nek70 5 Report post Posted March 19, 2009 http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=253 κρίμα κράνος και πάλι κράνος Quote Share this post Link to post Share on other sites
geoski 3 Report post Posted March 19, 2009 Μηπως εχετε να μου προτεινετε καποιο κρανος καλο & σε λιγικη τιμη ? Υ.Γ κανω μονον σκι. Quote Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που αυτές.... "κόβονται". Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted March 19, 2009 Ο σοβαρός τραυματισμός της Βρετανίδας ηθοποιού Νατάσας Ρίτσαρντσον σε ατύχημα καθώς έκανε σκι φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τη συζήτηση αναφορικά με την ασφάλεια του αθλήματος. Μολονότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι συγκεκριμένο για τη φύση του τραυματισμού της και για την κατάσταση της 45χρονης ηθοποιού, μέλους της «δυναστείας» των Ρεντγκρέιβ και συζύγου του Λίαμ Νίσον, οι ιστοσελίδες διαφόρων Μέσων Ενημέρωσης γνωστοποίησαν χθες επικαλούμενες στενούς φίλους και συγγενείς της ηθοποιού, ότι το πρόβλημα είναι «μια αιμορραγία ανάμεσα στον εγκέφαλο και το κρανίο» και ότι η Ρίτσαρντσον είναι εγκεφαλικά νεκρή. Το ατύχημα συνέβη σε πίστα σκι για αρχαρίους στον Καναδά και η Ρίτσαρντσον μεταφέρθηκε την Τρίτη αεροπορικώς από το Μόντρεαλ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έπεσε σε λασπωμένο χιόνι κοντά στους πρόποδες του βουνού και δεν φορούσε κράνος. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου λένε πως δεν χτύπησε πάνω σε κάτι, δεν έφερε κανένα φανερό τραύμα, μώλωπα ή αμυχή και ότι ο εκπαιδευτής της βρέθηκε δίπλα της σε διάστημα δευτερολέπτων. Η ηθοποιός γελούσε και αστειευόταν μετά το συμβάν, όμως αργότερα ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. Τώρα δίνει μάχη για τη ζωή της και ο Λίαμ Νίσον βρίσκεται συνεχώς δίπλα της, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς της. Ποια είναι Η Νατάσα Ρίτσαρντσον είναι κόρη της ηθοποιού Βανέσας Ρεντγκρέιβ και του εκλιπόντος σκηνοθέτη Τόνι Ρίτσαρντσον. Παππούς της, από την πλευρά της μητέρας της, είναι ο ηθοποιός Μάικλ Ρεντγκρέιβ και γιαγιά της η Ρέιτσελ Κέμπσον, επίσης ηθοποιός. Ο θείος της, ο Κόριν, και η θεία της, η Λιν Ρεντγκρέιβ είναι επίσης ηθοποιοί, όπως και η αδελφή της, η Τζ. Ρίτσαρντσον (γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Νip/Τuck»). Σπούδασε στην Κεντρική Σχολή Λόγου και Δράματος του Λονδίνου και έχει κάνει πολλές θεατρικές εμφανίσεις στο Ουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϊ. Το 1998 κέρδισε ένα βραβείο Τόνι για τον ρόλο της Σάλι Μπόουλς στο «Καμπαρέ». Παντρεύτηκε τον Λίαμ Νίσον το 1994 και έχει δύο γιους, τον Μάικλ, 13 ετών, και τον 12χρονο Ντάνιελ Στην Ελλάδα Σε 2.000 ανέρχονται κάθε χρόνο οι «καραμπόλες» μεταξύ των σκιέρ. ● Οι συγκρούσεις και οι πτώσεις από απώλεια ισορροπίας είναι οι κύριες αιτίες ατυχημάτων. ● Συμβαίνουν πολλοί τραυματισμοί και κατά την αποβίβαση από τα λιφτ. ● Η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων χάρη στα χιονοπέδιλα νέας γενιάς έχει συμβάλει στην αύξηση των εγκεφαλικών κακώσεων έπειτα από σύγκρουση χιονοδρόμων. ● Η χρήση κράνους παραμένει προαιρετική. ● 600 σκιέρ τραυματίζονται κάθε χρόνο στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού. ● Οι συνηθέστεροι τραυματισμοί αφορούν κατάγματα, κυρίως στα πόδια ή τα χέρια ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ της Νατάσας Ρίτσαρντσον έφερε και πάλι στην επιφάνεια τη συζήτηση για την ασφάλεια στο σκι και ιδιαίτερα για τα κράνη. Τα κράνη, που κάποτε φορούσαν ελάχιστοι σκιέρ, γίνονται τώρα όλο και πιο δημοφιλή. Στις ΗΠΑ, 43% των σκιέρ φορούσαν κράνος στην περίοδο 2007-2008 (το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 25% το 2002-2003). Η αναλογία των θανατηφόρων δυστυχημάτων στις πλαγιές δεν μειώθηκε, ωστόσο με τα κράνη φαίνεται ότι περιορίσθηκαν οι τραυματισμοί στο κεφάλι- μειώθηκαν κατά 35%, ακόμη και κατά 50% σύμφωνα με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς». Τα κράνη θεωρούνται απαραίτητα για τα παιδιά, τουλάχιστον από την ηλικία των 3 ετών (που μπορούν να αρχίσουν το σκι) ώς και τα 15 τους. Πρόσφατα η συζήτηση για τα κράνη εντάθηκε στην Ευρώπη, όταν ένας Γερμανός πολιτικός, ο Ντίτερ Άλτχαους, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και καταδικάσθηκε αφού συγκρούσθηκε με μια χιονοδρόμο την Πρωτοχρονιά στις αυστριακές πλαγιές. Η γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε, δεν φορούσε κράνος. Ο Άλτχαους, ο οποίος φορούσε, έμεινε μέρες σε κώμα, αλλά ξύπνησε. Έκτοτε τα κράνη του σκι έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γερμανία και την Αυστρία. πηγη http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&...p;artid=4507903 Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 19, 2009 Pefto kai Matheno alla foraw to kranaki mou Sorry για τα Greeklish αλλα ο Πεφτω το εχει ετσι το nick του και αντε να το αλλαξεις και ας εχει κουμπαρο τον Νικ ελ Ρεμαλι... Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο για εγκεφαλικες αιμορραγιες εδω: http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/03/18/b...njury/index.htm Δυστυχως δεν υπαρχει καιρος να το μεταφρασω, γιατι ασχολουμαι με την FIS και τους λιφτιερηδες παγκοσμιως... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
fileasfog 0 Report post Posted March 19, 2009 Απο τοτε που αποφασισα να παρω κρανακι,δεν το βγαζω ποτε οταν κανω σκι!!Με εχει σωσει ουκ ολιγες φορες.Ενα περιστατικο που μου εχει συμβει φετος στο ΧΚΠ ηταν στο λιφτ του Βακχου.Οπως ανεβηκα,δεν καθησα καλα(λογω ταχυτητας) και γλυστρισα μπροστα.Το καρεκλακι μου ηρθε στο δοξα πατρι(απο πισω)στο κεφαλι και με εριξε κατω.Φανταστειτε να μην φορουσα κρανος.Το μονο που ενιωσα ηταν ενα δυνατο κροτο(ντουπ)και ξαπλωσα.Για αυτο....ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ!!!Δεν ξερεις ποτε απο που θα σου ερθει!! Quote "Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση" Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,400 Report post Posted March 25, 2009 Should ski helmets be compulsory? Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
fomin 0 Report post Posted August 25, 2009 Ενδιαφέρομαι παδια να αγορασω ενα κρανος για το ski.Μπορει να βοηθησει κανεις σχετικα με το ποιες μαρκες ειναι καλες και τι κυκλοφορει γενικα στην αγορα? Πρεπει να προσεξω κατι ιδιαιτερα? thanks! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 26, 2009 Ενδιαφέρομαι παδια να αγορασω ενα κρανος για το ski.Μπορει να βοηθησει κανεις σχετικα με το ποιες μαρκες ειναι καλες και τι κυκλοφορει γενικα στην αγορα? Πρεπει να προσεξω κατι ιδιαιτερα? thanks! Αυτό που βασικά πρέπει να κοιτάξεις,είναι να σου έρχεται καλά στο κεφάλι.Το κράνος πρέπει να είναι ένα σώμα με το κεφάλι και να μην "παίζει".Μπορεί να μην είναι άνετο στην αρχή μέχρι να "κάτσουν" τα μαξιλαράκια,αλλά προσφέρει προστασία. Από μάρκες,ψάξε να δεις ποιες εταιρείες παράγουν κράνη με προδιαγραφές FIS.Εγώ έχω ένα Dainese,αλλά και τα UVEX,CARRERA,SCOTT είναι καλά.Αλλά το καλύτερο κράνος για εμένα δε σημαίνει ότι είναι και για εσένα!Σημαντικότατο είναι η εφαρμογή του.Το καλύτερο κράνος,αν πλέει είναι ένα κακό κράνος. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted August 27, 2009 επισης αν φορας μασκα (που λογικα θα φορας) πρεπει να την παρεις μαζι σου κατα την δοκιμη του κρανους. ειναι πολυ σημαντικη η εφαρμογη μασκα-κρανους. κοινως μπορεις να την πατησεις αν δεν καθονται καλα μαζι. μαρκες υπαρχουνε πολλες. αν παρεις απο εξειδικευμενο μαγαζι οποιο και να παρεις καλο θα ειναι, αρκει να εχει καλη εφαρμογη. δυο ακομα καλες μαρκες ειναι οι Poc & TSG Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted August 29, 2009 εγω εχω ενα της mango και ειμαι πολυ ευχαριστημενος....απο το bansko το πηρα...στην αρχη ειχα ενδιασμους γιατι δεν την ηξερα τη μαρκα αλλα μετα απο ενα γρηγορο ψαξημο ειδα οτι πουλαει πολυ και το πηρα...το συμαντικο ειναι να σου καθεται καλα στο κεφαλι.... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted September 15, 2009 (edited) το βαριεμαι το κρανος οπως και ολο τον εξοπλισμο,αν και εχω τα παντα απο 3-4 φορες στο βουνο παω μονο με μποτες,σανιδι,παντελονι και μπουφαν,τα γαντια καμια φορα και αυτα τα αφηνω στο αμαξι Edited September 15, 2009 by blades Quote Share this post Link to post Share on other sites
T-DRIVER 27 Report post Posted September 19, 2009 Προσωπική άποψη, αν μπορέσεις το κράνος που θα αγοράσεις,φρόντισε να έχει αποσπώμενα προστατευτικά ("μαξιλαράκια") στα αυτιά, γιατί στις πιο ζεστές μέρες θα μπορείς να τα βγάζεις. Εγώ πάντως έπειτα από πολλά που δοκίμασα μου έκατσε καλύτερα αυτό http://www.salomonsports.com/us/#/ski/helm...helmets/cruiser Quote ski is talking to god!! Share this post Link to post Share on other sites
fomin 0 Report post Posted September 20, 2009 Η UVEX τι λεει παδια ξερει κανεις σχετικα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted September 20, 2009 Πολύ καλή εταιρεία. Πάρε κράνος που να ταιριάζει στο κεφάλι σου. Ειναι σαν τις μπότες ενα πράγμα: το καλύτερο κράνος είναι αυτό που σου "κάθεται" σωστά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted September 20, 2009 Η Uvex είναι τεράστια εταιρεία,αλλά όταν είδα τα φθηνά της μοντέλα δεν με ικανοποίησαν.Αν πας σε ακριβό μοντέλο είναι κορυφαία. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted September 24, 2009 Πέρυσι τον χειμώνα αγόρασα απο γνωστο μαγαζι στην Aθήνα το scott fision (http://scottusa.com/gb_en/product/7581/41059/fission). Το συγκεκριμενο το φέρνει (τουλάχιστον πέρυσι το έφερνε) και το SkiShop στο οποιο έχουμε πολυ καλες εκπτώσεις! Απο το κράνος αυτο εγω εχω μείνει απολυτα ευχαριστημενος! (το δικο μου έχει και ενσωματωμενα ηχεια! ) Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,400 Report post Posted September 28, 2009 (σύνδεσμος) Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
nikosstr 0 Report post Posted December 21, 2009 Λίγη βοήθεια παιδιά, θέλω να αγοράσω κράνος. Βρήκα ένα της casco με 90euro. Εϊναι γνωστή μάρκα ή casco? Να προτιμήσω rossignol ή gyro ή head? Δώστε καμιά συμβουλή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted December 21, 2009 Να προτιμήσεις το κράνος που κάθεται καλά στο κεφάλι σου. Μπορείς να δοκιμάσεις και μερικά από τα καταστήματα που έχουν μπάνερ στην πρώτη σελίδα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snipous 79 Report post Posted December 21, 2009 παρε ενα gyro απ'ολα βασικα το νουμερο 1 στα κρανη (μηχανης, ποδηλατου, αναρριχησης κλπ) ειναι να καθεται καλα στο κεφαλι σου. μην παρεις κατι χωρις να το δοκιμασεις! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΤΟΛΗΣ 2 Report post Posted December 21, 2009 Θυμήθηκα το περιστατικό με το πρόσφατο δυστύχημα γνωστής καναδής ηθοποιού-σκιέρ που δεν φορούσε κράνος. Όποιος χιονοδρόμος δεν χρησιμοποιεί παίζει με τις πιθανότητες.Μεταξύ αυτών κι εγώ (κακώς μέχρι τώρα)! Οπότε θα παρακολουθώ προσεκτικά τις απόψεις που ενδεχομένως διατυπωθούν "για να το βάλω κι εγώ καλά στο κεφάλι μου" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted December 21, 2009 To θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλάκις στο φόρουμ. Οσοι ψάχνετε για κράνος κάντε μια αναζήτηση στο φόρουμ πρώτα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted December 22, 2009 Λίγη βοήθεια παιδιά, θέλω να αγοράσω κράνος. Βρήκα ένα της casco με 90euro. Εϊναι γνωστή μάρκα ή casco? Να προτιμήσω rossignol ή gyro ή head? Δώστε καμιά συμβουλή. Είναι μια πολύ καλή γερμανική εταιρία με εξειδίκευση στα κράνη... Φτιάχνει και πολύ καλά κράνη ποδηλάτου... Αν σου ταιριάζει, που μάλλον θα σου ταιριάζει , γιατί έχει σύστημα που σφίγγει στο πίσω μέρος και προσαρμόζεται στο κεφάλι, τότε θα είναι μια πολύ καλή επιλογή... Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted December 22, 2009 Συμβουλή μου ότι κράνος και να πάρεις, άλλωστε όλες οι μάρκες που προανέφερες είναι πολύ αξιόλογες, κοίτα να έχει μπόλικους αεραγωγούς.....πίστεψέ είναι ιδιαιτερα χρήσιμοι τις ζεστές ημέρες στο βουνο.... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 22, 2009 Θυμήθηκα το περιστατικό με το πρόσφατο δυστύχημα γνωστής καναδής ηθοποιού-σκιέρ που δεν φορούσε κράνος. Όποιος χιονοδρόμος δεν χρησιμοποιεί παίζει με τις πιθανότητες.Μεταξύ αυτών κι εγώ (κακώς μέχρι τώρα)! Οπότε θα παρακολουθώ προσεκτικά τις απόψεις που ενδεχομένως διατυπωθούν "για να το βάλω κι εγώ καλά στο κεφάλι μου" Το περιστατικό με την ηθοποιό , αν μιλάμε για την ίδια περίπτωση , δυστυχώς οφείλεται σε προυπαρχον ανεύρισμα. Αυτο δεν σημαίνει οτι το κράνος δεν είναι ένα βασικό προστατευτικό μέσο. Απλώς το αναφέρω για την ιστορία. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites