Jump to content
pka

Τεχνητή πίστα σκι δίπλα στο καταφύγιο της Στρογγούλας στα Τζουμέρκα

Recommended Posts

Άραγε συνδέεται με το θέμα που έβαλε ο vro για τη τουριστική ανάπτυξη καταφυγίων και χιονοδρομικών σε όμορα οικόπεδα; 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για ένα αίσχος. 

2 hours ago, pka said:

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για ένα αίσχος. 

Έχει κάποιος δει το όλο εγχείρημα.? O Vro  θα γνωριζει , παρατηρώ ότι υπάρχει και ένα εγκαταλελειμμένο γήπεδο …..

Γιατί πήγαν και το έκαναν πάνω στο βουνό και όχι κοντά σε κάποια πόλη; Αφού ο σκοπός είναι το κέρδος, έτσι δεν είναι; Δηλαδή τι; Το έκαναν για ορειβάτες, πεζοπόρους ; H Θα πάει κάποιος μέχρι εκεί μόνο και μόνο γι’ αυτό; Ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο εκεί κοντά;

Snow is on my D.N.A.

Γενικώς, πολλά περίεργα με το συγκεκριμένο καταφύγιο.

Έχουν πέσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια (μετά το 2019). Μπορεί κανείς να παρατηρήσεις παρεμβάσεις  όπως πέτρα εκεί που υπήρχε σοβάς, νέοι όγκοι (αίθουσα καφέ), αλλαγή διακόσμησης, κ.α. 

Έχει συμφωνήσει σχετικά η ΕΟΟΑ; Η πολεοδομία έδωσε άδεια ; Δεν φαίνεται κάτι σχετικό στη διαύγεια. Πάντως πλέον δεν μοιάζει ορειβατικό καταφύγιο (σαν αυτά που ξέρω εγώ, τουλάχιστον).

Και στο ειδικότερο θέμα της πλαστικής πίστας: γιατί σκεπαστός διάδρομος;

Πάντως, το επισκέπτεται πολύς κόσμος για καφέ.

Δυστυχώς τα Τζουμέρκα πληρώνουν μια στρεβλή "ανάπτυξη" με ευθύνη και μερικών που μιλάνε για ορειβασία και εναέρια  διάσωση. 

Τα λεφτά που έχουν πεταχτεί χωρίς κανένα αποτέλεσμα την 20ετια που πέρασε είναι απίστευτα. 

Η ιστορία άρχισε με τα leader που κάναν ξενοδόχους τους δημοσίους υπαλλήλους των Ιωαννίνων , συνέχισε με τα προγράμματα της ΕΕ που κάναν τις χασαποταβέρνες γκουρμέ πανάκριβα εστιατόρια , στο ενδιάμεσο μιλάμε για επιδοτούμενη οδοποιία μέχρι την βάση της κακαρδίτσας , άπειρη επιδότηση για γελαδια που δεν δούλεψε , ορεινό τρέξιμο, δασικά χωριά , γκλαμπιγκ απίστευτης κακόγουστιας , επιδότηση στην επιδότηση .....

Αποτέλεσμα ερήμωση , ψάχνεις να βρεις άνθρωπο εκτός σαββατοκύριακου , πανάκριβα όλα , υποδομές που καταρρέουν , ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα δηλαδή . 

Απλά επειδή ο τόπος ΗΤΑΝ μαγικός κάποτε , πονάει πολύ. 

• Like 1
  • Sad 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Συγχωριανέ, μου έφερες δύο εικόνες στο νου:

Μιαν άλλη εποχή (πριν το 2009) έτερος συγχωριανός (και φίλος) αποφάσισε να ανοίξει ξενοδοχείο στο Καϊμάκ. Ανώτερος υπάλληλος της ΕΕ ο αδελφός του, πήρε και μια επιδότηση. Δεν ήξερε τίποτα από βουνό αλλά, με την λογική ότι είναι η Αράχωβα του Βορρά, μάζεψε διάφορους γκουρμέ μαγείρους. Κάποια μέρα, ρίχνει χιόνι, αέρα κλπ και μαζεύεται κόσμος στο εστιατόριο του ξενοδοχείου - όλοι πεινασμένοι. Τι έχεις να φάμε; σουβλάκι από ζαρκάδι! Το ξενοδοχείο πλέον δεν λειτουργεί.

Φέτος ήταν για επαγγελματικούς λόγους ο γιός μου στη Θεσσαλονίκη. Ανέβηκα κι εγώ με σκοπό, μεταξύ άλλων, να του δείξω το Σέλι και να του εξηγήσω τις σχετικές νεανικές μνήμες. Όλα καλά, μέχρι που ρωτάω στο ΧΚ αν υπάρχει ακόμα ένα εστιατόριο που πήγαινα με τον δικό μου πατέρα στη Βέροια. Η απάντηση: βεβαίως, είναι γκουρμέ μαγαζί!!! Στη Βέροια! Γκουρμέ! Περιττό να πω ότι απέφυγα να ταράξω τις μνήμες μου.

Κάθε χιονοδρόμος με στοιχειώδη εμπειρία γνωρίζει πως οι πλαστικές πίστες είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια προσομοίωσης , παταγωδης...

Περισσότερο λειτουργικό είναι ένα  video game στο σαλόνι σου.

Οι προτάσεις για τεχνητή πίστα σε μια ορεινή πλάγια 100 μέτρων πχ , δίπλα σε σαλέ , είναι πρότασης αρπαγής επιχορηγήσεων , υπερτιμολογησεων κτλ που εν τέλει συνηστα στην γνωστή  αρρωστημένη νοοτροπία. 

Δεν ξέρω γιατί γράφω το αυτονόητο , ξέρω γω ; Λόγω μοτίβου έκφρασης μπροστά στην ελληνική @#$% ματαιότητα ...; Μπορεί. 

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Όσον αφορά τις πλαστικές πίστες, δεν έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά, αλλά στο Facebook μου έρχονται που και που ανακοινώσεις από κάτι παρόμοιο σε μια πόλη στην Ιταλία. Εγώ για προπόνηση δεν το βρίσκω άσχημο. Τώρα αν έχει τούμπα κλπ, δεν ξέρω.

Snow is on my D.N.A.

On 7/11/2025 at 4:46 PM, vro said:

Δυστυχώς τα Τζουμέρκα πληρώνουν μια στρεβλή "ανάπτυξη" με ευθύνη και μερικών που μιλάνε για ορειβασία και εναέρια  διάσωση. 

Τα λεφτά που έχουν πεταχτεί χωρίς κανένα αποτέλεσμα την 20ετια που πέρασε είναι απίστευτα. 

Η ιστορία άρχισε με τα leader που κάναν ξενοδόχους τους δημοσίους υπαλλήλους των Ιωαννίνων , συνέχισε με τα προγράμματα της ΕΕ που κάναν τις χασαποταβέρνες γκουρμέ πανάκριβα εστιατόρια , στο ενδιάμεσο μιλάμε για επιδοτούμενη οδοποιία μέχρι την βάση της κακαρδίτσας , άπειρη επιδότηση για γελαδια που δεν δούλεψε , ορεινό τρέξιμο, δασικά χωριά , γκλαμπιγκ απίστευτης κακόγουστιας , επιδότηση στην επιδότηση .....

Αποτέλεσμα ερήμωση , ψάχνεις να βρεις άνθρωπο εκτός σαββατοκύριακου , πανάκριβα όλα , υποδομές που καταρρέουν , ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα δηλαδή . 

Απλά επειδή ο τόπος ΗΤΑΝ μαγικός κάποτε , πονάει πολύ. 

Έτσι ήταν και στα Γρεβενά εκείνη την εποχή. Δεν νομίζω ότι έγινε μόνο στα Γιάννενα. Ίσως σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.

Snow is on my D.N.A.

Οι πλαστικές πίστες είναι και επικίνδυνες , για ρήξεις σε γόνατα , από πτώσεις κτλ 

Να το πούμε κι αυτό. 

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

1 minute ago, pka said:

Μια ομορφιά 😁

Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω την ιδέα κακή.  η τοποθεσία είναι εντελώς λάθος.
Αν κάποιος δει στο Facebook  της Neverplast, υπάρχουν πάρα πολλές παρόμοιες εγκαταστάσεις.
Αλλά είτε βρίσκονται σε αστικές περιοχές (k kala), είτε μέσα σε υπάρχοντα χιονοδρομικά κέντρα.
Όχι απλά έτσι, να πάμε σε ένα βουνό και να στρώσουμε μια πλαστική πίστα...
Το ιδανικό θα ήταν να την είχα στον κήπο μου 😀

Snow is on my D.N.A.

Ιδανικά σε περιαστικό πράσινο , προσβάσιμη με μέσα μαζικης μεταφοράς .

Εφιάλτης θα ειναι η συντήρηση αλλά λεφτά υπάρχουν. 

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Δεν θα με ενοχλούσε αισθητικά ΑΝ ήταν καλή προσμοίωση. Αλλά ΔΕΝ είναι. Πρακτικά είναι πολύ άσχετο αυτό με την χιονοδρομία...

Sneak peek* από τη δοκιμαστική κατάβαση στην πίστα σκι της Neveplast από τη Monte Noulikas, στα Βόρεια Τζουμέρκα!
⛷ Το νέο πάρκο δραστηριοτήτων ετοιμάζεται να ανοίξει! Σκι, snowboard και tubing 365 μέρες τον χρόνο! 

https://www.facebook.com/reel/1185637833309963

* που λέμε στα Τζουμέρκα...

Practice makes perfect