Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

Φίλε Πάνο και Luis... το χιονάκι που έχω ποσταρει στις φωτό χτες έπεσε με ΒΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΝΟΙΑ.... Αυτός είναι και ο λόγος που στάθηκε κατα αυτόν τον τρόπο στην Στύγα... Άν και εφ'όσον γνωρίζετε το συγκεκριμένο σημείο πιάνει πολύ δύσκολα χιόνι. Ακόμα και ένα αερακι δεν το αφήνει να κάτσει... Εδώ και πολλές μέρες η κορυφή της Νεραιδόραχης έχει αρνητικές θερμοκρασίες σε όλη την διάρκεια της ημέρας και εδώ και τρεις μέρες είχαμε βορειαδάκι... Πως είναι δυνατον χιόνι που έπεσε μερικές ώρες νωρίτερα από την ώρα που τραβήχτηκε η φωτό με βορειά και άπνοια ...να είναι νοτισμένο... ή τσιμέντο... ή δεν ξέρω και γω τι 'αλλο...? Εντάξει δεν είναι η Αυστριακογαλλικοελβετικοπαρνασιακή πούδρα αλλά όχι και τσιμεντο... Αν λοιπόν θέμε να κρίνουμε ως χιονοδρόμοι και όχι σαν φωτογράφοι ελάτε αυριο το πρωι μιας και χιονιζει πάνω από το μεσημέρι να δείτε πως είναι... Σημείωση.... η πρωινη πασπάλα που σας μοιάζει με πουδρί... συγκριτικά με το χτεσινο....έπεσε με Νοτιά... και ήταν σχετικά νωπό-βαρύ... Είναι πολυς κόσμος που ήταν πάνω σήμερα... και έχουν γράψει την άποψη τους... Αφήστε λοιπόν αυτούς πού έρχονται στο Καλάβρυτο ή αυτούς που ήρθαν σήμερα ή θα έρθουν αυριο-μεθαύριο ... να κρίνουν αν είναι αντικειμενική η ενημέρωση-ερμηνεία-ανάλυση-περιγραφή... και αν δεν είναι... ο πρώτος που θα εκτεθεί είμαι εγώ... και ξέρετε που θα με βρείτε... Αν κάνω κάπου λάθος...όπως προχτές που έγραψα για την λειτουργία της Στυγας είμαι έτοιμος να δεχθώ οποιαδήποτε επίπληξη... Φωτοαναλύσεις από τον οποιονδήποτε 'εμπειρο ή αρχάριο από το σπίτι... που δεν έρχεται στο ΧΚΚ και μαλιστα... είναι ή ήταν χρόνια δηλωμένα ενάντιος-πολέμιος-επικριτικός-σαρκαστικός με το κέντρο και τους εργαζόμενους εκεί... δεν μπορώ να τις δεχτώ... Φυσικά ο καθένας είναι ελέυθερος να γράφει την άποψη του αλλά στο τέλος μένει μόνο το κακό... Μην νομίζεις Πάνο ότι με αυτο το σχόλιο περί τσιμεντου κάποιοι δεν επιρεάστηκαν και επέλεξαν άλλο χιονοδρομικό προορισμό για σήμερα... Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει και ρίχνοντας μια ματιά στο φόρουμ... να μείνει με αυτη την εντύπωση... Αν θα πρέπει να είμαι προσεκτικός σε αυτα που γράφω εγω... μια... εσείς θα πρέπει να είστε δέκα... :lol: Εγώ πλέον έχω πρόσωπο και θέση σε αυτό το κέντρο... ενώ εσείς όχι... Μην πετάτε λοιπόν ότι.. σας δίνει την εντύπωση ότι βλέπετε σε μα φωτό... όταν ο πρωτος που θα εκτεθεί είναι αυτός που την ποστάρει και μπορείς να τον βρεις να του τα ψάλεις....

Ακόμα σε περιμένω με το φυτώριο σου.. και δεν έχεις έρθει... Εχω και τσικολάτες ζουπερ... :P

Πέρα από όλα αυτα χιονιζει πάνω από το μεσημέρι... (τώρα σταμάτησε προσωρινά) και αυριο αναμένεται απνοια... και χιονόπτωση κατά διαστηματα... το ίδιο και την Κυριακή... όσοι πιστοί... :P

Μιτσάρα... ο Άκης από το Αιγιο... όχι ο γνωστός... Εσυ εκτός από Παρνασσό θα έρθεις καμά βόλτα από 'δω...?

Μετερο απ'όλους τους SnowClubites που έχουν έρθει στο ΧΚΚ είσαι ο μόνος που δεν έχεις περάσει από το μαγαζί να γνωριστούμε... Να υποθέσω κάτι...? Δεν δαγκώνουμε...

Φιλικά...

Τεο...

+1000.... :blink:

...Μιτσάρα... ... Εσυ εκτός από Παρνασσό θα έρθεις καμά βόλτα από 'δω...?

Ρε,τί Παρνασσό μου τσαμπουνάς;...Ρωτάς αν έχω καβαλήσει πέδιλο φέτος; :blink::lol: ...και έχω πάρει και καινούργια...την τύχη μου μέσα.5dc314ba.gif

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

οντως μητσαρα ακομα δεν σε εχω πετυχει πουθενα.που θα παει αυτη η κατασταση?

Ότι και να λέει ο TEOXALANDRI και οι διάφοροι με τα συν και πλην το χιόνι που παρουσίασε στις συγκεκριμένες φωτό δεν είναι πούδρα...

Ο ALKATRAZ τα παρουσιάζει στη πραγματική τους βάση τα πράγματα.

Προφανώς την εμπάθεια (και το συμφέρον) την έχει ο TEOXALANDRI.

Εμένα μου αρέσει ο Χελμός σαν βουνό και μάλιστα πολύ, το χιονοδρομικό δεν μου αρέσει όπως είναι στημένο και δουλεύει.

Πολλές φορές πάω για ορειβατικό σκι, πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί το κέντρο και σίγουρα το ξέρω το μέρος και τι χιόνι πιάνει και την ποιότητα του.

Την περιοχή του χιονοδρομικού την έχω κάνει σκι από άκρη σε άκρη και με όλες τις συνθήκες, για να έχω άποψη.

Υπερβολές δεν μου αρέσει να λένε και αναλήθειες...

λοιπόν εγώ που το κατέβηκα ηταν πούδρα όχι σοβάς.

αυτου του είδους η διαμάχη εχει άλλες αιτίες, να επικεντρωθουμε σε αυτές.

με ολο τον σεβασμό louis ακόμα και εσύ απο αυτές τις φωτο δεν μπορείς να κρίνεις...

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

πάντως παρατηρώ οτι πολλά καλά παιδιά σαββατιάτικα ειναι με τα λαπτοπ αντι να κατεβαίνουν κανενα λούκι...

αχ στραβά εχει κάτσει φέτος...

Μπορεί να μην ήταν αφράτο αλλά λίγο βαρύ, ωστόσο δε δημιουργούσε προβλήματα ''πλεύσης''. Αυτό τουλάχιστον αισθανόμουν εγώ και όλοι όσοι περάσαν χθες καταπληκτικά σε μια μέρα από τις λίγες (για κάποιον που δεν ανεβαίνει καθημερινά) για τα ελληνικά χιονοδρομικά δεδομένα.

λοιπόν εγώ που το κατέβηκα ηταν πούδρα όχι σοβάς.

αυτου του είδους η διαμάχη εχει άλλες αιτίες, να επικεντρωθουμε σε αυτές.

με ολο τον σεβασμό louis ακόμα και εσύ απο αυτές τις φωτο δεν μπορείς να κρίνεις...

Εσύ κατέβηκες χθες...

Άλλο το χθεσινό χιόνι που περιγράφεις και άλλο αυτό που είναι στις φωτό.

Αυτό που λέω εγώ το περιέγραψε ο ALCATRAZ...

Φυσικά και μπορώ να κρίνω από τις φωτό.

Από τη μεριά μου δεν υπάρχει καμία διαμάχη και καμία εμπάθεια και συμφέρον.

Μου αρέσει η αλήθεια τίποτα άλλο...

Τεσπα την δουλειά που κάνουν τεο και δριβας με τα φωτορομάντζα θα πρέπει να την περνάμε απο φίλτρα...

πάντως για την πούδρα σφάζονται νύμφες, το χκπ ηδη το πόσταρε στο ρηπορτ. Ιδιας ποιότητας ρηπόρτ με εκείνο που έστελνε παιδάκια στην παγωμενη περιφεριακή...

δηλαδή στο χκκ ρίχνει σοβάδες ενώ στο χκπ πούδρες....

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχίχχχχχχχχχχχχχί

η μεγάλη αναμονη σου προξένησε ιλουζιονς.... :blink:

Αντε και καποιες φωτογραφιες (μπαγιατικες) απο τον Χελμο.

20012009_Panorama1_low.jpg

Ο Χελμος οπως φαινεται απο Λουσους (δυτικες πλαγιες του)

21/01/2009

IMG_6676_low.jpg

Απο το ιδιο σημειο, μια πιο κοντινη ληψη. Διακρινουμαι στη μεση το ορειβατικο καταφυγιο, στη θεση "πουλιου βρυση".

Λιγο πιο πανω αριστερα απο το καταφυγιο, φαινετε και ενας απο τους τελευταιους πυλωνες του αναβατηρα της Στυγας.

Κατω απο το καταφυγιο φαινετε και ο χωματοδρομος που καταληγει στον Αρισταρχο.

21/01/2009

280109_Panorama1_low.jpg

Η Βαθεια Λακκα

28/01/2009

IMG_6784_LOW.jpg

Το εξωκλησι του Αγιου Υακινθου στο Ξηροκαμπο.

24/01/2009

IMG_6817_low.jpg

Φωτογραφια απ' το κατω σαλε στις 28/01/2009

IMG_6819_low.jpg

Φωτογραφια απ' το κατω σαλε. Διακρινετε και μερος της νεας σκεπης... αφου περσυ ο αερας ξηλωσε ολοκληρο κομματι απο την παλια!

Κατι που δεν γινετε τοσο σπανια στα βουνα μας, αφου αμα πιασει αερας τα πραγματα γινονται αγρια. Ειχα την τυχη να δω

και βιντεακι με την στεγη λιγο πριν ξηλωθει. Χοροπηδαγε σαν σεντονι στον ανεμο!!! Αν μου το δωσει ο καταπληκτικος Πετρος

θα το ανεβασω να δειτε.

28/01/2009

IMG_6791_low.jpg

Το παλιο πετρινο σαλε - ψησταρια στη Βαθεια Λακκα. Δυστυχως και αυτο πληγωμενο απο τον χρονο και την εγκαταληψη,

οπως και το ορειβατικο καταφυγιο στου "πουλιου βρυση". Εχω να το δω να λειτουργει απο το 2003 :P

28/01/2009

IMG_6814_low.jpg

"Καταστρεφωντας" το ανεμοσουρι εξω απο το Snowbar του Θοδωρη.

28/01/2009

Youtube Video ->Original Video
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

Τελικα δεν ηταν οσο μαλακο φαινοταν :P

Απο αυριο θα εχω φρεσκιες φωτογραφιες, με σιγουρα περισσοτερο χιονι :blink:

Καλο ski - snb να 'χουμε.

Υ.Γ: Metere (και συνονοματε)

σε κερναω τσιπουρομελακι, αν πινεις κατι αλλο περα απο καφεδες :P !

Θα σε γνωρισουμε επιτελους? Θα παμε και βολτα στυγα. Μεσα σε ενα μισαωρο

που θελουμε για πανω θα βρουμε και τον ορισμο της πουδρας :P

Η προταση ισχύει και ισχύει εις το ακεραιο οπως λεει και ο πρωθυπουργος μας :lol:

Το παλιό σαλέ, απέναντι από του TEO γιατί εγκαταλείφθηκε; Το θυμάμαι στις εποχές που έκανε σουβλάκια, κάτι που μου έχει λείψει από τα χιονοδρομικά μας.

Make Parnassos Great Again!

Ξεχναει κανεις τα σουβλακια :blink: ?!!!

Δεν ξερω πραγματικα γιατι εγκαταλείφθηκε.

Μαλλον δεν βρεθηκε ενδιαφερομενος να το λειτουργησει.

Κριμα παντως.

Παλι καλα που εχουμε και τον Θοδωρη και δεν καθομαστε κατω

στον κακο χαμο που γινεται με τους απλους επισκεπτες.

Ηταν ωραιο σουβλακι παντως...

Μολις κατεβηκα απο πανω.

Κακοκαιρια (ομιχλη, κρυο και κατα διαστηματα εριχνε καλο χιονι)

αλλα ευτυχως χωρις αερα.

Ολο το κεντρο ανοιχτο, με αποκλεισμενη μονο

την ειρηνη λογω των αγωνων.

Το χιονι πολυ και οσοι τυχεροι αναιβουν αυριο

δεν θα το μετανοιωσουν.

Συμβουλη: Αναιβειτε νωρις, (8.30-9.00) γιατι

στο parking γινοτανε χαμος.

Ο δρομος καθαρος αλλα μην

φυγετε χωρις αλυσιδες.

Μολις κατεβηκα απο πανω.

Κακοκαιρια (ομιχλη, κρυο και κατα διαστηματα εριχνε καλο χιονι)

αλλα ευτυχως χωρις αερα.

Ολο το κεντρο ανοιχτο, με αποκλεισμενη μονο

την ειρηνη λογω των αγωνων.

Το χιονι πολυ και οσοι τυχεροι αναιβουν αυριο

δεν θα το μετανοιωσουν.

Συμβουλη: Αναιβειτε νωρις, (8.30-9.00) γιατι

στο parking γινοτανε χαμος.

Ο δρομος καθαρος αλλα μην

φυγετε χωρις αλυσιδες.

εισαι σιγουρος οτι δεν θα μετανιωσουν?και δεν μιλαω απο αποψη χιονιου,αλλα απο το οτι πιστευω οτι και αυριο θα εχει χιονοπτωση και ομιχλη να μην βλεπεις στα 10 μετρα :unsure:

elan primetime 33.jpg

Το ραντεβου ειχε δωθει για τις 7μιση το πρωι στο λουτρακι

Κατευθασαν λοιπον ο ηλιας η δημητρα και ο βαγγελης κατα τις 8παρα

Εφορτωθησαν τα μπαγκαζια και τα σκι στον skodaliban καφεδακι στο γρηγορη και αναχωρηση για καλαβρυτα

Πριν τα καλαβρυτα αρχισε να χιονιζει.Σταση στο skibill στις 9μιση για πληροφοριες αν ειναι ανοιχτα επανω.Ολα ανοικτα η απαντηση

Βουρ για πανω λοιπον

Λιγα μετρα πριν το χιονοδρομικο και αρχιζει να κανει την εμφανιση της η ομιχλη :D

Φτανουμε λοιπον και παιρνουμε τριθεσιο για τεο και βαθια λακκα.Φτανοντας επανω διαπιστωνουμε με χαρα οτι λειτουργει το καρεκλακι της στυγας,αλλα ηταν μιση χαρα διοτι απο βαθια λακκα και επανω δεν εβλεπες την μυτη σου

Παιρνουμε το πιατακι και κανουμε μια κατεβασια μεχρι κατω στο παρκινγκ

Ξανα τριθεσιο και σταση στον τεο για καφεδακι.Η ομιχλη εχει αρχισει πλεον να καλυπτει και το υπολοιπο μισο απο βαθια λακκα εως κατω

Αρχιζει και ριχνει χοντρο χιονι και πινουμε καφε παρεα με snowholic μετα γυναικος και εναν αλλο κυριο (ονομα δεν συγκρατησα,συγκρατησα ομως επαγγελμα :D οδοντιατρος)

Σε καποια φαση δημητρα και ηλιας σηκωνονται και λενε παμε μια στυγα,στο καλο τους λεω εγω :P

Μετα απο λιγο καταφθανουν ξανα στο καφε η μεν δημητρα ειχαν παγωσει τα μαλλια της ο δε δημητρης ειχε παγωσει η φορμα του.Ειχαν και οι 2 μια εκφραση :P:lol:

Κατα τις 3μιση περνουμε τον δρομο της επιστροφης.

Σταση στα καλαβρυτα,τιμησαμε κατι παιδακια πατατες σαλατες φετες κλπ κλπ,και κατοπιν ενα καφεδακι σε μια παρα πολυ ομορφη καφετερια με μια σερβιτορα πολυ γαβ γαβ :lol:

Επιστροφη για λουτρακι,τα παιδια συνεχισαν αθηνα και δοθηκε και το επομενο ραντεβου

Εντελει μπορει να μην καναμε σκι,αλλα η παρεα αψογη :unsure:

elan primetime 33.jpg

Ότι και να λέει ο TEOXALANDRI και οι διάφοροι με τα συν και πλην το χιόνι που παρουσίασε στις συγκεκριμένες φωτό δεν είναι πούδρα...

Ο ALKATRAZ τα παρουσιάζει στη πραγματική τους βάση τα πράγματα.

Προφανώς την εμπάθεια (και το συμφέρον) την έχει ο TEOXALANDRI.Εμένα μου αρέσει ο Χελμός σαν βουνό και μάλιστα πολύ, το χιονοδρομικό δεν μου αρέσει όπως είναι στημένο και δουλεύει.

Πολλές φορές πάω για ορειβατικό σκι, πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί το κέντρο και σίγουρα το ξέρω το μέρος και τι χιόνι πιάνει και την ποιότητα του.

Την περιοχή του χιονοδρομικού την έχω κάνει σκι από άκρη σε άκρη και με όλες τις συνθήκες, για να έχω άποψη.

Υπερβολές δεν μου αρέσει να λένε και αναλήθειες...

Αφού γνωρίζεις τοβουνό και την ποιότητα του χιονιού που πιάνει.... δεν μας λες και εμάς να ξέρουμε να μην παραπλανούμε τον κόσμο... Διότι βάση των γραφόμενων σου στάνταρ η ποιότητα του χιονιού τις μέρες που δεν έχει ανοίξει το κέντρο είναι ίδια όλο το χρόνο... Ασχέτως θερμοκρασιών ανέμων επεξεργασίας κλπ... Ο Αλκατράζ ΔΕΝ ηταν στο βουνό τις επίμαχες ημέρες... και από φωτογραφίες ΔΕΝ μπορείς να εχεις 1000% σωστή εκτίμηση... ειδικά όταν η λήψη δεν είναι καλή...

Στα περί εμπάθειας συμφωνώ...Εδώ και ενάμησι χρόνο οι μόνοι λόγοι που με οδήγησαν να κάνω αυτα τα reports που κάνω είναι ακριβώς αυτά που γράφεις... μεσα έπεσες...

Εσύ κατέβηκες χθες...

Άλλο το χθεσινό χιόνι που περιγράφεις και άλλο αυτό που είναι στις φωτό.

Αυτό που λέω εγώ το περιέγραψε ο ALCATRAZ...

Φυσικά και μπορώ να κρίνω από τις φωτό.

Από τη μεριά μου δεν υπάρχει καμία διαμάχη και καμία εμπάθεια και συμφέρον.

Μου αρέσει η αλήθεια τίποτα άλλο...

Ο Vro ήρθε με μια μέρα καθυστέρηση... Το χιονάκι με βορειά έπεσε μια μέρα νωρίτερα... Αυτό που περιγράφει είναι χιόνι που έπεσε με νοτιά... αλλά η άποψη του φυσικά... είναι αναληθής και προσπαθεί να παραπλανήσει....

δηλαδή στο χκκ ρίχνει σοβάδες ενώ στο χκπ πούδρες....

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχίχχχχχχχχχχχχχί

Εδώ και χρόνια... δεν το ήξερες...? Μόλις τα συστήματα περάσουν τον Αλπικό Κορινθιακό... μετατρέπονται σε ψυχρες εισβολές... πολικής προέλευσης....

Πάω στο βουνό... να βρω καμιά περσυνη φωτό με σοβάδες... να σας ανεβάσω...

Α... δεν σας είπα... και χτες... τρελό σοβά έριξε... Και γαμώ το επίχρισμα λέμε....

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Ρε παιδιά τι θα γίνει επιτέλους με το ΧΚΚ? Ως πότε θα βάλλετε εναντίον του? Δε βαρεθήκατε. Εντάξει κάποιοι έχετε πρόβλημα με τον Τσεκούρα. Δικαίωμά σας! Αλλά το ΧΚΚ τι σας φταίει? Ο,τι και να γράψει ο ΤΕΟ αμέσως να πέσετε να τον φάτε. Ενημέρωση κάνει ο άνθρωπος, αφού δεν υπάρχει επίσημη, έχει αναλάβει ο ίδιος μια που βρίσκεται εκεί καθημερινά να μας ενημερώνει. Αντι να του λέμε ευχαριστώ του φωνάζουμε κι όλας!

Εξάλλου πέρα από το ΧΚΚ (έστω από τον ΤΕΟ), τον Παρνασσό και το Σέλι έχουμε από αλλού ενημέρωση?

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την εργασιακή μου σχέση με το ΧΚΠ όμως δεν μπορώ να βλέπω αυτή την άνιση μεταχείρηση. Ότι γίνεται στον Παρνασσό θετικό, ό,τι γίνεται απέναντι λάθος! Επιτέλους λίγη αντικειμενικότητα δε βλάπτει!

Έχω γυρίσει όλα τα ΧΚ της χώρας μας και όλα έχουν κάτι το διαφορετικό να προσφέρουν στους χιονοδρόμους που δεν το έχει το άλλο, ακόμα και τα πολύ μικρά όπως το Βίτσι, το Περτούλι και ο Λαϊλιάς είναι αξιολογότατα και όσοι δεν τα έχετε επισκεφτεί μέχρι τώρα, να το κάνετε. Ολα τα χκ της Ελλάδας είναι πανέμορφα, μπορεί να μην έχουν το επίπεδο των Άλπεων ή και της Βουλγαρίας έστω, αλλά είναι αξιόλογα και ακόμα πιο αξιόλογα γίνονται επειδή δουλεύουν χάρη στο μεράκι κάποιον «γραφικών» αφού η πολιτεία εδώ και χρόνια τα αγνοεί και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτά.

Σαν σύλλογος προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ελληνική χιονοδρομία και ΟΛΑ τα χιονοδρομικά κέντρα. Πως θα γίνει αυτό έαν συνέχεια κάποιοι από εμάς ευλογούν μερικά από αυτά ενώ τα υπόλοπα τα ρίχνουν στη πυρά?

Σωτήρης Γιαννόπουλος

Ρε παιδιά τι θα γίνει επιτέλους με το ΧΚΚ? Ως πότε θα βάλλετε εναντίον του? Δε βαρεθήκατε. Εντάξει κάποιοι έχετε πρόβλημα με τον Τσεκούρα. Δικαίωμά σας! Αλλά το ΧΚΚ τι σας φταίει? Ο,τι και να γράψει ο ΤΕΟ αμέσως να πέσετε να τον φάτε. Ενημέρωση κάνει ο άνθρωπος, αφού δεν υπάρχει επίσημη, έχει αναλάβει ο ίδιος μια που βρίσκεται εκεί καθημερινά να μας ενημερώνει. Αντι να του λέμε ευχαριστώ του φωνάζουμε κι όλας!

Εξάλλου πέρα από το ΧΚΚ (έστω από τον ΤΕΟ), τον Παρνασσό και το Σέλι έχουμε από αλλού ενημέρωση?

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την εργασιακή μου σχέση με το ΧΚΠ όμως δεν μπορώ να βλέπω αυτή την άνιση μεταχείρηση. Ότι γίνεται στον Παρνασσό θετικό, ό,τι γίνεται απέναντι λάθος! Επιτέλους λίγη αντικειμενικότητα δε βλάπτει!

Έχω γυρίσει όλα τα ΧΚ της χώρας μας και όλα έχουν κάτι το διαφορετικό να προσφέρουν στους χιονοδρόμους που δεν το έχει το άλλο, ακόμα και τα πολύ μικρά όπως το Βίτσι, το Περτούλι και ο Λαϊλιάς είναι αξιολογότατα και όσοι δεν τα έχετε επισκεφτεί μέχρι τώρα, να το κάνετε. Ολα τα χκ της Ελλάδας είναι πανέμορφα, μπορεί να μην έχουν το επίπεδο των Άλπεων ή και της Βουλγαρίας έστω, αλλά είναι αξιόλογα και ακόμα πιο αξιόλογα γίνονται επειδή δουλεύουν χάρη στο μεράκι κάποιον «γραφικών» αφού η πολιτεία εδώ και χρόνια τα αγνοεί και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτά.

Σαν σύλλογος προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ελληνική χιονοδρομία και ΟΛΑ τα χιονοδρομικά κέντρα. Πως θα γίνει αυτό έαν συνέχεια κάποιοι από εμάς ευλογούν μερικά από αυτά ενώ τα υπόλοπα τα ρίχνουν στη πυρά?

Σωτήρης Γιαννόπουλος

πες τα χρυσοστομε...

εισαι σιγουρος οτι δεν θα μετανιωσουν?και δεν μιλαω απο αποψη χιονιου,αλλα απο το οτι πιστευω οτι και αυριο θα εχει χιονοπτωση και ομιχλη να μην βλεπεις στα 10 μετρα 80

:):);):P:P:P:P:P

H T A N

Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α

Θα ακολουθησει φωτορομαντζο :P

ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ

Ειμασταν στις πιστες στις 10.00.

Στο parking τα αυτοκινητα ηδη εφταναν στο υψος της Δαφνης.

Το συννεφο που φοβομουν, ηταν εκει, αλλα ευτηχως δεν μας δημιουργησε ιδιαιτερα προβληματα.

Ισως στη Στυγα το πρωι να ειχε λιγο ζορι, αλλα μετα ακολουθησε μαχη μεταξυ ηλιου και συννεφου.

Ο αερας κατα διαστηματα ισχυρος, και καποιες στιγμες το windchill μαμαγε...

Μεχρι τις 12.00 ο κοσμος υποφερτος, και η αναμονη στους αναβατηρες ελαχιστη.

Ειδικα αν αναλογιστουμε οτι στη Δαφνη γινοντουσαν αγωνες. Μετα τις 12.00

πλακωσε πολυ πελατια. Ευτηχως οι περισσοτεροι στριμωχτηκαν στην αναμονη για Στυγα.

Εγω παλι ουτε απο διπλα τους δεν περασα :P . Ας ειναι καλα η αγκυρα και το Αυγο.

Αλλα ας αφησουμε να τα πει το φωτορομαντζο ;)

IMG_6831_LOW.jpg

Στο λουκ(ουμακ)ι πανω απο το τερματικο της Θετις

IMG_6833_LOW.jpg

Απο το ιδιο σημειο με θεα το snowpark. Ενα "rainbow", ενα "c - rail", ενα "box" και ενα τουτου για βανδαλισμο!

Θα 'χει και αλλα. Ορεξη να΄χουμε και χιονι, και να΄ναι καλα ο Βασιλης.

Πιο κοντινη φωτογραφια δεν εχω. Μια βολτα πηγα... και επεσα πριν ξεκινησω :P .

IMG_6836_LOW.jpgIMG_6837_LOW.jpg

Στολισμενα δεντρακια απο την φυση, στα δεξια της μπλε "Θετις"

IMG_6838_LOW.jpg

Ζεσταμα στο απατητητο της "Θετις"

Χτες ειχα πει οτι

Μεσα στα lutreee.giflutreee.giflutreee.giflutreee.giflutreee.gif

θα ειναι μουρλια party_06.gif

Στην αρχη το σκεφτομουν, αλλα μονο στην ιδεα οτι θα εχει τρελλη αναμονη στο πιατακι της Δαφνης και λογω του αγωνα,

το ματαιωνα το "Αυγο".

Ειχα παρει την αγκυρα, ο ηλιος εκείνη την στιγμη κερδιζε με διαφορα, και για μεγαλη μου εκπληξη μπορεσα να διακρινω

οτι δεν ειχε αναμονη στη Δαφνη. Αντιθετα η Στυγα ειχε μπουκωσει, και η αγκυρα ειχε μαζεψει και αυτη κοσμο.

Δεν ηθελε πολυ σκεψη. Το "Αυγο" μου χαμογελαγε 80 .

IMG_6840_LOW.jpg

Ο στοχος μου. Τελικα πολυ κουραστικο το περπατημα σε φρεσκο χιονι, οταν φτανει μεχρι γονατο.

IMG_6841_LOW.jpg

Κοιταζωντας προς τα πισω, το τοπιο μου εδινε κουραγιο...

IMG_6843_LOW.jpg

Η Νεραϊδοραχη απεναντι μου. Το ξερω... σας εχω πρηξει με φωτο που δειχνουν ιδια μερη, αλλα καθε φορα που την κοιτω

ομορφοτερη την βρισκω :)

IMG_6845_LOW.jpg

Φριδακια. Οσο και να ηθελα μεχρι εκει εφτασα. Δεν αντεχα αλλο.

Μερικες ανασες και βουρ να ζωγραφισουμε στο φρεσκο καμβα...

IMG_6846_LOW.jpg

...και επειδη δεν ειχα καποιον να βγαλω την αναμνηστικη της ημερας, εβγαλα την σκια μου :P

IMG_6847_LOW.jpg

Η Βαθεια Λακκα απο ψηλα. Χαμος στην πλατεια του Snowbar του Θοδωρη.

Εγω παλι στην απολυτη ησυχια του βουνου

IMG_6848_LOW.jpg

Λιγες στροφες πιο κατω βρηκα εναν αλλο φιλο - φυλακα του Αυγου - αυτην την φορα.

Μαλλον απο κεραυνο πηγε...

IMG_6850_LOW.jpg

Στο βαθος αλλο ενα χαρακτηριστικο κουφαρι στο Αυγο. Ηταν μακρια μου ομως και δεν αντεχα αλλη τραβερσα...

IMG_6851_LOW.jpg

...και η Νεραϊδοραχη εκει στις ομορφιες της...

IMG_6854_LOW.jpg

:)

IMG_6855_LOW.jpg

Κοιταζοντας την μεσα απο τα ελατα, πιο χαμηλα πλεον,

IMG_6856_LOW.jpg

IMG_6857_LOW.jpg

... και προς Ξηροκαμπο...

IMG_6858_LOW.jpg

Ειναι ομορφα να εισαι μεσα στα ελατα τελικα...

IMG_6859_LOW.jpg

Το χιονι πολυ και αφρατο, ακομα και στα χαμηλοτερα υψομετρα.

Σε εκεινο το σημειο περιπου στους :P ποντους ευχαριστισης!

IMG_6862_LOW.jpg

Το parking πλεον πιο κοντα μου.

IMG_6863_LOW.jpg

...αλλα το tree skiing καλα κρατει!

IMG_6864_LOW.jpg

Τελος με μια τελευταια ματια, στη νεραϊδα απεναντι...

ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ...

Να 'σαι καλα Πανο που μου το προτεινες ξανα το πρωι.

Υ.Γ: Ευχομαι να γινονται αγωνες στο βουνο και στις αρχες Απριλιου,

και οχι μονο οταν το βουνο το θυμονται ολοι οσοι λενε οτι κανουν σκι....

γιατι ειναι κριμα τα βουνα μας να εχουν χιονι και να κλεινουν λογο έλλειψης επισκεπτων...

και οχι μονο επισκεπτων αλλα και αθλητων επιμενω εγω.