viva_ski 2,572 Report post Posted March 17, 2011 καλά Κωνσταντίνε δεν έλεγες τίποτ' άλλο σήμερα!!!!!!!! π.χ. να κερδίσεις το λόττο Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 17, 2011 ναι ρε streifalm δεν ελεγες να μας κατσει 1 μετρο πουδρα... απο το πρωι γυρνανε κυκλικα μηνυματα για να οργανωθει αυτο το "σεμιναριο" επιδειξη εξοπλισμου,χρηση του κλπ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 17, 2011 Kαλύτερα το Λόττο: αν σου κάτσει αγοράζεις ενα ταξιδάκι Αλάσκα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Streifalm 16 Report post Posted March 18, 2011 Παιδιά ναι, το βλέπω κι εγώ ότι παίζει σαν ενδεχόμενο στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο σύλλογος για το τριήμερο στο Χ.Κ.Π. και χαίρομαι γιατί είναι μία ωραία πρωτοβουλία. Βέβαια, να πω και την αλήθεια, στο μυαλό μου είχα (κι έχω) έναν πλήρη κύκλο μαθημάτων για το συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζω ότι αυτό απαιτεί κάποιες μέρες στο βουνό καθώς και θεωρητικά μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως μακάρι να προχωρήσει έστω και σε ένα εισαγωγικό στάδιο τώρα, με την πρόβλεψη για κάτι πιο οργανωμένο και πλήρες στο μέλλον. Αν μπορέσω μάλιστα να βρεθώ το τριήμερο επάνω, ή έστω κάποιες μέρες, με χαρά μου να βοηθήσω. Και ΠΡΟΤΑΣΗ: θα μπορούσε ο σύλλογος σε τέτοιου είδους σεμινάρια να επιδοτεί, σε ένα ποσοστό, το κόστος συμμετοχής των μελών του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 18, 2011 Και ΠΡΟΤΑΣΗ: θα μπορούσε ο σύλλογος σε τέτοιου είδους σεμινάρια να επιδοτεί, σε ένα ποσοστό, το κόστος συμμετοχής των μελών του. Με τον παρόν ταμείο πρακτικά δεν μπορεί Κωνσταντίνε. Ωστόσο ως διοργανωτές και δεδομένης της ομαδικής συμμετοχής, στην πραγματικότητα οι τιμές που πετυχαίνουμε είναι σημαντικά χαμηλότερες από την περιπτωση που πάει καποιος μεμονωμένα. Ως εκ τούτου σαφώς και υπάρχει κέρδος οικονομικό για τα μέλη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted March 27, 2011 http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12871380 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted April 8, 2011 Συνέδριο: Επικινδυνότητα χιονοστιβάδων Βασιλίτσα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 8, 2011 οσοι εχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε παιδια, δεν δίνετε κάθε μερα τετοια ευκαιρία Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted May 6, 2011 Χρήσιμα λινκ: http://www.avalanche.org/tutorial/tutorial.html http://www.fsavalanche.com/Default.aspx?Co...p;ParentLinkId= http://www.nwac.us/accidents/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 6, 2011 Πολύ ωραία το δεύτερο και το τρίτο link το πρώτο δε μου ανοίγει Ένα ακόμα φοβερό βίντεο(δείτε και πόσο χρήσιμο φαίνεται το ABS) 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted May 6, 2011 Φοβερό βίντεο Αν δεν μας έσπαγε τα νεύρα με την μουσική θα ήταν άψογο. Ρε φίλε θέλουμε να ¨ζήσουμε" την εμπειρία. Γιατί μας κόβεις το φυσικό ήχο και το ντύνεις με άσχετη μουσική Μεγάρου ? Y.G. Πάω να αγοράσω κουμπαρά γουρουνάκι γιά ABS Quote Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted May 6, 2011 Πολύ καλό το βίντεο! Το πρώτο λινκ στην ουσία είναι ένα περιληπτικό tutorial του 2ου λινκ. Από πρόσφατη εμπειρία μου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το εύκολο και το λιγότερο χρήσιμο είναι να μάθεις την φυσική του χιονιού και πως δημιουργείται μια χιονοστιβάδα. Το δυσκολότερο και σημαντικότερο όμως είναι να μάθεις να διαβάζεις το πεδίο μπροστά σου και ποια διαδρομή πρέπει να επιλέξεις για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο. Αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε ελάχιστο χρόνο από την στιγμή που έχεις "λάβει" τα δεδομένα. Συχνά δε η απόφαση που θα πάρεις είναι μη αναστρέψιμη οπότε αν είναι λάθος μπορεί να το πληρώσεις και ακριβά. Στα λινκ παραπάνω είναι τα red flags. Επίσης πρέπει να έχεις και το κουράγιο να γυρνάς πίσω, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά την κλισέ φράση ότι τα βουνά θα είναι πάντα εκεί πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας όταν είμαστε πάνω τους. Να και το πεδίο που γέννησε αυτές τις σκέψεις 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted May 6, 2011 που ειναι? Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 6, 2011 (edited) Βελίτσα? Γερές wet σχετικά επικίνδυνες μιας και είσαι χαλαρός την άνοιξη Θα θελα να τις δω από κοντά captain για το abs χρόνια το λέω ότι είναι απαραίτητο. Γερό έξοδο μεν αλλά απαραίτητο Edited May 6, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted May 6, 2011 Βελίτσα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted May 6, 2011 Bελίτσα είναι, την μεγάλη παρασκευή. Όντως όχι πολύ επικίνδυνες, ήταν αργές, τις έβλεπες να ξεκινάνε από πάνω σου και προλάβαινες να φύγεις στην απέναντι πλαγιά, όταν άρχισε να γλιστράει και η απέναντι πλαγιά ψαρώσαμε λίγο αλλά ευτυχώς δεν έβγαλε κάποια μεγάλη ενώ φαινόταν ότι έχει δυναμική. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted May 6, 2011 Αυτή είναι μιά καραμπινάτη περίπτωση terrain trap. Δεν υπάρχει ασφαλές σημείο πουθενά και αν σε χώσει στην κοίτη το χιόνι μπορούν να στοιβαχτούν μέτρα ολόκληρα χιονιού πάνω σου Μπρρρρ!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted May 6, 2011 Αυτό δεν είναι απλά terrain trap, είναι death trap. Η Βελίτσα είναι κλασικό σημείο στο οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χιονοδρομικό, εκτός και αν ανατίναζαν συνεχώς το φρέσκο χιόνι (τι θα έμενε όμως; ). Έχω αρχίσει να ψήνομαι και εγώ για ABS, αλλά είναι πολλά τα λεφτά γμτ. Πόσο κοστίζει η ζωή μου άραγε; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted May 6, 2011 Άποψη μου είναι ότι αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις σκι σε βουνά χωρίς χιονοδρομικά(όλυμπο, τύμφη, σμόλικα κτλ) αλλά να κάνεις οφπιστ στα πέριξ των χιονοδρομικών με τα λεφτά του ΑΒS καλύτερα να παρακολουθήσεις ένα σχολίο για χιονοστιβάδες(άλπεις λογικά) και να κάνεις σχολή χειμερινού βουνού. Νομίζω ότι αυτά τα 2 θα σε προστατέψουν περισσότερο από το ABS. Βέβαια αν θέλεις να πηγαίνεις σε βουνά εκτός χιονοδρομικών και οι 3 επιλογές είναι απαραίτητες με την σχολή να είναι πρώτη επιλογή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted May 6, 2011 Πρεπει αμεσα ο συλλογος σε συνεργασια με το ΧΚΠ να διοργανωνοσει σεμιναρια σχετικα με τις χιονοστιβαδες και τον χειρισμο των απαραιτητων μεσων περι διασωσης!!! Θεωρω οτι επειδη πλεον ειναι πολλοι αυτοι που βγαινουνε εκτος οριων ΧΚ, επιβαλλετε η πληρης ενημερωση πανω σε θεματα τετοια!!! Παρακαλω τον συλλογο να μεριμνησει το συντομοτερο δυνατον!!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted May 6, 2011 Παρακαλω τον συλλογο να μεριμνησει το συντομοτερο δυνατον!!! και την αλλη βδομαδα προλαβαίνουμε, χιονι εχει (σαν το λεφτα υπαρχουν μου ακούστηκε αυτο), πιστεύω και ο εκπαιδευτής θα μπορουσε αλλα μια και ειμαστε σε μουντ καλοκαιρινό πια, θα το αφήσουμε για την επομενη σεζον Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted May 6, 2011 Όλγα ο εκπαιδευτής ποιος είναι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted May 6, 2011 ο Κωστας Οικονομου του ΧΚΠ ειναι η 1η επιλογή η εναλλακτικά ο Παναγιώτης Κοτρωναρος (εκανα φετος τη σχολη χειμερινου βουνού μαζί του) Υ.Γ. εαν εχετε προτάσεις απο ανθρώπους γνωστούς στο χώρο, be my guest..το συζητάμε και, γιατι οχι, συνδυάζουμε Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted May 10, 2011 Ολγα επειδη πλεον καλοκαιριασε, γνωμη παντα, καλο θα ηταν να ξεκινησουν καποια σεμιναρια αμεσως μολις ξεκινησει η νεα σεζον και αφου υπαρχουν οι προυποθεσεις. Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 21, 2011 Δεστε το, πολυ καλο, στελνει μηνυματα παντου!! http://www.powdermag.com/stories/know-boundaries-1/ Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites