Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2018-19

Recommended Posts

Τιμή ανά ακριβή ημέρα -γιορτές &σκ- γιά Προπονητές ISIA και γιά 3η Ηλικία:

20 € με ημερήσια κάρτα

25,7 € με 6άρα

24,4 € με 10άρα

21,4 € με 20άρα

Ποιά η λογική του αντικινήτρου ;

Άν βέβαια υποθέσουμε ότι ξέρουν διαίρεση.

• Like 9

Καλά και με ski bus να πας πάλι ποιο οικονομικά βγαίνει χωρίς 6αρα. Άστο μπάζει από παντού.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 3

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Ας ξεπεράσουμε ότι ούτε μία απάντηση της προκοπής δεν δόθηκε στις απαντήσεις που προσπάθησαν να δοθούν στα παραπάνω ερωτήματα που έθεσα, αλλά γιατί θα πρέπει να αβαντάρει κανείς τις 6άρες κάρτες; Λέγεται πιστός πελάτης αυτός που πάει 3 αργίες τον χρόνο;

• Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Εγώ είμαι περίεργος να πει ο καθένας:

1)πόσα πετρέλαια νομίζει ότι πρέπει να πληρώνονται καθημερινά για να ξεχιονίζονται οι δρόμοι και να πατιούνται οι πίστες και πόσο είναι το ετήσιο σέρβις αυτών των μηχανημάτων

2)ποιο θεωρεί ο καθένας ότι θα πρέπει να είναι το κόστος μιας ημερήσιας κάρτας σκι

να σε βοηθησω

οι τιμες ειναι με φπα

ο νουλικας θα παρει 159,340 για τα ρατρακ

η eco tech 59520 για τα εκχιονιστικα

248000 ευρω ειναι τα πετρελαια για χκπ και καιμακ, κινησης και θερμανσης. η εταδ λεει οτι θα περισεψουν και για την αλλη σεζον.

για τα αλλα ζητα οικονομικες καταστασεις του υποκαταστηματος απο εταδ για να μην ρωταμε και απανταμε αρλουμπες.

εκεινο που μπορω σιγουρα να σου πω, ειναι για τις δικες μου οικονομικες καταστασεις.

εκει, χοντρικα τα ιδια ευρω άρα λιγωτερες μερες.

αν τωρα ειμαστε οι πολλοι ετσι, αυτο σημαινει οτι το χιονοδρομικο δεν θα παρει παραπανω,

αν περιμενει να μαζεψουμε τα λεφτοδενδρα και να τους τα παραδωσουμε τοτε...δεν αφορα εμενα.

αλλα παντα υπαρχουν οι κινεζοι που θα προτιμησουν παρνασσο απο κιτζ...

• Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Εγώ πάλι, αν για κάτι είμαι πρωτιστως περίεργος, πριν η κουβέντα πάει σε πετρέλαια, είναι πως γίνεται το Saas Fee να δίνει την τελευταία τριετία την ετήσια με 255 ελβετικά φράγκα (230 και βγάλε ευρω) μέσω του καλοκαιρινού τους promotion.

• Like 2

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

δηλαδη αν βαλουμε μονο ενοικιαση των μηχανηματων, αν κοψει 10000 εισητηρια τα 22 ευρω ανα εισητηριο πανε εκει.

αν κοψει 100000 τα 2,2.....

επισης η καζουιστικη ξεχνα οτι ο κακος πελατης της 6 αρας περσυ πηγαινε 6 φορες οχι τρεις.

ο κακιστος πελατης της αφεντιας μου, περσυ που το προγκαρε και το εφτυσε πηγε 12 αργιες.... φετος μπαρμουτσαλα με διπλασια χρηματα....

Edited by vro
  • Like 1

Ας ξεπεράσουμε ότι ούτε μία απάντηση της προκοπής δεν δόθηκε στις απαντήσεις που προσπάθησαν να δοθούν στα παραπάνω ερωτήματα που έθεσα, αλλά γιατί θα πρέπει να αβαντάρει κανείς τις 6άρες κάρτες; Λέγεται πιστός πελάτης αυτός που πάει 3 αργίες τον χρόνο;

"Απαντήσεις της προκοπής" δόθηκαν αρκετές και με παραδείγματα από αρκετούς συνομιλητές.

Ο συχνός πελάτης εφόσον το ΧΚΠ βγάζει πολλές κάρτες πολλαπλών πόντων θα πρέπει να ανταμείβεται ανάλογα με τη συχνότητα των επισκέψεων. Συνεπώς ανάλογα με την κλίμακα της κάρτας θα πρέπει να δίνονται και τα ανάλογα-σοβαρά και με βάση την πραγματικότητα-κίνητρα. (Δεν προωθούμε την 6αρα-αλλά η 6άρα χρησιμοποιείται ως παράδειγμα αφού με 1 μονάδα τη μέρα βγάζει 6 επισκέψεις)

Το πότε θα πάει ο καθένας είναι δικό του θέμα ανάλογα τις υποχρεώσεις του και προφανώς τον τόπο κατοικίας του. Δηλαδή εάν κάποιος επιλέγει για διακοπές Χριστούγεννα κ Πάσχα Παρνασσό, καταγράφοντας σημαντικό αριθμό ημερών σκι, γιατί να τιμωρηθεί?

Edited by ashbury
  • Like 5

6αρα είναι 6 φορές όχι 3 (θεωρητικά όχι κατά Παρνασσό).

Σε ποιο ερώτημα να απαντήσω; Ποσό πρέπει να κάνει η κάρτα; Σου απάντησα. Πες μου τι θα πάρω και θα σου απαντήσω.

Ποσό κάνουν τα πετρέλαια. Δεν με νοιάζει. Όπως στη δουλειά μου κανένας δεν ξέρει τις λεπτομέρειες για το τι μου κοστίζει κάθε τι. Αν αυξήσω τιμή πρέπει να πείσω τους πελάτες μου ότι είναι λογικό βάση των υπηρεσιών που προσφέρω. Αυτοί κρίνουν και με επιλέγουν ή όχι. Απλά πράγματα. Πελάτης είμαι όχι διαχειριστής του Παρνασσου.

• Like 12

6αρα είναι 6 φορές όχι 3 (θεωρητικά όχι κατά Παρνασσό).

Η 6άρα δεν είναι 6 φορές, αλλά 6 πόντους και ο κάθε πόντος δεν αντιστοιχεί σε μία ημέρα αναγκαστικά. Αντιστοιχεί σε 6 ημέρες "χαμηλής σεζόν", στο οποίο προφανώς δίνεται 50% έκπτωση, ή 3 ημέρες υψηλής σεζόν. ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ 3 ΑΡΓΙΕΣ. Αυτό είναι δεδομένο, είτε αρέσει, είτε όχι. Ο επισκέπτης της υψηλής σεζόν, έχει 3 ημέρες σκι. Μόνο τακτικός πελάτης δεν είναι λοιπόν. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να πάει 10 ΣΚ τον χρόνο και 5 ημέρες μέσα στα Χριστούγεννα, αυτός θεωρείται τακτικός επισκέπτης. Αυτός που παίρνει μια 6άρα την σεζόν, μόνο τακτικός πελάτης δεν είναι.

Σε ποιο ερώτημα να απαντήσω; Ποσό πρέπει να κάνει η κάρτα; Σου απάντησα. Πες μου τι θα πάρω και θα σου απαντήσω.

Προφανέστατα και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. Δεν βλέπω κανένα νούμερο στο παραπάνω για να ξεκινήσεις κάποια κουβέντα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.

Αν λοιπόν θέλεις να συνδέσεις την λειτουργία με το κόστος της κάρτας, προφανώς μπαίνουμε στο ίδιο τρυπάκι αξιοπιστίας, αθλιότητας, μιζέριας, όπου δεν μας πειράζει να λειτουργεί το μισό ΧΚ φτάνει να δίνει έκπτωση. Η έκπτωση σε περίπτωση μη κανονικής λειτουργίας, είναι ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Εδώ το έχουμε συνηθίσει ως φυσιολογικό. Δεν είδα κανέναν άλλον να συνδέει την ομαλή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ λειτουργία ως προϋπόθεση για την ισχύ του τιμοκαταλόγου που είναι και το προφανές. Να σου δώσω 10 ευρώ την κάρτα και να λειτουργεί από τις 11 έως τις 14 Αφροδίτη Βάκχος, να ευχαριστηθείς ωραία τιμή.

Αν λοιπόν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά και να μας παίρνουν σοβαρά, ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ, το οποίο σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δεν είναι το 100%, αλλά θα πρέπει να αναφέρεται ρητώς ποιοι είναι οι αναβατήρες που πρέπει να είναι σε λειτουργία για να ανταποκρίνεται ο αναρτημένος τιμοκατάλογος (πράγμα που θα έπρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ).

Ποσό κάνουν τα πετρέλαια. Δεν με νοιάζει. Όπως στη δουλειά μου κανένας δεν ξέρει τις λεπτομέρειες για το τι μου κοστίζει κάθε τι. Αν αυξήσω τιμή πρέπει να πείσω τους πελάτες μου ότι είναι λογικό βάση των υπηρεσιών που προσφέρω. Αυτοί κρίνουν και με επιλέγουν ή όχι. Απλά πράγματα. Πελάτης είμαι όχι διαχειριστής του Παρνασσου.

Αφού δεν σε νοιάζουν τα έξοδα του Παρνασσού, αφού τα πράγματα είναι απλά, αφού είσαι πελάτης και όχι διαχειριστής, φρόντισε να παίξεις και τον αντίστοιχο ρόλο και να κάνεις τα αντίστοιχα σχόλια. Άσε λοιπόν αυτούς που "νοιάζονται" για την εμπορική πολιτική του Παρνασσού να κάνουν την δουλειά τους και εσύ ως ΠΕΛΑΤΗΣ να κρίνε αυτό που σε συμφέρει περισσότερο. Αφού είναι τα πράγματα απλά, άσε τα απλά. Τράβα ως σύλλογος να κάνεις την εμπορική συμφωνία που θεωρείς ότι σε συμφέρει ως πελάτης, οργάνωσε εκδρομές εκεί που θεωρείς ότι σε συμφέρει, κλπ, κλπ.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

"Απαντήσεις της προκοπής" δόθηκαν αρκετές και με παραδείγματα από αρκετούς συνομιλητές.

Ο συχνός πελάτης εφόσον το ΧΚΠ βγάζει πολλές κάρτες πολλαπλών πόντων θα πρέπει να ανταμείβεται ανάλογα με τη συχνότητα των επισκέψεων. Συνεπώς ανάλογα με την κλίμακα της κάρτας θα πρέπει να δίνονται και τα ανάλογα-σοβαρά και με βάση την πραγματικότητα-κίνητρα. (Δεν προωθούμε την 6αρα-αλλά η 6άρα χρησιμοποιείται ως παράδειγμα αφού με 1 μονάδα τη μέρα βγάζει 6 επισκέψεις)

Το πότε θα πάει ο καθένας είναι δικό του θέμα ανάλογα τις υποχρεώσεις του και προφανώς τον τόπο κατοικίας του. Δηλαδή εάν κάποιος επιλέγει για διακοπές Χριστούγεννα κ Πάσχα Παρνασσό, καταγράφοντας σημαντικό αριθμό ημερών σκι, γιατί να τιμωρηθεί?

Μόνο μία απάντηση προσπάθησε να προσεγγίσει με συγκεκριμένα νούμερα. Όλα τα άλλα, είναι σε θεωρητική βάση.

Η 6άρα, δεν είναι 6 ημερών, αλλά 6 ημερών ΧΑΜΗΛΗΣ σεζόν, ή 3 αργιών. Και 3 αργίες τον χρόνο, δεν είναι το επιθυμητό νούμερο στόχευσης προσέλκυσης πελατών για μια επιχείρηση σαν τον Παρνασσό. Το τι θα κάνει ο Παρνασσός, τι τα Καλάβρυτα κλπ, έχει να κάνει με την εμπορική πολιτική του κάθε χιονοδρομικού. Όπως μια καφετέρια αν βάλει τον καφέ 10 ευρώ δεν θα ξαναπάω, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα κρίνω και θα αποφασίσω. Όπως δεν απαιτώ από την Lufthansa να χρεώνει 100 ευρώ το ταξίδι και ψάχνω εναλλακτικές, το ίδιο ισχύει και στον Παρνασσό. Το χιονοδρομικό Παρνασσού, δεν οφείλει να παρέχει φτηνό σκι στον κοσμάκη. Όποιος θέλει, μπορεί να επιχορηγήσει την λειτουργία του χιονοδρομικού και η λογική λέει ότι θα το κάνει ο χρήστης μέχρι να βρούμε έναν Άγιο Βασίλη, τον ρόλο του οποίου παίζει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια ο Έλληνας φορολογούμενος.

• Like 2

Πέρσι και πρόπερσι η εξάρα ΗΤΑΝ 6 σκι και η δεκάρα ΗΤΑΝ δέκα σκι.

Και ξανά ρωτάω, με ποια λογική περιμένει να πουλήσει πολυήμερες κάρτες και συγκεκριμένα εξάρες και δεκάρες το ΧΚΠ όταν δεν δίνει κανένα ουσιαστικό κίνητρο στους πελάτες για να αποχωριστούν τα χρήματα τους;

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Εγώ πάλι, αν για κάτι είμαι πρωτιστως περίεργος, πριν η κουβέντα πάει σε πετρέλαια, είναι πως γίνεται το Saas Fee να δίνει την τελευταία τριετία την ετήσια με 255 ελβετικά φράγκα (230 και βγάλε ευρω) μέσω του καλοκαιρινού τους promotion.

Η εμπορική πολιτική της εκάστοτε επιχείρησης, είναι διαφορετική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που εμείς δεν γνωρίζουμε, ειδικά αν μιλάμε για μέρη όπως το Saas Fee.

Για παράδειγμα, γνωρίζεις πόσο εύκολο είναι να πηγαίνεις αυθημερόν στο Saas Fee και από που; Γνωρίζεις τι πελατολόγιο έχει το car free χωριό του Saas Fee και αν το 80% των πελατών που το προτιμούν κλείνουν εβδομαδιαίες διακοπές; Γνωρίζεις αν από αυτό το 80% οι περισσότεροι ξαναπάνε κάπου δεύτερη εβδομάδα διακοπών εντός του έτους και αν αυτή η προσφορά προσελκύει ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς να ξαναπάνε εκεί και την δεύτερη εβδομάδα; Γνωρίζεις ποιο είναι το μέσο προφίλ του κάθε ενός από αυτούς που το ξαναπροτιμούν και αν ξοδεύουν κατ'άτομο 500 ή 1500 ή 2500 ευρώ την εβδομάδα στα ξενοδοχεία-μπαρ-εστιατόρια που επίσης χρηματοδοτούν και το χιονοδρομικό αν έχει ζημιές; Τι διεισδυτικότητα έχει ένα χιονοδρομικό τάξεως 100 χιλιομέτρων στην Ελβετική χιονοδρομική αγορά και σε ποιο χιονοδρομικό κοινό απευθύνεται; Σε αυτούς που θέλουν εκτός πίστας; Σε αυτούς που θέλουν πάρκα; Σε αυτούς που θέλουν ένα ακριβό εστιατόριο στο βουνό με θέα και σαμπάνια και 2 ώρες σκι την ημέρα; Σε χιονοτρελαμένους; Αν θέλουν την ποσότητα; Προφανώς την ποσότητα την θέλουν όλοι, αλλά στο κοινό που ξοδεύει 100 ευρώ την ημέρα στο σαλέ, 200 ευρώ την ημέρα στο ξενοδοχείο, κλπ, κλπ. Άρα αποσπασματικά, είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβεις το γιατί εφαρμόζουν αυτή την πολιτική, που πιθανώς το αποτέλεσμα της να μην είναι και ικανοποιητικό.....

• Like 1

Πέρσι και πρόπερσι η εξάρα ΗΤΑΝ 6 σκι και η δεκάρα ΗΤΑΝ δέκα σκι.

Και ξανά ρωτάω, με ποια λογική περιμένει να πουλήσει πολυήμερες κάρτες και συγκεκριμένα εξάρες και δεκάρες το ΧΚΠ όταν δεν δίνει κανένα ουσιαστικό κίνητρο στους πελάτες για να αποχωριστούν τα χρήματα τους;

Δυστυχώς το ΧΚΠ, κάθε χρόνο κινείται σε θολά νερά, κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό, καμιά συνέχεια, καμιά λογική. Η πολιτική που εφαρμόζει κάθε χρόνο διαφορετική, ακατανόητη, όπως και η "αναβάθμιση". Το αποτέλεσμα θα δείξει αν είναι σωστή ή όχι.

Το τι ίσχυε πέρσι, δεν είναι υποχρεωτικό να ισχύει για πάντα.

Γιατί δεν ζητάμε χρέωση καρτών όπως στο εξωτερικό, πάρε φτηνή 6άρα, αλλά ΜΟΝΟ σε συνεχόμενες ημέρες.

Αν θα έπρεπε εγώ να καθορίσω την πολιτική του χιονοδρομικού, θα έκανα ό,τι κινήσεις έπρεπε να κάνω για να εξασφαλίσω την ομαλή καθημερινή πλήρη λειτουργία του χιονοδρομικού, προσπαθώντας να αξιοποιήσω και διπλανές πλαγιές και θα άλλαζα τα φώτα στις τιμές του Σαββατοκύριακου και των αργιών, που θα είχα κόσμο ούτως ή άλλως. Καλύτερα λίγος κόσμος που να πληρώνει και να μπορώ να του παρέχω υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να φεύγει χαρούμενος. Τι να κάνω τον πελάτη που πληρώνει 10 ευρώ την κάρτα, δεν δημιουργεί καμία κατανάλωση στο χιονοδρομικό (και στην περιοχή και εδώ έρχεται το οξύμωρο ότι το συμφέρον όλων πρέπει να είναι κοινό και όχι να κερδίζει η ταβέρνα και να χάνει το ξενοδοχείο, να κερδίζει η καφετέρια του χιονοδρομικού που τα κέρδη τα παίρνει άλλος και να μην βγάζουν κάρτες, κλπ, κλπ). Ή το πακέτο είναι κερδοφόρο για όλους, ή για κανέναν. Ας έρθουν όπως στο εξωτερικό ξενοδοχεία που για εβδομαδιαίες κρατήσεις συγκεκριμένων εβδομάδων να δίνουν δωρεάν το χιονοδρομικό πάσο, ή μισοτιμής. Έχουμε συνηθίσει κάποια ΣΚ του χρόνου να γίνεται πανικός από κόσμο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην έχω σταθερή πελατεία σε βάθος χρόνου και την μια μέρα να μην μπορώ να εξυπηρετήσω και την άλλα να βαράω μύγες. Αυτός λοιπόν που έρχεται την μέρα αιχμής με 10 ευρώ, μου είναι βάρος, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να εξυπηρετήσω ούτε αυτόν που πληρώνει. Αυτός λοιπόν που θα μου έρθει 3 αργίες μέσα στο έτος, δεν θα με ενδιέφερε να τον αβαντάρω ως πελάτη, παρόλο που σε προσωπικό επίπεδο αυτό θα ήθελα.

• Like 4

Μόνο άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα θα μπορούσαν να οραματιστούν πολυήμερη κάρτα με την οποία ελπίζουν ο πελάτης να τους ακουμπήσει μαζεμένο χρήμα με αντάλλαγμα έκπτωση... 1,7 ευρώ.

But it gets even better. Όπως επεσήμανε ο Ιπποκράτης στο Facebook, για την 3η ηλικία οι πολυήμερες κάρτες είναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ από την μονοήμερη γιά την υψηλή περίοδο (γιορτές και σκ) Θεοί!!!![emoji1787][emoji1787]

Προφανως πιστευουν οτι για να κανεις σκι σε τετοια ηλικια εχεις ραμολιρει ηδη...

• Like 4

Πιστεύω ότι το προβλημα δεν ειναι ούτε η τιμή του ημερήσιου ούτε της κάρτας. Οι περισσότεροι χιονοβλαμενοι σαν και του λόγου μου αυτό που θέλουν είναι είναι η βεβαιότητα του ότι θα απολαύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες που τους έχουν υποσχεθεί. Αυτό στον Παρνασσό δεν υφίσταται εδώ και χρόνια. Αν και ζω στην Αθήνα, αν κι έμαθα σκι κι εγώ στον Αίολο, αν κι είμαι δεμένος συναισθηματικά με ένα πανέμορφο ΧΚΠ απλά δεν έχω πατήσει τρία χρόνια τώρα. Κι αν δεν πειστώ από τις εμπειρίες άλλων για το ότι έχουν αλλάξει νοοτροπία δεν τους χαλαλίζω το σκι μου ούτε με δωρεάν κάρτα.

Λόγω εργασίας και λοιπών υποχρεώσεων έχω λίγες καθημερινές για να κάνω σκι. Αυτές που έχω θα τις αφιερώσω και φέτος στους απέναντι οι οποίοι δείχνουν να το παλεύουν. ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!!! Αλλά το παλεύουν. Μαζί με τις καθημερινές θα έρθουν και τα ΣΚ όπως και η μία εβδομάδα που αφιερώνω κάθε χρόνο για σκι εσωτερικού.

Το μικρότερο έξοδο στο σκι μου είναι η κάρτα. Άμα βάλουμε αγορά-συντήριση εξοπλισμού, καύσιμα-διόδια-SkiBus, διαμονή και σίτιση στο βουνό η ελληνική κάρτα είναι πταίσμα. Άρα δε πάω στον πιο φθηνό αλλά σ'αυτον που θεωρώ ότι παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του έτους κατά 5-8%. Αυτό είτε το βάζω από την τσέπη μου είτε το αποσβένω από τα άλλα έξοδα (βλέπε SkiBus).

Μου είναι πρωτίστως σημαντικό να ευχαριστιέμαι το βουνό κι όχι να συχτηρίζω για τη συμπεριφορά που με αντιμετωπίζουν στα ΧΚ.

• Like 11

Sueng, πιστεύω ότι αντιπροσωπεύεις πολλούς από μας. Παλιός πελάτης του ΧΚΠ και όμως δεν έχω δει ακόμα τις καινούργιες εγκαταστάσεις... Επειδή πηγαίνω για σκι μόνο καθημερινές, όλο απέναντι πάω.

εγω βλεπω οτι ολοι πρωτα θελουμε τα χιονοδρομικα σε πληρη λειτουργια ειτε ειναι καθημερινη ειτε ειναι

αργια

αν χιονισει και ανοιξει πρωτα ο Παρνασσος πριν τις γιορτες που θα παει ο κοσμος ???

σιγα μην κοιταξει τις τιμες και τις μοναδες......

• Like 1

Λέγεται πιστός πελάτης αυτός που πάει 3 αργίες τον χρόνο;

Γιατί θα πρέπει να είναι κάποιος πιστός πελάτης σε ένα Χ.Κ. με προσανατολισμό πελατών κυρίως στους επισκέπτες? Το παντελώς αποτυχημένο σύστημα Combi που έφερε το αγαπημένο χιονοδρομικό των Ελλήνων έγινε επειδή κάποια στιγμή στην κορυφή του Βάκχου θα ξεφυτρώσει μια ωραιότατη καφετέρια που θα ενοικιαστεί σε κάποιον επιχειρηματία κλπ κλπ.Ως εδώ καλά. Και ας μας ταϊζουν χόρτο λέγοντας οτι το σύστημα εξυπηρετεί τους αρχάριους που θα ανέβαιναν στα 2200 για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο πλατώ. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι να λέγεται κατά την περίοδο τοποθέτησής τους.

Εν κατακλείδι το χιονοδρομικό ενδιαφέρεται πρώτα για τους επισκέπτες και καλά κάνει. Δεν δίνει δεκάρα για τους χιονοδρόμους παρά μόνο για τα κέρδη του. Είναι επιχείρηση και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Και για να μην παρεξηγηθώ είμαι μαζί σας στις κατάρες που θα τους ρίχνω για την αύξηση των τιμών το Σ/Κ. (Εγώ πάντως κάνω σκι τις καθημερινές. )

Αλέξη όλα τα παραπάνω τα λέω απολύτως φιλικά και με καμία διάθεση αντιδικίας μαζί σου

Α! επίσης για να ευθυμήσουμε λιγάκι.... η παρακάτω φωτογραφία είναι από το πάρτυ που διεξήγαγε το Χ.Κ.Καλαβρύτων μετά την ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου του Χ.Κ.Παρνασσού. (Κατά τα άλλα σε 43 μέρες ξημερώνει επιτέλους!!!)

slide2.jpg

Edited by Velissarios
  • Like 6

Η 6άρα δεν είναι 6 φορές, αλλά 6 πόντους και ο κάθε πόντος δεν αντιστοιχεί σε μία ημέρα αναγκαστικά. Αντιστοιχεί σε 6 ημέρες "χαμηλής σεζόν", στο οποίο προφανώς δίνεται 50% έκπτωση, ή 3 ημέρες υψηλής σεζόν. ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ 3 ΑΡΓΙΕΣ. Αυτό είναι δεδομένο, είτε αρέσει, είτε όχι. Ο επισκέπτης της υψηλής σεζόν, έχει 3 ημέρες σκι. Μόνο τακτικός πελάτης δεν είναι λοιπόν. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να πάει 10 ΣΚ τον χρόνο και 5 ημέρες μέσα στα Χριστούγεννα, αυτός θεωρείται τακτικός επισκέπτης. Αυτός που παίρνει μια 6άρα την σεζόν, μόνο τακτικός πελάτης δεν είναι.

Προφανέστατα και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. Δεν βλέπω κανένα νούμερο στο παραπάνω για να ξεκινήσεις κάποια κουβέντα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.

Αν λοιπόν θέλεις να συνδέσεις την λειτουργία με το κόστος της κάρτας, προφανώς μπαίνουμε στο ίδιο τρυπάκι αξιοπιστίας, αθλιότητας, μιζέριας, όπου δεν μας πειράζει να λειτουργεί το μισό ΧΚ φτάνει να δίνει έκπτωση. Η έκπτωση σε περίπτωση μη κανονικής λειτουργίας, είναι ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Εδώ το έχουμε συνηθίσει ως φυσιολογικό. Δεν είδα κανέναν άλλον να συνδέει την ομαλή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ λειτουργία ως προϋπόθεση για την ισχύ του τιμοκαταλόγου που είναι και το προφανές. Να σου δώσω 10 ευρώ την κάρτα και να λειτουργεί από τις 11 έως τις 14 Αφροδίτη Βάκχος, να ευχαριστηθείς ωραία τιμή.

Αν λοιπόν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά και να μας παίρνουν σοβαρά, ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ, το οποίο σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δεν είναι το 100%, αλλά θα πρέπει να αναφέρεται ρητώς ποιοι είναι οι αναβατήρες που πρέπει να είναι σε λειτουργία για να ανταποκρίνεται ο αναρτημένος τιμοκατάλογος (πράγμα που θα έπρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ).

Αφού δεν σε νοιάζουν τα έξοδα του Παρνασσού, αφού τα πράγματα είναι απλά, αφού είσαι πελάτης και όχι διαχειριστής, φρόντισε να παίξεις και τον αντίστοιχο ρόλο και να κάνεις τα αντίστοιχα σχόλια. Άσε λοιπόν αυτούς που "νοιάζονται" για την εμπορική πολιτική του Παρνασσού να κάνουν την δουλειά τους και εσύ ως ΠΕΛΑΤΗΣ να κρίνε αυτό που σε συμφέρει περισσότερο. Αφού είναι τα πράγματα απλά, άσε τα απλά. Τράβα ως σύλλογος να κάνεις την εμπορική συμφωνία που θεωρείς ότι σε συμφέρει ως πελάτης, οργάνωσε εκδρομές εκεί που θεωρείς ότι σε συμφέρει, κλπ, κλπ.

Επειδή πάλι το Tapatalk έκανε πάλι τα δικά του και βαριέμαι να ξαναγράφω. Τι προτείνεις; Να πούμε μπράβο που έβγαλαν τιμοκατάλογο του ποδαριού; Δεν σε καταλαβαίνω.

Και μην μπερδεύεις τον κακομαθημένο πελάτη με τον ενημερωμένο καταναλωτή.

Τελευταίο γιατί πάω για σκι. Τον Παρνασσό ακόμα και να μην πάω τον πληρώνω σαν φορολογούμενος (καλός κατά τη γνώμη μου) όποτε θα έχω και άποψη ακόμα και αν δεν τον επιλέξω.

Το ότι καθημερινές είναι 20 δεν σημαίνει μειωμένη λειτουργία; Αν όχι τότε super, αλλά....

• Like 2

ταχω χασει με την προθυμία καποιων να ξυλωθουνε...

καλή η <αντικειμενικοτητα> και η <δικαιοσυνη> αλλά η εταδ απο τον σεπτεμβρη εχει προσλάβει 5 στελεχη να της αυξησουνε τα εσοδα (το οτι ειναι με φωτογραφικες η προσληψη και οτι ο μισθος ειναι παχυλος και απο καποια 30 πρεπει να βγει....ετσι το καναν ολοι).

εσας τι σας κοφτει? εκτος να πουμε να κανουν απεργια οι εργολαβικοι (της εταδ αυτη την φορα...) για να κανουμε καλυτερο σκι.(Αστειο φυσικα, τοτε και τωρα).

τεσπα, τον κακομοιρο χιονοδρομο στυλ Λαππα (που βαση εμφια ανηκει στο 10% των πιο πλουσιων ελληνων...φορολογούμενων, αλλα που τον πιανει κρυος ιδρωτας τελος καθε μηνα,όπως και εμενα)

αυτόν λοιπόν, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΛΟΜΠΑΡΕΙ??????????????????????????????

ποιος θα αγωνιστει για το εγωιστικο του συμφερον να μην διπλασιαστει το κοστος της καρτας?????????

• Like 1

Τα προσωπικά προβλήματα των μελών δεν ενδιαφέρουν ούτε τον σύλλογο, ούτε το forum.

To ΧΚΠ οφείλει να έχει ως αποστολή την μεγιστοποίηση των κερδών του και προώθηση της χιονοδρομίας. Αυτό το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί με την σειρά του δημιουργεί υπεραξία και κέρδη για το κράτος σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν όταν ξοδεύονται εκατομμύρια για καινούργιες εγκαταστάσεις αλλά μετά θάβονται από κακή εκμετάλλευση τους και από μια τιμολογιακή πολιτική που έχει συνταχθεί στο πόδι (αρκεί να δει κανείς αυτό που έγινε με τις κάρτες των ηλικιωμένων για να καταλάβει πόση σκέψη αφιερώθηκε στην κατάρτιση της) και όχι απλά δεν φέρνει νέους πελάτες, αλλά αποθαρρύνει και τους παλιούς από το να το επισκέπτονται.

• Like 6

Make Parnassos Great Again!

Δεν εχω κανενα προβλημα να πληρωνω, αρκει να λαμβανω τις υπηρεσιες που πρεπει. Να πληρωνω και 30 ευρω καθημερινες αρκει να δουλευει ΟΛΟ το βουνο και να κανω σκι με ασφαλεια......... Παω για 3ο χρονο αποχης απο Παρνασσο.... ΕΓΩ που παλιες χρονιες ημουν πανω τουλαχιστον 20-25 ημερες...... ειναι πραγματικα θλιβερο ......

Φετος δλδ.... αντε καμια καθημερινη Καλαβρυτα....... Βουλγαρια και 1 εβδομαδα Αλπεις και πολυ μας ειναι.....

Το προβλημα στον Παρνασσο δεν ειναι ο τιμοκαταλογος αλλα η σωστη λειτουργια του επιτελους!!!!!!!!!!! Μακαρι η νεα διοικηση να σωσει οτι μπορει.........

• Like 5

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Άσε με ρε Χρήστο μια φορά να αγιασω...

Ποιο προσωπικό σου πρόβλημα μωρέ...

Που να δεις εγώ τι πληρώνω...

Εγώ και εσύ χρηματοδοτούμε την εταδ...

Και όσοι έχουμε ακόμα δουλειά όχι των 600 ευρω και ένα σπίτι από την δουλειά μας.

Με επιδόματα είναι στην εταδ...για λυπηση.

Και θα με βάλουν και στο λούκι να τους λυπηθώ που μπαίνει μέσα το χκπ από τάχα εμένα...

Τελευταίο γιατί πάω για σκι.

Προκλητικότατος...

ΜΠΑΝ ρε

• Like 4

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. anemar
      anemar
      (100 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,149
    • Total Posts
      460,754
  • Member Statistics

• Total Members
      8,727