Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

Εγώ για την ιστορία έχω μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού και κάκωση του έσω μηνίσκου. Κάνω 15 χρόνια σκι, μπάσκετ, τέννις με επιγονατίδα με λάμες και είμαι μια χαρά. Το μόνο που έκανα ήταν ασκήσεις για να τον τετρακέφαλο κύριος αλλά και για τους άλλους μυς του μηρού.

Αλλά και μαχαίρι να θέλει ( μεγαλύτερη ρήξη) το στάδιο της ενδυνάμωσης είναι από τα βασικότερα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 4

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Εγώ Κωστή η μόνη άσκηση που έκανα τα τελευταία χρόνια (πριν ασχοληθώ με το σκι) ήταν μια φορά την εβδομάδα τρέξιμο 10χλμ σε βουνό. Σίγουρα η ενδυνάμωση τετρακέφαλου και δικέφαλου είναι πολύ σημαντική. Όταν με το καλό τελειώσω με την επέμβαση και τις φυσιοθεραπείες θα ξαναπάω σε γυμναστήριο για αναερόβιες ασκήσεις.

• Like 3

Ακριβώς ούτε βάρη ούτε τίποτα. Γυμναστική με το βάρος του ποδιού είναι ότι καλύτερο!!!!

• Like 1

Αντιπροεδρε ποσες φορες σε εχουν σταματησει στο αεροδρομιο;

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Γιατί να με σταματήσουν; Η επιγονατίδα με τις λάμες είναι στη τσάντα με τις μπότες!!!

• Like 1

Γιατί να με σταματήσουν; Η επιγονατίδα με τις λάμες είναι στη τσάντα με τις μπότες!!!

Εγώ για την ιστορία έχω μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού και κάκωση του έσω μηνίσκου. Κάνω 15 χρόνια σκι, μπάσκετ, τέννις με επιγονατίδα με λάμες και είμαι μια χαρά. Το μόνο που έκανα ήταν ασκήσεις για να τον τετρακέφαλο κύριος αλλά και για τους άλλους μυς του μηρού.

Αλλά και μαχαίρι να θέλει ( μεγαλύτερη ρήξη) το στάδιο της ενδυνάμωσης είναι από τα βασικότερα.εσυ αγόρι μου είσαι πολυεργαλειο

Ο ορθοπεδικός με είδε σήμερα και μου έγραψε 10 φυσικοθεραπείες και μετά θα κάνουμε την επέμβαση ώστε να αποφύγουμε την ακαμψία του ποδιού μετά την εγχείρηση. Θα χρησιμοποιηθεί φυσικό μόσχευμα από τον οπίσθιο μηριαίο (hamstring).

• Like 4

Ευχές για περαστικά κι αγύριστα και καλή και πλήρη αποκατάσταση κι από μένα Αλέξανδρε.

Μη βιαστείς να αποφασίσεις ότι τελείωσε το σκι για σένα.

Το όποιο πιθανό υποκατάστατο "ναρκωτικό" μπορεί να αποδειχθεί ακριβότερο ή .... παράνομο (αστειεύομαι).

Άκου τον οργανισμό σου, ζύγισε τα ρίσκα σου και αποφάσισε με ψυχραιμία τον Οκτώβρη (ίσως και νωρίτερα αν σου λείψει το σκι).

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Περαστικά σου κ γρήγορη ανάρρωση. Έχω να κάνω δύο χρόνια σκι λόγο ότι έχω πρόβλημα κ στα δύο γονατα. Όχι πρόβλημα σαν το δικό σου ,αλλα αλλο πρόβλημα που απογορευσαν οι γιατροί το σκι. Και ενώ μου λένε να πουλήσω τα σκι ,δεν θα το κάνω ποτέ γιατί προσπαθώ με κάθε τρόπο έστω να δυναμώσω κ να διορθώσω όσο μπορεί να διορθωθεί γιατί είναι κατασκευαστικο το θεμα για να ξανά κάνω έστω λίγο κάποια στιγμή σκι. Γι'αυτο άμα θες όλα γίνονται. Σιδερένιος κ πάλι .

Στάλθηκε από το GT-I9506 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by OliaTax
  • Like 11

Μπράβο Όλια που το προσπαθείς τόσο πολύ. Δείχνει άνθρωπο με μεγάλη θέληση και μεγάλη αγάπη για το σκι. Εγώ δύσκολα έως πολύ δύσκολα θα ξανακάνω σκι.

Και πάλι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμπαράσταση. Είναι πολύ σημαντική και μου δίνει δύναμη.

• Like 4

Σήμερα είχα την πρώτη επίσκεψη με τη φυσικοθεραπεύτρια. Μου έδειξε δύο ασκήσεις που πρέπει να κάνω στο σπίτι ώστε να ξυπνήσει/δυναμώσει ο τετρακέφαλος. Το μεγάλο βήμα ήταν ότι κατάφερα να περπατήσω σιγά σιγά χωρίς πατερίτσες. Αύριο έχω ραντεβού με το χειρουργό.

• Like 3

Το χειρουργείο ορίστηκε για 3 Μαΐου. Μέχρι τότε γυμναστική στους τετρακέφαλους και μηριαίους. Αρχικά ο χειρουργός μου είπε να γίνει η επέμβαση για Σεπτέμβρη αλλά τελικά βρήκαμε για πιο πριν. Μου ανέφερε ότι το γόνατο πριν την επέμβαση πρέπει να "ηρεμήσει" και οι μυς να γυμναστούν όσο περισσότερο ώστε να αποφευχθεί η αρθροΐνωση.

• Like 6

Όλα καλά θα πάνε.

Άντε και του χρόνου σε περιμένω Καιμάκ. :yes

Edited by Koumparos
  • Like 2

Σήμερα κάναμε ρεύματα και υπέρηχους. Κατάφερα να περπατάω και να ανεβοκατεβαίνω σκάλες χωρίς πατερίτσες και βεβαίως όλα αυτά με προσοχή και σιγά σιγά. Πιστεύω ότι τα πάω καλά και συνεχίζουμε.

• Like 3

Kαλά τα πας και συνέχισε. Και εγώ να προσθέσω ότι παρόλο που δεν γνωριστήκαμε έχεις κάνει πολλούς θαυμαστές και φίλους εδώ με το πάθος που σου έβγαλε το σκι όπως το ξεκίνησες.

Κάνε ότι λένε οι γιατροί και του χρόνου εδώ θα είμαστε, εσύ (και ελπίζω όλοι) σιδερένιος και να βρεθούμε στα βουνά. Άμα λάχει και το κεφάρεις βάζεις και κάνα πεδιλάκι.

Προς το παρών χαμογέλα όσο μπορείς και καλά κουράγια.

Όλια και σε σένα θερμές ευχές για σύντομα γερή. Δυνάμωσε και όλα θα γίνουν.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Να είσαι καλά με Μιχάλη. Είσαι ωραίος τύπος.

Πάντα μου άρεσε το βουνό, το χιόνι, η βροχή και γενικά οι άσχημες καιρικές συνθήκες. Όπως επίσης μου αρέσει και πάρα πολύ η θάλασσα. Γενικά η επαφή με η φύση με κάθε τρόπο είναι απαραίτητη για όλους.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της χιονοδρομίας με ενθουσίασε παρά πολύ στην αρχή και ακόμα με ενθουσιάζει. Αλλά αυτός ο τραυματισμός ρε γαμώτο με έχει προβληματίσει πολύ. Το ξέρω ότι θα τα καταφέρω να φκιάξω το γόνατό μου αλλά δε νομίζω ότι έχω το ψυχικό σθένος να ξαναξεκινήσω το σκι.

Εννοείται ότι θα παραμείνω μέλος της κοινότητάς σας και όποτε είναι δυνατό θα τα λέμε και από κοντά.

• Like 3

Φέτος είχα την ευκαιρία να προσπαθήσω να "ξεκλειδώσω" μια μαθήτρια από ανάλογο τραυματισμό.

Η αλήθεια είναι ότι όπως και της είπε ο γιατρός της "αυτό το γόνατο πλέον μην το φοβάσαι" και ότι από ένα σημείο κι έπειτα, με μια ώριμη σκέψη και ισοροπία ρίσκου/απόλαυσης όλα είναι δυνατά.

Όπως επίσης ότι η ψυχολογία μετά από έναν τραυματισμό μας επηρεάζει παρα πολύ και είτε μας κρατάει πίσω, είτε μας προικίζει με σύνεση, ωριμότητα, θέληση και αντοχή στα δύσκολα.

Κανείς δεν πρέπει να σε πιέσει, ούτε καν ο εαυτός σου (ακούγεται περίεργο αυτό αλλά ισχύει).

Πρέπει να νιώσεις ότι δεν θα σε κρατήσει πίσω η εμπειρία του τραυματισμού σου και να προχωρήσεις με αυτοπεποίθηση και εν τω βάθει θέληση προς αυτό που θέλεις.

Αυτό παίρνει χρόνο, οπότε μη βιάζεσαι.

Έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου για πλήρη και σωστή αποθεραπεία και ανάκαμψη και προς το παρόν καλό θα είναι να επικεντρωθείς σε αυτό. Όταν θα έχει "κάτσει η σκόνη" το ξαναβλέπεις.

Βίωσέ το όλο αυτό, θα σε κάνει πιο σίγουρο για ό,τι αποφασίσεις.

Εμείς εδώ θα είμαστε για να σε καλούμε κοντά μας σαν Σειρήνες...

Υ.Γ. Έχω επίσης το παράδειγμα της συντρόφου μου που ξεκίνησε το σκι με δική μου παρότρυνση παρά μια σπονδυλοδεσία μετά από τροχαίο, μόνο και μόνο για να κάνουμε παρέα (δεν τρελαίνεται λέει...) και πηγαίνει καταπληκτικά παντού εντός... Αλλά είπαμε, καθένας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και αποφασίζει για πάρτη του.

Edited by panchristo
  • Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Ωραία τα λες φίλε Παναγιώτη. Κάθε άνθρωπος, όπως αναφέρεις πολύ σωστά, είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση. Πάντως όποιος έχει τραυματιστεί (αναφέρομαι γενικά) και επιστρέφει θέλει πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα.

• Like 2

Φέτος είχα την ευκαιρία να προσπαθήσω να "ξεκλειδώσω" μια μαθήτρια από ανάλογο τραυματισμό.

Η αλήθεια είναι ότι όπως και της είπε ο γιατρός της "αυτό το γόνατο πλέον μην το φοβάσαι" και ότι από ένα σημείο κι έπειτα, με μια ώριμη σκέψη και ισοροπία ρίσκου/απόλαυσης όλα είναι δυνατά.

Όπως επίσης ότι η ψυχολογία μετά από έναν τραυματισμό μας επηρεάζει παρα πολύ και είτε μας κρατάει πίσω, είτε μας προικίζει με σύνεση, ωριμότητα, θέληση και αντοχή στα δύσκολα.

Κανείς δεν πρέπει να σε πιέσει, ούτε καν ο εαυτός σου (ακούγεται περίεργο αυτό αλλά ισχύει).

Πρέπει να νιώσεις ότι δεν θα σε κρατήσει πίσω η εμπειρία του τραυματισμού σου και να προχωρήσεις με αυτοπεποίθηση και εν τω βάθει θέληση προς αυτό που θέλεις.

Αυτό παίρνει χρόνο, οπότε μη βιάζεσαι.

Έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου για πλήρη και σωστή αποθεραπεία και ανάκαμψη και προς το παρόν καλό θα είναι να επικεντρωθείς σε αυτό. Όταν θα έχει "κάτσει η σκόνη" το ξαναβλέπεις.

Βίωσέ το όλο αυτό, θα σε κάνει πιο σίγουρο για ό,τι αποφασίσεις.

Εμείς εδώ θα είμαστε για να σε καλούμε κοντά μας σαν Σειρήνες...

Υ.Γ. Έχω επίσης το παράδειγμα της συντρόφου μου που ξεκίνησε το σκι με δική μου παρότρυνση παρά μια σπονδυλοδεσία μετά από τροχαίο, μόνο και μόνο για να κάνουμε παρέα (δεν τρελαίνεται λέει...) και πηγαίνει καταπληκτικά παντού εντός... Αλλά είπαμε, καθένας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και αποφασίζει για πάρτη του.

Τα είπες όλα πιστεύω :respect:

To ski or not to Ski....!!!

Εσθλος όλοι σε αυτό το νήμα αν το πάρεις από την αρχή, ξαναέκαναν σκι. Κάποιοι με ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς. Σαν σειρήνες όντως θα σου τραγουδάμε τη νέα σεζόν.Καλα να είμαστε κ θα τα λέμε!

• Like 3

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Μηπως ξερει κανεις να μου πει καποιο καλο κεντρο για φυσοκοθεραπειες;Υποθετω οτι φυσικοθεραπευτες που αναλαμβανουν ποδοσφαιριστες, ποδοσφαιριστες κτλ (αν μπορω βεβαιως να απευθυνθω σε τετοιους ή αναλαμβανουν μονο αθλητες;)) θα ειναι οτι καλυτερο.

Edited by Εσθλός

Καταρχή, περαστικά.

Πρέπει όμως να τονίσω ότι ολική ρήξη χιαστού και στα δύο γόνατα δεν εμπόδισε τον Π. Γιαννάκη από το να γίνει ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της γενιάς του.

• Like 7

Σήμερα πήγα στον Πισκοπάκη - Ιατρικό Κέντρο Αθηνών να με δει. Καλές εντυπώσεις αποκόμισα. Μου εξήγησε τι ακριβώς μου έχει συμβεί και για ποιο λόγο πρέπει να κάνω επέμβαση, δηλαδή ότι είμαι νέος άνθρωπος με δραστηριότητες εν αντιθέσει με κάποιον σε μεγαλύτερη ηλικία. Μου τόνισε βεβαίως ότι και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όπου ενδεχομένως αθλούνται και έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα, πρέπει και αυτοί να κάνουν επέμβαση.

Μου έπιασε το γόνατο και τραβώντας την κνήμη μου προς τα έξω - η οποία έπαιζε σε αντίθεση με την κνήμη μου στο υγιές πόδι η οποία ήταν σταθερή - μου έδειξε για ποιο λόγο έχω πάθει ρήξη πρόσθιου χιαστού. Νομίζω ότι πρέπει να είναι ένας πολύ έμπειρος χειρουργός καθώς όλα αυτά μου τα είπε πριν δει τη μαγνητική από την οποία απλώς επιβεβαιώθηκε.

Επίσης μου ανέφερε ότι δεν έχω πάθει μηνίσκο. Το θετικό είναι ότι έχω πάθει μόνο ρήξη πρόσθιου χιαστού χωρίς άλλους τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά την επέμβαση θα την κάνω στο Ταμείο μου και ο χειρουργός μου θα είναι ο Καλαμάκης. Έχω ακούσει καλά λόγια από όλους τους συναδέλφους μου για το συγκεκριμένο χειρουργό. Σήμερα μάλιστα μου τηλεφώνησε για να μου πει αν μπορώ να κάνω την επέμβαση 24/4 αντί 3/5. Έδωσα το ΟΚ και μετράω τις μέρες αντίστροφα. Μέχρι τότε συνεχίζω τις ασκήσεις στο σπίτι και πηγαίνω στη δουλειά κανονικά.

Φυσικοθεραπείες θα κάνω στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου διευθύνει ο Πανταζής (ΑΕΚ). Κάθε συνεδρία κοστίζει €50 αλλά πιστεύω ότι πάω κάπου πολύ καλά.

• Like 8

καλη επιτυχια! σε ενα χρονο δεν θα θυμασαι ποιο ποδι χειρουργησες!

• Like 3

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους