GiGi 3,457 Report post #351 Posted March 25, 2023 Πολλή ζέστη ημέρα σήμερα στο βουνό. Λόγω οικογένειας και έκτακτης πρόωρης αναχώρησης οι στροφές που βγήκαν ήταν λίγες, οι περισσότερες εκτός πίστας κ στη μαγική Σαχάρα. Στο διάστημα 11.00-13.00 που έκανα σκι, το χιόνι εκεί ήταν διαστημικό. Δυστυχώς για πίστες δεν είχα εικόνα από ποιότητα. Ευχαριστώ πολύ το crew που με πλαισίωσε. Κόσμος αρκετός, σαφώς πιο πολύ στην Αραχωβα. Εις το ειπανειδειν για μερικές στροφές ακόμα. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post #352 Posted March 25, 2023 Και να κλείσει πάντως όπως ακούγεται σε 10 μέρες, έχουμε μισό μήνα ορειβατικό μετά και πιο πάνω. Μια γεύση εδώ: 9 Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post #353 Posted March 26, 2023 (edited) On 3/25/2023 at 12:58 AM, Χρήστος Λάππας said: Εξαιρετική μέρα σήμερα. Το πρωί φάγαμε ένα ωραίο πακέτο με 40 λεπτά κόλλημα στον Κηφισό, αλλά παρόλο που φτάσαμε στο χιονοδρομικό καλές 9 περάσαμε καταπληκτικά. Η 6 πολύ σφιχτή το πρωί, υπέροχη μετά τις 11:30. Η παρα6 συμπαθητική. Ο Βάκχος αξιοπρεπής, αν και είχαμε διαθέσιμη μόνο μια λωρίδα λόγω των αθλητών. Ο μπλε Ηρακλής πολύ καλός. Η λειτουργία του αναβατήρα σήμερα ήταν απολύτως επιβεβλημένη και μπράβο τους που τον έδωσαν και δεν μας χάλασαν την μέρα. Κάτω από τα καρεκλάκια του Ηρακλή το χιόνι ήταν αξιοπρεπές αλλά λίγο, είναι πραγματικό ναρκοπέδιο πλέον. Παραδόξως δούλευε και ο Δίας που μας επέτρεψε με ελάχιστο περπάτημα να κάνουμε το δεύτερο λούκι του και μετά να τραβερσάρουμε προς την Σαχάρα που ήταν… αφρός, κρέμα καραμελέ! Η περιφερειακή έχει 5 μέτρα περπάτημα στην κορυφή της 10, η οποία μας άφησε χρόνους. Φυγαμε στις 3 με το κλείσιμο του κέντρου με τεράστια χαμόγελα. Η καλύτερη μέρα της χρονιάς μέχρι στιγμής! πραγματικά η μέρα αυτή, Παρ.24/3, (μαζί με την Δευτ. 20/3 στο χελμό) ήταν από τις καλύτερες μέρες της σαιζόν μέχρι στιγμής! αφού μπορούν να στρώσουν τόσο καλά γιατί δεν το κάνουν πάντα? εκτός του απότομου του βάκχου μετά τις 13.00 στα κελάρια είχε γίνει χωράφι, δεν κόλαγε αλλά ήταν χωραφάκι. από τις 9.00 μέχρι τις 13.00 non stop φτάνει, για να ....έχουμε!!! Edited March 26, 2023 by old skier 2 Share this post Link to post Share on other sites
jimkarys 532 Report post #354 Posted March 26, 2023 Σκι δίχως αύριο…. φοβερή μέρα!!!!!! 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post #355 Posted March 26, 2023 Τεταρτη 29/3 εχουμε μεγαλο ντερμπυ Παγοποιηση vs Αερας. Τα προγνωστικα δινουν και παιρνουν.Παγοποιηση 1.05Αερας ξεκινησε 1.03 και πλεον το κλεισανε.Ομαλη λειτουργεια στις 9 αποδοση 50, οσο περναει η ωρα μειωνεται. Παιξτο οσο ειναι ψηλα.Λειτουργεια Δια 300.Τη Σαχαρα δε τη βρηκα δεν εχει ενημερωθει η Μαλαισια.Επισης προσφερεται και το στοιχημα παρεφωκιεςκαιανεβα το οποιο δειχνει αχαστο. 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #356 Posted March 27, 2023 Η πρόγνωση πιθανότατα θα αλλάξει για την Τετάρτη Μόλις σημειώθηκε νέο ρεκόρ αέρα στη λειτουργία του Ηνίοχου (6). Φυσικά πρόγνωση είναι, μπορεί να έχει πέσει έξω αλλά που θα ποντάρατε... -Έχει πέσει έξω η πρόγνωση, ούτε μια ριπή πάνω από 100 χλμ στην 6 -Δουλεύει η 6 ασφαλέστατα και με βάση προδιαγραφών με παραπάνω από 100ρες ριπές επειδή υπάρχει λόγος, δηλαδή ΔΕΝ δουλεύει με τον ίδιο αέρα όταν απλοί χιονοδρόμοι θέλουν να κάνουν σκι -Δουλεύει η 6 με "τράβηγμα" των συνθηκών ασφαλείας και εκτός προδιαγραφών έκτακτα για να γίνει ο αγώνας με παραπάνω από 100ρες ριπές Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #357 Posted March 27, 2023 Έκλεισε λόγω αέρα το ΧΚΠ και πολύ καλά έκανε. Aν ήταν κάποιος επάνω ας μας πει να μοιράσουμε σε όσους κέρδισαν. -Έχει πέσει έξω η πρόγνωση, ούτε μια ριπή πάνω από 100 χλμ στην 6 -Δουλεύει η 6 ασφαλέστατα και με βάση προδιαγραφών με παραπάνω από 100ρες ριπές επειδή υπάρχει λόγος, δηλαδή ΔΕΝ δουλεύει με τον ίδιο αέρα όταν απλοί χιονοδρόμοι θέλουν να κάνουν σκι -Δουλεύει η 6 με "τράβηγμα" των συνθηκών ασφαλείας και εκτός προδιαγραφών έκτακτα για να γίνει ο αγώνας με παραπάνω από 100ρες ριπές Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #358 Posted March 28, 2023 On 3/27/2023 at 12:28 AM, typeDan said: Τεταρτη 29/3 εχουμε μεγαλο ντερμπυ Παγοποιηση vs Αερας. Τα προγνωστικα δινουν και παιρνουν. Παγοποιηση 1.05 Αερας ξεκινησε 1.03 και πλεον το κλεισανε. Ομαλη λειτουργεια στις 9 αποδοση 50, οσο περναει η ωρα μειωνεται. Παιξτο οσο ειναι ψηλα. Λειτουργεια Δια 300. Τη Σαχαρα δε τη βρηκα δεν εχει ενημερωθει η Μαλαισια. Επισης προσφερεται και το στοιχημα παρεφωκιεςκαιανεβα το οποιο δειχνει αχαστο. Αύριο ξημερώματα ξεκινάει με ισχυρό ξεροβόρι το οποίο κόβει νωρίς νωρίς. Πολύ καλή μέρα για όσους αγαπούν τις υψηλές αποδόσεις με υψηλό ρίσκο. Την Πέμπτη θα έλεγα να μην την χάσει κανείς. Δικαιολογημένοι μόνο όσοι (εάν είναι εφικτό) καούν αύριο. 3 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post #359 Posted March 28, 2023 (edited) O εκσυγχρονισμός του ΧΚΚ παρουσιάζει δύο "δύσοσμα χαρακτηριστικά" 1. Παρουσιάστηκε μόνο ένας υποψήφιος, άρα δεν ευνοήθηκαν οι συνθήκες ενός υγιούς ανταγωνισμού τουλάχιστον των βασικών παγκοσμίως παικτών Leitner , Doppel,qyer 2. Δεν ελήφθησαν "ειλικρινά" υπόψη οι απαιτήσεις του ΧΚΚ από την περιφέρεια. Το γιατί αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού του καθενός ....το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται... Παραθέτω απόσπασμα άρθρου, πολύ ενδιαφέροντος και επεξηγηματικού της ελληνικής πραγματικότητας κατά την άποψη μου...δηλ. του πως συμπεριφέρεται η πολιτική εξουσία και οι αυλικοί της, σε βάρος τελικά του δημοσίου συμφέροντος. ".... Οι κρατικοί λειτουργοί, κοινώς βαθύ κράτος, έχουν απεριόριστες δυνατότητες ελιγμών ακροβατώντας στα όρια της περί έργων νομοθεσίας, με την κάλυψη κρατικών νομικών συμβούλων και με την ανοχή, την κάλυψη ή ακόμη και τη συμμετοχή των πολιτικών τους προϊσταμένων. Αν υποθέσουμε (προσοχή περί υποθέσεως πρόκειται) ότι η τεχνική υπηρεσία ενός μεγάλου οργανισμού εί- ναι διεφθαρμένη, τότε η προϊσταμένη πολιτική εξου- σία έχει εναλλακτικά τρεις τρόπους αντίδρασης: σύγ- κρουση, αδιαφορία (συγκάλυψη), συμπαιγνία (συνε- νοχή). Στην πρώτη περίπτωση, της σύγκρουσης με τους υπη- ρεσιακούς παράγοντες, οι μεν υπηρεσιακοί θα επι- πλεύσουν χάρις στην υποστήριξη των συνδικαλιστών συναδέλφων τους την προστασία που τους παρέχει ο περί δημοσίων υπαλλήλων νόμος και το ατελεύτητο της δικαστικής διαδικασίας, η δε πολιτική εξουσία θα καταδικαστεί να μην κόψει κατά τη διάρκεια της θητείας της ούτε μια κορδέλα, με το ανάλογο πολιτικό κόστος. Υπάρχει η εναλλακτική λύση του ́κάνε πως κοιμάσαι’, ή αυτή του Πόντιου Πιλάτου. Στην περίπτωση αυτή οι μεν υπηρεσιακοί πιθανώς να προσέχουν περισσότερο και να προκαλούν λιγότερο, οι δε πολιτικοί θριαμ- βεύουν κόβοντας κορδέλες για έργα που θα μπορού- σαν να γίνουν ταχύτερα, φθηνότερα και καλύτερα. Η τρίτη περίπτωση της συμπαιγνίας και της συνενο- χής έχει τις πιο δραματικές επιπτώσεις. Οι υπηρε- σιακοί παράγοντες που διαχειρίζονται τα χρήματα του Έλληνα ή του Ευρωπαίου φορολογούμενου γίνονται αλαζόνες και αναίσχυντοι, αφού δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Πολυετείς καθυστερήσεις απλώς και μόνο για να στηθεί καλά ο διαγωνισμός, επανειλημμένες φωτογραφίσεις συγκεκριμένων εργολάβων, μείωση αντικειμένου ώστε να προκύψουν τα απαραίτητα πε- ριθώρια, απειλές ότι είτε το έργο θα γίνει με τον τρόπο που αυτοί επιλέγουν ή δε θα γίνει καθόλου, όλα τα έχουν στο οπλοστάσιό τους. Επαίρονται ότι διαχειρίζονται επωφελώς (για ποιον άραγε;) διαγωνισμούς εκατομμυρίων καταργώντας τον ανταγωνισμό (έχουμε δει αναθέσεις εκατομμυ- ρίων με ένα μόνο συμμετέχοντα εργολάβο), επιλέ- γοντας μεθόδους συγκαλυμμένης αλλά νόμιμης δυ- στυχώς απευθείας ανάθεσης. Ο διαπράξας το εγχείρημα υπηρεσιακός παράγων επιβραβεύεται συνήθως με την τοποθέτησή του ως επιβλέποντος του έργου και του εργολάβου τον οποίο έχει σκανδαλωδώς ευνοήσει. Όλα τέλεια, εκτός ίσως από την ηθική του ζητήματος. ..." Edited March 28, 2023 by PanosDrivas 3 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #360 Posted March 29, 2023 (edited) Kαλά τα λες Παναγιώτη. Έγινε η πατάτα στο έργο. Ας πούμε ότι σήμερα προσπαθούμε να βελτιώσουμε μια υφιστάμενη κατάσταση Kαι το Οσκαρ αποτυχημένου marketing χιονοδρομικού - σπατάλη των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου πάει.... Και το Όσκαρ χιονοδρόμων που ανεβαίνουν όλοι ταυτόχρονα για μέτριο σκι με ουρές, μόνο Σαββατοκύριακα Γενάρη - Φλεβάρη και χάνουν όλες τις υπέροχες μέρες σκι πάει... Aab θερμή παράκληση μια απάντηση στο "τις πταίει" μιας και μπορεί να έχεις δίκιο αν καταλάβουμε αυτό που εννοείς Edited March 29, 2023 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
smv 55 Report post #361 Posted March 29, 2023 Παρακολουθώ το forum συχνά, σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου.. (γιατί ήταν πραγματικά εξαιρετική!) Εκπληκτική μέρα στο ΧΚΠ σήμερα μετά το χθεσινό χιόνι.. Τριζάτο και σφιχτό όλη μέρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες το τσιμεντωσαν μέχρι το μεσημέρι... Το στρώσιμο άψογο και υποδειγματικό, σαν σε σεμινάριο. Κόσμος 0.. πρώτη φορά κατέβαινα Περικλή 10.30 και χάραζα το στρωμένο, απάτητο, άσπιλο αγνό-παρθενο... Οι αγωνιζόμενοι ητσν δεξιά στο Βακχο, που φυσικά ήταν κλειστός για τους υπόλοιπους (100? το πολύ) που είχαμε το υπόλοιπο βουνό δικο μας, όλο δικό μας! Επικές καταστάσεις... 5.5 ώρες σκι non-stop. Καποιες πετρες στα τελειωματα της Διανειρας (κοτρωνες για την ακριβεια) και στην αρχη του λιφτ του Αιολου. Αερας ΒΔ δυνατος που ξυριζε το πρωι με αισθητα χαμηλο wind chill factor. Προς το μεσημερι ηπιες αλλα κρυες καταστασεις, πεντακαθαρος ουρανος μεχρι τις 2, μετα συνεφα. Δεν σου περναγε απ'το μυαλο οτι σημερα ηταν 29 Μαρτιου στην Ελλαδα! Το μονο μελανο σημειο, το ατυχημα της νεαρας αθλητριας στο Βακχο στου αγωνες Slalom. την ειδα απο τα καρεκαλκια του Βακχου μπροστα μου. Το σκι εμπλεξε στη πορτα, εφυγε στον αερα τουμπα και επεσε με το κεφαλι. Πονας μονο που το βλεπεις.. Φορεια κλπ... Ακουσα για γονατο - χιαστο.. Ευχομαι να εναι καλα και συντομα περαστικα. Κατα τα αλλα, τι αλλο να πω.. Επικη μερα, επικο σκι! Αυριο παλι... 9 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,408 Report post #362 Posted March 29, 2023 Θα απαντήσω σε διάφορα. Α) Κάποιες ιστορίες για να μαθαίνουν οι νεώτεροι. 1) Κάποιο μεσημέρι, που είχα πάρει τον Ερμή για να γυρίσω Φτερόλακκα ήταν ένας "στέλεχος" (με το μυαλό του) του ΧΚΠ . Το στέλεχος ξέρει ποιος είμαι και παρόλα αυτά πετάει την ατάκα ότι αυτός σχεδίασε τους άξονες Αφροδίτη-Βάκχο και Ήρα-Ηνίοχο. Όχι, δεν ήταν ο Π Δρίβας. Όχι, δεν είναι μηχανικός ούτε ειδικός στην αξιολόγηση επενδύσεων. 2) Ο αναβατήρας Ηρακλής έκλεισε 35ετία ευδοκίμου υπηρεσίας. Δεν θέλω να πω την πλήρη ιστορία (δεν είμαι και σίγουρος ποιος μου λέει αλήθεια) αλλά δεν έγινε το service που έπρεπε κι επικράτησε η λογική πάμε κι όπου μας βγάλει με τον περιορισμό λειτουργίας (κατ' εντολή της Αθήνας) που όλοι ξέρουμε. MIK, θα υπέγραφες για καθημερινή λειτουργία; 3) Ξέρω πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ της αναγνώρισης πίστας και του κατεβαίνω σαν να μην υπάρχει αύριο (υπάρχει και το πέφτω φυσικά). ΟΙ πιστέρ δεν είναι στο ΧΚ για να κάνουν την πλάκα τους (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους) αλλά για να βλέπουν τι συμβαίνει στην πίστα. Το καλό, τουλάχιστον, είναι ότι αν κι εσύ κατέβεις με αντίστοιχο ρυθμό κάπου τους βρίσκεις (δηλαδή, υπάρχουν). 4) Όσες φορές χρειάστηκε να πάω τουαλέτα στο ΧΚΠ, η βρώμα κι η μπόχα ήταν απίστευτες. Τα ανωτέρω, ένα προς ένα και σωρευτικά, δείχνουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση και προσωπικά τα κρίνω πολύ σοβαρότερα από τις ουρές, την κακή επικοινωνία κοκ. ΜΙΚ, μπορείς να επιλέξεις να τα θέσεις ήρεμα και πιεστικά και πιθανόν κάτι να γίνει ή να τσιρίζεις και να σε γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. ΕΝτύπωση μου είναι ότι επιλέγεις το δεύτερο και απωθείς Β) Περί αγώνων. Το θέμα έχει συζητηθεί κατ' επανάληψη. Γενική εντύπωση φίλτατε ΜΙΚ είναι ότι εσύ και ο συγχωριανός Βασίλης επιλέξατε τον ρόλο (προ εξαμήνου) του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα (ΕΟΧΑ). Όμως, οι αγώνες (μεταξύ άλλων) είναι ένα stress test. Ισχύει για τη χιονοδρομία, ισχύει για τα αυτοκίνητα κοκ. Όταν λοιπόν η ΕΟΧΑ (και η ΕΟΟΑ) αποφεύγουν συγκεκριμένα ΧΚ κι επιλέγουν άλλα (διαχρονικά) κάτι λέει. Βάσει αυτού, και όσων γράφω παραπάνω, σκέψου και στάθμισε τις αντιδράσεις σου. Γ) Το θέμα Καλάβρυτα που είδα παραπάνω είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Κρ'ινω ότι πιστεύουν ότι φτιάχνοντας το πέτρινο κτίριο στη Βαθιά Λάκκα θα δημιουργήσουν το δικό τους 1950 και σε βάθος χρόνου θα γίνουν η Αράχωβα της Αχαϊας. Super Paradise στο Χελμό! ΥΓ Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, κάποιες από τις αναρτήσεις του ΜΙΚ περί τεχνικής είναι από τα καλύτερα σχετικά κείμενα που έχω διαβάσει και πιστεύω ότι με έχουν βοηθήσει. Ειλικρινά, μήπως να το πάρεις αλλιώς; 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #363 Posted March 29, 2023 (edited) 18 hours ago, aab said: 1) Κάποιο μεσημέρι, που είχα πάρει τον Ερμή για να γυρίσω Φτερόλακκα ήταν ένας "στέλεχος" (με το μυαλό του) του ΧΚΠ . Το στέλεχος ξέρει ποιος είμαι και παρόλα αυτά πετάει την ατάκα ότι αυτός σχεδίασε τους άξονες Αφροδίτη-Βάκχο και Ήρα-Ηνίοχο. Όχι, δεν ήταν ο Π Δρίβας. Όχι, δεν είναι μηχανικός ούτε ειδικός στην αξιολόγηση επενδύσεων. Στα γραφεία της ΕΤΑΔ με τον ίδιο ή κάποιον άλλο μας εξήγησαν: α) Το 2150 είναι υψηλότερα από το 1950 άρα πας με τα σκι για να κατέβεις, είναι ακριβώς σαν τον Βάκχο. Οπότε βάλαμε καρέκλες για να κάνετε σκι. Και αν δεν δουλεύει ο Διας? Δουλεύει ο Διας. Και αν δεν έχει χιόνι η διαδρομή προς το 1950? εεεεεεεε β) Το 1950 είναι χαμηλότερα από το 2150 άρα πας με καμπίνα (Δυναμικότητα 300 την ώρα) αν είσαι πεζός, και με 300 την ώρα γυρνάς. Και οι σκιερ όταν χαλάσει ή δεν δουλεύει ο Διας? Δουλεύει ο Διας. Και αν δεν έχει χιόνι η διαδρομή προς το 1950? εεεεεεεε γ)Σας είχε προειδοποιήσει η μισή Αυστρία και τα 3/4 της Ελλάδας να μη μπουν τα λιφτ χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς φόρτωσης 1950 ή 2250 και 2150 ή 1950? Ναι. Και γιατί τα βάλατε χωρίς να το εξασφαλίσετε? Υπήρχαν τα λεφτά. Quote 2) Ο αναβατήρας Ηρακλής έκλεισε 35ετία ευδοκίμου υπηρεσίας. Δεν θέλω να πω την πλήρη ιστορία (δεν είμαι και σίγουρος ποιος μου λέει αλήθεια) αλλά δεν έγινε το service που έπρεπε κι επικράτησε η λογική πάμε κι όπου μας βγάλει με τον περιορισμό λειτουργίας (κατ' εντολή της Αθήνας) που όλοι ξέρουμε. MIK, θα υπέγραφες για καθημερινή λειτουργία; 35 ετία. Πολλές οι φήμες για την κατάσταση του Ηρακλή, την αλήθεια λίγοι την ξέρουν και δεν είμαι ένας από αυτούς. Φυσικά και θα υπέγραφα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και όλα τα service για να υπάρχει καθημερινή λειτουργία. Αν η κατάσταση ήταν όπως μάλλον την περιγράφεις (αν είναι έτσι) θα είχα προσκαλέσει ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ τους εργαζόμενους, τους Αραχωβίτες, τον Δήμο, τις σχολές, τον Υπουργό να γίνει η συντήρηση και οι έλεγχοι. Αν δεν γινόντουσαν απεργίες, κλείσιμο δρόμων κλπκλπ. . Ο Υπουργός Τουρισμού δεν δήλωσε χιονοδρομικό τουρισμό κλπ? Με κλειστό Ηρακλή? Αν δεν ακολουθούσε κανείς προφανώς και θα παραιτούμουν Quote 3) Ξέρω πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ της αναγνώρισης πίστας και του κατεβαίνω σαν να μην υπάρχει αύριο (υπάρχει και το πέφτω φυσικά). ΟΙ πιστέρ δεν είναι στο ΧΚ για να κάνουν την πλάκα τους (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους) αλλά για να βλέπουν τι συμβαίνει στην πίστα. Το καλό, τουλάχιστον, είναι ότι αν κι εσύ κατέβεις με αντίστοιχο ρυθμό κάπου τους βρίσκεις (δηλαδή, υπάρχουν). Προσωπικά έχω δει ατελείωτους ανεγκέφαλους, υπό επήρεια, χωρίς έλεγχο χιονοδρόμους (accident waiting to happen) στο ΧΚΠ. Δεν έχω δει κανέναν να δέχεται σύσταση. Αντίθετα τους βλέπω σταθερούς να συνεχίζου το σκι τυς με τον ίδιο τρόπο. Να καταναλώνουν ουσίες μπροστά στα στελέχη του Χιονοδρομικού κλπκλπ. Θα χαρώ να μάθω ότι απλά δεν έτυχε να δω τις συστάσεις και τις κάρτες που πήραν τον τελευταίο καιρό. Με τις λίγες καταβάσεις και ημέρες σκι από τις 07.00 με τους πιστέρ στις Άλπεις "Ηawks (γεράκια) στρατηγικά τοποθετημένα". Όπου και να έτρεχες ερχόταν από το υπερπέραν ένας πιστέρ και σε ενημέρωνε για τα λάθη σου ότι η κάρτα σου θα αφαιρεθεί την επόμενη φορά. Quote 4) Όσες φορές χρειάστηκε να πάω τουαλέτα στο ΧΚΠ, η βρώμα κι η μπόχα ήταν απίστευτες. Τα ανωτέρω, ένα προς ένα και σωρευτικά, δείχνουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση και προσωπικά τα κρίνω πολύ σοβαρότερα από τις ουρές, την κακή επικοινωνία κοκ. ΜΙΚ, μπορείς να επιλέξεις να τα θέσεις ήρεμα και πιεστικά και πιθανόν κάτι να γίνει ή να τσιρίζεις και να σε γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. ΕΝτύπωση μου είναι ότι επιλέγεις το δεύτερο και απωθείς Μέσω forum δύσκολο να εξακριβώσεις τα decibel. Προσωπικά όταν κινδυνεύει η ζωή του παιδιού μου τσιρίζω. Όταν με βάζουν να ξυπνήσω 05.00, να κάνω 400χλμ, να πάρω μια μέρα άδεια και μαθαίνω ότι ήξεραν από τις 05.00 ότι θα φάμε φόλα αλλά επέλεξαν να μην το πουν τσιρίζω. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχω περάσει περίπου 300 ώρες με 10 διευθυντές του ΧΚΠ και με 5 διοικήσεις ΕΤΑΔ σε ήρεμο τόνο να συζητάω. Εγώ τσιρίζω, ο vro τσιρίζει ο Λάππας κάνει live. Τι σχέση έχει αυτό με τον Σύλλογο? Quote Β) Περί αγώνων. Το θέμα έχει συζητηθεί κατ' επανάληψη. Γενική εντύπωση φίλτατε ΜΙΚ είναι ότι εσύ και ο συγχωριανός Βασίλης επιλέξατε τον ρόλο (προ εξαμήνου) του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα (ΕΟΧΑ). Όμως, οι αγώνες (μεταξύ άλλων) είναι ένα stress test. Ισχύει για τη χιονοδρομία, ισχύει για τα αυτοκίνητα κοκ. Όταν λοιπόν η ΕΟΧΑ (και η ΕΟΟΑ) αποφεύγουν συγκεκριμένα ΧΚ κι επιλέγουν άλλα (διαχρονικά) κάτι λέει. Βάσει αυτού, και όσων γράφω παραπάνω, σκέψου και στάθμισε τις αντιδράσεις σου. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για αγώνες και δεν έχω πάρει την παραμικρή θέση για αγώνες. Ούτε που ξέρω το χωριό του Βασίλη ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι το δικό μου. Σε παρακαλώ ανακάλεσε. Αν ψάχνεις να βρεις διαφορά συμπεριφοράς προς ΧΚΚ - ΧΚΠ από εμένα, από τα μέλη του forum και από τον Σύλλογο έχασες. Αν ψάχνεις με το τουφέκι να ερμηνεύσεις σαν διαφορά αποσπασματικά κάποια post οδηγείσαι σε λάθος συμπέρασμα. Quote Γ) Το θέμα Καλάβρυτα που είδα παραπάνω είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Κρ'ινω ότι πιστεύουν ότι φτιάχνοντας το πέτρινο κτίριο στη Βαθιά Λάκκα θα δημιουργήσουν το δικό τους 1950 και σε βάθος χρόνου θα γίνουν η Αράχωβα της Αχαϊας. Super Paradise στο Χελμό! Κρίνεις ότι πιστεύουν. Πολύ σύνθετο θέμα, ο Σύλλογος σαφώς θα έπρεπε να πάρει μια θέση άμεσα. Quote ΥΓ Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, κάποιες από τις αναρτήσεις του ΜΙΚ περί τεχνικής είναι από τα καλύτερα σχετικά κείμενα που έχω διαβάσει και πιστεύω ότι με έχουν βοηθήσει. Ειλικρινά, μήπως να το πάρεις αλλιώς; Να διαβάσεις για τον καιρό, την αρχάρια γκόμενα και το κείμενο για τα Καλάβρυτα. Ερχονται κι άλλα Edited March 30, 2023 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vaskyriazis 1 Report post #364 Posted March 29, 2023 Γεια σας, Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί το site δείχνει μόνο Αίολο και Περικλή ανοιχτό για αύριο; Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχουν στρωθεί οι πίστες αλλά δεν ξέρουν γιατί υπάρχει αυτή η πληροφορία στο site. Λέμε να ανέβουμε από Αθήνα αλλά φοβόμαστε μήπως τελικά δεν μπορέσουμε να κάνουμε. Ευχαριστώ πολύ. Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,803 Report post #365 Posted March 29, 2023 Υποθέτω κάποιο λάθος έγινε, πάντως μου είπαν, ο Βάκχος στα ψηλά έβγαλε κάποιες πέτρες. 1 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,408 Report post #366 Posted March 29, 2023 1 hour ago, ΜΙΚ said: Να διαβάσεις για τον καιρό, την αρχάρια γκόμενα και το κείμενο για τα Καλάβρυτα. Ερχονται κι άλλα Το κείμενο για την αρχάρια γκόμενα, είναι από αυτά που γελάς αλλά ξέρεις ότι δεν θα έπρεπε. Κατά τα λοιπά: Το χωριό είναι η Θεσσαλονίκη Κάποια σχόλια για την 6 πως θέλεις να τα ερμηνεύσω (αν και οι αγώνες γίναν στο Βάκχο); Τέλος, για την παρατήρηση "υπάρχουν τα λεφτά". Αν κάποια στιγμή έχεις χρόνο για μελέτη, διάβασε για το "dutch disease" έστω και στη wikipedia. Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,408 Report post #367 Posted March 29, 2023 1 hour ago, ΜΙΚ said: ........ ο Σύλλογος σαφώς θα έπρεπε να πάρει μια θέση αλλά...μάλλον πάει στη ΓΣ αυτό και θα δούμε αν πταίει Γιατί αυτή η διατύπωση; Χάνεις το δίκιο σου! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #368 Posted March 30, 2023 (edited) 15 hours ago, aab said: Γιατί αυτή η διατύπωση; Χάνεις το δίκιο σου! Συγνώμη θα το επαναδιατυπωσω Ευλογημένη χώρα, λάθος κάτοικοι, λάθος marketing χιονοδρομικων Le karv d auti all day Όλο χωρίς πέτρα, εκτός από 20 πρώτα μέτρα βακχου Edited March 30, 2023 by ΜΙΚ 2 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,468 Report post #369 Posted March 30, 2023 Κι αύριο μέρα είναι... Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post #370 Posted March 30, 2023 Με τον πόνο μας παίζετε;;; Λέτε να μπορούμε να ανέβουμε και να μην αναβαίνουμε; Ζηλεύουμε μα χαιρόμαστε για όσους από σας το χαίρεστε. Προσεχώς (λέμε τώρα) "και στα δικά μας". 2 Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #371 Posted March 30, 2023 Just now, itiotis said: Με τον πόνο μας παίζετε;;; Λέτε να μπορούμε να ανέβουμε και να μην αναβαίνουμε; Ζηλεύουμε μα χαιρόμαστε για όσους από σας το χαίρεστε. Προσεχώς (λέμε τώρα) "και στα δικά μας". Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ΄ρθεις Και αύριο μέρα είναι, καλή απόλαυση σε όσους ανέβουν. Για μεθαύριο και μετά δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει αντίστοιχες μέρες. Φυσικά επειδή Απρίλη πάντα χιονίζει μπορεί να έχει και καλύτερες. Επιτέλους και ύστερα από πολύ καιρό λιωσιμοκαθημερινή χωρίς ουρές, άδειες πίστες, hero snow που λεν και στο χωριό του Λάππα να μπορείς να τρέξει και φίλους snowclub παντού. Μάλλον με τον πολύ κόσμο και τις ουρές χανόμαστε. Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε snowclub 2 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post #372 Posted March 30, 2023 (edited) μόνο όσοι ήσαν σήμερα επάνω μπορούν να καταλάβουν τι βιώσαμε!!!! ποιότητα χιονιού άριστη, πίστες στρωμένες για f1, παντού καλοί σκιέρ να τα δίνουν όλα!!! το χιόνι κράτησε από τις 09.00 έως 15.00 άριστο. στις 14,45 στο διπλό και στον περικλή στις άκρες κοτλέ απέραστα!!!!!! (άλλοι κυνηγούν τις πούδρες, άλλοι τα κοτλέ. Γούστα είναι αυτά!) ο βάκχος από τις 12.30 που πήγα εγώ φανταστικός ( το πρωί όπως τον έβλεπα από το καρεκλάκι πρέπει να είχε λίγο θεματάκι). είχα να κλείσω το χιονοδρομικό από ....τα νειάτα μου!!! δεν περιγράφω άλλο.....( δεν πειγράφεται...!!!!), απλά αυτά δεν χάνονται!!! η πλάκα είναι ότι μέχρι τη διασταύρωση της εθνικής στην αττική οδό δεν είχα αποφασίσει άν θα πάω ευθεία ή θα στρίψω δεξιά! Δόξα τω Θεώ μου βγήκε η μαντεψιά! θα ανεβάσω και φώτο αύριο. από έγκυρη πηγή κλείνει την Μ.Πέμπτη. Edited March 30, 2023 by old skier 7 1 Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post #373 Posted March 30, 2023 Μια χαρα μερα, ανελπιστα καλη βασικα. Ελαχιστος κοσμος.Ειδα ΜΙΚ να πεταει, vro απο μακρια που ειχε παρει εργολαβια τον Δια ολη την ημερα και επεφτε απο πισω, τσουλισα λιγο με Hellbent και Al_foutzin, γνωρισα επιτελους τον pepe!Χιοναρα που κρατησε σχετικα καλα μεχρι αργα.Φημες για κλεισιμο 13/4. Χιονοπτωσεις την ερχομενη εβδομαδα. Ανεβειτε γρηγορα τελειωνει η φαση… 4 1 Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post #374 Posted March 30, 2023 Πρώτο μπάνιο Ποιοτητα χιονιού: μαγική Ποσοτητα χιονιού: σέρβις Ποιοτητα σκι: επική 6 1 Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,803 Report post #375 Posted March 30, 2023 (edited) 13/4 πράγματι πάει για κλείσιμο, επιβεβαιώνεται καί απ' το προσωπικό. Με τα διαδοχικά φρεσκαρισματα της ερχόμενης εβδομάδας μήπως αλλάξει κάτι; Ημέρες σαν τη σημερινή ανοίγουν την όρεξη. Edited March 31, 2023 by gioand 3 Share this post Link to post Share on other sites