Jump to content
korn

Γεροντοβραχος

Recommended Posts

Η απαξίωση ενός ΧΚ.

Ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς που πρόλαβα να κάνω σκι εκεί και θα ήθελα να ξανακάνω κάποια στιγμη

IMG_5986.thumb.jpg.103d5a41d62b4dbff3175ad494e66e58.jpgIMG_5987.thumb.jpg.1f419244a6ff9a2898105984efd0d95a.jpgIMG_5988.thumb.jpg.fad24cbefb2a83e0986bb0f4db96184e.jpgIMG_5989.thumb.jpg.5cfc956f221e40c84c0811dd4c5dbe97.jpgIMG_5990.thumb.jpg.a852fb95bde14e8d87817092a4306a77.jpgIMG_5991.thumb.jpg.f35a4eb8082fad5a10840f92ea3ae320.jpgIMG_6038.thumb.jpg.89ec431722ce6353a10ba242fffb9e7d.jpgIMG_6001.thumb.jpg.25afe32cc97888c87b2abcf1bc93336d.jpgIMG_6002.thumb.jpg.fe303478df03a0ddc60fb3eae7fe5125.jpgIMG_5993.thumb.jpg.0798af3c5c8eeb7b18acbc353c791c7b.jpgIMG_5995.thumb.jpg.9c9e92fe2fc2ef2a57745f130462949d.jpgIMG_5992.thumb.jpg.6b9035f8e55634aefb2a1455e2e222ee.jpgIMG_6003.thumb.jpg.ff4f15aa6780b4c761d0e0bc27d2b367.jpgIMG_6004.thumb.jpg.43b17f8fda6fee669724f5831b0544bf.jpgIMG_5998.thumb.jpg.f001610af58e5a2e90d4dc76dbde838a.jpgIMG_5999.thumb.jpg.5ac7fa0f5651354b1a26c92e54bd989e.jpgIMG_6007.thumb.jpg.577c4b19bd81ae26b10409af0f246144.jpgIMG_6005.thumb.jpg.ffe9f85bd7008d8738e7b1eee754499e.jpgIMG_6041.thumb.jpg.14a50842dff1927369efa04c15a05ef7.jpgIMG_6042.thumb.jpg.7add889473a96341b6d91becce9a2488.jpgIMG_6043.thumb.jpg.b736b74bf4b5f1320a6c383d2cfe2c49.jpgIMG_6039.thumb.jpg.73e3367353d1cadf3d557bfa2f5fdab0.jpgIMG_6044.thumb.jpg.493f90fec431e97d0f2c824175a7d17e.jpg

IMG_5985.jpg

• Like 5
  • Thanks 1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Ο μόνος τρόπος να έχει οποιοδήποτε μέλλον ο Γεροντόβραχος είναι ως κομμάτι του ΧΚΠ. Είτε θα γίνουν χωματουργικά και θα μπει κάποιο συνδετικό λιφτ, είτε απλά θα σβήσει, όπως έσβησε το λιφτ στην Δίρφη και αυτό στην Κρήτη. 

Δεδομένου του ότι ο υφιστάμενος εξοπλισμός μετά από τόσα χρόνια ακινησίας κάνει μόνο για σκραπ, το δεύτερο σενάριο μοιάζει πολύ πιο ρεαλιστικό.

Make Parnassos Great Again!

Χιονοδρομικά πλανήτη γη: Προσπάθειες για επέκταση και ενώσεις με θηριώδη τελεφερικ υφιστάμενων, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον χιονοδρομικό πεδίο. Συχνά σκοντάφτουν (σωστά) οι επεκτάσεις, σε περιβαλλοντικά θέματα, μιας και οι παρθένες ορεινές περιοχές είναι υπερπολύτιμες.

Παρνασσός: Κουτόφραγκοι όταν κάναμε σκι είσασταν στα βελανίδια. ΑΟΦΣ Γεροντόβραχος σκουριασμένα σίδερα δίπλα με έτοιμη ένωση.

Υ.Γ. Ίσως ήμουν από τους λίγους που έχουμε απολαύσει την "ένωση" των δυο χιονοδρομικών. Σκι από τα δέντρα της Φτερόλλακας μέχρι τη βάση του ΑΟΦΣ, μαύρη+κόκκινη 1χλμ, συνολική έκταση ΧΚΠ έκταση τουλάχιστον αξιόλογη, αντικειμενικά κλίμακα Borovets, Αbetone, Soldeu ή Μaribor, δεν προλαβαίνεις να κατέβεις την ίδια πλαγιά δυο φορές σε μια μέρα στον Παρνασσό.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙ. Είδαμε και αυτά που έχουν. Όσο έχει, τσάμπα είναι και με τεχνητό θα έχει. Kάτσε ουρά Ηρακλή Γενάρη-Φλεβάρη με 2 μέτρα στο ΧΚΠ και πες μου αν έχει χιόνι.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

το προβλημα αυτο δεν ειναι μονο ελληνικο. Να λεμε την αληθεια.
10αδες παρομοια χιονοδρομικα κλεισανε και κλεινουνε καθε χρονο, ειτε λογω οικ. δυσκολιων, λογω χιονιου κλπ

Καπου στο youtube υπαρχει ενα βιντεακι για τα ΧΚ στις ΗπΑ που κλεισανε τις τελευταιες δεκαετιες

στις Αλπεις το πιο γνωστο εινα αυτο

https://www.enviadi.com/blog/das-stillgelegte-skigebiet-von-san-bernardino/

απο την αλλη, οταν εχουμε παρατημενες εγκαταστασεις απο αθληματα πιο γνωστα στον ελληνα τι περιμενετε απο ΧΚ? 

Snow is on my D.N.A.

31 minutes ago, Turms said:

...

απο την αλλη, οταν εχουμε παρατημενες εγκαταστασεις απο αθληματα πιο γνωστα στον ελληνα τι περιμενετε απο ΧΚ? 

Πόσο λυπάμαι που θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου.

Αλλά εδώ μιλάμε για βουνό, δίπλα σε Εθνικό Δρυμό, δίπλα στο μεγαλύτερο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο...

ΘΛΙΨΗ.

παλι μακρια ειναι για τον μεσο ελληνα
δες τι απεγιναν εγκαταστασεις απο τους ολυμπιακους
και μιλαμε για μεσα στην πρωτευουσα

οτι και να λεμε οσο και να φωναζει ο Μιχαλης ο ελληνας δεν το εχει μεσα του
ποσο μαλλον οτι εχει να κανει με βουνο, σκι κλπ
μιλαμε εδω μεσα 200 ατομα? 500? 1000? και νομιζουμε οτι πολυς κοσμος ασχολειται.... ψυλλος στα αχυρα ειμαστε. 

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

47 minutes ago, Turms said:

μιλαμε εδω μεσα 200 ατομα? 500? 1000? και νομιζουμε οτι πολυς κοσμος ασχολειται.... ψυλλος στα αχυρα ειμαστε. 

8000 ΧΚΠ + 4000 ΧΚΚ  + τουλάχιστον 2000 Αθηναίοι Άλπεις 11 Φεβρουαρίου 2023. Για κάθε έναν που ανέβηκε ξέρω 5-10 που δεν ανέβηκαν. Να το αφήσω?

32.000.000 + 22.000.000 ευρώ + 1.500.000 ευρώ ψύλλο δεν το λες

Σε κάθε περίπτωση οι περιπτώσεις των χιονοδρομικών κάτω των 30χλμ που αφήνουν την έτοιμη (και ίσως μοναδικά περιβαλλοντικά εύκολα επιτρεπτή) επέκτασή τους να σκουριάσει πρέπει να είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Ίσως να μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ότι τα επόμενα χρήσιμα λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (μετά το τεχνητό, το μπάτζετ και τις προληπτικές ενέργειες για χιονοστιβάδες φυσικά) κατά προτεραιότητα θα ήταν να αναστηθεί το ένα συρόμενο και το baby του γεροντόβραχου.

Για όποιον δεν το έχει κάνει ή δεν το ξέρει. Βάζεις τα σκι 2250 κορφή Βάκχου, όλο αριστερά στην πρώτη ταμπέλα, πας ΑΟΦΣ, παίρνεις λιφτ ΑΟΦΣ, κατεβαίνεις πίστα ΑΟΦΣ, όλο δεξιά στην πρώτη ταμπέλα πας, 1750 είναι έτοιμο, ούτε χωματουργικά δεν θέλει.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ε, λιγα χωματουργικα τα χρειαζεται ΜΙΚ.. Δεν εχουν ολοι σκι.. Τα snb δεν τη βγαζουν την πλαγιοδρομια για να τους βγαλει οσο ψηλα χρειαζεται για να πεσουν προς Γεροντοβραχο. Ειδικα αν ειναι αρχαριοι η και regular οπως εγω πχ (αριστερο μπροστα οποτε πλαγιοδρομα με τετρακεφαλο).
Το γυρνα ναι ειναι ετοιμο.

Just now, typeDan said:

Ε, λιγα χωματουργικα τα χρειαζεται ΜΙΚ.. Δεν εχουν ολοι σκι.. Τα snb δεν τη βγαζουν την πλαγιοδρομια για να τους βγαλει οσο ψηλα χρειαζεται για να πεσουν προς Γεροντοβραχο. Ειδικα αν ειναι αρχαριοι η και regular οπως εγω πχ (αριστερο μπροστα οποτε πλαγιοδρομα με τετρακεφαλο).
Το γυρνα ναι ειναι ετοιμο.

Εεεεεεε. Οχι δεν μιλάω για τραβέρσα. Θα το επιβεβαιώσω αύριο. Έχει δρόμο

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ναι έχει δρόμο

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Αθηναϊκό Όμιλο Φίλων Σκι …..! Τι έχει απογίνει ? Είναι σε εκκαθάριση ? Γνωρίζει κάποιος το νομικό καθεστώς παραχώρησης και χρίσεις της πλαγιάς ?
αλλά γιατί το  ΧΚΠ να επεκταθεί σε μια πλευρά που βλέπει Δύση ενώ το χιόνι είναι ανατολικά ? "

Και ποιος θα αναλάβει να καθαρίσει ….είναι και εκεί δρυμός !

Edited by vaggelis

2 hours ago, ΜΙΚ said:

Εεεεεεε. Οχι δεν μιλάω για τραβέρσα. Θα το επιβεβαιώσω αύριο. Έχει δρόμο

απ οσο θυμαμαι ο δρομος θελει λιγο σπρωξιμο για να σε βγαλει γεροντοβραχο

1 hour ago, vaggelis said:

Αθηναϊκό Όμιλο Φίλων Σκι …..! Τι έχει απογίνει ? Είναι σε εκκαθάριση ? Γνωρίζει κάποιος το νομικό καθεστώς παραχώρησης και χρίσεις της πλαγιάς ?
αλλά γιατί το  ΧΚΠ να επεκταθεί σε μια πλευρά που βλέπει Δύση ενώ το χιόνι είναι ανατολικά ? "

Και ποιος θα αναλάβει να καθαρίσει ….είναι και εκεί δρυμός !

https://sites.google.com/a/athensskiclub.com/aofs/aophs

περισσοτερες πληροφοριες θα σας δωσουν απο τη σχολη παππος-μπαλντουμης που ηταν και οι τελευταιοι υπευθυνοι λειτουργιας

και οχι ... εκει δεν ειναι δρυμος

Edited by akis1967
  • Like 1

16 hours ago, ΜΙΚ said:

8000 ΧΚΠ + 4000 ΧΚΚ  + τουλάχιστον 2000 Αθηναίοι Άλπεις 11 Φεβρουαρίου 2023. Για κάθε έναν που ανέβηκε ξέρω 5-10 που δεν ανέβηκαν. Να το αφήσω?

32.000.000 + 22.000.000 ευρώ + 1.500.000 ευρώ ψύλλο δεν το λες

Σε κάθε περίπτωση οι περιπτώσεις των χιονοδρομικών κάτω των 30χλμ που αφήνουν την έτοιμη (και ίσως μοναδικά περιβαλλοντικά εύκολα επιτρεπτή) επέκτασή τους να σκουριάσει πρέπει να είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

ναι εγω ψυλλο το λεω. 
μιλαμε για 
8000 ΧΚπ + 4000 ΧΚΚ  + τουλαχιστον 2000 = 14.000 Αθηναιοι στα 5.000.000 περιπου δηλαδη αν δεν κανω λαθος ειναι καπου 0.3%
και ακομα και αν παρουμε τους για 1 που ανεβηκε 10 που δεν παμε στο 3%.
Ψιχουλα ειναι . Για να μπουμε σε διαδικασια να μιλαμε για αναβαθμισεις κλπ

και επισης εινα αυτο που ειπα. Για 1 που ανεβηκε 10 που δεν ανεβηκαν. Γιατι? 

Γιατι αν φτιαξει ο καιρος ο μεσος ελληνας ξεχναει τα βουνα και τα σαλε και κοιταει πως θα παει για ουζα. Οπως και το καλοκαιρι μετα τις 15 - 20 Αυγουστου πας σε καποια μερη (νησια, Χαλκιδικη) και δεν υπαρχει ψυχη , ενω ειναι ακομα σουπερ να πας για καμια βουτια. 
Γιατι ο ελληνας παει "απο Αυγουστο χειμωνα και απο Μαρτη καλοκαιρι".
Στελνω φωτο σε φιλους μου που ειμαι που.χ. Απριλιο η Μαιο για σκι, και γελανε "σιγα μην βρεις τον Αγ. Βασιλη"  και χαζομαρες. και αν στειλεις φωτο απο SUP η καμια βουτια τον Σεπτεμβριο θα σου πουνε καλα εισαι χαζος? περασε το καλοκαιρι

PS ... Μην με παρεξηγεις. Εγω μαζι σου ειμαι. Τον δικηγορο του διαβολου κανω. 

PS 2 και για να λεμε του στραβου το δικαιο, και εδω σε Κεντρικη Ευρωπη πανω κατω ετσι ειναι. 

Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι δεν υπαρχει ο τυπος "παω για σκι κανα τριημερο  τα χριστουγεννα και τριημερο καθαρα Δευτερα , και μετα αρχιζει η ρεχλα"
οσοι ασχολουνται με βουνο, τον Απρλιο πιανουν τα ποδηλατα, ορειβατικο, αναρριχηση. η κατι παρομοιο.

οι υπολοιποι δεν πανε καν σε βουνα και λαγκαδια. 

Στην ελλαδα υπαρχει ενας μεγαλος "ογκος" επισκεπτων που πανε βουνο τον χειμωνα, και απο αυτους ενα μεγαλος μερος μονο για 5-7 μερες τον χρονο βαρια, και μετα ονειρευονται παραλιες και μπαρακια. 
Αυτοι που συνεχιζουν ειναι λιγοι.

Snow is on my D.N.A.

Ο δρόμος πιστα για γεροντοβραχο αοφς έχει λίγο ανέβασμα. Με σκι βγαίνει, με σανίδι ίσως πρέπει να κρατήσεις λίγο φορα. Σίγουρα  έχει να φτιαχτεί χρόνια και με χιόνι θα έχει άλλη εικόνα.

Turms η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πάντως λεφτά για χιονοδρομικά υπάρχουν στην ελλαδα και πέφτουν λαθος.

Σύντομα θα σκάσει νέα λιφτ στον παρνασσο και ίσως ιδιωτικοποιηση. 

Υπολειτουργια καθημερινές- υπερκορεσμος σαββατοκυριακα το προβλημα

Αμαρτία να πληρώσει ο Έλληνος φορολογούμενος φαραωνικα έργα και να μην αντικατασταθεί ένα συρόμενο του  αοφσ

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η συνθήκη διακοπές μόνο τον Αύγουστο οφείλεται κατα μεγάλο ποσοστό στην αδυναμία κεντρικά το κράτος να υποχρεώνει τον ιδιωτικό τομέα να μην δίνει υποχρεωτικές άδειες στους υπαλλήλους του μόνο τότε. 

Η συνθήκη διακοπές μόνο σε νησί (των Κυκλάδων συνήθως) πριμοδοτήθηκε μετά την δεκαετία του '80 για να στηριχθεί η "βαριά βιομηχανία της χώρας".

Πλέον βέβαια που ο μέσος εργαζόμενος κάτοικος δεν μπορεί να καλύψει το υπέρογκο κόστος για διακοπές εκεί, αρχίζει να αναζητά εναλλακτικές κοντά στα αστικά κέντρα (δείτε διαφορά προσέλευσης στις περιοχές από Βαρκίζα μέχρι Σούνιο πχ σε σχέση με τις αρχές του 2000 κατα τους μήνες Ιουλιο-Αυγουστο) και ενίοτε ανακαλύπτει την ηπειρωτική Ελλάδα και λέει "ω να σου, εδώ είναι ωραία ρε".

Και επειδή καλό είναι να βλέπουμε τι κάνουν και οι πιο νέες γενιές (νεότερες και από μένα, αχ γέρασα και εγώ, μπουμπούκι με γνωρίσατε, θάμνος έχω γίνει) και όχι μόνο οι 40-60+:

Πλέον οι νέες και οι νέοι έχουν μπει με τρομερή όρεξη στο κομμάτι της πεζοπορίας και της ορειβασίας τα τελευταία 3-5 χρόνια και κυριολεκτικά οργώνουν τα βουνά. Πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται την Μάιο με Οκτώβριο στα βουνά. Σταδιακά αρκετοί από αυτούς ανακαλύπτουν και το χειμερινό βουνό. Όχι απαραίτητα την χιονοδρομία. Η τάση να φύγεις από το κλασικό πρότυπο δουλειά-καφέ-ποτό-άραγμα είναι υπαρκτή και με το παραπάνω. Το να μπει σε αυτή την τάση και το σκι ή το snowboard ειναι το δυσκολο.

Για τον Γεροντόβραχο συγκεκριμένα: χιόνι έχει, αν δείτε και φωτό από το 1970 αντίστοιχα ήταν τα πράγματα more or less, την epic χρονιά σήμερα θα κάναμε πούδρες, την καλή θα ειχε ωραιο σκιάκι το πρωι εκτος και εντος, την μέτρια θα είχε μια πατημένη κόκκινη πίστα μούρλια, την τραγική χρονιά σαν φέτος, θα είχε ωραία βόλτα για καφέ στο σαλέ σε πανέμορφο τοπίο και βολτες στο δασος.

• Like 2
  • Love 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Πολύ σωστή παρατήρηση από αυτούς που θα έπρεπε να ακούσουμε. Πιο μεγάλο πάρκινγκ έχει ο ΑΟΦΣ από το 1650

Και συν δυο παρκιν 5 χλμ νωριτερα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

On 4/5/2023 at 9:43 AM, Turms said:

ναι εγω ψυλλο το λεω. 
μιλαμε για 
8000 ΧΚπ + 4000 ΧΚΚ  + τουλαχιστον 2000 = 14.000 Αθηναιοι στα 5.000.000 περιπου δηλαδη αν δεν κανω λαθος ειναι καπου 0.3%
και ακομα και αν παρουμε τους για 1 που ανεβηκε 10 που δεν παμε στο 3%.
Ψιχουλα ειναι . Για να μπουμε σε διαδικασια να μιλαμε για αναβαθμισεις κλπ

και επισης εινα αυτο που ειπα. Για 1 που ανεβηκε 10 που δεν ανεβηκαν. Γιατι? 

Γιατι αν φτιαξει ο καιρος ο μεσος ελληνας ξεχναει τα βουνα και τα σαλε και κοιταει πως θα παει για ουζα. Οπως και το καλοκαιρι μετα τις 15 - 20 Αυγουστου πας σε καποια μερη (νησια, Χαλκιδικη) και δεν υπαρχει ψυχη , ενω ειναι ακομα σουπερ να πας για καμια βουτια. 
Γιατι ο ελληνας παει "απο Αυγουστο χειμωνα και απο Μαρτη καλοκαιρι".
Στελνω φωτο σε φιλους μου που ειμαι που.χ. Απριλιο η Μαιο για σκι, και γελανε "σιγα μην βρεις τον Αγ. Βασιλη"  και χαζομαρες. και αν στειλεις φωτο απο SUP η καμια βουτια τον Σεπτεμβριο θα σου πουνε καλα εισαι χαζος? περασε το καλοκαιρι

PS ... Μην με παρεξηγεις. Εγω μαζι σου ειμαι. Τον δικηγορο του διαβολου κανω. 

PS 2 και για να λεμε του στραβου το δικαιο, και εδω σε Κεντρικη Ευρωπη πανω κατω ετσι ειναι. 

Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι δεν υπαρχει ο τυπος "παω για σκι κανα τριημερο  τα χριστουγεννα και τριημερο καθαρα Δευτερα , και μετα αρχιζει η ρεχλα"
οσοι ασχολουνται με βουνο, τον Απρλιο πιανουν τα ποδηλατα, ορειβατικο, αναρριχηση. η κατι παρομοιο.

οι υπολοιποι δεν πανε καν σε βουνα και λαγκαδια. 

Στην ελλαδα υπαρχει ενας μεγαλος "ογκος" επισκεπτων που πανε βουνο τον χειμωνα, και απο αυτους ενα μεγαλος μερος μονο για 5-7 μερες τον χρονο βαρια, και μετα ονειρευονται παραλιες και μπαρακια. 
Αυτοι που συνεχιζουν ειναι λιγοι.

Αν μου επιτρέπεις, να προσθέσω κάτι σχετικά με το εξωτερικό.

Η επαφή με τη φύση και τις δραστηριότητες είναι έντονη ήδη από τις μικρές ηλικίες (προνήπιο, νηπιαγωγείο, δημοτικό...). Τα παιδιά καθημερινά θα έχουν κάποια δραστηριότητα που απαιτεί την παρουσία τους σε δάσος, πάρκο κλπ. Ακύρωση γίνεται μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Συνεπώς, η δεξαμενή ατόμων που θα εκτιμήσουν και θα ασχοληθούν με outdoor δραστηριότητες αλλά και με την προστασία της φύσης μεγαλώνει. 

Τώρα σχετικά με τη χιονοδρομία την άνοιξη, θα έλεγα πως οι αριθμοί μειώνονται μεν αλλά υπάρχει σταθερά ένα (αρκέτα μεγάλο αριθμητικά) κοινό που συνεχίζει να ζητά lift-served ή touring ski. Άλλωστε αυτό είναι εμφανές και από τον αριθμό των χιονοδρομικών που μένουν ανοιχτά. Περίπου στις αρχές Μαΐου το μεγαλύτερο ποσοστό στρέφεται σε κάποια άλλη outdoor δραστηριότητα. Εννοείται ότι με αυτό τον τρόπο τα χκ, τα χωριά και οι λοιπές επιχειρήσεις εξασφαλίζουν τα έσοδά τους για όλο το χρόνο.

Πέρα από το οικονομικό κομμάτι όλο αυτό το "κλίμα" έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής. Μάλιστα, η ύπαρξη του ωθεί και ανθρώπους χωρίς γνώσεις ή επαφή με το outdoor να αγαπήσουν τη φύση και να ασχοληθούν με τις αντίστοιχες δραστηριότητες. 

Edited by ashbury
  • Like 5
  • Thanks 1

Κάποιοι κάπου κάποτε σωστά η λάθος ξόδεψαν μια μικρή περιουσία (από επιδοτήσεις ) και φτιάξανε τον Αθηναϊκόν………. Κλειστό club και όχι για όλους ακριβό, αλλά ένταξη υπήρχε ο ενθουσιασμός … μετά ήρθε η εγκατάλειψη και το καμάρι των τότε χιονοδρόμων έχει γίνει εστία μόλυνσης , ποιος άραγε θα μαζέψει και θα αφήσει το βουνό καθαρό , δεν θα ήθελα να αρχίσουμε να συγκρίνουμε με άλλες χώρες μιας και το ζητούμενο είναι εμείς πως θα πορευτούμε . Σαν σύλλογος θα ήταν ένα συν να απαιτήσουμε έστω μαζί με τους τοπικούς ορειβατικού να καθαριστεί η περιοχή του γεροντοβραχου και ας την χαρούμε περπατώντας η  χιονοδρομωντας με ορειβατικά ….. δεν είναι λάθος  που νέοι χιονοδρόμοι  προσπαθούν να μας πουν ότι στην Ελλάδα μπορούμε να χαρούμε το βουνό και το σκι χωρίς συρόμενα κλπ 

Οταν η κάρτα στα Κελάρια είχε 200 δραχμές, στον Αθηναϊκό είχε 700. Δηλαδή κατ'αντιστοιχία, αν λειτουργούσε σήμερα, θα είχε πάνω από 100 ευρώ.

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

• Confused 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Επειδή δεν τον πρόλαβα και δεν έχω πολυκαταλάβει,

Ήταν κλειστό club, δηλαδή μόνο για τα μέλη του Αθηναικού Ομίλου Φίλων του Σκι;

Ήταν για όλους, αλλά τα μέλη του ΑΟΦΣ έκαναν δωρεάν; 

Ήταν για όλους, αλλά πανάκριβο και τα μέλη του ΑΟΦΣ είχαν καλύτερες τιμές; 

Make Parnassos Great Again!

Αρχικά ήταν μόνο για τα μέλη του ΑΟΦΣ

Τα μελη στην αρχή λειτουργεί ας ήταν δωρεάν 

αλλα μπορούσαν και επισκέπτες με ακριβό εισιτήριο 

Επειδή εκεί έκανα τα πρώτα μου σκι ('96-' 97 η '97-'98) και μάλιστα εκδρομές με το σχολείο (κάθε Σαββατο και Κυριακή, επειτα διαπίστωσα πόσο κλειστό club ήταν και απορώ πως τα είχαν καταφέρει να μας πηγαίνουν εκεί και μάλιστα σε απόλυτα προσιτή τιμή), θυμάμαι τον λιφτιερη να κάνει τον "τροχονόμο" σε ξεχωριστή ουρά για τα μέλη. 

• Like 1

Έχω ξαναγράψει την εμπειρία μου. 74 ή 75 , δέκα χρονών παιδάκι, φάν τής Φτερόλακκας καί του συρματόσχοινου απο το 70, με πήγε ο πατέρας μου να ζήσω την εμπειρία του τεχνολογικού θαύματος "πιατακι" με τρελλο για την εποχή εισητηριο .Με χιονοθύελλα με έπιασε η ανάγκη μου και πήγα στο σαλέ για τουαλέτα . Έφαγα πόρτα από τον πορτιερη επειδή δεν ήμουν μέλος, τα έκανα επάνω μου, φύγαμε καί δεν ξαναπατησαμε.... Προτιμούσα να φτάνω Σαχάρα με τα πόδια από τη τότε Νο 4.

• Like 1
  • Confused 2

Κάθε χρονιά ήταν διαφορετικά στον ΑΟΦΣ. Ανάλογα με το ΔΣ που είχαν έπαιρναν αποφάσεις. Υπήρχε εποχή που ήταν μόνο για μέλη, υπήρχε εποχή που ήταν για μέλη και φίλους , υπήρχε εποχή που τα μέλη περίμεναν χωριστή ουρά, και υπήρχε εποχή που μπορούσε ο οποισδήποτε να πάει για σκι και όταν είχε κόσμο ξαναγινόταν μόνο για μέλη..

18 hours ago, vaggelis said:

Σαν σύλλογος θα ήταν ένα συν να απαιτήσουμε έστω μαζί με τους τοπικούς ορειβατικού να καθαριστεί η περιοχή του γεροντοβραχου και ας την χαρούμε περπατώντας η  χιονοδρομωντας με ορειβατικά ….

Ωραίο θέμα. 100 άνθρωποι θα έχουμε 100 διαφορετικές απόψεις. Διαφωνώ ριζικά.

Σαν σύλλογος θα ήταν ένα συν να απαιτήσουμε να επαναλειτουργήσουν τουλάχιστον το μεγάλο συρόμενο και ένα baby, να αναστηθεί το σαλέ, να ενωθεί με το ΧΚΠ ώστε να μεγαλώσει το χιονοδρομικό πεδίο και να προστεθούν 2 πάρκινγκ σημαντικής δυναμικότητας.

Ο Έλληνας πάντα θα πηγαίνει διακοπές κυρίως τον Αύγουστο. Το πρόβλημα είναι ότι 0-10% των ημερών άδειας είναι εκτός Χριστουγένων/Πάσχα/κόλλημα σε τριήμερα/Αυγούστου/καλοκαιριού για διακοπές στην Ελλάδα. Το ίδιο και τα σχολεία. Πρέπει να πάρει απουσίες αν θέλει να κάνει σκι το παιδί και προφανώς θα χάσει μάθημα.

Για το σκι ελάχιστοι εκ των εργαζομένων και των παιδιών παίρνουν ημέρες άδειας ή υπάρχει αργία ή κλείνει το σχολείο για σκι. Σε όλο το πλανήτη γη το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο. Έχουμε μόνο Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου. Όλος ο υπόλοιπος πλανήτης γη (με χιονοδρομικά) έχει τουλάχιστον βδομάδα το διάστημα 06 Γενάρη - 1η Απρίλη.

Όσοι πάνε για σκι θα πάνε, οι άλλοι θα πάνε κάπου αλλού, αν δουλεύουν καλά τα χιονοδρομικά θα πάνε ακόμα περισσότεροι. Σίγουρα πρέπει να ανέβει το νούμερο ημερών δυνατότητας άδειας/σχολείου 06 Γενάρη - 1η Απρίλη από το 2.

Μόνο το πόσοι ανέβαιναν των τριών Ιεραρχών το αποδεικνύει. Το ίδιο και τις βδομάδες των Γάλλων/Γερμανών/Άγγλων κλπ που είχε πάρα πολύ κόσμο ο Παρνασσός.

Το κύριο πρόβλημα των Ελληνικών Χιονοδρομικών είναι το υπερκορεσμός τα ΣΚ/Αργίες - υπολειτουργία καθημερινές. Πανεύκολο να λυθεί αρκεί να το αποφασίσει το κράτος. Όπως κάνει όλος ο πλανήτης γη.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

9 minutes ago, ΜΙΚ said:

να επαναλειτουργήσουν τουλάχιστον το μεγάλο συρόμενο και ένα baby

εννοεις να μπουν καινούρια, έτσι?