Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Γενικά το κόστος με τις κάρτες είναι σχετικό. Μπορεί μία κάρτα των 230 να είναι "φτηνή" και των 270 "ακριβή", όμως σε ένα εβδομαδιαίο πακέτο των 1000-1200 ευρώ, τα 40 ευρώ δεν θα κάνουν την διαφορά.

Το θέμα είναι τι σου προσφέρει το εκάστοτε ΧΚ. Και σε γενικές γραμμές, τα Αυστριακά ΧΚ, είναι αρκετά πιο μπροστά σε εξοπλισμό. Πέρσι σε Cervinia-Zermatt, έπαιρνες 2-3 λιφτ και χρειαζόσουν μισή ώρα για κατεβασιά που στην Αυστρία θα την έκανες ανεβαίνοντας με 1 λιφτ των 10-15 λεπτών.

Ούτε και παίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο τα πολλά χιλιόμετρα (που συνήθως δεν είναι πίστες αλλά δρόμοι σύνδεσης που απλώς τσουλάς). Τι να κάνω το Ζερματ με 350 χιλιόμετρα, ή τις Δολομίτες με τα 600;;; ή τα 1.200 χιλιόμετρα όταν βρίσκονται σε τέτοια απόσταση μεταξύ τους ώστε πρακτικά είναι μη προσβάσιμα;;;; Από ένα σημείο και μετά, τα χιλιόμετρα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Και συχνά, η επανάληψη μίας πίστας είναι αυτή που σε κάνει να την γνωρίσεις καλύτερα ώστε την επόμενη φορά που θα την ξανακατέβεις να την κάνεις καλύτερα και ασφαλέστερα ώστε να την ευχαριστηθείς.

συμφωνω 100 %

τις περισσοτερες φορες βγαζω σχεδον ολοκληρη την ημερα σε 3-4 λιφτ μεχρι να μαθω τις πιστες (την επομενη ημερα αλλα 3-4) και δεν συμφωνω με αυτο που κανουν πολλοι, να τρεξουμε να γυρισουμε οοοολο το χιονοδρομικο απο μια φορα καθε πιστα....

ειδικα σε πουδρομερα αν κανεις σε κοκκινη η μαυρη αν ξερεις πως ειναι η πιστα πας πολυ πολυ πιο γρηγορα και το ευχαριστιεσαι

Edited by StavRos
  • Like 2

Σαν πρώτη εμπειρία πέρσι cervinia zermatt μου άρεσε που γύρισα όλο το πεδίο από άκρη σε άκρη. Ναι κάποιες φορές με τρέξιμο αλλα στο σκι αυτό μου αρέσει να ανακαλύπτω το βουνό. Το παράλογο ειναι που για το ίδιο πεδίο άλλη τιμή πληρώνεις από cervinia και άλλη από zermatt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

συμφωω σε ολα...βεβαια το ολο θεμα ειναι μεγαλη κουβεντα.

http://www.snowplaza.de/weblog/6629-skipass-so-viel-kostet-skifahren/

με τα Αυστριακα ΧΚ πιστευω πλεον οτι υπαρχει θεμα...παρολο που ειμαι φανατικος της Αυστριας. Εχουν φτιαξει ολα τα λιφτ συγχρονα και γρηγορα και το αποτελεσμα ειναι να ανεβαινεις γρηγορα αλλα να ειναι οι πιστες φουλ...ειδικα σε high season

σιγουρα παντως τα 40 ευρω δεν ειναι κατι σε ενα πακετο 1000 ευρω. Αλλα ως επι το πλειστον 40 Χ 2 ατομα ειναι η διαμονη για ενα βραδυ στην ουσια. Ειναι παλι λεφτα.

Επισης καποιες τιμες οπως ειπα παραπανω τις βρισκω εξωφρενικες. Μπορει στους Δολομιτες να μην συνδεονται τα χλμ αλλα σιγουρα αν κανεις την Sella Ronda ειναι πιο πολλα απο πχ το Sölden που οταν κλεινει ο παγετωνας λογω καιρου συνοστιζονται ολοι κατω.

289 για τις τρεις κοιλαδες στην Γαλλια πχ το βρισκω καλη τιμη. Αν σκεφτεις οτι ολα (σχεδον) συνδεονται. Αλλα 245 για το Ski Amade που απλα ειναι πολλα ΧΚ χωρις συνδεση μεταξυ τους το βρισκω too much

η αληθεια ειναι βεβαια οτι στο Sölden ως επι το πλειστον οι πιστες ειναι πιστες. Σε αντιθεση με το SkiWelt ή Kitzbuehel που ενα μεγαλος μερος ειναι διαδρομοι και οχι πιστες.

Απο την αλλη ολοι μας κολαμε σε 3-4 αντε κατι παραπανω πιστες....τοτε δεν ειναι καλυτερα να πας σε πιο μικρο ΧΚ? με μια καρτα λιφτ καπου 180 ευρω για εξι ημερες?

το λαθος να προσπαθω να γυρισω ενα χιονοδρομικο των 250 χλμ σε εξι ημερες το εκανα παλια και εγω. Ειναι η χαρα και η προσμονη του οτι πας Αλπεις που δεν σε αφηνει να μεινεις σε 3-4 πιστες

ΥΓ καλα γιατι δεν μου ειπε κανενας οτι δεν εβαλα το λινκ?????? :fish:

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

συμφωω σε ολα...βεβαια το ολο θεμα ειναι μεγαλη κουβεντα.

http://www.snowplaza.de/weblog/6629-skipass-so-viel-kostet-skifahren/

με τα Αυστριακα ΧΚ πιστευω πλεον οτι υπαρχει θεμα...παρολο που ειμαι φανατικος της Αυστριας. Εχουν φτιαξει ολα τα λιφτ συγχρονα και γρηγορα και το αποτελεσμα ειναι να ανεβαινεις γρηγορα αλλα να ειναι οι πιστες φουλ...ειδικα σε high season

σιγουρα παντως τα 40 ευρω δεν ειναι κατι σε ενα πακετο 1000 ευρω. Αλλα ως επι το πλειστον 40 Χ 2 ατομα ειναι η διαμονη για ενα βραδυ στην ουσια. Ειναι παλι λεφτα.

Επισης καποιες τιμες οπως ειπα παραπανω τις βρισκω εξωφρενικες. Μπορει στους Δολομιτες να μην συνδεονται τα χλμ αλλα σιγουρα αν κανεις την Sella Ronda ειναι πιο πολλα απο πχ το Sölden που οταν κλεινει ο παγετωνας λογω καιρου συνοστιζονται ολοι κατω.

289 για τις τρεις κοιλαδες στην Γαλλια πχ το βρισκω καλη τιμη. Αν σκεφτεις οτι ολα (σχεδον) συνδεονται. Αλλα 245 για το Ski Amade που απλα ειναι πολλα ΧΚ χωρις συνδεση μεταξυ τους το βρισκω too much

η αληθεια ειναι βεβαια οτι στο Sölden ως επι το πλειστον οι πιστες ειναι πιστες. Σε αντιθεση με το SkiWelt ή Kitzbuehel που ενα μεγαλος μερος ειναι διαδρομοι και οχι πιστες.

Απο την αλλη ολοι μας κολαμε σε 3-4 αντε κατι παραπανω πιστες....τοτε δεν ειναι καλυτερα να πας σε πιο μικρο ΧΚ? με μια καρτα λιφτ καπου 180 ευρω για εξι ημερες?

το λαθος να προσπαθω να γυρισω ενα χιονοδρομικο των 250 χλμ σε εξι ημερες το εκανα παλια και εγω. Ειναι η χαρα και η προσμονη του οτι πας Αλπεις που δεν σε αφηνει να μεινεις σε 3-4 πιστες

ΥΓ καλα γιατι δεν μου ειπε κανενας οτι δεν εβαλα το λινκ?????? :fish:

μας κακομαθαινει η ελλαδα φιλε μου turms.....αφου εφτασες σε σημειο να θεωρεις προβλημα τα γρηγορα λιφτ και οτι ειναι η αιτια που οι πιστες ειναι γεματες!!!!!!χαχαχα!καλυτερα ουρες στα λιφτ και πιστες αδειες οπως εδω!!!!!χωρις παρεξηγηση παντως ενα αστειακι ειναι!!!

• Like 2

συγκρινω τα ΧΚ της Αυσριας με αυτα που βλεπω στις ΗΠΑ

στην Αυστρια για καθε πιστα εχει και ενα λιφτ σχεδον...και ως επι το πλειστον αποσυμπλεκομενο καρεκλακι

πχ στο Hintertux αλλαξανε ενα συρομενο με καρεκλακι 6 θεσιο

καλη φαση αλλα o κοσμος θα ειναι διπλασιος στις πιστα αυτη...

Snow is on my D.N.A.

δηλαδη φιλε turms εχεις ζησει εσυ αυτοπροσωπως τοσες πολλες καταστασεις με γεματες πιστες στην αυστρια ; :huh:

ναι..αρκετες φορες...πετυχαινα ουρες μηδεν και τις πιστες φουλ...ή και τα δυο πηχτρα...δεν σου εχει τυχει ποτε?

ειδικα αυτο που κανανε στο Hintertux ή το νεο λιφτ στο Kitzsteinhorn πιστευω οτι θα οδηγησουν σε λιγοτερες ουρες αλλα πιο φουλ πιστες.

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Ξεφυγατε guys.... Απο Παρνασσο πιστευω τοσο οι ουρες οσο και οι πιστες θα ειναι σαφως καλυτερα απο κοσμο... Στα χαμηλα του αιολου ειδικα αν τρεχεις πρεπει να κρατας ασπιδα...

Εγω τελικα παω zell am see με διαμονη kaprun .. Φυσικα θα κανω kitzsteinhorn και schmittenhohe αλλα οπωσδηποτε θελω saalbach, kitzbuhel και ισως skiwelt. Σαββατο στανταρ αγωνα FIS στο Kitz και μετα σκ μοναχο.

Ξεφυγατε guys.... Απο Παρνασσο πιστευω τοσο οι ουρες οσο και οι πιστες θα ειναι σαφως καλυτερα απο κοσμο... Στα χαμηλα του αιολου ειδικα αν τρεχεις πρεπει να κρατας ασπιδα...

Εγω τελικα παω zell am see με διαμονη kaprun .. Φυσικα θα κανω kitzsteinhorn και schmittenhohe αλλα οπωσδηποτε θελω saalbach, kitzbuhel και ισως skiwelt. Σαββατο στανταρ αγωνα FIS στο Kitz και μετα σκ μοναχο.

σου ευχομαι να μπορεσεις να κανεις ολο σου το προγραμμα ....αν εχεις εμπειρια απο χκ εξωτερικου μπορει και να τα καταφερεις...αν οχι τοτε σιγουρα θα προσαρμοσεις το προγραμμα σου στην πραγματικοτητα.....μονο το κοκομπλοκο που θα υποστεις στο kitzbuhel την ημερα των αγωνων (λογω πολυκοσμιας)φτανει!Παντως θα εχει ενδιαφερον να μας πεις οταν γυρισεις,τι μπορεσες να κανεις απο το προγραμμα σου.(επειδη και εγω οταν ημουν μικρος :crybaby: ειχα την τρελλα σου και εκανα τα ιδια) :thumbup: καλα να περασετε!!

• Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

μπα...χαζοκουβεντα κανουμε να περνα η ωρα να ερθουν τα χιονια

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

Είναι συνηθισμένες οι πρακτικές σε 5 μέρες να πας σε 8 χιονοδρομικά, οδηγώντας αριστερά-δεξιά. Είναι η τακτική επισκέπτομαι τα πάντα και δεν έχω πάει πουθενά. Έχω πάει σε πολλά μέρη, αλλά δεν έχω δει τίποτα. Θυμίζει την τακτική των Γιαπωνέζων που έχουν 10 ημέρες για να δουν την Ευρώπη, οπότε 1 μέρα πάνε Ρώμη, μία Βερολίνο, μία Παρίσι, κλπ, κλπ και στο τέλος λένε ότι γύρισαν την Ευρώπη;;;;;;;;

Αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι (πχ έλλειψη χιονιού) και πας κάπου για 4-6 ημέρες, κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να τριγυρνάς. Ευχαριστήσου εκεί που πας, κάνε και μία βόλτα στο διπλανό χωριό. Και αν θέλεις να δεις και κάτι ακόμα, στο πήγαινε ή στο έλα, κάνε κάπου μία στάση. Αλλιώς πήγαινε 10+ ημέρες.

Βέβαια, ο καθένας τα βλέπει όπως θέλει................

• Like 10

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Εγώ θα συμφωνήσω με τον mil

Είναι πρακτικά αδύνατο να γεμίσεις τις 5-6 ημέρες για σκι που έχεις

σε 4-5 χιονοδρομικά χωρίς Stress !! Τι διακοπές (holidays) είναι

αυτές όταν πρέπει να σηκωθείς στις 5-6 τα χαράματα ; Όταν χρειάζεσαι

ώρες μέχρι να αρχίσεις να κανείς επιτέλους σκι ;

Αν επιτρέπετε, δεν αξίζει να θυσιαζετε την ποιότητα για την ποσότητα !

Και αν τέλος πάντων έχετε σκοπό να τα επισκεφτείτε όοοολα ας έχετε

υπόψιν ο,τι με καλό καιρό, καλό χιόνι, καλές υποδομές και καλή παρέα

είναι (σχεδόν) παντού υπέροχα (!!) και αυτό μένει στο τέλος !

However...εξαρτάται βέβαια και με το γούστο του καθενός

:)

• Like 6

Εκτός αν πάτε με τροχόσπιτο...

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

θα συμφωνήσω και γω με το Αλεξη ,σε οποιοδήποτε μεγάλο χιονοδρομικό στις Αλπεις και να πας (100 χλ. και πανω ) είναι υπέρ αρκετό για να διασκεδάσεις και να ευχαριστηθείς το σκι για μια βδομάδα, δεν χρειάζεται να γυρνάς κάθε μέρα και σε άλλο χιονοδρομικό.

• Like 3

Απ' την άλλη μεριά, η εκδρομή που είχαμε κάνει με 8 μέρες σκι σε 4 χιονοδρομικά (Les Deux Alpes, Alpes d'Huez, La Grave, Serre Chevallier) ήταν μακράν η καλύτερη ως τώρα.

Δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση εδώ. Και έτσι και αλλιώς καλά θα περάσεις.

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Εγω επειδη το σκεφτομαι kai το zel am see για φετος ηθελα να ρωτησω αν οντως υπαρχουν πιθανοτητες να παμε αρχες φεβρουαριου και λογω χαμηλου υψομετρου ολης της περιοχης να μη πετυχουμε χιονι??

Νομιζω και εγω παντως οτι σχεδον ολα τα χκ των αλπεων ειναι υπεραρκετα για μια εβδομαδα...και αν ο στοχοσ σου ειναι να γραψεις χλμ χανεις τη μπαλα..

Edited by giannis3011

Εγω επειδη το σκεφτομαι kai το zel am see για φετος ηθελα να ρωτησω αν οντως υπαρχουν πιθανοτητες να παμε αρχες φεβρουαριου και λογω χαμηλου υψομετρου ολης της περιοχης να μη πετυχουμε χιονι??

Νομιζω και εγω παντως οτι σχεδον ολα τα χκ των αλπεων ειναι υπεραρκετα για μια εβδομαδα...και αν ο στοχοσ σου ειναι να γραψεις χλμ χανεις τη μπαλα..

Για τον καιρό ποτέ μην λες ποτέ. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν το παγκόσμιο του Kitzbuhel (που δεν είναι πολύ μακρυά - 2 βουνά πιο πέρα), οι αγώνες της Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου ακυρώθηκαν λόγω έλλειψης χιονιού που οφειλόταν σε παρατεταμένες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εκείνων των ημερών. Μα ακόμα και αν είχε πολύ χιόνι, ακόμα και αν έβρεχε (εννοείται μέχρι την κορυφή που δεν είναι αρκετά ψηλά), τι σκι θα κάνεις;;;; Τελικά την Κυριακή, έγιναν οι αγώνες, διότι το Σάββατο το βράδυ το γύρισε σε χιόνι, έριξε μισό μέτρο και έκαναν το σλάλομ. Προφανώς όμως ως τουρίστας μάλλον δεν θα έκανες και τρομερό σκι. Ανάλογες καιρικές συνθήκες ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι οι πιο συνηθισμένες, όμως δεν έχουν απαγορευτικά ποσοστά να τις βρεις.

Όσο για τα χιλιόμετρα, αν ο σκοπός σου είναι να γράψεις χιλιόμετρα, τα γράφεις και σε μία εύκολη πίστα, που θα γράψεις και περισσότερα, διότι συνήθως καταγράφεται η οριζόντια συνιστώσα της διαδρομής που ακολουθείς, επομένως όσο πιο απότομη είναι μία πίστα, τόσο λιγότερα χιλιόμετρα γράφεις.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Εξαρτάται πολύ και από τον καιρό και το χιόνι. Αν έχει σούπερ ποιοτικό χιόνι πίστας τριγυρνάς και θες πολλές πίστες, πολλές κλίσεις και γενικά δεν σου φτάνει όσο μεγάλο και να είναι. Αν έχει μάπα χιόνι μπορεί να βρεις μια πίστα με κλίση και ποιότητα που σε βολεύει ή απλά να στοχεύσεις να φτάσεις στην άλλη άκρη του χιονοδρομικού "τουριστικά". Αν έχει πούδρα μπορεί και ένα μικρό χιονοδρομικό ή μέσα στα δέντρα στα χαμηλά να είσαι ο καλύτερος.

Πρέπει να το έχω ξαναγράψει αλλά οι Άλπεις είναι πιο πολύ τύχη, αν σου κάτσει λιακάδα με κρύο σε οποιοδήποτε χιονοδρομικό άνω των 80πχ χλμ είσαι κομπλέ.

Απλά προσωπικά μου αρέσει να βλέπω όμορφα βουνά από πολλές πλευρές και άλλες οπτικές γωνίες, οπότε ή "θηρία" χιονοδρομικά ή 2-3 χιονοδρομικά σε μια βδομάδα είναι αυτό που προτιμώ.

• Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πηγαινουμε για 9 ημερες...

Kaprun + Zell ειναι σχεδον το ιδιο αρα αυτο θα παιξει.

Το saalbach ειναι περιπου 20mins driving αρα σιγουρα μια η δυο φορες εκει. To kitz επισης δεν ειναι πολυ μακρια αλλα μαλλον λεμε να παμε την ημερα του αγωνα να δουμε και οχι για σκι.... Εμενα μου φαινεται αρκετα εφικτο. Εχουμε κανει κ χειροτερα

• Like 5

τα εχω κανει και εγω αυτα το 2009

σκεψου αν αξιζει να παρεις την καρτα AllStarcCard που τα εχιε ολα τα παραπανω ΧΚ μεσα

κατα την αποψη μου

Kaprun + Zell αξιζουν μονο για μια μερα το καθενα. Εκτος αν δεν εχει καλο χειμωνα και το Kaprun εινια μονοδρομος

το saalbach ειναι κλασεις καλυτερο κατα την αποψη μου

περσυ και εγω 10 μερες ημασταν εξω απο το Zell και τελικα κατεληξαμε καθε μερα saalbach

το kitz την ημερα των αγωνων θα ειναι λιγο απροσπελαστο....τρελο μποτιλιαρισμα, κλπ την ωρα των αγωνων

εκτος αν κοψεις απο Reith βγεις Kirchberg και πας προς kitz με τα σκι

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

Αν πάει στο Kirchberg τη μέρα των αγώνων οι πίστες που κατεβαίνουν στο kitzbuhel είναι κλειστές αν θυμάμαι καλά. Με το αμάξι στο kitzbuhel θα ταλαιπωρηθείς, μπορείς να πάς kirchberg ή worgl ,να παρκάρεις δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό και να πάς με τρένο στο kitzbuhel. Εκείνη τη μέρα έχει συνέχεια τρένα και το τρένο σταματάει σχεδόν δίπλα στην πίστα.

Edited by mplamplampla
  • Like 1

καλα φετος (ή και παλιοτερα?) εχει και το skipas - The Alpine Legends

η τιμη καλη ... 340 για 6 μερες

και ισχυει για 3 Vallées / Paradiski / Espace Killy

....για τον φιλο μας ΜΙΚ που θελει....< "θηρία" χιονοδρομικά ή 2-3 χιονοδρομικά σε μια βδομάδα είναι αυτό που προτιμώ.>

ετσι εχεις και θηρια και 3 σε μια βδομαδα

αλλα μαλλον η μονη πιθανοτητα να τα δεις και τα τρια στο μεγιστο βαθμο σε 6 μερες ειναι να πεταξεις απο πανω

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

http://altibus.com/-15-alpski-rp132.aspx?cp=en&utm_source=INTERNATIONAL&utm_campaign=f92ef73897-ALPSKI_ODV_20152016_INT9_25_2015&utm_medium=email&utm_term=0_67bb1ef419-f92ef73897-237176021

Το βάζω εδώ λόγω τίτλου.............

Όσοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς από αεροδρόμιο Γενεύης, θα το εκτιμήσουν.................

www.zermatt.ch

πηγε κανενας προσφατα απο Γερμανια Αυστρια και πισω?

Giannis50 ισως? να μας πει τι παιζει στα συνορα

Snow is on my D.N.A.

πηγε κανενας προσφατα απο Γερμανια Αυστρια και πισω?

Giannis50 ισως? να μας πει τι παιζει στα συνορα

οχι Κωστα δεν πηγα...θα ανεβω(πρωτα ο θεος) τον δεκεμβριο.....εχω διαβασει για κατι ελεγχους που γινονται λογω του προσφυγικου στα συνορα,αλλα πιστευω οτι αυτο δεν μπορει να εφαρμοσθει ευκολα .π.χ απο το Fern-pass που περναω εγω και μπαινω Γερμανια καθε σαββατο δεν υπαρχει καμια εγκατασταση κτιριακη στον δρομο.Εκτος απο μια πινακιδα με το σημα της Ε.Ε το μονο για να καταλαβεις οτι αλλαξες κρατος ...ειναι το sms της Wind.Φαντασου τωρα στον κεντρικο αυτοκινητοδρομο να κοβουν την ροη για ελεγχο αυτοκινητων!!! θα φθασει η ουρα μεχρι το Bari !

• Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους