Jump to content
Sign in to follow this  
costassub

Πότε τοποθετούν οι Έλληνες αλυσίδες στα ΙΧ και πούλμαν?

Recommended Posts

ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Σ/Κ(ΕΨΑΧΝΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΣΚΙΕΡ ΜΕ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ ΣΤΧ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΜΥΩΠΙΑ) ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ)ΟΤΙ

¨Α)ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ,ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΞΩ,

Β)ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ,

.ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΤΟ ΣΚΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΤΟΣΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΩΩΩΤΟΟΟ ΨΑΞΙΜΟ ΘΕΣΗΣ ΠΑΡΚΙΝ,ΟΣΟ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΙΧ ΚΑΙ,ΠΟΥΛΜΑΝ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 5-6 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ,ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΛΛΗΣΕ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΓΩ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΝΕ 'ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ' ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΕΥΡΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ?ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΙ?(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΕΩΣ Χ/Κ ΜΙΑ ΩΡΑ)ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ΚΑΠΟΙΟΣ (αστυνομικός, υπάλληλος του Χ/Κ) να τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ την άνοδο σε σημείο ανοικτό ΠΡΙΝ από αυτό που χρειάζονται οι αλυσίδες, και να επιτρέπει να συνεχίζουν αυτοκίνητα που ΦΟΡΑΝΕ αλυσίδες...

 

Επίσης γιατί ΟΛΟΙ μας οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ οδηγοί ΧΕΡΑΔΕΣ, νομίζουμε ότι ο δρόμος είναι το χωράφι του παππού μας, και το οργώνουμε αντιστοίχως...


R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΙ?

 

Μέχρι να καταλάβουμε οτι αυτο το απέραντο μπουγέλο (sic) που λέγεται Ελλάντα (πάλι sic) σώζεται μόνο με εγχείρηση...


Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πότε τοποθετούν οι Έλληνες αλυσίδες στα ΙΧ και πούλμαν?

 

Οταν κολλησουν και δε παει αλλο χωρις αλυσιδες, οσοι δεν εχουν σπινιαρουν βριζουν μπλοκαρουν το δρομο μεχρι να κανουν αναστροφη και να πανε να βρουν τον Express Service που εχει στησει το φορτηγακι του με της αλυσιδες στο καπω και τους περιμενει να τους τα παρει διπλα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν δυο σ/κ ανέβηκα Καλαβ….. (σσσς ησυχία μην μας ακούσουν) ένα Cherokee με δασκάλους του ski θεώρησε ότι αφού είναι 4χ16 θα ανέβει το αποτέλεσμα ήταν ότι λύγο ποιο πάνω κόλλησε , όλα καλά μέχρι εδώ θα μου πείτε και τι θέλεις δηλαδή??????

 

Τι θέλω !!????!!????

 

ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ 4Χ16 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΚΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ???????


Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδία κει ποιός σας είπε ότι όλοι όσοι ανεβαίνουν στα χιόνια πρώτον έχουν αλυσίδες μαζί τους ( γι αυτό θησαυρίζει η Express -Service) και κυριώτερο πόσοι απ αυτούς που τις έχουν μαζί τους ξέρουν και να τις τοποθετούν :):shock::shock:

Έχει τύχει άπειρες φορές να βλέπω αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και τους οδηγούς +επιβάτες να έχουν στήσει συμβούλιο πάνω από τις οδηγίες για να βγάλουν άκρη για το τί πρέπει να κάνουν.

Έτσι λοιπόν πολύς κόσμος αποφεύγει να βάλει τις αλυσίδες ,που για κάποιον που το έχει κάνει μερικές φορές δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά, με την ελπίδα ότι έλα μωρέ μπορεί και να μας βγάλει και να μη χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε για καμιά ωρίτσα.


Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα εχουμε χιλιογραψει αυτα. ΟΚ, καποιοι αισθανονται χεραδες και

αφηνουν τις αλυσιδες για τους ... φλωρους. Οπως και αρχιζουν τις

τυφλες προσπερασεις (αυτο ισχυει για πολλους απο την συμπαθη

ταξη των 4x4κινητων) για να προλαβουν να φτασουν 5 λεπτα νωριτερα.

Ποιανου ρολου ομως ειναι να μας προστατεψει απο τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ ?

Το βρηκατε, της τροχαιας.

Και τι κανει η τροχαια για αυτο ?

Παλι το βρηκατε (δεν το γραφω γιατι οταν μιλαμε δημοσια δεν πρεπει να

λεμε κακα λογια).

Σπυρος


temporary info: Σπύρος Καββαδίας

Share this post


Link to post
Share on other sites
   Και τι κανει η τροχαια για αυτο ?  

 

Tις ώρες που θα έπρεπε να γίνεται εκτίμηση του δρόμου εννοείς για να αποφασίσει σε ποια σημεία θα τοποθετήσουν οι ανεύθυνοι Έλληνες πολίτες αλυσίδες :?:

 

Προστατεύει τα σκυλάδικα και τα στριπτιζάδικα περιοχής Παρνασσού για την οποία γνωρίζω. Και συγκεκρημένα κατά τις 6 που θα έπρεπε η αναγνώριση της κατάστασης του δρόμου να ξεκινά έχει πάρει την καλλυτερη Ρωσίδα για "εξακρίβωση"

 

Οπότε οι ανεύθυνοι Έλληνες πολίτες βάζουν αλυσίδες όταν γουστάρουν (αν γουστάρουν) και όχι όταν πρέπει


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μέχρι να καταλάβουμε οτι αυτο το απέραντο μπουγέλο (sic) που λέγεται Ελλάντα  (πάλι sic)  σώζεται μόνο με εγχείρηση...

 

Αριστομένη νομίζω ότι την χώρα της οποίας είσαι πολίτης δεν επιτρέπεται να την αποκαλείς μπουρδέλο. Και αυτό με την εγχείρηση το είπε και κάποιος γαλονάς πριν από 38 χρόνια και την κατάσταση την έκανε τρις χειρότερη.

 

Η Ελλάδα σαν χώρα δεν είναι μπουρδέλο, μπουρδέλο είναι η κατάσταση που φτιάχνουμε εμείς που ζούμε εδώ με την άγνοια μας την αδιαφορία μας και την ανοχή μας απένταντι σε όλους τις συμπαθείς φυλές που βλέπουμε σε βουνά παραλίες κλπ.

 

Για να αναφέρω μερικές φυλές

 

οδηγοί 4x4 που πάει μόνο με τις πάντες

οδηγοί με πισοκούνες που ανεβαίνουν χωρίς αλυσίδες ή τις βάζουν μπροστά για να έχουν τιμόνι

οδηγοί της Κυριακής που σε γράφουν στα αχαμνά τους για να παίξουν τα κουτσούβελα με το χιόνι

 

και άλλες και άλλες

 

ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

κανένας άλλος

 

Χρίστος


...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο, Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα είναι ενα απέραντο μπουγέλο διότι ο κάθε ένας που ζεί σε αυτή τη χώρα μπορεί να κάνει ότι του περνάει απο το μυαλό χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, διότι πολύ απλά δεν τον αγγίζουν αυτές και τις περισσότερες φορές την σκαπουλάρει ανέτως...

 

δηλαδή αν έλεγα κάτι που έχει ειπωθεί εκατομύρια φορές, όπως το "η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο" ή το "η Ελλάδα είναι μπανανία" δεν θα συμφωνούσες; (ρητορική ερώτηση). Αν ενοχλείσαι απο τον χαρακτηρισμό τότε οκ, απλά εγώ τον θεωρώ ακρως ενδεικτικό της κατάστασης της κοινωνίας μας...

 

Όσον αφορά τον όρο εγχείρηση, φυσικά και δεν αναφέρομαι σε χουντα ώς κεντρική διοίκηση. Αλλά σκέψου, όσον αφορά τις φυλές που ανέφερες, μία τιμωρία με ανάκληση διπλώματος επ' αορίστου για παράδειγμα, όσο φασιστική και να φαίνεται, δέν θα βελτίωνε την κατάσταση;


Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ψαχνετε την τροχαια να επιβαλλει ταξη στον δρομο για το χιονοδρομικο. Απορειτε με την ανευθυνοτητα των οδηγων και γιατι δεν βαζουν αλυσιδες. Ο Χρηστος το εθεσε σωστα. Εμεις δημιουργουμε την κατασταση αυτη και οχι το κρατος. Απο την αλλη πλευρα Χρηστο το κρατος ποιος ειναι? Παλι εμεις.

 

Εδω μπλοκαρουνε του πιο κεντρικους δρομους επιμενοντας να στριβουν αριστερα οπου υπαρχει απαγορευτικη πινακιδα για αυτο. Σχηματιζουν μαλιστα και ουρα οι παναθλιοι τυποι, και εγω ο ηλιθιος που ειμαι 5 αυτοκινητα πισω, βρισκω μπροστα μου το κοκκινο φαναρι, διοτι οι παραβατες εχουν κλεισει την διασταυρωση.

 

Η οταν υπαρχει φαναρι για αριστερη στροφη, σχηματιζεται διπλη σειρα απο εξυπνους, και μεταξυ αυτων και λεωφορεια, και σχολικα αλλα και περιπολικα.

 

Τι ειπες Σπυρο Καβαδια για την παρουσια της Τροχαιας ? Που? στον δρομο για το Χιονοδρομικο?

 

Ασ μην κανουμε συνειρμους περι χουντας κλπ, οταν η αγανακτηση μπουκωνει το μυαλο του ανθρωπου.

 

Απο Διοικηση πασχει ο τοπος σε ολα τα επιπεδα και σε ολες τις υπηρεσιες. Αυτοι που τοπθετουνται επικφαλεις Διοικησεων ας μην ξεχναμε ειναι δικα μας παιδια. Απο τα δικα μας σχολεια βγηκανε, απο Ελληνικες οικογενειες μεγαλωσανε. (Να μην θιξω και το θεμα σε ποιες εκκλησιες πηγαινανε και απο ποια δικαστηρια δικαζοταν).

 

Ποιος διαολος ονομασε "δασκαλους" το πεντε μαστουρνοβλαχους? Επειδη φορανε την στολη? Αυτοι δεν ειναι που κανεις τις μεγαλυτερες παραβιασεις στις ουρες των λιφτς? Κατα τα αλλα οδηγουν και Τσεροκια.

 

Το προβλημα ειναι τοσο βαθυ, που μονο τολμηρες και βαθειες τομες θα επιφερουν καποτε αλλαγες. Η βαθεια τομη ομως παραπεμπει και σε "εγχειρηση". Αλλα τα παντα πρεπει να τα κανουμε εμεις και να ξεκιναμε δινοντας το παραδειγμα.

 

Αν προτεινα να βγαλουμε φωτογραφιες των παρανομουντων οι οποιοι και θετουν σε κινδυνο την ζωη μας η μια λιστα με τους αριθμους κυκλοφοριας των αυτοκινητων την οποια να παραδιδαμε στην τροχαια, υπογεγραμμενη με τα στοιχεια μας, δεν θα ξεσηκονωταν το συμπαν να με κατηγορησει για "παραβιαση προσωπικων δεδομενων" η για ρουφιανια η ..... η .....

 

Εδω εγκειται το προβλημα. ΠΑΙΔΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Πως διαολο τα εχουμε καταφερει ετσι και ειμαστε, εμεις απογονοι του πιο λαμπρου παρελθοντος, τοσο απειθαρχοι και ανοητοι?

 

Ο Χρηστος Λαππας που εντρυφει στα θεματα παιδειας θα μπορουσε να πει κατι.

 

Αμεση λυση? Να ανεβαινουμε στον Παρνασσο 4 σε ενα αυτοκινητο. Οποιον βρισκουμε να κλεινει τον δρομο, να πεταμε το αυτοκινητο του εξω απο τον δρομο. Οτι κανανε οι "αγγελοι'' στο Λος Αντζελες. Αλλοιως ας καθομαστε να τους τρωμε στην μαπα και να μην διαμαρτυρομαστε.

 

Αλλωστε διαμαρτυρομενοι μεσα απο τις σελιδες του Φορουμ, εν ταξει ξεσπαμε καπου, αλλα ταυτοχρονα κινδυνευουμε καμμια φορα και ξεστρατουμε σε διαφωνιες μεταξυ μας, ενω ολοι στην ουσια συμφωνουμε με το απαραδεκτο της υποθεσεως.


DON'T FORGET "THE ONLY LOSERS ARE THE QUITTERS"

 

alexco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πιστεύω ότι πρώτοι από όλους εμείς πρέπει να σεβαστούμε όλα αυτά.

Προσωπικά έχω και χιονολάστιχα αλλά και τις βάσεις από τα spikes μονίμως τοποθετημένα. Και για τις δύσκολες περιπτώσεις εκτός από τα spikes στο πορτμπαγκάζ (αλήθεια πως λέγεται στα ελληνικά ?) έχω και αλυσίδες. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ενημερώσει οδηγούς χωρίς αλυσίδες ότι παραπάνω υπάρχει σημαντικότατο πρόβλημα αντί να φωνάζω "που πα ρε μαλάκα" . Τους έχω δει από τον καθρέφτη να σταματάνε και να τις βάζουν. Τα χατρομάνδηλα στο ΧΚ τα ξαναβάζω στη τσέπη μου (στο κάτω κάτω δικιά μου μύξα είναι δεν με πειράζει) και δεν τα πετάω στο χιόνι, ούτε σπρώχνω στο λιφτ ούτε καπνίζω για να πετάω γόπες στο χιόνι κλπ...

 

Ας μη τα ρίχνουμε όλα στην παιδεία. Εγώ δεν τα έμαθα αυτά στο σχολείο το 70 και το 80. Την ίδια παιδεία είχαμε όλοι μας από τα σχολεία από την τηλεόραση από την πολιτεία (εξαιρούνται οι γονείς αν και πιστεύω πως ελάχιστότατοι είχαν την νοοτροπία να ανακυκλώνουν μπαταρίες κλπ). Και όμως μερικοί δεν πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, περιμένουν κανονικά στην ουρά στο lift, δεν πετάνε γόπες στο χιόνι κλπ ... ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ?

 

Ας αφήσουμε τη φιλοσοφία του αθώου και ας σταματήσουμε να αναζητούμε μονίμως τους υπεύθυνους. Το πρόβλημα είναι προσωπικό. Είναι από εμάς τους ίδιους και δυστυχώς μεταφέρουμε αυτή τη νοοτροπία και στους επόμενους. Αντί να έχουμε παθητική στάση, αντί να έχουμε ρόλο παρατηρητή, αντί να καθόμαστε και να γκρινιάζουμε, αντί να κριτικάρουμε, ας κάνουμε για αρχή αυτά που πρέπει εμείς οι ίδιοι, ας κάνουμε για παράδειγμα τρόπο ζωής τους δεκάλογους που έγραψε ο ΣΤΧ. Οπως λέγεται "Αν δεν είσαι μέρος της λύσης είσαι μέρος του προβλήματος" .

 

Δεν είναι διαφοροποίηση το να κάνεις το σωστό. Είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Αυτό δεν μας το επιβάλει κανένας παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Και στην ερώτηση αν θα αλλάξω εγώ τον κόσμο απαντάω ναι και ας μου πούνε ότι πολεμάω μόνος ανεμόμυλους.

 

 

Κωνσταντίνος

C.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πιστεύω ότι πρώτοι από όλους εμείς πρέπει να σεβαστούμε όλα αυτά.  

Προσωπικά έχω και χιονολάστιχα αλλά και τις βάσεις από τα spikes μονίμως τοποθετημένα.  Και για τις δύσκολες περιπτώσεις εκτός από τα spikes στο πορτμπαγκάζ (αλήθεια πως λέγεται στα ελληνικά ?) έχω και αλυσίδες.  Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ενημερώσει οδηγούς χωρίς αλυσίδες ότι παραπάνω υπάρχει σημαντικότατο πρόβλημα αντί να φωνάζω "που πα ρε μαλάκα" . Τους έχω δει από τον καθρέφτη να σταματάνε και να τις βάζουν. Τα χατρομάνδηλα στο ΧΚ τα ξαναβάζω στη τσέπη μου (στο κάτω κάτω δικιά μου μύξα είναι δεν με πειράζει) και δεν τα πετάω στο χιόνι, ούτε σπρώχνω στο λιφτ ούτε καπνίζω για να πετάω γόπες στο χιόνι  κλπ...  

 

Ας μη τα ρίχνουμε όλα στην παιδεία. Εγώ δεν τα έμαθα αυτά στο σχολείο το 70 και το 80. Την ίδια παιδεία είχαμε όλοι μας από τα σχολεία από την τηλεόραση από την πολιτεία (εξαιρούνται οι γονείς αν και πιστεύω πως ελάχιστότατοι είχαν την νοοτροπία να ανακυκλώνουν μπαταρίες κλπ). Και όμως μερικοί δεν πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, περιμένουν κανονικά στην ουρά στο lift, δεν πετάνε γόπες στο χιόνι κλπ ...  ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ?  

 

Ας αφήσουμε τη φιλοσοφία του αθώου και ας σταματήσουμε να αναζητούμε μονίμως τους υπεύθυνους. Το πρόβλημα είναι προσωπικό. Είναι από εμάς τους ίδιους και δυστυχώς μεταφέρουμε αυτή τη νοοτροπία και στους επόμενους. Αντί να έχουμε παθητική στάση, αντί να έχουμε ρόλο παρατηρητή, αντί να καθόμαστε και να γκρινιάζουμε, αντί να κριτικάρουμε,  ας κάνουμε για αρχή αυτά που πρέπει εμείς οι ίδιοι, ας κάνουμε για παράδειγμα τρόπο ζωής τους δεκάλογους που έγραψε ο ΣΤΧ. Οπως λέγεται "Αν δεν είσαι μέρος της λύσης είσαι μέρος του προβλήματος" .  

 

Δεν είναι διαφοροποίηση το να κάνεις το σωστό. Είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Αυτό δεν μας το επιβάλει κανένας παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Και στην ερώτηση αν θα αλλάξω εγώ τον κόσμο απαντάω ναι και ας μου πούνε ότι πολεμάω μόνος ανεμόμυλους.

 

 

Κωνσταντίνος  

C.

 

Μακράν η πιο σωστή απάντηση στα πρόβληματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Οι αλλαγές αρχίζουν πάντα από εμάς τους ίδιους.

 

Κωνσταντίνε απλά προσυπογράφω το παραπάνω κείμενο.

 

Χρίστος


...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Και για τις δύσκολες περιπτώσεις εκτός από τα spikes στο πορτμπαγκάζ (αλήθεια πως λέγεται στα ελληνικά ?) έχω και αλυσίδες.

 

Χώρος Αποσκευών :wink:


Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Χρήστο,   Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα είναι ενα απέραντο μπουγέλο διότι ο κάθε ένας που ζεί σε αυτή τη χώρα μπορεί να κάνει ότι του περνάει απο το μυαλό χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, διότι πολύ απλά δεν τον αγγίζουν αυτές και τις περισσότερες φορές την σκαπουλάρει ανέτως...

 

Το θέμα περί της εκφράσεως "η κατάσταση είναι μπουρδέλο" έχει ερευνηθεί από γλωσσολόγους (μη σας φαίνεται παράξενο), αλλά και δημοσιογράφους και πρέπει να γνωρίζουμε ότι η έκφραση υπάρχει ταυτόσημη και σε άλλες γλώσσες (τουλάχιστο γαλλικά και ιταλικά). Λοιπόν η έκφραση είναι λάθος με την έννοια που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας, καθότι στα μπουρδέλα ισχύει ο νόμος του νταβατζή και οι παρεκτροπές απαγορεύονται δια ροπάλου (κοινώς σε πατάνε έξω σηκωτό), οπότε πρέπει να ξανασκεφτείς ότι θέλεις να κάνεις.

Αντίθετα η κατάσταση ισχύει στην Ελλάδα και αλλού (δηλαδή είμαστε μπουρδέλο), καθότι όπως πολύ καλά ξέρουμε "δια του χρηματισμού πετυχαίνουμε το ποθητό αποτέλεσμα".

 

ΥΓ. Τα παραπάνω έχουν δημοσιευτεί παλιότερα στο "Βήμα της Κυριακής" με βάση ανάλογο άρθρο της γαλλικής "Le Monde" και δεν αποτελούν δικές μου σκέψεις, τις προσυπογράφω όμως.


Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

 

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το να πιστεύεις οτι υπάρχουν υπευθυνοι για τα προβλήματα της κοινωνίας μας δεν σημαινει οτι και απαραίτητα μένεις αμέτοχος στην όλη κατάσταση ή σφυράς κλέφτικα. Εσύ φίλε C μπορεί να είσαι σωστός και να κάνεις ότι κάνεις αλλα δεν είναι όλοι σαν κι εσένα. Και κάποιοι απο αυτόυς που θα συμβουλέψεις μπορει να σου πουν "ευχαριστώ" και μετά να γυρίσεις την πλάτη και να σε μουτζώσουν. Δυστυχώς αυτοί είμαστε, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και δεν νομιζω οτι φταίει η παιδεία. Φταίει αυτος που μας αφήνει να πετάξουμε το χαρτομάντηλο κάτω και να την γλυτώσουμε. Αν ερχόταν κάποιος και σου έβαζε πρόστιμο, μετά εσύ, εγώ και όλοι μας όχι μονο θα σκεφτόμασταν να το ξανακάνουμε αλλα θα μπολιάζαμε και τα παιδιά μας με αυτή τη φιλοσοφία. Δυστυχώς κατα την γνώμη μου η μόνη λύση είναι η αστυνόμευση και η εφαρμογή των νόμων. Εξάλλου μονο το γεγονός οτι οι πιο προηγμενες απο εμάς χώρες έχουν αυστηρότερη αστυνόμευση απο εμάς μιλάει απο μόνο του. Ο άγιος φοβέρα θέλει...

 

Υ.Γ Τρανό παράδειγμα ο χουλιγκανισμός στην Αγγλιά. Τα γήπεδα είναι εκκλησίες διοτι σε κάθε αγώνα εκατοντάδες επικυρηγμένοι φίλαθλοι δίνουν το παρόν στα αστυνομικά τμήματα. Και μετά σκεφτείτε τους Αγγλους που τα κάνουν μαντάρα στα Ευρωπαικά γήπεδα ή και στα Ελληνικά νησιά, εκεί δηλαδή που δεν ελέγχονται...


Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το να πιστεύεις οτι υπάρχουν υπευθυνοι για τα προβλήματα της κοινωνίας μας δεν σημαινει οτι και απαραίτητα μένεις αμέτοχος στην όλη κατάσταση ή σφυράς κλέφτικα.  Εσύ φίλε C μπορεί να είσαι σωστός και να κάνεις ότι κάνεις αλλα δεν είναι όλοι σαν κι εσένα.  Και κάποιοι απο αυτόυς που θα συμβουλέψεις μπορει να σου πουν "ευχαριστώ" και μετά να γυρίσεις την πλάτη και να σε μουτζώσουν.  Δυστυχώς αυτοί είμαστε, με ελάχιστες εξαιρέσεις.  Και δεν νομιζω οτι φταίει η παιδεία.  Φταίει αυτος που μας αφήνει να πετάξουμε το χαρτομάντηλο κάτω και να την γλυτώσουμε.  Αν ερχόταν κάποιος και σου έβαζε πρόστιμο, μετά εσύ, εγώ και όλοι μας όχι μονο θα σκεφτόμασταν να το ξανακάνουμε αλλα θα μπολιάζαμε και τα παιδιά μας με αυτή τη φιλοσοφία.  Δυστυχώς κατα την γνώμη μου η μόνη λύση είναι η αστυνόμευση και η εφαρμογή των νόμων.  Εξάλλου μονο το γεγονός οτι οι πιο προηγμενες απο εμάς χώρες έχουν αυστηρότερη αστυνόμευση απο εμάς μιλάει απο μόνο του.  Ο άγιος φοβέρα θέλει...

 

Υ.Γ  Τρανό παράδειγμα ο χουλιγκανισμός στην Αγγλιά.  Τα γήπεδα είναι εκκλησίες διοτι σε κάθε αγώνα εκατοντάδες επικυρηγμένοι φίλαθλοι δίνουν το παρόν στα αστυνομικά τμήματα.  Και μετά σκεφτείτε τους Αγγλους που τα κάνουν μαντάρα στα Ευρωπαικά γήπεδα ή και στα Ελληνικά νησιά, εκεί δηλαδή που δεν ελέγχονται...

 

Διαφωνω με την αποψη οτι η αστυνομευση ειναι η μονη λυση.

 

Η επιβολη προστιμου ειναι μετρο καταστολης.

 

Και οπως σε πολλα αλλα θεματα ετσι και εδω η προληψη ειναι καλυτερη και αποδοτικοτερη απο την καταστολη.

Στην περιπτωση μας το ρολο της προληψης τον παιζει η σωστη παιδεια, κατι που σαν λαος δεν διαθετουμε, και αυτο φαινεται σε πολλα πραγματα (ουρες στα λιφτ, στις τραπεζες, οδηγικη συμπεριφορα, αγενεια) που εχουν θιχτει και σε αλλο posts.


volkl_2011_unlimited-ac-30.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα, ανεβαίνοντας στο Μαίναλο, είδα "πάλι" το φαινόμενο... πολλοί με τετρακίνητα αυτοκίνητα και τζίπ "σαλονιού", να αψηφούν το παγωμένο χιονάκι που γλύστραγε και χωρίς αλυσίδες να συνεχίζουν... Λίγο πιό πάνω τους πετύχαμε, τα 4χ4 να έχουν γυρίσει, άλλα κάθετα στο δρόμο και να προσπαθούν να ισιώσουν και άλλα τζίπ να σπινιάρουν με τα 4 και τα παίρνει η κατηφόρα..!!! :lol: Το αποτέλεσμα... καθυστέρηση των υπολοίπων, νεύρα, μικροτσουγκρίσματα και για να τελειώνουμε κατεβήκαμε να σπρώξουμε να κάνουν στην άκρη... :?

Υπήρχαν και μερικοί ευσυνήδητοι - προνοητικοί που, παρά τα 4Χ4 τζίπ με αργό και μπλοκέ που είχαν, κουβαλούσαν ΚΑΙ αλυσίδες και φυσικά τις έβαλαν και συνέχισαν απτόητοι...

Απλά πρέπει μερικοί οδηγοί να καταλάβουν οτι το "μπρίκι" τους και να έχει τετρακίνηση, άν το οδόστρωμα πιάσει έστω και 1 πόντο χιονάκι φρέσκο σε παγωμένο δρόμο... δέν είναι πάντα η τετρακίνηση λύση, αλλά χρειάζονται ΚΑΙ αλυσίδες... Και το ένα δικό μου είναι τετρακίνητο με μποκέ, αλλά θεωρώ οτι θα έπρεπε να έχω ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 4Χ4, ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ...

Πολλοί παίρνουν ένα απο τα πολλά "εμπορικά" τετρακίνητα (επιβατικά ή τζίπ) και νομίζουν οτί τώρα είναι "άτρωτοι" στην ολισθηρότητα και πάνε παντού... Ε λοιπόν κάνουν λάθος και καλά θα κάνουν να βάλουν μυαλό...

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 4Χ4 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΖΙΠ.

 

Ευχαριστώ. :wink:


2 FAST 4 U

ΠΟΥΔΡΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς χθες ανέβηκα Παρνασσό για πρώτη φορά φέτος χωρίς το 4χ4 (RAV4), με ένα Seat Ibiza 1.4 και καινούρια λάστιχα Goodyear (ασφάλτινη γόμα, χάραξη πίστας). :lol:

 

Μέχρι ένα σημείο στο δρόμο πάνω από το Λιβάδι φτάσαμε μια χαρά. Μετά κολλήσαμε (στη δεξιά μεριά του δρόμου) και βάλαμε αλυσίδες (εγώ και ο gmak). Μετά έφυγε η δεξιά αλυσίδα και σταματήσαμε στην αριστερή μεριά του δρόμου για να ξαναβάλουμε αλυσίδες.

 

Σκέτη ταλαιπωρία ήταν, ας όψονται οι δικοί μου που ήταν στον Έλατο με το τζιπ και ο gmak που δεν έχει πινακίδες στην Alfa ώστε να ανεβαίναμε με αυτήν (έχει spikes).

 

Αλήθεια Λεωνίδα πόσο χάλια είναι ο δρόμος για το Μαίναλο? Ίσως ανέβουμε την Τρίτη με το gmak και θα πάρω το τζιπ (το οποίο έχει και All Terrain λάστιχα και ως τώρα δεν έχει κολλήσει πουθενά).

 

Υπάρχει περίπτωση να του χρειαστούμε αλυσίδες για να ανέβουμε (δυστυχώς ακόμα δεν έχω βρει σετ αλυσίδες για το 215-70-16 λάστιχο που φοράω καθώς στα μαγαζιά της περιοχής μου έχουν εξαντληθεί).

 

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης


Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατά κανόνα είναι ανοιχτά... αυτό που έγινε χθές έγινε λόγο 1 πόντου πούδρας που μόλις είχε κάτσει απο μία ξαφνική χιονόπτωση 15 λεπτών... και ο ανοικτός δρόμος έγινε στιγμιαία... λευκός... δέκα λεπτά πρίν ανέβαινες με μπροσθιοκίνητο χωρίς αλυσίδες και λάστιχα χιονιού και το ίδιο φαντάζομαι θα μπορούσες και λίγα λεπτά μετά... στην επιστροφή δέν βάλαμε αλυσίδες... :wink: Άρα και βάση στατιστικών.., το βουνό είναι ανοικτό χωρίς αλυσίδες...


2 FAST 4 U

ΠΟΥΔΡΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ..!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Διαφωνω με την αποψη οτι η αστυνομευση ειναι η μονη λυση.

 

Η επιβολη προστιμου ειναι μετρο καταστολης.

 

Και οπως σε πολλα αλλα θεματα ετσι και εδω η προληψη ειναι καλυτερη και αποδοτικοτερη απο την καταστολη.

 

Η αστυνόμευση ΔΕΝ είναι καταστολή... Το να έχεις κάποιον τροχονόμο να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τη χρήση αλυσίδων από ένα σημείο του δρόμου και επάνω είναι ΠΡΟΛΗΨΗ.

 

Και σε έναν ιδανικό κόσμο (αυτόν που ονομάζουμε ΟΥΤΟΠΙΑ) βεβαιώτατα θα συμφωνούσα να μην υπάρχει καθόλου αστυνόμευση, αφού ΟΛΟΙ θα είχαν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΥΓΕΝΕΙΑ.

 

Επειδή ΔΕΝ ζούμε σε έναν κόσμο τέτοιο, ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να φτάσει κάποιος με κάποια -σχετική- αίσθηση ασφάλειας στον προορισμό του σε δρόμο που έχει πάγο ή χιόνια, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ ατυχημάτων από την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

 

Οσον αφορά τα πρόστιμα, μας αρέσει δεν μας αρέσει, (γιατί λίγο πολύ ΟΛΟΙ παραβαίνουμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάποιους νόμους κατά καιρούς -το όριο ταχύτητας π.χ.- ) για να μας επιβληθεί πρόστιμο, το πιθανότερο -επειδή υπάρχουν και εξαιρέσεις- κάτι «κακούλικο» θα πρέπει να κάναμε... Και εάν αυτό το «κακούλικο» δυνητικά μπορεί να κόστιζε τη ζωή ή την περιουσία κάποιου τρίτου, τότε καλά να πάθουμε...


R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημερα Κυριακη 20/2 λογω ολισθηροτητας του δρομου εγινε το Κελλαρια-Λειβαδι 2 ωριτσες χαλαρα (Μετα απο μια ωρα ακινητος στο ιδιο σημειο γυρισα και πηγα Αμφικλεια-Αγοριανη-Αραχωβα) επειδη καποιοι δεν ειχαν αλυσιδες+Συν το ατυχημα στη Μαλακασα απο 13.30 αναχωρηση απο Κελλαρια 19.00 αφιξη στην Αθηνα.... 2η Συνεχομενη Κυριακη απιστευτης ταλαιπωριας... τεστ αντοχης νευρων μας κανουν?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτι ξέρω εγώ που πήρα πέρσι εκείνον τον όρκο "Δεν πατάω Παρνασσό Κυριακή ποτέ ξανά". Δυστυχώς υπάρχουν οι χιονοδρόμοι (ο Θεός να τους κάνει) του Σαββατοκύριακου οι οποίοι ώρες ώρες νομίζεις ότι γεννήθηκαν για να δυσκολεύουν όλους τους υπόλοιπους.

 

Χθες τσακώθηκα με 1 δάσκαλο του σκι, 1 δασκάλα και 1 snowboarder (γυναίκα). Λεπτομέρειες από τους υπόλοιπους snowclubites που ήταν τριγύρω. Αιτία τσακωμού: τι άλλο, καταστρατήγηση της ουράς και καταπάτηση των δικαιωμάτων του εκάστοτε χιονοδρόμου.

 

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης


Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημερα απο αποψη κοσμου ηταν καλιτερα απο εχθες, λογω οτι δουλευε φουλ το ΧΚ αλλα οι επισκεπτες ηταν οπως συνηθως παρα πολλοι και λογω της σχετικης απειριας τους με τη κατασταση των δρομων (χωρις αλυσιδες) δημιουργησαν παλι προβλημα βαλτε και τους ανυπομονους (μη πω τιποτα αλλο) με επι το πλειστον 4χ4 που προσπερναγαν την ατελειωτη ουρα σφηνωσαμε για τα καλα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...