Jump to content
vro

Χ.Κ. Καλαβρύτων 2022-25

Recommended Posts

Στη συμπεριφορά της ροής κυκλοφορίας (κάθοδος στην πίστα) παίζει ρόλο και το μοτίβο κατανομής των αφίξεων (έξοδος από λιφτ), όχι μόνο η ωριαία μεταφορική ικανότητα, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι μέχρι την ομογενοποίησή της. * Δηλαδή, 2 άτομα σε πιο πυκνά και αργά καρεκλάκια είναι άλλο μοτίβο από 8 άτομα σε πιο αραιά και γρήγορα καρεκλάκια και πάλι ανάλογα το "πόσο πυκνά, πόσο γρήγορα". Αντίστοιχα και σε έναν αντίστροφο μηχανισμό ισχύει και για τον σχηματισμό των ουρών στη βάση.

* Στην έξοδο της Στύγας πάντως υπάρχει το "ίσιωμα" μέχρι τη στροφή του Αρίσταρχου που παίζει αρκετά αυτόν τον ρόλο της ομογενοποίησης και αρκετός κόσμος σταματάει εκεί πριν την κυρίως πίστα. Άρα έχει νόημα να μιλάμε και για την ωριαία ικανότητα θεωρώ. Θα είχε ενδιαφέρον αν οι εταιρείες σχεδιασμού έχουν σχετικά μοντέλα ή ακολουθούν περισσότερο πρακτικούς εμπειρικούς κανόνες.

Edited by PhaethonF1
  • Love 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

On 9/28/2023 at 3:04 PM, vro said:

Η δεκάρα μπαίνει για να ανεβάζουν κόσμο στην βαθειά λάκα να του πάρουν το 10ρικο . 

Ως τώρα τα Καλάβρυτα ήταν το τέλειο χιονοδρομικό για επισκέπτες και αρχάριους μιας και δεν πλήρωνες .

Είσαι σίγουρος? Μήπως αυτό ίσχυε κάποια στιγμή?

Ο Αχιλλέας είχε εισητήριο

On 9/28/2023 at 9:19 AM, vro said:

Ίσως είναι η πιο μικρή σε μήκος 10αρα καμπίνα στον κόσμο.  Δεν το ξέρω αλλά δεν θα μου φανεί παράξενο.  Παλιά γελούσε η ντοπελ μαζί μας , τώρα γελά και η λαιτνερ. .

Δεν ισχύει αυτό που λες. Όπως έδειξαν και τα παιδιά και το google δεν γελάει ούτε η ντοπελ ούτε η λαιτνερ μαζί μας. Λίγες μεγάλες καμπίνες είναι φθηνότερο από πολλές μικρές.

Ο συνωστισμός στις πίστες έχει μια πολύ περίεργη παράμετρο (άνθρωπος σκιερ) που δεν μπορεί κανένας κομπιούτερ να υπολογίσει. Σε πολλές περιπτώσεις χιονοδρομικά έβαλαν νέο λιφτ και η συμπεριφορά των χιονοδρόμων ήταν τελείως διαφορετική από αυτό που περίμεναν οι μελέτες τους. Οι μελέτες έδειχναν ότι η πίστα χωράει τον κόσμο του νέου λιφτ ότι δεν θα έχει συνωστισμό και υπήρχε σημείο χωρίς λόγο που μαζευόντουσαν με συνωνστισμό όλοι και το ανάποδο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

On 9/18/2023 at 10:45 PM, vro said:

Ναι αυτό φταίει που δεν πήγατε να δείτε....

Πήγατε τιμώμενα πρόσωπα στις ημερίδες και στα εγκαίνια αλλά σας ξέφυγε που δεν πήγατε να δείτε .....

Πήγαμε, είδαμε και οργανώνουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του.

Πήγανε κάποιοι τότε, δεν πήγαμε. Ο Σύλλογος δεν έκανε κάτι οπότε ίσως του ξέφυγε αλλά δεν το ξέρω. Βγάλε τον με και κάντο νε για τόσο παλιά. Πάνε πολλά χρόνια από τότε. Τώρα και πήγαμε και θα κάνουμε όσα δεν πήγανε και δεν κάνανε.

Κάθε τεκμηριωμένη πρόταση για παρέμβαση του Συλλόγου θα συζητηθεί άμεσα στο ΔΣ.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Οκ είναι η δεν είναι τελικά η μικρότερη σε μήκος 10αρα καμπίνα στον κόσμο; 

Εγώ δεν ξέρω , όποιος ξέρει ας γράψει . 

Μικρότερη σε μήκος όχι μεγαλύτερη σε προθέσεις ε;

Έχω βαρεθεί να ανεβάζω copy paste ρεπορτάζ για Στύγα με 2000 άτομα ανά ώρα . Χτες το είπε και ο νυν δήμαρχος .

"Λίγες μεγάλες καμπίνες είναι φθηνότερες από πολλές μικρές ." Παράδειγμα έχεις ή έτσι να λέμε για να λέμε;

Και βέβαια έκοβε μονέδα ο Αχιλλέας αλλά άντε βάλε την γιαγιά στην καρέκλα ..... ενώ τώρα που το μισό έργο είναι το σαλέ στην βαθειά λάκα θα στηθεί ολόκληρη βιομηχανία . 

Έχω να πω το έξεις . Όπως στον Παρνασσό όλη η ιστορία με καμπίνες και κιτς σαλέ στα κελάρια οδήγησε τους χιονοδρόμους εκτός σαλέ έτσι θα γίνει και στην βαθειά λάκα . Όποιος έχει άλλη γνώμη ας την πει να μείνει για την ιστορία . 

Η ίδια απάντηση ισχύει και για την κριτική στο και στον Παρνασσό δεν κάνατε κάτι παρά μόνο πήγατε στα εγκαίνια .  Μακάρι να έμπαιναν λιφτ κάθε χρόνο στα χιονοδρομικά να είχαμε σωστό  στατιστικό δείγμα για τον σύλλογο. Πάντως στην μοναδική περίπτωση που έχουμε το ταμείο είναι ....μείον .

Ελπίζω αυτή την φορά να κάνει κάτι καλύτερο . ( η λογική λέει ότι όχι αλλά είμαι κατά βάση αισιόδοξο άτομο ) .

Ευτυχώς θα μείνει το αυγό εκτός , έχουμε καταντήσει να λέμε ευτυχώς δεν θα πειράξουμε εκείνο ή το άλλο ...

750 ο Αχιλλέας , 850 η Αφροδίτη , 830 η Ήρα . Πρέπει να είμαστε το πιο σύντομο ανέκδοτο στα λιφτ. 

https://www.kalavrytanews.com/2023/09/blog-post_313.html?fbclid=IwAR1ALVzDZjovEFzCo-31pMVx7NwBvLUlwehiO_TENEHoOEZQx7usut_UldI&m=1

Edited by vro
  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

On 9/29/2023 at 4:48 PM, vro said:

"Λίγες μεγάλες καμπίνες είναι φθηνότερες από πολλές μικρές ." Παράδειγμα έχεις ή έτσι να λέμε για να λέμε;

Δεν έχω, μίλησα με Leitner και Doppel. Μια 10ρα καμπίνα μου είπαν κάνει 10. Μια 6ρα κάνει 7 . Λέμε για να λέμε την άποψή μας. Ευπρόσδεκτη η δικιά σου.

Η ίδια απάντηση ισχύει και για την κριτική στο και στον Παρνασσό δεν κάνατε κάτι παρά μόνο πήγατε στα εγκαίνια .  Μακάρι να έμπαιναν λιφτ κάθε χρόνο στα χιονοδρομικά να είχαμε σωστό  στατιστικό δείγμα για τον σύλλογο. Πάντως στην μοναδική περίπτωση που έχουμε το ταμείο είναι ....μείον .

Η κριτική σου στα πρώην ΔΣ είναι ευπρόσδεκτη. Δυστυχώς αν δεν γράψεις ονοματεπώνυμα ή σε ποιο ΔΣ αναφέρεσαι η αναφορά σου πήγατε, κάνατε, είδατε κλπκλπ θίγει όλα τα μέλη του Συλλόγου, εσένα πχ και όλα τα ΔΣ (και ας μην  είχαν συμμετοχή στον Σύλλογο τότε),  και είναι απλά για σβήσιμο. 

Ελπίζω αυτή την φορά να κάνει κάτι καλύτερο . ( η λογική λέει ότι όχι αλλά είμαι κατά βάση αισιόδοξο άτομο ) .

Το ΔΣ θα κάνει από αυτά που προτείνουν τα μέλη του αυτό που θα κρίνει ορθότερο. Πχ για τις ασάφειες/γενικεύσεις/ανακρίβειες που λέει ο Δήμαρχος κάποιοι θα προτείνουν να μην κάνει τίποτα, κάποιοι να πάρει τηλ όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και κάποιοι θα προτείνουν να κλείσουμε την Εθνική Οδό. Κάπου στη μέση μπορεί και να είναι αυτό που θα θεωρήσει το ΔΣ σωστό. Μέλος είσαι πρότεινε.

https://www.kalavrytanews.com/2023/09/blog-post_313.html?fbclid=IwAR1ALVzDZjovEFzCo-31pMVx7NwBvLUlwehiO_TENEHoOEZQx7usut_UldI&m=1

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

On 9/28/2023 at 9:19 AM, vro said:

Από την επίσκεψη την Κυριακή 

Ίσως είναι η πιο μικρή σε μήκος 10αρα καμπίνα στον κόσμο.  Δεν το ξέρω αλλά δεν θα μου φανεί παράξενο.  Παλιά γελούσε η ντοπελ μαζί μας , τώρα γελά και η λαιτνερ. .

Πως περασατε?

• Like 1

elan primetime 33.jpg

Μιχάλη αφού μιλάς με λαιτνερ απευθείας δεν ρωτάς πόσες καμπινες αγόρασε το χκκ;

Θα έχουμε έτσι και την τιμή που κόστισε το λιφτ χωρίς τις καμπίνες . Χ•10000

3 hours ago, Al_Foutzin said:

Για όσους ενδιαφέρονται, πωλούνται τα παλιά καρεκλάκια στο e-shop του χιονοδρομικού: 

https://kalavritaski.gr/store/kareklakia-achillea/ 

Καλές αγορές! 

Πληροφορίες: Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα τριθέσιο καρεκλάκι από τον αγαπημένο μας Αχιλλέα χωρίς τον βραχίονα πρόσδεσης με το συρματόσχοινο.
Διαστάσεις: 164x84x167cm
Μεταφορά: Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για την παραλαβή του προϊόντος απο το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και την μεταφορά του προϊόντος εντός 15 ημερών απο την παραγγελία, σε περίπτωση μη παραλαβής του προϊόντος δεν επιστρέφεται η πληρωμή.
Δεν ισχύουν επιστροφές για το συγκεκριμένο προϊόν

😆😝

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

300  ΕΥΡΩ  !!  Μπραβο πωλήσει το καρεκλακι

Δηλαδη 150 καρεκλακια 45 χιλιαδες ευρω  

Και   οσα δεν πουλήσουν... θα τα παρει  ο παλιατζής με το κιλο   30 ευρω το καρεκλακι - στην καλυτερη  . Και  παρτα να φυγουν  γρηγορα  να αδειασει  ο χωρος 

• Like 2

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Στον Παρνασσό τις παλιές καμπίνες τις έβαλαν σε διάφορα σημεία στην Αράχοβα και στην Αμφίκλεια (ίσως πήραν και άλλα χωριά στα πέριξ. Καλό θα ήταν να κάνουν το ίδιο και στην περιοχή των Καλαβρύτων. Συνηθίζεται και στις Άλπεις.

• Like 2
  • Love 1

Make Parnassos Great Again!

Αν δεν κάνω λάθος το είχε κάνει πρόσφατα και το χκ της Corvatsch όταν άλλαξαν τα καρεκλάκια σε ένα από τα λιφτ. Δεν έχω γνώση της επιτυχίας του εγχειρήματος αλλά τα καρεκλάκια ήταν σίγουρα πιο καινούργια και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από του Αχιλλέα.  Οι όροι πώλησης ήταν οι παρόμοιοι με το χκκ.

• Like 1

κάτσε να το πάρουν χαμπάρι κάποιοι, k σε ένα βραδυ θα έχουν φύγει όλα

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Να πω ότι εγεινε μαμακια με τα ρακς στην δεκάρα ή θα με πείτε πάλι γκρινιάρη ?

Μόνο 2 σανιδαδες θα έχουν θέση για τις σανίδες και ο hellbent θα μου βάζει τα φαρδιά του στην μύτη μου. 

Screenshot_2023-10-26-16-10-23-722_com.facebook.katana.jpg

• Like 3

Δεν ειστε σοβαροι εκει στο ΧΚΚ
Μα που βρισκομαστε; Στο μεσαιωνα;
Τιμουλα για καρεκλακι Στυγας του χρονου;

18 hours ago, vro said:

Να πω ότι εγεινε μαμακια με τα ρακς στην δεκάρα ή θα με πείτε πάλι γκρινιάρη ?

Μόνο 2 σανιδαδες θα έχουν θέση για τις σανίδες και ο hellbent θα μου βάζει τα φαρδιά του στην μύτη μου. 

Screenshot_2023-10-26-16-10-23-722_com.facebook.katana.jpg

ναι αλλα στις πιο πολλές γόνδολες έτσι είναι. Αν k αν δεν κάνω λάθος σε πολλές δεκάρες έχουν 4 θέσεις για σανίδες. Αλλα δεν το έχω προσέξει ποτε. Η δίκια μου (η σανίδα) είναι τόσο φαρδιά που δεν χωράει ούτως η άλλως k δεν το προσέχω.

άσε που όπως λες πλέον είναι k τα φαρδιά τα μαδέρια k η κατάσταση είναι άστα να πάνε. οποιος προλάβει

Snow is on my D.N.A.

έγραψε  ο  Άγριος ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλο ρακ για αυτή την καμπίνα . Όντως σε πρόχειρη έρευνα η leitner δεν έχει άλλο .

Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ μιας και τα δικά μου ειναι το πολύ mid fat αλλά όσο ναναι μέσα στην καμπίνα εμποδίζουν άσε που σίδερα ακάλυπτα είναι 

Πάντως μιλάμε για το χιονοδρομικό των σανιδάδων Ε;

Άσχετο αλλά η νέα απόφαση για την λειτουργία των χιονοδρομικών , που τόσα προβλήματα με τα λιφτ δημιουργεί , προβλέπει ως υποχρεωτική την ύπαρξη λουράκι στην σανίδα . Νομός του κράτους πια .

Από την άλλη δεν προβλέπει αφαίρεση της κάρτας . 

Ουσιαστικά το χιονοδρομικό θα τιμωρηθεί μόνο και οχι ο σανίδας .

Η εφαρμογή αρχίζει από 15 Γενάρη του 2024.

Edited by vro
  • Like 2

Ετοιμαστειτε για ομορφιες στις νεες καμπινες. Ελπιζω να μην ειστε κλειστοφοβικοι. Φανταστειτε οχι 10 αλλα 6 σανιδαδες και 4 σκιερ να πανε να ανεβουν. Δεν θα υπαρχει προβλημα να βαλουμε 4 σανιδια μεσα στην καμπινα μαζι μας ε;
Το χκ που εκανε επιστημη τις ‘ελευθερες’ σανιδες να τσουλανε με τα ολα χωρις αφεντικο τωρα οι ιδιες σανιδες θα μπαινουν μεσα στις καμπινες χωρις αφεντικο. Και τους μαρανε το λουρι!
Γαβ γαβ

δεν καταλαβαίνω το όλο πρόβλημα όσον αφορά τις σανίδες μέσα στην καμπίνα. Αν k όταν τύχει.
τα πάντα εξαρτώνται από τον αναβάτη. Εντός k εκτος καμπίνας.

Αν ο άλλος είναι καραγκιόζης είναι επικίνδυνος k εντός k εκτος καμπίνας

Όσον αφορά την άποψη χώρου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Που αλλου υπάρχει αντίστοιχη καμπίνα να έχουμε metro σύγκρισης...μπορούμε να το βρούμε αυτό?

Snow is on my D.N.A.

8αρα καμπίνα , 4 θέσεις για σανίδα , 8 θέσεις για σκι .

Parnassos-0087.jpg

Edited by vro

Μια άλλη τάση σε πολλά χιονοδρομικά είναι να καταργούν τελείως τα ρακ έξω από την καμπίνα .

Κρατάς σανίδα , σκι , μπατόν στα χέρια και μπαινοβγαίνεις .

Επομένως ότι θέλει ο καθένας κάνει . Δεν είναι υποχρεωτικό . Άλλωστε δεν αναφέρεται πουθενά ότι υποχρεωτικά  πρέπει να μπαίνουν στα ρακ (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος ).

Τώρα το πρόσεξα .

Δείτε το πάτωμα της καμπίνας στο βιντεάκι. 

Αυτό είναι το εσωτερικο ρακ της leitner. Καθαρά βοηθητικό , δεν είναι απαραίτητο να βάλεις το σκι εκεί .

Δεν μου έχει τύχει ποτέ και δεν ξέρω αν μένει όρθιο το σκι χωρίς να το κρατάς. Πολύ πιθανό. 

Screenshot_2023-10-29-16-56-56-596_com.android.chrome.jpg

Edited by vro

ναι,,,το σκι μενει ορθιο χωρις να το κρατας....αυτου του τυπου η αποθηκευση των σκι (στο πατωμα της καμπινας) δεν ειναι συνηθησμενο...οι συγχρονες καμπινες ειναι σαν αυτες που θα μπουν στα καλαβρυτα....σε ορισμενες τηλεκαμπινες παιρνεις μεσα τα snowboards αλλα σου παρεχουν θηκες πλαστικες που καλυπτουν τα μαχαιρια για να μην γινονται εκδορες στα εσωτερικα της καμπινας

• Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους