Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΑΛΕΞΗΣ

χ/κ Μαινάλου

Recommended Posts

Κορνήλιε διαβάζοντας το μήνυμα άλλο κατάλαβα.

Ο.Κ

Γενικά άνθρωποι είμαστε και όπως και εγώ και νομίζω ο καθένας από εμάς έχουμε τη τάση να καταλαβαίνουμε αυτό που θέλουμε.

Κανείς δεν είναι τέλειος!!! :angry:

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!!

To χ/κ Μαινάλου φέρνει περισσότερο κόσμο στη περιοχή πλέον.

Πρίν 3 χρόνια η αναμονη στο λίφτ ήταν μηδαμινή ενώ πρόπερσι έφτανε μέχρι και τη μια ώρα.

φτασαμε σε σημείο να...

normal_Mainalo%2029-1-2006%20134.jpg

tο κοβουμε με τα ποδια στη κυριολεξια.

Η κεντρική πιστα καλοπατημενη ειναι απο τις καλυτερες στην ελλαδα.

ενω και το tree skiing εαν το βρει πουδραριστο συγκρινεται μονο με τις

Βασιλιτσας αν και στο Μαιναλο ειναι σαφως καλυτερο.

Μακαρι να γινουν και καζινο και ξενοδοχεια (εκτος και εαν ειναι βλακες στις Αλπεις) και μερος των εσοδων να πηγαινουν υπερ συντηρησης και αναπτυξης του χιονοδρομικου.

Οταν μια περιοχη αναπτυσεται υπαρχουν και νεες θεσεις εργασιας αλλα και οι ντοπιοι δεν φευγουν απο τα χωριά τους για να επιβαρυνουν περισσοτερο τα "αστικά" κέντρα.

με ελεγχομενη δομηση δεν θα υπαρξει προβλημα.

Πανο στην θεωρια ειναι ολα σωστα αυτα που λες,

αλλα ξεχνας κατι ρε φιλε ειμαστε στην Ελλαδα και αυτα εδω, ειναι ''ονειρα θερινης νυκτος''

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

και τι πρέπει να κανουμε ρε παιδιά ? Να πάμε κι εμεις για ύπνο?

Ποτέ δεν μπορεσα να καταλαβαίνω αυτή την νεοελληνική απογοήτευση. Κι επειδή είναι Ελλάδα τι έγεινε ?

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !!! ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Τα άλλα κράτη πως ξεκίνησαν δηλαδή ? Ξαφνικά παρουσιάσαν το τέλειο σχέδιο και λειτούργησαν όλα τέλεια εξ΄αρχής ? Δεν νομίζω.

Ας δούμε πρώτα καμιά μελέτη ή σχέδιο της περοχής και μετά μπορούμε ή να τον κλάψετε ή ν΄ αντιδράσουμε μπας και ξυπνήσει και κανένας άλλος.

Επιτέλους ασ σκεφτούμε και λίγο δημιουργικά!

και τι πρέπει να κανουμε ρε παιδιά ? Να πάμε κι εμεις για ύπνο?

ΟΧΙ φυσικά να μη πάμε για ύπνο για αυτό είμαστε εδώ και το συζητάμε.

Ποτέ δεν μπορεσα να καταλαβαίνω αυτή την νεοελληνική απογοήτευση. Κι επειδή είναι Ελλάδα τι έγεινε ?

Απλά στην Ελλάδα βάζουμε πιο δύσκολα μυαλό.Οι προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε είναι μεγαλύτερες

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !!! ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Τα άλλα κράτη πως ξεκίνησαν δηλαδή ? Ξαφνικά παρουσιάσαν το τέλειο σχέδιο και λειτούργησαν όλα τέλεια εξ΄αρχής ? Δεν νομίζω.

Ούτε εγώ το νομίζω.Μόνο που αυτά εδώ και 20 χρόνια λειτουργούν όπως λειτουργούν

Ας δούμε πρώτα καμιά μελέτη ή σχέδιο της περοχής και μετά μπορούμε ή να τον κλάψετε ή ν΄ αντιδράσουμε μπας και ξυπνήσει και κανένας άλλος.

Αν δούμε τα σχέδια θα είναι ήδη αργά.Και οποιαδήποτε αντίδραση ΜΑΛΛΟΝ (δεν ξέρω) θα είναι μάταιη.Ας μην ξεχνάμε οτι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Επιτέλους ασ σκεφτούμε και λίγο δημιουργικά!

Δημιουργικά σκεφτόμαστε αλλά πάντα με στόχο το καλό του Μαινάλου.

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Το θέμα είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες και το καζίνο που λένε οι φήμες πως θα φτιαχτούν.

Χρήστη manialo μην διαστρεβλώνεις την κουβέντα. Κανείς δεν είπε για το ρεύμα αλλά μάλλον δεν σε συμφέρει άλλο η κουβέντα.Επίσης είπες οτι το NATURA ισχύει στο Μαίναλο για υψόμετρο΄μετά τα 1200μ.Αυτό να το πεις στον ΑΛΕΞΗ που θέλει να φτιάξει δίπλά στο Χιονοδρομικό ξενοδοχείο.

Εσένα τι θα σε πειράξει αν θα γίνει στο πλατό του χ.κ ενα ξενοδοχείο; θα χαλάσει το περιβάλον δηλαδή; Απο οσο θυμάμαι, γιατί τελευταία φορα που ήμουν στο χ.κ ήταν πρίν απο 3 ώρες, στο πλατό το οποίο είναι 136 στρέμματα δεν υπάρχει ούτε θάμνος. Φαίνεται οτι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι στίς Αλπεις είναι χαζοί που φτιάχνουν ολόκληρα χωριά πάνω στα χιονοδρομικά.

Τη λέξη "ΤΕΛΟΣ" τη βάζουν άνθρωποι που δεν έχουν επιχειρήματα για την άποψή τους.Αν δεν σου αρέσει η κουβέντα μην τη συνεχίζεις τυχαίνει όμως να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τη κουβέντα, έχουν απόψεις και επιχειρήματα και τα συζητούν ώριμα.

''ΤΕΛΟΣ'' στήν κουβέντα ήθελα να βάλω με τον Κορνήλιο και οχι μαζί σου. Επιχειρήματα για το Μαίναλο σου έχω οσα θέλεις είτε λεγονται ώριμα είτε ανώριμα όπως θέλεις να μου παρουσιάσεις. Ρωτησέ με οτι θέλεις και θα σου απαντήσω.

Σχετικά με την επέκταση του Καζίνο της Πάρνηθας,θα ήθελα να ενημερώσω οτι ο Νόμος που αναφέρει ο ΑΛΕΞΗΣ είναι ο εν ισχύει Νόμος.Άλλο βέβαι αν το 2004 η κα. ΑΠοστολάκη έχει περάσει νέο Νόμο ο οποίος και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή αλλά δεν έχει εφαρμοστεί στον οποίο προβλέπεται η επέκταση του Καζίνο καθώς επίσης και άλλες διατάξεις όσον αφορά τις ελάχιστες προυποθέσεις λειτουργία ενός χώρου ως Εκθεσιακού.

Τελικά το πρόβλημα με το καζίνο της Πάρνηθας ποιό είναι; Δηλαδή αν θα κάνει επέκταση λέτε να πάρει ολη την Παρνηθα; Και ας υποθέσουμε οτι θα πάρουν τα 50-60 στρέμματα τι έγινε λοιπόν; Θα χαλάσει το οικοσύστημα; Εδώ μιλαμε οτι θα χτιστούν και οικοπεδοποιηθούν εκαταντάδες στρέμματα στούς προποδές της.

9-2-05020.jpg

αφου ο νικελ λεει οτι ειναι καλα τον πιστευω

αλλα εκει που πηγαινες δεν ηταν λογω της πολυκοσμιας αγαπητε νικελ αλλα επειδη ειχες φαγουριτσα

Τελικά το πρόβλημα με το καζίνο της Πάρνηθας ποιό είναι;Δηλαδή αν θα κάνει επέκταση λέτε να πάρει ολη την Παρνηθα;Και ας υποθέσουμε οτι θα πάρουν τα 50-60 στρέμματα τι έγινε λοιπόν; Θα χαλάσει το οικοσύστημα;Εδώ μιλαμε οτι θα χτιστούν και οικοπεδοποιηθούν εκαταντάδες στρέμματα στούς προποδές της
Μιας και θα χτιστούν οι πρόποδες, δεν χτίζεται όλη να ησυχάσουμε;

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

..κατσε βρε Αλέξη---πρεπει να εχει κ λιγο αγωνια – να βλεπουμε τα ελαφια να εξαφανιζονται ενα-ένα (ενα ελάφι για καθε μαιζονετα) – μπαμ κι εξω δεν εχει ενδιαφερον!

το Μαιναλο ΟΟΟΤΑΝ εχει χιονι εχει tree skiing που βρισκεις ΜΟΝΟ στο Val d'Isere (μονο τα μηκη αλλαζουν...λιγο :angry:)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Γιατί εξαφανίζονται τα ελάφια Κώστα;Λόγω του καζίνου;

Πρός θεού παιδιά δεν είμαι μετοχος στο καζίνο ούτε εχω κάποιο συμφέρον.

Μιας και θα χτιστούν οι πρόποδες, δεν χτίζεται όλη να ησυχάσουμε;
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Οταν σε 2-3 χρόνια δεν θα έχει μείνει τίποτε άλλο να καεί και θα φυτρώνουν μόνο πουρνάρια τότε θα χτιστεί όλη.

9-2-05020.jpg

μην ειμαστε των ακρων...

Δήμος της Πελλοπονησου είναι στα δικαστηρια με τους οικολογους οταν προσπαθησαν να φτιαξουν αντιπυρικη ζωνη γιατι εκοβαν τα δεντρα.

Tωρα που καηκε ο δημος τους κρεμας (μη πω τιποτα αλλο) ή δε τους κρεμας τους συγκεκριμενους.(τουλαχιστο ας πληρωσουν αυτοι καμια αποζημιωση)

Γιατί ρε παιδιά εδώ πέρα σβήνονται τα post?

Μπαίνω και βλέπω καινούργιο.Κάνω ανανέωση και δεν βλέπω τίποτα.

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Το μήνυμα που δεν βρίσκεις, διαγράφηκε με ευθύνη αυτού που το έγραψε. Επίσης έγινε edit και σε προηγούμενο μήνυμα για να τηρηθεί η δεοντολογία. Και τα δύο αναφέρονταν επί προσωπικού και όχι επί χιονοδρομικού θέματος.

Ριξε μια ματια σε αυτο το site του Πολυτεχνειου http://www.itia.ntua.gr/filotis/, οπου περιλαμβανονται ολες οι προστατευομενες περιοχεςMy Webpage.

Αν θελει κανεις λεπτομερειες, τουλαχιστον για την Πελλοπονησο, μπορω να βοηθησω και περισσοτερο με αναλυτικα υποβαθρα 1:50000

Χαιρετω

Βασιλης Π.

Ριξε μια ματια σε αυτο το site του Πολυτεχνειου http://www.itia.ntua.gr/filotis/, οπου περιλαμβανονται ολες οι προστατευομενες περιοχεςMy Webpage.

Αν θελει κανεις λεπτομερειες, τουλαχιστον για την Πελλοπονησο, μπορω να βοηθησω και περισσοτερο με αναλυτικα υποβαθρα 1:50000

Χαιρετω

Βασιλης Π.

Μιας και το βάζεις εδώ,άσχετο με το όλο θέμα του σκι (αυτό που γράφω εγώ),το μόνο αξιόλογο της ιστοσελίδας είναι η προσπάθεια αυτών που έβαλαν μέσα όλα αυτά τα στοιχεία. Κατά τα άλλα η ιστοσελίδα είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μαύρη.

Βασικές γνώσεις Web Design λείπουν,καμία usability assessment όυτε καν τα ISO για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και απορώ πως κάνει τέτοια δουλειά ολόκληρο Πολυτεχνείο?

Να σημειώσω τη γνώμη μου λέω χωρίς να θέλω να προσβάλω σε καμία περίπτωση τη διάθεσή σου για ενημέρωση.

Φιλικά

μην ειμαστε των ακρων...

Δήμος της Πελλοπονησου είναι στα δικαστηρια με τους οικολογους οταν προσπαθησαν να φτιαξουν αντιπυρικη ζωνη γιατι εκοβαν τα δεντρα.

Tωρα που καηκε ο δημος τους κρεμας (μη πω τιποτα αλλο) ή δε τους κρεμας τους συγκεκριμενους.(τουλαχιστο ας πληρωσουν αυτοι καμια αποζημιωση)

Έχεις κάποιο link για αυτό Nickel?

Κάτι που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε?

Ευχαριστώ

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Το off-topic το ξεκινησα εγω ζητωντας περισσοτερες πληροφοριες για το Natura 2000 υπο την προστασια του οποιου ειναι το Μαιναλο οπως μας ειπες εσυ οτι σου ειπε ο Κορνηλιος , αν δεν κανω λαθος. Ζητω συγνωμη για το off-topic αλλα θα ηθελα να ευχαριστησω τα παιδια που μου προσφεραν τα link, αν και δεν βρηκα (ακομη) το ζητουμενο, στην πορεια (οπως συνηθως συμβαινει στο Διαδικτυο), εμαθα αρκετα πραγματα (για το Natura 2000) τα οποια δεν ηξερα... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Σχετικά με το θέμα:

Χρήστη mainalo....

Eννοείται οτι θα με πειράξει να φτιαχτεί ξενοδοχείο στη βάση του ΧΚ. Τόση ώρα μιλάμε και λέμε οτι το Βουνό προστατεύεται.Προστατεύεται από Ευρωπαικούς Κανονισμούς στο οποίο συμφώνησες και μου λες πάλι να πάμε να χτίσουμε?

Το ξέρω οτι επιχειρήματα για το Μαίναλο έχεις.Δεν το αμφισβήτησα.Στη πολιτική λειτουργίας διαφωνούμε.Το θέμα δεν είναι να σε ρωτάω και να μου απαντάς αλλά έχω δική μου άποψη για το βουνό.Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι πρόθυμος να συζητήσεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα και να με πείσεις για το αντίθετο και φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμένα.

Για το καζίνο της Πάρνηθας η κουβέντα ξεφεύγει.Πρόσφατα το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μας έβαλε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι ε το να μην γίνει αλλαγή στο άρθρο 24.Αν θέλουν λοιπόν ας χτίσουν στη Πάρνηθα.Πάλι για προστίματα μας βλέπω.Και εδώ είναι που λέμε οτι ο Έλληνας δύσκολα βάζει μυαλό!!!!

Όσο για τις Άλπεις αυτές δεν έχουν τίποτα που να συγκρίνεται με τον πλούτο των Ελληνικών οικοσυστημάτων.Το παράδειγμα κατά τη γνώμη μου σε όσους το αναφέρουν είναι ατυχές.

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Μιας και το βάζεις εδώ,άσχετο με το όλο θέμα του σκι (αυτό που γράφω εγώ),το μόνο αξιόλογο της ιστοσελίδας είναι η προσπάθεια αυτών που έβαλαν μέσα όλα αυτά τα στοιχεία. Κατά τα άλλα η ιστοσελίδα είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μαύρη.

Βασικά ο vperle ενημερώνει τον ΜακηςΜ ο οποίος ζήτησε στοιχεία Natura.

E, θα του πάρεις το κεφάλι επειδή δεν έκανε QUOTE;

Προσωπικά ευχαριστώ τον vperle.

Έψαχνα και εγώ τις παραπάνω πληροφορίες και σ ΄αυτό το link υπάρχουν αν και είναι ...μαύρη :lol:

Το off-topic το ξεκινησα εγω ζητωντας περισσοτερες πληροφοριες για το Natura 2000 υπο την προστασια του οποιου ειναι το Μαιναλο οπως μας ειπες εσυ οτι σου ειπε ο Κορνηλιος , αν δεν κανω λαθος. Ζητω συγνωμη για το off-topic αλλα θα ηθελα να ευχαριστησω τα παιδια που μου προσφεραν τα link, αν και δεν βρηκα (ακομη) το ζητουμενο, στην πορεια (οπως συνηθως συμβαινει στο Διαδικτυο), εμαθα αρκετα πραγματα (για το Natura 2000) τα οποια δεν ηξερα... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Το Natura δεν το θεωρώ ποτέ off-topic.

Αυτό που βλεπω σαν off-topic είναι ο σχολιασμός μου περί website!!!.

ή αλλιώς τη σχέση έχει το we-desig με το σκι....

Όσον αφορά το Natura σου είχα πει δυσκολα θα βρεις κάτι στο Internet.Βέβαια υπάρχουν βιβλία πολύ πιο αναλυτικά!!!

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Σχετικά με το θέμα:

Χρήστη mainalo....

Eννοείται οτι θα με πειράξει να φτιαχτεί ξενοδοχείο στη βάση του ΧΚ. Τόση ώρα μιλάμε και λέμε οτι το Βουνό προστατεύεται.Προστατεύεται από Ευρωπαικούς Κανονισμούς στο οποίο συμφώνησες και μου λες πάλι να πάμε να χτίσουμε?

Όσο για τις Άλπεις αυτές δεν έχουν τίποτα που να συγκρίνεται με τον πλούτο των Ελληνικών οικοσυστημάτων.Το παράδειγμα κατά τη γνώμη μου σε όσους το αναφέρουν είναι ατυχές.

Κοιταξε να δείς. Δεν με ενοχλεί καθόλου αν θα γίνει ξενοδοχείο στο χ.κ. Ο λόγος είναι οτι με αυτές τις προοπτικές που έχουμε αφήσει τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα τα κάνουμε να μπαίνουν μέσα θέλοντας και μη. Πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε τα χιονοδρομικά μας κέντρα να γίνουν ανταγωνιστικά τουλάχιστον με αυτά των Βαλκανίων. Επισεις θα ήθελα να μου πείς το αυτό: πόση έκταση πιάνει το χ.κ στο οικοσύστημα του Μαινάλου; Νομίζω ελάχιστη. Ε λοιπόν ας το αφήσουμε να αναπτυχθεί μέσα στα οριά του όπως μπορεί. Αυτά που γράφω δεν ισχύουν μόνο μόνο για το Μαίναλο αλλά και για τα υπόλοιπα ελληνικά βουνά στα οποία υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα. Διαφορετικά προβλέπω σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο στήν Ελλάδα ανοικτό και τον χειμερινό μας τουρισμό κατεστραμένο. Οπως φυσικά θα γνωρίζεις η μικρή μας Ελλάδα απο άποψη παραγωγής είναι μηδέν. Το μόνο που έχουμε είναι ο τουρισμός. Ε αυτόν πρέπει να προσέξουμε με κάθε τρόπο.Δεν λέω να διαλύσουμε τα οικοσυστήματα των βουνών μας αλλά μέσα απο αυτά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Τώρα για τις Αλπεις νομίζω οτι οι συγκρίσεις είναι παντελώς άσχετες σε σχέση με τα δικά μας βουνά.Μπορούμε όμως να πάρουμε κάποια πραγματα απο αυτούς, γιατί είναι πολλά χρόνια μπροστά απο εμάς.

9-2-05020.jpg

Σχετικά με το θέμα:

Χρήστη mainalo....

Το ξέρω οτι επιχειρήματα για το Μαίναλο έχεις.Δεν το αμφισβήτησα.Στη πολιτική λειτουργίας διαφωνούμε.Το θέμα δεν είναι να σε ρωτάω και να μου απαντάς αλλά έχω δική μου άποψη για το βουνό.Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι πρόθυμος να συζητήσεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα και να με πείσεις για το αντίθετο και φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμένα.

Για το καζίνο της Πάρνηθας η κουβέντα ξεφεύγει.Πρόσφατα το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μας έβαλε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι ε το να μην γίνει αλλαγή στο άρθρο 24.Αν θέλουν λοιπόν ας χτίσουν στη Πάρνηθα.Πάλι για προστίματα μας βλέπω.Και εδώ είναι που λέμε οτι ο Έλληνας δύσκολα βάζει μυαλό!!!!

Όσον αφορά το τι είναι Natura και το τι όχι στην Ελλάδα, δεν έχω πειστεί. Και πιο αναλυτικά, όταν μιλάμε για οποιοδήποτε βουνό, όλα στο ίδιο "αγκάθι" κολλάνε. Δεν είναι δυνατόν να είναι τα πάντα Natura. Όπως δεν είναι δυνατόν να ρημάζουμε τα βουνά, έτσι δεν είναι δυνατόν να σταματάμε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε αυτά.

Επίσης όσον αφορά τις Άλπεις, έχω δει πάρα πολλά παραδείγματα όπου η ανάπτυξη των βουνών τους όχι μόνον δεν προσβάλλει το τοπίο αλλά το αναδυκνύει. Και εδώ ισχύει το παν μέτρον άριστον.

Θα μπορούσες όμως να είσαι πιο σαφής όσον αφορά "το ατυχές" του παραδείγματος στην σύγκριση των Άλπεων με τα Ελληνικά βουνά και σε ποιον τομέα θα ενοχλούσε η ανάπτυξη-δραστηριότητα ενός ΧΚ;

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Όσον αφορά το τι είναι Natura και το τι όχι στην Ελλάδα, δεν έχω πειστεί. Και πιο αναλυτικά, όταν μιλάμε για οποιοδήποτε βουνό, όλα στο ίδιο "αγκάθι" κολλάνε. Δεν είναι δυνατόν να είναι τα πάντα Natura.

Υποθετω οτι το "αγκαθι" ειναι προσωπικη σου αποψη, εκτος αν ξερες κατι παραπανω.

Συμφωνα με τα στοιχεια απο το πρωτο site που εβαλε ο Bear (ενα Excelοφυλλο με στοιχεια για την καθε περιοχη εντεταγμενη στο Natura 2000) κανοντας ενα γρηγορο αθροισμα στο Excel βρηκα οτι εχουν ενταχθει κατι παραπανω απο 38000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!!! 8) (Ελπιζω να μην εχω κανει κανενα λαθος στο αθροισμα και γινω ρομπα...)

Εαν θυμαμαι καλα την Γεωγραφια που μαθαινα παλια, και δεδομενου οτι απο τοτε που πηγαινα σχολειο δεν εχουν μεταβληθει τα συνορα της Ελλαδος (λογω τιμης.... :P ) η Ελληνικη Επικρατεια ειναι καπου 133000 τετραγωνικα χιλιομετρα, δηλαδη χοντρικα το 29% (ουτε το 30%) της Ελληνικης Επικρατειας εχει ενταχθει στο Natura 2000. Απο ενταξη καλα παμε :D απο φωτιες μας εχουνε παρει φαλαγγι :rolleyes::( .

Φιλικα

ΜακηςΜ

Υποθετω οτι το "αγκαθι" ειναι προσωπικη σου αποψη, εκτος αν ξερες κατι παραπανω.

Ίσως και το αγκάθι από μόνο του να ανακυρήχθηκε ως Natura.

Όμως, σε όποια κουβέντα κάνουμε για όποιοδήποτε υφιστάμενο ΧΚ και πιθανότητα επέκτασης πιστών, ή για άλλο βουνό που εχει πεδίο κατάλληλο για πίστες, πάντα υπάρχει το καθεστώς Natura. Το "αγκάθι" λοιπόν είναι ότι δεν έχω πειστεί ότι όλες οι περιοχές που έχουν ενταχθεί έπρεπε να ενταχθούν. Επειδή τις οικολογικές ευαισθησίες των απανταχού οικολόγων δεν τις έχω και πολύ σε υπόληψη είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Χωρις να ξερω τις λεπτομερειες, το καθεστως Natura ειναι σαν νομος του κρατους και της ΕΕ. Το αν δεν του εχεις εμπιστοσυνη, αν δεν σ'αρεσουν οι οικολογοι κλπ κλπ ειναι τουμπεκι ψιλοκομμενο. Το 29% της Ελληνικης επικρατειας ειναι off-limits (εξαιρουνται οι εμπρηστες :rolleyes: ) και κανεις κουμαντο με το υπολοιπο 71%.

Αν αισθανεσαι ελαφρως... καπελλωμενος στο θεμα, ειναι γιατι εισαι 8)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. chronisc
      chronisc
      (52 years old)
    2. Marysia Krysia
      Marysia Krysia
      (39 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,167
    • Total Posts