vro 10,270 Report post Posted April 23, 2019 (edited) ουσιαστικα εχουμε λειτουργια προπονητικου κεντρου τις καθημερινες. θαταν πιο τιμιο να δηλωνεται ορθα κοφτα και να μενει το σ/κ (οτι τελος παντων) για τουριστικο σκι. ολα τα υπολοιπα ειναι στο γνωστο αλαλουμ της διοικησης... και στην διαχρονικη απαξιωση του τουριστα πελατη απο ΟΛΟΥΣ. Edited April 23, 2019 by vro 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted April 23, 2019 οκ ριξεμε εμενα στα ταρταρα δεν με νοιαζει. αλλα την επομενη φορα που θαχουνε γεμισει πορτες ατακτως εριμμενες πες και εσυ μια κουβεντα, μην σκαω μονο εγω. βοηθα να ευχαριστηθουν σκι οι συμφορουμιτες σου. Δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε θέλω να σε ρίξω σε κανένα γκρέμι. Κακώς κατέληξε σε προσωπική αντιπαράθεση . By the way, δεν σε ευχαρίστησα που είχες το νου σου την Κυριακή το μεσημέρι, μέχρι να κατέβω σόλο Καλλιόπη - Πάρκινγκ . 4 Share this post Link to post Share on other sites
antonis evo 21 Report post Posted April 23, 2019 Σκοπέυω να ανέβω στο βουνό για σκι Παρασκευή Σάββατο μετά από πολλά χρόνια , γνωρίζω ότι η ποιότητα του χιονιού δε θα είναι η καλύτερη αλλά μιας και θα κλείσει η σεζόν και μπορώ λέω να ανέβω. (Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πέτρες στις πίστες!!) Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λίγο ως προς το που θα ήταν καλύτερα να παρκάρω και τα σχετικά για να κερδίσω λίγο χρόνο μιας και δε θυμάμαι τίποτα από το βουνο? Επίσης ποιες πίστες προτείνετε ? (Θα έχω μαζί μου μόνο τα πιστάδικα πέδιλα δυστυχώς) Kαι εγω θα ειμαι εκει απο Μ.ΣΑββατο εως Δευτερα για πρωτη φορα Παρνασσο! Δεν εχω ιδεα για το βουνο και θα εαν θα ειναι καποιος πανω θα χαρω να γνωριστουμε. Που μπορω να νοικιασω πεδιλα, all mountain κατα προτιμηση για δοκιμουλα? Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted April 23, 2019 Μπουμπας (blizzard), παπους-μπαλτουμης (Volkl) Αράχωβα Parnass (Head) μετά τη Λιβαδειά και πριν τη αραχωβα Δημητριάδης (Rossignol) στο λιβάδι Δεν ξέρω αν νοικιάζει το avalanche Fisher Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted April 23, 2019 (edited) Δεν έβρεξε; Ούτε σταγόνα την Μ. Δευτέρα Edited April 23, 2019 by kosaitis Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 23, 2019 Ούτε σταγόνα Μας λέει ψέματα το χκπ? Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
antonis evo 21 Report post Posted April 23, 2019 Μπουμπας (blizzard), παπους-μπαλτουμης (Volkl) Αράχωβα Parnass (Head) μετά τη Λιβαδειά και πριν τη αραχωβα Δημητριάδης (Rossignol) στο λιβάδι Δεν ξέρω αν νοικιάζει το avalanche Fisher Ευχαριστω πολυ φιλε μου. Για το βουνο τιποτα; Παρκαρω καπου συγκεκριμενα για φτερολακα η κελαρια; Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted April 23, 2019 Παρκάρεις κελάρια (σιγουριά!!! Δεν θα έχει κόσμο να φοβάσαι. Εγώ εκεί πάω πάντα). Έχει πολλά πάρκινγκ και αν είσαι πρωί θα παρκάρεις δίπλα στη πόρτα. Το βουνό μακάρι να είναι ανοιχτό να το δεις όλο. Τι σκι κανείς ή τι ψάχνεις να σου πουν και οι πιο έμπειροι που να κινηθείς. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted April 23, 2019 Την προηγούμενη βδομάδα κάτι λέγαν για ski test! Έγινε; Ξέρει κανείς; Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted April 24, 2019 Σήμερα στο ΧΚΠ μοιράζουν κουπιά. Μια ματιά στην panomax τα αποκαλύπτει όλα. Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Οι περισσότεροι θα έχουμε πάντα την Κυριακή. Share this post Link to post Share on other sites
christosp 108 Report post Posted April 24, 2019 (edited) Σκι τεστ έγινε σίγουρα τη Μ. Δευτέρα. Προσωπικά, δοκίμασα της HEAD και μου άρεσαν πολύ. Απ' ο, τι είδα αλλά και ρώτησα η nordica δεν είχε έρθει. Την blizzard από την άλλη δεν πρόλαβα λόγω έλλειψης χρόνου να την εντοπίσω. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι πολύ ωφέλιμη η ύπαρξη τέτοιων εκδηλώσεων αφού δίνεται η ευκαιρία στους Χιονοδρόμος να δοκιμάσουν και οι εταιρείες από την άλλη να δοκιμαστούν και να διαφημίσουν. Μακάρι να γίνονται πιο συχνά. Edited April 24, 2019 by christosp 5 Πάντα να κοιτάς, εκεί που θες να πας. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted April 24, 2019 Την προηγούμενη βδομάδα κάτι λέγαν για ski test! Έγινε; Ξέρει κανείς;Έστησε μόνο η Head στη βάση του Βάκχου.Δυστυχώς το σκι τεστ κοστίζει στους επαγγελματίες, πληρώνουν για να στήσουν. Και τέτοιες μέρες δεν έχει τόσο κόσμο για να αξίζει εύκολα. Sent from my SM-G903F using Tapatalk 2 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Νικόλας MJT 194 Report post Posted April 24, 2019 Με το χέρι στην καρδιά αγαπητοί Παρνασσογνώστες Σάββατο ή Δευτέρα; Ή δεν έχει μεγάλη διαφορά anyway; Έχω κερδίσει μια μέρα solo σκι και θα είναι η 40η μου φέτος (λογικά και μία από τις τελευταίες...). 2 <p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;"><span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">'''</span></em></span>Riding in the air nocturnal</span></p> <p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Living free</span></p> <p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Rip ride<span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">''</span></em></span></span> Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted April 24, 2019 ... Δυστυχώς το σκι τεστ κοστίζει στους επαγγελματίες, πληρώνουν για να στήσουν. Και τέτοιες μέρες δεν έχει τόσο κόσμο για να αξίζει εύκολα. ... Ναι, ένα ski / snb test κοστίζει αρκετά €€€. Έχει τρέξιμο και το ρίσκο του καιρού. Αλλά είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουν τη πραμάτια τους σε πραγματικές συνθήκες και να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με πιθανούς πελάτες τους. Δεν νομίζω ότι τα χιονοδρομικά τους χρεώνουν για να τους παραχωρήσουν χώρο. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted April 24, 2019 Δεν νομίζω ότι τα χιονοδρομικά τους χρεώνουν για να τους παραχωρήσουν χώρο. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Εκτός κι αν μου είπαν ψέμματα οι ίδιοι οι έμποροι, τους χρεώνουν... Sent from my SM-G903F using Tapatalk Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted April 24, 2019 Λογικό είναι να χρεώνουν. Παράλογο να το αφήνουν τελευταία στιγμή. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted April 24, 2019 Εγώ δεν το βρίσκω καθόλου λογικό. Το σκι τεστ είναι μια πρώτης τάξης διαφήμιση για το χιονοδρομικό και κίνητρο για τους αναποφάσιστους να το επισκεφτούν. Κανονικά τέτοια events το ΧΚΠ θα έπρεπε να τα επιδιώκει και να προσπαθεί να τα οργανώσει από μόνο του αντί να τα χρεώνει αποθαρρύνοντας τους εμπόρους από το να συμμετέχουν. 6 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted April 24, 2019 ... Λογικό είναι να χρεώνουν. ... Ευτυχώς, κατά την άποψη μου, δεν συντάσσονται με αυτή τη λογική όλα τα χιονοδρομικά. Τουλάχιστον, επαναλαμβάνω, τα χρόνια της κρίσης. Σε τέτοια event βγαίνουν κερδισμένοι όλοι. Έμποροι, πελάτες & χιονοδρομικά. 2 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted April 24, 2019 (edited) Κάπως πρέπει να βγάλουν χρήματα τα χιονοδρομικα.Άλλοιως ας κάνουν ski test στην Πάρνηθα.Για δοκιμάστε να στήσετε Σταντ σε οποιαδήποτε τουριστική ή αθλητική εγκατάσταση.Άλλο λογική χρέωση, άλλο τζάμπα.Το θέμα είναι ότι το αφήσαμε αργά. απο την αλλη τι περιμενει ενας εισαγωγεας απο σκι τεστ? οσοι αγοραζουν καθε χρονο, θα δοκιμασουν οτι θελουν και μετα θα το αγορασουν απο το....ιντερνετ. οσοι σαν και μενα τους τρελαινουν στα παζαρια για μοντελα τριετιας το πολυ να αγορασουν κανα ντεμο, αν ειναι στα μετρα τους. επομενως , παρ το αυγο και κουρευτο. αν η μαρκα δεν ενισχυει τον αντιπροσωπο να μετεχει, δεν εχει κανενα νοημα. αν τον ενισχυει, ας παρει και κανα φραγκο το χιονοδρομικο. Edited April 24, 2019 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
antonis evo 21 Report post Posted April 24, 2019 Παρκάρεις κελάρια (σιγουριά!!! Δεν θα έχει κόσμο να φοβάσαι. Εγώ εκεί πάω πάντα). Έχει πολλά πάρκινγκ και αν είσαι πρωί θα παρκάρεις δίπλα στη πόρτα. Το βουνό μακάρι να είναι ανοιχτό να το δεις όλο. Τι σκι κανείς ή τι ψάχνεις να σου πουν και οι πιο έμπειροι που να κινηθείς. Sent from my iPhone using Tapatalk Eιμαι σχετικα προχωρημενος χωρις να θεωρω ομως σε καμια περιπτωση τον ευτο μου εξπερ. Πιστα κανω μονο και τα πεδιλα μου ειναι στενα. Λογο των συνθηκων των επομενων ημερων αλλα και λογο προσωπικων ανησυχιων θελω να δοκιμασω κατι φαρδυτερο Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted April 24, 2019 Το χιονοδρομικό μας τρολλαρει. Δεν εξηγείται αλλιώς Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted April 24, 2019 (edited) Με τον Βάκχο;Έβγαλε πρόβλημα σήμερα. Πάνο, το μόνο καρεκλες το ειχατε αγορασει απο τον αυστριακο, ή εγεινε πατέντα? Edited April 24, 2019 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted April 24, 2019 (edited) Φίλε Vro, η ΕΤΑΔ προδιέγραψε, προκήρυξε, παρέλαβε, πλήρωσε combi (2012-2016) δηλ. μπορούν εγγυημένα "απο την μάνα τους" να λειτουργούν απρόσκοπτα μόνο καρέκλα (και μάλιστα με τρύπια πλάτη για ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση) ή μόνο καμπίνα ή καρέκλα + καμπίνα σε αναλογία σύμφωνα με προκαθορισμένα σενάρια π.χ (αν θυμάμαι καλά) 1 καμπίνα+ 3 καρέκλες ή 1 καμπίνα+1 καρέκλα ανάλογα με την επιθυμία του διαχειριστή (ανάλογα με το τι κόσμο ή καιρό περιμένει) Το δε συζεύξιμο Αφροδίτη- Βάκχος μπορεί να λειτουργεί είτε συζευγμένο (Βάκχος 1 καμπίνα+ 3 καρέκλες ή 1 καμπίνα+1 καρέκλα, η καμπίνα συνεχίζει Αφροδίτη-Βάκχο χωρίς να απαιτείται το κατεβα -ανέβα του πελάτη, δηλ, ανεβασμα του χιονοδρόμου 1750-->2250 με την μία) είτε χώρια/ ανεξάρτητα. Σε περίπτωση που απαιτηθεί μεταβολή της συζευγμένης λειτουγίας σε χώρια (π.χ βλάβη στον ένα από τους 2 αναβατήρες ή ανάγκη διαφορετικών ταχυτήτων), η μεταβολή αυτή γίνεται ευκολότατα και άμεσα π.χ εντός 5 λεπτών. Η Εταδ πρόβλεψε και πλήρωσε εκτός από τα μηχανήματα και την εκπαίδευση 10 ατόμων- χειριστών των νέων αναβατήρων επί την 3 ετή περίοδο εγγύησης (2015-2018). Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει κανείς μόνιμος εταδ που να δηλώνει εκπαιδευμένος και μόνο 3 εποχιακοί ΠΝ, ΛΓ, ΚΣ (μη έχοντες θέση ευθύνης) οι οποίοι κάτι έμαθαν με προσωπική τους θέληση τους 4 τελευταίους χειμώνες ως εποχιακοί (4μηνης απαχόλησης δηλ.) και χάρη σε αυτούς τσουλάει ό,τι τσουλάει και όπως τσουλάει σήμερα. Ελπίζω σύντομα να καλυφθεί αυτό το απαράδεκτο κενό εκπαίδευσης και να λειτουργούν βέλτιστα οι νέοι αναβατήρες και να μην αναζητούνται πλέον από τους υπεύθυνους, ανεύθυνες δικαιολογίες στον καιρό, στον σχεδιασμό, ή στον προσερχόμενο κόσμο. Οι νέοι αναβατήρες έχουν ταχύτητα συρματοσχοίνου έως 5-6 m/sec (παλαιότεροι έως 2,2 μ/sec, καμπίνα 4m/sec) και δυναμικότητα έως 2000-2400 άτομα/ 'ωρα ενώ οι παλαιότεροι έως 1000-1400 άτομα/ 'ωρα. Για αυτό όταν λειτουργούν απρόσκοπτα (και με συννενόηση....) εξαφανίζονται οι ουρές... Edited April 24, 2019 by PanosDrivas 9 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted April 24, 2019 Ζέστη, συννεφιά και λίγο ήλιος προς το μεσημέρι, ήταν τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Το χιόνι μαλακό από το πρωί, αλλά κατάλληλο για χιονοδρομία αφού δεν κολλούσε, μόνο στο χρώμα ήταν περίεργο, αφού λόγω της λασποβροχής έχει γίνει καφέ. Μηχανικό πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τα διάρκεια της μέρας στον αναβατήρα Βάκχο τον οποίο και καθήλωσε για περίπου 3 ώρες. Τελικά στις 12:30 ο αναβατήρας τέθηκε ξανά σε λειτουργία. Εγω εμαθα οτι προσπαθουσαν να κεντραρουν χειροκινητα στο πεταλο τα καθισματα αλλα δεν τους εβγαινε. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted April 24, 2019 Ολα στο ποδι.... Ουτε μια αφισα σωστη. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites