Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

θα εφευγα Θοδωρή

Αυτή είναι η έυκολη λύση Κορνήλιε...

Όταν όμως αγαπάς κάτι και λειτουργείς με όλες σου τις δυνάμεις αλλά και πάνω από αυτές ... καθώς επίσης ... μακριά από μίζες ... συμφέροντα ... πολιτικά κριτίρια ... ή και διαπλεκόμενα... με μοναδικό στόχο την έπίτυξη του στόχου σου... δεν παραιτήσε αλλά πολεμάς.... Και η διοικήση βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στις επάλξεις... μαχόμενη για τα αυτονόητα... που για κάποιους δεν καν απαραίτητα...

Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό αλλά είναι η πραγματικότητα... Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε... διότι πολύ απλά τα του οίκου μένουν εντός του οίκου...

Και για να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα...:

Η θέση του Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων δεν είναι τιμητικός τίτλος αλλά θέση εργασίας... Άλλος έχει τιμητική θέση στο ΧΚΚ χωρίς να έχει καμία σχέση με την χιονοδρομία και μάλιστα λαμβάνει και τις πιο σημαντικές αποφάσεις για το κέντρο...!!! Αυτή λοιπόν η "καραμέλα" της παραίτησης του Τσεκούρα δεν έχει καμία υπόσταση και αυτό γιατί κανένας δεν μπορεί να παίζει με τους βιοποριστικούς ρόλους κανενός... Όλοι εδώ μέσα κάνουμε το χόμπι μας διαθέτοντας κάποιο ή αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας για την βελτίωση της χιονοδρομίας στην Ελλάδα... Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο ρόλο μας και στην παρούσα φάση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στο κέντρο ... και ας αφήσουμε τα "πολιτικοποιημένα" σχόλια για παραιτήσεις στους αρμόδιους... "πολιτικούς" μας... Αν φύγει ο Τσεκούρας Κορνήλιε από το κέντρο... τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα... πείτε λοιπόν και ένα ευχαριστώ... και που κάθεται ... και δεν μας μουτζώνει όλους μαζί ... πελάτες ...ΣΤΟΥΧ ...Δήμο κλπ να μας στείλει στο αγύριστο και δεν πάει να γίνει ψαράς ...

Τα αίτια αυτής της απόφασης Φώτη είναι απλά...:

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΡΓΑ...!!!

Οτι κατάλαβες... κατάλαβες....

Φιλικά

Τεο...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

ολα αυτα που λες τα δεχομαι

ομως πρεπει να ξερουμε και την αποψη των αλλλων που λες γιατι εσυ απλα μας τη μεταφερεις η κανω λαθος ?

παμε παρακατω

λες οτι ο τσεκουρας ασκει την ιδιοτητα του διευθυντη για βιοποριστικους λογους

δηλαδη φανταζομαι οτι θα παιρνει ψιχουλα και θα τρομαζει να τα βγαλει περα

σε αυτη τη περιπτωση δεν θα επρεπε να αναζητησει καποια καλυτερη δουλεια γιατι κακα τα ψεματα να δεν εισαι

ευχαριστημενος απο τον εργοδοτη πας στον επομενο οσο και αν αγαπας τη δουλεια σου η καθεσαι βολευεσαι με αυτα

που παιρνεις και δε μιλας

μιας και μπορει να ξερεις πως εχει αναλαβει αυτη τη θεση ο Τσεκουρας ?

αναφερεις για τη δυναμη του ιντερνετ σε καποιο σημειο και συμφωνω

ο Τσεκουρας πχ. την ξερει η τωρα την μαθαινει γιατι αμφιβαλλω επ αυτου

τωρα τι ζηταει απο εμας γιατι αποτι καταλαβα απευθυνεται σε μας μεσω εσου

να βγουμε και φωναζουμε να κανουμε καπια διαμαρτυρια στο δημο να μαζεψουμε χρηματα για τα εργα

γιατι δεν ερχεται σε επαφη με τους διαφορους χιονοδρομικους συλλογους και τον δικο μας να τους ενημερωσει για το

προβλημα που αντιμετωπιζει και να δουν αν μπορουν να βοηθησουν και πως

αυτα μου ηρθαν στα γρηγορα και του ευχομαι να επιλυσει τα οποια προβληματα οπως μπορει

Kώστα λυπάμε αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω... και φιλικά στο λέω...:

"Είσαι εκτός θέματος....!"

Σας παραθέτω απλά καθαρά και ξάστερα μια κατάσταση στο ΧΚΚ και ασχολούμαστε με τα εργασιακά του Τσεκούρα... Αν είναι δυνατόν... Τι παίρνει... πως γιατί και ξανά μανά από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα... Το αν είναι ευχαριστημένος ο Τσεκούρας από την δουλειά του είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου... Αν θέλει να μείνει ή να κάτσει ή να μας γράψει και να κάνει την πάπια... πάλι γούστο του καπέλο του... Εδω ο κόσμος καίγεται και εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιός είναι ελέφαντας.... Το ζητούμενο δεν είναι αν ανακάλυψε τώρα ο Τσεκούρας το internet αλλά αν θα ανακαλύψει ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. τον τροχό... Διότι αν ο Δήμαρχος αγνοεί την δύναμη... (την ποιά..?) του διαδυκτίου... χ@στ@κ@αμε και η βάρκα γέρνει.... Σας γνωστοποιώ τους υπαίτιους των δεινών του ΧΚΚ ... και μας απασχολεί η παραίτηση του Τσεκούρα.... Τέτοιο σεξουαλικό πρόβλημα με Διευθυντή χιονοδρομικού δεν μου έχει ξανατύχει... Μετά περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά...

Ενα σχόλιο για τον Δήμαρχο δεν είδα.... κάτι... οτιδήποτε...

Ο Τσεκούρας δεν ζήτησε την βοήθεια κανενός ... ούτε μάλιστα την δικιά μου...

Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των γραφόμενων μου καθώς και είναι δικοί μου οι λόγοι που το κάνω...

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....!!! Μην ψάχνουμε για φαντάσματα ... παρελθόντος... παρόντος ... ή μέλλοντος...

Μικ τώρα πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως... Τετελεσμένη απόφαση για επανασυζήτηση τον Σεπτέμβριο.... οπότε.... καλό καλοκαίρι....

Φιλικά

Τέο

1956280u02tpdods5.gif

έτσι και αλλιώς είχαμε "ξαναβοηθήσει" στα πρώτα χωματουργικά που έφευγε το μηχανημα πιο νωρίς και στείλαμε την επιστολη μας παρακαλωντας να μεινει....

και εμεινε (δεν ξέρω αν βοηθησαμε ουσιαστικα σε αυτο, αλλα εμεις το χρεος μας το καναμε)

εύκολα θα στέλναμε μια επιστολή κατα του Δήμου...

Τα πάντα είναι θέμα «Αγοράς». Τα Καλάβρυτα, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι Καρπενήσι να μπορεί να ζει και «χωρίς» το Χιονοδρομικό. Η ανάπτυξη της πόλης εξαρτάται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από το Χιονοδρομικό. Μια πτώση του τζίρου και μια ισχνή αγελάδα, θα ταρακουνήσει αρκετά, όλους τους εμπλεκόμενους. Ελπίζω μόνο, να το καταλάβουν νωρίς, γιατί μάλλον.....δεν το έχουν καταλάβει.

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

εκτός και εαν δεν δίνουν σημασία και έχουν σκοπό να το "μεταβιβάσουν"

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε και την άποψη του Δήμου, διότι ο TEO απλά παραθέτει την δική του ή τουλάχιστον όπως του την μετέφεραν από την πλευρά του Διευθυντή του ΧΚΚ.

Όπως είπε και ο Κώστας θα πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά.

καμια ανακοινωση δεν υπαρχει που να αιτιολογει κιολας αυτη την διακοπη των εργων;

επισημη εννοω απο τον δημο

και μια παρακληση στον θεο απο μενα

φετος να παθουν αυτο που επαθε το μαιναλο

γυρω γυρω πολλους ποντους χιονι και εκει τιποτα

να δουλευει στο φουλ το μαιναλακι που δυο χρονιες τωρα δυνοπαθει,να δουλεψει φουλ ο παρνασσος που το αξιζει αλλωστε και τα καλαβρυτο να μεινει κλειστο ετσι για δυο χρονακια

τελειως κλειστο ομως οχι οπως περισι.τοτε δουλεψε και ενα μηνα

εκει θα σφιχτουν τελειως τα λουρια και θα πνιγουν ολοι για να μαθουν γιατι το παθημα το περσινο οπως τα λεει ο Θοδωρακης δεν τους εγινε μαθημα

DALTONS POW ROBBERY.....

να δουλευει στο φουλ το μαιναλακι που δυο χρονιες τωρα δυνοπαθει,να δουλεψει φουλ ο παρνασσος που το αξιζει αλλωστε και τα καλαβρυτο να μεινει κλειστο ετσι για δυο χρονακια

εκει θα σφιχτουν τελειως τα λουρια και θα πνιγουν ολοι για να μαθουν γιατι το παθημα το περσινο οπως τα λεει ο Θοδωρακης δεν τους εγινε μαθημα

(Εύχομαι το ποστ αυτό να μη διαβαστεί ΠΟΤΕ από εποχικό υπάλληλο του Δήμου ή του χιονοδρομικού και κυρίως από τα παιδιά τους, που τρέφονται από την πενιχρή κακοπληρωμένη εργασία των γονιών τους και σίγουρα σερφάρουν στο διαδίκτυο...

Ακόμη κι αν όλοι οι αναβατήρες αντικατασταθούν, το ΧΚΚ τελειοποιηθεί επικοινωνιακά, ακόμη κι αν οι τιμές πέσουν κάτω από το μισό και δεν ξέρω τι άλλο προσδοκά ο καθένας...

η κατσίκα του διπλανού θα είναι πάντα ένα ζωντανό που θα ευχόμαστε να ψωφίσει...

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ... ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ...;

Γιατί πρέπει κάποιοι να πεινάσουν?)

Συμφωνώ με το ΜΙΚ και το fotski.

Δεν αρκεί να μαθαίνουμε, με τον όποιο τρόπο, ότι σε ένα χιονοδρομικό σταμάτησαν οι εργασίες, αν αγαπάμε τη χιονοδρομία πρέπει κάτι να κάνουμε γι'αυτό.

Εφόσον τις εργασίες αυτές τις σταμάτησε με πρωτοβουλία του ο Δήμος και ο κάθε Δήμος της χώρας είμαστε εμείς οι ίδιοι, πρέπει να στραφούμε ως Σύλλογος εκεί.

Αυτό είναι και το ατού της "δύναμης" του Συλλόγου, όπως έχει αναφερθεί πολλάκις...

Το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, το Νοέμβρη όλοι θα ξέρουμε να διαμαρτυρηθούμε από τον καναπέ μας μπροστά στην οθόνη...

Τώρα που το μάθαμε, τι κάνουμε είναι το θέμα.

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Ρε Χρήστο τι είναι αυτά που γράφεις...? Θες να μας τρελάνεις...? Το ζήτημα είναι τα ΧΚ μας να έχουν πάντα χιόνι.... ΟΛΑ...!!!

Και το Μαίναλο που ... ψυχοραγεί 2 χρόνια τώρα και το ΧΚΚ και το ΧΚΠ και το ΧΚΦ ... ΟΛΑ ... ΟΛΑ... ΟΛΑ... !!!!

Η Boozer έθιξε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο δεν μπορείς να το αγνοήσεις... Το εργασιακό δλδ... Οι εργαζόμενοι (οι εποχιακοί) στα ΧΚ δεν συντηρούνται από αυτό όλο το χρόνο ...αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο βοήθημα στο εισόδημα τους κάθε χρόνο... Πέρα από αυτό ... η ευχή σου ...(!!!) είναι ότι χειρότερο στην προκειμένη περίπτωση που το ΧΚΚ μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει Α.Ε. Τέλος του ημερολογιακού έτους είναι πρίν την έναρξη της σαιζόν... Δεν μπορεί αν αρχίσει το ΧΚ ώς δημοτική επιχείρηση να κόψει εισητήρια και μετα να αλλάξει... Τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι... Άρα φέτος θα μπούμε στην σαιζόν με το ΧΚΚ ...Α.Ε.... Σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν... Ομολογω ότι δεν έχω ασχοληθεί να μάθω λειτουργικές λεπτομέρειες που τυχόν ...(πιθανότατα) θα αλλάξουν ... όμως δεν είναι καλό αυτό που καταριέσαι... Και αν θεωρήσουμε ότι κάποια στιγμή κάποιοι ιδιώτες θελήσουν να επενδύσουν τα χρηματά τους στο ΧΚΚ μπας και δούμε καμιά άσπρη άσπρη μέρα στο Χελμό... 2 στις 3 χρονιές αχιονία... μόνο καλό δεν είναι...

Το γεγονός ότι κάποιοι κοιτάζουν το ΧΚΚ πολύ υπεροπτικά... και εννοώ τους κατατόπους επιχειρηματίες που δεν έβαλαν μυαλό... μετά την αχιονία... πίστεψέ με ... και να αλλάξει η στάση τους υπάρχουν πολλά προβλήματα που δεν λύνονται με το έτσι θέλω... Ενα παράδειγμα...: Το νομικό καθεστώς της επιχείρησης που έχει ως σήμερα ... έχει αποκλείσει το ΧΚΚ από πολλές μορφές επιδότησης...

Είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλάγη της νομικής μορφής... και την προσέλκυσει... ιδιωτικού χρήματος....

Σωτηρία στον ορίζοντα....:

1. Αλλαγή νομικής μορφής...

2. Αποδοχή προσφοράς Ecosign για το Master Plan...

3. Καλές χιονοπτώσεις φέτος...

Στο 1. και 2. είμαστε (πιστεύω) κοντά ... Το 3. μόνο ο θεούλης ξέρει... Με προβληματίζει το αδιάφορο αλλά φυσιολογικό μέχρι στιγμής καλοκαίρι αλλά ελπίζω σε ένα φυσιολογικό χειμώνα... Και φυσιολογικός θα είναι φίλε Χρήστο όταν όλα γίνουν όπως πρέπει... Ανέβα λοιπόν το Φθινόπωρο στο βουνό να φας το καθιερωμένο σου χιονάκι να μας και πόσο γλυκό είναι.... και άσε τις κατάρες...(λόγο αγανακτησης... το ασπάζομαι...) :)

Σχετικό-άσχετο... Μίλαγα με μια φίλη που ζει πλέον μόνιμα στη Νεα Υόρκη.... και έχει αρχίσει που και που να κάνει σκι ... Συζητάγαμε για το Vermont... (έχω ανοικτή πρόσκληση να δω πότε θα πάω...)... Κοίταξα λίγο τα ΧΚ τους εκεί... και διαπίστωσα το εξής...

Με την ίδια χιονοδρομική περίοδο... σε πολύ πιο χαμηλά υψόμετρα... έχουν σκίσει το βουνό στα λιφτ και στα κανόνια... Κάτι λέει αυτό... Και μιλάμε και για μικρά χιονοδρομικά με 5 λίφτ .. με 7 λίφτ κλπ... Εκεί πως είναι κερδοφόρα και εδώ δεν γίνεται...? Τουλάχιστον δεν τους φταίει η μικρή σαιζόν... σίγουρα...!!!

Α.... Vermont Ski Resorts για να πάρετε μια γεύση... :P

Φιλικά

Τεο...

1956280u02tpdods5.gif

2 λόγοι μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Αφενός εκεί τα χιονοδρομικά είναι αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις οπότε προσπαθούν να επενδύσουν και να εκμεταλευτούν στο 100% το βουνό ώστε να αυξηθούν τα έσοδα τους.

Αφετέρου, απευθύνονται σε μια σαφώς μεγαλύτερη αγορά η οποία πιθανότατα περιλαμβάνει άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στην Ελλάδα του 2008 το σκί εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ώς σπορ πολυτελείας απο τη μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας.

Πάντως αν το ΧΚΚ ή οποιοδήποτε άλλο απο τα μεγάλα χιονοδρομικά της χώρας ήταν σε χέρια ιδιωτών, τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορερικά.

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

καμια ανακοινωση δεν υπαρχει που να αιτιολογει κιολας αυτη την διακοπη των εργων;

επισημη εννοω απο τον δημο

Χρήστο……ΔΙΑΦΩΝΩ…με την άποψή σου. Οι όποιες κινήσεις οποιουδήποτε (Τσεκούρα-Δημάρχου) , σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να χρωματίζουν και να χαρακτηρίζουν ένα πανέμορφο βουνό και έναν κόσμο που ζει από αυτό (και δεν μιλάω για τους επιχειρηματίες μόνο, αλλά για τον απλό κόσμο). Ο Χελμός, έχει την ατυχία να έχει συνδεθεί το όνομά του στην συνείδηση του απλού Έλληνα χιονοδρόμου με το Χιονοδρομικό. Όχι ρε παιδιά. Χελμός δεν είναι μόνο το ΧΚ.

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

Ακη και Θοδωρη μιλαω ακριβως για αυτους τους επιχειρηματιες της αρπαχτης και της αδιαφοριας

αυτοι καλα κανουν και χτιζουν μεσα στο δασος τα υπερπολυτελη σαλε τους και σου ζητανε 200+ευρω το δωματιο

σε αυτους πρεπει περισσοτερο να στραφουν οι καλαβρυτινοι και να υπαρξουν φοροι αναλογα τον τζιρο του καθενος οι οποιοι φοροι θα αφορουν μονο το χκ.

δεν συνηθιζω οπως βλεπετε να παιρνω θεση σε καμια αντιπαραθεση εδω στο φορουμ και απλα ειμαι θεατης ειδικα στο θεμα χκκ επειδη τυχαινει να κανω σκι σε αυτο το κεντρο λογο αποστασης απο την πολη μου.

επειδη ομως 9 χρονια τωρα που ανεβαινω συνεχεια σε αυτο το βουνο οπου εμαθα και σκι και λατρευω σαν μερος και το χωριο των καλαβρυτων θελω να το βλεπω να πηγαινει καθε χρονο καλυτερα και οχι χειροτερα.και σε γενικες γραμμες μου την δινει γενικως οταν βλεπω εργα οπουδηποτε οχι μονο στα χιονοδρομικα να σταματανε απο δυο τρεις κολλημενους και ειδικα οταν αυτοι εχουν καποια συμφεροντα.

ελπιζω λοιπον να καταλαβατε τι εννοουσα οταν εκανα αυτη την παρακληση στο θεο και αλοιμονο αν γινει γιατι που θα κανω σκι αυθημερων εγω μετα; :blink::lol: και πως θα ζησουν και οι εποχιακοι βεβαια και ολοι οι ανθρωποι εκει που ζουν απο το χιονοδρομικο.δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται επειτα απο μια σφαλιαρα που εφαγαν περσι ΟΛΟΙ και οχι μονο,να συνεχιζουν το τροπαριο τους και να διακοπτουν εργα που στο κατω κατω λεφτα θα τους φερουν και οχι ζημιες.ΗΜΑΡΤΟΝ που λεει και ο Γιωργιου :P :P (τον παρακολουθουσα παλια αυτον ειχε πλακα :lol: :LOL: :lol:

(και άσε τις κατάρες...(λόγο αγανακτησης... το ασπάζομαι..)εδω εσυ με καταλαβες Τεο. ;)

DALTONS POW ROBBERY.....

Τα Αμερικανικά Χ.Κ. κατά κανόνα δέχονται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού και απολαμβάνουν πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες γιατί λείπει το τρισκατάρατο ( :blink: ) gulf stream που κάνει τον καιρό σημαντικά ηπιότερο στην δικιά μας ήπειρο. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε παραπλήσιο γεωγραφικό πλάτος με την Ρώμη, αλλά έχει πολύ πιο δριμείς χειμώνες με άφθονο χιόνι κάθε χρόνο. Ας μην συγκρίνουμε λοιπόν τα δικά μας χιονοδρομικά με αυτά της αντίπερα όχθης της λίμνης, γιατί υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες που καθιστούν αυτές τις συγκρίσεις άτοπες. :lol:

Make Parnassos Great Again!

Όχι ρε παιδιά. Χελμός δεν είναι μόνο το ΧΚ.

Όμως την διαφορά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής την έκανε το ΧΚ.

Κατά τα άλλα. λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει. Δεν ξέρουμε τι παίζεται από πίσω. Γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα ποιες εργασίες είχαν προγραμματιστεί και ποιες ανεστάλησαν (ή ματαιώθηκαν) και τους πραγματικούς λόγους; Ήταν καθαρά οικονομικοί οι λόγοι, ή υπήρχαν και λόγοι νομιμότητας των εργασιών, ή .....

Υπήρξε κάποιος αρμόδιος που μας ενημέρωσε ότι θα γίνουν οι Χ εργασίες και ζήτησε την βοήθεια μας; Ζήτησε κανένας να μεσολαβήσουμε στον Δήμο ή κάπου αλλού; Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι μετά από 20χρόνια λειτουργίας, ο τρόπος που δουλεύουν εκεί πάνω παραμένει ερασιτεχνικός. Το αν ευθύνεται γι'αυτό ο Δήμος ή ο Δ/ντης ή κάποιος άλλος, ούτε το ξέρω, ούτε όμως με ενδιαφέρει. Γι'αυτό και δεν με απασχολεί το να "ζητήσω ευθύνες" από όποιον πιθανολογώ ότι είναι υπεύθυνος. Ως πελάτης, θα κρίνω τις επιλογές μου τον χειμώνα και θα αποφασίσω που θα πάω.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

και συνεργαζονται με το val'disere

καλα το'γραψα; :angry::ph34r:

DALTONS POW ROBBERY.....

για ριχτο σωστα για να το εχω υπ'οψη μου :angry:

DALTONS POW ROBBERY.....

Val d'Isere

(κανονικά το πρώτο e παιρνει και τόνο, αλλά δεν ξέρω να τον βάλω στο pc).

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η αλήθεια είναι ότι για να δώσουν οι ντόπιοι την πραγματική αξία στο αυγό που βγάζει η κότα που λέγεται χκΚ και όχι μόνο αλλά και στο χκΠ...

πρέπει να γίνει κάτι δραμματικό... πχ να εχει 3 μετρα χιονι το βουνό να πέσει ενα βράδυ ενας πυλώνας της Στύγας/Βακχου και να καεί το μοτερ της Αρτεμης/τηλεκαμπίνας (το βραδυ, μην χτυπήσει και κανείς και να εχουν και τις συμβασεις τους οι εποχικοι) να ερημώσει το χωριό/χωριά για κανα χρόνο και 2 γιατι οχι... σε αυτούς που έχουν στηρίξει το μέλλον τους γύρω απο τη χιονοδρομία στα Καλάβρυτα/Παρνασσό, μόνο ευεργητικά θα λειτουργήσει ένας τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον. Θα αναγκαστούν να κάνουν είτε κάτι άμεσα για να γίνει σωστό χκ με πλαίσιο βιωσιμότητας ή θα το κλείσουν μια ωρα αρχύτερα για να κάνει και ο κοσμάκης το πλάνο του πως θα επιβιώσει χωρίς να έχει σπαταλήσει όλα τα λεφτά του σε ενα αντικείμενο που αργά η γρήγορα είναι καταδικασμένο να αποτύχει με αυτές της συνθήκες....

υγ. είναι τραβηγμένο αλλά εδώ μόνο έτσι τελικά λειτουργούμε, μόνο υπο το χειλος της καταστροφής...

υγ. είναι τραβηγμένο αλλά εδώ μόνο έτσι τελικά λειτουργούμε, μόνο υπο το χειλος της καταστροφής...
+1000

DALTONS POW ROBBERY.....

Παρόλο που πέρασε αρκετός καιρός... λέω να σας δώσω ... φωτο...ρεαλιστικά... την επίσκεψή μου στα Καλάβρυτα το Σάββατο 19-07... Θα προσπαθήσω να είμαι... όσο πιο .. περιγραφικός μπορώ ... βάση ... χρόνου... :lol:

Λόγο της μεγάλης εξόδου από την πόλη φτάσαμε με αρκετή καθυστέρηση στην περιοχή δηλαδή γύρω στις 12:00 οπότε... οι βόλτες ... λιγοστές.... Η επίσκεψη μου είχε αφορμή την προσωπική μου προετοιμασία για τον χειμώνα που έρχεται αλλά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκευτώ φίλους εκεί και να μάθω καποια νεότερα ... και εξελίξεις της περιοχής.... Μην ενθουσιαστείτε ... περιμένωντας κάποια εξέλιξη όσον αφορά τα έργα στο χιονοδρομικό κέντρο... Καμία ουσιαστική εξέλιξη... συν το ότι οι εμπλεκόμενοι... με αυτό... πλέον ... διακοπίζονται...(όχι η διεύθυνση...).

Πριν σας παραθέσω φώτο... θα ήθελα να σας αναφέρω 2 πράγματα που μου έκαναν εντύπωση...

1ον. Τα Καλάβρυτα... είχαν πάρα πολύ κόσμο... Εντάξει δεν ήταν και σαν Κυριακή του Φλεβάρη αλλά είχαν πολλούς επισκέπτες ... και γενικώς υπήρχε αρκετή κίνηση στο χωριό... πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα μπορώ να πω... Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί μόνο ως θετικό και είναι μήνυμα προς όλους τους εμπλεκομένους του ΧΚ για καλοκαιρινές δραστηριότητες στο κέντρο... Δεν νομίζω ότι θέλει περισσότερη ανάλυση διότι... ακόμα δεν έχουν καταλάβει την σημασία του χιονοδρομικού για την περιοχή (νομίζω) ... αλλά θα σας αφήσω να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα...

2ον. Οι επιχειρηματίες της περιοχής που μάλιστα ... η σχέση τους με τον τόπο είναι καθαρά επαγγελματική (όχι η καταγωγή τους) συνεχίζουν να επενδύουν τα χρήματα τους σε υπηρεσίες που ... χρειάζονται επειγόντως στο χωριό ... όπως Ξενοδοχεία/δωμάτια, Bars, καταστήματα ειδών σκι, αλλά και ταβέρνες/φαγάδικά. Είναι πολύ θετικό ότι η ανάπτυξη στα Καλάβρυτα έχει γοργούς ρυθμούς... εν αντιθέσει με το χιονοδρομικό.

Εν κατακλείδι θετικά τα μηνύματα μετά τα δυσάρεστα από το μέτωπο των έργων στο ΧΚ και για άλλη μια φορά ... αποδεικνύεται ότι μόνο η ιδιωτκή πρωτοβουλία μπορεί να είναι αρωγός για πραγματική ανάπτυξη της χιονοδρομίας στην περιοχή... Τι να κάνουμε... υπομονή...

Για να μην σας κουράσω... μερικές δροσερές φωτό από την Ζαχλωρού... που κάναμε μια μικρή στάση ανεβαίνοντας...

Βουραϊκός... με νεράκι...

P7190130.jpg

P7190131.jpg

Στο δρόμο για το μικρό γραφικό χωριό της Ζαχλωρούς συναντήσαμε 3 νταλίκες που ξεφόρτωναν κάτι μεγάλα σίδερα... Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι ήταν οι καινούριες βάσεις για τις ράγες του οδοντωτού σιδηρόδρομου... Ξεφόρτωναν λίγο πριν το γεφυράκι στο δρόμο και από κει γινόταν μεταφόρτωση στον συρμό πάνω σε ειδική πλατφόρμα... Συνομίλησα για λίγο με τους ανθρώπους του εργοταξίου και μου είπαν ότι αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν συγκλονιστικά απρόοπτα μέχρι τον Νοέμβριο ο οδοντωτός θα έχει ολοκληρώσει την ολοκληρωτική του ανακαίνιση... Από τις ράγες... μέχρι και τα δόντια... Γίνονται εργασίες απομάκρυνσης των βράχων από τις κατολισθήσεις που είχαν πέσει στην διαδρομή του συρμού. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά... και τον Μαϊο να κάνουμε και την κατάβαση του ποταμού μέχρι το Διακοπτό και μετά επιστροφή με τον Οδοντωτό.

Σχετικές φωτογραφίες...

P7190132.jpg

P7190134.jpg

P7190133.jpg

P7190129.jpg

Προχωρήσαμε στο δρόμο για να προλάβουμε τον συρμό πάνω στο γεφυράκι του χωριού...

Η δροσιά στη Ζαχλωρού... βάλσαμο... Φωτό από το χωριό...

P7190136.jpg

P7190137.jpg

P7190138.jpg

P7190139.jpg

P7190140.jpg

P7190141.jpg

P7190142.jpg

P7190144.jpg

P7190148.jpg

Φύγαμε και ακολούθησε... καφές στον πεζόδρομο... καθώς και threeblanket γευμα σε γνωστό ... μασαμπουκάδικο των Καλαβρύτων... μετα συνοδείας... ζύθου... και γαρνητούρα από κουτσομπολιό και νεότερα του χωριού... Μιας και μας είχε πιάσει καταμεσήμερο είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στο χιονοδρομικό...

Από την άνοδο... Χελμός... καταπράσινος....

P7190150.jpg

P7190151.jpg

P7190152.jpg

Και μια μικρή στάση (παρένθεση)... στο αγαπημένο μου δέντρο...

Καλοκαίρι...

P7190149.jpg

Άνοιξη...

P1000716.jpg

Χειμώνας...

P1000668.jpg

Μετά τον Άγιο Νικόλαο... έχει ανοιχτεί κατά μήκος του δρόμου ένα χαντάκι το οποίο φέρει μέσα την οπτική ίνα που καταλήγει στο κέντρο... Μέχρι την έναρξη της σαιζόν η ρομποτική κάμερα του κέντρου... θα πηγαίνει πλέον... σφαίρα...!!! Αναμένουμε και ρομποτική από την Στύγα... :lol:

P7190153.jpg

P7190154.jpg

Φτάσαμε πάνω... Θερμοκρασία... περίπου στους 24-25 κελσίου...

P7190155.jpg

P7190156.jpg

P7190157.jpg

P7190158.jpg

P7190159.jpg

P7190160.jpg

P7190161.jpg

P7190162.jpg

P7190163.jpg

P7190164.jpg

P7190165.jpg

P7190166.jpg

P7190167.jpg

P7190168.jpg

P7190169.jpg

P7190171.jpg

Το σιδερένιο... έκτρωμα της διοίκησης του κέντρου... Κάτι υπήρχε στον ορίζοντα ... περί αντικατάστασης... αλλά.....

P7190172.jpg

Οι σχολές... και το σπιτάκι που στεγάζει το μοτερ του baby-lift...

P7190173.jpg

P7190174.jpg

Και άλλες γενικά από το ΧΚ... Ότι απορίες... ευχαρίστως να σας τις λύσω...(αν τις ξέρω...)

P7190175.jpg

P7190176.jpg

Ξεκινήσαμε με το τουτού την διαδρομή που οδηγεί στη Βαθιά Λάκκα και την Στύγα/τηλεσκόπιο Αρίσταρχος...

Στην Βαθιά Λάκκα έχει ράμπα και μιας και δεν ήταν κάποιος από το ΧΚ εκεί να την ξεκλιδώσει... προχωρήσαμε προς την Στύγα... μέσα από ελατοδάση... και αλπικά/ημιαλπικά τοπία...

P7190177.jpg

P7190178.jpg

P7190179.jpg

P7190180.jpg

P7190181.jpg

P7190182.jpg

1956280u02tpdods5.gif

Συνέχεια...!!!

Από την Βαθειά Λάκκα.... περί συντήρησης...

(Φώτο του φίλου Liapo στο SR...)

16082008256ix1.jpg

Συνεχίσαμε τον δρόμο που οδηγεί στην Νεραιδόραχη περνωντας κάτω από το Αυγό ... πίσω από το τερματικό της Αρτεμις και φυσικά... από το (εγκαταλελειμένο)ορειβατικό καταφύγιο....

P7190183.jpg

P7190184.jpg

P7190185.jpg

P7190186.jpg

P7190187.jpg

P7190188.jpg

P7190189.jpg

P7190190.jpg

P7190191.jpg

P7190196.jpg

P7190197.jpg

P7190198.jpg

P7190199.jpg

Ο δρόμος που οδηγεί από/προς Περιστέρα/Ακράτα... σιγά σιγά ολοκληρώνεται....

P7190200.jpg

P7190201.jpg

P7190202.jpg

Επιστροφή στην βάση του κέντρου... και από κει στα Καλάβρυτα... Δυστυχώς δεν προλάβαμε να φτάσουμε στην Στύγα... αλλά... μέχρι τα πρώτα χιόνια... έχουμε μέρες... :lol: Υπ'όψιν ότι στα 2100 περίπου μέτρα η θερμοκρασία ήταν ... στους... 17... Δεν θέλαμε να φύγουμε.... ;D ;D ;D

P7190203.jpg

P7190204.jpg

P7190205.jpg

Αυτά.... :lol:

Φιλικά

Τεο...

1956280u02tpdods5.gif