ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted August 28, 2007 Παρελήφθησαν οι στύλοι για την ηλεκτροδότηση του χ/κ Μαινάλου και ξεφορτώθηκαν σε διάφορα σημεία της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο εργολάβος μέχρι την Οστρακίνα. Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted August 28, 2007 Αλέξη επιτέλους φέτος θα έχουμε ρεύμα. Από πλευράς επενδυτών έχουμε κανένα νέο; Ποιός θα λειτουργήσει το ΧΚ; Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted August 28, 2007 Δεν έχω νεότερη ενημέρωση. Η τελευταία που είχα «έδειχνε» τον Ορειβατικό Τρίπολης... Θα δούμε. Λείπει κι ο mainalos στο εξωτερικό και δεν δείνει σημασία... Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted August 28, 2007 οτι λειπει αυτο ειναι σιγουρο Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 28, 2007 οποιος και να το λειτουργησει καλα θα κανει.χιονι να εχει φετος και κατι θα γινει DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
teo 2 Report post Posted August 31, 2007 Εφ'όσων υπάρχει εγκατάσταση νομίζω πως θα ήταν ατυχές να κλείσει. Μια ερώτηση για όσους ξέρουν: Γιατί δεν το αναλαμβάνει ο δήμος όπου ανήκει όπως επι παραδείγματι στο Περτούλι ή στο Ελατοχώρι; Έτσι πιστεύω πως από τον προυπολογισμό του δήμου ή των δήμων θα καλύπτονταν οι οικονομικές τρύπες τις δύσκολές χρονιές και θα διατηρούνταν το αντισταθμιστικό ώφελος από τους ντόπιους επιχειρηματίες για πάντα. Ηθελα επίσης να πω πως εάν το ΧΚ είχε εναέριο αναβατήρα θα άλλαζε πρόσωπο. Ο κεντρικός συρόμενος είναι και κουραστικός και απότομος (δύσκολος). Επίσης δεσμέυει αρκετό χώρο ο οποίος θα μπορούσε να είναι πίστα. Τώρα όσων αφορά στη χιονοκάλυψη να θυμίσω πώς φέτος δεν είχαν χιόνι άλλα κι άλλα χιονοδρομικά! Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted August 31, 2007 Ασε Teo και οι Δήμοι είναι μεγάλη αμαρτία. Εξάλλου πριν τον Κλαουδάτο το εκμεταλλευόταν ο Δήμος Λεβιδίου αναποτελεσματικά κι αυτός. Τώρα στα άλλα περι εναέριου αναβατήρα, δεν διαφωνώ. Πέρα από το χώρο που θα απελευθερώσει στην πίστα θα μπορούσε να λειτουργήσει και τις εποχές που δεν έχει χιόνι για βόλτα παράλληλα με τη λειτουργία ενός νέου σαλέ στην κορυφή με θέα όλη την Πελοπόννησο!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted August 31, 2007 Προφανώς αναφέρεστε στον αναβατήρα της βορεινής πίστας. Διαφωνώ στο θέμα της κατάληψης χώρου. Στην άκρη είναι από κάτω μέχρι πάνω οπότε δεν ενοχλεί κανέναν. Για τον εναέριο θα συμφωνήσω, όπως συμφωνούν όλοι. Και κυρίως όσοι έχουν, μέχρι τώρα, διαχειριστεί/λειτουργήσει το χ/κ. Να υπενθυμίσω οτι η τοποθέτηση του εναέριου ήταν κι ένας από τους λόγους, που η εταιρεία που διαχειρίζεται το χ/κ, επικαλέστηκε για να μπεί στον αναπτυξιακό νόμο. Φέτος όμως θα χιονίσει πολύ, οπότε δεν θα ασχοληθούμε με τα παρελκόμενα. Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted August 31, 2007 Φέτος όμως θα χιονίσει πολύ, οπότε δεν θα ασχοληθούμε με τα παρελκόμεναΑλεξη θελουμε να μας πεις και τις ημερομηνιες που θα ανοιξουν τα Χ/Κ Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted September 1, 2007 Αυτό μόνο ο metero το ξέρει... Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted September 1, 2007 Λοιπόν επέστρψα απο τη θάλασσα για μια βάπτιση και εχω χάσει πάσα ιδέα με αυτά που διαβάζω. Πρός Γιάννη Νικολάου: Γιάννη μου αν δεν σου αρέσει το βουνό η νιώθεις ανασφαλής πολύ απλά δεν έρχεσαι. Εγώ προσωπικά εκεί έμαθα σκί όπως και ο γιος μου εκεί κάνει και ακόμα δεν εχω πάθει ούτε γρατσουνιά. Απο το Σέλι και το Μαίναλο ξεκίνησε η χιονοδρομία στήν Ελλάδα και καθώς καταλαβαίνεις φέρνει μια βαριά ιστορία την οποία εμείς οι ντόπιοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σταματήσουμε. Ακόμα και επενδυτές να σταματήσουν να υπάρχουν θα βρεθούν ξανά κάποιοι τρελοί που το αγαπάνε (βλέπε mainalo, kostasbmw και άλλοι πολλοί) και θα το λειτουργήσουν μόνοι τους. Αλήθεια περί επάρκειας και ποιότητας χιονιού που γράφεις για πεσε μου και εμένα τον χειμώνα που μας πέρασε ποιό χιονοδρομικό είχε πλήρη επάρκεια χιονιού αλλά και καλή ποιότητα μέχρι την ώρα που σταματούσε την λειτουργία του ; Τώρα για το ποιός θα λειτουργήσει φετος, το χ.κ ακόμα ανήκει στην Οστρακίνα ΑΕΤΕ οπότε μην βγάζουμε βιαστηκά συμπεράσματα. Το ρέυμα απο οτι φαίνεται το χ.κ φέτος θα το έχει και αναμένουμε να δούμε την συνέχεια. Αρκεί να μην μας το κάψουν και αυτό γιατί η φωτιά πάει πρός Δημητσάνα πλέον και τα πράγματα μετά για το δάσος θα είναι πολύ δύσκολα. Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted September 1, 2007 Αλήθεια περί επάρκειας και ποιότητας χιονιού που γράφεις για πεσε μου και εμένα τον χειμώνα που μας πέρασε ποιό χιονοδρομικό είχε πλήρη επάρκεια χιονιού αλλά και καλή ποιότητα μέχρι την ώρα που σταματούσε την λειτουργία του; Οι χαρακτηρισμοι για την ποιοτητα-ποσοτητα του χιονιου στο Μαιναλο δεν εγιναν με βαση την τελευταια σεζον.Θεωρω οτι θα ηταν πολυ αδικο να γινει αυτο. Γιωργο θελω να υπαρχει ενα Χ/Κ που να βρισκεται μονο 1,5 ωρα απο την πορτα το σπιτιου μου,για αυτο αλλωστε εχω δοκιμασει το Μαιναλο.Η συνολικη εικονα ομως που αντικρυσα θεωρω πως δεν μπορει να ειναι ελκυστικη για επενδυσεις. Επισης δε θα διαφωνησω στο οτι το Χ/Κ Μαιναλου εχει καποια ιστορια.Ομως οι καιροι αλλαζουν,το ιδιο και οι αναγκες μας. Να ξερεις ομως οτι θελω να ειναι λανθασμενη η αποψη μου μακροπροθεσμα,γιατι αυτο θα σημαινει πως θα εχω ακομα ενα χειμερινο προορισμο για snowboard. Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted September 1, 2007 Απο το Σέλι και το Μαίναλο ξεκίνησε η χιονοδρομία στήν Ελλάδα Ειχα την εντύπωση οτι ξεκίνησε απο το Σελι και αμεσως μετά απο το Πηλιο. Δεν ήξερα οτι το Μαίναλο είχε λιφτ απο τόσο παλιά... kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 1, 2007 κι ομως Σταθη τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted September 1, 2007 Ειχα την εντύπωση οτι ξεκίνησε απο το Σελι και αμεσως μετά απο το Πηλιο. Δεν ήξερα οτι το Μαίναλο είχε λιφτ απο τόσο παλιά... Ναι Στάθη ενα χρόνο μετά το Σέλι ξεκίνησε και μετά έγιναν όλα τα άλλα. Γιάννη πόσες φορές έχεις έρθει στο Μαίναλο;Το ξέρεις καλά;νομίζω πως οχι. Ξέρεις μήπως τι ανάπτυξη μπορεί να πάρει; και πού; σίγουρα οχι Για αυτό τον λόγο σου επιτέθικα πρίν γιατί δεν γνωρίζεις. Η εικόνα που αντίκρυσες και δεν είναι ελκυστική για επενδύσεις ,πως το λες αυτό;Επειδή δεν έχει καρέκλες π.χ; Απο θέμα κόσμου και τουριστών ,οχι χιονοδρόμων,αν θα μου βρείς άλλο χ.κ που να μαζέυει περισσότερο κόσμο σε προκαλώ να μου το πείς. Χωρίς παρεξήγηση οσα γράφω (μου είπαν οτι είσαι και 2 μέτρα παλικάρι) Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted September 1, 2007 Απο το Σέλι και το Μαίναλο ξεκίνησε η χιονοδρομία στήν Ελλάδα και καθώς καταλαβαίνεις φέρνει μια βαριά ιστορία την οποία εμείς οι ντόπιοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σταματήσουμε. Παιδιά όλα καλά και δε θέλω σε καμία περίπτωση να κλείσει ούτε το Μαίναλο (που δεν αξιόθηκα ακόμη να πάω και το ελπίζω φέτος) αλλά και κανένα άλλο ΧΚ, αλλά το βρίσκω τουλάχιστον άκομψο να γράφονται ανακρίβιες για την χιονοδρομία σε site χιονοδρομίας. ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ Εγώ δέχομαι ότι το ΧΚ Σελίου είναι το πρώτο αλλά διαβάστε στα παραπάνω Link: ΧΚ Σελίου: Το 1955 τοποθετήθηκε ο πρώτος αναβατήρας ΧΚ Πηλίου: 1953 Έγινε η εγκατάσταση του πρώτου σκί -λίφτ και διάνοιξη διαδρόμου. Θα μπορούσαμε να "τσακωνόμαστε" για ώρες για το πότε και ποιο είναι το πρώτο ΧΚ στην Ελλάδα αλλά νομίζω είναι άνευ ουσίας. Κάθε Χ.Κ. και κάθε ΕΟΣ έχει την ιστορία του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποιο ΧΚ πρέπει να κλείσει γιατί έχει "λιγότερη" ιστορία από άλλο. Εξάλου στόχος του Συλλόγου μας είναι η βιοσημότητα και ο εξιγχρονισμός των υπαρχόντων ΧΚ και η μη κατασκευή καινούργιων. Αυτά προς αποκατάσταση ιστορικών ανακρίβιων. Φιλικά Χρήστος There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted September 1, 2007 οπως και να'χει το μαιναλο φετος πρεπει να λειτουργησει και το καλο της περιοχης και το δικο μας βεβαια DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 2, 2007 Καλησπέρα! Βλεπω τη συζήτησή σας, κατανοώ τις απόψεις αλλά και πάλι εγώ διχάζομαι στο θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαίναλο. Ο skimad λέει οτι το Μαίναλο πρέπει να λειτουργήσει για το καλό της περιοχής.Εδώ διχάζομαι.Ας μην γελιόμαστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου δεν είναι η ατραξιόν της περιοχής.Το ίδιο το Μαίναλο είναι το αξιοθέατο.Εννοείται οτι δέχεται επισκέπτες χειμώνα-καλοκαίρι αλλά ο κόσμος δεν πάει να δει το Χιονοδρομικό Κέντρο, πάει για να δει το Μαίναλο, να χαζέψει την κορυφή του και να θαυμάσει τα έλατά του (ή οτι απομείνουν από αυτά μιας και η φωτιά έχει φτάσει στην Δημητσάνα). Θυμάμαι πίσω το '90(χρονολογία κατά προσέγγισει),πήγαινα και εγώ στο χωριό μου να κάνω σκι στο Μαίναλο αλλά αυτό ήταν κλειστό.Αναγκαστηκά λοιπόν Καλάβρυτα.Τότε στενοχωριόμουν αλλά τώρα σκέφτομαι οτι ίσως ήταν καλύτερα.Τα χρόνια που έμεινε το Μαίναλο κλειστό ο τουρισμός δεν έπεσε, το αντίθετο. Με τα χρόνια αυξανόταν. Από τη μία,θα ήθελα να λειτουργήσει αλλά να λειτουργήσει όπως είναι. Πιθανόν να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις στα υπάρχοντα λιφτ,το ρεύμα έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι σε καλό δρόμο, και πιθανόν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των χιονοδρόμων, αλλά μέχρι εκεί΄. Από την άλλη,αν είναι να λειτουργήσει υπό την αιγίδα κάποιου πλούσιου Αρκά όπως πάει να γίνει καλύτερα να μην λειτουργήσει καθόλου.Φίλε Nickel θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου όταν λες οτι σε κάποιους επιχειρηματίες κάποια πράγματα πρέπει να δίνονται εν λευκώ και άμεσα.Όλοι υπόκεινται στους ίδιους νόμους και οι νόμοι φέρνουν τις διαδικασίες.Άν κάποιος είναι λεφτάς να πάρει το Μαίναλο και να το λειτουργήσει ως έχει,όχι να καταστρέψει το μισό και να αφήσει το άλλο μισο φτιάχνοντας ξενοδοχεία και καζίνα (έτσι ακούγεται τουλάχιστον).Ο φίλος Korn είπε οτι το Μαίναλο ανήκει στο πρόγραμμα Natura 2000.Δυστηχώς αυτό πέρασε στο ντούκου.Η σημασία αυτή του Βουνού, μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο είναι υπό Ευρωπαική προστασία. (Ο Όλυμπος δεν συγκρίνεται μπροστά του).Ήδη όμως κάποιοι έχουν αρχίσει να φτιάχνουν τα σπιτάκια τους για να είναι μέσα στα ελατάκια.Το ίδιο θα κάνει και ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" Αρκάς, θα φάει τα δέντρα, θα διατάξει το οικοσύστημα και μια καινούργια Αράχωβα θα βγει στον ορίζοντα.Εν λευκώ δεν μπορεί να δοθεί και ευτυχώς μάλιστα θα πω εγώ. Καλό Μήνα O Vauaria Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 2, 2007 Μηπως θα μπορουσε καποιος γνωστης να μας δωσει ενα λινκ για να βρουμε στοιχεια για τις περιοχες που ειναι εντεταγμενες στο Natura 2000? Μου κανει εντυπωση, οτι ενω βρηκα στο google αρκετα λινκς για τις δραστηριοτητες γυρω απο το προγραμμα, δεν μπορω να βρω χαρτες (εκτος απο το Ιδρυμα Γουλανδρη του οποιου ο server ειναι απο το 2000...αργοοος, απελπιστικα αργοοοος) Φιλικα ΜακηςΜ Share this post Link to post Share on other sites
bear 23 Report post Posted September 2, 2007 http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210329.html Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 2, 2007 Ευχαριστω Bear. Κατι βρηκα για αρχη, αλλα οι χαρτες ειναι απλα σκιτσα. Θα το ψαξω κι αλλο, αν ξερει κανεις τιποτα αλλο, βοηθηστε παρακαλω. Φιλικα ΜακηςΜ Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 3, 2007 bavaria εχει και αλλα βουνα διπλα χωρις ελατα να κανει καζινο και ξενοδοχεια και τους οικονομικους παραγοντες τους εχουμε αναγκη εμεις κυριως στα ορεινα μερη που καμμια κυβερνηση δεν δινει δραχμη Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 bavaria εχει και αλλα βουνα διπλα χωρις ελατα να κανει καζινο και ξενοδοχεια και τους οικονομικους παραγοντες τους εχουμε αναγκη εμεις κυριως στα ορεινα μερη που καμμια κυβερνηση δεν δινει δραχμη Τι εννοεις μ'αυτο ???? Εισαι σιγουρος οτι η Αρκαδια δεν εχει παρει φραγκο???? τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 Ευχαριστω Bear. Κατι βρηκα για αρχη, αλλα οι χαρτες ειναι απλα σκιτσα. Θα το ψαξω κι αλλο, αν ξερει κανεις τιποτα αλλο, βοηθηστε παρακαλω. Φιλικα ΜακηςΜ ΜΑκη μπες καποια στιγμη στο μσν να σου στειλω ενα αρχειο τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 3, 2007 κορν αν εσυ τα βλεπεις εγω δεν τα βλεπω εγω βλεπω ενα γενικο παρατημα του τοπου απο το κρατος για 15 χρονια τουλαχιστον(και εχουμε και ενα ματσο βουλευτες και υπουργους ) αν εννοεις κατι συγκεκριμενο που εγω αγνοω ενημερωσε με δεν πιστευω να κρινεις απο την οικοδομηση σε βυτινα λεβιδι και περιχωρα? Share this post Link to post Share on other sites