Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

Σε αντίθεση, προφανώς, από σένα όμως ο Γιάννης είναι γυμνασμένος και fit !

...με το συμπάθειο... :P

Σε αντίθεση, προφανώς, από σένα όμως ο Γιάννης είναι γυμνασμένος και fit !

...με το συμπάθειο... :P

Ναι... καλα... Νομιζεις οτι το fitness ειχε να κανει τιποτα με την πτωση μου? Οταν καταλαβα οτι κατι παει στραβα και κοιταξα προς τα κατω, το χιονι ηταν 30 εκ. απο τα μουτρα μου! Ειχα ηδη πεσει. Και μπορει να ειμαι 65 χρονων, αλλα δεν ειμαι ουτε καθυστερημενος, ουτε αργοστροφος.

Αλλα ξαναθυμησου τη γλωσσιτσα και το μουτρακι οταν (αν) θα φτασεις στα χρονια μου. Τωρα σου ειναι ευκολο...

• Like 1

Παιδια επεσα μια φορα στα 50 μου με 8,25 Km οταν κατεβαινοντας απο το λιφτ λιγα μετρα μετα εξειχε μια θηλια στο χιονι ,απο την ταινια αυτη την μπλε που κλεινουν τα χαρτοκουτα .Εβγαινε λοιπον απο το χιονι κι ηταν σχεδον ενας τελειος κυκλος,μια θηλια με διαμετρο καμια 30ρια ποντους οπου μπηκε μεσα το ενα μου πεδιλο ...Οπως ηταν λογικο επεσα !!! Τρανταχτηκε ολο μου το ειναι ...νομιζα οτι τα οργανα μου αλλαξαν θεση ...Νομισα οτι με πατησε τραινο...τι να πω .Σκεφτειτε τωρα να πεσει καποιος με καμια 40ρια χλμ και να πεσει κι ασχημα...Τι θα μεινει ? Γι αυτο μη λεμε μεγαλες κουβεντες ..εχει απολυτο δικιο ο Μακης !

Απλα ευχομαι να ειμαστε λιγο τυχεροι και γεροι να μπορουμε να απολαμβανουμε το σπορ που αγαπαμε οσο πιο πολυ γινεται!!! Μετα θα κουβαλαμε τα πεδιλα μαζι για να μπορουμε να κανουμε apres ski ...!!!

Edited by leonidastria
  • Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Παιδια επεσα μια φορα στα 50 μου με 8,25 Km οταν κατεβαινοντας απο το λιφτ λιγα μετρα μετα εξειχε μια θηλια στο χιονι ,απο την ταινια αυτη την μπλε που κλεινουν τα χαρτοκουτα .Εβγαινε λοιπον απο το χιονι κι ηταν σχεδον ενας τελειος κυκλος,μια θηλια με διαμετρο καμια 30ρια ποντους οπου μπηκε μεσα το ενα μου πεδιλο ...Οπως ηταν λογικο επεσα !!! Τρανταχτηκε ολο μου το ειναι ...νομιζα οτι τα οργανα μου αλλαξαν θεση ...Νομισα οτι με πατησε τραινο...τι να πω .Σκεφτειτε τωρα να πεσει καποιος με καμια 40ρια χλμ και να πεσει κι ασχημα...Τι θα μεινει ? Γι αυτο μη λεμε μεγαλες κουβεντες ..εχει απολυτο δικιο ο Μακης !

Απλα ευχομαι να ειμαστε λιγο τυχεροι και γεροι να μπορουμε να απολαμβανουμε το σπορ που αγαπαμε οσο πιο πολυ γινεται!!! Μετα θα κουβαλαμε τα πεδιλα μαζι για να μπορουμε να κανουμε apres ski ...!!!

Οπως ισως να καταλαβες, το περσινο μου ατυχημα σημανε και το τελος της χιονοδρομικης μου ενασχολησης (για να μην πω καριερας). Δεν υπαρχει πολυ χωρος για χιουμορ... <_<

Λυπαμαι ..δεν το ειχα συνειδητοποιησει .Βαζω το εαυτο μου σε αντιστοιχη θεση ...Λυπαμαι πολυ

Edited by leonidastria

Σοφοκλής

Εχτές έκανα την πρώτη μου φυσικοθεραπεία. Απλές ασκήσεις ώστε να αρχίσει ξανά το γόνατο να κινείται και να ενεργοποιηθούν ξανά οι μυς. Θα ξαναπάω στο φυσικοθεραπείο μετά από μία βδομάδα και μέχρι τότε θα κάνω τις ασκήσεις που μου έδειξαν στο σπίτι. Έχω χάσει την πλήρη έκταση (όση μου είχε απομείνει δηλαδή πριν κάνω την επέμβαση) και την κάμψη μέχρι ένα σημείο. Φυσιολογικά είναι όλα αυτά αφού ακόμα είμαστε πολύ νωρίς. Πάντως ακόμα και αυτές οι απλές ασκήσεις που κάνω γίνονται με δυσκολία. Τραβήγματα, πόνοι (ειδικά σε μια άσκηση αν δεν τεντώσω το γόνατό μου τελείως την ακούω στερεοφωνικά) και να μην μπορώ να σφίξω με τίποτα τον τετρακέφαλό μου ..... λες και δεν έχω τετρακέφαλο καθόλου.

Ο επιμένων όμως νικά.

• Like 4

ο όμως είναι πολύ περίπλοκος..

εγώ είχα σπάσει τον βραχίονα ψηλά το 2001...είχα το χέρι σε ακινησία για 30 μέρες (ο ώμος δεν είχε πάθει τίποτα)

από τότε όσες φυσιοθεραπείες k αν έκανα, κολύμπι το ένα το άλλο, ο ώμος είναι κάπου στο 80% σε κινητικότητα...k καλύτερα δεν γίνεται...

το άσχημο όταν πέφτεις με το ski η με snowboard, ποδήλατο κλπ είναι ότι ότι k να κανεις δεν έχεις τον έλεγχο...k στο snowboard λέμε σε μαθητές όταν πέφτετε να είστε έτσι αλλιώς...αλλα όταν πέφτεις είσαι φτερό στον άνεμο

δεν μπορείς να έχεις ελεγχομενη πτώση όπως πχ όταν κανεις judo...

Snow is on my D.N.A.

και να μην μπορώ να σφίξω με τίποτα τον τετρακέφαλό μου ..... λες και δεν έχω τετρακέφαλο καθόλου.

Ο επιμένων όμως νικά.

Έχοντας πάθει κάτι σαφώς πολύ πιο μικρό από το δικό σου ατύχημα φέτος τον Γενάρη, αυτό με τον τετρακέφαλο που λες το είχα επίσης κι είναι απολύτως φυσιολογικό. Όμως είναι και κάτι που με σωστή άσκηση επανέρχεται κιόλας σχετικά γρήγορα. Σκέψου ότι τόσον καιρό πρακτικά το έχεις αφήσει τελείως νεκρό. Δώσε πολλή έμφαση στους γύρω μύες, θα υποστηρίξουν κατά κύριο λόγο την πορεία αποκατάστασης.

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Μικρος, αθωος και (με το συμπαθειο) χαζος!... Εχεις την εντυπωση οτι αν πεσεις και σπασεις το σβερκο σου, τη λεκανη σου η σκοτωθεις η πτωση δεν θα ειναι τελικη?

Το παλουκι ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια, χανεις σε ευκαμψια, αντανακλαστικα και αλλα... Μια πτωση που στα 30 σου δεν θα ηταν κα' αναγκην και τελικη, στα 60 σου μπορει να ειναι... Ακομα και αν επιζησεις, ακομα και αν αποκατασταθεις.

Πχ. εγω περσι εβγαλα τον ωμο μου απο πτωση. Το ευρος κινησης εχει αποκατασταθει πληρως, η δυναμη ισως κατα 50-60%. Το προβλημα ειναι οτι ο υπερακανθιος μυς/τενοντας εχει σκιστει σε ολο το βαθος κατα τα 2/3 και δεν επουλωνεται, και (στην ηλικια μας) δεν επιδεχεται εγχειρηση.

Εγχειρηση μπορει να κανεις, αλλα οι πιθανοτητες αποτυχιας ειναι συντριπτικες (για την ηλικια μας). Ενω ενα 30αρη τον ραβουνε και σε 6 μηνες εχει αποκατασταθει, (στην ηλικια μας) ειναι σαν να προσπαθεις να ραψεις δυο κομματια βρεμμενη χαρτοπετσετα (ειπαν οι γιατροι).

Λοιπον αν εγω, τωρα η στο μελλον, πεσω προς τα εμπρος και βαλω το χερι μου (ενστικτωδως) για να ανακοψω την πτωση, το rotator cuff εχει τον υπερακανθιο υπο διαλυση, τον χονδρο επουλωμενο με scar tissue και δυο κοκαλα σπασμενα και επουλωμενα σχετικα καλα. Η πιθανοτητες ειναι να χασω την ικανοτητα χρησης του δεξιου χεριου.

Λοιπον η περσινη μου ηταν η δεν ηταν η τελικη μου πτωση?

χωρίς να θέλω να διαφωνήσω μαζί σου , αν κατάλαβα καλά κανεις πολύ ποδήλατο...k εκεί δεν υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος????
μπορεί να πέσεις k να βάλεις το χέρι κλπ...

Snow is on my D.N.A.

Σορρυ Λεωνιδα, αυτο ηθελα να γραψω...

Καλά όλοι εσείς οι ηλικιωμένοι ξεχάσατε που βάλατε το χιούμορ σας μήπως ?

Οπως ισως να καταλαβες, το περσινο μου ατυχημα σημανε και το τελος της χιονοδρομικης μου ενασχολησης (για να μην πω καριερας). Δεν υπαρχει πολυ χωρος για χιουμορ... <_<

χωρίς να θέλω να διαφωνήσω μαζί σου , αν κατάλαβα καλά κανεις πολύ ποδήλατο...k εκεί δεν υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος????
μπορεί να πέσεις k να βάλεις το χέρι κλπ...

Ορθως! Αλλα το ποδηλατο ειναι η καθημερινη μου ασκηση και χουϊ... Το χρειαζομαι.

Ελπιζω, (αν) πεσω, να προσεξω να μην βαλω το χερι.

Βεβαια και στο χιονι πιστευα οτι ειχα μαθει να πεφτω, αλλα... :(

@Εσθλος: Υπομονη και επιμονη! Οταν τελειωσεις (και θα τελειωσεις) δεν θα εχεις χασει τιποτε απο τις ικανοτητες του ποδιου σου. Επιμονη θελει! Καλη αποκατασταση!

Edited by MakisM
  • Like 1

I hear you … Ειλικρινά λυπάμαι Μάκη !

Τις θερμότερες ευχές μου για επανόρθωση !

Επέτρεψε μου όμως να επιμένω ότι ο άρχοντας του τιρολου είναι πιο fit κι από

τα παπούτσια του Michael Jordan !

Edited by giannis-ski

I hear you … Ειλικρινά λυπάμαι Μάκη !

Τις θερμότερες ευχές μου για επανόρθωση !

Επέτρεψε μου όμως να επιμένω ότι ο άρχοντας του τιρολου είναι πιο fit κι από

τα παπούτσια του Michael Jordan !

Οσο και να με "γλειφεις"...... μεταγραφη στο SANKT ANTON δε θα με παρεις..(με το συμπαθειο).γιαυτο κανονισε για την συνδεση SILVRETTA-ARLBERG το ταχυτερο..... γιατι αν αργησεις.....Μετα θα κουβαλαμε τα πεδιλα μαζι για να μπορουμε να κανουμε apres ski ...!!!

• Like 1

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Μικρος, αθωος και (με το συμπαθειο) χαζος!... Εχεις την εντυπωση οτι αν πεσεις και σπασεις το σβερκο σου, τη λεκανη σου η σκοτωθεις η πτωση δεν θα ειναι τελικη?

το τι σημαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά η "τελική πτώση" σε συνδυασμό με την "αθωότητα", δεν έχει να κάνει με τον γράφοντα μόνο.... Μάλλον εκεί στα ξένα ξέχασες σημαντικό κομμάτι ελληνικών καθώς άκυρος ο χοντροκομένος χαρακτηρισμός...... καθώς η "τελική πτώση" δεν ταυτίζεται με θάνατο, σπάσιμο σβέρκου ή λεκάνης

Το παλουκι ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια, χανεις σε ευκαμψια, αντανακλαστικα και αλλα... Μια πτωση που στα 30 σου δεν θα ηταν κα' αναγκην και τελικη, στα 60 σου μπορει να ειναι... Ακομα και αν επιζησεις, ακομα και αν αποκατασταθεις.

Πχ. εγω περσι εβγαλα τον ωμο μου απο πτωση. Το ευρος κινησης εχει αποκατασταθει πληρως, η δυναμη ισως κατα 50-60%. Το προβλημα ειναι οτι ο υπερακανθιος μυς/τενοντας εχει σκιστει σε ολο το βαθος κατα τα 2/3 και δεν επουλωνεται, και (στην ηλικια μας) δεν επιδεχεται εγχειρηση.

Εγχειρηση μπορει να κανεις, αλλα οι πιθανοτητες αποτυχιας ειναι συντριπτικες (για την ηλικια μας). Ενω ενα 30αρη τον ραβουνε και σε 6 μηνες εχει αποκατασταθει, (στην ηλικια μας) ειναι σαν να προσπαθεις να ραψεις δυο κομματια βρεμμενη χαρτοπετσετα (ειπαν οι γιατροι).

Λοιπον αν εγω, τωρα η στο μελλον, πεσω προς τα εμπρος και βαλω το χερι μου (ενστικτωδως) για να ανακοψω την πτωση, το rotator cuff εχει τον υπερακανθιο υπο διαλυση, τον χονδρο επουλωμενο με scar tissue και δυο κοκαλα σπασμενα και επουλωμενα σχετικα καλα. Η πιθανοτητες ειναι να χασω την ικανοτητα χρησης του δεξιου χεριου.

Λοιπον η περσινη μου ηταν η δεν ηταν η τελικη μου πτωση?

Τώρα για τον ώμο, δεν ξέρω τι να σου πω, καθώς είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη "άρθρωση". Σίγουρα αναλόγως της ηλικίας, αλλά και της ζημιάς υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές που δεν είμαι σε θέση να υποδείξω. Οι δικές μου εμπειρίες με τον έναν ώμο, που μετά από τέντωμα στον ύπνο μου και κάποια "κρακ" έκανα περίπου 6 μήνες να ξανασηκώσω το χέρι μου όταν οδηγούσα στο πάνω μέρος του τιμονιού ώστε να στρίβω σωστά. Τώρα, σχεδόν δεν μου έμεινε κάποιο ελάττωμα (έτσι νομίζω), καθώς το χέρι αντέχει στην καθημερινότητα χωρίς ενόχληση, αλλά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη καταπόνηση. Εδώ και 15 μήνες, απέκτησε και ο άλλος μου ώμος αντίστοιχο θέμα. Τελικά, 10 μήνες μετά, βγήκε διάγνωση ρίξης υπερακάνθιου, κάτι που κατ'αρχήν μοιάζει με το δικό σου, καθώς η μαγνητική "είπε" ολική κατά μήκος, μερική κατά πλάτος. Εμένα βέβαια μου είπαν ότι επιδέχεται επέμβαση (χωρίς κάποια υπόμνηση ηλικίας). Καθώς όμως το χέρι γενικά το "φυλάω", θα έλεγα ότι στις κινήσεις που κάνω (το τονίζω) έχει επανέλθει, σε κάποια δε πρόσφατη εξέταση, στις "πονηρές" κινήσεις φόρτισης του υπερακάνθιου δεν ένιωσα καν πόνο. Όμως κάποια "ψιλοκρακάκια" ακούστηκαν σε στοχευμένες κινήσεις που μου έκαναν. Το δε "ευχάριστο" πλην όμως περίεργο, ήταν ότι είχα μια σημαντική πτώση μετά από σύγκρουση στο σκι, με πτώση με τον ακατάλληλο ώμο, δίχως συνέπειες..... Σκέπτομαι να ξαναβάλω το χέρι σε ήπια καταπόνηση, όμως από αυτά που βλέπω, μάλλον ο ώμος δεν ήρθε στα τελευταία του.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Θέλει τη τέχνη της κι η σύγκρουση Αλέξη...

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Mil κοιμάσαι μήπως μπρούμυτα με τα χερια προς τα πάνω και κάτω από κεφάλι μαξιλάρι??

Snow is on my D.N.A.

Σημερα βγαλαμε τα ραματα και ο ναρθηκας ρυθμιστηκε για πληρες ευρος κινησεων.Ο χειρουργος ειναι γενικα ικανοποιημενος απο την κατασταση του ποδιου μου.Πονο εχω χαμηλα στη γαμπα οπου εχει δημιουργηθει ενα αιματωμα λογω του μοσχευματος.Δεν θα ελεγα οτι ειναι πονος αυστηρος αλλα το βραδυ που θελω την ηρεμια μου να κοιμηθω με ενοχλει και δεν με παιρνει ευκολα ο υπνος.Παρολα αυτα τις τελευταιες ημερες κοιμαμαι πιο ανετα σε σχεση με τις πρωτες δυο εβδομαδες μετα την επεμβαση οπου οι πονοι ηταν περισσοτεροι και πιο ενοχλητικοι.

Οι φυσικοθεραπειες συνεχιζουν κανονικα χωρις να εχω μπει ακομα στο βαρυ προγραμμα.

• Like 14

Περαστικα ,ευκολα και γρηγορα !!!

• Like 1

Σοφοκλής

Τα δύσκολα πέρασαν!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Ξεκίνησα γυμναστήριο και από βδομάδα κολύμβηση (σε πισίνα). Στο φυσικοθεραπείο έκανα και τραμπολίνο και άσκηση ισορροπίας με τα δύο πόδια. Μετά από 1 μήνα και κάτι μέρες από την επέμβαση σίγουρα υπάρχει βελτίωση αλλά προφανώς θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά. Ο τετρακέφαλος και ο δικέφαλος δειλά δειλά ξαναεμφανίζονται. Πόνοι ανήκουν πλέον στο παρελθόν αν και κάποια ελαφρά τραβήγματα τα αισθάνομαι ακόμη χωρίς να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Από τη μεθεπόμενη βδομάδα επιστρέφω και στη δουλειά.

Από το φυσικοθεραπείο έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Η μόνη δύσκολη άσκηση .... δεν είναι άσκηση. Στο τέλος της γυμναστικής εφαρμόζουμε πάγο με το πόδι τεντωμένο έχοντας βάλει κάτω από τη φτέρνα μαξιλάρι ή κάτι άλλο ώστε το πόδι να πέφτει κάτω και να τεντώνει. Σε αυτή την "άσκηση" λοιπόν πίσω από το γόνατο κυρίως γίνεται πανηγύρι από τους πόνους. Έτσι, σε συνδυασμό βεβαίως με το λοιπό ασκησολόγιο, το πόδι αποκτάει την πλήρη έκταση και ελαστικότητα που είχε πριν το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου οι πιο δύσκολες μέρες είναι οι πρώτες 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Από εκεί μετά με καλή ψυχολογία, καλούς φυσικοθεραπευτές, θέληση από τον ασθενή για γυμναστική και προφανώς έναν καλό χειρουργό τα άσχημα ανήκουν στο παρελθόν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από έναν πρώην και παρολίγον χιονοδρόμο :respect::respect::respect:

Edited by Εσθλός
  • Like 5

Τα πηγαίνεις μια χαρά, όπως οι περισσότεροι, άλλωστε,

το πιστεύαμε από την αρχή της περιπέτειάς σου.

Στο τέλος μας τα χαλάς...

...

Με φιλικούς χαιρετισμούς από έναν πρώην και παρολίγον χιονοδρόμο :respect::respect::respect:

...

... αλλά και αυτό θα διορθωθεί εν καιρό.

Θα το δεις.

:evil:

Edited by ALCATRAZ
  • Like 7