Captain Powder 2,135 Report post Posted February 18, 2023 Το πάτημα φέτος είναι εξαιρετικό ! 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 19, 2023 Χτες τα εισητήρια ήταν τακτοποιημένα, επιτέλους έλυσαν αυτό το τραγικό πρόβλημα. Το πάτημα φέτος είναι εξαιρετικό, που δείχνει πόσο καλό σκι δεν χαρήκαμε τα πρηγούμενα χρόνια επειδή δεν πάταγαν καλα. Δεν θέλω να αρχίσω αντιπαράθεση. Απλά ας προσέχουμε τους χαρακτηρισμούς και τις γενικεύσεις αν κάποιο θέμα δεν το γνωρίζουμε.. Ας έχουμε έναν ωραίο διάλογο χωρίς ειρωνίες. Ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού είναι αυτός σύμφωνα με τα δεδομένα. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted February 19, 2023 (edited) Τα περί εθνικού δρυμού Παρνασου θα έχετε πληροφορίες στον #ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ# https://www.eepf.gr/images/dasi/Foreas_DiaxEyhnDrymou_Parnasou_Varvarisgos.pdf Και εδώ https://necca.gov.gr/mdpp/m-d-ethnikon-parkon-parnassou-oitis-kai-prostatevomenon-periochon-anatolikis-stereas-elladas/# .. περιλαμβάνουν τους χάρτες του δρυμού τα γραφεία τους είναι στην Αμφίκλεια! Edited February 19, 2023 by vaggelis Share this post Link to post Share on other sites
akis1967 32 Report post Posted February 19, 2023 50 minutes ago, ΜΙΚ said: Ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού είναι αυτός σύμφωνα με τα δεδομένα. δεδομενα ??? - χχμμμ - αντιστοιχο χαρτη εχει και η Road - αλλα δεν τους θεωρω πολυ ακριβεις το 1995 ειχα βρει χαρτες της ΓΥΣ με πληρη αποτυπωση και ολα τα τοπωνυμια αλλα εχουν περασει τοσα χρονια και δεν τους βρισκω θα περιμενουμε απο το φορεα διαχειρισης να βγαλει κατι παρομοιο με αυτο το χαρτη της παρνηθας μεχρι τοτε το μονο εγκυρο που βρισκω ειναι το φεκ του 38 οι περισσοτερες ονομασιες εχουν παραμεινει και μπορεις να καταλαβεις χοντρικα τα ορια ...μονο μην με ρωτησεις που ειναι η στρουγκα ή το λιβαδι του οσιου λουκα Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 19, 2023 Για βάλτε έναν χάρτη του Δρυμού βρε παιδιά. Μάλλον εγώ δεν βρίσκω. Αυτοί που βλέπω στα link άλλοι είναι της Natura GR2410002 και 245005 η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Εθνικό Δρυμό. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
CHARILAOS 1 Report post Posted February 20, 2023 On 2/18/2023 at 12:43 AM, CHARILAOS said: Καλησπέρα σε όλους. Ξερει κανεις πως μπορεις να βγαλεις μέσω της σελίδας του χιονοδρομικού μαθητικά εισητήρια. Η μόνη επιλογή στην τιμή του μαθητικού είναι το φοιτητικο αλλά και πάλι δεν λειτουργει. Να σημειώσω ότι θέλω να βγαλω ένα εισητηριο ενήλικα και 2 μαθητικά οπότε βάση τιμοκαταλόγου με συμφερει να βγάλω μεμονωμένα και όχι οικογενειακό. Επίσης να συμπληρώσω ότι έχω κάρτες. Ευχαριστώ εκ των προτερων Τελικά μαθητικά εισητήρια βγαίνουν μόνο στο ταμείο. Ο μόνος τρόπος να βγάλεις κάτι αλλό πλην των απλών ημερήσιων είναι το οικογενειακό το οποιο έχω βγαλει στο παρελθόν ανεβάζοντας το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο εκδιδεται στο gov.gr. Απλά το οικογενειακό συμφέρει μόνο όταν είναι να βγούν εισητηρια για τουλάχιστον δύο ενήλικες + x παιδιά. 1 Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted February 20, 2023 5 hours ago, CHARILAOS said: Τελικά μαθητικά εισητήρια βγαίνουν μόνο στο ταμείο. Ο μόνος τρόπος να βγάλεις κάτι αλλό πλην των απλών ημερήσιων είναι το οικογενειακό το οποιο έχω βγαλει στο παρελθόν ανεβάζοντας το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο εκδιδεται στο gov.gr. Απλά το οικογενειακό συμφέρει μόνο όταν είναι να βγούν εισητηρια για τουλάχιστον δύο ενήλικες + x παιδιά. Ρώτησα στο ταμείο της Φτερόλακας γιατί δεν μπορούσα να βγάλω οικογενειακό online, και μου είπαν ότι βγαίνει μόνο στο ταμείο. Παρόλο που υπήρχε η πρόβλεψη που περιγράφεις για ανέβασμα πιστ/κού οικογενειακής κατάστασης. Share this post Link to post Share on other sites
akis1967 32 Report post Posted February 20, 2023 On 2/19/2023 at 6:00 PM, ΜΙΚ said: Για βάλτε έναν χάρτη του Δρυμού βρε παιδιά. Μάλλον εγώ δεν βρίσκω. Αυτοί που βλέπω στα link άλλοι είναι της Natura GR2410002 και 245005 η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Εθνικό Δρυμό. καπου θα βρεθει και επισημα ... το δεξι τμημα στη φωτο συμπιπτει με το φεκ (βλαχολακα, αλοκαιτικο, λακκες, αρνοβρυση, τυριας, δρακοκαρκαρο=δεφνερ) Share this post Link to post Share on other sites
moja 10 Report post Posted February 21, 2023 16 hours ago, pka said: Ρώτησα στο ταμείο της Φτερόλακας γιατί δεν μπορούσα να βγάλω οικογενειακό online, και μου είπαν ότι βγαίνει μόνο στο ταμείο. Παρόλο που υπήρχε η πρόβλεψη που περιγράφεις για ανέβασμα πιστ/κού οικογενειακής κατάστασης. Για να βγει οικογενειακό (3+ άτομα) πρέπει να είσαι logged in στο site του χιονοδρομικού Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 22, 2023 (edited) Κατάντια, καθημερινή με 20 βαθμούς στην Αθήνα να έχει 20 λεπτά ουρές ο Βάκχος επειδή αρνείστε να δουλέψετε τον Ηρακλή, βρε ντροπή της χιονοδρομίας, κατσαπλιάδες, ξεφτιλισμένα πράγματα. Ασελγείτε στο πτώμα της ελληνικής χιονοδρομίας. Ο “σύλλογος κρατήσεων εκδρομών” έχει λαλιά ή τρέχει με το booking και δεν προλαβαίνει; **σημαντική σημείωση: δεν απευθύνομαι στους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες και με μισθούς πείνας Edited February 22, 2023 by Al_Foutzin 2 Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,364 Report post Posted February 23, 2023 Εσύ τι κάνεις για να βοηθήσεις τον σύλλογο, Ορέστη; Με ποιο τρόπο θεωρείς ότι συνεισφέρεις στην βελτίωση της χιονοδρομίας; Ο σύλλογος αποτελείται από εθελοντές. Από ανθρώπους που αποφάσισαν να αφιερώσουν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο, χρόνο που δεν περισσεύει σε κανέναν μας, για να πετύχουν κάποια πράγματα. Το να εκμεταλλευόμαστε το βήμα που μας παρέχεται (και πληρώνεται) από άλλους για να εκφράσουμε την άποψη μας για τα χιονοδρομικά τεκταινόμενα, και μετά να τους την λέμε και από πάνω επειδή δεν κάνουν εθελοντικά περισσότερα, ενώ εμείς την ίδια στιγμή δεν κουνάμε το μικρό μας δάχτυλο για να κάνουμε το παραμικρό, είναι τουλάχιστον ατυχές. Θέλεις να αλλάξουν κάποια πράγματα σε κατεύθυνση στην οποία θεωρείς ότι ο σύλλογος αυτή τη στιγμή δεν δραστηριοποιείται όπως οφείλει; Δήλωσε συμμετοχή σε ομάδα εργασίας, πρόσφερε εθελοντικά τον δικό σου χρόνο, και να είσαι απολύτως σίγουρος η προσφορά σου θα γίνει δεκτή και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο Σύλλογος δεν είναι παρά μέλη που προσφέρουν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους για να βελτιώσουν την Ελληνική χιονοδρομία. Κάποιοι στο να τρέχουν να κλείσουν εκδρομές, κάποιοι στο να ψάχνουν χορηγούς ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να υφίσταται το forum, κάποιοι αφιερώνοντας χρόνο να βλέπουν τον καιρό και να προειδοποιούν τους υπόλοιπους για το ποιες μέρες είναι καλές για χιονοδρομία και ποιες όχι, κάποιοι άλλοι με το να ανεβάζουν το πρόγραμμα των αγώνων, κάποιοι κάνοντας την τεχνική υποστήριξη στο forum, κάποιοι προσπαθώντας να διοργανώσουν εκδηλώσεις, και κάποιοι προσπαθώντας να κλείσουν συναντήσεις με παράγοντες την χιονοδρομίας. Όταν δεν υπάρχουν αρκετά μέλη πρόθυμα να προσφέρουν κάτι, απλά δεν γίνεται κάτι, τουλάχιστον όχι στην κατεύθυνση που σε ενδιαφέρει. Ο μόνος λόγος που γίνονται κρατήσεις εκδρομών είναι γιατί κάποιο άλλο μέλος αφιέρωσε τον δικό του χρόνο για να φέρει εις πέρας ένα άλλο κομμάτι της χιονοδρομικής πραγματικότητας, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αυτό που έφερε και τους περισσότερους από εμάς σε επαφή. 5 1 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 23, 2023 (edited) 1 hour ago, Χρήστος Λάππας said: Εσύ τι κάνεις για να βοηθήσεις τον σύλλογο, Ορέστη; Με ποιο τρόπο θεωρείς ότι συνεισφέρεις στην βελτίωση της χιονοδρομίας; Xρήστο συγνώμη (μιλάω γιατί ο κάθε Ορέστης δεν μπορεί να κάνει τίποτα και μάλιστα με τον Ορέστη και άλλους αύριο το πρωί αν θέλει το Προεδρείο το ξεκινάμε). Το υλικό και όλα όσα πρέπει να λεχθούν για τα προβλήματα του ΧΚΠ είναι έτοιμο. Το προεδρείο έχει δηλώσει συνέχεια ότι θα κανονίσει συναντήσεις ΕΤΑΔ, ΧΚΠ. Μια Covid, μια Άλπεις δεν πρόλαβαν. Έχουν ανεπίσημες συζητήσεις για τις οποίες δεν μας ενημερώνουν (konkan περσι με ειρωνικό ύφος απαντά αλλά δεν καταλάβαμε τι είπε και τι του είπαν). Το Προεδρείο συναντά χιονοδρομικά, κόβει πίττες και δεν λέει κουβέντα γα τα προβλήματα. Το δευτερόλεπτο το οποίο το Προεδρείο δώσει εντολή να λεχθεί η αλήθεια όλα είναι έτοιμα να γίνουν. Προσωπικά ύστερα από μερικές χιλιάδες ώρες να συλλέξω υλικό για τα προβλήματα της χιονοδρομίας, μόλις το Προεδρείο είπε ότι θέλει να το συζητήσουμε κομψά, θεσμικά με υπομονή και μακροχρόνιο ορίζοντα με τα χιονοδρομικά είπα ότι κάθε πληροφορία είναι στη διάθεσή τους. Αν ζητάς βοήθεια σαν Σύλλογος πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να την δεχθείς με τον τρόπο που στην δίνουν τα μέλη που προσφέρθηκαν. Αν δε θες αυτόν το τρόπο, δεν παραπονιέσαι ότι δεν σε βοήθησαν. Οπότε τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν ισχύει αυτό που λες. Ο Σύλλογος απλά αποφάσισε να συζητήσει κομψά, θεσμικά και με υπομονή και μακροχρόνιο ορίζοντα τα προβλήματα με τα χιονοδρομικά. Που να βρεθούν μέλη να θέλουν να βοηθήσουν σε αυτό? Αύριο το πρωί να λεχθεί η αλήθεια. Έτοιμο από τα μέλη σας. Θέλετε? Edited February 23, 2023 by ΜΙΚ 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,364 Report post Posted February 23, 2023 Θα εκπλαγώ πάρα πολύ αν το προεδρείο δεν θέλει. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 23, 2023 Χρήστο αλήθεια τώρα; Από όλα όσα έγραψα βρήκες και απάντησες στο τι και αν προσφέρω εγώ στον Σύλλογο; Εδώ και δυο μήνες το ΧΚΠ έχει αποφασίσει και ανακοινώσει ότι θα υποτιμά τους πελάτες του και θα υποβαθμίζει το προσφερόμενο προϊόν Δευτέρα με Πέμπτη (υπολειτουργία που οδηγεί σε δυσλειτουργία). Ενώ το γράφουμε εδώ και άλλου τόσο καιρό μπας και ιδρώσει κάνα αυτί, βρήκες να μου απαντήσεις επειδή έθιξα τον περιούσιο σύλλογο; Στον οποίο έχω υπάρξει και μέλος παλιότερα και έχοντας πληρώσει μετά από χρόνια πάλι και την συνδρομή μου (για να βοηθήσω έστω έτσι ελάχιστα, στα οποία διαχειριστικά πρόβλημα με το φόρουμ, σέρβερ κτλ); Αυτό από μόνο σαν απάντηση δείχνει γιατί ο Σύλλογος έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Θέλεις και θέλετε να δούμε τι ήταν το Snowclub το μακρινό 2005 που γράφτηκα (γιατί έψαχνα και πάντα θα ψάχνω, ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το σκι, για να κάνω μαζί τους στο βουνό και για να συζητάω τα προβλήματα της χιονοδρομίας); Θέλεις και θέλετε να πούμε πως ο σύλλογος τα επομενα 15 χρονια μεταλλάχθηκε σε "συνάντηση κανονίσματος εκδρομών εκτός Ελλάδας"; Και ότι αν ρωτήσεις οποιοδήποτε έλληνα χιονοδρόμο τι είναι το Snowclub, αυτο θα σου πει (αν και εφοσον το γνωριζει in the first place). Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Ναι προφανώς και δεν συμμετέχω ενεργά, πέρα από το να γράφω περιστασιακά την γνώμη μου εδώ μέσα στο φόρουμ, που από όσο θυμάμαι είναι ελεύθερο. Ναι δεν συμμετέχω σε ομάδες ή στο ΔΣ, γιατί όταν μετά από απουσία ετών (και από τα βουνά γενικότερα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) ξαναβρήκα το Snowclub, βρήκα ένα παρεάκι για τις Άλπεις και ένα φόρουμ που οποίος έγραφε κάτι λίγο διαφορετικό για το τι συμβαίνει στα βουνά μας, τον κόβατε. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Με συγχωρείς αλλά από όλα αυτά που αναφέρεις ως "ενέργειες των εθελοντών", μόνο το πιο ξενοδοχείο έχει καλή σάουνα στις Άλπεις (που δεν λέω έχει και αυτό την σημασία του) θυμάμαι να βλέπω ενεργά τα τελευταία χρόνια. Οποιαδήποτε άλλη έμπρακτη προσπάθεια όπως του ΚονΚαν που διοργάνωσε 2ημερο σεμινάριο για την ασφάλεια εκτός πίστς στον Όλυμπο, ήμουν εκεί και την στήριξα. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση και για το πως μπορεί να βελτιωθεί η χιονοδρομία εδώ στο φόρουμ, ήμουν όσο μπορούσα ενεργός και την στήριξα, διαφωνώντας ή συμφωνώντας ενίοτε με τον Μιχάλη, τον Βρο, τον Δρίβα και άλλους. Όχι στον σύλλογο αυτόν έτσι όπως είναι δεν έχω καμία όρεξη να συμμετέχω πέρα από αυτό που κάνω εδώ τώρα, όντας σε εχθρικό περιβάλλον. Αλλά, μαθήματα για το πως λειτουργούν σύλλογοι, συλλογικότητες, εθελοντικές και μη, ομάδες και αντίστοιχες προσπάθειες, θα σε παρακαλούσα αν έχεις την καλοσύνη να μην μου (ξανά) κάνεις. 1 Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 23, 2023 (edited) Επίσης επειδή μου ζητήθηκε και γι'αυτο γράφω ξεχωριστό post, μεταφέρω αυτολεξεί τα παρακάτω όπως μου τα έστειλε ο Βασίλης: Quote Από τον σε ολική απαγόρευση vro. Ο οποίος μπαίνει με vpn στο φόρουμ όταν τον πιάνει το βίτσιο να μας διαβάσει. Θέλει να υπενθυμίσει στο φόρουμ των αχρήστων θεσμικών και των ξεροόλων ότι ο Κάνας πέρσυ οργάνωσε πρότυπη εκδρομή σεμινάριο στο στρατιωτικό χιονοδρομικό Ολύμπου στην οποία είχε την τιμή να μετέχει και στην οποία ο κανας πλήρωσε από την τσέπη του την συνδρομή του στον εστουχ (διότι προφανώς του vro του γυρίζουν τα άντερα να πληρώνει άχρηστους) . Αυτό μόνο και μόνο λέει πολλά για το πώς οποιοι αγαπάνε την ελληνική τουριστική χιονοδρομία συνεργάζονται γεφυρώνοντας ιδεολογικά, πολιτικά , οικονομικά χάσματα αντί να κουνανε τι ιδεοληπτικο δάχτυλο τους στους άλλους. Edited February 23, 2023 by Al_Foutzin Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,364 Report post Posted February 23, 2023 Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι λέει ο λαός. Ο Μιχάλης πιο πάνω από εσένα λέει με σαφήνεια ποιο είναι το όραμα του για την χιονοδρομία. Το έχει κυνηγήσει, το έχει παλέψει συστηματικά όσα χρόνια τον γνωρίζω, και όντως ΔΕΝ έχει βρει την ανταπόκριση που του άξιζε. Και προσωπικά λυπάμαι ειλικρινά που όταν βρέθηκε η ευκαιρία δεν επιλέχτηκε από τα μέλη για το ΔΣ γιατί όντως θα είχε κάνει την διαφορά. Εσύ τι ακριβώς έχεις προσφέρει πέρα από την συνδρομή σου κάποτε, ώστε τώρα να την λες και από πάνω στον σύλλογο; Σου ξαναλέω: Θέλεις να γίνει κάτι που ο σύλλογος δεν κάνει; Πρόσφερε τις ιδέες σου, αλλά κυρίως τον χρόνο σου και την εθελοντική σου εργασία στο προεδρείο και αν παρόλα αυτά δεν γίνει κάτι, αν σε αγνοήσουν, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να βγεις και να γράψεις αυτά που έγραψες πριν. Μετά θα έχεις κάθε δίκιο να βγεις και να κράξεις. Από το forum όλα αυτά τα χρόνια έχουν κλειδωθεί λογαριασμοί από άπειρους spammers (γίνεται αρκετή δουλειά που πολλές φορές δεν παίρνεις καν χαμπάρι), και ελαχίστων ατόμων τα οποία συστηματικά απέδειξαν ότι δεν θέλουν ή απλά δεν μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες του δημόσιου διαλόγου. 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted February 23, 2023 Έχω την τύχη και ανεβαίνω Τρίτες μέχρι και Πέμπτη ,διασκεδάζω φτερολακα θα ήμαστε περίπου 50 νοματαίοι, οι πίστες 6, 7 ωραιότατες, ανοίγουν και 14 που πραγματικά άξιζε τα λεφτά ,δεν ανοίγουν τον Δια ,αυτό είναι λάθος …. ίσως , ίσως και που η 7 δεν την φαρδαίνουν… τότε θα είχαμε μια τέλεια διαδρομή τα κελάρια προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν σαν πίστες ούτε η κοσμική πασαρέλα , αξίζει μόνο να βολτάρεις τον περιφερειακό αλλά χρειαζόμαστε τον Δια για επιστροφή και επανάληψη σαν σύλλογος θα μπορούσαμε να κάνουμε ίσος κάποια προσπάθεια τώρα που δεν έχει αρκετό χιόνι να φοκαρουμε ! Εδώ στην αρχή της 7 μέσα από τα δένδρα και πάνω Σαχάρας και στην 14 (εγώ βρήκα πάγο) οι προτάσεις για οποία καλυτέρευση ,σχετικά με την λειτουργία του ΧΚΠ μόνο με συζήτηση και με καλή πρόθεση μπορεί να γίνει, δύστυχος χάθηκε ο χρόνος της πανδημίας ,που θα έπρεπε να τον εκμεταλλευτούν για να προωθήσουν αλλαγές στην διαχείριση ,είναι προφανές ότι το κράτος δεν μπορεί από μόνο του και θα πρέπει να συμμετέχουν οι τοπικές κοινωνίες Τέλος δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε υποδείξεις ο ένας στον άλλον Καλό θα είναι το ΔΣ να ασχοληθεί με την περιφέρεια και με τους Βόρειο Ελλαδίτες που έχουν εξαφανιστεί αύριο το βράδυ στη Αμφίκλεια έχουμε το μεγάλο Χάι ( φωτιές και χορό ) και Κυριακή το μεγαλύτερο κοντοσούβλι στον κόσμο να έρθετε 5 Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 23, 2023 (edited) 1 hour ago, Χρήστος Λάππας said: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι λέει ο λαός. Ο Μιχάλης πιο πάνω από εσένα λέει με σαφήνεια ποιο είναι το όραμα του για την χιονοδρομία. Το έχει κυνηγήσει, το έχει παλέψει συστηματικά όσα χρόνια τον γνωρίζω, και όντως ΔΕΝ έχει βρει την ανταπόκριση που του άξιζε. Και προσωπικά λυπάμαι ειλικρινά που όταν βρέθηκε η ευκαιρία δεν επιλέχτηκε από τα μέλη για το ΔΣ γιατί όντως θα είχε κάνει την διαφορά. Εσύ τι ακριβώς έχεις προσφέρει πέρα από την συνδρομή σου κάποτε, ώστε τώρα να την λες και από πάνω στον σύλλογο; Απαγορεύεις να γράφει ελεύθερα κάποιος τη γνώμη του εδώ στο φόρουμ ανεξάρτητα από το αν συμμετέχει σε αλλά κομμάτια του Συλλόγου ναι ή όχι; Απαγορεύεται η κριτική ή γνώμη σε/για κάτι που παρατηρώ ότι παραπαίει; Στο είπα και πριν, δημόσια μαθήματα για το πως θα λειτουργώ σε ένα φόρουμ ή έναν καταστατικό σύλλογο θα επιθυμούσα να μην μου (ξανά) κάνεις. Το γράφω δεύτερη φορά. Εσύ έχεις συμβάλει σε κάτι για την βελτίωση της ελληνικής χιονοδρομίας από το 2005 και μέχρι τώρα; (Δεν μιλάω για την διαχείριση ενός φόρουμ). Αν ναι θα χαρώ πολύ να το διαβάσω επιγραμματικά. Εάν είσαι εκπρόσωπος του ΔΣ (διότι έτσι λειτουργείς) θα ήθελα να μου γράψεις εάν η επίθεση προς εμένα εκφράζει τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και είναι ταυτόχρονα η επίσημη απάντηση στην κριτική που άσκησα μερικά post πιο πάνω. Δεν έχω προσφέρει τίποτα άλλο πέρα από την περιστασιακή μου συνδρομή , τα γραπτά και τις φωτογραφίες μου εδώ μέσα εν ειδει ενημέρωσης και προσωπικών απόψεων για την ελληνική χιονοδρομία όταν υπήρχε αντίστοιχη συζήτηση. Απάντησε μου: Τι είναι αυτή τη στιγμή, 23/2/2023, ο Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας; Γιατί στην τελευταία εκδήλωση σε ελληνικό χιονοδρομικό πήγαν τρεις χωρίς καν τον κούκο; Γιατί αν ρωτήσω σε καρεκλάκι ή στο βουνό γενικά "ξέρετε τι είναι το Snowclub", θα πάρω βλέμματα σαν να είμαι εξωγήινος στην χειρότερη και απάντηση "α κάτι τύποι που κλείνουν εκδρομές στις Άλπεις" στην καλύτερη; Γιατί ενώ είναι γνωστό πως άνθρωποι που εργάζονται στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας μας διαβάζουν είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν και ο Σύλλογος πέρα βρέχει; Έχεις δίκιο, κακώς ασχολούμαι και με το φόρουμ το ίδιο, δεν αξίζει. Edited February 23, 2023 by Al_Foutzin 2 Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,364 Report post Posted February 23, 2023 Κανένας απολύτως δε σου απαγορεύει να γράφεις τη γνώμη σου, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αυτή η συζήτηση εξακολουθεί να υφίσταται. Αν εκφυλιστεί σε επίπεδα όπως του παραπάνω screenshot, αυτό θα αλλάξει. Το ότι έχεις το δικαίωμα να γράφεις την γνώμη σου δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να σου επισημάνει ότι δεν σέβεσαι το βήμα που φιλοξενεί τις απόψεις σου. Όυτε εγώ έχω προσφέρει τίποτα σημαντικό στο σύλλογο. Δεν έχω τρέξει ποτέ να διοργάνωσω εκδηλώσεις, δεν έχω σηκώσει ποτέ τηλέφωνο να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με ιθύνοντες, να οργανώσω ημερίδες, σεμινάρια, ski bus, να ψάξω για χορηγούς ώστε να μην χαθεί η τράπεζα γνώσης του forum κλπ. Δεν θα με δεις όμως να κουνάω το δάχτυλο και να απαιτώ να μάθω τι κάνουν αυτοί που τον διοικούν. Από τη στιγμή που εγώ δεν έχω την όρεξη το χρόνο ή τα κουράγιο να προσφέρω, δεν μπορώ να έχω την απαίτηση να το κάνουν οι άλλοι για μένα. Τι είναι λοιπόν ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας; Είναι άνθρωποι που αγαπούν το βουνό και το χιόνι, που έχουν ανακαλύψει την μαγεία της χιονοδρομίας και θέλουν να νιώσουν κοντά με άλλα άτομα που έχουν την ίδια τρέλα. Που θέλουν να μάθουν πράγματα που δεν γνωρίζουν για το άθλημα. Που θέλουν να γνωρίσουν νέα μέρη για χιονοδρομία. Που θέλουν να μάθουν πράγματα για την ασφάλεια τους. Που θέλουν να έχουν καλύτερη εμπειρία στα χιονοδρομικά στην χώρα τους. Ο σύλλογος είναι όλα αυτά. Το τελευταίο όμως είναι και το πιο δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο με τις νοοτροπίες που έχουν παγιωθεί. 5 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zagla 58 Report post Posted February 23, 2023 (edited) Καλημερα, 50 χρονια χιονοδρομος, 1 χρονο εδω, 7-8 μηνες μελος του συλλογου, πληρωμενος για τα επομενα τρια (απο διαθεση ενισχυσης) , με διαθεση να συμμετεχω σε δρασεις (ακομα και ως οργανωτης). Εκτος Konkan βρηκα αντιμετωπιση αρνητικη. Εχω ξαναγραψει για αυτο. Προσπαθησα διακριτικα να συζητησω εκτος φορουμ και δεν βρηκα ανταποκριση ( ελαβα και καποια ειρωνικα σχολια) , με προτροπη αν θες κατι οργανωσε το εσυ.... Επειδη βλεπω καποιες κοντρες παλιοτερων (που δεν ξερω για να καταλαβω τι ακριβως παιζει) αποφασισα να κανω ενα σχετικα ανωδυνο ποστ για μαθηματα καρβιν. Προτεινα να γινουν οι συναντησεις στο οποιο Il giardino (ασχετα διαφωνιας μου για τον τοπο-χρονο) θεματικες, δηλαδη να εχουν θεμα που μας καιει - ενδιαφερει - προκαλει και πηρα απαντηση (απο το διαχειριστη-μελος ΔΣ νομιζω ,της συζητησης) που εμεινα παγωτο. "Στις συναντησεις δεν μπορει να μπει θεματικη, κουβεντιαζουμε μονο εκδρομες- κοβουμε πιτα . Ρωτησα, νομιζεις οτι αν αυτο ειπωθει δημοσια κανει καλο στο συλλογο? Απαντηση μεχρι σημερα δεν πηρα.... Για αυτο και το λεω εδω μιας και η συζητηση ειναι σχετικη. Δεν το κανω για να τη πεσω στο συλλογο, αλλα αν καποιοι εχουν (εχουμε) διαφορετικες αποψεις για το τι πρεπει να κανει ενας χιονοδρομικος συλλογος, ας κανουμε δικες μας ομαδες μεσω του φορουμ, δικες μας συναντησεις στο βουνο η αλλου και αν θελει ο συλλογος βοηθαει-ακολουθει. Ηδη το φορουμ ειναι μια προσφορα του. Ηδη εγω μεσω του ποστ για τα μαθηματα βρηκα ακρη με λιγα ατομα, που ομως δεν θελουν εμπλοκη με το συλλογο για τους λογους που αναφερονται πιο πανω σε αλλες αναρτησεις. Αν και αυτοι που γκρινιαζουμε ειμαστε 2-3 και δεν κουνιομαστε, να γραφτω σε συλλογο πλεξιματος... Να σημειωσω οτι ειμαι ο κουκος της πιτας, που χαλασε τη Κυριακη του για να βρεθει Καλαβρυτα...... Δεν ανεβαινω ποτε Κυριακη σε χιονοδρομικα εδω και 30 χρονια. Ηρθα και σε 2 συναντησεις .... (καλο ποσοστο συμμετοχης σε 3 μηνες). Οι εντυπωσεις μου δεν ηταν οι καλυτερες Edited February 23, 2023 by zagla 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted February 23, 2023 15 minutes ago, zagla said: Καλημερα, 50 χρονια χιονοδρομος, 1 χρονο εδω, 7-8 μηνες μελος του συλλογου, πληρωμενος για τα επομενα τρια (απο διαθεση ενισχυσης) , με διαθεση να συμμετεχω σε δρασεις (ακομα και ως οργανωτης). Εκτος Konkan βρηκα αντιμετωπιση αρνητικη. Εχω ξαναγραψει για αυτο. Προσπαθησα διακριτικα να συζητησω εκτος φορουμ και δεν βρηκα ανταποκριση ( ελαβα και καποια ειρωνικα σχολια) , με προτροπη αν θες κατι οργανωσε το εσυ.... Επειδη βλεπω καποιες κοντρες παλιοτερων (που δεν ξερω για να καταλαβω τι ακριβως παιζει) αποφασισα να κανω ενα σχετικα ανωδυνο ποστ για μαθηματα καρβιν. Προτεινα να γινουν οι συναντησεις στο οποιο Il giardino (ασχετα διαφωνιας μου για τον τοπο-χρονο) θεματικες, δηλαδη να εχουν θεμα που μας καιει - ενδιαφερει - προκαλει και πηρα απαντηση (απο το διαχειριστη-μελος ΔΣ νομιζω ,της συζητησης) που εμεινα παγωτο. "Στις συναντησεις δεν μπορει να μπει θεματικη, κουβεντιαζουμε μονο εκδρομες- κοβουμε πιτα . Ρωτησα, νομιζεις οτι αν αυτο ειπωθει δημοσια κανει καλο στο συλλογο? Απαντηση μεχρι σημερα δεν πηρα.... Για αυτο και το λεω εδω μιας και η συζητηση ειναι σχετικη. Δεν το κανω για να τη πεσω στο συλλογο, αλλα αν καποιοι εχουν (εχουμε) διαφορετικες αποψεις για το τι πρεπει να κανει ενας χιονοδρομικος συλλογος, ας κανουμε δικες μας ομαδες μεσω του φορουμ, δικες μας συναντησεις στο βουνο η αλλου και αν θελει ο συλλογος βοηθαει-ακολουθει. Ηδη το φορουμ ειναι μια προσφορα του. Ηδη εγω μεσω του ποστ για τα μαθηματα βρηκα ακρη με λιγα ατομα, που ομως δεν θελουν εμπλοκη με το συλλογο για τους λογους που αναφερονται πιο πανω σε αλλες αναρτησεις. Αν και αυτοι που γκρινιαζουμε ειμαστε 2-3 και δεν κουνιομαστε, να γραφτω σε συλλογο πλεξιματος... Να σημειωσω οτι ειμαι ο κουκος της πιτας, που χαλασε τη Κυριακη του για να βρεθει Καλαβρυτα...... Δεν ανεβαινω ποτε Κυριακη σε χιονοδρομικα εδω και 30 χρονια. Ηρθα και σε 2 συναντησεις .... (καλο ποσοστο συμμετοχης σε 3 μηνες). Οι εντυπωσεις μου δεν ηταν οι καλυτερες Ήρθες χθες; Share this post Link to post Share on other sites
zagla 58 Report post Posted February 23, 2023 Οχι γιατι εφαγα το παγωτο που ειπα παραπανω... Και δεν ειναι το πρωτο.... 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted February 23, 2023 3 minutes ago, zagla said: Οχι γιατι εφαγα το παγωτο που ειπα παραπανω... Και δεν ειναι το πρωτο.... Χθες είχε πάντως ωραία ποικιλία από παγωτά Share this post Link to post Share on other sites
zagla 58 Report post Posted February 23, 2023 Στη συζητηση που καναμε προσπαθουσα να ψησω ενα -δυο ατομα να ερθουμε ολοι να συζητησουμε απο κοντα για διοργανωση μαθηματων και πηρα αυτη την απαντηση. Εσυ θα πηγαινες? Share this post Link to post Share on other sites
zagla 58 Report post Posted February 23, 2023 2 minutes ago, mil said: Χθες είχε πάντως ωραία ποικιλία από παγωτά Βλεπεις? Ειρωνια με τη μια 1 Share this post Link to post Share on other sites