Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ Safety

Χειμερινά Ελαστικά (Χιονολάστιχα)

Recommended Posts

ΝΟΚΙΑΝ WR G2 σε Χ3 με δείκτη 240km,

Απόλυτα ικανοποιημένος σε εθνική οδό ...και ταχύτητες (200+)

200+;;;;;; 80 ...κι εχεις και παιδια :P

καλησπερα παιδια.

εχω ενα κλιο 1.4 και θελω να βαλω χειμερινα λαστιχα σε διασταση 185/55-15 ή 195/50-15. τωρα φοραει την δευτερη διασταση σε καλοκαιρινα.

εχω καταληξει στα εξης... ΝΟΚΙΑΝ WR G2, MICHELIN ALPIN, MICHELIN ALPIN PRIMACY PE3, GOODYEAR ULTRA GRIP 7+

ποιο απο αυτα ειναι πιο αθορυβο και ανετα στην εθνικη οδο?

αυτο που με ενδιαφερει πανω απο ολα ειναι... 1ον) ποιοτητα κυλισης και θορυβος σε εθνικη. 2ο) κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο 3ο) κρατημα σε χιονι-παγο.

ειμαι Σλοβακια τωρα και πηγαινοερχομαι ελλαδα γιαυτο με ενδιαφερει πανω απολα η εθνικη οδος. (ειναι 1800χιλομετρα Ελλαδα-Σλοβακια)

2 χρόνια φορούσα τα Ultragrip 7, και είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Και απ' όσο ξέρω και άλλα παιδιά ποου τα φοράνε έχουν μείνει επίσης ευχαριστημένα.

Τώρα φοράω τα Gislaved που είναι πιο μαλακά, έχουν τρελές επιδόσεις στα ''δύσκολα'', αλλά δεν θα στα πρότινα για τόσα πολλά χλμ στο στεγνό, μιάς και είναι λίγο πιο θορυβώδη, και ίσως να φθείρονται πιο γρήγορα λόγω της μαλακής τους γόμας.

Τα Νοκιαν είναι επισης πολύ καλά, απο αυτα που ακούω τουλάχιστον, δεν τα έχω κααλήσει όμως.

Τα michelin γενικότερα δεν τα συμπαθώ.

Ρίξε μια ματιά και στα Verdestein snow trac 3, Continental TS 830, Bridgestone LM......

Ολα εξαιρετικά, δες πιο είναι πιο φθηνό και πάρτο. Ολα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Φιλικά

Σπύρος

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

με τα vredestein σε yaris ενιωθα πολυ καλά ακόμα και στην πόλη με βροχη και γυαλι δρομους.

thanks παιδια. τα vredestein εδω στη σλοβακια δεν μπορω να τα βρω.

για τα ΝΟΚΙΑΝ ξερω πως ειναι οτι καλυτερο σε Τζιπ αλλα σε νορμαλ ΙΧ μου φαινεται πολυ αραιη η χαραξη.

μαλλον για τα ULTRAGRIP 7+ παω.

ή για τα michelin alpin primacy se 195/50 R15. τα εχει δοκιμασει κανεις αυτα?

Τα Nokian WR G2 ειναι λαστιχα 4 εποχων που κανουν και για χιονι σε ευκολες συνθηκες. Με 20 ποντους φρεσκια πουδρα στον δρομο δεν πανε και τοσο...

Τα Ultragrip 6 φοραω 3 (η 4) σαιζον στο Saxo και ειναι απλα τελεια.

Τα Ultragrip GW3 φοραω σε Subaru Forester και... καταλαβαινεις... :P:P

Για τα Ultragrip 7 δεν ξερω, αλλα ποσο μπορουν να στραβωσουν ενα καταπληκτικο λαστιχο σε μια γενια; :)

Michelin Alpin ειχα το 2001-02 σε πισωκινητο, δεν εμεινα ευχαριστημενος, αλλα πιθανον να εφταιγε ο συνδυασμος πισωκινητου/μπροστοβαρου/αυτοματου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

για τα ΝΟΚΙΑΝ ξερω πως ειναι οτι καλυτερο σε Τζιπ αλλα σε νορμαλ ΙΧ μου φαινεται πολυ αραιη η χαραξη.

Δεν ξέρω τι εννοείς με την αραιή χάραξη, εγώ τα έχω σε 235/50/18 οπότε πιθανόν να έχουν διαφορά με την διάσταση που θέλεις.

Το Ultragrip είναι νομίζω καλή επιλογή.

Τα Nokian WR G2 ειναι λαστιχα 4 εποχων που κανουν και για χιονι σε ευκολες συνθηκες. Με 20 ποντους φρεσκια πουδρα στον δρομο δεν πανε και τοσο...

Ρε άσε κανέναν που τα έχει δοκιμάσει.... :):P

Τα λάστιχα είναι καθαρά winter tyres, με νιφάδες, βουνά και ότι άλλο θέλεις και πάνε σε δύσκολες συνθήκες σε 20+ πόντους φρέσκια πούδρα σε δρόμο ή κατσικόδρομο.

Μην παραπληροφορείς, γιατί πέρυσι κάτι subaruδες σαν κι εσένα περιμένανε την Χ3 με τα Nokian WRG2 να τους ανοίξει δρόμο.. :P :P

Για τα Alpin όπως έγραψα αρχικά περίμενα περισσότερα. Μάκη δεν έφταιγε ο συνδυασμός. Εγώ είχα συνδυασμό μπροστοκίνητο/μανώλη. ;)

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Αν και δεν γνωρίζω Μάκη η ΝΟΚΙΑΝ τα λέει λίγο διαφορετικά. Η γράμμοσή τους βέβαια επαληθεύει αυτά που λες.

Επειδή όμως εγώ θα ήθελα μόνο ΝΟΚΙΑΝ ξέρει κάποιος ή έχει άποψη για αυτά που μάλλον θα είναι και η τελική μου επιλογή!

@ edit: Τελικά ποιο να διαλέξω από αυτά που μου προτείνει το tire selector και γιατί?

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Χρήστο εγώ λέω ότι το λάστιχο είναι καθαρό χειμερινό με νιφάδα και βουνό.

Το έχω δοκιμάσει και έχω κάνει τον περυσινό χειμώνα 15000 χλμ σε στεγνό, βρεγμένο, λίγο χιόνι, πολύ χιόνι, σούπα χιόνι, σε άσφαλτο, σε εθνική, σε στροφιλίκια, σε δασικούς δρόμους, σε ακραίες συνθήκες κλπ.

Κόλλησα μόνο μια φορά δοκιμάζοντας σε 40 πόντους γιατί το αυτοκίνητο κρέμασε. Εκεί δεν θα με έσωζε κανέναν λάστιχο.

Σαφώς και δεν είναι Hakkapelitta το οποίο είναι για ακόμη ποιο extreme καταστάσεις αλλά δεν το έβαλα γιατί έχει δείκτη ταχύτητας R, σε αντίθεση με το V του WRG2, και δεν είναι συνετή επιλογή για αυτοκίνητο όπως το δικό μου και για την ποικιλία των διαδρομών που κάνω.

Και από όσους το έχουν δοκιμάσει δεν έχω ακούσει άποψη που να διαφέρει από αυτήν που έχω διαμορφώσει.

Η δε τιμή του, στην διάσταση την δικιά μου τουλάχιστον (235/50/18) είναι σημαντικά φθηνότερη σε σχέση με λάστιχα όπως Alpin, Continental, που είχα βρει για την συγκεκριμένη διάσταση επαναλαμβάνω, η οποία δεν είναι συνηθισμένη και δεν είναι διαθέσιμα όλα τα ελαστικά. Θυμάμαι ότι έψαχνα για Ultragrip και δεν έβρισκα.

Στα δε τεστ του ADAC, το WRG2 συγκεντρώνει πολύ καλή βαθμολογία σε όλες τις συνθήκες (στεγνό, βρεγμένο, χιόνι και πάγο) και βρίσκεται

Test 2009

Winterreifen 205/55 R 16 H από ΑDAC

Η μικρότερη βαθμολογία είναι καλύτερη

Trocken - στεγνό

Nass - βρεγμένο

Schnee - χιόνι

Eis - πάγος

Gerausch - θόρυβος

Kraftstoffverbrauch - οικονομία καυσίμου

Verschleiss - φθορά

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...6H_2009/tab.asp

armada_alpha1.jpg

6179.gif

Στα δε τεστ του ADAC, το WRG2 συγκεντρώνει πολύ καλή βαθμολογία σε όλες τις συνθήκες (στεγνό, βρεγμένο, χιόνι και πάγο) και βρίσκεται

Test 2009

Winterreifen 205/55 R 16 H από ΑDAC

Η μικρότερη βαθμολογία είναι καλύτερη

Trocken - στεγνό

Nass - βρεγμένο

Schnee - χιόνι

Eis - πάγος

Gerausch - θόρυβος

Kraftstoffverbrauch - οικονομία καυσίμου

Verschleiss - φθορά

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...6H_2009/tab.asp

Τα έχω δει Μάκη τα τεστ .................αλλά επειδή είμαι και από εκεί πάνω, ο ADAC και ο OAMTC της Αυστρίας αν και αναγνωρισμένοι οργανισμοί, κινούντε ακριβώς στα ίδια πλαίσια και έχουν την τάση να σπρώχνουνε τις γνωστές μάρκες. Χαρακτηριστικό είναι ότι -δυστυχώς- στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης ο περισσότερος κόσμος τα Νokian δεν τα γνωρίζει καν και οι καταναλωτές τα έχουν κατατάξει στην κατηγορία "αναγομωμένα". :)

Τεσπα αυτό δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία αυτών των τεστ. Απλά είναι περίεργο στην Ελλάδα να είμαστε ικανοποιημένοι από Νokian ενώ εκεί δεν................

Το κακό είναι ότι μέχρι τώρα βρίσκω μόνο δύο τεστ για χειμερινά 185/60 R 14 T & 205/55 R 16 H και κανένα δεν έχει τα Hakkapeliitta.

Tα hakkapelita τα φοράει γείτονας τροχοσπιτάς στο Πισοδέρι σε Χ5.

Από τα λίγα που μου έχει πει και από τα λίγα που έχω δει, το λάστιχο είναι για ποιο extreme από το WRG2

Αυτό βέβαια έχει αντίκτυπο υποθέτω στην συμπεριφορά του σε στεγνό.

Το Hakkapelita είναι λάστιχο για Σκανδιναβικές συνθήκες.

Το To WRG2 είναι προσαρμοσμένο για την υπόλοιπη Ευρώπη.

http://www.euroshina.com.ua/top.php?topby=...pe=1&lng=en

http://www.euroshina.com.ua/top.php?topby=...pe=2&lng=en

Hakkapelita review - Canadian driver

armada_alpha1.jpg

6179.gif

Επομένως, σχετικά με τον υπολογισμό της διαφοράς σε ποσοστό % μεταξύ δύο διαφορετικών διαστάσεων ελαστικών, το ανεκτό όριο είναι (+-4%) ?

Π.χ. σε Ι.Χ.Ε. σεντάν μπροστινοκίνητο με θερινά (μαμά) ελαστικά 205/60-16 και διαφορά (-3.1%) από τα χειμερινά ελαστικά 205/55-16, είναι σωστός συνδιασμός ή επικίνδυνος ?

Φιλικά

Μέμνωνας

...Τιμος ακουει...snowclub ακουει...?

Αν και δεν γνωρίζω Μάκη η ΝΟΚΙΑΝ τα λέει λίγο διαφορετικά. Η γράμμοσή τους βέβαια επαληθεύει αυτά που λες.

Επειδή όμως εγώ θα ήθελα μόνο ΝΟΚΙΑΝ ξέρει κάποιος ή έχει άποψη για αυτά που μάλλον θα είναι και η τελική μου επιλογή!

@ edit: Τελικά ποιο να διαλέξω από αυτά που μου προτείνει το tyre selector και γιατί?

Kαλό, και χρυσό το συγκεκριμένο nokian, αλλά πολύ χαμηλός δείκτης ταχύτητας.......στην ίδια κατηγορία παίζουν και τα gislaved nord frost 5 που έχουν δείκτη ταχύτητας Τ....μια χαρούλα είναι.....3 τα φοράμε, και οι 3 είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι......

Φιλικά

Σπύρος :)

Επομένως, σχετικά με τον υπολογισμό της διαφοράς σε ποσοστό % μεταξύ δύο διαφορετικών διαστάσεων ελαστικών, το ανεκτό όριο είναι (+-4%) ?

Π.χ. σε Ι.Χ.Ε. σεντάν μπροστινοκίνητο με θερινά (μαμά) ελαστικά 205/60-16 και διαφορά (-3.1%) από τα χειμερινά ελαστικά 205/55-16, είναι σωστός συνδιασμός ή επικίνδυνος ?

Φιλικά

Μέμνωνας

Σε χειμερινό ελαστικό θα σε βοηθούσε περισσότερο λίγο ποιο στενό πέλμα π.χ. 195 και όχι ποιο χαμηλό προφίλ.

Αυτό επίσης που θα πρέπει κάποιος να έχει υπόψιν σε αυτοκίνητα με χίλια δυο ηλεκτρονικά (ESP, DSC, ABS κλπ) είναι ότι αλλαγές έξω από τις προτεινόμενες από τον κατασκευαστή μπορεί να δημιουργήσουν μπέρδεμα στη λειτουργία τους.

armada_alpha1.jpg

6179.gif

Kαλό, και χρυσό το συγκεκριμένο nokian, αλλά πολύ χαμηλός δείκτης ταχύτητας.......στην ίδια κατηγορία παίζουν και τα gislaved nord frost 5 που έχουν δείκτη ταχύτητας Τ....μια χαρούλα είναι.....3 τα φοράμε, και οι 3 είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι......

Φιλικά

Σπύρος :blink:

Σπύρο από τότε που "έφυγε" το ΒΜW δεν με απασχολούν πλέον οι δείκτες ταχύτητας! Το τωρινό καλός ή κακός έχει κόφτη στα 180 ;) .

Αλήθεια, αν θυμάμαι καλά ο δείκτης Τ είναι για μέχρι 190 km/h αλλά το R πρώτη φορά το ακούω. Για μέχρι πόσα km/h είναι.

Εδώ να κάνω και ένα σχόλιο για το θέμα του δείκτη ταχύτητας.

Οι δείκτες ταχύτητας παίζουν ρόλο στην αντοχή του ελαστικού γενικά. Δεδομένου λοιπόν ότι τα καλοκαιρινά έχουν σκληρότερη γόμα από τα χειμερινά και επειδή στη χώρα μας κινούμαστε πιο πολύ σε αυτοκινητόδρομο παρά σε χιονισμένο δρόμο αλλά και σε όχι και τόσο χειμερινές θερμοκρασίες καλό θα ήταν να ανεβαίνουμε μία κατηγορία (ή τουλάχιστον να μένουμε στον ίδιο με τα καλοκαιρινά) σε δείκτη ταχύτητας αν θέλουμε να αντέξει περισσότερα χρόνια το χειμερινό μας αλλά να έχουμε το δυνατόν καλή συμπεριφορά την άσφαλτο (με υψηλότερες θερμοκρασίες). Αυτό το λέω διότι τουλάχιστον στην Ευρώπη συνηθίζεται να κατεβαίνουν μία κατηγορία. Στο ΒΜW από Η πήγαινε σε Τ σύμφωνα με τον κατασκευαστή καθώς και δύο διαστάσεις χαμηλότερα σε διάσταση από 195/60/14 σε 175/70/14.

Στο τωρινό τουτού δεν μπορώ καν να βρω αν μπορεί να βάλει "μικρότερο" ελαστικό και σύμφωνα με το tire selector της ΝOKIAN θα βάλω την ίδια διάσταση όπως σε καλοκαιρινά. :)

Φιλικά

Μέμνωνας

Κώστα σε συμπλήρομα αυτονών που είπε ο Μάκης και ανέφερα κι εγώ η ιδανική διάσταση για το παράδειγμά σου θα ήταν 195/75/16 και η -μάλλον- αποδεκτή είναι η ίδια με τα καλοκαιρινά. Προσοχή πάντα στα ηλεκτρονικά που μάλλον είναι και ο λόγος που πλέον συστήνουν ίδια διάσταση καλοκαιρινού / χειμερινού.

Παρόλα αυτά αμφιβάλω για το αν το αυτοκίνητο με 205 λάστιχο έστω και χειμερινό θα έχει την τέλεια απόδοση στο χιόνι! :P

Χρήστο τo R είναι 170.

armada_alpha1.jpg

6179.gif

Αυτό επίσης που θα πρέπει κάποιος να έχει υπόψιν σε αυτοκίνητα με χίλια δυο ηλεκτρονικά (ESP, DSC, ABS κλπ) είναι ότι αλλαγές έξω από τις προτεινόμενες από τον κατασκευαστή μπορεί να δημιουργήσουν μπέρδεμα στη λειτουργία τους.

Τελικά Μάκη αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που οι κατασκευαστές δεν προτείνουν πλέον μικρότερες διαστάσεις για χειμερινά. Το αμάξι είναι στημένο πάνω σε μια διάσταση ελαστικών! :)

Έτσι είναι Χρήστο.

Τα αυτοκίνητα είναι στημένα σε 2-3 διαστάσεις.

Εγώ για να βάλω ποιο στενό πρέπει να κατέβω στις 17'' από τις 18''.

Mπορώ επίσης να βάλω 250 αντί 235 στις 18'' και μέχρι εκεί.

Συνολικά μου δίνει 1 διάσταση στις 17, δύο στις 18 και 1 στις 19..

Οπότε έτσι περιορίζονται και οι επιλογές.

Ένα πολύ καλό λάστιχο χειμερινό είναι ας πούμε το Cooper Discoverer αλλά δεν παίζει για μένα.. :)

armada_alpha1.jpg

6179.gif

Δεν νομιζω οτι ποτε κανενας σοβαρος κατασκευαστης εδωσε διαστασεις που να μην καταληγουν στην ιδια ΔΙΑΜΕΤΡΟ και φυσικα περιφερεια στο ελαστικο.

Συνηθως, κατεβαινεις μια ιντσα στη διαμετρο της ζαντας και βρισκεις καποια διασταση ελαστικου που αντιστοιχει.

Κατεβαινοντας 2 ιντσες, το προφιλ ψηλωνει και στενευει δραστικα.

Στις 3 ιντσες, το προφιλ θα ειναι εξωπραγματικο.

Πχ. 235/50/18 (τυχαια η διαστση... :P )

Θεμιτες (εντος του 3%) εναλλακτικες:

215/60/17 (διαφορα διαμετρου 0,37%) `195/75/16 (δδ 0,95%) 175/85/15 (δδ 1,99%)

Απο το elastika-online

235/50/18 25 επιλογες χειμερινων ελαστικων

215/60/17 10 επιλογες

195/75/16 1 επιλογη (Pirelli Chrono Winter)

175/85/15 Ποιος μ@λ@κας στο προτεινε; :):blink:;) Ουτε σε θερινο δεν υπαρχει... :P

205/75/15 Cooper Weathermaster S/T2 (μπαινουν και καρφια...) BFGoodrich Winter Slalom (αυτο δεν ξερω απο κρατηματα τι θα λεει... :P )

Επι πλεον, οταν αλλαζουμε ζαντες, πρεπει να προσεχουμε και το offset, γιατι αλλιως, αλλου θα παταει το αμαξι και αλλου θα βρισκεται...Βεβαιως το offset παιζει καθοριστικο ρολο οταν ανεβαινουμε μεγεθος στη ζαντα, γιατι φαρδαινουμε το λαστιχο και μπορει να βρισκει ειτε εξωτερικα, ειτε εσωτερικα (στο Forsester ειναι συνηθες προβλημα το τελευταιο).

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μακη για το offset που ειπες στο τελος συμφωνω

το θεμα ειναι να προσεξεις πρωτα τα νουμερα του κατασκευαστη και αναλογα να πραξεις οταν αλλαξεις ζαντα

καρε-offset-πλατος ζαντας.ο κατασκευαστης δινει παντα περιθωριο +- 1 νουμερο στο πλατος της ζαντας :)

DALTONS POW ROBBERY.....

παντως στα αυτοκινητα που ειναι υπερφορτωμενα με ηλεκτρονικές υποβοηθησεις καλυτερα το χιονολαστιχο σας να εχει την ιδια διασταση με το καλοκαιρινο σας... μην σας εκπλήξει καμια μέρα :P

παντως στα αυτοκινητα που ειναι υπερφορτωμενα με ηλεκτρονικές υποβοηθησεις καλυτερα το χιονολαστιχο σας να εχει την ιδια διασταση με το καλοκαιρινο σας... μην σας εκπλήξει καμια μέρα :ph34r:

Συμφωνώ και γενικά θέλω να πω, ότι το παρακάνουμε με την υπερανάλυση των χειμερινών ελαστικών...

Όποιο και να πάρουμε, πολύ καλό θα είναι για τη χρήση που συνήθως κάνουμε, σιγά τις φορές που χρειάζεται πραγματικά δηλαδή, ειδικά στην κεντρική και κάτω Ελλάδα.

Μόνο όσοι μένουν μόνιμα στα χιονοδρομικά και στα ορεινά και κάνουν πολλά χλμ, μπορούν να πουν ότι θέλουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που ένα χειμερινό τα έχει και το άλλο όχι, αλλιώς στους υπόλοιπους μας φτάνουν και μας περισσεύουν, ότι χειμερινό ελαστικό και να βάλουμε...

Όσα και να έχω οδηγήσει τα βρήκα καλά στο χιόνι...Ένας παράγοντας που μετράει είναι η φθορά και η συμπεριφορά του ελαστικού σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, δηλαδή 15-20 βαθμούς, που είναι συχνό φαινόμενο στην Κεντρική και νότια Ελλάδα ακόμα και τον Χειμώνα...

Συμφωνώ και γενικά θέλω να πω, ότι το παρακάνουμε με την υπερανάλυση των χειμερινών ελαστικών...

Όποιο και να πάρουμε, πολύ καλό θα είναι για τη χρήση που συνήθως κάνουμε, σιγά τις φορές που χρειάζεται πραγματικά δηλαδή, ειδικά στην κεντρική και κάτω Ελλάδα.

Μόνο όσοι μένουν μόνιμα στα χιονοδρομικά και στα ορεινά και κάνουν πολλά χλμ, μπορούν να πουν ότι θέλουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που ένα χειμερινό τα έχει και το άλλο όχι, αλλιώς στους υπόλοιπους μας φτάνουν και μας περισσεύουν, ότι χειμερινό ελαστικό και να βάλουμε...

Όσα και να έχω οδηγήσει τα βρήκα καλά στο χιόνι...Ένας παράγοντας που μετράει είναι η φθορά και η συμπεριφορά του ελαστικού σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, δηλαδή 15-20 βαθμούς, που είναι συχνό φαινόμενο στην Κεντρική και νότια Ελλάδα ακόμα και τον Χειμώνα...

Louis έχεις απόλυτο δίκιο, και το πιο "χάλια" χειμερινό για την Ελλάδα μια χαρά είναι......

Εγώ προτείνω γενικότερα ο κόσμος να αγοράζει χειμερινά βάση τιμής και όχι τόσο βάση μάρκας....

Γιατί δεν λέω καλά τα Bridgestone, τα Continental , τα Michelin κτλ, αλλά επίσης καλά χειμερινά βγάζει και η Tigar ( made in Serbia), ή η Sava (made in Slovenia), ή η Μaxxis σε φυσικά πιο χαμηλές τιμές....

Από και πέρα το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό, δηλαδή κατά πόσο νιώθει άνετα ο άλλος να φοράει ένα no name ελαστικό.Προσωπικά τα καλοκαιρινά μου που είναι γενικότερα ακριβή διάσταση, είναι μάρκας κουκουρούκου, και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες....

Φιλικά

Σπύρος

Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα porfirio λόγω βιώματος.

Συγκεκριμένα προ 2 ετών ακριβώς επέλεξα να αγοράσω χειμερινά ελαστικά Tigar με 290€ στη διάσταση 205/55-16 με δείκτη ταχύτητας Η (εως 210 km).

Έχω μείνει ευχαριστημένος σύμφωνα με τη συνολική χρήση τους σε αυτοκινητόδρομο, χιονισμένο επαρχιακό (Καιμάκ, Πήλιο, Βασιλίτσα) κλπ. για πάνω από 14.500 km.

Το βάπτισμα του πυρός το πήραν πρόπερσυ εντός του Ν.Αττικής στα Β.Π.

Φέτος θα μπουν για τρίτη σεζόν στο Primera και βλέπουμε ...

Φιλικά

Μέμνωνας

...Τιμος ακουει...snowclub ακουει...?

Tα Nexxen τα ξέρατε?

ουτε εγω . μου τα πρότεινε ο "λαστιχας" μου και μετα απο τις απειλες μου οποτε τα έβαλα.

πρόβλημα ποτε δεν αντιμετώπισα και διάφορες με τα Alpine2 που ειχα πριν δεν ειδα σημαντικές.

αλλα αν με ρωτησετε αν θα τα εβαζα σε ενα αμάξι 2 τονων ....

θα σκεφτόμουνα καλα για να σας απαντήσω...

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

εγω γενικα ειμαι φανατικος της αλυσιδας...

τις βαζω κ τις βγαζω σε 5' ολα ωραια κ καλα

αλλα...απο την μια σκεφτομαι να βγω εξωτερικο φετος με το δικο μου...οποτε...

απο την αλλη, περσυ σε μια στροφη εγω με αλυσιδες, πηγαινοντας με 10/ωρα, κ απο την αλλη ενας ------ κατεβαινοντας την στροφη με ενα 4Χ4 αγροτικο, χωρις χιονολαστιχα, χωρις αλυσιδες χωρις τιποτα, γλυστρησε το πισω του, κ μου πηρε πισω φτερο, πορτα κλπ

το αποτελεσμα ;;; αφου εφαγα τον κοσμο να βρω μεταχειρισμενη πορτα, (παει η αδεια μου στα χριστουγεννα στις μαντρες) τα αλλαξα επιτελους, τα εφτιαξα ολα οκ...αυτος φυσικα ελεγε οτι εφταιγα εγω, εγω οτι φταιει αυτος, η τροχαια πετουσε χαρταετο κ το θεμα παει δικαστικα...το πιο ωραιο;;; η ασφαλιστικη του εξαγοραστηκε απο την ΑΣΠΙΣ....αντε βγαλε ακρη...

anyway...οπως με χτυπησε εγω ειχα το παραθυρο ανοικτο κατα 1/3, κ το παραθυρο κολησε....γυρισα απο Γρεβεννα, ως την βεροια απο την Εγνατια, με αλυσιδες , με την Εγνατια στρωμενη χιονακι, πηγαινοντας με 40/ωρα με το παραθυρο μισανοιχτο....

αρπαξα ενα κρυωμα (ηταν καπου 28 Δεκ.) που με ταλαιπωρησε για αρκετες μερες, δεν προλαβα να συνελθω 100%, κ τελικα στο ταξιδι μου στην Αυστρια , τις δυο τελευταιες μερες κρεβατωθηκα με πυρετο...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

1. τα παραθυρα κλειστα...

2. θα βαλω χιονολαστιχα....γιατι Γρεβεννα - Βεροια σε 3 ωρες... ΔΕΝ ΛΕΕΙ...ουτε φυσικα να χιονιζει στο Kitzbuehel κ εσυ να το βλεπεις απο το παραθυρο με 38.8 πυρετο

Snow is on my D.N.A.