Jump to content
gatz

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2022-2023

Recommended Posts

Κυριακή, καλύτερα Δευτέρα.

Ωραία ήταν και στα Κελάρια την προηγούμενη Πέμπτη. Παγωμένο το πρωί (ωραία!), μαλάκωσε κατά τις 11 και ψηλά κράτησε ικανοποιητικά ως το κλείσιμο. Χαμηλά, τα γνωστά ανοιξιάτικα. Στρώσιμο καλό. Κόσμος λίγος, σε κάθε κατεβασιά έβρισκες στιγμές να "τα χώσεις" με ασφάλεια. Ουρές πρακτικά μηδενικές, ίσα να πάρεις ανάσα για την επόμενη.  Parking 1950 ώρα 15:00, θερμοκρασία 9 βαθμοί.Επρεπε να βάλει τις φωνές ο κος ΜΙΚ για να γράψω...
Κωνσταντίνε χάρηκα που τα είπαμε.

233Parn1.jpg.02db3f458774e34442668ec2a94a9ca6.jpg

Το ελικοδρόμιο.

233Parn3.jpg.6a2ca5f30f1e88de7b64cbd410d72082.jpg

Ωρα 9:10

233Parn4.jpg.a42c47b66f5d4700f228c1e3a7cfd738.jpg

233Parn5.jpg.ec198e2e11c2f2517c88f596756610ad.jpg

233Parn6.jpg.9a84a4da6f75d15e7af2a6579a8645f5.jpg

233Parn7.jpg.b03078063757c462b3d7c4591f9f1ac0.jpg

233Parn8.jpg.d66072675a579d252f39e26768338e9f.jpg

233Parn9.jpg.4ada13ddd84d1196d1a0090adecb5b11.jpg

Μην σπρώχνεστε. Περικλής 10:20. Μετά η κατάσταση έγινε δραματική.
Μπορεί να έβρισκες ουρά και έξι ατόμων...

233Parn11.jpg.4cfad3e40212b2a78d4f11b086e40428.jpg

233Parn10.jpg.4e8ffc5a142d629c1696e991508a4f40.jpg

Ωρα 12:30

233Parn12.jpg.a0326e58563e96d840c076c0f3243871.jpg

233Parn13.jpg.82c545a01da444dcc635f3a548af3b31.jpg

Τράτζικ... 
Φυσικά οι βάσεις των σκι απομακρύνθηκαν. Ποιος νοιάζεται για τους χιονοδρόμους;
233Parn14.jpg.d776a08c248a2c0863395b3d4fe0b318.jpg

233Parn15.jpg.1b3e9f6a576476ac3f4bb898b3082be8.jpg

233Parn16.jpg.56751cfbec3e7a458d3beef8b264d3cf.jpg233Parn17.jpg.bbaaa36fa74cfd6024c8e6caca649365.jpg

233Parn18.jpg.667b3105bd7eedafe8cc046cca427138.jpg

Σύνολο μεγέθους εικόνων < 1,4 ΜΒ

Edited by Pant
  • Like 12
  • Love 2

Practice makes perfect

8 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Ποια μέρα δείχνει η πιο υποσχόμενη για πάνω; 

4 hours ago, Pant said:

Κυριακή, καλύτερα Δευτέρα.

Επρεπε να βάλει τις φωνές ο κος ΜΙΚ για να γράψω...

Nα προσέχεις τι διαβαζεις στο ίντερνετ φίλε Χρήστο Λάππα. Ειδικά στην χιονοδρομία κυκλοφορεί πολύ παραπληροφορία. Ούτε 40db δεν ήταν η φωνή. Όσο πιο κοντά στην χιονόπτωση και όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο υποσχόμενη η ημέρα. Σάββατο μετά Κυριακή και μόνο αν τις χάσεις Δευτέρα.

Ελπίζω Σ το ΧΚ να συνεχίσει την καλή παράδοση των γρήγορων ανοιγμάτων μετά από κακοκαιρία πέρσι και φέτος και Κ να μην αυξηθεί ο Βοριάς που έχει η πρόγνωση.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τον εαυτό μου πρώτο και καλύτερο.
Για τον ΜΙΚ, έμαθα πως θα προσφέρεται και μασάζ αυχένα  για χαλάρωση στην ουρά για τα εισιτήρια.

• Like 1

Practice makes perfect

Έχει ρίξει πάνω, στην Φτερό περισσότερο αλλά ο αέρας (που ήταν αναμενόμενο) δεν βοήθησε ούτε βοηθάει (φυσάει ακόμα).

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

1 hour ago, Pant said:

Τον εαυτό μου πρώτο και καλύτερο.
Για τον ΜΙΚ, έμαθα πως θα προσφέρεται και μασάζ αυχένα  για χαλάρωση στην ουρά για τα εισιτήρια.

Προσέξτε την παραπληροφορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ

1. Έχουν διορθώσει τις ουρές στα εισητήρια και μπράβο τους

2. Ποτέ δεν έχω κάνει σε κανέναν άνδρα μασάζ στην ουρά στα εισητήρια. Μόνο σε γυναίκες είναι η προσφορά

3. Χιλιάδες φορές ελπίζεις να έπιασε χιόνι τέτοια κακοκαιρία με ισχυυρό Βοριά στον Παρνασσό και...το χιόνι πάει γούβες, δέντρα και δεν μένει εκεί που θες να κάνεις σκι

4. Οι επόμενες ημέρες σκι θα είναι οι τελευταίες "χειμωνιάτικες". Μακάρι τα παιδιά του ΧΚΠ να το βγάλουν ασπροπρόσωπο και να χαρεί ο κόσμος σκι. Μακάρι αν κάτι πάει να πάει στραβά να το μάθουμε τουλάχιστον νωρίς.

5. Αναβατήρας Σαχάρα: Χιόνι αρκετό για χιονοδρομία? Κλειστός? Ερωτήσεις κάνω δεν έχω στοιχεία ούτε ότι έχει χιόνι, ούτε ότι θα είναι κλειστός.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ο αναβατηρας Σαχαρα συμμετεχει στην απεργιακη κινητοποιηση των καμερων μεχρι να ικανοποιηθουν τα δικαια αιτηματα του, τα οποια ειναι κοινα με των webcams δηλαδη να λειτουργουν και να κανουν τη ΜΙΑ δουλεια για την οποια ηρθαν στο ματαιο τουτο χκ.

Αλλυλεγγυη στη Σαχαρα
Λευτερια στο Δια
Στεκομαστε διπλα στην καμερα της Φτερολακκας
Μην μας παρατατε
Μη μας ξεχνατε

Ολοι στο συλλαλητηριο στη βαση της 10 με τις φωκιες μας, η πορεια θα ακολουθησει την 24 περιφερειακη κανοντας σταση στον αναβατηρα Σαχαρα για δεηση και θα καταληξει στην κορυφη του Βακχου οπου θα πραγματοποιηθει συμβολικη καθιστικη διαμαρτυρια.

• Like 2
  • Haha 5

Αλήθεια, αν καλέσει ο ΕΣΤΟΥΧ τον διευθυντή του ΧΚΠ και τον ρωτήσει γιατί δεν λειτουργούν οι κάμερες,
επισημαίνοντας πως είναι τουλάχιστον περίεργο, θα πάρει σοβαρή απάντηση;
Απαντήσεις του στυλ "χάλασε", "τεχνικό πρόβλημα"  κλπ δεν περιλαμβάνονται στις σοβαρές.
Θα έχει ενδιαφέρον μια τέτοια κίνηση.

Practice makes perfect

2 hours ago, Pant said:

Αλήθεια, αν καλέσει ο ΕΣΤΟΥΧ τον διευθυντή του ΧΚΠ και τον ρωτήσει γιατί δεν λειτουργούν οι κάμερες,
επισημαίνοντας πως είναι τουλάχιστον περίεργο, θα πάρει σοβαρή απάντηση;
Απαντήσεις του στυλ "χάλασε", "τεχνικό πρόβλημα"  κλπ δεν περιλαμβάνονται στις σοβαρές.
Θα έχει ενδιαφέρον μια τέτοια κίνηση.

Νομίζω πάντως ότι η πιο πάνω κάμερα δεν χάλασε ποτέ. Απλώς δεν φαίνεται στην ιστοσελίδα του ΧΚΠ, μόνο στο snowcam.gr.

Το συστημα δουλευει με προσωπικο ασφαλειας μεχρι να ληξουν οι κινητοποιησεις, εχει μεινει μια στατικη καμερα απο τις 3 (η χειροτερη), οι live χαιρετησαν, η Πανομαξ κλαυσιγελος.

1 hour ago, flocon said:

Νομίζω πάντως ότι η πιο πάνω κάμερα δεν χάλασε ποτέ. Απλώς δεν φαίνεται στην ιστοσελίδα του ΧΚΠ, μόνο στο snowcam.gr.

Λες γι' αυτό δίνει εικόνα; 😉
Υπάρχει και στο μετεωρολογικό σταθμό στο 1950.
Τις άλλες που είναι πιο γνωστές και χρήσιμες τις έφαγε η λογοκρισία;

Practice makes perfect

Oι κάμερες δεν έχουν τεχνικό πρόβλημα, το χιονοδρομικό και το snowreport επέλεξαν (για λόγους δικούς τους αλλά όχι τεχνικούς) να μην μεταδίδουν

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μάλιστα. Χιονοδρομικά με 2-3 λιφτ έχουν μέχρι και 6 κάμερες και το μεγαλύτερο της χώρας μισή.
Σε συνεννόηση μεταξύ τους; Υποθέτω πως οι λόγοι δεν είναι ανακοινώσιμοι.
Να κάνουμε υποθέσεις; Θα έχει ενδιαφέρον.

Practice makes perfect

Eίχα ξαναρωτήσει αν ...Υπάρχει άραγε άλλο χιονοδρομικό στον κόσμο που επίτηδες (εννοώ χωρίς τεχνικό πρόβλημα) να κλείνει τις κάμερες?

Αύριο και μεθαύριο θα υπάρχει δυναμική παρουσία των μελών του forum και ΧΚΠ και ΧΚΚ. Ας γνωριστούμε ή ας ανανεώσουμε τις γνωριμίες μας. Εγώ έχω ίδιο μπουφάν snowclub μπλε 8 χρόνια, άλλοι αγοράζουν κάθε χρόνο και τους ψάχνουμε.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

On 3/14/2023 at 1:50 PM, typeDan said:

... ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ;;
Ρωτησα οποιον βρηκα απαντηση καμια. Ολοι χαμογελασαν παντως.. ...

On 3/17/2023 at 6:49 PM, ΜΙΚ said:

Eίχα ξαναρωτήσει αν ...Υπάρχει άραγε άλλο χιονοδρομικό στον κόσμο που επίτηδες (εννοώ χωρίς τεχνικό πρόβλημα) να κλείνει τις κάμερες?

Αύριο και μεθαύριο θα υπάρχει δυναμική παρουσία των μελών του forum και ΧΚΠ και ΧΚΚ. Ας γνωριστούμε ή ας ανανεώσουμε τις γνωριμίες μας. Εγώ έχω ίδιο μπουφάν snowclub μπλε 8 χρόνια, άλλοι αγοράζουν κάθε χρόνο και τους ψάχνουμε.

Το θυμάμαι. Το ΣΚ που θα είσαι εκεί και τους ξέρεις όλους, ρώτησε το λόγο.
Αν σου χαμογελάσουν, ανταπέδωσε και εμείς μπορούμε να υποθέσουμε (και να γράψουμε) ότι θέλουμε.

Edited by Pant

Practice makes perfect

6 minutes ago, Pant said:

Το θυμάμαι. Το ΣΚ που θα είσαι εκεί και τους ξέρεις όλους, ρώτησε το λόγο.

Τον έχω ρωτήσει. O λόγος είναι αυτός που γράφω. Άσε που άλλα λέει το snowreport και άλλα το ΧΚΠ στις λεπτομέρειες. Τα μεταξύ δύο επιχειρήσεων δεν μπορώ να τα κρίνω καθώς δεν τα ξέρω. Την πληρώνει ο Έλληνας χιονοδρόμος για ακόμα μια φορά.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εμεις στο ΧΚΠ είμαστε πελάτες που εκτός απ΄το snowreport στο site του λέει:

150648668_.png.6f5a6259950561123c6262ed465dc49f.png

Τον λόγο δεν κατάλαβα.

Practice makes perfect

Oι κάμερες δεν έχουν τεχνικό πρόβλημα, το χιονοδρομικό και το snowreport επέλεξαν (για λόγους δικούς τους, αλλά όχι τεχνικούς) να μην μεταδίδουν

φυσικα και απλά μπορεί να΄είπε καποια πλευρά ψέμματα. Γιατί να μου πουν την αλήθεια?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

OK, ή δεν εξηγούνε ή είναι μη ανακοινώσιμο. Δικό τους το μαγαζί, ο,τι γουστάρουνε κάνουν.
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ας θέσει το θέμα επίσημα ο σύλλογος να δούμε αντίδραση.
Είναι που έκλεισαν όλα τα άλλα κι ο χειμώνας ήταν λειψός...

Practice makes perfect

Σεμιναριο θα πραγματοποιηθει υπο την αιγιδα της εταδ με θεμα πως υποβαθμιζουμε ενα προιον. Θα υπηρχε δυνατοτητα παρακολουθησης αν θελαμε αλλα επειδη δεν θελουμε και δε σας λεμε και γιατι πηγαινετε για σκι και μην το πολυψαχνετε.
Και τι τις θελετε τις καμερες; Ραδικια θα εχει απο αυριο παλι..

Καλησπέρα θα ανέβω το πρωί παρνασσό μετά από πολλά χρόνια!

Θα μπορούσα να έχω μερικά tips όσων αφορά το που θα παρκάρω το πρωί τι ώρα πρέπει να είμαι για να γλυτώσω το μπούγιο (8.00 πχ είναι οκ?) και σε ποίες πίστες να τσουλήσω?

Με ενδειαφέρει σκι πίστας και μόνο με όσον το δυνατόν λιγότερο κόσμο

ski_nordica-dobermann-spitfire-ti-fdt-20

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου πρότεινα τα εξής: - Τα γράφω αναλυτικά    Ανεξαρτησία Ομάδας Εκδρομών: Η Ομάδα Εκδρομών να λειτουργεί ανεξάρτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Η σύνθεσή της να μην καθορίζεται από τη θητεία του ΔΣ, αλλά να παραμένουν ενεργά τα μέλη όσο επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν. Η συμμετοχή να παραμένει ανοιχτή σε νέα μέλη. Ρόλος Ταμία: Ο/Η Ταμίας του συλλόγου να είναι το μοναδικό μέλος του ΔΣ που θα μπορεί συμμετέχει στην ομάδα, αποκλειστικά και μονο για να επιβλέπει τις συνδρομές και τις οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με τις εκδρομές. Αρμοδιότητες Ομάδας Εκδρομών: Η ομάδα να έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση όσων εκδρομών είναι εφικτές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ρόλος Διοικητικού Συμβουλίου: Το ΔΣ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη στήριξη και προώθηση της ελληνικής χιονοδρομίας και των σχετικών δράσεων του συλλόγου.  
    • Μερικές φορές πρεπει να τολμάμε αλλαγές στα συνηθισμένα για να έχουμε επιτυχίες  Πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν υπεύθυνος στις εκδρομές καθιέρωσα τα δύο οικονομικά διαφορετικά  ξενοδοχεία και πλέον είναι καθεστώς  πριν χρόνια πάλι καθιέρωσα ή αναζητηση και το κλείσιμο της εκδρομής να  γίνεται  πριν τις εκλογές  με αποτέλεσμα να εισπράττει ο σύλλογος δύο συνδρομές μια για να μπορείς να δηλώσεις και μία για την χρονι που γίνεται η εκδρομη ( τότε με κατηγόρησαν ότι δεσμεύω το επόμενο ΔΣ) και αυτό όμως έγινε καθεστώς .  Και τώρα πρέπει να τολμήσουμε κάποιες αλλαγές  Να διοργανώσουμε εκδρομή για τα μέλη του Snowclub Που θέλουν να πάνε για σκι με όλη του την οικογένεια αυτό αναγκαστικά Σημαίνει να ζητήσουμε από το πρακτορείο να μας βρει πανσιόν με τετράκλινα δωμάτια η family room σε λογικές τιμές πιθανόν με κουζίνα μέσα ώστε να μπορεί να βγει μια εκδρομή αρκετά οικονομική για μία οικογένεια
    • Έχουμε χρόνο για το νέο ΔΣ από ότι έχω καταλάβει είμαστε στην 1 επαναληπτική… αλλά χωρίς να θέλω να γίνομαι ενοχλητικός, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάποια πράγματα απευθύνονται στα μέλη του συλλόγου και μόνο σε αυτά και δεν είναι δύσκολο για κανένα μας να είναι μέλος του συλλόγου, αυτά ! 
    • Πολύπλοκο για τον σύλλογο νομίζω….,σε αυτές τις περιπτώσεις ένα καλό πρακτορείο ταξιδιών είναι που θα πρέπει να συστήνουμε τους φίλους μας 
    • Η παρατήρηση μου είχε να κάνει με το τι (πρέπει να) κάνει ο ΕΣΤΟΥΧ όχι με το τι κάνει το ΧΚΠ. Ο ΕΣΤΟΥΧ είναι σύλλογος (συλλογικός φορέας) και προσπαθεί να βρει τι εκπροσωπεί, το πως θα ξοδέψω το χρόνο μου είναι αυστηρά ατομική απόφαση.
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. dmar
      dmar
      (118 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (40 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (43 years old)