kostasbmw 989 Report post Posted January 15, 2019 αν δεν ειχε ριξει πολυ χιονι δεν θα ειχαμε θεμα γιατι καναμε αυτα που ειχαμε μαθει..... εριξε πολυ καναμε την ιδια διαδικασια,σημαδεψαμε στο ιδιο σημειο, και προκληθηκε η μεγαλη αυτη ζημια........ αρα φταιει που ειχε πεσει πολυ χιονι...... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Danis Iordanidis 123 Report post Posted January 15, 2019 Παμε στα πρακτικά? Έχει κανείς ενημέρωση έστω και unofficial τι σκοπεύουν να κάνουν και πότε να ανοίξουν? Να κάνω υπόθεση εργασίας ότι πρώτα θα πάμε να ρίξουν το αυγό και μετά θα το δωσουν? Sent from my BLA-L29 using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Παμε στα πρακτικά? Έχει κανείς ενημέρωση έστω και unofficial τι σκοπεύουν να κάνουν και πότε να ανοίξουν? Να κάνω υπόθεση εργασίας ότι πρώτα θα πάμε να ρίξουν το αυγό και μετά θα το δωσουν? Sent from my BLA-L29 using Tapatalk Σωστά. Το θέμα είναι ποιος πάει να ρίξει το Αυγό το οποίο μην ξεχνάμε είναι εκτός ορίου χιονοδρομικού. Εκτός αν πέσει μόνο του ή πάμε μια νύχτα κρυφά...να πανε δηλαδή εγώ δεν πλησιάζω Edited January 15, 2019 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 15, 2019 αυτον τον ειδικο δεν τον στελνουν και απο φτερόλακα μεριά? οταν λενε αυγο θα εννοουν χιονοστιβαδα φανταζομαι αν ειναι και η τραβερσα....καλα κρασια.... γιατι δεν πανε απο πανω με...σινουκ ....να τελειωνουνε? σοβαρα το λεω. μολις κοψει ο αερας. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 15, 2019 αυτον τον ειδικο δεν τον στελνουν και απο φτερόλακα μεριά? οταν λενε αυγο θα εννοουν χιονοστιβαδα φανταζομαι γιατι δεν πανε απο πανω με...σινουκ ....να τελειωνουνε? σοβαρα το λεω. μολις κοψει ο αερας. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου αν ήταν ο Χελμός μπλα μπλα μπλα Εδώ είναι Ελλάδα, μόνο ο στρατός μπορεί αυτό που λες Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 15, 2019 Θοδωρή, δε νομίζω να είχε ξεκολλήσει, τότε, όλος ο καθρέφτης της Νεραϊδόραχης. Υ.Γ.: Το φωτογραφικό αρχείο του Γ. Τσεκούρα είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Δε ξέρω αν το έχει ψηφιοποιήσει όλο. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε κι άλλες. Το αρχείο του Τσε αν φτιαχτεί ποτέ μουσείο ΧΚΚ θα είναι σίγουρα το μισό μουσείο. Btw... οι πηγές μου λένε ότι ο «ειδικός» Αυστριακός που ήρθε να βοηθήσει...την έκανε με πουδραριστά-πουδροντόινγκ βηματάκια γιατί δεν αναλαμβάνει την κατάσταση... στο Αυγό... Αληθεύει...; Τι λένε τα δικά σας resources...? 2 O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 15, 2019 (edited) οτι θα ανοιξει το σαββατο να κανω και κανα σαχλο αστειο τώρα που ειναι κλειστο το χιονοδρομικο ...θα πληρωθει? Edited January 15, 2019 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Danis Iordanidis 123 Report post Posted January 15, 2019 Βασίλη Σάββατο θα είσαι παρνασσο? Sent from my BLA-L29 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 15, 2019 οχι αν μπορω αλλα φευ ετσι πουχω μπλεξει, με βλεπω να υποφερω..... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
akatelka 195 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Τόσες μέρες έχω μία απορία η οποία είναι πραγματική και όχι ειρωνική ή με υπονοούμενα... Πρόπερσι έριξε δε ξέρω κι εγώ πόσο χιόνι. 2 μέρες η Πάτρα ήταν χιονισμένη, που εγώ τελευταία φορά τη θυμαμαι κάπου προς το 2001-2002(?). Όλη η Ελλάδα είχε πνίγει. Τα Καλάβρυτα τα θυμάμαι με υπερβολικά περισσότερο χιόνι απ ότι στις 6 Ιανουαρίου που ανέβηκα εγώ τελευταία φορά. Από αέρηδες θυμάμαι τότε να γίνεται χαμός και αν ρίξουμε μια ματιά στα μήνυματα του φορουμ τότε, θυμάμαι να υπάρχουν αρκετά σχετικά με το ότι άνοιγε μόνο το κάτω βουνό κτλ κτλ λόγω αέρα. Γενικά, χωρίς να έχω επίσημα στατιστικά, εμένα μου χε μείνει η εντύπωση τότε ότι είχε ρίξει το περισσότερο χιόνι σε όλη την Ελλάδα που έχουμε δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, γιατί τότε δεν υπήρχαν τόσα θέματα με συσσώρευση χιονιού στα ΧΚ όπως υπάρχουν φέτος? Edited January 15, 2019 by akatelka Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted January 15, 2019 Τόσες μέρες έχω μία απορία η οποία είναι πραγματική και όχι ειρωνική ή με υπονοούμενα... Πρόπερσι έριξε δε ξέρω κι εγώ πόσο χιόνι. 2 μέρες η Πάτρα ήταν χιονισμένη, που εγώ τελευταία φορά τη θυμαμαι κάπου προς το 2001-2002(?). Όλη η Ελλάδα είχε πνίγει. Τα Καλάβρυτα τα θυμάμαι με υπερβολικά περισσότερο χιόνι απ ότι στις 6 Ιανουαρίου που ανέβηκα εγώ τελευταία φορά. Από αέρηδες θυμάμαι τότε να γίνεται χαμός και αν ρίξουμε μια ματιά στα μήνυματα του φορουμ τότε, θυμάμαι να υπάρχουν αρκετά σχετικά με το ότι άνοιγε μόνο το κάτω βουνό κτλ κτλ λόγω αέρα. Γενικά, χωρίς να έχω επίσημα στατιστικά, εμένα μου χε μείνει η εντύπωση τότε ότι είχε ρίξει το περισσότερο χιόνι σε όλη την Ελλάδα που έχουμε δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, γιατί τότε δεν υπήρχαν τόσα θέματα με συσσώρευση χιονιού στα ΧΚ όπως υπάρχουν φέτος? Ίδιο χιόνι με πρόπερσι δεν παίζει. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι ήταν το ίδιο ύψος, δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο χιόνι. Πόσες φορές χιόνισε πρόπερσι για να φτάσει 2 μέτρα. 2; 3; 4; Ήταν με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες; Με νοτιά, με βοριά; Την πρώτη φορά; Την δεύτερη; Την τρίτη; Την τέταρτη; Ίδιο ύψος χιονιού δεν σημαίνει ίδιος κίνδυνος χιονοστιβάδας. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 15, 2019 μια καλή απαντηση θα δωσει το αρχειο των τομών που εκανε ο υπευθηνος χιονοδρομιας του χκκ στην νεραιδοραχη περσυ και φετος. για τον παρνασσο η απαντηση ειναι απλη, λοιπουν 3 εξειδικευμενοι πιστερ που κακως κακιστα καναν αυτη την δουλεια χωρις τα καταλληλα μεσα. ομως περα απο την ποσοτητα, την συχνοτητα και το ειδος του χιονιου, υπαρχει ο βασικος παραγοντας της συναφειας των στρωματων. ο υπευθηνος χιονοδρομιας κανει συχνα και συστηματικα τομες και αποφασιζει τις κινησεις του αναλογως. αν θες φετος η νεραιδοραχη προειδοποιησε. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Danis Iordanidis 123 Report post Posted January 15, 2019 Έλεγα στον κουμπάρο μου χθες μια θεωρία καφενείου... Αρχές Δεκεμβρίου ρίχνει χιόνι και το ΧκΚ είναι έτοιμο να ανοίξει... Μετά πλακώνει βροχή και καπάκι ζέστη... Στην Πάτρα βγήκαμε με τα κοντομάνικα... Χιόνι απάνω έλιωσε αλλά όχι όλο... Πιάνει κρύο... Κάνει στρώμα πάγου... Και πάνω σε αυτό κάθονται 2 μέτρα σε 5 μέρες... Φταίω να πω ότι βάση αυτής της αλλιλουχιας ήταν αναμενόμενο? Κουμπάρος γέλασε... Και μου ζήτησε να το μοιραστώ με βρο... Sent from my BLA-L29 using Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 15, 2019 περιπου αλλα οχι ακριβως. πανω στον παγο στην νεραιδοραχη καναμε πουδρα την μερα που φυγαν οι δυο μικρες (τοτε μας φανηκαν μεγαλες....) καναμε ξανα πουδρα (4 μερες πριν πεσει το βουνο) και μετα εφυγε.... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
akatelka 195 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Ok, σίγουρα καταλαβαίνω ότι ποτέ δεν είναι το ίδιο κι οτι παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, αλληλουχίες και τοπικά καιρικά δεδομένα. Απλά σαν ποσότητα μου φαινόταν παραπάνω τότε. Ίσως να μου δημιουργείται αυτή η αίσθηση γιατί ενδεχομένως οι χιονοπτώσεις ήταν και πολύ "απλωμένες" τότε ενώ τώρα πιο "τοπικά". Διόλου τυχαίο ότι τότε θυμάμαι ανεβήκαμε στο ΧΚΚ στις 3 Ιανουαρίου και σχεδόν χρειάστηκαν αλυσίδες από την Εθνική Οδό. Ενώ αντίστοιχα τώρα, στις 6 και 7 Ιανουαρίου το ΧΚΚ είχε χιόνι αλλά το χωριό καθόλου... Edit: Απ ότι καταλαβαίνω όμως, η συσσώρευση χιονιού και κατ επέκταση και η πορεία μιας χιονοστιβάδας, έχει να κάνει και με την προετοιμασία του εδάφους νωρίτερα, πριν τα πρώτα χιόνια...? Edited January 15, 2019 by akatelka Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 16, 2019 διορθωστε με σας παρακαλω λεει το χιονοδρομικο οτι εφυγε η χιονοστιβαδα απο περιοχη 500χ450 αρα 225000 τετραγωνικα. αν υποθεσουμε οτι το μεσο υψος του χιονιου που εφυγε ηταν 4 μετρα μας κανει 900000 κυβικα μετρα αρα αν ηταν νερο 900.000.000 κιλα, δηλαδη 900.000 τονοι. δεν ειναι ομως νερο. ετσι? πως βγαινουν οι πανω απο 1.000.000 τονοι? αν παρουμε ειδικο βαρος 3,5 ΚΝ/Μ3 εχουμε ο,36 τονους ανα κυβικο αρα 324.000 τονους. (πατημενο παλιο χιονι, το φρεσκο εχει σημαντικα μικροτερο ειδικο βαρος), Το ειδικό βάρος του χιονιού μπορεί να είναι από 0,03 έως 0,8, δηλαδή το βάρος ανά m³ αρχίζει από 30kgr και φτάνει τα 800kgr. (απο δελτιο εκπαιδευτη ΕΟΟΑ) αρα στην δυσμενεστερη περιπτωση 720.000 τονοι Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 16, 2019 Τριτη και η κακη μου μερα!... Πρεπει να σταματησω να διαβαζω Vro... Εγω με 700 κιλα/μ3 τον εκανα τον υπολογισμο χωρις να ρωτησω κανενα... Αλλα αντε τωρα... και 500.000 τονοι χιονιου να ηταν, εχει κανεις προβλημα? Πηγε η Στυγα απο την αλλη μερια του ποταμου... 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 16, 2019 (edited) Ok, σίγουρα καταλαβαίνω ότι ποτέ δεν είναι το ίδιο κι οτι παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, αλληλουχίες και τοπικά καιρικά δεδομένα. Απλά σαν ποσότητα μου φαινόταν παραπάνω τότε. Ίσως να μου δημιουργείται αυτή η αίσθηση γιατί ενδεχομένως οι χιονοπτώσεις ήταν και πολύ "απλωμένες" τότε ενώ τώρα πιο "τοπικά". Διόλου τυχαίο ότι τότε θυμάμαι ανεβήκαμε στο ΧΚΚ στις 3 Ιανουαρίου και σχεδόν χρειάστηκαν αλυσίδες από την Εθνική Οδό. Ενώ αντίστοιχα τώρα, στις 6 και 7 Ιανουαρίου το ΧΚΚ είχε χιόνι αλλά το χωριό καθόλου... Edit: Απ ότι καταλαβαίνω όμως, η συσσώρευση χιονιού και κατ επέκταση και η πορεία μιας χιονοστιβάδας, έχει να κάνει και με την προετοιμασία του εδάφους νωρίτερα, πριν τα πρώτα χιόνια...? Αν και σου χρωστάω επί προσωπικού ένα "χέρι ξύλο" που δεν προλαβαίνω, θα σου πω για αυτό που γράφεις το εξής: Όταν έχω χιόνι σε χαμηλά υψόμετρα, σημαίνει ότι έχω γενικά χαμηλές θερμοκρασίες, άρα βοριάδες και με τους βοριάδες πέφτουν μικρές ποσότητες χιονιού (δεν μιλάμε για Πήλιο, Εύβοια, κλπ). Όταν έχουμε διαφορετικές συνθήκες με ψηλότερες θερμοκρασίες, άρα με βροχή κάτω, έχουμε καιρικές συνθήκες που πιθανώς να ρίχνουν μεγάλες ποσότητες, όπως ήταν προχθές. Ακραίες περιπτώσεις δεν είναι συνηθισμένες, για αυτό και λέγονται ακραίες. Και αυτό που συνέβη, σίγουρα δεν ήταν συνηθισμένο, δεν ήταν καν μια "συνηθισμένη ακραία" περίπτωση, από αυτές που συμβαίνουν κάποιες φορές. Edited January 16, 2019 by mil Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 16, 2019 Η αλήθεια είναι ότι η παρατήρηση για το βάρος έγινε από την πρώτη ημέρα από άλλους. Από πολλούς άλλους. Θεωρώ ότι η παραδοχή πάνω από 500 κιλά ανά κυβικό είναι εξωπραγματική. Τα 4 μέτρα έχω τις αμφιβολίες μου γιατί δεν είμαι εκεί, αλλά ίσως και αυτά να είναι υπερβολικά. Υποθέτω ότι ο υπεύθυνος επί τόπου έκανε άμεσα πρόχειρο τοπογραφικό. Τοπικες μετρήσεις ύψους και ζύγιση πλαϊνού δείγματος για το ειδικό βάρος. Όπως είπα η γραπτή έκθεση του Σπυροπούλου είναι κομβικής σημασίας για το χιονοδρομικό μέλλον της πλαγιάς. Για να το εξηγήσω, είναι η νεράιδοραχη Σαντορίνη ή Αίτνα; Καλό βρε Μακη, δεν πέσανε δύο σούπερ τάνκερ, έπεσε μόνο ένα. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
evz0nas 144 Report post Posted January 16, 2019 (edited) Βρε, εσεις με τοσες γνώσεις περι βουνού, χαραμίζεστε σε τουτο εδω το φόρουμ... Έχετε πάει σε άλλο επίπεδο!! Οι flat earthers μπροστά σας μοιάζουν δασκάλοι νηπιαγωγείου!!! Edited January 16, 2019 by evz0nas Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 16, 2019 απλά μαθηματικα, απο το φατσοβιβλιο. ναι αυτο που κατηγορουμε οτι εχει γεμισει αρλουμπες. διαβασα την ανακοινωση και δεχτηκα το μυριο τόνοι. ευτυχως υπάρχουν μυαλα που λειτουργουναι ακομα και το πιασαν αμεσως οτι ειναι....αρλουμπα.... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2019 (edited) Έχοντας την πλαγιά στην πλευρά του, για ποιο λόγο να μην είναι σχεδιασμένος να δεχτεί φορτία σε αυτή την διεύθυνση; Καταλαβαίνω ότι από σχεδιασμό έχει μεγαλύτερη επάρκεια σε φορτία προς την διεύθυνση του συρματόσχοινου αλλά ο ρόλος του πυλώνα δεν είναι μόνο να κρατάει τα φορτία από τα καρεκλάκια. Δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να σπάσει. Κουβέντα κάνω. Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν κόπηκε πρώτο το συρματόσχοινο ή που δεν ξηλώθηκε το σημείο που συγκρατείται στον πυλώνα. Anyway, λείπουν πολλές πληροφορίες αλλά έχει ενδιαφέρον ο μηχανισμός που δημιούργησε η χιονοστιβάδα και προξένησε αυτή την ζημιά. Κι όμως κανένας πυλώνας λιφτ στον κόσμο δεν μπορεί ούτε έχει σχεδιαστεί να κρατάει ισχυρά πλαινά φορτία σε κρούση (απότομα τα έφαγε) στο ύψος του. Θα ήταν όλοι οι πυλώνες λιφτ που βλέπεις 50 φορές μεγαλύτεροι σε πάχος ή να είχαν δικτύωμα με πλαινά σύρματα. Οι πυλώνες είναι ή θετικοί ή αρνητικοί. Περνάει το σύρμα από πάνω ή από κάτω και αυτό κρατάν κυρίως. Μια πολύπλοκη μελέτη βγάζει τις αντοχές τους με προβλεπόμενες τάσεις σε κάθετα, πλάι, αέρα, απότομα στοπ κλπκλπ (που την έχουν τελειοποιήσει οι Αυστριακοί εδώ και 30 χρόνια). Απλοικά μπορεί πχ να έχει σχεδιαστεί με όλες τις καρέκλες πάνω να αντέξει 300χλμ αέρα στο πλάι που και πάλι δεν θα έρθει απότομα. Μέχρι εκεί. Εδώ σα να έπιασε ένα χέρι τις καρέκλες και να τις πέταξε προς το πλάι ήταν η κρούση. Σκέφτείτε το: Σα να πάρεις ένα σφυρί και να χτυπήσεις μια κολώνα κάθετα στην κορφή της. Χιονοστιβάδα αγκαλιάζει καρεκλάκια και σύρμα και φεύγουν με φόρα όπου τραβάνε από απόσταση με ροπές κάτι που τα φρενάρει απότομα (άντε πέντε μέτρα μπαλάτζο να έχει το σύρμα). Κάτι έπρεπε να σπάσει και αφού έσπασε τα υπόλοιπα απλά έπεσαν με λιγότερο φορτίο. Λόγικά έχει και πολλές άλλες ζημιές που θα μάθουμε μόνο ύστερα από σοβαρή αυτοψία μηχανικού. Edited January 16, 2019 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 16, 2019 η οικονομικη κατασταση του ιδιοκτήτη του χκκ (εχει το 98,07%) ΩΡΟΗΩΕ9-Ε4Ζ.pdf <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 16, 2019 (edited) Έλεγα στον κουμπάρο μου χθες μια θεωρία καφενείου... Αρχές Δεκεμβρίου ρίχνει χιόνι και το ΧκΚ είναι έτοιμο να ανοίξει... Μετά πλακώνει βροχή και καπάκι ζέστη... Στην Πάτρα βγήκαμε με τα κοντομάνικα... Χιόνι απάνω έλιωσε αλλά όχι όλο... Πιάνει κρύο... Κάνει στρώμα πάγου... Και πάνω σε αυτό κάθονται 2 μέτρα σε 5 μέρες... Φταίω να πω ότι βάση αυτής της αλλιλουχιας ήταν αναμενόμενο? Κουμπάρος γέλασε... Και μου ζήτησε να το μοιραστώ με βρο... Sent from my BLA-L29 using Tapatalk Αυτός περίπου είναι ο λόγος που έσκασαν οι πρώτες δυο χιονοστιβάδες στις 02/01/19 στην Νεραϊδοράχη. Τσιμενταρισμένη βάση όπως λες δυο διαδοχικές χιονοπτώσεις μια με βοριά μια με νοτιά με ενδιάμεση ζεστή μέρα και καπάκι χιονόπτωση (80 πόντους έλεγε το ΧΚΚ). Μόλις ζεστάθηκε από τον ήλιο η βόρεια πλευρά της Νεραϊδοράχης έδωσε δυο χιονοστιβάδες με το ΧΚΚ εκείνη τη μέρα να δίνει βαθμό επικινδυνότητας 2/5!!! Ήταν βασικά πράγματα που τουλάχιστον εγώ έμαθα από το. Παναγιώτη Κοτρωνάρο σε αυτό το μάθημα στο οποίο ήταν παρόντες πολλοί συμφορουμιτες που αρθρογραφούν εδώ. Το πρώτο πράγμα που μας έμαθε τότε ήταν ότι για να αναγνωρίσεις ένα πεδίο για το αν δώσει χιονοστιβάδα είναι ο συνδυασμός καιρού τουλάχιστον 2 ημερών πριν στρώματα χιονιού και τρέχουσες καιρικές συνθήκες. Edited January 16, 2019 by TEOXALANDRI 7 O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 16, 2019 Τεο δεν ξερω αν οντως εφυγε ο...αυστριακος. Αλλα ειδα οτι την προσκληση και τα λεφτα τα εβαλε ο Κατσιφαρας. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites