ατελειωτη στη κυριολεξία!μετα βγαίνεις viehoffen skibus και σε 5 λεπτάκια εκεί που παρκάρες.αν την κανείς θα με θυμηθείς.

• Like 1

στο παρακατω λινκ ειναι ενδεικτικα καποιες τιμες για καρτα λιφτ στις Αλπεις για 6 μερες σε highseason

για Ελβετια δεν το συζητανω...αν και το Ζερματ το αξιζει.

Και τα δυο μεγαλα Γαλλικα ΧΚ και οι Δολομιτες το αξιζουν γιατι εινια παρα πολλα τα χλμ πιστων

Αλλα...

το Sölden 261 ευρω? για μενα δεν το αξιζει...δηλαδη δινεις 270 για Val d’Isere, Tignes και 260 για το Solden? μπα....

και το Κιτzbuhel το βρισκω πολυ ακριβο και το Arlberg αν και γενικα εινια ακριβο λογω Lech

επισης απαραδεκτη η αυξηση στο Saalbach

μαλλον θα αρχισω σιγα σιγα να κινουμαι προς μικροτερα και φθηνοτερα (οχι οτι θα πηγαινα Ζερματ)

Val d’Isere, Tignes

Val d’Isere, Tignesοπως και το Kitzbühel το βρισκω πολυ ακριβο..και το Saalbach που επειδη ενωθηκε με το Fieberbrunn αυξησε την τιμη 5,2%

Snow is on my D.N.A.

Γενικά το κόστος με τις κάρτες είναι σχετικό. Μπορεί μία κάρτα των 230 να είναι "φτηνή" και των 270 "ακριβή", όμως σε ένα εβδομαδιαίο πακέτο των 1000-1200 ευρώ, τα 40 ευρώ δεν θα κάνουν την διαφορά.

Το θέμα είναι τι σου προσφέρει το εκάστοτε ΧΚ. Και σε γενικές γραμμές, τα Αυστριακά ΧΚ, είναι αρκετά πιο μπροστά σε εξοπλισμό. Πέρσι σε Cervinia-Zermatt, έπαιρνες 2-3 λιφτ και χρειαζόσουν μισή ώρα για κατεβασιά που στην Αυστρία θα την έκανες ανεβαίνοντας με 1 λιφτ των 10-15 λεπτών.

Ούτε και παίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο τα πολλά χιλιόμετρα (που συνήθως δεν είναι πίστες αλλά δρόμοι σύνδεσης που απλώς τσουλάς). Τι να κάνω το Ζερματ με 350 χιλιόμετρα, ή τις Δολομίτες με τα 600;;; ή τα 1.200 χιλιόμετρα όταν βρίσκονται σε τέτοια απόσταση μεταξύ τους ώστε πρακτικά είναι μη προσβάσιμα;;;; Από ένα σημείο και μετά, τα χιλιόμετρα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Και συχνά, η επανάληψη μίας πίστας είναι αυτή που σε κάνει να την γνωρίσεις καλύτερα ώστε την επόμενη φορά που θα την ξανακατέβεις να την κάνεις καλύτερα και ασφαλέστερα ώστε να την ευχαριστηθείς.

Edited by mil
  • Like 5

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68