Jump to content
vro

Χ.Κ. Καλαβρύτων 2022-25

Recommended Posts

Sorry παιδια, θα σας το χαλασω… σήμερα η Νεφελη τραγική, λες και ξεχασαν να την στρωσουν (πολυ πιθανον).. μπαχαλοχιονο απο νωρις και απο ψηλά! Δαναη στη αρχη της φουλ πετρες, πανε οι βασεις, παμε για πλαναρισμα και στρουχτουρα. Μονη εξαιρεση η Αριαδνη, το απολυτο κοτλε, και η Φαιδρα το πρωι πριν την οργωσουν τα snowboards. Παντα ειχα την εντυπωση οτι τα Καλαβρυτα εδιναν μαθηματα στρωσιματος πιστας, σημερα, μετα απο αρκετο καιρο ομολογουμένως, σκετη απογοητευση!

Ε, σε αυτήν την περίπτωση θες all-mountain πέδιλο , χονδρικά,  και προσαρμογή στο τερέν το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είχε και bumps.  

Συμφωνώ με το αίσθημα απογοητευσης αφου κάποιες ανάγκες είναι συγκεκριμένες. Ειδικά αν όντως απέφυγαν να πατήσουν. 

Αλλά το τερέν όσο περνάει το διάστημα από την τελευταία χιονοπτωση , τόσο πιο εναλακτικό γίνεται.  

Πάντως να σας πω , και εκείνο το ανοιξιάτικο που είναι κάπως σαν ζάχαρη όπου γραπώνουν πέδιλα 15ετίας χωρίς καμία συντήρηση , είναι κάτι που το λιγουρεύομαι εξίσου και θα ήθελα δηλαδή να κρατήσει η σαιζόν μέχρι τον απρίλιο , να κάνω το διαλειμμά μου δηλαδής με το ....κοντομάνικο !😛

• Like 3

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Συμφωνω! Αν ηταν ανοιξη θα το καταλαβαινα.. αλλα εδω μιλαμε για φρεσκο χιονι πριν 2 μερες, χαμηλες θερμοκρασιες και στη μεση της σαιζον... δεν μπορω να το περιγραψω ποιο απλα: Ο,τιδηποτε πανω απο το παρκο αστρωτο! Μεχρι και η Ισμήνη.. 

Δεν έχω την ίδια εικόνα. Ευχαριστήθηκα σκι. Σπάνια θυμάμαι να κρατάει το χιόνι τόσο καλά μέσα στην ημέρα. Είναι αυτό που λέει ο Χρήστος, βοήθησαν οι θερμοκρασίες. Τι τεράστια διαφορά με την ζέστη άλλων ημερών. 

Κοτλέ να προλάβεις με τόσο κόσμο λίγο δύσκολο. Η Αριάδνη είχε κοτλέ γιατί δεν πήγαινε κανένας. Την κατέβηκε η μεγάλη κόρη που έμαθε παράλληλο πέρυσι και ευχαριστήθηκε. Πολύ λίγοι πάνε Αριάδνη. Οι περισσότεροι που παίρνουν το κάτω πιατάκι πάνε για Φαίδρα ή αριστερά για Βαθιά Λάκκα. Νομίζω κατέβηκε κατά τις 13:00 και είχε ακόμα κοτλέ, απάτητο!!!

Edited by gordonas
  • Like 1

9 minutes ago, smv said:

Συμφωνω! Αν ηταν ανοιξη θα το καταλαβαινα.. αλλα εδω μιλαμε για φρεσκο χιονι πριν 2 μερες, χαμηλες θερμοκρασιες και στη μεση της σαιζον... δεν μπορω να το περιγραψω ποιο απλα: Ο,τιδηποτε πανω απο το παρκο αστρωτο! Μεχρι και η Ισμήνη.. 

Μισό. Σε σχέση με τα προηγούμενα ΣΚ η Ισμήνη ήταν σούπερ. Ποιο είναι το σημείο αναφοράς; Γιατί φέτος δεν θυμάμαι την Ισμήνη σε καλύτερη κατάσταση. 

Η Ισμήνη με το όργωμα που τρώει, όπως και η αρχή της Νεφέλης, δεν κρατάνε πολύ ώρα το στρώσιμό τους. Ότι προλάβεις την πρώτη ώρα. 

Ας είναι. Για φέτος ήταν το καλύτερο χιόνι για εμένα. Μακράν. Όσο μας άφησε η ομίχλη. 

3 hours ago, Χρήστος Μ. said:

Ψόφο κάνει αυτές τις μέρες στον Χελμό  με Wind Chill να φτάνει ακόμα και τους -15. Την πέμπτη που πήγα εγώ φορούσα όλα τα layers πάνω/κάτω (και κολάν δηλαδή για τα πόδια, που σπάνια βάζω )  και ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που στο τέλος της ημέρας  δεν συγκράτησαν καθόλου υγρασία τα ρούχα μου , μέχρι και αυτά που ήταν κατάσαρκα !  

Μιας και είπες για το ότι κατέληξες στεγνός.

Προ αμνημονεύτων ετών (2006) είχα πάρει ένα μπουφάν Arcteryx Sidewinder (κέλυφος) μαζί με τα πέδιλα!!! Τα πέδιλα τα έχω κερώσει 2-3 φορές. 

Το Arcteryx απίστευτο μπουφάν, με ότι καιρό και αν έκανα σκι, όσο ιδρώτα και αν είχα ρίξει (μερικές φορές κουβάδες), στο πάρκινγκ κατέληγα πάντα στεγνός. Η διαπνοή του απίστευτη όπως και όλα τα υπόλοιπα. 

Το θέμα είναι ότι πριν 2 χρόνια, μόλις πήγα στην αρχή του χειμώνα να το βγάλω από την ντουλάπα, είχε ξεκολλήσει η κόλλα (;;;) εκεί που έχει την χιονοπαγίδα και εκεί που κολλάει το gore-tex με το φερμουάρ στις τσέπες και με αποχαιρέτησε. Επειδή κατά τα άλλα το μπουφανάκι κάνει άψογα την δουλειά του (διαπνοή, αδιάβροχο, αντιανεμικό), υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να επισκευάζει gore-tex ρούχα; 

Και τότε ακριβά ρούχα τα Arcteryx, τώρα ακόμα περισσότερο. 

Επίσης νομίζω ότι καιρός είναι να αλλάξω πέδιλα. Σχεδόν 20 χρόνια αρκετά είναι. Με κάτι Rossignol Zenith Z5 Oversize παλεύω.

Edited by gordonas

29 minutes ago, gordonas said:

υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να επισκευάζει gore-tex ρούχα; 

καλησπέρα! Ναι.. επικοινώνησε εδώ !  https://www.resolelab.com/

στείλε και φωτογραφίες να σου πουν καλύτερα πρώτα βεβαια... εχουν φύγει οι θερμοκολλήσεις λογικα.

• Like 2
  • Thanks 1

34 minutes ago, Κώστας Πολίτης said:

καλησπέρα! Ναι.. επικοινώνησε εδώ !  https://www.resolelab.com/

στείλε και φωτογραφίες να σου πουν καλύτερα πρώτα βεβαια... εχουν φύγει οι θερμοκολλήσεις λογικα.

Ευχαριστώ!!! Θα ανέβω αύριο Αθήνα και θα είμαι στην περιοχή. Θα το πάρω μαζί μου.

Ο τεχνικός ρουχισμός είναι εξίσωση ατομική, πχ ένα ρούχο είναι πολύ πιθανό να μην δουλεύει το ίδιο σε δύο ας πούμε αθλούμενους και σίγουρα παίζει ρόλο η ποιότητα = υψηλό κόστος. 

Έχω ένα  ισοθερμικό για παράδειγμα ης x-bionic ....13 χρόνια και δουλεύει το ίδιο αποτελεσματικά , σαν καινούριο ! Το φορούσα ακόμα και στην δουλειά  ... ( Εξωτερικές εργασίες κτλ ). Να πω την αλήθεια λέω να το αποσύρω τιμής ένεκεν, να το βάλω σε κάνα γυάλινο κάδρο στον τοίχο 😛

• Haha 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

3 hours ago, gordonas said:

Δεν έχω την ίδια εικόνα. Ευχαριστήθηκα σκι. Σπάνια θυμάμαι να κρατάει το χιόνι τόσο καλά μέσα στην ημέρα. Είναι αυτό που λέει ο Χρήστος, βοήθησαν οι θερμοκρασίες. Τι τεράστια διαφορά με την ζέστη άλλων ημερών. 

Κοτλέ να προλάβεις με τόσο κόσμο λίγο δύσκολο. Η Αριάδνη είχε κοτλέ γιατί δεν πήγαινε κανένας. Την κατέβηκε η μεγάλη κόρη που έμαθε παράλληλο πέρυσι και ευχαριστήθηκε. Πολύ λίγοι πάνε Αριάδνη. Οι περισσότεροι που παίρνουν το κάτω πιατάκι πάνε για Φαίδρα ή αριστερά για Βαθιά Λάκκα. Νομίζω κατέβηκε κατά τις 13:00 και είχε ακόμα κοτλέ, απάτητο!!!

Συμφωνώ με gordonas. 

Επιβεβαιώνω το άριστο χιόνι σήμερα Δευτέρα. 

Απίστευτη μέρα.

Οκ, το μεσημέρι από τα φρένα στα απότομα βγήκε ο πάγος. Γνωστό αυτό, αναμενόμενο.

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Καλά τότε αφού δεν έχουμε άλλο νέο  θα συνεχίσω ΄γω τον χαβά μου , εθίστικα και πιάστηκα στην φάκα. 

Ας βάλω πρώτα ένα πλάνο.  Είναι λήψη και αυτή, της προηγούμενης Πέμπτης. 

DSC_0071.thumb.jpg.3d49567542cc71ef7197535e03c6a122.jpg

Βασικά κοιτάξτε φάση .... μια ανάσα, δύο , οκ .....τώρα ας συζητήσουμε για ...επενδύσεις! 😄

Πρόσφατα έχει καταγραφεί και στο φορουμ για την τοποθέτση ενός μικρού σαλέ σε αυτό το μικρό οροπέδιο , κατα μήκος προς τον Τηλέμαχο , προφανώς θα έλεγα εγώ με ανοιχτή θέα δεξιά -αριστερά, ώστε ο χιονοδρόμος να κάνει χάζι είτε την Ζήρεια ή τους περαστικούς χιονοδρόμους για Νεφέλη , σαν να πίνει το καφεδάκι του στην Νίκης ένα πράμα (Θεσσαλονίκη). 

DSC_0194.thumb.jpg.1c67373c32c0f8d9c5231f067bdfb583.jpg

Η παρέμβαση θέλει φιλοσοφία και όχι ...παραλία. Πρέπει σχεδιαστικά να ταιριάζει στο αλπικό ύφος, ξέρετε λιτό , ξύλινο , κάτι σε σουηδικό , όχι εκείνες οι ... που βλέπουμε τελευταια , φουτουριστικά σχήματα αστικού τύπου πεδίου. 

Μάλιστα θα μπορούσε να είναι και η βάση για την οποια προέκταση μελλοντικά θα μπορούσε να πάρει να  έιναι ένας σταθμός ορμητήριο για χιονοδρομους και ποδηλάτες , ορειβατικό σκι, πεζοπόρους , ορειβάτες κτλ .

Μας χαλάει δηλαδή ένα τσαγάκι στην ζεστούλα σε ένα διάλλειμα , και απο κάτω να βλέπεις αυτό:

DSC_0144.thumb.jpg.b1d5bd98bf2b5159313475edde52c132.jpg

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 5

6 hours ago, Χρήστος Μ. said:

Πρόσφατα έχει καταγραφεί και στο φορουμ για την τοποθέτση ενός μικρού σαλέ σε αυτό το μικρό οροπέδιο , κατα μήκος προς τον Τηλέμαχο , προφανώς θα έλεγα εγώ με ανοιχτή θέα δεξιά -αριστερά, ώστε ο χιονοδρόμος να κάνει χάζι είτε την Ζήρεια ή τους περαστικούς χιονοδρόμους για Νεφέλη , σαν να πίνει το καφεδάκι του στην Νίκης ένα πράμα (Θεσσαλονίκη). 

Aπαγορευεται. ΟΦΥΠΕΚΑ. Όπως και οποιαδήποτε τοποθέτηση έστω μιας βίδας έξω από εκεί που είναι το υφιστάμενο χιονοδρομικό. Η Στύγα πάτησε στα ίδια σημεία επειδή ήθελε ο ΟΦΥΠΕΚΑ. Δεν μπήκαν μέτρα προστασίας από χιονοστιβάδες επειδή το απαγόρεψε ο ΟΦΥΠΕΚΑ. 

Φυσικά κανένας δεν έχει καταθέσει ουσιαστική πρόταση για το τι θα επιτραπεί τελικά να γίνει από τον ΟΦΥΠΕΚΑ στα Καλάβρυτα. Μόνο λόγια και ευθυνοφοβία Δημοσίων Υπαλλήλων. Και να πεις ότι είναι εξωγήινοι στον ΟΦΥΠΕΚΑ. 200 μέτρα από το  Δημαρχείο Καλαβρύτων στον κεντρικό είναι.

• Confused 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για την προστασία από χιονοστιβάδα είπαν όχι;....

Το ξέρουν οτι επι εποχή Τσεκούρα είχε κατέβει όλο το βουνό κάτω και είχε κλήσει κανα μέτρο και βάλε όλη την Νεφέλη κατα πλάτος;...

Το ξέρουν οτι σε μια άλλη σαιζόν είχε προκαλέσει ζημιά σε έναν πυλώνα ....ξέρουν τι σημαίνει αυτό σε κόστος ; 

Το ξέρουν οτι η χρήση εκρηκτικών σημαίνει ρίσκο για τις  ζωές των υπαλλήλων ; ...

Το ξέρουν τέλος πάντων οτι μπορεί να σκοτωθεί κόσμος;;;;;;.......

😟

Ακόμα το θυμάμαι .... ήμουν τότε σε σχολή στον Χελμό , όταν με πήραν τηλέφωνο και μου έιπαν για τους νεκρούς στο Μαίναλο , και νόμιζα οτι μου έκαναν φάρσα , νεκρούς μερικά μόλις μέτρα από το πάρκινγκ....όχι κάτω από πλαγιά 500 μέτρα υψομετρικής όπως είναι η εν λόγω στα καλάβρυτα  και που είχαμε περιστατικό τελικά με τόνους χιόνι να κλείνει το χιονοδρομικό και απο τύχη δεν είχαμε νεκρούς..... ,στο Μαίναλο νεκροί  μερικά μόλις μέτρα από το πάρκινγκ από ένα τόσο δα ...φρύδι....

Ξέρετε κύριοι , στα βουνά μπορεί να σκοτωθούν άνθρωποι; ....το ξέρουν; άραγε........ 

Όσο για τον Τουρισμό , νόμιζα οτι τον αρχικό σκόπελο της ασχετοσύνης τον είχαμε ξεπεράσει. Είχαμε προχωρήσει από το Αλφα και περπατούσαμε , σχετικά με την εκμετάλευση την βέλτιστη τουριστικά του Χελμού και λοιπών ορεινών όγκων που ήδη υπάρχουν εγκαταστάσεις για χρήση του πεδίου!!!!!! .... . Αλλά τώρα που το σκέφτομαι , αν μιλησεις σε αυτούς τους ανθρώπους για φυσική ζωή, παροχή τουριστικών υπηρεσιών, διαχείρηση κινδύνων, επαγγελματική μακροημέρευση για το θεό δηλαδή έχουμε κρεμάσει τα πτυχία μας ή τυλίγουμε σουβλάκια με τις κόπιες τους να βγάλουμε ένα μεροκάματο ρε ...., ,,,, ....ε, θα σου πουν καλύτερα να το κλείσουμε.... ή άστο τώρα όπως είναι ..... Μπηκα και στην σελίδα τους να δω..... τι να πω , μορφωμένοι άνθρωποι είναι ρε γαμώτο.... ☹️

Edited by Χρήστος Μ.

1 hour ago, Χρήστος Μ. said:

Για την προστασία από χιονοστιβάδα είπαν όχι;....

Το ξέρουν οτι επι εποχή Τσεκούρα είχε κατέβει όλο το βουνό κάτω και είχε κλήσει κανα μέτρο και βάλε όλη την Νεφέλη κατα πλάτος;...

Το ξέρουν οτι σε μια άλλη σαιζόν είχε προκαλέσει ζημιά σε έναν πυλώνα ....ξέρουν τι σημαίνει αυτό σε κόστος ; 

Το ξέρουν οτι η χρήση εκρηκτικών σημαίνει ρίσκο για τις  ζωές των υπαλλήλων ; ...

Το ξέρουν τέλος πάντων οτι μπορεί να σκοτωθεί κόσμος;;;;;;.......

😟

Ακόμα το θυμάμαι .... ήμουν τότε σε σχολή στον Χελμό , όταν με πήραν τηλέφωνο και μου έιπαν για τους νεκρούς στο Μαίναλο , και νόμιζα οτι μου έκαναν φάρσα , νεκρούς μερικά μόλις μέτρα από το πάρκινγκ....όχι κάτω από πλαγιά 500 μέτρα υψομετρικής όπως είναι η εν λόγω στα καλάβρυτα  και που είχαμε περιστατικό τελικά με τόνους χιόνι να κλείνει το χιονοδρομικό και απο τύχη δεν είχαμε νεκρούς..... ,στο Μαίναλο νεκροί  μερικά μόλις μέτρα από το πάρκινγκ από ένα τόσο δα ...φρύδι....

Ξέρετε κύριοι , στα βουνά μπορεί να σκοτωθούν άνθρωποι; ....το ξέρουν; άραγε........ 

Όσο για τον Τουρισμό , νόμιζα οτι τον αρχικό σκόπελο της ασχετοσύνης τον είχαμε ξεπεράσει. Είχαμε προχωρήσει από το Αλφα και περπατούσαμε , σχετικά με την εκμετάλευση την βέλτιστη τουριστικά του Χελμού και λοιπών ορεινών όγκων που ήδη υπάρχουν εγκαταστάσεις για χρήση του πεδίου!!!!!! .... . Αλλά τώρα που το σκέφτομαι , αν μιλησεις σε αυτούς τους ανθρώπους για φυσική ζωή, παροχή τουριστικών υπηρεσιών, διαχείρηση κινδύνων, επαγγελματική μακροημέρευση για το θεό δηλαδή έχουμε κρεμάσει τα πτυχία μας ή τυλίγουμε σουβλάκια με τις κόπιες τους να βγάλουμε ένα μεροκάματο ρε ...., ,,,, ....ε, θα σου πουν καλύτερα να το κλείσουμε.... ή άστο τώρα όπως είναι ..... Μπηκα και στην σελίδα τους να δω..... τι να πω , μορφωμένοι άνθρωποι είναι ρε γαμώτο.... ☹️

Χρήστο το γεγονός του Μαινάλου δεν έχει καμμία σχέση με το χιονοδρομικό .....το οποίο πρέπει να είναι από τα ποιο ασφαλή γιατί προστατεύεται από τα έλατα

...το ξέρεις οτι στο έλατο μπορείς να παγιδευτείς και να σε βρουν ....την άνοιξη σαν τα απολεσθέντα πέδιλα;....όσο και να φωνάζεις δεν θα σε ακούσει κανείς! 

Δεν υπάρχει αυτό που λες , ούτε για το Μαίναλο , ούτε για κανένα χιονοδρομικό στον κόσμο. Το Μαίναλο είναι το τραγικό παράδειγμα πως στο βουνό μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Υπάρχει η διαχείρηση κινδύνων και η διχείρηση ρίσκου, οργανόγραμμα και διαδικασίες λειτουργίας.  Το χιονοδρομικό δεν έχει νομικές ευθύνες σε κάποιες περιπτώσεις,  αλλά έχει σχέση με την έννοια οτι όσο πιο καταρτισμένο είναι το προσωπικό τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί ένας άνθρωπος που χάθηκε εκτός των ορίων. Αλλά αυτό τώρα αν το διαβάζει  κάποιος άνθρωπος που δεν έχει σχέση με τον Χειμερινό τουρισμό και τον τουρισμό γενικότερα και είναι ταυτόχρονα διορισμένος σε κάποιον οργανισμό που επικυρώνει αποφάσεις, ρυθμήσεις κτλ , κατακλίζεται από ευθυνοφοβία, ως μη ειδικευόμενος ...με αποτελέσμα να "παγώνουν" τα πάντα και σε κάθε εξέλιξη !...

......

Edited by Χρήστος Μ.

Να δώσω ένα παράδειγμα του ωχαδερφισμού στην Ελλάδα , εμείς δεν χρειαζόμαστε φράκτες για χιονοστιβάδες, δεν είμαστε....ορεινή χώρα , δεν είμαστε χιονοδρομική χώρα....... 

Δείτε εδώ που έχουν βάλει οι Ιταλοί φράκτες....... (Σερβίνια) , μια πιθαμή πλαγιά .....

DSC_3839.thumb.jpg.45b0f0741e024eb8ec1fbb9cbeb565f0.jpg

DSC_3839_2.thumb.jpg.35b9919bf8b5fddb71f757196fe7aa17.jpg

...και δείτε για αυτό που ανέφεραν πιο πάνω ο Κώστας και ο Μιχάλης , για φράκτη χιονοστιβάδας και τους ΟΥΦΟ , δεν ξέρω πως λέγεται ο οργανισμός που απαγόρευσε την τοποθέτηση φρακτών..ένεκα περιβαλλοντικών ανησυχιών.... 

DSC_0078.thumb.jpg.b29e31073506e3aa96c84118b8a158be.jpg

Εδώ βλέπετε μόλις το μισό βουνό. 

Αυτό που βλέπετε λοιπόν και το άλλο μισό που ΔΕΝ βλέπετε , έχει κατέβει ΟΛΟ ΚΑΤΩ , χιονοστιβάδα , και έχει καπελώσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΕΦΕΛΗ.....

ΟΚ ? το καταλάβαμε; Ή ΜΠΑ !!!!!......

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 2

Η απαγόρευση δεν αφορά τους φράκτες αλλά τα γκαζεξ δηλαδή, τη χρήση εκρηκτικών για την πρόκληση (άρα κι εκτόνωση) χιονοστιβάδων.

12 hours ago, aab said:

Η απαγόρευση δεν αφορά τους φράκτες αλλά τα γκαζεξ δηλαδή, τη χρήση εκρηκτικών για την πρόκληση (άρα κι εκτόνωση) χιονοστιβάδων.

H απαγόρευση στα Καλάβρυτα αφορά και τους φράκτες. Ναι είναι τόσο ηλίθιοι στον ΟΦΥΠΕΚΑ. Στον Παρνασσό αν δεν κάνω λάθος ότι έχει ζητηθεί από φράκτες το έχει επιτρέψει το Δασαρχείο. 

Για το γκαζεξ κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Νομικό κενό.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

51 minutes ago, ΜΙΚ said:

H απαγόρευση στα Καλάβρυτα αφορά και τους φράκτες. Ναι είναι τόσο ηλίθιοι στον ΟΦΥΠΕΚΑ. Στον Παρνασσό αν δεν κάνω λάθος ότι έχει ζητηθεί από φράκτες το έχει επιτρέψει το Δασαρχείο. 

Για το γκαζεξ κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Νομικό κενό.

Για να καταλάβω. Απαγορεύει ένας δημόσιος οργανισμός έργα σε χιονοδρομικό κέντρο για την αποτροπή ατυχημάτων/δυστυχημάτων;

Δεν με πείθει το θέμα. Σίγουρα το ΧΚΚ δεν θα το έχει αφήσει έτσι και θα έχει απευθυνθεί στους πολιτικούς προϊστάμενους. Λίγη κακή δημοσιότητα για τον αρμόδιο υπουργό αν αργούν, πάντα βοηθάει. 

Από τι υλικό είναι; Χαλυβδοσωλήνες και πλέγμα;

28 minutes ago, gordonas said:

Για να καταλάβω. Απαγορεύει ένας δημόσιος οργανισμός έργα σε χιονοδρομικό κέντρο για την αποτροπή ατυχημάτων/δυστυχημάτων;

Δεν με πείθει το θέμα. Σίγουρα το ΧΚΚ δεν θα το έχει αφήσει έτσι και θα έχει απευθυνθεί στους πολιτικούς προϊστάμενους. Λίγη κακή δημοσιότητα για τον αρμόδιο υπουργό αν αργούν, πάντα βοηθάει. 

Από τι υλικό είναι; Χαλυβδοσωλήνες και πλέγμα;

NAI NAI NAI. Ναι είναι τόσο ήλίθιοι. ΟΦΥΠΕΚΑ. Γράψτο στην ομάδα της αλήθειας μην τα γράφω όλα εγώ

Oι ξύλινοι βρε, που βλέπεις στο πουθενά στις Άλπεις παντού κάτι σειρές από φράκτες. Άντε να βάλεις και μπετό πασάλωση

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...[...δεν πειράζει ρε παιδιά , εκεί κάτω στα πλατό είναι πιο "περιβαλλοντικά" τα πράγματα , δεν θέλουμε να μπλέξουμε τώρα στα υψόμετρα και είναι βλέπεις και η Πράσινη Θρησκεία που τυφλώνει ακόμα και ανθρώπους με περγαμηνές, οι ίδιοι ιεράρχες τους που όπου κινούνται αφήνουν επιβαρυντικό αποτύπωμα , σε αυτά που αγοράζουν , σε αυτά που καταναλώνουν, σε αυτά ...που υπογράφουν ενίοτε εμπελκόμενοι , και ο μισθός δηλαδή να μπαίνει και να βγαίνει αβίαστα , χωρίς διαδραστικότητα με τον τουρισμό και την βιομηχανία ΚΑΜΙΑ !!!!! ΓΆΜΑΤΑ!!!!!.....]........

Γιατί δεν βάζουν ανεμογεννήτριες στην  νεραιδοραχη ( που επιτρέπονται παντού ) να λειτουργήσουν και σαν χιονοφράκτες  και προστατευτικά για τις χιονοστιβάδες . 

Έχουν γεμίσει όλα τα βουνά από αυτές . Τι πιο εύκολο . Μυαλό δεν έχουν στα Καλάβρυτα ;

• Haha 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

3 hours ago, ΜΙΚ said:

NAI NAI NAI. Ναι είναι τόσο ήλίθιοι. ΟΦΥΠΕΚΑ. Γράψτο στην ομάδα της αλήθειας μην τα γράφω όλα εγώ

Oι ξύλινοι βρε, που βλέπεις στο πουθενά στις Άλπεις παντού κάτι σειρές από φράκτες. Άντε να βάλεις και μπετό πασάλωση

Ξύλινοι σαν αυτούς που είναι πάνω στην Στύγα; Και τους ενοχλούν ξύλινοι φράχτες; 

ΟΚ, αλλά το ΧΚΚ κάποιο μοχλό πίεσης θα έχει προς κάποιον πολιτικό. Περίεργο μου φαίνεται να κολλάνε στον ΟΦΥΠΕΚΑ όταν τίθεται θέμα ασφάλειας.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο ότι υπάρχει αυτή η απόλυτη ευαισθησία σε οτιδήποτε πάνω στα βουνά. Τελικά καταλήγει εναντίων τους. Meanwhile στην Σαντορίνη έχουν χτιστεί τα πάντα πάνω στο φρύδι, δίπλα σε 2 ηφαίστεια και άπειρα σεισμικά ρήγματα. 

Στις Άλπεις προφανώς δεν είναι τόσο οικολόγοι όσο στην πατρίδα μας. "Χάλασαν" τα βουνά τους με τόσες πίστες και σαλέ. Μια "ασχήμια" απίστευτη...Εδώ "χάλασαν" το Mont Blanc με τις κατασκευές που έφτιαξαν εκεί πάνω...Aiguille du Midi και σαχλαμάρες.

Πραγματικά σε αυτή την χώρα απορείς κάτι φορές. Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. 

• Like 1

....σε θέματα ασφάλειας έχουμε πρόβλημα παντού , μεγάλο  , γενικά , στην βιομηχανία και τις μεταφορές , καλά στο δεύτερο συζητάμε για συνθήκες πολέμου με νεκρούς , δεν μπορείτε να φανταστείτε ΤΙ ΜΠΑΧΑΛΟ επικρατεί , αλλά όλα είναι μια κανονικότητα και πολλές φορές ακόμα και οι στατιστικές δεν συγκινούν ούτε καν "τεχνοκράτες"..... 

Παράνοια με χαοτικα ντόμινο δυσλειτουργιών που μετακυλίεται στην υγεία του μέσου πολίτη , burn out , ατελέσφορος αγώνας ...ούτε καν για να βγει η μέρα ....

☹️

• Like 1

Και μετά από όσα γράφετε, περιμένετε οι αρμόδιοι ΝΑ ΜΗΝ είναι ευθυνόφοβοι;

Κλείστε τα όλα. Δεν υπάρχει σωτηρία.