Jump to content
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

Καλή επιτυχία και να θυμάσαι ότι το σημαντικότερο είναι μετά την εγχείρηση. Θέλει υπομονή και μεγάλη προσπάθεια. Αξίζει να θυσιάσεις επιπλέον χρόνο για την αποκατάσταση. Από αυτά που θα πρέπει να κάνεις να προσθέτεις δέκα παραπάνω.

• Like 3

Θερμές αυχές για καλή, πλήρη και όσο το δυνατών ανώδυνη ανάρρωση

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δευτέρα θα πάω στον ορθοπεδικό και από ότι καταλαβαίνω δεν το γλυτώνω το μαχαίρι.

Προφανώς το σκι το σταματάω

Ουτε για αστειο μην το λες

Θα δεις και απο μονος σου οτι την επομενη σεζον δεν θα κρατιεσαι

Ασε που το εγχειρισμενο ποδι θα ειναι τουμπανο και πιο δυνατο απο το (καλο)

επαθα χιαστο τον μαρτη του 12 η του 13 στην αυστρια ενα σαββατο

γυρισα δευτερα ελλαδα

Εκανα την επεμβαση την τεταρτη

Ξεκινησα μετα απο ενα μηνα φυσικοθεραπεις και εκανα μονο 10

στο καπακι γυμναστηριο απο μαιο μεχρι οκτωβριο

με το που ξεκινησε η σεζον ημουν πρωτος πανω στα καλαβρυτα να εγκαινιασω την καινουργια σεζον

εκανα τα πρωτα σκι με την επιγονατιδα καθαρα για ψυχολογικους λογους

μετα την τεταρτη μερα την πεταξα και αυτη

• Like 3

elan primetime 33.jpg

Σήμερα πήγα στον Πισκοπάκη - Ιατρικό Κέντρο Αθηνών να με δει. Καλές εντυπώσεις αποκόμισα. Μου εξήγησε τι ακριβώς μου έχει συμβεί και για ποιο λόγο πρέπει να κάνω επέμβαση, δηλαδή ότι είμαι νέος άνθρωπος με δραστηριότητες εν αντιθέσει με κάποιον σε μεγαλύτερη ηλικία. Μου τόνισε βεβαίως ότι και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όπου ενδεχομένως αθλούνται και έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα, πρέπει και αυτοί να κάνουν επέμβαση.

Μου έπιασε το γόνατο και τραβώντας την κνήμη μου προς τα έξω - η οποία έπαιζε σε αντίθεση με την κνήμη μου στο υγιές πόδι η οποία ήταν σταθερή - μου έδειξε για ποιο λόγο έχω πάθει ρήξη πρόσθιου χιαστού. Νομίζω ότι πρέπει να είναι ένας πολύ έμπειρος χειρουργός καθώς όλα αυτά μου τα είπε πριν δει τη μαγνητική από την οποία απλώς επιβεβαιώθηκε.

Επίσης μου ανέφερε ότι δεν έχω πάθει μηνίσκο. Το θετικό είναι ότι έχω πάθει μόνο ρήξη πρόσθιου χιαστού χωρίς άλλους τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά την επέμβαση θα την κάνω στο Ταμείο μου και ο χειρουργός μου θα είναι ο Καλαμάκης. Έχω ακούσει καλά λόγια από όλους τους συναδέλφους μου για το συγκεκριμένο χειρουργό. Σήμερα μάλιστα μου τηλεφώνησε για να μου πει αν μπορώ να κάνω την επέμβαση 24/4 αντί 3/5. Έδωσα το ΟΚ και μετράω τις μέρες αντίστροφα. Μέχρι τότε συνεχίζω τις ασκήσεις στο σπίτι και πηγαίνω στη δουλειά κανονικά.

Φυσικοθεραπείες θα κάνω στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου διευθύνει ο Πανταζής (ΑΕΚ). Κάθε συνεδρία κοστίζει €50 αλλά πιστεύω ότι πάω κάπου πολύ καλά.

Άσχετο με το τόπικ: επειδή βλέπω ότι πουλάς κάποια πράγματα στις αγγελίες, σταμάτα να το κάνεις.

Θα σου χρειαστούν.

• Like 8

Παίδες ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τη συμπαράσταση. Ήδη με τη συμπαράστασή σας είναι σαν να έχω κάνει την επέμβαση και να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Δυστυχώς όμως το έχω πάρει απόφαση. Σκι δεν θα ξανακάνω. Ίσως να μην ήμουν και τόσο κολλημένος όσο πίστευα με την τουριστική χιονοδρομία και με την πρώτη δυσκολία να το παρατάω, ίσως να είμαι πολύ φοβιτσιάρης, ίσως δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Koumpare το ξέρω ότι έχω γίνει λίγο γραφικός αλλά τα πουλάω όλα. Μόνο το μπουφάν, κανά δύο ρούχα και τα χειμερινά ελαστικά θα κρατήσω.

• Like 1

Μηδέν άγαν.

Δεν έχεις γίνει γραφικός.

Απλά, πιστεψέ το.

Καλή Ανάσταση σου εύχομαι, Καλό Πάσχα και με επιτυχία η επέμβαση.

• Like 3

Παίδες ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τη συμπαράσταση. Ήδη με τη συμπαράστασή σας είναι σαν να έχω κάνει την επέμβαση και να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Δυστυχώς όμως το έχω πάρει απόφαση. Σκι δεν θα ξανακάνω. Ίσως να μην ήμουν και τόσο κολλημένος όσο πίστευα με την τουριστική χιονοδρομία και με την πρώτη δυσκολία να το παρατάω, ίσως να είμαι πολύ φοβιτσιάρης, ίσως δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Koumpare το ξέρω ότι έχω γίνει λίγο γραφικός αλλά τα πουλάω όλα. Μόνο το μπουφάν, κανά δύο ρούχα και τα χειμερινά ελαστικά θα κρατήσω.

Περαστικά και καλή ανάρρωση. Κρίμα που αποφάσισες να το αφήσεις το σκι (έλεγα μήπως από του χρόνου κάναμε κάνα κοινό τσούλημα αρχαρίων, μιας και τα είχαμε πει και από κοντά στο βουνό), αλλά βέβαια σεβαστό. Για τον τραυματισμό σου μην προβληματίζεσαι καθόλου. Ασχολούμενος πολλά χρόνια με πολεμικές τέχνες έχω δει δεκάδες τέτοιους τραυματισμούς και πλέον είναι ρουτίνα. Λογικά θα έχεις αναρρώσει χωρίς να το πολυκαταλάβεις. Θέλει όμως υπομονή και υπακοή στη θεραπεία.

Καλή ανάσταση και μη χάθεις από τα βούνα. Τα χιόνια δεν είναι μόνο για σκι. Υπάρχουν ακόμα πολλά και διασκεδαστικά να κάνει κάποιος εκεί....

Edited by PKGR
  • Like 2

@koumparos: ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και σου εύχομαι ότι καλύτερο

@PKGR: εννοείται ότι δεν θα χαθώ από τα βουνά (χιονισμένα ή μη) και σίγουρα υπάρχουν πολλά να κάνεις εκτός από σκι (αν εννοείς τα βιντεάκια του stoli δεν έχω ούτε το δασοφύλακα που έχεις εσύ ούτε τα χέρια του stoli :evil::evil::evil: ..... αλλά καμία στροφούλα με τις πάντες θα την κάνω :respect::respect::respect: )

• Like 1

Μηδέν άγαν.

Αυτή τη βδομάδα γίνανε οι τελικές εξετάσεις (αιματολογικές, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος) και αφού με είδε και ο ορθοπεδικός μπαίνω στην τελική ευθεία για την επέμβαση.

Ο αναισθησιολόγος με ενημέρωσε για μια διαδικασία (block λέγεται αν το γράφω σωστά) που θα γίνει πριν τη γενική αναισθησία με την οποία θα διοχετευθεί αναισθητικό μέσα στο νεύρο του ποδιού ώστε μετεγχειρητικά να έχω όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο. Δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει κανείς αυτό αλλά μου το πρότεινε και σε αυτές τις περιπτώσεις καλώς ή κακώς κάνεις ότι σου λένε οι γιατροί εκτός και αν έχεις ακούσει κάτι διαφορετικό από τον περίγυρό σου ή έχεις διαβάσει κάτι άλλο, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε γιατροί.

Τρίτη 24 του μηνός με ξυρισμένο το πόδι και ώρα 7:00 το πρωί θα είμαι στην κλινική. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και θα σας κρατάω ενήμερους.

• Like 5

Μηδέν άγαν.

Αλέξανδρε με τούτα και με τα άλλα, μας έχεις κάνει να το βιώνουμε όλοι αυτό μαζί σου σχεδόν με την ίδια ανυπομονησία...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά (που θα πάνε δλδ) και σύντομα να είναι μια πικρή ανάμνηση που θα σε αφήσει δυνατότερο από πριν.

Υ.γ. μην τολμήσει κανείς και αγοράσει τα πράγματα των αγγελιών του ε; Έχουμε μπροστά μας το τιτάνιο έργο της προσπάθειας να τον πείσουμε να επιστρέψει στο σκι.

• Like 6

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

καλησπερα σε ολους εχω παθει και εγω μερικη ρηξη προσθιου χιαστου με ταυτοχρονη ρηξη μηνισκου πριν απο 3 χρονια. αποφασισα τοτε να μην κανω εγχειρηση και να το παω συντηριτικα αλλα το ποδι γυριζε αρκετα συχνα ετσι αποφασισα να κανω τελικα την εγχειρηση.Θελω να ρωτησω καποια πραγματα και αν ξερει κανενας να μου απαντησει.

1) Ακουσα οτι αν μαζι με την αρθροσκοπηση ταυτοχρονα σου βαλουν και βλαστοκυταρα ειναι πολυ καλυτερα για το γονατο και θα σε βοηθησουν και αργοτερα να μην το ξαναπαθεις. ισχυει??και γενικοτερα για την χρηση βλαστοκυτταρων στους χιαστους τι ξερετε?

2)πρεπει απο πριν να αγορασω οτιδηποτε για μετα την εγχειρηση περα απο πατεριτσες η οτιδηποτε αλλο στο γονατο (πχ μποτα κτλ) θα μου τα βαλουν στο νοσοκομειο?

3)Ο πονος μετα την εγχειρηση ειναι εντονος??εχω ακουσει περιπτωσεις που δεν μπορουσαν να κοιμηθουν απο πονο για 2-3 μερες.Μπορω να κανω κατι εγω για να μικρυνει ο πονος?

4) Εχω ακουσει για εναν γιατρο διονυση χισσα στο μετροπολιταν .Τι γνωμη εχετε??

5)Αν εχω και βλαβες στους χονδρους η στην επιγονατιδα θα τα επιδιορθωσουν και αυτα με την εγχειρηση ?πΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ???

καλησπερα σε ολους εχω παθει και εγω μερικη ρηξη προσθιου χιαστου με ταυτοχρονη ρηξη μηνισκου πριν απο 3 χρονια. αποφασισα τοτε να μην κανω εγχειρηση και να το παω συντηριτικα αλλα το ποδι γυριζε αρκετα συχνα ετσι αποφασισα να κανω τελικα την εγχειρηση.Θελω να ρωτησω καποια πραγματα και αν ξερει κανενας να μου απαντησει.

1) Ακουσα οτι αν μαζι με την αρθροσκοπηση ταυτοχρονα σου βαλουν και βλαστοκυταρα ειναι πολυ καλυτερα για το γονατο και θα σε βοηθησουν και αργοτερα να μην το ξαναπαθεις. ισχυει??και γενικοτερα για την χρηση βλαστοκυτταρων στους χιαστους τι ξερετε?

Ότι πει ο γιατρός σου

2)πρεπει απο πριν να αγορασω οτιδηποτε για μετα την εγχειρηση περα απο πατεριτσες η οτιδηποτε αλλο στο γονατο (πχ μποτα κτλ) θα μου τα βαλουν στο νοσοκομειο?

Ότι πει ο γιατρός σου

3)Ο πονος μετα την εγχειρηση ειναι εντονος??εχω ακουσει περιπτωσεις που δεν μπορουσαν να κοιμηθουν απο πονο για 2-3 μερες.Μπορω να κανω κατι εγω για να μικρυνει ο πονος?

Ότι πει ο γιατρός σου

Εξαιρετικότατη από 2 πολύ κοντινές μου περιπτώσεις

5)Αν εχω και βλαβες στους χονδρους η στην επιγονατιδα θα τα επιδιορθωσουν και αυτα με την εγχειρηση ?πΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ???

​Ότι πει ο γιατρός σου αλλά προφανώς και πρέπει να τα αναφέρεις

Τις θερμές μου ευχές για περαστικά. Μη φοβάσαι τίποτα, άκου τον γιατρό που θα επιλέξεις και το πόδι θα γίνει σίδερο.

Αν θες μια συμβουλή μην ακούς forum και google, άκου γιατρούς

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγω φίλε spireto αύριο μπαίνω χειρουργείο για ρήξη ΠΧΣ. Σχετικά με τις ερωτήσεις σου:

1) Ο,τι πει ο γιατρός σου.

2) Πατερίτσες μπορείς να πάρεις από πριν μόνος σου. Προτίμησε τις καναδέζικες. Νάρθηκα μάλλον θα χρειαστείς αλλά ο δικός μου γιατρός μου είπε ότι θα μου βρει ο ίδιος. Οι νάρθηκες γενικά είναι ακριβοί αλλά ρώτα το γιατρό σου πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά.

3) Με τους πόνους έχω ακούσει και εγώ ότι άλλοι πονάνε πολύ και άλλοι λιγότερο. Ο αναισθησιολόγος στο ραντεβού που είχα αυτή τη βδομάδα μου είπε αν συναινώ στο να μου κάνουν block (τοποπεριοχική αναισθησία), δηλαδή πριν μου κάνουν γενική αναισθησία με μια ένεση στο πόδι μου μέσω της οποίας θα διοχετεύεται ρεύμα ( ;;; ) θα προσπαθήσουν να βρουν το νεύρο του ποδιού μου - οπότε όπως θα είμαι ξύπνιος θα αντιδρά το πόδι μου και θα καταλάβουν πότε έχουν πλησιάσει το νεύρο μου - ώστε να ρίξουν γύρω από αυτό αναισθητικό με αποτέλεσμα μετά την επέμβαση να έχω όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο. Μου είπε ότι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά το προτείνει στους ασθενείς και αυτοί αναλόγως πράττουν. Εγώ συναίνεσα και βλέπουμε.

4) Δεν ξέρω κάτι για αυτόν τον ιατρό.

5) Προφανώς αναφέρεις τα πάντα στο γιατρό σου (όχι μόνο για το γόνατό σου αλλά και γενικά για την κατάσταση της υγείας σου ειδικά αν προχωρήσεις σε επέμβαση) και ο,τι πει ο γιατρός σου.

Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι να βρεις ένα καλό γιατρό και να τον εμπιστευθείς τυφλά. Όσους γιατρούς ρωτήσεις τόσες γνώμες θα πάρεις. Από τα λίγα που έχω καταλάβει όλο αυτό τον καιρό που ασχολούμαι με τα γόνατα λόγω της ρήξης που έπαθα είναι ότι αν έχεις πάθει ολική ρήξη μπαίνεις χειρουργείο και τελειώνει η υπόθεση. Με τις μερικές ρήξεις (και ανάλογα τι δείχνει η μαγνητική και πως τι διαβάζει ο κάθε ορθοπεδικός) άλλοι θα σου πουν μπες χειρουργείο άλλοι πάμε συντηρητικά με φυσικοθεραπείες αλλά αφού το αποφάσισες να μπεις χειρουργείο κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Για τη ρήξη μηνίσκου δεν ξέρω να σου πω (γιατί από ότι φαίνεται στη δική μου περίπτωση δεν έχω πάθει μηνίσκο οπότε δεν με απασχόλησε το θέμα).

Edited by Εσθλός

Μηδέν άγαν.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!

1.για βλαστοκυταρα δεν γνωριζω κατι

2 οτι χρειασθεις μετα θα στο πει ο γιαυτρος σου

3.Στην δικη μου περιπτωση(ρηξη προσθιου χιαστου)...χειρουργηθηκα σημερα και αυριο ημουνα σπιτι μου...χωρις πονους κτλ...μοσχευμα απο εμενα σε ηληκια 63 χρ.....εγχειρηση σε δημοσιο νοσοκ (Βουλα)...

5.σε εμενα κατα την εγχειρηση εκανε και καθαρισμο στο μηνισκο

Θελει καλη αποθεραπεια (γυμναση κτλ)για ενδυναμωση του τετρακεφαλου....το χειρουργ μου Μαιο και τον επομενο Δεκεμβ σκι μεχρι τελικης πτωσης...μην αγχωνεσαι ολα αυτα ειναι τωρα απλα...καλη επιστροφη στις αθλητικες σου δραστηριοτητες!

• Like 4

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Ο πόνος οφείλεται στα κανάλια που ανοίγουν στο μηριαίο και στην κνήμη, δίνονται ισχυρά παυσίπονα για 1-2 μέρες και αντιμετωπίζεται.

Αν χρειάζεται γίνεται αφαίρεση ή συρραφή τμήματος μηνίσκου.

Λογικά από το νοσοκομείο θα δώσουν τον νάρθηκα με οδηγίες για ρύθμιση στις γωνίες κλίσης.

Νομίζω ότι τα βλαστοκύτταρα δεν συνδιάζονται με σύνδεσμο. Σε κάθε περίπτωση καλή μυική ενδυνάμωση και προσοχή τουλάχιστον τους πρώτους 9 μήνες είναι σημαντικά.

• Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Καναμε την επεμβαση και ολα πηγαν καλα.Μονο χιαστο ειχα.Μηνισκο δεν ειχα ρηξη.Τωρα δεν ποναω σχεδον καθολου.Μονο αν κινησω το ποδι μου ποναω λιγακι απο εκει που μου πηραν το μοσχευμα.Απο οτι μου ειπε ο αναισθησιολογος το μειονεκτημα του block ειναι οτι επιδρα μονο στο νευρο και οχι σε αλλα μερη του ποδιου.

Αυριο θα κανω μια φυσικοθεραπεια εντος της κλινικης και απο Πεμπτη ξεκιναω τις εντατικες φυσικοθεραπειες.

• Like 14

Μηδέν άγαν.

Περαστικά Αλέξανδρε!!! Σιδερένιος!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Σιδερένιος Αλέξανδρε.Αφού όλα πήγαν καλά, του χρόνου.....ξέρεις.

Spireto, όλα θα πάνε καλά.

• Like 1

Σιδερένιος και καλή επιστροφή στις δραστηριότητές σου ακόμη πιο δυνατός!!!

• Like 1

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

...

και τον επομενο Δεκεμβ σκι μεχρι τελικης πτωσης...μην αγχωνεσαι ολα αυτα ειναι τωρα απλα...καλη επιστροφη στις αθλητικες σου δραστηριοτητες!

Κακη... κακιστη επιλογη εκφρασης... για το θεμα μας!...

Φτου, φτου, μακρυα...

• Like 1

με μια μικρή προσθήκη, νομίζω όλα καλά:

Μέχρι τελικής αναίμακτης/αζήμιας πτώσης

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Κακη... κακιστη επιλογη εκφρασης... για το θεμα μας!...

Φτου, φτου, μακρυα...

με μια μικρή προσθήκη, νομίζω όλα καλά:

Μέχρι τελικής αναίμακτης/αζήμιας πτώσης

Για μια φορα ακομα αποδεικνυεται οτι ο γραπτος λογος ευκολα παρερμηνευεται και αλλαζει το νοημα της φρασης...διευκρινιστικα... ΤΕΛΙΚΗ ΠΤΩΣΗ = μτφ η αδυναμια συνεχησης αθλητικης δραστηριοτητας...(ειναι καποιος που πιστευει οτι αυτο δεν θα ερθει ποτε??)...Σας ευχομαι λοιπον να την πατε οσο γινεται ποιο πισω...πχ την δικη μου τελικη πτωση την εχω για τις 29/11/2047 ετων 97 :P

• Like 10

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Μικρος, αθωος και (με το συμπαθειο) χαζος!... Εχεις την εντυπωση οτι αν πεσεις και σπασεις το σβερκο σου, τη λεκανη σου η σκοτωθεις η πτωση δεν θα ειναι τελικη?

Το παλουκι ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια, χανεις σε ευκαμψια, αντανακλαστικα και αλλα... Μια πτωση που στα 30 σου δεν θα ηταν κα' αναγκην και τελικη, στα 60 σου μπορει να ειναι... Ακομα και αν επιζησεις, ακομα και αν αποκατασταθεις.

Πχ. εγω περσι εβγαλα τον ωμο μου απο πτωση. Το ευρος κινησης εχει αποκατασταθει πληρως, η δυναμη ισως κατα 50-60%. Το προβλημα ειναι οτι ο υπερακανθιος μυς/τενοντας εχει σκιστει σε ολο το βαθος κατα τα 2/3 και δεν επουλωνεται, και (στην ηλικια μας) δεν επιδεχεται εγχειρηση.

Εγχειρηση μπορει να κανεις, αλλα οι πιθανοτητες αποτυχιας ειναι συντριπτικες (για την ηλικια μας). Ενω ενα 30αρη τον ραβουνε και σε 6 μηνες εχει αποκατασταθει, (στην ηλικια μας) ειναι σαν να προσπαθεις να ραψεις δυο κομματια βρεμμενη χαρτοπετσετα (ειπαν οι γιατροι).

Λοιπον αν εγω, τωρα η στο μελλον, πεσω προς τα εμπρος και βαλω το χερι μου (ενστικτωδως) για να ανακοψω την πτωση, το rotator cuff εχει τον υπερακανθιο υπο διαλυση, τον χονδρο επουλωμενο με scar tissue και δυο κοκαλα σπασμενα και επουλωμενα σχετικα καλα. Η πιθανοτητες ειναι να χασω την ικανοτητα χρησης του δεξιου χεριου.

Λοιπον η περσινη μου ηταν η δεν ηταν η τελικη μου πτωση?