Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2018-19

Recommended Posts

Ωραία και δροσερή μέρα, ανέλπιστα καλό σκι.

Γιατί λες ψέματα στο κόσμο.. χάλια ήταν! :innocent:

post-142-0-69027000-1556914206_thumb.jpg

(το μπάχαλο στη μέση είναι δικό μου χαχαχα)

Καλό καλοκαίρι!

Εγώ έκλεισα σήμερα. (εκτός απροόπτου χαχαχα)

Ευχαριστώ το σούπερ παρεάκι σήμερα!

• Like 8

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Σήμερα, νίκησε ο καιρός!

Δεν πειράζει όμως! Χαρήκαμε τόσες όμορφες lift-served ημέρες με καλή παρέα και χωρίς τραυματισμούς! Και του χρόνου λοιπόν!

ΥΓ Έχουμε λίγες στροφούλες με ορειβατικό ακόμα... :D

• Like 6

Ανεβήκατε και βρέχει;

Ναι, έβρεχε αρκετά τουλάχιστον μέχρι την ώρα που έφυγα εγώ. Μετά απ' ότι έμαθα έκοψε για κάποιο διάστημα και τώρα συνεχίζει...

Τετάρτη ορειβατικο

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ναι, έβρεχε αρκετά τουλάχιστον μέχρι την ώρα που έφυγα εγώ. Μετά απ' ότι έμαθα έκοψε για κάποιο διάστημα και τώρα συνεχίζει...

Κρίμα. Θα ήμουν προετοιμασμένος να ανέβω ακόμα και για λίγες στροφες με ομίχλη. Αλλά μέσα στη βροχή (αύριο δίνει και πολύ ισχυρούς ανέμους) δεν έχει κανένα νόημα.

Τέλος σεζόν λοιπόν.

Make Parnassos Great Again!

Κρίμα. Θα ήμουν προετοιμασμένος να ανέβω ακόμα και για λίγες στροφες με ομίχλη. Αλλά μέσα στη βροχή (αύριο δίνει και πολύ ισχυρούς ανέμους) δεν έχει κανένα νόημα.

Τέλος σεζόν λοιπόν.

Δεν πειράζει Χρήστο! Εξάλλου έκλεισες με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν την Τετάρτη! :shuriken:

• Like 2

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Όλοι γνωρίζαμε ότι δεν θα έχει ηλιοφάνεια σήμερα. Από την άλλη ο καιρός έκανε τα παιχνίδια του, πότε άνοιγε ποτέ έκλεινε. Λίγο βροχή που σταματούσε, λίγο ομίχλη που κατά διαστήματα διαλυοταν, λίγο αέρας που "έκοβε" και ξαναρχιζε... λίγο το ένα λίγο το άλλο... αλλα: σκι κάναμε! Στερημενοι φέτος δεν είμαστε, οπότε όλα καλά! Γι αυτό πάντα λεω: η ζωή είναι ωραία!

Edited by christosp
  • Like 5

Πάντα να κοιτάς, εκεί που θες να πας.

με πόνεσε σημερα.

ξυπνησα στις 3,30 να δω ολα τα μοντελα.

εστω και μια χαραμαδα να αφηνανε....

αλλά μπίχλα παντου...

παρ ολα αυτα, εφτιαξα καφε και μαζεψα τα πραμματα.

μετα λεω ...τι πας να κανεις?....

και επεσα για υπνο....

• Like 4

αντε του χρονου με μεγαλυτερη ευελιξία στην λειτουργια των λιφτ.

με τις προγνωσεις να ειναι σε καλο σημειο τουλαχιστον για ενα τριημερο δεν εχει νοημα να βγαινει εβδομαδιαιο προγραμμα και να κρατιεται σχολαστικα.

δεν γινεται τρεις μερες με εξαιρετο χιονοδρομικο καιρο το χκπ να μενει μισοκλειστο και να ανοιγει ολο με βροχη.

ο συγχρονος χιονοδρομος παρακολουθει τον καιρο και κανονιζει αναλογως. Τα οδικα εξοδα ειναι πια πολυ πιο σημαντικα απο παλιά.

σαββατοκυριακο , ξεσαββατοκυριακο ο χιονοδρομος μπορει και να το θυσιασει οταν ολα δειχνουν οτι σκι δεν θα βγει.

αντιθετα, οταν ανοιγεις κανονικα καθημερινη εθιζεις την πελατεια σου σε μονοημερες καθημερινες ξεπετες, ολο κερδος για το χιονοδρομικο, την τοπικη αγορα και ολο ευχαριστηση για τον χιονοδρομο.

αλλα πρεπει ο πελατης να πιστευει στην συνεπεια σου για να κανει τις θυσιες που απαιτουνται (αδεια κλπ).

αυτα χωρις να ξεχναμε το μεγαλο προβλημα του χκπ (και οχι μονο)

οτι δηλαδη θελει τουλαχιστον 48 ωρες απο μετρια μονοημερη χιονοπτωση για να ανοιξει αξιοπρεπως (οχι κομπλε).

• Like 8

πρεπει να μοιραζαν δωρεαν Jägermeister σημερα.

μονο ετσι θα βγαιναν τετοιες μαρτυριες.

Σήμερα και παρά την κατά διαστήματα ασθενή βροχή, το χιόνι διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των φίλων που μας επισκέφθηκαν, οι πίστες του Περικλή, Ηρακλή, Βάκχου και Ηνιόχου είχαν την καλύτερη ποιότητα και ήταν σκέτη απόλαυση!

χρήστο χασαμε....

τελικα το καλυτερο σκι γινεται με βροχη.

Edited by vro
  • Like 3

χαχαχαχ

και το πατημα ειναι καλυτερο με βροχη

ελεος

ποιος ηνιοχος βρε σωτηρη?????????????

post-911-0-51985800-1556968572_thumb.jpg

Edited by vro

Οντως, το μήνυμα του χιονοδρομικού θέλει επαναδιατύπωση. Το χιόνι ήταν όπως ήταν και ξέρουμε λόγω εποχής και συνθηκών "πως ήταν". Επίσης, η διάστρωση στις πίστες όλοι είδαμε σε τι κατάσταση βρισκόταν. Οι διατυπώσεις σε ανακοινώσεις καλό είναι να τυγχάνουν ιδιαίτερης επεξεργασίας ούτως ώστε να αποφεύγονται (οι δικαιολογημενες) λανθασμένες εντυπώσεις.

Τέλος πάντων.

Όποιου ήταν εύκολη και ανέξοδη κατά το μάλλον ή ήττον η μετάβαση στο ΧΚΠ καλώς έκανε και πήγε. Όποιος δεν ήρθε, επίσης καλά έκανε, αφού δεν είμαστε φέτος στερημένοι από χιονοδρομία, διότι είχαμε άλλες καλές ημέρες!

Edited by christosp
  • Like 3

Πάντα να κοιτάς, εκεί που θες να πας.

Τελευταίο ΣΚ στο εν λειτουργία ΧΚΠ.

Σάββατο 4/5/19

Συνεφιά, κρύο, αέρας, και ολίγον ψιλόβροχο.

Χιόνι απροσδόκητα καλό μέχρι αργά. ..(ως γνωστόν, το χκπ κλείνει τέτοια εποχή, όχι λόγω έλλειψης χιονιού, αλλά λόγω έλλειψης κόσμου)

Ευκαιρία για...

μια βόλτα στον προφήτη Ηλία,

3 κουβέντες (ευχαριστώ...,συγνώμην..., παρακαλώ...) με τον Μεγάλο,

αποχαιρετισμό Δία, Φτερόλακας, Τυριά, 1750 ,

κι

αναχώρηση για ...

Ψωρονέρια Δαμάστας. ..https://maps.app.goo.gl/vvwDkgWJBVWJQprZ7

ένα must do για όσους φεύγουν από χκπ ιδίως πρός Βορράν....

Και του χρόνου με υγεία ...

post-280-0-15501200-1557004694_thumb.jpg

post-280-0-74191100-1557004736_thumb.jpg

post-280-0-60650800-1557004769_thumb.jpg

post-280-0-40804600-1557004809_thumb.jpg

post-280-0-34449400-1557006642_thumb.jpg

post-280-0-81208000-1557006674_thumb.jpg

Edited by PanosDrivas
  • Like 15

Ανέβηκε κανεις σήμερα να μας πει τι χάσαμε;

Στην καλύτερη δυο ώρες σκι = πρωινό ξύπνημα στις 5.30 + 4 ώρες οδήγημα+ βενζίνες = δεν νομίζω ότι αξίζει

Ανέβηκε κανεις σήμερα να μας πει τι χάσαμε;

Από ότι φαίνεται στην κάμερα , άδειο σήμερα. Νομίζω ότι θα εκτιμήσεις τους στίχους:

This is the way the world ends

Not with a bang but a whimper.

Άλλοι το κλείνουν ως έκπληξη, κι άλλοι γιατί πλέον δεν πατάει κανείς!

• Like 1

Στην καλύτερη δυο ώρες σκι = πρωινό ξύπνημα στις 5.30 + 4 ώρες οδήγημα+ βενζίνες = δεν νομίζω ότι αξίζει

Δεν τα μετράς με αυτό τον τρόπο

Υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο για ορειβατικό που ξεκινά από αύριο, ο Παρνασσος είναι ακόμα απέραντος γεμάτος χιόνι !

Καλή συνέχεια .....

Edited by vaggelis
  • Like 2

Δεν τα μετράς με αυτό τον τρόπο

Υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο για ορειβατικό που ξεκινά από αύριο, ο Παρνασσος είναι ακόμα απέραντος γεμάτος χιόνι !

Καλή συνέχεια .....

Ορειβατικό δεν είναι για όλους , για σκι όμως είναι κάπως έτσι τα πράγματα

Ορειβατικό δεν είναι για όλους , για σκι όμως είναι κάπως έτσι τα πράγματα

Ok αν το βλέπεις έτσι ........κατά την άποψη μου είναι για όλους με διαφορετικούς ρυθμούς

και του χρόνου , εάν έτσι θέλεις .... και καλές θάλασσες !

• Like 3

Τετάρτη 9 το πρωί, παρκινκ φτερό.

Δεν άντεξα και πρέπει να τα πω, βλέπω πολλούς να θεωρούν πως το σκι αυτήν την περίοδο αντιστοιχεί σε 1 - 2 ώρες και μετά σπίτια μας, ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι ετσι. Το πρωί εξασκείσαι σε υπεραπαιτητικες συνθήκες(πάγο), ενδιάμεσα απολαμβάνεις καταπληκτικές πίστες που λόγω έλλειψης κόσμου παραμένουν εξαιρετικές μέχρι αργά και στην συνέχεια συναντάς εκτός τα χιόνια που κάνουν όλους μας σκιέρ παγκοσμιου επιπεδου. Δυστυχώς δεν αντιλαμβανομαι την εμμονή σας για αυτές τις συνθήκες, πραγματικά αν υπήρχε ανταπόκριση, το βουνό θα παρέμεινε ανοιχτό τουλάχιστον για τα επομενα σκ. Τέλος το σκι που απολαμβάνω αυτήν την περίοδο με όλα τα επακόλουθα του, συγκρίνεται και πολλές φορές υπερτερεί έναντι ενος κλασικου χειμωνιάτικου μοτίβου.

Have fun, enjoy the sea and winter is coming

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• Like 14

Δεν άντεξα και πρέπει να τα πω, βλέπω πολλούς να θεωρούν πως το σκι αυτήν την περίοδο αντιστοιχεί σε 1 - 2 ώρες και μετά σπίτια μας, ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι ετσι. Το πρωί εξασκείσαι σε υπεραπαιτητικες συνθήκες(πάγο), ενδιάμεσα απολαμβάνεις καταπληκτικές πίστες που λόγω έλλειψης κόσμου παραμένουν εξαιρετικές μέχρι αργά και στην συνέχεια συναντάς εκτός τα χιόνια που κάνουν όλους μας σκιέρ παγκοσμιου επιπεδου. Δυστυχώς δεν αντιλαμβανομαι την εμμονή σας για αυτές τις συνθήκες, πραγματικά αν υπήρχε ανταπόκριση, το βουνό θα παρέμεινε ανοιχτό τουλάχιστον για τα επομενα σκ. Τέλος το σκι που απολαμβάνω αυτήν την περίοδο με όλα τα επακόλουθα του, συγκρίνεται και πολλές φορές υπερτερεί έναντι ενος κλασικου χειμωνιάτικου μοτίβου.

Well said!

Πάντως νιώθω πως η τάση απαξίωσης του ανοιξιάτικου σκι στην Ελλάδα έχει κοινή πηγή και παράλληλη πορεία με την απαξίωση του σκι στην Ελλάδα γενικότερα, που παρουσιάζεται (το σκι) με τρόπο μονόπλευρο, ως κάτι γενικώς πανάκριβο, ποιοτικά κακό, μη αποδοτικό και τελικά σχεδόν ανούσιο για κάποιον που δεν μένει σε απόσταση <50 χλμ από το εκάστοτε βουνό..

Να με συγχωρείτε αλλά μιας και μιλάμε για τον Παρνασσό, στο βουνό που κάνω σκι από όταν ήμουν παιδί, το γνωρίζω όσο κανένα άλλο χιονοδρομικό, συνεχίζω να το μαθαίνω κάθε φορά που είμαι πάνω και στην τελική νιώθω πολύ μεγάλη ασφάλεια για να κάνω το σκι που μου αρέσει. Αυτό όσες φορές και να πας στο εξωτερικό δεν ξέρω αν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Παρνασσού για μένα.

Το ίδιο πιστεύω ισχύει για τον καθένα/καθεμιά με τα αντίστοιχα χ/κ ανά την Ελλάδα.

• Like 10

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ζήτημα είναι από τις 17 φορες που ανέβηκα Παρνασσό φέτος να έφυγα πάνω από δυο φορες πιο νωρις από το κλείσιμο του χιονοδρομικού.

• Like 5

Make Parnassos Great Again!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...