Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2025

Recommended Posts

Μια βασική σκέψη είναι στο φόρουμ αν συνεχίσει να υπάρχει να μπορούν να γράφουν μόνο τα μέλη του συλλόγου 

Θα το συζητήσουμε το φορουμ

• Like 1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

On 5/2/2025 at 7:40 PM, ΑΛΕΞΗΣ said:

Μιχάλη, ο Σωτήρης είναι μέλος του συλλόγου από την αρχή, φίλος με αρκετούς από εμάς και μάς έχει βοηθήσει στο παρελθόν. Από τη στιγμή που εργάζεται στο χ/κ Παρνασσού, περιμένεις να πάει κόντρα; Έχει ευθύνη; Αν θέλεις να αναζητήσουμε ευθύνες δεν είναι ο Σωτήρης αυτός που τις φέρει, αλλά οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Επειδή υπάρχει και η τσίπα σε αυτή τη χώρα...

1. Όχι δεν περιμένω να πάει κόντρα. Περιμένω να πει την γνώμη του στους προισταμένους του. Περιμένω εάν δεν εισακουστεί να κάνει όσα ο ίδιος θεωρεί σωστά. Εάν τον πιέζουν να κάνει τα λάθη μπορεί να παραιτηθεί ή να κρυφτεί σε ένα σκοτεινό γραφείο και να μην τα κάνει. Ομερτά 100% ο ίδιος ο Σωτήρης δεν το περίμενα ποτέ. Κι όμως 100% ομερτά κάνει

2. Μεγάλη εφεύρεση ο αναρμόδιος και ο ανεύθυνος στην Ελλάδα. Γενικά Δημόσιος Υπάλληλος δεν φέρει καμία ευθύνη ακόμα και αν  η υπηρεσία του ξοδεύει τα λεφτά των φορολογούμενων αλλά ακόμα και να πεθαίνει αυτός που θα έπρεπε να προστατέψει η υπηρεσία του μπροστά του. Αλλά για το ότι δεν μίλησε? Είναι σαν να μου λες τι έπρεπε να κάνουν οι εφοριακοί που δεν τα έπαιρναν σε Χαλκίδα, Πολεοδομία Ρόδου,Μυκόνου. ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ Η ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. Ομερτά επέλεξαν. Τέμπη, Μάτι και κάθε νεκρός στους δρόμους θα μπορούσε να είχε σωθεί αν δεν έκαναν ομερτά. 

3. Οι καθ'ύλην αρμόδιοι μπορούν να καλυφθούν πίσω από την ασχετοσύνη τους και από το ότι τους αλλάζουν θέσεις συνέχεια. Δεν νομίζω να μπορεί να το ισχυριστεί αυτό ούτε ο Σωτήρης, ούτε ο Πορφίριο, ούτε ο Τσαντίλας, ούτε ο Μαγκριώτης, ούτε ο Κορδαλής, ούτε ο Κυριακίδης και ούτε ο Ζιώτης. Ευθύνη 0%, γνώση 100%, και Ομερτά 100%. Μέχρι εδώ οκ. Όταν όμως η τσέπη είναι 100% αρχίζουν τα προβλήματα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κοίτα... Αν το πρόβλημά σου είναι ο Σωτήρης, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορώ να του ζητήσω -ευγενικά- να παραιτηθεί μπας και λυθούν τα προβλήματα του χ/κ Παρνασσού και το δικό σου.

Δεν είναι το πρόβλημά μου ο Σωτήρης. Το πρόβλημά μου είναι η το ψέμα και η ομερτά του χιονοδρομικού στην οποία πρώτος είναι ο Σωτήρης. Το πρόβλημά μου είναι οι επικινδυνότητα του Παρνασσού στην οποία πρώτος (δεύτερος ουσιαστικά) είναι ο Σπύρος. Οι υπόλοιποι δεν δήλωσαν μέλη του Συλλόγου οπότε βαριέμαι να γράφω ονομαστικά.

Ας μας πουν και οι υπόλοιποι πως ένιωσαν όταν έμαθαν ότι θα είναι κλειστός ο Ηρακλής Δεκέμβρη ενώ στήριξαν και ψήφισαν και ταξίδεψαν με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Σωτήρη που πριν πάρει τη θεσούλα...

Δεν θέλω από κανέναν να παραιτηθεί. Να κάνουν την δουλειά τους θέλω χωρίς ψέματα και χωρίς ομερτά. Η αλήθεια είναι ότι και να παραιτηθούν, χειρότεροι θα πάνε στις ίδιες θέσεις

SOFA.png.5b79a6d29e402c678df5fc3d821a6886.thumb.png.3a4d7140b5a1deca89770c62aafce319.png

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κάνα νέο από τον Ηρακλή ; 

Εδώ δεν παραιτείται κανείς;

Ούτε αυτός που έκανε την εισήγηση να μην επισκευαστεί , ούτε τα μέλη του ΔΣ που το δέχτηκαν , ούτε τα μέλη του ΔΣ που δεν εξασφάλισαν την χρηματοδότηση , ούτε καν η υπουργός που έλεγε ότι έρχεται το νέο λιφτ. 

Στα πόσα χρόνια χωρίς Ηρακλή καίγεται το χιονοδρομικό ;  Σε λίγο θα υπάρχουν παιδάκια που θα ρωτάνε τι είναι αυτό το ερείπιο εκεί αριστερά. 

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

27 minutes ago, vro said:

Ούτε αυτός που έκανε την εισήγηση να μην επισκευαστεί , ούτε τα μέλη του ΔΣ που το δέχτηκαν , ούτε τα μέλη του ΔΣ που δεν εξασφάλισαν την χρηματοδότηση , ούτε καν η υπουργός που έλεγε ότι έρχεται το νέο λιφτ. 

Στα πόσα χρόνια χωρίς Ηρακλή καίγεται το χιονοδρομικό ;  Σε λίγο θα υπάρχουν παιδάκια που θα ρωτάνε τι είναι αυτό το ερείπιο εκεί αριστερά. 

Έχει γίνει η εκταμίευση από το Υπουργείο προς την ΕΤΑΔ (άρα η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη) αλλά δεν φαίνεται πουθενά ποιος ανέλαβε τα τεύχη του διαγωνισμού ή αν έγινε ο διαγωνισμός ή αν θα γίνει διαπραγμάτευση ή ή ..... Πάντως, κοντός ψαλμός αλληλουία. Στις 2/6 είτε θα έχουν πέσει οι υπογραφές, είτε θα χαθούν τα λεφτά.

Και σε ποιο ελαφρές βλακείες της ΕΤΑΔ: μπορείς να μου πεις, λόγω οικογενειακής επιχείρησης, ποιος θα είναι τόσο χαζός να τους μισθώσει τα οχήματα (sub, αυτοκίνητα) που θέλουν για το ΧΚΠ

11 hours ago, aab said:

Έχει γίνει η εκταμίευση από το Υπουργείο προς την ΕΤΑΔ (άρα η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη) αλλά δεν φαίνεται πουθενά ποιος ανέλαβε τα τεύχη του διαγωνισμού ή αν έγινε ο διαγωνισμός ή αν θα γίνει διαπραγμάτευση ή ή ..... Πάντως, κοντός ψαλμός αλληλουία. Στις 2/6 είτε θα έχουν πέσει οι υπογραφές, είτε θα χαθούν τα λεφτά.

Και σε ποιο ελαφρές βλακείες της ΕΤΑΔ: μπορείς να μου πεις, λόγω οικογενειακής επιχείρησης, ποιος θα είναι τόσο χαζός να τους μισθώσει τα οχήματα (sub, αυτοκίνητα) που θέλουν για το ΧΚΠ

Έχεις την εκταμίευση στην Διαύγεια ; Δεν την βρίσκω .  Μόνο την αρχική έγκριση βρίσκω, αυτή που βγήκε με την σειρά καταθέσης. 

Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν ενστάσεις τις οποίες θα εξετάσει ο ίδιος ιδιώτης που έκανε τις αξιολογήσεις . 

Δεν έχω επαγγελματική η μετοχική σχέση με την εταιρία ενοικιάσεων. Παρατηρώ ότι ο σχετικός διαγωνισμός βγαίνει συνεχώς άγονος όπως και οι πιο πολλοί διαγωνισμοί της εταδ .  Ακόμα και εκείνος για τις βάρκες στο σπήλαιο Διρού . Άραγε σε τι βάρκες θα μπαίνουν οι τουρίστες φέτος ....πάμε και όπου βγει .

Κοίτα είναι γνωστή η μηχανή . Άγονος διαγωνισμός , απευθείας ανάθεση . Γιατί οι όροι είναι δρακόντειοι εις βάρος του μειοδότη . Επομένως πάμε στην απευθείας όπου τα πάντα όλα είναι σχετικά .  

14 hours ago, vro said:

Στα πόσα χρόνια χωρίς Ηρακλή καίγεται το χιονοδρομικό ; 

Νέος Ηρακλής μικρές πιθανότητες για λειτουργία Δεκέμβριο 2027. Ανάστηση υφιστάμενου μικρές πιθανότητες Δεκέμβριο 2026.

Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Hρώ Χατζηγεωργίου, Γρηγόρης Αναστασιάδης, Αντώνης Τουρκοχωρίτης, Αφοι Νουλίκα σε άριστη δημοσιουπαλλυλίστικη αναρμοδιότητα και δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος κατάφεραν το ακατόρθωτο. Γιατί να παραιτηθούνε? Όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Αν δούμε και τα εσωτερικά έγγραφα είμαι σίγουρος ότι είναι όλα "αναρμόδιος" γραμμένα.

Εδώ ήταν χαλασμένος ο Αίολος, επαναλαμβάνω ο Αίολος από Σεπτέβρη και το ανακοίνωσαν μια μέρα πριν ανοίξει το χιονοδρομικό.

Το χιονοδρομικό έχει ήδη καεί. 

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

3 hours ago, vro said:

Έχεις την εκταμίευση στην Διαύγεια ; Δεν την βρίσκω .  Μόνο την αρχική έγκριση βρίσκω, αυτή που βγήκε με την σειρά καταθέσης. 

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/Ε476465ΧΘΟ-ΘΚ9

Με αυτήν έγινε κατάθεση σε καταπιστευτικό λογαριασμό. Από εκεί, ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ μέχρι 2/6/2025 και υποβάλλουν αίτημα στις 3/6, θα αποδεσμευτούν τα χρήματα. Η προθεσμία 31/12/2025 είναι απόλυτη, δεν υπάρχει κανένας τρόπος παράτασης. Απολύτως κανένας (νόμιμος). Μετά τα λεφτά χάνονται.

• Like 1

Ήδη πολύς κόσμος έχει ξεγράψει την υπόθεση "Παρνασσός", αφήνει σπίτια που νοικιάζει σεζόν και όλα τα επακόλουθα.  Δεν είναι υπόθεση, τουλάχιστον 3 γνωστοί μου το αποφάσισαν. Μιλάμε για κόσμο που είναι "σταθερός" στο βουνό για χρόνια. Προς το παρόν όλα "θάβονται" επειδή κυκλοφορούν οι εικόνες από τα πάρτυ και την συγκυριακά γεμάτη Αράχωβα. Δεν λυπάμαι και κανέναν βέβαια, ήξεραν όλοι ακριβώς τί γινόταν και έκλειναν τα μάτια για την αρπαχτή.

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

κι εμεις Κωστα, ηρθαμε αρκετες φορες χωριό και μειναμε κατω

φετος μετα απο πολλά χρονια δεν τσουλησαμε ουτε μισο μετρο

LP3weby.jpg

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ?

Το 90% των χιονοδρόμων δεν ξέρει τα παρακάτω. Μάλιστα κάποιος τους «έχει πει» διάφορα πράγματα που δεν ισχύουν. Γιατί?

- Από το 2019 μέχρι το 2023, η τότε διοίκηση ΕΤΑΔ (Στέφανος Βλαστός) άφησε τον Ηρακλή με πολλά σημεία για συντήρηση, με τεχνικά επιτρεπτές αναβολές, της λογικής «το κάνουμε στο επόμενο σέρβις, γιατί πρέπει να γράψουμε κέρδη φέτος». Σε συνθήκες «ελληνικού μονοπωλίου» φυσικά η συντήρηση των αναβατήρων γενικότερα.
- Το 2022 ο πρώην Υπουργός Τουρισμού (Βασίλης Κικίλιας) με τον Νόμο 3739.2022 όριζε ότι πρέπει να πιστοποιηθούν οι αναβατήρες με κανονισμό μεταγενέστερο από την κατασκευή τους, χωρίς διευκρίνιση για τους παλαιότερους.

-Το 2023, τα ΕΤΑΔ ζήτησαν από τον μοναδικό προμηθευτή το κόστος, το οποίο φυσικά ήταν μεγάλο μετά από τόσα χρόνια.  Λογικό είναι ο προμηθευτής να πει: "τόσα χρόνια κάνανε οικονομίες. Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι να αφήσουν τον Ηρακλή κλειστό, θα πληρώσουν ακριβά".

-Τα ΕΤΑΔ ρώτησαν  "Να το πληρώσουμε το μεγάλο κόστος. Θα δουλέψει σίγουρα ο Ηρακλής?". ΟΧΙ, γιατί χρειαζόταν την διευκρίνηση ο Νόμος Κικίλια. Έγιναν οι εκλογές του 2023 νέοι Υπουργοί, φεύγει ο Βλαστός από τα ΕΤΑΔ.

-Δεκέμβρη του 2023, ήρθε η διευκρίνηση από τη νέα Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη με το 2274/2023. Όλα τα λιφτ στην Ελλάδα πήραν άδεια τελευταία στιγμή και άνοιξαν με «Ελληνικές» μεθόδους. Κάποια πήραν άδεια αργότερα, κάποια είναι ακόμα κλειστά. Ο Ηρακλής ασυντήρητος έμεινε κλειστός. Αν τον είχαν συντηρήσει θα λειτουργούσε.
- Όλη η περιοχή πέριξ του Χιονοδρομικού και όποιος ασχολούταν με τη χιονοδρομία γνώριζε ότι ο Ηρακλής δεν θα λειτουργούσε.
Κάποιοι το γνώριζαν χρόνια πριν, κάποιοι το γνώριζαν μήνες. Όμως το Ελληνικό Ίντερνετ είχε μόνο σε ένα σημείο (snowclub) την πληροφορία. Αφήσανε χιονοδρόμους ανίδεους για τα τεκτενόμενα να νοικιάσουν με σεζόν σπίτια, να οργανώσουν διακοπές, να αγοράσουν εξοπλισμούς κλπ. Κανένας δεν έκανε τίποτα. Ομερτά.
-05 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωσαν τα ΕΤΑΔ το κλείσιμο του Ηρακλή σε ανακοίνωση με την αιτιολογία "βάση του γενικού απαλλακτικού κανονισμού κρίθηκε απαραίτητο να μην τεθεί σε λειτουργία, Ο γενικός απαλλακτικός κανονισμός δεν γράφει κάτι τέτοιο. ". Οξύμωρος βέβαια ο τίτλος της εν λόγω ανακοίνωσης "Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Παρνασσού».
-Τον Δεκέμβριο τους 2023 κανένας δεν είχε φροντίσει την αντικατάσταση. Ακόμα χειρότερα ΔΕΝ έλαβαν απόφαση να γίνει η συντήρηση. Αποσπασματικές κινήσεις για Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα εγκρίθηκαν τον Δεκέμβρη του 2024.

-Φεβρουάριο 2025 που είναι ο διαγωνισμός? Δεν προλαβαίνει να εγκατασταθεί ο αναβατήρας το καλοκαίρι του 2025 και αρχίζουμε και κινδυνεύουμε να χαθεί και το καλοκαίρι του 2026. Σκι στον Ηρακλή 2028 πάλι?

-Εδώ και 23 χρόνια κάνατε σκι στον Ηρακλή χάρη στις υπερπροσπάθειες και το μεράκι αρκετών στελεχών του χιονοδρομικού να κρατήσουν σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, ασφαλέστατο ένα παλαιό λιφτ με συντήρηση «ΕΤΑΔ». Βλέπατε κάθε μέρα κρεμασμένους συντηρητές στις κολώνες να ξεπαγώνουν. Εκτός από τη μεγάλη τραμπάλα του 2008, έχουν γίνει και άλλα περιστατικά όπου η ζωή μας κινδύνεψε. Και έχουν γίνει και πολλές μέρες που ΔΕΝ δούλεψε γιατί δεν ήταν ασφαλές.

-Όλα έγιναν επειδή τα ΕΤΑΔ δεν άκουσαν τα στελέχη του χιονοδρομικού ως προς την σωστή συντήρηση.  Με πατέντες δούλευε. Ευτυχώς που έχουμε μηχανικάρες στο χιονοδρομικό και σε όλες τις περιπτώσεις δούλεψαν οι ασφάλειες. Σε πολλές περιπτώσεις είπαν «δεν είναι ασφαλές, δεν ανοίγει ο Ηρακλής» και ας φωνάζαμε κακώς οι χιονοδρόμοι.  Στα ΕΤΑΔ έχουμε καρεκλοκένταυρους που πίεζαν να ανοίξει.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα?

-Επαναλειτουργία υφιστάμενου Ηρακλή: Κόστος προσφορών: 1.200.000ευρώ. Πραγματικό κόστος πολύ λιγότερο. χρόνια θα είναι σαν καινούργιος.

-Αγορά νέου Ηρακλή 10.000.000 ευρώ. Θα σχεδιαστεί από τις υπερμηχανικάρες των ΕΤΑΔ που σχεδίασαν και έχτισαν χωρίς γκαράζ τα 32.000.000 ευρώ με μόνιμες πλέον βλάβες στα combi?  Ή από αυτούς που σχεδίασαν των Καλαβρύτων 20.000.000 ευρώ στα ζεστά γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα?  Αν τον σχεδιάσουν αυτοί θα παραμένει κλειστός πολλές ημέρες το χρόνο από παγοποίηση και αέρα και δεν θα μπορεί να δουλέψει με πάνω από 1200-1800 άτομα την ώρα, όπως συμβαίνει με τα combi και τη Στύγα. Αν σχεδιαστεί από οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που έχει δουλέψει στην κορφή του Ηρακλή με χιονοθύελλα, θα κοστίσει πολύ λιγότερο και θα δουλεύει με 2500 άτομα την ώρα όπως ο παλιός.

Ως πότε στην Ελλάδα θα σχεδιάζουν λιφτ και χιονοδρομικά ο ΟΦΥΠΕΚΑ, οι Δασάρχες, τα ΕΤΑΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι χωρίς να έχουν ιδέα από σκι? Ως πότε θα επικρατεί Ομερτά για τα Χιονοδρομικά στην Ελλάδα?

Τα 50.000.000 ευρώ που έρχονται θα τα κάνουμε roller coaster στα 3-5 Πηγάδια, στο Καρπενήσι, λιφτάρες στον Λαιλιά και τεχνητό στο Σέλι?

Από τα 100 πράγματα που κάνουν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου (όχι μόνο αυτά των Άλπεων), γιατί δεν κάνουμε σχεδόν κανένα στα Ελληνικά? Μήπως να τα πιάσουμε ένα-ένα?

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

1 hour ago, ΜΙΚ said:

Από τα 100 πράγματα που κάνουν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου (όχι μόνο αυτά των Άλπεων), γιατί δεν κάνουμε σχεδόν κανένα στα Ελληνικά?

Διότι είναι στην Ελλάδα.

Practice makes perfect

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους 

1.η εκμετάλλευση ανήκει στο δημοσιο

2. το δασαρχείο είναι πιο ισχυρό από το κράτος 

3. δεν δύναται η δυνατότητα επέκτασης του χιονοδρομικού πεδίου 

4. Δεν υπάρχει τεχνητή χιονόπτωση 

5. δεν υπάρχει δωρεάν μεταφορά από Αραχωβα και Αμφίκλεια με ski bus με αποτέλεσμα με λίγο χιονι να μπλοκάρουν οι δρόμοι 

6. δεν δίνουν  άδειες να φτιαχθούν ski in ski out ξενοδοχεία που με την σειρά τους θα φέρουν κόσμο υψηλότερου οικονομικού επιπέδου 

7. δεν υπάρχει νυκτερινό σκι σε σταθερή ημέρα όπως στα περισσότερα ΧΚ 

8. δεν Υπάρχει στην ουσία σαλέ για να σταματήσεις το σκι κάποια ώρα της ημέρας ( εννοειται με δωρεάν καθίσματα και τραπέζια ) και να έχεις ένα ελαφρύ γεύμα 

9. δεν γνωρίζεις πόσες πίστες θα λειτουργούν 

10. Και άπειρα άλλα πράγματα που σε στέλνουν στα χιονοδρομικά των Άλπεων γιατί το σκι πρώτα από όλα είναι διασκέδαση και μετά άθλημα . Γιατί δεν πας για αγγαρεία πας να περάσεις καλά στα πλαίσια διακοπών. Για αυτό αρκετοί προτιμούν δύο βδομαδες στις Άλπεις από μια σεζόν στην Ελλάδα. 

11. Αφήνω τελευταίο το μέγεθος του χιονοδρομικού γιατί αυτό εν μέρει είναι δεδομένο 

Edited by gatz
  • Like 2

Επίσης προτεραιότητα έχουν οι επισκέπτες και όχι οι χιονοδρόμοι 

• Like 3

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Το θέμα του Ηρακλή……έχω την άποψη ότι υπερβάλουμε .. ε δε είναι και την Μαριόλης το σεγκούνι , δεν βλέπω να διαμαρτυρόμαστε για την Φτερόλακα δεν βλέπω να ασχολούμαστε με την 6 και την 7 που έχουν υποβαθμιστεί που είναι και το μόνο αξιόλογο που έχει μέχρι στιγμής ο Παρνασσός και όχι μόνο αλλά μπα μπλα ….για την κελάρια ,ας τα παρατήσουμε και ας ασχοληθούμε με την φτερολακα .οπού και να κάνεις αξιόλογο σκι και άδειο σαλέ έχει .

Νομίζω ότι πρέπει να κλείσει και η 7 να μην έρχεται κόσμος στην φτερό . 

Ευτυχώς σε λίγο θα κλείσει και ο δρόμος για το σαλέ  , αφού θα πέσει, και θα  έρχεται όλο και λιγότερος κόσμος .

Μήπως θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα λιφτ και να κάνουν σκι μόνο όσοι έχουν φώκιες ;

Την τελευταία τριετία με τον κλειστό Ηρακλή η Σάρα και η Μάρα έρχονται φτερό κυρίως γιατί νομίζουν ότι θα έχει και άλλα ανοιχτά λιφτ από εκεί . 

Με τον κλειστό Ηρακλή έχω φτιάξει και φυσική κατάσταση ο σαπιοκοιλιας αφού μόνο και μόνο για να τραβερσάρεις στην περιφερειακή ρίχνεις σπρώξιμο. Άσε που άμα θες να κάνεις και καλό σκι πέφτεις χαμηλά και έχει και μετά ανέβασμα πάλι. 

Με τον κόσμο που έρχεται στην φτερό κατά λάθος, αν δυστυχώς ειναι ανοιχτός και ο Δίας ( ευτυχώς σπάνια ) τελειώνουν και τα απεραστα  νωρίς και έχουμε και τους γκρινιάρηδες να μας τα σπάνε ( χελμπεντ και σια) .

Νομίζω το επόμενο βήμα ειναι να κλείσει και τό συνδετικό . Ολοταχώς προς τα πίσω , όταν δεν υπήρχε η σύνδεση .

Με τους σανιδαδες δεν έχω πρόβλημα , σπάνε τα σανίδια τους στο ρέμα , στον τυριά και στο secret ( το μάθανε και στην Αράχωβα , τόσο secret πια ) ....

Ο νίκελ πάλι κάνει με μανία τις καμινάδες της 14 ( κυρίως γιατί ο Δίας είναι κλειστός και δεν περπατάει)  οπότε και με αυτόν δεν έχω πρόβλημα , δεν μου αρέσει το σλάλομ άναμεσα σε πέτρες . 

Θα έχω να λέω στα παιδιά μου , θυμάστε που το καλύτερο χιόνι ήτανε στα απάτητα του Ηρακλή ; Θυμάστε; 

Edited by vro
  • Like 1
  • Haha 1
  • Love 1

43 minutes ago, vaggelis said:

Το θέμα του Ηρακλή……έχω την άποψη ότι υπερβάλουμε .. ε δε είναι και την Μαριόλης το σεγκούνι , δεν βλέπω να διαμαρτυρόμαστε για την Φτερόλακα δεν βλέπω να ασχολούμαστε με την 6 και την 7 που έχουν υποβαθμιστεί που είναι και το μόνο αξιόλογο που έχει μέχρι στιγμής ο Παρνασσός και όχι μόνο αλλά μπα μπλα ….για την κελάρια ,ας τα παρατήσουμε και ας ασχοληθούμε με την φτερολακα .οπού και να κάνεις αξιόλογο σκι και άδειο σαλέ έχει .

Τι να κάνουμε που ο περισσότερος κόσμος προτιμάει τα Κελλαρια ;;;; Και ειδικά οι καινούργιοι στο σκι στην Φτερόλακα πέραν της 10&14 δύσκολα θα πάνε στην 6 άρα ……..

ο Ηρακλής ήταν πάνω από το μισό χιονοδρομικό σαν επιλογή 

Edited by gatz

Το θέμα δεν είναι τι προτιμάει ο περισσότερος κόσμος, αλλά ότι  το χιονοδρομικό που είναι ούτως ή άλλως μικρό, δουλεύει με ένα κλάσμα του διαθέσιμου πεδίου του. 

παίρνουμε το μικρό, το κάνουμε ακόμα πιο μικρό και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πατάει κανείς καθημερινή ή για πάνω από δύο συνεχόμενες μέρες. 

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Φυσικά και ο κόσμος πηγαίνει κελάρια και καλά κάνει και άνοιγμα έχει και ωραίο χιόνι και θα σε δουν και θα δεις ,αλλά ο Ηρακλής μας τελείωσε δεν ξέρω εάν είναι προσωρινό που αυτό θέλω να πιστεύω ή  μόνιμο που απευχόμαστε… αλλά για τον Παρνασσό σαν σύνολο το λιγότερο είναι ότι δεν λειτουργεί ο Ηρακλής, εδώ ένα χιονοδρομικό που φτιάχτηκε και μας γέμισε όνειρα ότι επιτέλους δεν θα κάνει σκι μόνο η άρχουσα τάξη από Αθήνα ,έχει πλέον παραδοθεί σε παραλιακό Αθηναϊκό μπουζουξίδικο, τα σαλέ είναι ύποπτα για να μην πούμε τα χειρότερα, για την κατάσταση που επικρατεί στη φτερολακα σου δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι κάτι απόκοσμο ,το δε άλλοτε όμορφο σαλέ κανονικά πρέπει το υγειονομικό να το σφραγίσει, πραγματικά η 7 δεν έχει λόγο ύπαρξης , όπως δεν υπάρχει λόγος και υπάρξεις όλων των χιονοδρομικών στη χώρα μας είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να πεταχτούμε μέχρι Αλπεις όπως υποστηρίζει και ο σύλλογος ,γιατί το ελληνικό δημόσιο να πετά λεφτά για τον Ηρακλή  , δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι καλύτερο να συμβεί στον Παρνασσό είναι αυτό που λένε η Μύκονος του χειμώνα Με ή χωρίς Ηρακλή με ή χωρίς την 6 ή 7 , για κάποιους ρομαντικούς υπάρχουν και οι φώκιες….. 

Καθιστε να δουμε μηπως αγορασε τον παρννασο κανενας αμερικανος 

Μια και τον ειχαν μαζι    με καιμακ  για πωλήσει σε εκδηλωση αμερικανικης αγορας ..

Οποτε δεν βλεπω να γινετε τιποτα καινουργιο .

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Πάντως εγώ για την 7 πλάκα έκανα . 

Τελικά ηλεκτρονικά γίνεται ο διαγωνισμός για τα 10 που δεν είναι 10.

Το Σέλι επειδή είναι ΝΠΔΔ μπαίνει υποχρεωτικά στην Διαύγεια . Η εταδ δεν έχει νομική  υποχρέωση  παρά μόνο εταιρική πολιτική να τα ανεβάζει στην ιστοσελίδα της . 

Επειδή διάβασα και για δασαρχεία και οφυπεκα που ταχα δεν αφήνουν, μια χαρά πήρε περιβαλλοντικούς όρους το χιονοδρομικό στο Περτούλι μέσα στο δάσος και για επέκταση όπως και στον λαι Λία . Πιο δάσος δεν γίνεται και στα δύο. 

Το ότι ερίζουν νομέας ( πανεπιστήμιο ) με ενοικιαστή (δημοτική επιχείρηση χιονοδρομικού ) είναι άλλου τρελού παπά βαγγέλιο .

Screenshot_2025-05-17-01-13-50-223_com.android.chrome.jpg

Edited by vro
  • Like 1

10 hours ago, vro said:

Το ότι ερίζουν νομέας ( πανεπιστήμιο ) με ενοικιαστή (δημοτική επιχείρηση χιονοδρομικού ) είναι άλλου τρελού παπά βαγγέλιο .

Το θέμα διευθετήθηκε.

Practice makes perfect