Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

europcar φιλοι και ξερο ψωμι.μεχρι τωρα δεν με εχει πουλησει ποτε.ουτε μικρα γραμματαουτε κρυφες χρεωσεις στο συμβολαιο.οτι εκλεισα απο το app απο το κινητο αυτο ηταν μεχρι κ την παραδοση των κλειδιων πισω.

• Like 1

europcar φιλοι και ξερο ψωμι.μεχρι τωρα δεν με εχει πουλησει ποτε.ουτε μικρα γραμματαουτε κρυφες χρεωσεις στο συμβολαιο.οτι εκλεισα απο το app απο το κινητο αυτο ηταν μεχρι κ την παραδοση των κλειδιων πισω.

Μεγαλη μπουκια να τρως, μεγαλη κουβεντα να μη λες!

Στο ταξιδι μου στην Μadonna di Campiglio (τα εχω γραψει) μου εδωσαν ενα σαπακι diesel με τον δεξι καθρεφτη δεμενο με ταινια, χωρις αντιψυκτικο στο νερο των υαλοκαθαριστηρων (μιλαμε για Μιλανο τον χειμωνα) και χωρις χιονολαστιχα γιατι δεν ...δινουν στην Ιταλια...

Στο γυρισμο επεσε το κιβωτιο ταχυτητων στο δρομο (δεν εβαζε καμμια ταχυτητα), μετα δυο ωρες ηρθε ο γερανος συμβεβλημενος με την europcar μας πηγε μεχρι την κοντινοτερη πολη (Bergamo αν θυμαμαι καλα), μας ειπαν παρτε το τραινο και αν δεν προλαβετε την πτηση θα σας πληρωσουμε ξενοδοχειο. Δυστυχως την αλλη μερα το πρωι θα γυριζε ο μειραξ απο την Χαγη με το σχολειο, οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να χασουμε το αεροπλανο.

Πηραμε ταξι, αφου απο το τηλεφωνο μας εδηλωσαν οτι δεν ειναι σιγουροι αν θα μας επιστρεψουν το κοστος (Κυριακη βλεπεις) μετα απο 2 μηνες μας το επεστρεψαν, μειον τις κρατησεις γιατι δεν γεμισαμε το ρεζερβουαρ πριν επιστρεψουμε το αυτοκινητο (το οποιο επιστρεψαμε ...στην καροτσα του γερανου... αντε να το γεμισεις πετρελαιο...).

Γενικα στην Ευρωπη η εννοια του customer service απο τις εταιρειες ενοικιασεων ειναι παρεξηγημενη εως αγνωστη... Εχω φαει στην μαπα ακομα και τις Αμερικανικες Avis και Hertz, ειναι να μη σου πεσει το λαχειο...

• Like 2

απο μοναχο παντως μεχρι τωρα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα στην ενοικιαση απο την συγκεκριμενη εταιρια.

απο μοναχο παντως μεχρι τωρα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα στην ενοικιαση απο την συγκεκριμενη εταιρια.

Ειναι να μη σου τυχει όπως λέει κ ο Μάκης...

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Εχοντας φτάσει στα μέσα του Σεπτέμβρη θεώρησα οτι είναι καλή εποχή για κράτηση αυτοκινήτου για το χειμώνα που έρχεται. Στο γνωστό rentalcars 8ήμερη κράτηση κατηγορίας Compact (Ιανουάριο) τελική τιμή στα 216€ με winterisation fee included.Στο σημείο αυτό να τονίσω οτι η εταιρία που πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε κράτηση είναι η Enterprise η οποία χρεώνει την μετάβαση σε ξένη χώρα με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 45€ περίπου.Μπορεί και άλλες εταιρίες να κάνουν το ίδιο αλλά για την παραπάνω είμαι παθών.Η χρέωση εμφανίζεται σαν πληροφορία μόνο μπροστά στο γκισέ.

Κλείσαμε τελικά με Thrifty η οποία δεν εφαρμόζει αυτήν την πολιτική.(Τουλάχιστον τις 3 φορές που την έχω χρησιμοποιήσει).

Edited by Velissarios
  • Like 5

Απο μοναχο συνηθιζω europcar.ισως να βγαινει λιγο παραπανω αλλα ειναι ολα νεοτευκτα μοντελα σε αριστη κατασταση χωρις κρυφες χρεωσεις.

• Like 1

εγω πάντως που πήγα το περασμένο σκ μόναχο και μου είπα να ρωτήσω στη hertz μπας και πάρω κανένα αμάξι, στράβωσαν επειδή δεν εχω κλείσει τα 25 και ηταν κάπως αγενείς..οπότε λεωφορείο της lufthansa που αφήνει και εξω απ τον σταθμό των τρένων και ξερό ψωμί :animier:

• Like 1

Με τη Thrifty παιζει να χαλαστείς άσχημα ακόμα και μέρες μετα με ξαφνικες χρεωσεις (εγω 2 εβδομαδες μετα). Παίζουν πάρα πολλά παράπονα στο νετ για αυτους και μετα την εμπειρία μας στο παρελθον μαζί τους, δεν μπορώ να την προτείνω σε κανένα.

Europcar παντα ήταν αξιοπρεπης σε αλλες χωρες που εχω νοικιάσει, και παραλίγο να παρουμε φετος.

Τελικα δοκιμάζουμε Sixt, IVMR - Sample vehicle: VW Touran, 290 ευρω για εναν οδηγό (4 ατομα), 8 μερες με χειμερινα λαστιχα, απεριοριστα χλμ, φουλ online (δλδ δεν παμε σε counter λεει).

Αν εναι κακη εμπειρια, θα επανελθω με σχόλια!

ΥΓ. Το εχω ξαναπει παλιότερα νομίζω, αλλα αν καποιον δεν τον ενδιαφέρει η μετακίνηση μεσα στην "εβδομάδα", αξίζει να βλέπει και ταξι με λιγα παραπανω λεφτα το ατομο (με 4-5 ατομα φυσικα). Εμεις φέτος θα πηγαίναμε Lech και δεν μας εβγαινε η ασκηση (πολυ ακριβη διαδρομη για καποιο λογο), οποτε και το αμαξι.

• Like 2

στράβωσαν επειδή δεν εχω κλείσει τα 25 :animier:

Τι ειπες τωρα;25 ε;

Με τη Thrifty παιζει να χαλαστείς άσχημα ακόμα και μέρες μετα με ξαφνικες χρεωσεις (εγω 2 εβδομαδες μετα). Παίζουν πάρα πολλά παράπονα στο νετ για αυτους και μετα την εμπειρία μας στο παρελθον μαζί τους, δεν μπορώ να την προτείνω σε κανένα.

Μπορείς να μου πεις τι σε χρέωσαν παραπάνω γιατί έχω σκοπό να νοικιάσω βανάκι?

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Η thrifty που έχω τσεκάρει και εγώ έχει με ψιλά γράμματα κάτι χρεώσεις που αν δεν τις πάρεις χαμπάρι τρως πακετάκι μυθικό!!μια χρέωση που παίζει στάνταρ είναι το αν θα μετακινηθείς σε άλλη χώρα από αυτή που νοικιάζεις.εγω δυο φορές έχω νοικιάσει από Μόναχο hertz και Europcar και ήτανε κομπλέ!!διαβασε προσεκτικά πριν κλείσεις εκεί που λέει Turms and conditions.

Μπορείς να μου πεις τι σε χρέωσαν παραπάνω γιατί έχω σκοπό να νοικιάσω βανάκι?

Εμενα δεν με χρέωσαν για να παω Αυστρία, αλλα μου χρέωσαν το πλυσιμο μετα την παράδοση και βενζινη. Για λεπτομέρειες, πως την πατησα, διαβασε παρακάτω! :-)

Προσωπική άποψη, κανε όλες τις συναλλαγες face to face (και την παραδοση). Μην ενδωσεις στις επιπλεον χρεώσεις για εξτρα ασφαλειες κλπ. Αν σπασεις εντελως το αμαξι, το λιγοτερο που θα σε απασχολεί θα ειναι το αν εχει damage waiver 1000ευρω ή 100ευρώ. Αν δεν εχεις ζητήσει GPS, μην δεχτείς χρέωση κι ας εχει το αμαξι ενσωματωμενο (κλασσικο τρικ). Οταν παραλάβεις, δες αν ειναι καθαρό το βαν και γεματο με βενζινη και αν οχι, ζητα να τα γραψεις ξεκαθαρα στο χαρτι παραλαβής. Γραψε ξεκαθαρα ολες τις εμφανεις ζημιες και ζητα να επιβεβαιωσουν οτι τιποτα καινουργιο δεν υπαρχει κατα την παραδοση. Ξεκαθάρισε απο την αρχη πως θα γίνει το πλύσιμο.

Όταν το παρέλαβα ήταν βρώμικο και κατεβηκα να τους το πω στο κιοσκι και να το γραψουμε στο χαρτι παραλαβής και μου είπαν ότι ηταν επειδή μόλις το είχαν παραλάβει το πρωι και δεν είχαν προλάβει να το πλύνουν. Αλλα μου είπαν να μην ανησυχώ, γιατί το πλύσιμο το κανουν αυτοι και είναι μέσα στη τιμή.

Επίσης μας είχαν πει να το αφήσουμε εκει που αφήνουν όλοι τα αμάξια και τα κλειδιά στο κλασσικο κουτί.

Επειδή το πρωί της επιστροφής δεν είχαμε πολυ χρόνο να καθίσουμε να κανουμε ελεγχο μαζί τους, όντως τα αφήσαμε στο κουτί και με τεποζιτο γεματο (να βαλεις πριν φτασεις στο αεροδρόμιο, αλλιως θα τρέχεις).

Με αυτά και με αυτά, νόμιζα ότι όλα καλα...

Μετά από δυο εβδομάδες και ενω δεν είχε γίνει η χρέωση ακόμα στην καρτα μου (αρχισα να αγχωνομαι), μου ηρθε το μπουγιουρντι.

+120 ευρώ (καπου +35% απο αυτο που περιμενα αν θυμαμαι καλα). Τους πηρα τηλέφωνο και φυσικα ήταν "δυσκολο" να με καταλαβουν ξαφνικα και με αυτα κι αυτα, μου είπαν οτι μου χρέωσαν το πλύσιμο και βενζινη για να το γεμισουν (ακομα νομιζω οτι ηταν μπαρουφα). Τους εξηγησα την ολη κατάσταση και τους θυμισα οτι λειτουργει honor system ειδικα για τη βενζινη (αφου δεν παραδινεις σε ανθρωπο), αλλα ο λογαριασμος τηλεφωνου θα προσθετε στο κοστος οπότε το παρατησα. Α, και φυσικα τους ειπα να με παρει ο μανατζερ του υποκαταστηματος και μου ελεγαν ναι και σιγουρα αλλα ποτε δεν ακουσα κατι απο αυτον...

Μετα μπήκα στο νετ και εψαξα για παραπονα και ειδα οτι υπαρχουν σελιδες και σελιδες για αυτους αλλα επισης και οτι τη γλύτωσα φτηνα.

Για να μην παραξηγηθω, ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχουν και αλλες περιπτώσεις με ενοικιάσεις απο αυτους που ολα πήγαν περίφημα.. αλλα εγώ είχα κακιστη εμπειρια και επειδή υπάρχουν κι αλλου πορτοκαλιές... :-)

Φετος παλι πάμε για το "αυτοματο" check-in, check-out αλλα με αλλη εταιρεια.

Δεν αμφιβάλλω γι αυτό που λέει ο φίλος El_Griego αλλά η δική μου ιστορία είναι εντελώς διαφορετική.Αποκορύφωμα η ενοικίαση Opel Astra από Enterprise με προορισμό Ischgl.

Επειδή δεν χωρούσαν τα πράγματα στο αυτοκίνητο αφήσαμε την εταζέρα του Opel στο παρκινγκ που φορτώναμε το αυτοκίνητο κατά τη στιγμή της παραλαβής.Όταν το θυμηθήκαμε 3 μέρες αργότερα ενημερώσαμε τηλεφωνικώς το γραφείο ενοικιάσεων στη Γερμανία και η ίδια η υπάλληλος μας διαβεβαίωσε οτι θα ψάξει στο σημείο που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο για να βρει την εταζέρα.

Ενημέρωση δεν υπήρξε από το γραφείο και στην επιστροφή του αυτοκινήτου δεν υπήρξε έξτρα χρέωση για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Άλλο περιστατικό με την Thrifty, επιστρέψαμε ένα Mini με βενζίνη λιγότερη από full και δεν χρεωθήκαμε το παραμικρό.

Για πλύσιμο αυτοκινήτου δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά από καμιά εταιρία στις μέχρι τώρα ενοικιάσεις που έχω κάνει.

Ελπίζω να μοιραστούν και άλλοι φίλοι τις εμπειρίες τους πάνω σε αυτό το θέμα.

Edited by Velissarios

Την τελευταία 10ετία έχω πάρει πολλές φορές αυτοκίνητο από τις εξής εταιρίες: Avis, Maggiore, Dollar και Hertz.

Παραλαβή από το Μιλάνο με εξαίρεση 1-2 φορές (Ρώμη, Γενεύη). Σημειωτέον ότι τα αυτοκίνητα τα κλείνω από διαμεσολαβητή και όχι απ' ευθείας στην εταιρία.

Σε γενικές γραμμές δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα. Αντιθέτως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το αυτοκίνητο ήταν αυτό που είχα κλείσει ή μεγαλύτερο/καλύτερο. Μάλιστα, 2 φορές που έτυχε το τουτου να έχει χιονολάστιχα, δεν μου χρέωσαν τις αλυσίδες που είχα κλείσει.

Έξτρα χρέωση είχα σε 3 μόνο περιπτώσεις όπου έφταιγα εγώ:

1) Avis στο Μιλάνο - γύρισα το αυτοκίνητο με τον δείκτη βενζίνης να μην είναι στο full και με ξέσκισαν 2Ε/λίτρο + 40Ε service charge

2) Hertz από Ρώμη - τρέχοντας για να προλάβω την πτήση με τσίμπησε μια κάμερα και μου ήρθε το κουστουμάκι μετά από 3 μήνες

3) Dollar από Μιλάνο - μία ανεπαίσθητη λακούβα στο μπροστινό προφυλαχτήρα κόστισε 900 Ε (vito ήταν το τουτου) αλλά πήρα πίσω τα 800 από την εξτρα ασφάλεια mondial που είχα κάνει για την αποκαλούμενη "απαλλαγή"

Το τελευταίο σημείο είναι σημαντικό για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Όταν οι εταιρίες λένε full insurance ενοούν ότι αν γίνει μια ζημιά καλύπτεσαι ΑΛΛΑ τα πρώτα 500Ε (ή 1.000 ή και παραπάνω ανάλογα με το τουτου) τα πληρώνεις εσύ είτε φταις είτε δεν φταίς. Γι' αυτό το κομμάτι, καλό είναι να αγοραστεί ασφάλεια και η καλύτερη ασφαλιστική για αυτό το πράγμα με καλή παρουσία και εξυπηρέτηση στην Ελλάδα είναι η mondial insurance. Η έξτρα αυτή ασφάλεια, που κοστίζει περίπου 50Ε την εβδομάδα, αγοράζεται από την ασφαλιστική απ' ευθείας και δεν έχει σχέση με την εταιρία ενοικιάσεως. Αν σας πουν στο γραφείο ενοικιάσεως για έξτρα ασφάλεια λέτε ΟΧΙ.

Συμπερασματικά, με full insurance από την εταιρία ενοικιάσεως + mondial + γεμάτο βενζίνη στην επιστροφή, είσαι ΟΚ από κάθε άποψη.

Βέβαια, ο έλεγχος για γρατζουνιές και χτυπήματα κατά την παραλαβή/παράδοση είναι επιβεβλημένο να γίνεται.

Για τα θέματα πλυσίματος και εξόδου σε άλλη χώρα, δεν μου έτυχε ποτέ. Το διάβασα εδώ πρώτη φορά. Καλό είναι όμως, αφού έγινε σε κάποιον, να το έχουμε υπ' όψιν.

Ένα άλλο κρίσιμο θέμα αφορά στους όρους (ψιλά γράμματα) στην περίπτωση βλάβης που επιφέρει ακινησία. Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα και, ειδικά στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι σε άλλη χώρα, αδύνατο να εξασφαλισθείς. Επειδή σχεδόν πάντα, νοίκιαζα από Ιταλία και έφευγα Γαλλία, έκανα μόνο προσευχές και δεν ασχολήθηκα οπότε δεν το ξέρω το θέμα. Υπάρχουν όμως πικρές εμπειρίες από πολλούς.

Φιλικά

7ψυχος

• Like 1

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Απο αυστρια τουλαχιστον πλεον οι κλισεις ερχοντε απευθειας σε σενα και πληρωνεις με εμβασμα σε τραπεζα.δεν σε χρεωνει στην πιστωτικη η εταιρια ενοικιασεις.το κακο ειναι οτι ολες οι πληροφοριες για το που θα πας και τι θα πληρωσεις ειναι στα γερμανικα.

εχω πολλα χρονια να κλεισω αυτοκινητο απο αεροδρομιο

απο Ιταλια δεν εχω ιδεα, δεν ετυχε.

Το εκανα παρα πολλες φορες απο Μοναχο

Τελευταια εκλεινα απο μια αγγλικη εταιρεια την εξτρα ασφαλιση.

Και αυτο γιατι κατα τα λεγομενα τους σε καλυπτε σε καποια πραγματα που δεν σε καλυπτε η ΕΞΤΡΑ ασφαλιση της εταιρειας ενοικιασεως...πχ στα μικρα γραμματα αν δει κανεις λεει οτι η εξτρα ασφαλιση δεν σε καλυπτει πχ αν χασεις τα κλειδια, αν πεσει χαλαζι και κατι τετοια...η αγγλικη αυτη σε καλυπτε σε ολα....εκανε καπου 65 ευρω για ενα χρονο....το εκανα online. Δεν ετυχε ποτε να την χρειαστω βεβαια, αλλα σε διαφορα φορουμ αγγλικα που διαβασα, ολοι οσοι την χρησιμοποιησαν εμειναν ευχαριστημενοι οταν χρειαστηκε.

Απο εταιρειες η Dollar ηταν η μεγαλη απογοητευση. Εκλεισα αμαξι, απο Μοναχο, με μεσολαβητη, ΜΕ ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ, και το ζητησα και εξτρα με email ξεχωριστα και ελαβα επιβεβαιωση. Και πηγαινοντας εκει μου ειπανε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμαξι με χιονολαστιχα διαθεσιμο ... και μου λεει που θα πας? αν πας μονο γερμανια δεν χρειαζεσαι χιονολαστιχα...ενω στην κρατηση ειχα δηλωσει 1. χιονολαστιχα 2. παω Αυστρια....και στο μαιλ που εστειλα στην Dollar τους εγραψα οτι παω Αυστρια....

τελικα, αφου εχασα καπου 2 ωρες παιρνοντας τηλ ποτε στον μεσολαβητη, ποτε μαλωνοντας, ποτε περιμενοντας ηρθε ενα χαρτογιακας και μου ειπε, ναι εχουμε ενα αλλα εχει γρατζουνιες και εινια diesel...λεω οκ, δωστο...και εφυγα....

η αληθεια ειναι οτι καποιος με σκι, σε παρκινγκ μου εγδαρε το καπω...ασχημα...αλλα δεν μου κρατησαν τιποτα...ισως δεν το ειδαν δεν ξερω....

απο τοτε παντως δεν ξανακλεισα ποτε με Dollar

οχι για καποιον λογο

απλα επειδη επειτα πηγαινα καποιες φορες και εξωτερικο οδικως, ειχα κανει οδικη βοηθεια απο την ADAC..η οποια στα μελη της, ειχε ειδικη εκπτωση για ενοικιαση απο Hertz....oποτε εκλεινα παντα με Hertz μετα....

παλιες καλες εποχες....

Snow is on my D.N.A.

Απο αυστρια τουλαχιστον πλεον οι κλισεις ερχοντε απευθειας σε σενα και πληρωνεις με εμβασμα σε τραπεζα.δεν σε χρεωνει στην πιστωτικη η εταιρια ενοικιασεις.το κακο ειναι οτι ολες οι πληροφοριες για το που θα πας και τι θα πληρωσεις ειναι στα γερμανικα.

μην σε προβληματιζει αυτο...παντα εχουν ενα μαιλ...μπορεις να τους στειλεις στα αγγλικα και 100% θα απαντησουν....στο λεω απο πολλακις προσωπικη εμπειρια.....

τελευταια μου ειχαν πει 20 ευρω ή μια μερα κρατητηριο....εεεε...αν μου βαλετε τα εισητηρια αεροποριωκς, ερχομαι για μια μερα....αρκει η αναχωρηση απο Αυστρια να ειναι μια βδομαδα μετα....(να παω και καμια βολτα....)

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

εμενα την πρωτη φορα ειχε ερθει μια κληση 12,99? καπου εκει

και ηταν επειδη σταματησαμε στην γερμανια σε ενα παρκινγκ για κατουρημα (4 μαντραχαλοι πιτσιρικαδες γαρ).

μολις σταματησαμε συνειδητοποιησαμε οτι ηταν το μοναδικο παρκινγκ που δεν ειχε τουαλετες!

ουσιαστικα μας εγραψαν για κατουρημα στον δρομο!

η καποιος μας εδωσε η απο καμερα

ποτε δεν θα μαθουμε

απο εταιριες παντα προτιμω επωνυμες hertz , avis , sixt , europcar και ποτε δεν ειχα προβλημα

ΠΟΤΕ.

παντα διαλεγα την καλυτερη προσφορα απο αυτες τις εταιριες.

Edited by StavRos
  • Like 1

Πέρυσι στην παράδοση στο Μόναχο πέτυχα ελληναρα υπάλληλο από Θεσσαλονίκη και μόλις κατάλαβε ότι είμαστε Έλληνες έκανε χαρά μεγάλη και ούτε κοίταξε το αμάξι σε τι κατάσταση ήταν!

• Like 2