Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2017-18

Recommended Posts

Απο οτι μαθαινω αν περασει αυτοκινητο με σκαστρα παιζει οχι μονο μπαγλαρωμα απο την αντιτρομοκρατικη αλλα αν σου τυχει και φιλοξενια στο γκουανταναμο....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Απο οτι μαθαινω αν περασει αυτοκινητο με σκαστρα παιζει οχι μονο μπαγλαρωμα απο την αντιτρομοκρατικη αλλα αν σου τυχει και φιλοξενια στο γκουανταναμο....

Η Lamborghini, πάντως, κόβει βόλτες κι έχει ουρά ασφαλίτικο με φάρους...

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

4. Δυο σκι έχω κάνει όλα κι όλα...

Φίλε Χρήστο., συ είσι καλοοός π' λεν κι στο χουριό μ'.

Εγώ 1/6 σκι :crybaby:

Edited by itiotis
  • Like 1

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

https://www.facebook.com/notes/parnassos-skimo-challenge/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%BA%CE%B9/414736058987539/

Αγωνες ορειβατικου στην φτερο.

Παιδων στα κελαρια

Πιθανο πρωταθλημα κυπρου.

Ισως και καποιος εξ αναβολης σημερινος.

Βρε ας ανοιξει και ας ερθει και ο ταμτακος να κανει κωλοτουμπες.

Λοιπον απο οτι καταλαβα μετα τις 11 ανοιξε αφροδιτη αιολος και λιγο περικλης. Φτερολακα ανοιξε 7, 10,14 και στις 13? Ηνιοχος. Κατι ακουσα και για συνδετικο. Αγωνες δρν ξερω.... ο φααιθωνας μου ειπε για στρωσιμο δραμα και εκτος ανοιξιατικο μεχρι 12, μετα κολουσε

Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Κάπως έτσι...

Αίνιγμα θα παραμείνει το κατά πόσο ο αέρας στην κορυφή Βάκχου ΚΑΙ Ηρακλή (μην τον ξεχνάμε, δεν είχε στρωθεί καν η κόκκινή του) ήταν τόσο δυνατός μέχρι αργά ώστε να απαγορεύει το άνοιγμα. Αν κάποιος ξέρεις έγκυρα ας μας πει. Αν άνοιγε ο Ηρακλής και ο Οδυσσέας π.χ. ακόμα και στη 1 το μεσημέρι, όπως το συνδετικό, θα μιλούσαμε για άλλη μέρα. Και καλά, ο Βάκχος έπρεπε να φορτώσει καρέκλες/καμπίνες μαζί με το άνοιγμα της Αφροδίτης, οπότε ας πούμε αποφάσισαν να δώσουν το νωρίτερα δυνατό την Αφροδίτη για να ανεβεί ο κόσμος. Ο Περικλής συνεχή προβλήματα. Ο Οδυσσέας? Ο Δίας? Τόσο απαγορευτικό ήταν για συρόμενα? Συνδετικό άνοιξε αργά το μεσημέρι και η Φτερόλακκα ήταν αρκετά καλά. Ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω τη σημερινή μέρα στα Κελάρια. Φτερόλακκα μια χαρά. Δεν ξέρω πόσο νωρίτερα είχε ανοίξει σε σχέση με το συνδετικό. Πάντως δεν υπήρχε ανακοίνωση στα Κελάρια τύπου "Η Φτερόλακκα ανοιχτή, αν θέλετε έχουμε βανάκια ή πάτε από κει να παρκάρετε".

Το πάτημα... ναι, χάλια, αλλά ας πούμε είναι από τις περιπτώσεις που έχει παραπάνω εξήγηση, λόγω βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών. Για τις άλλες φορές είναι που τραβάμε τα μαλλιά μας κυρίως. Στα εκτός προλάβαινες κάτι λουκούμια νωρίς. Χωρίς Οδυσσέα και Δία, όμως, χλωμά.

Edited by PhaethonF1
  • Like 3

Τι χρεωναν σημερα;

Τι χρεωναν σημερα;

Δεν ξέρω στις 11.30 που άνοιξε, πάντως πιο αργά που ανέβηκαν γνωστοί μου, 15 ευρώ.

(Ή ολόκληρη μονάδα από πολυήμερη :innocent: )

Κοροιδο πολυημεριτη....

ΝΔ ενισχυμένο ρεύμα 6 μποφώρ πνέει τώρα στις κορυφές των αναβατήρων του Παρνασσού, ενώ 3-4 μποφώρ στη βάση (1950μ).

Τις επόμενες ώρες το ΝΔ ρεύμα αναμένεται να ενταθεί, όμως θα εξασθενήσει σταδιακά από τις πρωινές ώρες και θα παραμείνει εξασθενημένο, πλέον, ως και τη Δευτέρα 5/3.

Η εκτίμηση μας, εν τέλει, είναι ότι η κατάσταση αύριο Κυριακή 4/3 από πλευράς ανέμων θα είναι καλύτερη (σε σχέση με σήμερα 3/3) και είναι δυνατό να δοθούν σταδιακά και αναβατήρες που καταλήγουν στις κορυφές των πλαγιών του χιονοδρομικού ως τις προμεσημβρινές ώρες.

Απο το αραχωβα μετεο.

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι υπεραισιοδοξη η προβλεψη, αλλα οντως ειναι οριακα και καποια στιγμη θα κοψει κομματι.

Καλώς ήρθατε στην δεύτερο κυριότερο λόγο καταστροφής του χιονοδρομικού μετά τα ανύπαρκτα μυαλά των Αραχωβιτών:ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Χωρίς να είμαι σήμερα πάνω η αίσθησή μου είναι ότι φύσαγε πολύ αλλά...για να άνοιξε συνδετικό 6 είναι για πολλές μούτζες ο άνθρωπος που έδωσε 32 μύρια χωρίς να εξασφαλίσει τον ενδιάμεσο σταθμό. Ο Βάκχος ΔΕΝ υποφέρει τόσο με ΝΝΔ (Τον Ηρακλή των θερίζει, αν στον Βάκχο έχει 60 κορφή Ηρακλή έχει 100). Αν άνοιξε συνδετικό και 6 άνοιγε άνετα και ο Βάκχος με ΝΝΔ.

Σημειώστε σε αυτό το σημείο ότι προκαλείς μεγάλη "ζημιά" σε όλα τα λιφτ αν τα δουλεύεις με πολύ αέρα, σαν να λέμε ότι με σκασμένα λάστιχα συνεχίζεις να οδηγείς το αμάξι ή με χαλασμένο ψυγείο συνεχίζεις να οδηγείς το αμάξι ή φόρτωσα 3 τόνους βάρος στο smart και συνεχίζω να το οδηγώ κλπκλπ. Ξέρω ότι ο Ηρακλής τότε μέρες με ΝΝΔ πχ 60-70- χλμ καθαρά δούλευε στο αργό με τους ειδικούς να λένε "ωχ το δόλιο το μηχάνημα 10 τέτοιες μέρες και θα βγάζει ζημιά.

Από εκεί και πέρα είναι καθαρά πόσο όρεξη το χιονοδρομικό τα συρόμενα να τα ανοίξει και πόσο χαλασμένα είναι αυτά τα συρόμενα. Είναι σαφές ότι όλα μα όλα τα συρόμενα του Παρνασσού είναι απλά χαλασμένα. Κόστος επισκευής 5-10.000 ευρώ έκαστο. Την χρονιά που συνεργαζόμουν αλλά και άλλες χρονιές έχουμε κάνει υπερμέρες σκι με 14/14 με πιστέρ στην κορφή να κόβει το συρόμενο με ασύρματο όταν έχει ριπές.

Χωρίς να έχω μετρητή (άνοιγα το αλεξίπτωτο με 50ρες πιο κάτω) μάλλον μιλάμε για αέρα 70 ριπές 100+χλμ πχ στην κορφή του Οδυσσέα. Με Θωμά Λαγογιάννη υπερπιστέρ, Θωμά αν διαβάζεις μάκια, να τουρτουρίζουμε, εγώ απλά έφυγα ο δόλιος ο Θωμάς έκατσε κάνα τετράωρο. Δε θέλω σχόλιο μόνο επι Δρίβα και μόνο σκ έχουν γίνει αυτά.

Γενικά χιονοδρομικό είναι, ότι θέλει κάνει, ο ΝΔ το ξεσκίζει αλλά αν έχει αγώνες ή είναι Σάββατο Καθαράς Δευτέρας με απλά ισχυρό ΝΔ άνετα είναι ανοιχτό. Για αυτό πολλές μέρες έχω κοντέψει να πάιξω μπουνιές με πολλούς εκεί πάνου. Άλλα Σαββατοκύριακα και σίγουρα καθημερινές να πάτε να πνιγείτε όλο κλειστό με μέτριο ΝΔ.

Το ίδιο φυσικά και χειρότερο συμβαίνει στα Καλάβρυτα όπου η Στύγα με Βοριά σηκώνει ακόμα και 100χλμ αέρα και την έχουμε όλοι δει κλειστή λόγω αέρα καθημερινή με 50. Σαββατοκύριακο ως δια μαγείας ανοιχτή με 80. Μετά μου θέλει ο Σπυρόπουλος βδομάδα all inclusive χωρίς να τη διαφημίσει κιόλας.

Συνοπτικά αν δεν μπουν τα 3 λιφτ παντώς καιρού που λέω και το χιονοδρομικό δεν αποφασίσει και ανακοινώσει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ με τόσο αέρα κλείνω ότι και να λέμε θα είναι στον αέρα. Αν θέλουν δουλεύουν, αν δεν θέλουν τρως φόλα.

Ξαναγράφω τον Ηρακλή ο ΝΔ τον θερίζει. Ξαναγράφω όλα είναι θέμα τι φθορά "αντέχεις να φάνε" τα λιφτ σου.

Επίσης για να ξέρετε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είχαν δει την πρόγνωση και είχαν δώσει ρεπό σε μπόλικους χειριστές σήμερα. Κι σωστά να προβλέψετε τον αέρα, ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ δεν έχει το χιονοδρομικό ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Και όπως λέω κανένα πρόβλημα, δώστους ρεπό και γράψτο το πρηγούμενο βράδυ.

Η αίσθησή μου είναι ότι και αύριο θα φυσάει πολύ ειδικά το πρωί, θα κόψει βέβαια δεν θα ανέβαινα με τίποτα αλλά ως δια μαγείας λόγω αγώνων πάλι μπορεί να ανοίξουν.

Υ.Γ. Αν έχετε απορία έχουν ανεμόμετρα τα λιφτ να κλείνουν αυτόματα. Ή σπας το ένα κύπελο ή του βάζεις μια τσίχλα. Και στις Άλπεις το κάνουν συνέχεια.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ναι πολυ σωστες επισημανσεις.

Να συμπληρωσω οτι και να θελαν να βαλουν μονο καρεκλες στον ερμη ....δεν μπορουνε.

Με δυτικο, νοτιοδυτικο ηνιοχος, ερμης ειναι κοντρα, no problem σε λογικα πλαισια παντα.

Η ηρα εχω την εντυπωση οτι ειναι κομματι πιο ευαισθητη απο την παλια.

Ο βακχος ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα με αυτον τον αερα σε σχεση με ηρακλη. Ομως λογω συνδεσης ή θα κρεμασεις αφροδιτη μολις κοψει ή θα περιμενεις να κοψει και στον προφητη...

Βεβαια θα μπορουσε να μαζεψει και να ξανααπλωσει, κανα μισαωρο βαλε....δεν ειναι τοσο απλο με τις γεφυρες και τα ψαλιδια.

Με αυτο τον αερα δια....ξεχνα τον στην κορφη....

Οδυσσεα κανονικα δουλευει (ειναι καλυτερα τα αποσυμπλεκωμενα πιατακια (πιο βαρια) ) αλλα θα εκτροχιαστει πιο χαμηλα λογω παλαιοτητας. Η σαχαρα πρεπει ναναι off για το υπολοιπο της σεζον αλλα δεν το λενε. Ο περικλης ουτως ή αλλως χαλαει, δεν περιμενει τον αερα. Η αφροδιτη σημερα ανεβηκε με τα βάρη. Οτι τα βαζαν το πρωι αντι να τα εχουν βαλει απο βραδυς δειχνει οτι μαλλον δεν περιμεναν να κοψει.

Εχω καταλαβει οτι η ντοπελ ηξερε οτι θα κανουν παρακαμψη στο ανεμομετρο και οταν ολα δεν εχουν ενδειξη ή το ψηλο δεν ειναι σε συναφεια με το χαμηλο απαιτει η οθονη εγκριση απο τον χειριστη αλλιως καπουτ. Αυτο μπαινει και στο ημερολογιο ετσι δεν τολμα κανεις...

Edited by vro
  • Like 1

Θέλω να τονίσω για αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δεν μπορώ να γνωρίζω τον αέρα κορυφή Βάκχου ή Ηρακλή, απλά προσπαθώ να συμπεράνω βάσει εμπειρίας και λοιπών δεδομένων. Ανέβηκα μέχρι τέλος Περικλή, πέρασα Φτερόλακκα και περπάτησα τη ράχη για να κατεβώ Ερμή αφού ο Δίας δεν δούλευε (α, αν διαβάζει κάποιος από το ΧΚΠ, υπάρχει μια πεσμένη άγκυρα στον διάδρομο του Δία). Αυτά τα δεδομένα έχω.

Θα ήθελα να ξέρουμε αν ο αέρας έκοψε τελικά και "άσε τώρα, πέρασε η ώρα" ή ήταν ακατάλληλος μέχρι αργά.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Και τα δυο μαζι.

Αν μολις βγηκες να δεις κελαρια απο κορφη δια σου κοπηκε η ανασα... φυσουσε.(σχεδον το ιδιο με κορφη ηρακλη, πολυ περισσοτερο απο προφητη)

Αν απλως σηκωσες την μπαλακλαβα στο στομα ηταν μετριος.

Έχει ενδιαφέρον η κουβέντα, αλλά άποψή μου είναι ό,τι αν τα πράγματα είναι πολύ οριακά, καλύτερα να μην ανοίξουν τα λιφτ.

Δεν έχω τους αρμόδιους ικανούς να χειριστούν οριακές καταστάσεις και είναι πολλά τα παιδάκια που κάνουν σκι...

Πρεπει ναχει κοψει γιατι τωρα βλεπω στην καμερα να ανοιγουν ηρακλη. Δεν ξερω με την ηρα τι εγεινε που την εχουν κλειστη.

Τα παιδιά των αγώνων ήρθαν απο Κελάρια και πέρασαν απέναντι με συνδετικό πάντως. Ναι, Ηρακλής ανοίγει.

Πως παει το χιονι;

Βλεπω γιαλιζει πολυ.....

Τελικα κακως τοκαψα το σημερινο.

Επρεπε να πιεστω λιγο χτες και ναμαι 10 κελαρια με μπολικο κερι και διαθεση.

Κριμα. Θαχει και φωκιοπλακες απο πισω.

Δεν ήταν για κάψιμο σήμερα. Είχε και ωραία ζαχαρόχιονα με σκόνη Αφρικής. Κακώς, vro, κακώς...

• Like 2

Φτου γμτ......

Ο....ανωθεν σαδιστης βασανιστης.....

Μου λεει οτι εβγαλε καλο ανοιξιατικο, οδυσσεας ηρακλης....κατα τις 13,00....

Οτι θαναι κλειστο αυριο....

• Like 1

Σήμερα είχε πολύ λιγώτερο χιόνι από την Παρασκευή. Η βροχή κι ο αέρας έλιωσαν πολύ.

Στην 6 πάντως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τους αγώνες και το τουρίστες που θέλαν να την κατέβουν.

Το πρωί η Ήρα είχε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Οι ριπές που κτυπούσαν την καμπίνα από πλάγια ήταν εντυπωσιακές. Το μεσημέρι, είχε ένα ελαφρό αεράκι.

Βρε μανια με τους τουριστες στην 6.

Δεν θελουμε να την κατεβουμε ρε....

Με το ζορι;;;;

(Μετα τις 12 αρχησε το sl, ειδα λιγο στο live)

Θα εχει μεινει χιονι για την περιφερεια το αλλο πσκ;

Edited by vro

Οι αγώνες, την άλλη εβδομάδα, στο Βάκχο.

Μια χωρα με φοβερο (ανοιξιατικο), στην περιπτωση της βεβαια...φθινοπωρινο...ειναι η αυστραλια.

Δεν το ηξερα...αλλα μοιαζουν πολυ οι συνθηκες με ελλαδα.

Εψαχνα να βρω για το σωστο πατημα του ανοιξιατικου και βρηκα αυτο.

Enjoy

SnowgrominginAustralianSkiresorts.pdf

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Evinha
      Evinha
      (49 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,167
    • Total Posts
      460,950
  • Member Statistics

• Total Members