Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted September 16, 2010 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted September 16, 2010 (edited) φιλοι και παλι την βοηθεια σας παρακαλω.στο elastika-online.gr δεν εχει ελαστικα για την διασταση μου.(την τυχη μου μεσα).ξερει κανεις καποιο αλλο ωστε να βρουμε κατι? διασταση ελαστικου (245/60/16) Edited September 16, 2010 by dust Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 16, 2010 Εισαι σιγουρος για τη διασταση? Δωσε μαρκα και μοντελο αυτοκινητου (ΚΙΑ τι?) Κατι θα κανουμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted September 17, 2010 ΚΙΑ SORENTO είναι Μάκη. Βασίλη σίγουρα το αυτοκίνητό σου έχει μία εναλλακτική λύση σε διάσταση. Κοίτα πάλι το βιβλίο του. Ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις 235/65/16. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 17, 2010 ΚΙΑ SORENTO είναι Μάκη. Βασίλη σίγουρα το αυτοκίνητό σου έχει μία εναλλακτική λύση σε διάσταση. Κοίτα πάλι το βιβλίο του. Ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις 235/65/16. Το Tirerack για KIA Sorento του 2007 (στην τυχη το'βαλα το 07) για χειμερινα προτεινει τη διασταση 245/70/16 Το elastika-online δινει 26 προσφορες σ'αυτη τη διασταση, απο 117€ μεχρι 208€ ΤΟ ΕΝΑ!! Αναμεσα τους, κορυφαια τα Bridgestone Blizzak, Michelin Alpin, Goodyear Ultragrip, Pirelli Scorpion, Vredestein Wintrac. Ολα νομιζω απο 150-200€. Εχω ακουσει καλα λογια για τα Maxxis (133€) και τα Falken (146,5€). http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?such...p;sort_by=preis Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted September 17, 2010 ρε παιδιά ξέρετε κανά καλό μαγαζί με χιονολάστιχα με καλές τιμές στην Αθήνα ? Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted September 17, 2010 μακη και αλεξη ευχαριστω για τις πληροφοριες και ζητω συγνωμη.3 φορες ειδα την διασταση κ 3 φορες αναζητησα λαθος.εχει δικιο ο μακης στα νουμερα που εγραψε.τελικα χρειαζομαι οπωσδηποτε αδεια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 22, 2010 dust, Ta vredestein μου για το audi που πηρα περσι απο το ελαστικα Online εκαναν 10 μερες να ερθουν και ηταν 11/2009 (τα παρελαβα μεσα Δεκ.) ,οτι πιο φρεσκο σε λαστιχο εχω βαλει ever. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted September 23, 2010 καλα ησουν τυχερος για να μην πω κατι αλλο Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted September 23, 2010 thanks nickel... Quote Share this post Link to post Share on other sites
T-DRIVER 27 Report post Posted September 30, 2010 Πρόσφατα απέκτησα το Fiat Sedici 4X4 (ίδιο με το SX4), και ενώ αρχικά -λόγω κόστους- σκεφτόμουν να πάρω ένα ελαστικό 70 άσφαλτο -30 χιόνι, τελικά πήρα την απόφαση για να μην κάνω "μισές δουλειές" να αγοράσω χιονολάστιχα. Επειδή είμαι προβληματισμένος με την επιλογή του χιονολάστιχου, θα ήθελα τα "φώτα σας, καθώς έχω βρεί τα παρακάτω ελαστικά : Nokian WR G2 Nokian W+ Pirelli Sottozero II Dunlop Wintersport M3 Goodyear Ultragrip 7+ Bridgestone LM 25 Εννοείται πως αν υπάρχει κάποια άλλη σκέψη (ιδιαίτερα από κατόχους Sedici ή SX4, που έχουν δεί και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου) είναι δεκτή!! Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ελαστικών που πήγα, μου πρότεινε να αλλάξω και τη ζάντα και αντί για διάσταση 205/60/R16 που φοράει το αμάξι κανονικά, να βάλω 195/65/R15 για να δουλέψει καλύτερα το χιονολάστιχο. Μ' ακούει κανείς??? Quote ski is talking to god!! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,732 Report post Posted September 30, 2010 Νομίζω ότι τα NOKIAN W..... δεν είναι αμιγώς χειμερινά λάστιχα, αλλά 4 εποχών. Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted September 30, 2010 Πρόσφατα απέκτησα το Fiat Sedici 4X4 (ίδιο με το SX4), και ενώ αρχικά -λόγω κόστους- σκεφτόμουν να πάρω ένα ελαστικό 70 άσφαλτο -30 χιόνι, τελικά πήρα την απόφαση για να μην κάνω "μισές δουλειές" να αγοράσω χιονολάστιχα. Επειδή είμαι προβληματισμένος με την επιλογή του χιονολάστιχου, θα ήθελα τα "φώτα σας, καθώς έχω βρεί τα παρακάτω ελαστικά : Nokian WR G2 Nokian W+ Pirelli Sottozero II Dunlop Wintersport M3 Goodyear Ultragrip 7+ Bridgestone LM 25 Εννοείται πως αν υπάρχει κάποια άλλη σκέψη (ιδιαίτερα από κατόχους Sedici ή SX4, που έχουν δεί και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου) είναι δεκτή!! Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ελαστικών που πήγα, μου πρότεινε να αλλάξω και τη ζάντα και αντί για διάσταση 205/60/R16 που φοράει το αμάξι κανονικά, να βάλω 195/65/R15 για να δουλέψει καλύτερα το χιονολάστιχο. Μ' ακούει κανείς??? Για αρχή τσέκαρε να δεις τι σου προτείνει και ο κατασκευαστής σαν εναλλακτική διάσταση. Δες βιβλιαράκι, ή αυτοκόλλητο με πιέσεις. To αυτοκίνητο σου διαθέτει ένα πολύ καλό σύστημα τετρακίνησης, οπότε η ταπεινή μου γνώμη είναι να βάλεις τα πιο φτηνά. Και μην φοβηθείς να ψάξεις και άλλες όχι τόσο γνωστές μάρκες, όπως Maloya, Sawa, Tigar,Hankook, Maragoni, Gislaved κτλ. Προσωπικά έχω εμπειρία από Goodyear Ultragrip 7 kai Gislaved Nord Frost 5. Πού καλά λάστιχα και τα 2. Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,732 Report post Posted September 30, 2010 Προσωπικά έχω εμπειρία από Goodyear Ultragrip 7 kai Gislaved Nord Frost 5. Πού καλά λάστιχα και τα 2. Φιλικά Σπύρος Ειδικά το 2ο πρέπει να είναι πολύ καλό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted September 30, 2010 Προσωπικά έχω εμπειρία από Goodyear Ultragrip 7 kai Gislaved Nord Frost 5. Πού καλά λάστιχα και τα 2. Ειδικά το 2ο πρέπει να είναι πολύ καλό. Εγώ είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια ήταν και το πρώτο μου, οπότε δεν έχω με τι να το συγκρίνω. Πάμε για την τρίτη σεζόν φέτος. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted September 30, 2010 vredestein snow track 2 υπαρχει και 3 τεταρτη χρονια του ελαστικου εν δραση πρωτη χρονια αυτη που περασε στο focus μου το οποιο πεταγε και στο χιονι και στον παγο και στο βρεγμενο φυσικα φαντασου καινουργιο τι κανει για αλυσιδες ουτε καν σκεψη ακομα και σε δυο τρεις περιπτωσεις extreme οπου σκεφτηκα οτι αν δεν βαλω αλυσιδες σημερα και με βγαλει δεν θα ξαναβαλω ποτε στις τρεις πρωτες χρονιες οι χρηστες του ηταν τα νικελοπαιδα και φετος θα δουλεψουν στο φοκους μια χαρα μιας και εχουν ακομα ντακουνι πανω τους Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted September 30, 2010 Νομίζω ότι τα NOKIAN W..... δεν είναι αμιγώς χειμερινά λάστιχα, αλλά 4 εποχών. Που αναφέρεται ότι δεν είναι χειμερινό ελαστικό; Έχω δει αρκετές φορές να το αναφέρουν κι εδώ κι αλλού, αλλά η εταιρία το δίνει για χειμερινό, ιδιαίτερα για μικτές κεντροευρωπαϊκές συνθήκες... Επειδή τυχαίνει να το φοράω και να το έχω δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες, προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι χειμερινό λάστιχο με πολύ καλή πρόσφυση κάτω από 7 βαθμούς Κελσίου, ανεκτή μέχρι 13, μέτρια μέχρι 17, ελαφρά προβληματική μέχρι 21 και από κει και πάνω απαράδεκτη... Επομένως για χειμερινό μου μοιάζει και σε καμία περίπτωση δεν το συνιστώ για καλοκαίρι, ούτε στην Φινλανδία. Στο χιόνι δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ιδιαίτερα στο υγρό αποχιονίζεται πολύ εύκολα, ενώ στο ξηρό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ξεκινάει στον ανήφορο απροβλημάτιστα, με προσθιοκίνητο αυτοκίνητο. Το δοκίμασα και σε παγωμένα, πολύ πατημένα χιόνια και συμπεριφέρθηκε αξιοπρεπέστατα, με προοδευτικό γλίστρημα και ακόμα και σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, με σταματημένα αυτοκίνητα στον ανήφορο που σπίναραν πάνω σε παλιό χιόνι, κατάφεραν με 2 μέτρα φόρα και πέρασαν, χωρίς να χρειαστεί να βάλω αλυσίδες. Σε μικτές συνθήκες βροχής, υγρού χιονιού, είναι πολύ καλό και στην στεγνή επιστροφή, έχει λίγο θόρυβο και πολύ καλή κύλιση και κατανάλωση καυσίμου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα χειμερινό; Εγώ προσωπικά τίποτα, είμαι πολύ ευχαριστημένος και φέτος με το καλό, θα τα φορέσω για τρίτη συνεχόμενη φορά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 30, 2010 Eχει το βουνο με τη χιονιστρα?Οταν λετε χειμερινο φανταζομαι ενοειτε χιονολαστιχο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 1, 2010 Ειδικά το 2ο πρέπει να είναι πολύ καλό. Αυτά φοράω τώρα, πάμε για 3η σαιζόν φέτος. Απόλυτα ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο πεταει. Εγώ είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια ήταν και το πρώτο μου, οπότε δεν έχω με τι να το συγκρίνω. Πάμε για την τρίτη σεζόν φέτος. Αυτό σου έλειπε να μην είσαι ευχαριστημένος με λάστιχο που σου πρότεινα εγώ. vredestein snow track 2υπαρχει και 3 Α ναι ξέχασα να προτείνω και τα Vredetsein στον Τ-Driver. To snow-track 3 είναι απλά κορυφαίο. Και πάντα στις πρώτες θέσεις των διαφόρων test. Aπλά το αγοράζεις με κλειστά τα μάτια. Eχει το βουνο με τη χιονιστρα?Οταν λετε χειμερινο φανταζομαι ενοειτε χιονολαστιχο. Η σωστή ονομασία είναι χειμερινά, γιατί είναι ελαστικά που προορίζονται γενικότερα για χειμερινές συνθήκες, δηλ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ (όχι μόνο χιονι ) συνθήκες με ΧΑΜΗΛΕΣ (7 βαθμούς και κάτω)θερμοκρασίες. Φιλικα Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 2, 2010 σωστος χιονολαστιχο αποκλειεται να εχουν φορεσει οι περισσοτεροι απο μας Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted October 2, 2010 Εγώ είμαι ευχαριστημένος από το WGR2, αλλά δεν έχω εμπειρία από τα άλλα για σύγκριση. Το έχω φορέσει δύο σαιζόν σε Outback και δεν είχα κάποιο πρόβλημα στο βουνό (ούτε σε πάγο). Επίσης, είναι πολύ καλό στη βροχή. Βέβαια, σε αυτό ωθήθηκα και λόγω των εξαιρετικά περιορισμένων επιλογών που είχα στη γνωστή σουμπαρίσια διάσταση (215/60-16). Καθόσον αφορά την αλλαγή ζάντας, αν η διάσταση αυτή προτείνεται/ταιριάζει στο Fiat, κάντο. ΌΧι μόνο θα έχεις δύο σετ και, έτσι, ευκολία στις αλλαγές, αλλά, λόγω του μικρότερου πλάτους, θα έχεις καλύτερη απόδοση στο βρεγμένο/χιόνι. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted October 2, 2010 ναι στην σειρά euro frost των Σουηδικών Gislaved. Ελλάδα δεν είναι και τόσο γνωστά αλλά πριν 9 χρόνια μου τα πρότεινε ο Σάκης ο λαστιχάς! με θετικές γνώμες από πάρα πολλούς πελάτες. Φέτος πάω μάλλον για 3η αγορά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 3, 2010 εγω τα michelen ultragrip 7 εβαλα περσυ και εμεινα ευχαριστημενος. σε βρεγμενο, χιονισμενο, λασποχιονο...βασικα τα επελεψα γιατι ηταν το νο1 στις διαστασεις μου απο το τεστ της ADAC βεβαια σε 100% με δυσκολεψε αλλα ενταξει...(μια λακουβα ηταν με παγωμενο νερο και στην μανουβρα να βγω επεσα εκει ο βλακας) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 3, 2010 εγω τα michelen ultragrip 7 εβαλα περσυ και εμεινα ευχαριστημενος. σε βρεγμενο, χιονισμενο, λασποχιονο...βασικα τα επελεψα γιατι ηταν το νο1 στις διαστασεις μου απο το τεστ της ADAC βεβαια σε 100% με δυσκολεψε αλλα ενταξει...(μια λακουβα ηταν με παγωμενο νερο και στην μανουβρα να βγω επεσα εκει ο βλακας) Τωρα αυτο το θαυμα πως εγινε; Mεχρι προπερσι τα Ultragrip τα εφτιαχνε η Goodyear! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,732 Report post Posted October 3, 2010 Αυτά είναι Michelyear. Quote Share this post Link to post Share on other sites