ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted October 18, 2007 ΡΕ παιδια παντως με το cunting με μπερδεψατε. Εκει που με κανατε να πιστεψω οτι ηρθε η ωρα να αρχισω να το πειραζω αυτο το "βιδακι" ( πηγα και πηρα "αλφαδι" για να κανω σωστη δουλεια), τωρα δεν ξερω τι να κανω-(( Οποιος ξεδιαλυνει την κατασταση, τον κερναω σουτζουκ λουκουμ!-))) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted October 18, 2007 ΡΕ παιδια παντως με το cunting με μπερδεψατε... Αν και με γαργαλάνε τα δάχτυλα μου, δεν θα το σχολιάσω. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 19, 2007 Συμφωνω μαζι σου και διαφωνω με τον Φιντελιο οτι οι καλοι σκιερ πανε σε μαλακοτερο φλεξ. Ισως αν μας ελεγε ο φιντ τι εννοουσε, γιατι το αφησε χωρις τεκμηρίωση αυτο... Οπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, γενικά αυτό παίζει στα φόρουμς όπου η ρητορική πάει σύνεφο , πιάσαμε το θέμα του flex και το ξεχειλώσαμε σαν το σώβρακο του Παγκαλου! Αμα ο lari βγάλει άκρη με αυτά που λέμε (για όσους δεν ξέρουν είναι ο topic starter ), εμένα να μου χαιρετήσετε τον πλάτανο ! This topik Sucks ! Πιο σοβαρά τώρα batucada στην διαφωνία , που ΔΕΝ ειναι διαφωνία ουσιαστικά, για θέλω να πιστεύω οτι φταίει το επικοινωνιακό κενό του διαδικτυου ! Όπως και να ΄χει όμως δεχτές όλες οι απόψεις. Προσοχή , ακολουθεί αρχική παραδοχή ! Αν δεν την δεχτείς , τότε αποκλείεται να συμφωνήσουμε !: "Το ιδανικό flex για ένα δεδομένο επίπεδο τεχνικής κατάρτησης και διαφορετικού σωματικού βάρους είναι θεωρητικό , δηλαδή η 120 η δικια σου ενδεχομένως να είναι 90 για μένα! Γενικά οι αγωνιστικές παραγωγής (δεν το συζητάμε για τις custom) είναι άχρηστες μπότες για το τουριστικό σκι ακόμα και αυτό του πολύ καλού επιπέδου ! Αλλά πιος μας κρίνει ήθελα να ‘ξερα ! " Ενας καλος χιονοδρόμος που παίζει σε όλα τα terrain χρειάζεται πιο μαλακή μπότα από αυτήν που θα φόραγε σε έναν αγώνα κατάβασης on piste ! Δεν χρειάζεται και καμία τρομερή τεκμηρίωση αυτό , είναι προφανές ότι χρειάζεται αυτό το "τικ" της εύκαμπτης μπότας όταν είσαι σε βαριά πουδρα ή ανοιξιάτικο απάτητο ή ανοιξιάτικο υγρό ή την ψευδοκροκάλα ή την διαφορά θερμοκρασίας του terrain ή την ενναλαγή πατημένου/απάτητου ή … . Ταυτόχρονα και η ουσία είναι αυτή δηλαδή, θες να έχεις καλή ανταπόκριση -γρήγορη μετάδωση ερεθίσματος- μέσα/πανω σε σκληρό πατημένο χιόνι. Πως το πετυχαίνεις όμως αυτο; Οχι πάντως με equipe μπότα που συνήθως αυτές της παραγωγής είναι στα flex 120 +, αν μπεις ..εκτός με αυτές τον ηπιες , στην καλύτερη ιδρώνεις χωρίς λόγο ,γενικά δεν ευνοείται το "εξυπνο σκι " . Οι freeride μπότες πχ έχουν ένα πολύ μικρό range ευκαμψίας για τον λόγο που παρέθεσα ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ , μετα η μπότα είναι κόκκαλο! (το flex είναι γύρω στο 100αρικο) Προσωπικά χρησιμοποιώ ακομα πιο μαλακή μπότα από όσο θα φανταζότανε και ο τελευταίος παγκόσμιος σε τούτο το ματαιο κόσμο του σκι, είναι αυτή της salomon παλε ποτε 1080 !!! (έχω πολλές μπότες ) Αυτή ας πουμε έχει flex 90- δεν θυμάμαι ίσως λίγο παραπάνω - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ - , η μπότα γ...ει , όπως και γω άλλωστε Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 19, 2007 Kαταλαβα Φιντ ΟΚ, μιλάς για έναν που θέλει να μπαινει σε απάτητα κτλ. Καλα αν μπουμε και σ΄αυτο το τριπάκι δεν τελειώνουμε ποτέ. Η συζήτηση ξεκίνησε για την σκληρότητα κτλ κτλ και μετά ηρθαν οι ρυθμίσεις, εσυ έβαλες και την πολυπλοκότητα τεραίν που έχει να αντιμετωπίσει ο χιονοδρομος. Ενταξει συμφωνουμε και σιγουρα συμφωνουμε για το θέμα του οτι ο κάθε σκιερ συμφωνα με την σωματική του διαπλαση επιλέγει μποτα. @Γρηγόρη μην το πειράξεις το βιδάκι, θα το ρυθμίσουμε μαζι στην εκδρομή. @Μακαλου δεν έχει γλυκάκι. ΠΕς κανα αλλο κολπο Υ.Γ. Γιατι ρε δεν σας αρέσει αυτο το τόπικ??? Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted October 19, 2007 Μου αρέσει που την αρχή την έκανε ο Lari και η πλάκα είναι ότι έκανε και δεύτερο ποστ,καθώς μάλλον ανησύχησε ότι δεν θα του απαντούσε κανείς ....και τελικά γεμίσαν οι σελίδες. Πολύ ενδιαφέρον thread...ξεκίνησε από μια απλή και εύλογη ερώτηση και έφτασε σε μεταπτυχιακό!!!! Έτσι ζωηρό να 'ναι το forum Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 19, 2007 Εμενα μου αρεσει πολυ αυτο το τοπικ!! Και καθοτι ΔΕΝ ειμαι στραβοκανης δεν θα ξοδευτω για γλυκακια! Νομιζω οτι σε ολες τις διαστασεις που προσδωσαμε στο θεμα, πρεπει να δωσουμε εμφαση οτι ολοι μας λιγο-πολυ (εκτος των πολυ καλων απο εσας...) βλεπουμε το θεμα απο τη σκοπια 'τουριστικο σκι στα περισσοτερα τερραιν με ενα ζευγαρι μποτες' Ετσι, μαλλον (απ'ο,τι διαβαζω δηλαδη... ) θα πρεπει να βαλουμε νερο στο κρασι μας και να γυροφερνουμε γυρω στο 80-100. Μια τελευταια ερωτηση στους πιο εμπειρους σκιερ: Ποσα χρονια κραταει η μποτα πριν αρχισει να χανει τις προδιαγραφες της (ειτε στο εσωτερικο παπουτσακι, ειτε στην σκληροτητα του εξωτερικου shell), καταλαβαινω οτι διαφερει απο μποτα σε μποτα, απο εταιρεια σε εταιρεια κλπ. αλλα...στο περιπου ρε παιδια; (Η κρυφη ατζεντα ειναι πρεπει να παρει η γυναικα μου μποτες φετος η να τ'αφησουμε για του χρονου;...) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 19, 2007 Ψάχνω και εγώ για μπότα τον τελευταίο καιρό και μάλιστα χθές πέρασα και αρκετή ώρα σε γνωστό κατάστημα δοκιμάζοντας αρκετές Nordica, και τελικά καμία δεν μου έκανε εκτός από την GTS 12... Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τελικά με τα flex δεν βγάζεις άκρη.... για παράδειγμα η GTS 12 αν θυμάμαι καλά έχει ρυθμιζόμενο flex 110 - 120 ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο ( σίγουρα πάνω από 100 πάντως), αυτήν πάντως την σκληρότητα δεν την ένιωθα στο πόδι, την φόρεσα και μόνο καφεδάκι δεν ήπια......μέχρι που δοκίμασα και την doberman 100 και με το που την έβαλα στο πόδι μού νόμισα ότι θα πέθαινα....στα 3 λεπτά την έβγαλα και το πόδι μου είχε μουδιάσει.....Τελικά απ΄ότι κατάλαβα άλλο το flex 100 της competition, άλλο το flex 100 της High perfomance, άλλο το 100 της freeride κ.τ.λ.... Πλέον έχουν γίνει τόσο πολύπλοκες οι μπότες που το καλύτερο είναι να δοκιμάζεις με κλειστά τα μάτια και όταν σου κάτσει κάτι καλά στο πόδι τότε τα ανοίγεις και την αγοράζεις...... Είναι πάντως πολύ της μόδας οι μπότες με ρυθμιζόμενο Flex....με ένα κλειδάκι εκεί που περιμένεις στο λιφτ μπορείς να κάνεις παιχνίδι με την σκληρότητα ανάλογα με το τεραίν που θέλεις να κατέβεις... Θέλω λίγο να ρωτήσω τα "αλάνια" της πούδρας και όχι μόνο , Μακ. louis, Fidelio, Νικελ κτλ, ποια η γνώμη σας για τις παραπάνω μπότες? Αξίζει η αγορά μιάς τέτοιας μπότας έτσι όταν έχει καλό εκτός να παίζεις με μαλακές ρυθμίσεις ενώ τις τρελές carvoημέρες να τις έχεις στην ρύθμιση "τούμπανο" ? Αλλάζει όντως η σκληρότητα η είναι απλά φούμαρα? Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted October 19, 2007 Σπύρο οι Doberman είναι στενότερες,οπότε ενδεχομένως για αυτό το πέλμα σου να ένιωθε τόσο άβολα και να μούδιασε.Aπό εκεί και πέρα tο πόσο φλεξ είχε ή τέλοσπάντων πως το αντιστοιχεί η κάθε εταιρεία στα μοντέλα είναι άλλη ιστορία. Γενικότερα τώρα θεμιτό είναι να περνάμε αρκετή ώρα όταν δοκιμάζουμε μπότες.Ωστόσο ότι και να κάνουμε στο μαγαζί,δεν μπορούμε να ξέρουμε 100% την συμπεριφορά της μπότας όταν θα κάνουμε σκι,με τις φορτίσεις που συνεπάγεται,το κρύο και την υγρασία. Κατά προέκταση δεν μπορείς να γνωρίζει κανείς σε πόσα χρόνια η μπότα θα έχει μαλακώσει ή ξεχυλώσει τόσο,ώστε να χρίζει αλλαγής.Δεν έχει να κάνει μόνο με θέμα υλικών,αλλά και πόσο την ξεζουμίζεις. Εγώ π.χ φέτος θα μπω στην τέταρτη σεζόν με τις ίδιες μπότες.Μέχρι τώρα μου φαίνεται,ότι συμπεριφέρονται όπως την πρώτη σεζόν....μάλλον δεν τις έχω ξεζουμίσει ακόμη... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted October 19, 2007 Χιλιάδες freeriders (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) που έχουν μπότες 110-120 flex και πάνω είναι άσχετοι και όχι ικανοί σκιέρ... 80 Μην ακούτε παραμύθια, όταν θέλουμε επιδόσεις ακόμα και σε καταστάσεις τρελής πούδρας, κρούστας, crud, βαριά υγρά χιόνια, σούπες βαθιές και ένα σωρό άλλες συνθήκες, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υποστήριξη και το control μιας σκληρής (σχετικά πάντα) μπότας...φυσικά για τον καλό σκιέρ και όχι για αυτόν που προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες... Όταν πας με μεγαλύτερη ταχύτητα, η φαινομενική δυναμική σκληρότητα (αυτή που αντιλαμβάνεται το πόδι μας και οι μύες μας στην κίνηση και όχι στατικά) είναι πολύ μικρότερη από την στατική, επομένως έχουμε απόσβεση κραδασμών (ανάρτηση δηλαδή). Το ανάλογο είναι με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα...Ναι μεν στο χώμα στήνονται πιο μαλακά και με μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων απ' ότι στην άσφαλτο, αλλά αν συγκρίνεις την σκληρότητα του χωμάτινου αγωνιστικού με ένα νορμάλ αυτοκίνητο δρόμου, τότε είναι σαφώς σκληρότερο, παρότι στημένο για χώμα...Η ταχύτητα είναι ο λόγος... Έτσι αν κάποιος είναι ελαφρύς, κοντός και πηγαίνει αργά, τότε πραγματικά δεν χρειάζεται σκληρή μπότα, ακόμα και αν έχει ας πούμε την τεχνική... Αν ο ίδιος σωματότυπος πηγαίνει αέρα, τότε θέλει κάτι σαφώς πιο σκληρό. Στα σκληρά χιόνια (πίστα, παγωμένα ανοιξιάτικα εντός κι εκτός) μια πιο σκληρή μπότα 10-20% είναι καλύτερη, όπως και για αγώνες με πόρτες. Κάποιος που κάνει κυρίως πίστα με μέτριες ταχύτητες, λίγο εκτός πίστας και κανένα κολπάκι τύπου freestyle, καλύπτεται με μια σχετικά μαλακή μπότα. Όταν όμως μιλάμε για πραγματικά καλούς σκιέρ, που πάνε γρήγορα παντού, τότε θέλουμε απόκριση και υποστήριξη από την μπότα και πλάγια και εμπρός, αλλά και πίσω, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε παραμόρφωση και αυτό το δίνει μόνο μια αρκούντως σκληρή μπότα για τον σωματότυπο του καθενός... Μάκη, μια καλής ποιότητας μπότα κρατάει πάνω από 300 μέρες σκι... Το χρόνια δεν είναι η κατάλληλη μονάδα μέτρησης... Ένας οδηγός βουνού η ένας δάσκαλος του σκι, που κάνει 120-150 μέρες σκι το χρόνο κάθε 2-3 χρόνια τις αλλάζει. Εγώ αν είμαι ευχαριστημένος τις κρατάω 7-9 χρόνια περίπου (με custom παπουτσάκια και προσωπική δουλειά πάνω τους)... Όταν φτιάξεις μια μπότα στο πόδι σου και την στρώσεις με κόπο, αρνείσαι να την αποχωριστείς εύκολα... porfirio, δεν σε πείραξε η διαφορά στο flex, αλλά το πολύ πιο στενό fit της doberman. Όταν πονάς δεν μπορείς να λυγίσεις την μπότα και σου φαίνεται πολύ σκληρή. Η αλλαγή του φλεξ της μπότας ανάλογα με τις συνθήκες δεν νομίζω ότι είναι και τόσο χρήσιμο πράγμα, ούτως η άλλως η σκληρότητα αλλάζει πολύ ανάλογα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 19, 2007 (..)Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τελικά με τα flex δεν βγάζεις άκρη.... για παράδειγμα η GTS 12 αν θυμάμαι καλά έχει ρυθμιζόμενο flex 110 - 120 ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο ( σίγουρα πάνω από 100 πάντως), αυτήν πάντως την σκληρότητα δεν την ένιωθα στο πόδι, την φόρεσα και μόνο καφεδάκι δεν ήπια......μέχρι που δοκίμασα και την doberman 100 και με το που την έβαλα στο πόδι μού νόμισα ότι θα πέθαινα....στα 3 λεπτά την έβγαλα και το πόδι μου είχε μουδιάσει..... porfirio έχε υπόψην σου οτι το flex δεν έχει να κάνει με την άνεση που νιώθεις στα πόδια σου όταν δοκιμάζεις μια μπότα, μισό νούμερο ...τι μισό ,1/4 διαφορά στο size μπορεί να κάνει την διαφορά στο feeling που περιγράφεις. Οταν αγοράζεις μια μπότα , καινούρια και εισαι σε προχωρημένη φάση , αυτή πρέπει να σε "πεθαίνει" στην αρχή , αν θες μετά απο 5-6 μέρες να έρθει κουτί στο πόδι σου. Διαφορετικά η μποτα σου μετά απο κάποια runs θα γίνει ...σωβρακελα! Τελικά απ΄ότι κατάλαβα άλλο το flex 100 της competition, άλλο το flex 100 της High perfomance, άλλο το 100 της freeride κ.τ.λ.... Hallelujah ! Για αυτο το flex index απο ένα σημείο και μετά είναι μια παπαριά δεν λέει και πολλά πράγματα ακόμα και ανάμεσα στα μοντέλα της ίδιας εταiριας! Makis M has spoken for the very good tourist level.. Σκληρή μποτα -> φανταστικό σκι ->.... Placebo effect Αλλάζει όντως η σκληρότητα η είναι απλά φούμαρα? είναι απλά φούμαρα , οι μποτες αυτές δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις γαλώτσες! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 19, 2007 Αξίζει η αγορά μιάς τέτοιας μπότας έτσι όταν έχει καλό εκτός να παίζεις με μαλακές ρυθμίσεις ενώ τις τρελές carvoημέρες να τις έχεις στην ρύθμιση "τούμπανο" ? Αλλάζει όντως η σκληρότητα η είναι απλά φούμαρα? Nαι, Σπύρο υπαρχει αισθητή αλλαγη σκληροτητας, αλλα μονο στο ανω σκελος (κορμο) της μποτας (ειπαμε, δεν ειναι κ εντελως ηλιθιοι στο R&D των εταιριων, που εμφανιστηκαμε οι γάτοι ελληνικου φορουμ με 1-40μερες ski/χρονο να ανατρεψουμε τα δεδομενα αποδοσης ή εστω marketing των προιοντων τους! Αν μιλαμε μονο για αθλητες που ζητανε ΤΟ απολυτο, ΝΑΙ συμφωνω, ειναι βλακωδες να μιλαμε για ρυθμιζομενο flex, αλλα για τον τουριστα, ναι λειτουργει Σπύρο κ αλλαζει παααρα πολύ η αισθηση, ειδικα στο lateral & 4ward lean.). Τωρα αν ρωτας το ποσο καλο ειναι επι της ουσιας (δλδ στη δραση της χιονοδρομιας), ΔΕ γνωριζω φιλε’ θυμαμαι oμως περυσι που εκανα διαφορες παραλλαγες/δοκιμες μεχρι να καταληξω στο 100-110 περιπου flex κ από τοτε ΔΕ νομιζω να το ξαναλλαξω - αρα τελικα, ισως να μην χρειαζεται αυτή η δυνατοτητα ρυθμισης κ να ειναι καλυτερα να βρεις/τε την μποτα που σας κανει μεσα στο καταστημα, αποφευγοντας τις πολλες μετεπειτα δοκιμες (εκτος οσον self-custom μικροεπεμβασεων σε footbeds, orthotics κ innerboot που αναφερει ο Λούης!)!Ουσιαστικα οι διάφορες πατεντες μεταβλητου flex επεμβαινουν στην σκληροτητα της δομης της μποτας που αγκαλιαζει την περιοχη του αχειλιου κ το γαστροκνημιο. Απο αστραγαλο κ μπρος καμια απολυτως διαφορα! Δοκιμαστε τις κ θα το δειτε! (oποιος φοραει 27.5 να τις παρει να το δει!)) Nομιζω, θα ηταν ιδιαιτερα ουσιωδες κ εποικοδομητικο, γενικοτερα να αναφερομασταν σε εμπειριες/δοκιμες/πειραματισμους, ειτε δικες μας, ειτε φιλων που ειδαμε/γνωριζουμε, όταν τοποθετουμαστε περι νεων μεθοδων, τεχνικων, μοντελων, προιοντων κοκ. Δεν εχει κανενα νοημα (σημερα ειδικα περισσοτερο από ποτε, που η αμεση πληροφορια ειναι προνομιο ΟΛΩΝ) να αναλωνομαστε σε δημοσιευματα δημοσιευματων περιγραφοντας με τη μεθοδο του ευκολου ριπίτινγκ (repeating) oτι βρισκουμε σε πανεπιστημιακα textbooks, sites κ αρθρα περιοδικων – αυτα, ΟΛΟΙ τα διαβαζουμε κ αλλοι τοσοι που δε γραφουν στα fora αυτα’ δεν προσφερει αλλωστε καποια προστιθεμενη αξια το μπαγιατικο info! Μ’αυτά κι αυτα ξεσηκωθηκα το πρωι κ κατεβασα τις ημισκληρες (όπως λεμε Φέτα Καλαβρυτων) μποτες σ’ένα φιλο στην Αθήνα (αποκλειστικος αντιπροσωπος της Vibram) να κανουμε το πειραμα του antishock sole-fitting [διαλεξαμε τον ιδανικα προτεινομενο -απ’την εταιρια- πάτο για αυξημενο traction σε παγους κτλ]! Η πρωτη μποτα ειναι ετοιμη κ δειχνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Θα επεμβει κ στην άλλη που θα γινουν καποιες λειανσεις σε γωνιες κ αν πετυχει, τυφλα να εχει ο αλκοολικος-μπυρόβιος του Cham Λούη (μετα θα φαω κ τον ιδιο τον batucada, με άχνη απο πανω! )! Τη Δευτερα θα τις παρω, οποτε θα βγουνε κ οι αντιστοιχες φωτο! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 19, 2007 δεν ειναι κ εντελως ηλιθιοι στο R&D των εταιριων ναι , θα συμφωνήσω σε αυτό είναι... επιχειρηματίες. Ετσι γλαφυρά/σουρεαλιστικα να περιγράψω γιατί τεχνικά το πράμα ξεπέρασε κάθε ρητoρική , οτι μια μποτα με πολλές ρυθμήσεις, χαντρολεμια, κουμπιά , injection , μέχρι και ηλεκτρονικό εγκέφαλο , μου θυμήζει γυφτικο datsun. Ναι αυτο το αυτοκίνητο παει ...παντου ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 19, 2007 εχχεεχεχ πολυ γέλιο. Και να φανταστείτε οτι ακομη δεν απάντησαν ολοι. Χαμος θα γινει.... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 19, 2007 Τελικά απ΄ότι φαίνεται σε λίγο θα μιλάμε στις μπότες και θα σκληραίνουν ή θα μαλακώνουν από μόνες τους.... Θα υπάρχει η ρύθμιση HERMAN MAIER, η ρύθμιση SETH MORISSON, η ρύθμιση PORFIRIO ( ανώτερη από τις 2 προηγούμενες, σου δίνει δυνατότητα να χώνεις τα powder power tricks του SETH με την ταχύτητα του HERMAN ΑΛΛΑ ταυτόχρονα να τρώς και παιδακια προβατίνας , θα σας δείξω στο βουνό πως γίνεται)... Η αλήθεια είναι ότι τις μπότες τις κάνουν όλο και ποιο fantaisie με απίστευτα high - tech συστήματα που φέρουν τις απίστευτες ονομασίες, κλάιν μειν τορσιον παουερ σύστεμ ούλτρα φιτ ντεμεκ ράισινγκ αμπσορπσιον κοντρόλ, που τελικά στο τέλος το μόνο που καταφέρνει ο καταναλωτής είναι να μπερδεύεται..... Λοιπόν επειδή είμαι συνειδητοποιημένος σκιέρ, θα κάνω την αγορά μου βάση σοβαρών κριτηρίων όπως το χρώμα των ρούχων μου και των πεδίλων μου που κατ΄επέκταση αγοραστήκανε για να είναι ασορτί με το χρώμα του αυτοκινήτου, γιατί δεν μπορούμε να βάζουμε ότι να΄ναι στις μπάρες οροφής ..... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 19, 2007 Lari ! Laaari ! για πες μας τώρα , εσύ ΤΙ μπότες θα πάρεις τελικά ; Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
vertical 0 Report post Posted October 19, 2007 Αφου βρηκαμε ακρη με το flex index!!!παμε παλι στο canting και τελικα αν πρεπει να το πειραζουμε η οχι αν εχουμε προβλημα πρωτα πρεπει να βαλουμε ενα σωστο πατο και μετα να πειραξουμε το canding (οχι τιποτα αλλο μην αρχιζουν ολοι να το πειραζουν και μετα δεν μπορουν να βρουν την αρχικη ρυθμιση) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted October 19, 2007 Θα ήθελα να προσθέσω στην όλη συζήτηση οτι το canting δεν χρησιμεύει μόνο για να διορθώσουμε τα περίεργα πόδια που μας προίκισε η φύση. Ενίοτε μπορεί να χρησιμεύσει και ανάλογα το στυλ κατάβασης που προτιμάει ο κάθε ένας. Αν για παράδειγμα κάποιος τη βρίσκει να carv-άρει με το αφτί τότε βοηθάει να πειράξει το canting και να ρυθμίσει τις μπότες του σαν να ήταν στραβοκάνης με τα γόνατα έξω την κάθετη γραμμή που περνάει από τους αστραγάλους. Έτσι, γέρνοντας το σώμα, και κατ' επέκταση το πόδι, καταφέρνει μεγαλύτερη γωνία του σκι πάνω στο χιόνι και μπορεί να κάνει πιό κοφτές στροφές χωρίς να χρειάζεται να γείρει πολύ το σώμα (όσο τουλάχιστον αν έβαζε το canting στο νορμαλ) δίνοντας την ευκαιρία να ενώσει πιό άνετα κοφτές, δυναμικές στροφές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 19, 2007 Αλλο πάλι και τουτο Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted October 19, 2007 ..υστερα απο ολα αυτά ο lari δεν νομίζω οτι θα ξανακάνει σκι...μάλλον για πλέξιμο τον βλέπω Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 19, 2007 jey με μια λέξη ...όχι ! Μην πειράζεις το canting αν δεν έχεις "πρόβλημα" γιατί αλλιώς θα αποκτήσεις προβλημα στο σκι που κανεις , κοινώς θα σε χτυπάει η μπότα , δεν παίζει αυτο που λες , το canting έχει ξεκάθαρη λειτουργία και είναι αυτή η οποία έχει ήδη αναφερθεί. Αν θες να φτάσεις το αυτί σου στο πατωμα , κανε κιάλο προπονηση , βελτίωσε την τεχνική σου , ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΣΟΥ ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
vertical 0 Report post Posted October 19, 2007 Αν θες να carv-ρης με το αφτι στο χιονι τοτε πρεπει να παρεις τις γωνιες με αλλες μοιρες πχ 88/1 και αν σου ειναι λιγο τοτε πας σε 86/2 .Το canding δεν εχει σχεση απλος θα τραυματισεις τα ποδια σου χωρις λογο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted October 19, 2007 χιχι, δεν carv-άρω με το αφτί ούτε έχω τέτοιες βλέψεις (φανατικά)... Όταν είχα πάρει τις μπότες μου (πριν 4-5 χρόνια) έψαχνα όλα τα καλούδια που έχει πάνω και επειδή δεν ήξερα πώς ακριβώς να ρυθμίσω το canting έκανα ένα search στο google και μπήκα σε διάφορα fora. Από εκεί τα βρήκα τα παραπάνω που γράφω (προφανώς δεν είναι και απαραίτητα σωστό). Πειραματίστηκα λοιπόν από περιέργεια και παρατήρησα μια διαφορά, ειδικά όταν ρύθμισα τις μπότες να γέρνουν προς τα μέσα (το αντίθετο από αυτό που γράφω παραπάνω). Έπρεπε να γέρνω περισσότερο τα πόδια μου για να έχω το ίδιο γκριπ σε ίδια στροφή με την ίδια ταχύτητα. Για τις ακμές είναι άλλη υπόθεση, που όντως αν θες να πιάνουν πιό πολύ σε μεγαλύτερες κλίσεις (ισχύει και για κλίση πλαγιάς + για κλίση σώματος) τις λιμάρεις ανάλογα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted October 19, 2007 ψάχνοντας τώρα για να μην νομίζετε οτι σας δουλεύω ( ) βρήκα και αυτό εξηγεί αρκετά ωραία μερικά πράγματα για το canting.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted October 19, 2007 Μετά από όλα αυτά έχω μπει σε σκέψεις....ειδικά αναφορικά με τις διάφορες customιές που παίζουν (σφήνες,πάτοι,λείανση,γεμίσματα κλπ κλπ). Όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.Αναρωτιέμαι,λοιπόν,πως το καλό fit που θεωρώ ότι λαμβάνω από τις μπότες μου ως έχουν (εργοστασιακές ρυθμίσεις),θα μπορούσε να γίνει βέλτιστο αν αποτεινόμουν σε κάποιον γνώστη boot-fitter. Αλήθεια υπάρχει στην Ελλάδα τέτοιος ? Θα άξιζε να δαπανήσω λεφτά σε κάτι τέτοιο ? Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 19, 2007 ΝΑΙ Στάθη!!! οπωσδηποτε, θα γινει ενα με το πουδάρ το καλουπωμα.. Στην Ελλαδα δεν υπαρχουν (τι περιμενες!), αλλα κ στις Αλπεις δεν υπαρχουν σε ολα τα χωρια/resorts!! θελει λιγο ψαξιμο για σωστο foam boot-fitting κ οχι απλα πατους κ ρυθμιση canting! Aν ομως πας Αμερικη τις επομενες μερες ( ) θα βρεις μεγαλυτερη διαθεσιμοτητα αποτέτοιων! (Jey, μολις κερδισες το μισο γλυκο που μου χρωσταει ο Στάθης ) Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites