TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 15, 2019 Φεβρουάριος 2000...οταν ο Χελμος είχε προειδοποιησει, στο ίδιο ακριβώς σημείο! Το μέλος του Δ. Σ. Πάνος Μπρατσικας προσπαθεί να ανέβει στην 9 μέτρων ύψους αποληξη της χιονοστιβαδας, δίπλα ακριβώς στον πυλωνα Νο 6 του αναβατηρα ΣΤΥΓΑ! Από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Τσεκούρα (πρώην διευθυντή του ΧΚΚ) 15 O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted January 15, 2019 Φεβρουάριος 2000...οταν ο Χελμος είχε προειδοποιησει, στο ίδιο ακριβώς σημείο! Θοδωρή, δε νομίζω να είχε ξεκολλήσει, τότε, όλος ο καθρέφτης της Νεραϊδόραχης. Υ.Γ.: Το φωτογραφικό αρχείο του Γ. Τσεκούρα είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Δε ξέρω αν το έχει ψηφιοποιήσει όλο. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε κι άλλες. 2 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Φεβρουάριος 2000...οταν ο Χελμος είχε προειδοποιησει, στο ίδιο ακριβώς σημείο! Το μέλος του Δ. Σ. Πάνος Μπρατσικας προσπαθεί να ανέβει στην 9 μέτρων ύψους αποληξη της χιονοστιβαδας, δίπλα ακριβώς στον πυλωνα Νο 6 του αναβατηρα ΣΤΥΓΑ! Από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Τσεκούρα (πρώην διευθυντή του ΧΚΚ) Πιθανότατα δεν είχε σκάσει όλη η πλαγιά της Στύγας παρά μόνο το γνωστό σημείο μετά το γκρεμουδάκι τότε. 5-6 άτομα που δούλευαν τότε δεν θυμούνται να σκάει όλη η πλαγιά όπως τώρα από τόσο ψηλά. Θερμή παράκληση ξαναγράφω αν έχει καταγραφεί αυτή η χιονοστιβάδα στην ιστορική μνήμη κάποιος να το πει. Από όσο ψάνω όχι. Η «άποψη μου» είναι ότι από την στιγμή που μου λείπουν πληροφορίες και γνώσεις... δεν θα εκφέρω άποψη. Με κάθε σεβασμό συγνώμη κιόλας που κάποιοι από όσους έχουν γράψει έκανα 20 τηλέφωνα και έστειλαν 50 μηνυματα με εικόνες σε Ελλάδα και εξωτερικό για να πουν μια τεκμηριωμένη άποψη (φυσικά με πιθανά λάθη και από μένα και από άλλους) σε ένα τόσο σπάνιο και σοβαρό συμβάν που συνέβη σε Ελληνικό Χιονοδρομικό μπας υπάρχει μια κάποια ενημέρωση. edit. Γενικό ήταν το σχόλιο απλά το δικό σου quote βρήκα πρόχειρο, σόρυ Σε κάθε περίπτωση όσο δεν κάνουμε αυτά που έβαλε στο link o panchristo σε άλλο thread http://www.the-ski-g...lanche-terrain/ είναι τσάμπα να συζητάμε για οποιοδήποτε νέο άνοιγμα του χιονοδρομικού ή για νέα λιφτ. Μην ξεχνάμε ο Παρνασσός σήμερα έχει μια τεράστια περιοχή που πρακτικά δεν έχει ελέγξει κανένας για χιονοστιβάδες. Εκεί απλά ή έχουμε ατύχημα ή κλείνουμε το μισό χιονοδρομικό για βδομάδες. Το ζουμί είναι ότι Αραχωβίτες και Καλαβρυτινοί (και φυσικά όχι ο Έλληνος φορολογούμενος, αλλά εμμέσως μόνο εμείς οι σκιερ) πρέπει να πληρώσουν ώστε οι επικίνδυνες καφετέριες με αναβατήρες που υπάρχουν σήμερα να μετατραπούν σε χιονοδρομικά αρχικά κάνοντας ότι κάνει όλος ο πλανήτης γη για τις χιονοστιβάδες. Edited January 15, 2019 by ΜΙΚ 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted January 15, 2019 Εγώ δεν είπα ότι κακώς εκφράζει ο οποιοσδήποτε την άποψη του μέσα από το forum. Λέω ότι εγώ επιλέγω να μην εκφράσω άποψη από την στιγμή που δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα. 4 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted January 15, 2019 Φεύγοντας το μεσημέρι οι κατολισθήσεις ήταν μεγαλύτερες και περισσότερες απ'ότι το πρωί... Να συλληφθεί ο Γιώργος ο Τσεκούρας γιατί δεν πρόβλεψε την κατολίσθηση και δεν έκλεισε τον δρόμο, όπως και ο Σπυρόπουλος που δεν ενημέρωσε οτι επρόκειτο πέσουν οι πετρούλες. Αμάν πια... 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Τότε τον έσπασε Τώρα έχουμε ολόκληρο πυλώνα σε ένα κομματι Άμα θέλεις το φτιαχνεις Άμα δεν θες και θες να εκβιάσεις για καμπίνες γίνεσαι σουργελο. Τις απόψεις σας παρακαλώ. Δεν έχεις κανένα πυλώνα λειτουργικό σε κομμάτι. Ο πυλώνας δεν έσπασε από την χιονοστιβάδα αλλά από τα καρεκλάκια που παρέσυρε η χιονοστιβάδα με ισχυρά πλευρικά φορτία για τα οποία δεν είναι σχεδιασμένος (και κανένας πυλώνας δεν είναι) και έχεις και ζημιά στη βάση. Χρειάζεσαι μηχανήματα που όσο έχει χιόνι δεν μπορούν να πάνε, πρέπει να βγει χώμα. Επίσης μην ξεχνάς το συρματόσχοινο που λογικά έχει φάει σε πολλά σημεία τάσεις που δύσκολα μπορείς να τα επιδιορθώσεις, αρκετά καρεκλάκια είναι off, και μάλλον άλλοι 3-4 πυλώνες ράουλα και αυτοματισμοί. Τα παραπάνω είναι εκτίμηση δικιά μου σαν μηχανικο με πληροφορίες από όσους τον είδαν που φυσικά μετά από αυτοψία από πιο έμπειρο μηχανικό ίσως είναι λιγότερα. Αλλά αυτοψία με χιόνι στη βάση το βλέπω χλωμό να γίνει πρέπει να βγει χώμα πρώτα. Το ανάποδο ισχύει, αν είχες σπασμένο μόνο πυλώνα αντικαθιστάς με έναν νέο ακόμα και μέσα στη σεζόν όπως έγινε το 1998. Φυσικά και μόλις λιώσουν τα χιόνια θεωρητικά μπορεί να επιδιορθωθεί το λιφτ με αρκετό κόστος. Χωρίς να έχω προσφορά στα χέρια μου μιλάμε για μύριο+++. Ναι έχεις δίκιο ίσως το να ρίξεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι σπατάλη. Εγώ θα έβαζα το πιο απλό φτηνό σύγχρονο λιφτ στη Στύγα (και όσα γλύτωνα θα τα έκανα νοσοκομεία) αφού πρώτα έβαζα μόνιμα κανόνια και φράκτες, τεχνητό και πρώτα είχα βάλει το λιφτ παντώς καιρού στην Ειρήνη. Μακάρι να γίνουν όλα μαζί μέχρι του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση νιώθω υποχρεωμένος να ξαναγράφω (αφού φυσικά έχω σούρει τα πάντα στην διεύθυνση του χιονοδρομικού για άλλα θέματα και πολλά λάθη που έχουν κάνει) ότι μιλάμε για σεισμό 9 ρίχτερ εκεί που έχει δώσει μέχρι 6,5 και ο σχεδιασμός είναι για 7. Όλα τα έκαναν σωστά εκτός αν κάποιος έχει στοιχεία ότι είχε ανοίξει νωρίτερα ο καιρός και μπορούσαν να την σκάσουν πριν μαζευτεί τόσο χιόνι. Έπρεπε να την σκάσουν με ασφάλεια και το έκαναν με τα μέσα που είχαν όπως θα έκανε κάθε χιονοδρομικό του κόσμου. Αφού δεν είχαν τα μέσα να σκάει με τηλεχειριστήριο λίγο λίγο ενώ χιονίζει ή φράκτες δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνουν. To να μην την σκάσεις το ξεχνάμε και 99,99% ξεχνάμε και το σενάριο αυτή η πλαγιά να έχει δώσει τέτοια χιονοστιβάδα ξανά στην γνωστή ιστορία του βουνού. Γνώριζαν για τη χιονοστιβάδα που σκάει κάτω από το γκρεμουδάκι και καλά έκαναν. Edited January 15, 2019 by ΜΙΚ 3 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 15, 2019 Προς τι η ειρωνεία; Απλώς έγραψα για τη κατάσταση του δρόμου. Και μάλιστα από τις φωτογραφίες εύκολα κανείς συμπεραίνει ότι είναι μακριά από το χιονισμένο τοπίο. Καμία σύνδεση με τα γεγονότα της χιονοστιβάδας. Απλώς για εγρήγορση και προσοχή στο δρόμο. "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Να το πιάσουμε λιγάκι από την αρχή το θέμα της πρόσφατης -και καταστροφικής για το αναβατήρα "ΣΤΥΓΑ"- χιονοστιβάδας, που «πυροδοτήθηκε» με τεχνικά μέσα. Το Χ.Κ. Καλαβρύτων -όπως όλα τα χιονοδρομικά- πρέπει να προκαλεί προληπτικές & ελεγχόμενες κατακρημνίσεις χιονοστιβάδων για να προλάβει τις φυσικές χιονοστιβάδες, σε διάφορα σημεία του «οικοπέδου» του, όπου αυτές θα μπορούσαν να γίνουν μοιραίες, τόσο για τους πελάτες του όσο και για το προσωπικό του, αλλά και καταστροφικές για τις ίδιες εγκαταστάσεις του. Υπάρχει προσωπικό στο χιονοδρομικό με τις απαραίτητες γνώσεις. Από παλιά. Εργαζόμενοι όπου με τις κατάλληλες ενέργειες, αναλόγως των συνθηκών, έπρατταν και πράττουν αυτό που από το ίδιο το χιονοδρομικό προβλέπεται (άλλοτε με φτυάρια, άλλοτε με δυναμίτη). Όταν ο Χελμός «αγρίευει» και τα πράγματα γινόντουσαν επικίνδυνα, στο θέμα χιονοστιβάδες, ζητούσαν & είχαν την συνδρομή πιο ειδικών. Τέτοια, χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που παραθέτει εδώ ο Θοδωρής. Μην ξεχνάμε ότι ο Χελμός έχει δώσει, στο παρελθόν, μεγάλη, φυσική, χιονοστιβάδα, αυτή στη δυτική -και αγαπημένη- πλαγιά του Αυγού, ορατή για το ξύρισμα που προκάλεσε στα έλατα στο διάβα της και από το κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων. Δεν είναι και λίγες αυτές που έχουν πέσει μέσα στο χιονοδρομικό, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του. Ενδεικτικά, δείτε εδώ κάποιες που είχα παραθέσει σε παλιότερο, σχετικό, postάρισμά μου. Το καλοκαίρι του 2012, αν δεν κάνω λάθος, αποκτήθηκε από το Χ.Κ. το κανονάκι "Murmel". Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα παρουσίασής του από το επίσημο blog του χιονοδρομικού. Αναμφισβήτητα, αποτελεσματικό στη λειτουργία του και ασφαλέστερο για τους εργαζόμενους του κέντρου. Δε νομίζω να προτιμούσε κανένας τους το παλιό σενάριο, με τους δυναμίτες πάνω στα έλκηθρα, οπού με σχοινί, από τα ψηλά της πλαγιάς, το έριχναν στο ύποπτο σημείο, για να πυροδοτήσουν την τεχνητή χιονοστιβάδα. Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν στην αγορά καλύτερα «όπλα» για να αντιμετωπιστούν οι πιθανές, φυσικές, χιονοστιβάδες. Όμως το κέντρο, με αυτό το budget που είχε, πήρε ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει. Και κάτι που για ~25 χρόνια δεν είχε ποτέ του. Άρα, ήταν ένα θετικό, πρώτο βήμα η αγορά του. Εργαζόμενοι του χιονοδρομικού εκπαιδεύτηκαν καταλλήλως σε αυτό. Το χρησιμοποιούν συνεχόμενα από τότε και, άποψη μου, με πολύ καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν μερικά video στο youtube από τη χρήση του κανονιού στο Χ.Κ.Κ.. Το παρακάτω στο "Χάρο" https://www.youtube.com/watch?v=tVdWSPPndyI και αυτό παρακάτω, που είχα postάρει πάλι το Σάββατο, όπου στοχεύουν τα βράχια στη Νεραϊδόραχη αριστερά από τους πυλώνες 8 & 9 του -συγχωρημένου- αναβατήρα "Στύγα". Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία στο χιονοδρομικό για χιονοστιβάδες, αφού από κάτω περνά η πίστα "Νεφέλη" και η πλαγιά αυτή είναι μια από τις καλύτερες lift-served για freeride (που λεν' κα στο χωριόμου) στη χώρα μας http://www.youtube.com/watch?v=2giDynNaVcE Υπάρχει και το γνωστό video, από το Γενάρη του '13, που δείχνει και πάλι να χτυπούν τα βράχια και να προκαλείτε μεγάλη χιονοστιβάδα. Και τότε είχαμε κάποια μικροπροβλήματα σε πυλώνες. Υποθέτω λοιπόν, και με τα όσα λίγα στοιχεία μπορεί και να γνωρίζουμε ότι το πρωί (~8:00) του Σαββάτου 15/1/2019 το συνεργείο του Χ.Κ.Κ. που είναι επιφορτισμένο για το προληπτικό ρίξιμο των χιονοστιβάδων είχε σταθεί στο ίδιο σημείο με αυτό του παραπάνω video. -μην ξεχνάμε ότι το βεληνεκές του "Murmel" είναι~ 300μ.-. Στόχευσε στο ίδιο ύποπτο σημείο της Νεραϊδόραχης, στα βράχια, όπως και στο παραπάνω βίντεο. Με τα ίδια βαρελάκια (εκρηκτικά), με την ίδια, συνήθη διαδικασία χρόνων. Αυτό που ακολούθησε ήταν κατά πολύ, ΜΑ ΠΟΛΥ περισσότερο του αναμενόμενου. Ξεκόλλησε σχεδόν όλος ο καθρέφτης της Νεραϊδόραχης. Κάτι που, προσωπικά τουλάχιστον, δεν γνωρίζω να έχει ξαναγίνει, όσα χρόνια λειτουργεί το χοινοδρομικό. Ενδεικτική η αεροφωτογραφία από το drone του χιονοδρομικού την επόμενη ημέρα, 16/1/2019 Η χιονοστιβάδα που προκλήθηκε φτάνει στα όρια της πίστας "Φοίβη" δεξιά και αριστερά πολύ πιο πέρα από το -αγαπημένο- λούκι της Νεραϊδόραχης. Από πρόχειρη μέτρηση στο google earth βγάζει μια απόσταση 700μ.!!! Ο πυλώνας 5 του αναβατήρα "Στύγα" πρέπει να την άκουσε από αυτά που κύλησαν στο αριστερό λούκι της Νεραϊδόραχης, όπως είχε γίνει και στο παλιότερο video, αλλά με πολύ περισσότερο όγκο χιονιού. Επίσης, τα θαμμένα καρεκλάκια στο χόνι, στο τμήμα μεταξύ των πυλώνων 9 &10 θα πρέπει να στρέσαραν και αυτά τον αναβατήρα. Είναι το τμήμα όπου με τους κοντούς πυλώνες σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που τρώει το σημείο με δυτικούς, λόγω της μπούκας από το διάσελο Νεραϊδόραχης & Αυγού (πάνω από το ορειβατικό καταφύγιο) χρειάζεται σχεδόν κάθε χρόνο να κατεβαίνει κρεμασμένο ρατράκ από την επιστροφή της "Στύγας" για να ξεχώσει τα καρεκλάκια. Φυσικά και το φτυάρι πάει σύννεφο σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό το κομμάτι δεν έβγαζε χιονοστιβάδα. Έβγαζε από τα βράχια και κάτω. Στη περίπτωση αυτή, όμως, ξεκόλλησε και αυτό παρασύροντας και τα καρεκλάκια. Το ρατρακ, και οι το συνεργείο νομίζω, βρισκόταν στο πλάτωμα της πίστας "Νεφέλη" πριν το τελευταίο απότομα τμήμα της για Βαθειά Λάκκα. Αρκετά πιο ψηλά & μακριά από τον πυλώνα 5. Πρέπει να τους πήρε ότι βουνό κατέβηκε από τα ψηλά & δεξιά των πυλώνων. Πολύ μακριά από το σημείο που στόχευαν. Όλη αυτή η χιονοστιβάδα αν δεν έπεφτε με τεχνητά μέσα -όπως κι αν έπεσε τελικά- είμαι 100% σίγουρος ότι θα ξεκολούσε αργά η γρήγορα. Και αν αυτό γινόταν με το κέντρο και τον αναβατήρα "Στύγα" ανοιχτό σήμερα θα αναφερόμασταν σε θύματα. ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ. Τρομάζω & αδυνατώ να σκεφτώ το τί θα είχε επακολουθήσει. Δεδομένα Πυροδοτήθηκε -καλώς κατά την άποψη μου- η εν λόγω χιονοφορτωμένη πλαγιά. Είχαμε σοβαρές ζημιές στον αναβατήρα «Στύγα» από την χιονοστιβάδα που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας για το υπόλοιπο της σαιζόν Δεν ξέρουμε -και γιατί να ξέρουμε άλλωστε- για το ποιες ενέργειες είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ερωτήματα: Υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι το συνεργείο το έκανε επίτηδες, με σκοπό να ρίξει τον αναβατήρα; Πιστεύει κάποιος ότι δεν έκαναν σωστά την διαδικασία, που τόσα χρόνια επιτυχώς την ακολουθούν; Πιστεύει κάποιος ότι αν δεν είχε πέσει η χιονοστιβάδα τεχνικά το Σάββατο, δεν θα ξεκολλούσε και πάλι; Γνωρίζει κάποιος αν οι τελικές ζημιές στον αναβατήρα περιορίζονται μόνο σε έναν πυλώνα; Αν αξίζει να επισκευαστεί από τη στιγμή που η αντικατάστασή του με νέο αναβατήρα έχει όντως δρομολογηθεί; Πιστεύει κάποιος ότι ξέρει να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με καλύτερο τρόπο; Και αν ναι, που & πως απέκτησε αυτές τις γνώσεις; Πιστεύει κάποιος ότι έχει αξία να συζητάμε στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ. τεχνικές λεπτομέρειες και να βγάζουμε με αυτές αυθαίρετα συμπεράσματα; Πιστεύει κάποιος ότι είναι αποδεκτό να αφήνουμε υπονοούμενα για την δουλεία οποιουδήποτε, γιατί εδώ είμαστε απλά άλλο ένα «διαδικαστικό καφενείο»; Ας κάνουμε το σταυρό μας -και ότι άλλο πιστεύει ή όχι ο καθένας μας- που όλοι είναι και είμαστε καλά. Τα γ@μημέν@ τα σίδερα φτιάχνονται. Ζούμε και χωρίς "Στύγα", ζούμε και χωρίς ski /snb. Ας σεβαστούμε, όμως, τις προσπάθειες των εργαζομένων όλων των χιονοδρομικών που εργάζονται για να κάνουμε εμείς το χόμπι μας. Μη σπεύδουμε να τους λοιδορήσουμε με την κάθε στραβή. Δεν δουλεύουν στην άνεση ενός γραφείου & ενός υπολογιστή, αλλά σε βουνό, με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν είμαστε ούτε ανακριτές, ούτε έχουμε την απαραίτητη τεχνική γνώση & εμπειρία πάνω στις χιονοστιβάδες και την αντιμετώπιση αυτών. Εκτός και αν νοιώθετε κάτι τέτοιο (ελληνικό ιδίωμα). Τουλάχιστον να μην γράφουμε εν θερμώ, πριν το ψάξουμε λιγάκι. Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Ε. Βαζαίου, στη σελίδα του, ότι: Διερεύνηση του συμβάντος δεν εννοούμε διενέργεια ανακρίσεων και αναγόρευση ενόχων, αλλά εντοπισμό διαδικασιών και τα υλικών που αστόχησαν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Να μάθουμε από το πάθημα! Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Από τους ειδικούς και όχι από εμάς. Ότι θα πρέπει να μάθουμε ως πελάτες θα το μάθουμε, αργά ή γρήγορα. Όποιον δεν τον καλύπτει η πληροφόρηση και νοιώθει ανασφάλεια από τις ενέργειες του Χ.Κ. δεν έχει παρά να μην τους ξαναεμπιστευτεί. Δεν νομίζω να μας αναγκάζουν να πάμε. Κάνουμε ski / snb για την ευχαρίστησή μας και όχι για να μιζεριάζουμε. Edited January 15, 2019 by ALCATRAZ 26 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Krits 1,239 Report post Posted January 15, 2019 (edited) Όσες φορές και αν έχω δει αυτήν την εικόνα, εξακολουθεί να είναι τρομακτική η καταγραφή της με το ντρόουν. Υποθέτω οτι έχει καταγραφεί το συμβάν σε βίδεο ως είθισται σε αυτές τις ακολουθητέες διαδικασίες. Edited January 15, 2019 by Krits 2 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 15, 2019 Να πετάξω λίγο την κουτσουλιά μου, αν έχει αξία βέβαια, για τη συνέχεια των εργασιών και ερευνών... Ό,τι στέκεται αυτή τη στιγμή πάνω από την τομή παραμένει επικίνδυνο. 3 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted January 15, 2019 Αν βλέπω καλά, πέρασε μέσα από την πίστα της Στύγας! Εάν αυτό έχει συμβεί σε ώρα που ήταν ανοιχτό το κέντρο, πάω στοίχημα τα πέδιλα μου ότι θα είχαμε θρηνησει θύματα. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,269 Report post Posted January 15, 2019 Αλκατραζ σε λενε σπυροπουλο ή μιλας εκ μερους του; Την γνωμη σου λες και το ιδιο ραδιο αρβυλα χρησιμοποιεις με εμενα. Με καθε σεβασμο στις αποψεις σου περιμενω την επισημη εκθεση του υπευθηνου διευθηντη του χιονοδρομικου. Μεχρι τοτε βλακωδεις υποθεσεις θα κανουμε και εσυ και εγω. Και εκθεσεις αυτοψιας απο μακρια.... ομως ενας ειδικος πηγε ηδη. Υποθετω ο καραμερτζανης. Και ειπε δεν επισκευαζεται. Αυτο και εγω και εσυ υποθετω οτι θελουμε να το δουμε γραπτως. Τον λογο τον γραφει ο βαζαιος. Πιστευω οτι καποια στιγμη θα βρει τον χρονο να την γραψει αυτη την εκθεση ο σπυροπουλος. Και υποθετω ο Λαζουρας θα εχει τα κοτσια να την δημοσιευσει. Ποσοι σεισμοι 9 ριχτερ γινονται στα καλαβρυτα;;;; Το αλλο τωρα θεμα. Εχετε καταλαβει στα καλαβρυτα οτι το πιθανωτερο ειναι η νεραιδοραχη να μην δουλεψει ουτε του χρονου;. Αυτα. 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Danis Iordanidis 123 Report post Posted January 15, 2019 Να ρωτήσω το άσχετο... Ο Παρνασσός την αναβάθμιση πως την χειρίστηκε? Έκλεισε για κάποιο διάστημα? Sent from my BLA-L29 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted January 15, 2019 τα εφτιαξε το καλοκαιρι Share this post Link to post Share on other sites
Danis Iordanidis 123 Report post Posted January 15, 2019 τα εφτιαξε το καλοκαιριΕμείς τότε τι λέμε για 1 2 χρόνια? Sent from my BLA-L29 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,269 Report post Posted January 15, 2019 Αναβαθμισε και την φτερολακα με αποτελεσμα να μην λειτουργει χωρις χιόνι ή με χιόνι...... Καμμια φορα λειτουργει μετα απο τηλεφωνο. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted January 15, 2019 Να ρωτήσω το άσχετο... Ο Παρνασσός την αναβάθμιση πως την χειρίστηκε? Έκλεισε για κάποιο διάστημα? Στη δεύτερη φάση, στην αναβάθμιση της Φτερόλακκας, είχε κλείσει το μισό βουνό από τις αρχές Μαρτίου αν θυμάμαι καλά καθώς ξηλώσανε την 6. Παραδόξως, κάποιες μέρες μετά δούλεψε η Σαχάρα και το πλάνο ήταν να ανεβάζει τον κόσμο ρατρακ από την κορυφη του λιφτ μέχρι τα κελάρια. Δυστυχώς χάλασε το λιφτακι και έστειλαν βανάκια για να μας μεταφέρουν στα Κελάρια με τεράστια ταλαιπωρία και καθυστέρηση. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,269 Report post Posted January 15, 2019 Εμείς τότε τι λέμε για 1 2 χρόνια? Sent from my BLA-L29 using Tapatalk Σημερα ειναι 15 γεναρη. Δεν εχουν καν κανει διαγωνισμο. Νομιζεις μπορει να παραδοθει τιποτα για τοποθετηση αυτο το καλοκαιρι; Αλλα το πιο σημαντικο. Αυτο που συνεβει δεν αλλαζει το master plan?????????? Τωρα ξερουμε οτι η νεραιδοραχη δινει 9 ριχτερ που λεει ο μιχαλης. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted January 15, 2019 Αλκατραζ σε λενε σπυροπουλο ή μιλας εκ μερους του; Με λένε Γιώργο και δε νομίζω να έχω μιλήσει ποτέ εκ μέρους κάποιου, χωρίς τουλάχιστον να τον αναφέρω. Και γενικότερα, συνηθίζω να "ακούω" τους Διευθυντές & τους εργαζόμενους και όχι να μιλώ. Είτε αυτός λέγετε Τσεκούρας, είτε Βαζαίος είτε Σπυρόπουλος. Από όλους έχω ακούσει & έχω μάθει πράγματα που πολλές φορές με έκαναν να αλλάξω την εύκολη, πρώτη άποψή μου. .. Την γνωμη σου λες και το ιδιο ραδιο αρβυλα χρησιμοποιεις με εμενα. ... Άποψη γράφω και αυτό μέχρι ένα σημείο. Και το κάνω σαφές ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από την άποψη μου, που προσπαθώ να την βασίσω σε κάποια στοιχεία γνωστά σε όλους μας. Όμως, όσο και αν διαφωνώ με κάτι δε θα γράψω ποτέ για "εκβιασμούς" & "σούργελα", τουλάχιστον χωρίς να μπορώ να το στοιχειοθετήσω. ... περιμενω την επισημη εκθεση του υπευθηνου διευθηντη του χιονοδρομικου. Μεχρι τοτε βλακωδεις υποθεσεις θα κανουμε και εσυ και εγω... ... Μμμμ... δε νομίζω ότι περιμένεις. Ότι υπόθεση περνά σαν σκέψη από το μυαλό σου την γράφεις. Και πάνω στις υποθέσεις σου κατηγορείς, δημόσια, ανθρώπους. Δε νομίζω να έχω κάνει κάτι τέτοιο... Και ο Μιχάλης βιάστηκε να κατηγορήσει, -όπως πολλές φορές κάνει σε post του- και μετά γράφει το παραπάνω, εντελώς διαφορετικό από το 1ο. Που θέλω να καταλήξω; Στο ότι θα ήταν καλύτερο πριν «ελευθερώσουμε» τις κατηγορικές μας σκέψεις & υπονοούμενα, για πρόσωπα και καταστάσεις να είμαστε λιγάκι πιο εγκρατείς. Ίσως, τελικά, να μην τα ξέρουμε όλα... ... ...εκθεσεις αυτοψιας... ...εγω και εσυ υποθετω οτι θελουμε να το δουμε γραπτως. Τον λογο τον γραφει ο βαζαιος. Πιστευω οτι καποια στιγμη θα βρει τον χρονο να την γραψει αυτη την εκθεση ο σπυροπουλος. Και υποθετω ο Λαζουρας θα εχει τα κοτσια να την δημοσιευσει. ... Sorry..., την όποια έκθεση και αν δω, πέρα από το να ταΐσει την περιέργεια μου, σε τι θα με βοηθήσει; Δεν με καλούν να πάρω κάποια απόφαση. Αν δε μου κάνει, ως πελάτης, αυτό που θα αποφασίσουν, στη χειρότερη δε θα ξαναπάω. Άντε να ζητήσω κάποια συνάντηση με κάποιον υπεύθυνο, και αν με δεχτούν, να εκφράσω τη δικιά μου θέση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πιστεύω ότι αν δεν υιοθετήσουν την δικιά μας λύση (ως Σύλλογος, ή ως άτομο) είναι εγκληματίες και δε ξέρω εγώ τί άλλο... Ο Βαζαίος γράφει επίσης: Διερεύνηση του συμβάντος για εντοπισμό διαδικασιών και υλικών που αστόχησαν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Όχι για διενέργεια ανακρίσεων και αναγόρευση ενόχων. Διαφέρει. 2 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
LamprosKalamata 34 Report post Posted January 15, 2019 Ας αφήσουμε της γκρίνιες τώρα ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει!ευθύνες καλό είναι και να αποδοθούν και φυσικά να βρεθούν τα αιτία για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο!τα νέα μου λένε ότι μάλλον σαβατοκυριακο θα δοθεί το υπόλοιπο χκ μην το δένεται και κόμπο αλλά μάλλον θα το δώσουν σε λειτουργία!περιμενουμε ενημερώσει για 100% από το χκ!αντε να πάμε να το τσουλησουμε και όλα θα φτιάξουν! 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,269 Report post Posted January 15, 2019 Γιώργο έφυγε το μισό βουνό εκεί που χιλιάδες φορές έχουμε περάσει. Ένα ...ουπς...εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε αλλά....εμένα δεν μου φτανει. Εσένα αν σου φτάνει λυπαμε πολύ αλλά δεν με πειράζει ιδιαίτερα γιατί δεν τρέχεις εσύ το χιονοδρομικό. Άλλοι το τρέχουν από τους οποίους περιμένω απαιτώ σε πρώτη φάση εξηγήσεις επίσημες και σε δεύτερη ....μέτρα. Σουργελο για να μην πω χειρότερη λέξη είναι όσοι βγηκανε ανεπισήμως επίσημα και γράψανε ότι ευκαιρία είναι να αλλαχτει το λίφτ. Αυτό καταλάβανε. Εσύ συμφωνείς;;;;; Τα 9 Ρίχτερ είναι ευκαιρία να αλλαχτει το λίφτ;;;;;;;; Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,269 Report post Posted January 15, 2019 Ας αφήσουμε της γκρίνιες τώρα ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει!ευθύνες καλό είναι και να αποδοθούν και φυσικά να βρεθούν τα αιτία για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο!τα νέα μου λένε ότι μάλλον σαβατοκυριακο θα δοθεί το υπόλοιπο χκ μην το δένεται και κόμπο αλλά μάλλον θα το δώσουν σε λειτουργία!περιμενουμε ενημερώσει για 100% από το χκ!αντε να πάμε να το τσουλησουμε και όλα θα φτιάξουν! Δεν το δένουμε κόμπο καθόλου. Άλλωστε έχει και αγώνες. Ευκαιρία να βγούμε φωτό δίπλα στην μεγαλύτερη χιονοστιβάδα που έχει πέσει σε πίστα χιονοδρομικού στην Ελλάδα. 3 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted January 15, 2019 Δεν έχεις κανένα πυλώνα λειτουργικό σε κομμάτι. Ο πυλώνας δεν έσπασε από την χιονοστιβάδα αλλά από τα καρεκλάκια που παρέσυρε η χιονοστιβάδα με ισχυρά πλευρικά φορτία για τα οποία δεν είναι σχεδιασμένος (και κανένας πυλώνας δεν είναι) και έχεις και ζημιά στη βάση. Χρειάζεσαι μηχανήματα που όσο έχει χιόνι δεν μπορούν να πάνε, πρέπει να βγει χώμα. Επίσης μην ξεχνάς το συρματόσχοινο που λογικά έχει φάει σε πολλά σημεία τάσεις που δύσκολα μπορείς να τα επιδιορθώσεις, αρκετά καρεκλάκια είναι off, και μάλλον άλλοι 3-4 πυλώνες ράουλα και αυτοματισμοί. Έχοντας την πλαγιά στην πλευρά του, για ποιο λόγο να μην είναι σχεδιασμένος να δεχτεί φορτία σε αυτή την διεύθυνση; Καταλαβαίνω ότι από σχεδιασμό έχει μεγαλύτερη επάρκεια σε φορτία προς την διεύθυνση του συρματόσχοινου αλλά ο ρόλος του πυλώνα δεν είναι μόνο να κρατάει τα φορτία από τα καρεκλάκια. Δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να σπάσει. Κουβέντα κάνω. Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν κόπηκε πρώτο το συρματόσχοινο ή που δεν ξηλώθηκε το σημείο που συγκρατείται στον πυλώνα. Anyway, λείπουν πολλές πληροφορίες αλλά έχει ενδιαφέρον ο μηχανισμός που δημιούργησε η χιονοστιβάδα και προξένησε αυτή την ζημιά. Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted January 15, 2019 Εγώ δεν είπα ότι κακώς εκφράζει ο οποιοσδήποτε την άποψη του μέσα από το forum. Λέω ότι εγώ επιλέγω να μην εκφράσω άποψη από την στιγμή που δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα. Δεν απαντούσα στο μήνυμα σου. Αλλού πήρα αφορμή. Σέβομαι απόλυτα αυτό που γράφεις. 1 Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted January 15, 2019 Τρομακτική εικόνα πάντως η φωτογραφία με το αποκολλημένο κομμάτι. Πόσος κόσμος έχει περάσει στην πίστα που πήρε σβάρνα η χιονοστιβάδα; Πόσοι έχουν κατέβει αυτή την πλαγιά; Πόσο σεβασμό χρειάζεται το βουνό, το ποτάμι ή θάλασσα... Καλά να είμαστε, βάλτε τον εαυτό σας μετά από δύο χρόνια, να είναι το βουνό φορτωμένο με χιόνι και να περνάτε κάτω από το σημείο. Σου έρχεται μια ανασφάλεια, έτσι δεν είναι; Όχι μόνο στα Καλάβρυτα βέβαια. 1 Share this post Link to post Share on other sites