Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
C

Νεα σκι ...

Recommended Posts

1.78 ύψος

:) κιλά …

Ψάχνω για all terrain …

ούτε τα πολλά γκάζια μου αρέσουν ούτε τα κάρβινγκ

γενικά χαβαλέ θέλω να κάνω άνετα και παντού ...

Atomic Metron B 51 incl. Neox 614

Radius: 11 m at 162 cm

Sidecut: 131 - 76 – 115

εναλλακτικά κοιτάω και αυτό αλλά μάλλον είμαι στο πρώτο ...

Atomic Metron 10 PPL incl. Neox 310 07/08

Radius: 12,5m at 164 cm

Sidecut: 125 - 74 - 109

ιδέες απόψεις ?

άλλη πρόταση κανείς ?

C?

ΜακηςΜ? μιλα πιδακι μ' :rolleyes:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

ΜακηςΜ? μιλα πιδακι μ' :)

Να πω τι ρε Κωστη; :rolleyes: Ουτε το ενα πεδιλο εχω, ουτε το αλλο... :D Χωρια που δεν ειμαι σιγουρος αν μπορω να τα παω.. :( (το αντιθετο θα ελεγα...).

Η κυρα μου πηρε περσι στο τελος της σαιζον τα Metron 9 τα οποια δοκιμασα μια φορα απο παγους μεχρι σουπες :P Καλο, χαλαρο πεδιλακι, κανει τα παντα καλα (για το επιπεδο μου). Φανταζομαι οτι το Metron 10 θα ειναι πιο σκληρο (το 9 μου φανηκε περιπου το ιδιο με τα Fischer RX8 που εχω απο πλευρας σκληροτητος).

Φιλικα

ΜακηςΜ

Λέω αυτό -> Atomic Metron B 51 incl. Neox 614

Το βρήκα εδώ http://sport-conrad.com/index.asp?disp=kategorie&kat_id=50

Τι είναι τα B5 δεν ξέρω ...

τα 2 που έχω βάλει τα επέλεξα λόγω short radius και ότι είναι σαν βατραχοπέδιλα :rolleyes:

C.

Αν τα θες για χαβαλε περισσοτερο , απ' αυτα τα δυο το μαλακότερο ειναι το 10αρι. Νομιζω ειναι ΟΚ για τη δουλειά που το θες.

από που ξεχωρίζω ποιο είναι μαλακότερο ?

C?

Δεν μπορεις να το ξεχωρίσεις με το μάτι. Τα υλικά, η τοποθετησή τους και η κατασκευή χαρακτηρίζουν ένα πέδιλο αν θα ειναι σκληρό, μαλακό, all around κτλ. Απο τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής καταλαβαίνουμε αν ειναι σκληρό ή μαλακό το πέδιλο. Βεβαίως ολα αυτα πριν τα φορέσουμε στο χιονι, γιατί εκεί δειχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα.

C?

Κράτα το πέδιλο όρθιο με το ένα χέρι σου και προσπάθησε να το λυγίσεις πιέζοντας με το άλλο στο ύψος της δέστρας.Αυτός είναι ένας εμπειρικός - μπακαλίστικος τρόπος να συγκρίνεις σκληρότητες flex ανάμεσα σε πέδιλα.

Αν θες να τσεκάρεις εξίσου μπακαλίστικα την στρεπτική ακαμψία του πεδίλου,κράτησέ το και πάλι όρθιο,σφήνωσε το tail ανάμεσα στα πέλματά σου και με τα χέρια σου προσπάθησε να στρίψεις όσο μπορείς το tip.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

C?

Μια δαγκωνια... :):P:rolleyes:

για χαλαρό all around metron 9 kai metron10

oταν λεμε χαλαρό όμως εννοώ οτι τα κάνεις όλα απο πουδρες μέχρι καρβαρισμα με το αυτί χωρίς να βάζεις ταυτοτητα στο στομα για να μπορει το πεδιλο να στριψει.

το μετρον 9 που εκανα αρκετες φορες περσι καρβαρεις ακομα και σταματημενος :) 259 ευρω στο conrad. best buy.

Ta metron B5i ειναι μπετον. μονο για χαλαρο σκι δε προσφέρονται :rolleyes: θελει γκάζι το πεδιλάκι. το λένε και στο site τους οι ανθρωποι.

"The all-rounder for the ultimate in skiing enjoyment and high-speed carves."

Η άποψή μου είναι όχι στο B5i (το 1 είναι λάθος) και ίσως όχι στο Μ10 (βοηθάει το βάρος σου αλλά πρέπει και να υπογράφεις με τον τρόπο του Nickel :unsure: ).

Για χαβαλέ, ψάχνεις πέδιλα που ταιριάζουν ΚΑΙ σε intermediate επίπεδο (δες τα επίσημα site των εταιριών) αφού από ότι κατάλαβα σε ενδιαφέρει το εύκολο σκι ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.

Το Μ9 ίσως είναι η καλύτερη πρόταση και οικονομικότερη…

(η φωτογραφία υπόψιν είναι του 2007/2008).

Προσωπικά, αφού και εμένα δεν με μοιάζουν τα γκάζια και κάρβινγκ, για χαβαλέ έχω βρει την υγειά μου με την σειρά AMC της Fischer.

Οι περισσότεροι σκιέρ που προσπαθούν να μάθουν και να ανέβουν επίπεδο, δαπανούν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ στο τι σκι να πάρουν, πόσο μήκος, πόσο φάρδος, πόση σκληρότητα, λες και είναι ικανοί να κρίνουν τη διαφορά μεταξύ δύο σχετικά ίδιων σε διαστάσεις σκι...

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πηγαίνουν σε ένα καλό μαγαζί, να μιλάνε με ειλικρίνεια για το επίπεδό τους και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά τους και να εμπιστεύονται τον άνθρωπο που ξέρει από σκι.

Το τι μάρκα σκι θα πάρουν δεν έχει καμία σημασία, καθώς όλες οι επώνυμες είναι καλές και θα βρουν σίγουρα κάποιο σκι να τους ταιριάζει...

Μετά το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να ασχολούνται με την τεχνική τους και ύστερα με τα σκι τους... :huh:

Πιστεύω ότι στην κατηγορία των νέων-αρχαρίων και μη απαιτητικών σκιέρ, η υπερανάλυση των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς των σκι είναι παντελώς άχρηστη.

Ας ανέβουν επίπεδο και το συζητάμε μετά... :)

:huh: Και ο πλεον αρμοδιος σε αυτα τα θεματα περι το τι σκι πρεπει να διαλεξει καποιος, θεωρω οτι ειναι ο Ταξιαρχης στο λειβαδι Παρνασσου (Εν λευκω).

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

:huh: Και ο πλεον αρμοδιος σε αυτα τα θεματα περι το τι σκι πρεπει να διαλεξει καποιος,θεωρω οτι ειναι

ο Ταξιαρχης στο λειβαδι Παρνασσου(Εν λευκω).

Κατσε ρε φίλε και εμεις τι κάνουμε, μυγαι πεταλώνουμε... :)

hint: Οι πλέον αρμοδιοι ειναι αυτοί που δεν έχουν εμπορικό κέρδος απο την πωληση των σκι. Οι έμποροι οσο καλοπροαιρετοι και να είναι θα προσπαθήσουν να πουλησουν το δικο τους προιόν και φυσικά αυτή ειναι η δουλειά τους. :o

Κατσε ρε φίλε και εμεις τι κάνουμε, μυγαι πεταλώνουμε... :P

hint: Οι πλέον αρμοδιοι ειναι αυτοί που δεν έχουν εμπορικό κέρδος απο την πωληση των σκι. Οι έμποροι οσο καλοπροαιρετοι και να είναι θα προσπαθήσουν να πουλησουν το δικο τους προιόν και φυσικά αυτή ειναι η δουλειά τους. :lol:

:huh: Συνονοματε φιλε μου εγω απλα συμφωνησα στο louis σε ολα αυτα που εγραφε!!!!!! :):o

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

.....ούτε τα πολλά γκάζια μου αρέσουν ούτε τα κάρβινγκ

γενικά χαβαλέ θέλω να κάνω άνετα και παντού ...

Τότε νομίζω,ότι δεν πρέπει να ψάχνεις σε μικρά radius,τα οποία θα σε πηγαίνουν <<πιό τσαλιμιάρικα>>,ψαξε κάτι γύρω στο 15-16για να μπορείς να απολαμβάνεις ήπιες στροφές και όχι πολύ καρβαριστές

Τα δικά μου είναι 16άρια,μιλάμε για φορτηγά,αλλά απολαυστικά! Κατά τα άλλα συμφωνώ κατά ένα μέρος με τον Louis και κατά το υπόλοιπο με τον Batucada.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Πιστεύω ότι στην κατηγορία των νέων-αρχαρίων και μη απαιτητικών σκιέρ, η υπερανάλυση των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς των σκι είναι παντελώς άχρηστη.

Ας ανέβουν επίπεδο και το συζητάμε μετά...

Aυτο ειναι ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που πιστεύω. χιχιχι

Η λαθος επιλογή σκι σε αρχάριο μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς λάθος τεχνική ακόμα και να οδηγήσει στο να παρατήσει το σκι. Η μποτα και τα πέδιλα στον αρχάριο ειναι το Α και το Ω. Δεν μιλάμε για τα ρουχα που πρέπει να ειναι αδιαβροχα και ζεστά ουτως ή άλλως.

Θα μπορουσα εγώ και ισως κι εσύ :huh: να κάνουμε σκι με οποιοδήποτε πέδιλο βρεθουμε στα πόδια σε οποιαδήποτε ποιότητα χιονιού χωρίς να κάνουμε θυσίες στην τεχνική. Σκεψου έναν αρχάριο με ένα βαρύ πεδιλο με radius στα 30 μετρα και 180 υψος να προσπαθεί να μάθει σκι. Εγω νομίζω θα τα παρατήσει, θα το μισήσει το άθλημα.

Κώστα και εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν καλά σκι σε όλες τις εταιρίες αλλά τελικά αγοράζω Atomic (βίτσιο). Τα περσινά και τα προπέρσινα Β5 από ότι γνωρίζω ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και χρειάζονταν γυμνασμένους σκιερ (φυσική κατάσταση) ώστε να αξιοποιούσαν τις δυνατότητες τους. Φαντάζομαι ότι και τα φετινά στην ίδια λογική θα κινούνται. Τα Μ10 λογικά θα είναι πιο προσιτά και ευχάριστα για τουριστική χρήση Τα φετινά 11 B5 φαίνονται διαφορετικά σε σχέση με τα περσινά και με radius 14 στα 164cm γιατί δεν κοιτάς και αυτά.

Επίσης μέχρι σήμερα με τι έκανες?

Η άποψη μου σε γενικές γραμμές είναι ότι η σειρά metron για χρήση σε όλα τα τεραίν αποτελεί σίγουρη και δοκιμασμένη λύση.

... Σκεψου έναν αρχάριο με ένα βαρύ πεδιλο με radius στα 30 μετρα και 180 υψος να προσπαθεί να μάθει σκι. Εγω νομίζω θα τα παρατήσει, θα το μισήσει το άθλημα.

Τα μαδερια του...τζακιου. που εχω ειναι 1,70 με ακτινα στροφης 28 μετρα!!! :) Λες γι'αυτο να μην εμαθα σκι; :huh:

Τα μαδερια του...τζακιου. που εχω ειναι 1,70 με ακτινα στροφης 28 μετρα!!! :) Λες γι'αυτο να μην εμαθα σκι; :huh:

Καποτε έτσι ηταν τα πέδιλα Μακη. Τωρα διευκολυνθηκε η διαδικασία εκμάθησης, και αφου η τεχνολογία δινει την δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος ευκολοτερα, νομίζω πρεπει να το εκμεταλευτεί και να επιλεξει ακριβώς αυτο που του ταιριάζει.

Τελικά τα πεδιλα τζακιου δεν κάνουν για εκμάθηση... :o

Μια σημείωση για τα Β5. Το πεδιλο δεν παέι στο απάτητο. Μην το πάρετε με το μυαλο σας να κάνετε σκι σε απατητα μια και αυτο ακουγεται αρκετά συχνά, οτι το Β5 κάνει και για βαθιά χιονια.

Στάθη δεν με διάβασες σωστά... :P

Κι εγώ συμφωνώ στο πρώτο που είπες, δηλαδή ότι οι ερασιτέχνες δεν έχουν όφελος και δεν προσπαθούν να σου πασάρουν ότι έχουν...

Όμως εγώ είπα να πηγαίνουν σε καλό μαγαζί, εμπιστοσύνης ντε... και να ακούνε τον άνθρωπο που ξέρει σκι, όχι απαραίτητα τον μαγαζάτορα...που μπορεί να μην ξέρει... :D

Η ανάλυση των χαρακτηριστικών είναι ακατανόητη σε αρχάριο άρα και άχρηστη... :rolleyes:

Κατά τα άλλα...φιλάκια... ;)