Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 Κωστα για Λεβιδι και περιχωρα δεν ξερω αλλα οσον αφορα το Δημο Βυτινας ξερω και γνωριζω οτι εχει παρει πολλα χρηματα για διαφορους σκοπους. Το καζινο και το ξενοδοχειο που λεει ο Βαβαρια προκειτε να γινει (αν θα γινει στην περιοχη του Καρδαρα ) Τωρα χρειαζεται τετοιο τερατουργημα στην περιοχη??? Εγω προσωπικα λεω οχι τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 3, 2007 Καλημέρα. Κώστα, ένα οικοσύστημα δεν είναι μόνο το σημείο που έχει ένα δεντράκι αλλά και η γύρω περιοχή.Το οτι δεν έχει δέντρα ή θάμνους τα γύρω βουνά δεν σημαίνει οτι εντάξει πάμε να χτίσουμε οτι θέλουμε..Επιπλέον ο επιχειρηματίας δε θέλει να πάει να χτίσει εκεί που δεν έχει δέντρα, αλλά εκεί που έχει ή τουλάχιστον εκεί που θα είναι πάρα πολύ κοντά τους. Η περιοχή του Καρδαρά είναι στους πρόποδες του Μαινάλου, όπως και να το κάνουμε,και όχι στα άλλα βουνά που εσύ κατονομάζεις. Το αν ο χώρος έχει εγκαταληφθεί αυτό είναι άλλο θέμα. ΔΗλαδή το καζίνο,το ξενοδοχείο,και το χιονοδρομικό είναι εκείνοι οι παράγοντες που θα φέρουν κόσμο και θα ενισχύσουν την οικονομία του χώρου? Εγώ προσωπικά δεν το νομίζω. Όπως είπα και προηγουμένως, δεν είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο το αξιοθέτο, το Μαίναλο σαν χώρος είναι. ΄Γιατί η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού πρέπει να συνεπάγεται το άνοιγμα τον εν λόγω εγκαταστάσεων? Μήπως οι ήδη υπάρχοντες ξενώνες, και ξενοδοχεία δεν αρκουν? Ποτέ δεν είχαν πληρότητα (για αυτό φυσικά φταίει και η εξωπραγματική τιμή που δίνονται τα δωμάτια) . ΜάκηΜ, το Internet αναμφισβήτητα είναι μια πηγή πληροφοριών με πολύ μεγάλο πλούτο. Την εξειδίκευση όμως μόνο το βιβλίο μπορέι να τη δώσει. Από όσο ξέρω είναι πολύ δύσκολο να βρεις σχέδια των περιοχών Natura 2000. Υπάρχει όμως βιβλίο που τις αναλύει διεξοδικά, με χάρτες και σχεδιαγράμματα και τα λοιπά.Από εκεί και πέρα, οι Δήμοι των περιοχών που υπάγονται στο Natura έχουν πιο εκτεταμένα σχέδια. Φιλικά ο Vauaria Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted September 3, 2007 Γιατί η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού πρέπει να συνεπάγεται το άνοιγμα τον εν λόγω εγκαταστάσεων?Η ύπαρξη καταλυμάτων δίπλα από τις πίστες ενός χ/κ, είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθιστά τη λειτουργία του οικονομικά βιώσιμη. Μήπως οι ήδη υπάρχοντες ξενώνες, και ξενοδοχεία δεν αρκουν? Ποτέ δεν είχαν πληρότητα (για αυτό φυσικά φταίει και η εξωπραγματική τιμή που δίνονται τα δωμάτια) Και εξωπραγματικές είναι οι τιμές και δωμάτιο δύσκολα βρίσκεις. Ιδίως στα ακριβά ξενοδοχεία. Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted September 3, 2007 Ευχαριστω Bear. Κατι βρηκα για αρχη, αλλα οι χαρτες ειναι απλα σκιτσα. Θα το ψαξω κι αλλο, αν ξερει κανεις τιποτα αλλο, βοηθηστε παρακαλω. Φιλικα ΜακηςΜ Μάκη ρίξε μια ματιά και εδώ: http://observatory.egnatia.gr Αν θέλεις συγκεκριμένες περιοχές στείλε pm. Ίσως μπορέσω να βοηθήσω... Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 3, 2007 bavaria στο εξωτερικο δεν κανουν τετοια? ξενοδοχεια πανω στα βουνα και στα λαγκαδια καζινα πχ. αεροδρομιο στο κουρσεβελ δηλαδη εδω χαλανε εκει δεν χαλανε δηλαδη το δικο μας πρασινο τι διαφορα εχει απο το δικο τους? δεντρα φυτευουν λουλουδια φυτευουν οτι θελεις κανουν αρκει να γινει σωστα Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 3, 2007 bavaria στο εξωτερικο δεν κανουν τετοια? ξενοδοχεια πανω στα βουνα και στα λαγκαδια καζινα πχ. αεροδρομιο στο κουρσεβελ δηλαδη εδω χαλανε εκει δεν χαλανε δηλαδη το δικο μας πρασινο τι διαφορα εχει απο το δικο τους? δεντρα φυτευουν λουλουδια φυτευουν οτι θελεις κανουν αρκει να γινει σωστα Εννοείται πως τα κάνουν. Μόνο που στο εξωτερικό το καλοκαίρι δεν τα καίνε. Το δικό μας πράσινο ΄΄εχει μεγάλη διαφορά από το δικό τους μιας και το δικό τους υπάρχει σε αφθονία και δεν είναι υπό προστασία από κανόνες όπως το δικό μας. Το Μαίναλο θα ξαναπω έχει έλατο μοναδικό σε είδος σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος το θέμα στην Ελλάδα είναι οτι δεν γίνεται σωστά. Αλέξη: Πληρότητα δεν υπάρχει. Αυτό είναι γεγνός.Ακριβές τιμές αλλά ποτέ με πληρότητα. Εννοείται οτι ένα ξενοδοχείο κάνει το ΧΚ οικονομικά βιώσιμο.Αλλά έλεος όχι εις βάρος της χλωρίδας.Δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό είναι παράλογο? Να πάνε να χτίσουν μέσα στο ελατοάσος για να κάνουν ένα ΧΚ οικονομικά βιώσιμο? Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted September 3, 2007 Αλέξη:Πληρότητα δεν υπάρχει. Αυτό είναι γεγονός. Ακριβές τιμές αλλά ποτέ με πληρότητα. Γεγονός είναι μόνο εάν αναφέρεσαι σε πληρότητα 100%, που είναι αδύνατο. Στο πιο ακριβό κατάλυμα στον Καρδαρά, τους μήνες αιχμής παίρνεις σειρά προτεραιότητας κι αν σταθείς τυχερός...Τώρα μάλιστα πάει προς επέκταση η επιχείρηση. Εννοείται οτι ένα ξενοδοχείο κάνει το ΧΚ οικονομικά βιώσιμο.Αλλά έλεος όχι εις βάρος της χλωρίδας.Δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό είναι παράλογο? Να πάνε να χτίσουν μέσα στο ελατοάσος για να κάνουν ένα ΧΚ οικονομικά βιώσιμο? Όχι, να μήν κτίσουν μέσα στο ελατόδασος ποτέ. Ας κτίσουν στο parking του χ/κ ή στον χώρο πριν από την είσοδο αριστερά χωρίς να κόψουν ούτε πουρνάρι. Φτάνει και παραφτάνει. Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 3, 2007 Γεγονός είναι μόνο εάν αναφέρεσαι σε πληρότητα 100%, που είναι αδύνατο. Στο πιο ακριβό κατάλυμα στον Καρδαρά, τους μήνες αιχμής παίρνεις σειρά προτεραιότητας κι αν σταθείς τυχερός...Τώρα μάλιστα πάει προς επέκταση η επιχείρηση Μάλλον οι γνώσεις σου περιορίζονται στον Καρδαρά. Δυστηχώς το Μαίναλο δεν είναι μόνο ο Καρδαράς! Όχι, να μήν κτίσουν μέσα στο ελατόδασος ποτέ. Ας κτίσουν στο parking του χ/κ ή στον χώρο πριν από την είσοδο αριστερά χωρίς να κόψουν ούτε πουρνάρι. Φτάνει και παραφτάνει. Καταλαβαίνεις οτι ο χώρος δεν φτάνει εκτός αν θέλεις να δημιουργήσεις λίγο γέλιο στο Topic. Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted September 3, 2007 Μάλλον οι γνώσεις σου περιορίζονται στον Καρδαρά. Δυστηχώς το Μαίναλο δεν είναι μόνο ο ΚαρδαράςΑυτό όντως δεν το γνώριζα. Νόμιζα οτι το Μαίναλο είναι μόνο η περιοχή γύρω από τον Καρδαρά. Τη δεύτερη φορά που θα ξαναπάω θα φροντίσω να γνωρίσω και την ευρύτερη περιοχή και να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη. Καταλαβαίνεις οτι ο χώρος δεν φτάνει εκτός αν θέλεις να δημιουργήσεις λίγο γέλιο στο Topic Ναι, όντως δεν φτάνει ο χώρος για αεροδρόμιο που να καλύπτει και τα Α-380, διότι θέλουν δύο αεροδιαδρόμους με μήκος άνω των 3,5χλμ έκαστος... Τόση ώρα μιλάμε για το Μαίναλο Αρκαδίας ; Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 3, 2007 Με ειρωνεύεσαι? Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted September 3, 2007 Ξέχνα το, μή μπερδεύεσαι. Δεν...ιδίως με ανθρώπους που δε γνωρίζω. Προσπαθώ να κρατήσω την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων σε επίπεδο χιουμοριστικό. Έτσι κι αλλιώς είμαι που είμαι για γέλια...έτσι δεν είπαμε ; Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 3, 2007 bre bavaria εγω εχω πει οτι το μαιναλό δεν ειναι μονο ο καρδαρας η βυτινα και το λεβιδι αν μπορεσω να ανεβασω μια φωτο του βουνου και να το συζητησουμε γιατι μαλλον δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα πρεπει λιγο να οριοθετησουμε απο που ξεκιναει και προς τα που τελειωνει περιπου οπως και για το αρτεμισιο Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 3, 2007 Μην διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω. Δεν είπα οτι είσαι για γέλια.Υπέθεσα οτι ήθελες να βάλεις στο topic λίγο δόση γέλιου.Δεν είπα οτι είσαι για γέλια. Σε καμία περίπτωση δεν έκανα φιλοφρόνηση. Κώστα εγώ προσωπικά μιλάω για το Μαίναλο κυρίως από την πλευρά όπου κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ΧΚ. Συγγνώμη αν δεν το έχω περιγράψει σωστά και σε έχω μπερδέψει.Το λάθος δικό μου Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 μια χαρα το εχεις περιγραψει τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted September 3, 2007 Vauaria αφού ξέρεις πολύ καλά την περιοχή και εμείς οχι ελα μια Παρασκευή απο Οκτώβρη και μετά στον Κάψια, Ανω Καρδαρά, Λεβίδι, Βυτίνα κτλ και αμα βρείς δωμάτιο έλα να με φτύσεις. Τώρα προσωπική μου άποψη πάντα το αν θα γίνει ενα μεγάλο hotel με καζίνο στόν κάτω Καρδαρά και συγκεκριμένα στην ποταμιά, ναι εκει που εχουν φυτέψει τις καρυδιές (για εκεί συζητάνε να γίνει αν γίνει) εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 3, 2007 εσενα τιποτα δε σε χαλαει μπορεις να κατεβασεις απο το google earth αν το εχεις μια κατοψη του μαιναλου απο αμπελια καμπα νοσοκομειο μεχρι πιανα αλωνισταινα βυτινα καψια ? Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 Vauaria αφού ξέρεις πολύ καλά την περιοχή και εμείς οχι ελα μια Παρασκευή απο Οκτώβρη και μετά στον Κάψια, Ανω Καρδαρά, Λεβίδι, Βυτίνα κτλ και αμα βρείς δωμάτιο έλα να με φτύσεις. Τώρα προσωπική μου άποψη πάντα το αν θα γίνει ενα μεγάλο hotel με καζίνο στόν κάτω Καρδαρά και συγκεκριμένα στην ποταμιά, ναι εκει που εχουν φυτέψει τις καρυδιές (για εκεί συζητάνε να γίνει αν γίνει) εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλουΔεν χρειαζεται να ερθει θα σου βρω εγω πες μου εσυ μονο τι δωματιο θες 50 € ???? 120 € ???? η παρα πανω ???? απλα πες μου τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 3, 2007 καπου εχουν ξεχειλωσει με τις τιμες οι ιδιοκτητες αλωνισταινα 120 το βραδυ ελεος και ειναι και γνωστος Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 και μετα μου λετε οτι ειναι ολα γεματα τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted September 3, 2007 Τώρα προσωπική μου άποψη πάντα το αν θα γίνει ενα μεγάλο hotel με καζίνο στόν κάτω Καρδαρά και συγκεκριμένα στην ποταμιά, ναι εκει που εχουν φυτέψει τις καρυδιές (για εκεί συζητάνε να γίνει αν γίνει) εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλουΤώρα γιατί μερικούς τους πείραζε να γίνουν και καινούρια ΧΚ, λαμβάνοντας υπ'όψιν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, μου φαίνεται περίεργο. (όχι επί προσωπικού βέβαια) Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 3, 2007 Τώρα προσωπική μου άποψη πάντα το αν θα γίνει ενα μεγάλο hotel με καζίνο στόν κάτω Καρδαρά και συγκεκριμένα στην ποταμιά, ναι εκει που εχουν φυτέψει τις καρυδιές (για εκεί συζητάνε να γίνει αν γίνει) εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου. Τώρα γιατί μερικούς τους πείραζε να γίνουν και καινούρια ΧΚ, λαμβάνοντας υπ'όψιν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, μου φαίνεται περίεργο. (όχι επί προσωπικού βέβαια) Να υποθεσω οτι συμφωνεις και στην επεκταση του καζινου της παρνηθας τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted September 3, 2007 Χωρίς να ξέρω ένα θέμα δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω. Όσον αφορά την δημιουργία καζίνο στο Μαίναλο, δεν ήταν δική μου ιδέα, ούτε πρόταση, ούτε έγραψα ότι την υιοθέτησα. Copy την έκανα. Όταν βλέπω όμως τόσο μεγάλη διάθεση "ανάπτυξης" για το Μαίναλο, να διατίθονται κονδύλια για ρεύμα, κλπ μου φαίνεται παράδοξο γιατί υπάρχει προβληματισμός στην δημιουργία νέων ΧΚ. Αυτό που θεωρείται φυσιολογικό για το Μαίναλο, γιατί δεν θεωρείται φυσιολογικό για άλλα βουνά με πολύ καλύτερες χιονοδρομικές προδιαγραφές; Δεν αποσκοπώ από τα λεγόμενα μου σε συμπέρασμα "στο να κλείσει το Μαίναλο", ούτε κάνω κριτική σε αυτό! Όμως θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα χιονοδρομικά βουνά, στα οποία τέποιου είδους "επενδύσεις" κρίθηκαν από την πλειοψηφία εδώ ως "ακατάλληλες". Όσο για την Πάρνηθα, πριν την φωτιά μπορείο και να συμφωνούσα αν έβλεπα ολοκληρωμένη την πρόταση. Μπορεί σαν φιλοσοφία να είμαι ολοκληρωτικά αντίθετος με οποιοδήποτε καζίνο, όμως όταν δεν είχαμε καζίνο οι δικοί μας τα έσκαγαν κανονικότατα στα Σκοπιανά καζίνο, κλπ. Άσε το παράνομο εγχώριο, όπου έμπλεκες σε επικίνδυνα μονοπάτια. Έτσι αν και δεν περνάω ούτε απ'έξω, όταν κάποιοι "τα απαιτούν" γιατί να μην υπάρχουν, αλλά νόμιμα. Ούτε με χάλασε όταν το καζίνο της Πένρηθας έδωσε πάνω από 100 εκ.€ για την πυροπροστασία της Πάρνηθας. Πιο πολύ με χάλασε ότι αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν έπιασαν τόπο. Άρα μην βιαστείς να πεις από πριν το ναι ή το όχι. ΟΜΩΣ, κάτω από τις συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την πυρκαϊά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ρητώς να γίνει η οποιαδήποτε ανάλογη κίνηση, έστω και για τυπικούς λόγους, έστω και για λόγους σκοπιμότητας. Και δυστυχώς ΚΑΙ αυτή η κίνηση, έχει περάσει πολύ στο ντούκου. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted September 3, 2007 Και ποιός μπορεί να εμποδισει κάποιον να φτιάξει κάτι στα 750-800 μέτρα υψόμετρο; Ρε παιδιά μην το μπλέκουμε το θέμα δεν είπαμε οτι θα γίνει στο 2000 μέτρα. Α και κάτι ακόμα, το NATURA στο Μαίναλο ξεκινάει απο τα 1200 μέτρα υψόμετρο. Όταν βλέπω όμως τόσο μεγάλη διάθεση "ανάπτυξης" για το Μαίναλο, να διατίθονται κονδύλια για ρεύμα, κλπ μου φαίνεται παράδοξο γιατί υπάρχει προβληματισμός στην δημιουργία νέων ΧΚΓιατί κάποτε θα πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία κάποιων ανθρώπων φίλε.το ρεύμα στο Μαίναλο το περιμένουν απο το 1960.Δεν γίνεται να πηγαινουμε ρεύμα στο κάθε μαντρί για λόγους ψηφοθηρηκούς και μόνο και να μην έχει ρεύμα ενα χιονοδρομικό κέντρο. Κορνήλιε θα επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οσα hotel είναι καλά και δικαιολογούν τα λεφτά που παίρνουν ειναι πραγματικά γεμάτα Αρχοντικό Καλτεζιώτη Οστρα Αρτεμις Βιλα Βαλος αν και δεν μου πολυαρεσει τον χειμώνα που πέρασε πηρα τουλάχιστον 5 φορές τηλέφωνο για να εξυπηρετήσω πελάτες μου και δεν βρήκα δωμάτια Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted September 3, 2007 Vauaria αφού ξέρεις πολύ καλά την περιοχή και εμείς οχι ελα μια Παρασκευή απο Οκτώβρη και μετά στον Κάψια, Ανω Καρδαρά, Λεβίδι, Βυτίνα κτλ και αμα βρείς δωμάτιο έλα να με φτύσεις. Τώρα προσωπική μου άποψη πάντα το αν θα γίνει ενα μεγάλο hotel με καζίνο στόν κάτω Καρδαρά και συγκεκριμένα στην ποταμιά, ναι εκει που εχουν φυτέψει τις καρυδιές (για εκεί συζητάνε να γίνει αν γίνει) εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου. Σε παρακαλώ πολύ να προσέξεις τον τρόπο που μου μιλάς. Την ειρωνία δεν την δέχομαι από κανέναν. Εγώ δεν σε προσβάλω!! Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted September 3, 2007 Vauaria τι να σε πω τώρα. Που σε πρόσβαλα βρε παιδί μου; ΟΚ δέχομαι οτι ξέρεις καλύτερα απο εμένα και κάποιους άλλους την περιοχή αφού ζεις και εργάζεσαι κιόλας εκεί πέρα, ξέρεις που για το χιονοδρομικό και τα περίχωρά του εννοώ................ Share this post Link to post Share on other sites