Sp 480 Report post Posted February 9, 2010 (edited) Αύριο πάω για να δω χειμερινά ελαστικά.Έστω και στο τέλος-περίπου-της περιόδου.Αν βρω φυσικά φθηνές μεταχειρισμένες ζάντες για το αμάξι μου.Από έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα τα εξής: Marangoni Meteo HP Falken Eurowinter HS-437 Nokian WR G2 Maloya Davos Υπάρχει εμπειρία με κάποιο από αυτά; Edited February 9, 2010 by Sp Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 9, 2010 Αύριο πάω για να δω χειμερινά ελαστικά.Έστω και στο τέλος-περίπου-της περιόδου.Αν βρω φυσικά φθηνές μεταχειρισμένες ζάντες για το αμάξι μου.Από έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα τα εξής:Marangoni Meteo HP Falken Eurowinter HS-437 Nokian WR G2 Maloya Davos Υπάρχει εμπειρία με κάποιο από αυτά; Τι αμαξι εχεις, τι διασταση φορας; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 9, 2010 Peugeot 307 1400cc 8V mod 2001 195/65/15 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 10, 2010 Αύριο πάω για να δω χειμερινά ελαστικά.Έστω και στο τέλος-περίπου-της περιόδου.Αν βρω φυσικά φθηνές μεταχειρισμένες ζάντες για το αμάξι μου.Από έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα τα εξής:Marangoni Meteo HP Falken Eurowinter HS-437 Nokian WR G2 Maloya Davos Υπάρχει εμπειρία με κάποιο από αυτά; Για τα ΝΟΚΙΑΝ εχω ακουσει αμφιλεγομενα (ειναι 4 εποχων-ετσι τα λανσαρει η ΝΟΚΙΑΝ). Στον παρακατω πινακα σε παρομοιες τιμες δινει τα Bridgestone LM25 που ειναι απο τα κορυφαια λαστιχα. Καποιος εδω εχει τα Marangoni αλλα δεν θυμαμαι ποιος... Κοντα στα ΝΟΚΙΑΝ σε τιμη ειναι και τα Vredestein Snowtrac επισης πολυ καλα λαστιχα. Αν πας σε λαστιχά, ρωτα τον αν μπορει να σου βρει Sava. Το elastika-online δεν τα δειχνει σ'αυτη τη διασταση. Επισης κορυφαια απο δικη μου εμπειρια. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted February 10, 2010 Υπάρχει εμπειρία με κάποιο από αυτά; Θε΄τική εμπειρία από ΝΟΚΙΑΝ σε Subaru. Το λάστιχο ανταποκρίνεται πολύ καλά στον άσπρο δρόμο του Παρνασσού. Το ABS ενεργοποιείται ελάχιστα στο φρενάρισμα και από πρόσφυση δεν έχω παράπονο. Επίσης, είμαι αρκετά ευχριστημένος και από πλευράς συμπεριφοράς σε βροχή και ποιότητα κύλισης. [ΜΗν ξεχνάς, όμως, ότι αυτά αφορούν τετρακίνητο] Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted February 10, 2010 Αύριο πάω για να δω χειμερινά ελαστικά.Έστω και στο τέλος-περίπου-της περιόδου.Αν βρω φυσικά φθηνές μεταχειρισμένες ζάντες για το αμάξι μου.Από έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα τα εξής:Marangoni Meteo HP Falken Eurowinter HS-437 Nokian WR G2 Maloya Davos Υπάρχει εμπειρία με κάποιο από αυτά; Σε άλλο forum διάβασα εντυπώσεις για τα Marangoni και ήταν πολύ καλές. Στην ίδια μάρκα ψάξε για το 4 winter + (κάπως έτσι γράφεται).΄ Για falken δεν γνωριζω δεν απαντώ. Για τα Nokian θα συμφωνήσω με τον Μάκη. Φοράω τα Maloya cresta 220 στο Atos μου σε διαστάση 155/70/13, και όπως μπορείς να καταλάβεις το αυτοκίνητο πετάει πάνω στο χιόνι και στον πάγο. ΄Γενικότερα ευχαριστημένος και για καθημερινή χρήση... Το Davos ειναι το νεότερο μοντέλο της Maloya (Ελβετική εταιρεία), το οποίο απ' ότι διαβάζω δεξιά και αριστερά φαίνεται να είναι πολύ καλό, αλλά δυστυχώς δεν έβγαινε στις δικές μου διαστάσεις. Τα Vredestein snowtrack 3 επίσης δεν παίζονται, βάλτα με κλειστά τα μάτια εάν τα βρείς σε καλή τιμή....... Πάντως ψάξτο αρκετά, θα δείς ότι θα βρείς αρκετές διαφορές στις τιμές. Στην μπέμπα που φοράω ίδια διάσταση με την δική σου σε χειμερινό πέρυσι μου κόστισε η τετράδα γύρω στα 340 ευρω (gislaved nord frost 5). Γενικότερα πιστεύω ότι 300 με 320 ευρώ μπορείς να βρείς καλό χειμερινό..... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 10, 2010 Το Sava escimo δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα,και με παραγγελία θα έρθει μέσα Μαρτίου.Καλά κρασά.Η τιμή του είναι ιδιαίτερα δελεαστική στα 220€.Θα περάσω από μερικά λαστιχάδικα για να πάρω προσφορές διότι τηλεφωνικώς δεν είναι και τόσο εύκολο. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 10, 2010 Το Sava escimo δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα,και με παραγγελία θα έρθει μέσα Μαρτίου.Καλά κρασά.Η τιμή του είναι ιδιαίτερα δελεαστική στα 220€.Θα περάσω από μερικά λαστιχάδικα για να πάρω προσφορές διότι τηλεφωνικώς δεν είναι και τόσο εύκολο. πως δεν υπαρχει ρε φιλε....εγω το εβαλα πριν ενα μηνα περιπου....κορυφαιο λαστιχο αλλα να δομε ποσο θ αντεξει...220 το βρηκα κι εγω παρεπιπτοντος Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 10, 2010 Έτσι μου είπε το λαστιχάδικο στο οποίο τα βρήκα.Δεν νομίζω ότι είχε λόγο να μου πει ψέματα,δεδομένου ότι δε θα αγοράσω κάτι πιο ακριβό... Σε ποιο μαγαζί τα έβαλες;Αν θέλεις στείλε μου το τηλ/νο του αν το έχεις.Βλέπω ότι είσαι στη Μακεδονία.Ίσως έχουν στοκ εκεί λόγω καιρού. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 10, 2010 ο καθε εμπορας λεει οτι θελει για να πουλησει αυτο που θελει εκεινος. δεν ξερω για το συγκεκριμενο αλλα και εμενα π.χ. στα λαστιχα που εβαλα ενας δεν μου απαντησε ποτε, ο αλλος μου ειπε οτι θα ερθουν σε κανα μηνα και ο τριτος μου λεει εχει ελλειψη κατσε να δω ποτε παραλαμβανουμε. μου λεει σε 1 βδομαδα. δωσε μας τηλ να σε ενημερωσουμε οταν ερθουν. ακριβως σε 1 βδομαδα με πηρανε τηλ και το επομενο πρωι πηγα και τα εβαλα οποτε κανε ερευνα αγορας πριν και μην κολλας σε ενα εμπορο μονο Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 11, 2010 SP, Chck και για VERDESTEIN ... C! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 11, 2010 Δεν έχω αποκλείσει καμία μάρκα.Απλώς κάποια vredestein για τα οποία διάβασα διθυράμβους δεν βγαίνουν στη διάσταση που θέλω.Θα περάσω σήμερα από κάποια μαγαζιά να δω εκ του σύνεγγυς τι έχουν. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted February 11, 2010 Δεν έχω αποκλείσει καμία μάρκα.Απλώς κάποια vredestein για τα οποία διάβασα διθυράμβους δεν βγαίνουν στη διάσταση που θέλω.Θα περάσω σήμερα από κάποια μαγαζιά να δω εκ του σύνεγγυς τι έχουν. Αν η διάστασή σου είναι αυτή που έδωσες, 195/65/15 είναι απο τις πλέον κλασσικές διαστάσεις. Επειδή φοράμε την ίδια όπως σου είπα δεν έχω βρει ακόμη εταιρεία που να μην βγάζει χειμερινό στις παραπάνω διαστάσεις. Nα φανταστείς το vredestein snowtrack 3 που είναι το best seller της μάρκας βγάζει 3(!) διαφορετικά λάστιχα στην παραπάνω διάσταση. check this out: http://www.vredestein.com/Banden_Bandtypes...sionID=49730647 Αν γενικότερα δεν βγάζεις άκρη με τα βουλκανιζατερ μπορείς να απευθυνθείς στον κεντρικό εισαγωγέα Sawa για παράδειγμα και να σε ενημερώσει για το δίκτυο πωλήσεων, δεν μπορεί κάπου θα τα βρείς..... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
memnonas 0 Report post Posted February 14, 2010 Δες και τα Tigar που είναι Σέρβικα και την έχει τώρα η Michellin, σίγουρα βγάζει τη διάσταση που θέλεις και είναι για εμένα best-value for money λύση !!! Τα έχω αγοράσει πριν 3 χρόνια 290 ευρώ τοποθετημένα και είναι 205/55-16 !!! Φέτος έβαλα τα εμπρός πίσω κι έχω άλλη μία σεζόν χρήσης 2010-11. Δες τα στο TIGARTYRES.COM ή TIGAR-TYRES.COM. Φιλικά Κωνσταντίνος Quote ...Τιμος ακουει...snowclub ακουει...? Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 14, 2010 Έτσι όπως το πάει ο καιρός βλέπω να μη χρησιμοποιώ ούτε αλυσίδες!!!Πάντως από χειμερινά δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά,από τα φθηνά εννοώ.Ένας μου είπε για κάτι καινούρια μεν αλλά παλιας ημερομηνίας AVON στα 150€,αλλά όσο και αν επέμενα δεν μου είπε αν είναι πάνω από ένα έτος η ημερομηνία παραγωγής!!!!Θα είναι...γκοτζίλα!!! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 16, 2010 ενταξει τα χιονολαστιχα ειναι καλα οχι μονο σε χιονισμενο δρομο ακομα κ βρεγμενο με χαμηλες θερμοκρασιες κλπ Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 17, 2010 Φέτος έβαλα τα εμπρός πίσω κι έχω άλλη μία σεζόν χρήσης 2010-11. να μου επιτρεψεις να διαφωνησω με την συγκεκριμενη αποφαση σου.λογω δουλειας και εμπειριας πανω στο θεμα,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η χρηση αυτη των ελαστικων,χειμερινων η θερινων.οταν εχεις χρησιμοποιησει(και ειδικα για 3 σεζον)τα λαστιχα δεν αλλαζεις τους τροχους γτ το λαστιχο εχει παρει το πατημα του και δεν θα εχεις την ιδια προσφυση.συν οτι βαζοντας τα φθαρμενα πισω,εχεις πλεον μηδαμινη προσφυση στο πισω μερος του αυτοκινητου.δεν ξερω ποιος ηταν ο ειδικος που ξεκινησε αυτη την πατεντα αλλα σιγουρα ηταν ελληνας γτ μονο εμεις ειμαστε ειδικοι στις πατεντες τετοιου ειδους.ο κατασκευαστης τα εδωσε με τις απαιτουμενες οδηγιες χρησεις,και σε καμια παραγραφο δεν αναφερει οτι μετα απο καποια χρονια αλλαζουμε τα εμπροσθια ελαστικα με τα πισω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaskap 0 Report post Posted April 10, 2010 (edited) ..... Φέτος έβαλα τα εμπρός πίσω ..... Why fit new or less worn tyres on the rear? Whether you have front or rear wheel drive, we recommend that you use newer tyres for the rear set, for extra safety in unforeseen or difficult situations (emergency braking, tight bends etc) particularly on wet surfaces. Numerous tests have shown that it is easier to control the front wheels than those at the rear. Front tyres generally wear quicker than those fitted at the rear, particularly on front wheel drive cars, which are currently in the majority. New tyres fitted in front : - The behavior of the car will change, because the front / rear balance will be reversed. The driver, used to a car with less grip at the front, will therefore be taken unawares. - On a slippery road, the rear will lose traction before the front of the vehicle. The driver will have no chance of controlling the rear, and will be tempted to accelerate further, which will amplify the spin effect. Only an experienced driver will be able to recover from this dangerous situation... New tyres fitted at the back : - The handling of the vehicle will be similar to that known by the driver before the tyre change, because the traction balance will be the same. - Rear traction will be better, and the driver will be able to control and steer their vehicle without a problem by decelerating and turning the steering wheel in the direction of the bend. That's why Michelin advises you to reduce the risks you take by fitting new or less worn tyres at the rear of the vehicle for: - better grip on bends - extra safety. http://www.michelin.co.uk/michelinuk/en/ca...0314172074.html http://www.michelinman.com/tire-care/tire-basics/ Edited April 10, 2010 by vaskap Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 12, 2010 υπάρχει συγκεκριμένο "σταυρωμα" και αλλαγή θέσεων στα ελαστικά (αναλογα που ειναι η κινηση) η οποια θα πρεπει να γίνεται συστηματικά ή όχι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted April 12, 2010 (edited) υπάρχει συγκεκριμένο "σταυρωμα" και αλλαγή θέσεων στα ελαστικά (αναλογα που ειναι η κινηση) η οποια θα πρεπει να γίνεται συστηματικά ή όχι? Εαν τα ελαστικά δεν έχουν φορά κύλισης τότε ΠΑ --> ΕΑ ΠΔ --> ΕΔ ΕΑ --> ΠΔ ΕΔ --> ΠΑ Εαν έχουν φορά κύλισης τότε, δεδομένου ότι το ξεμοντάρισμα δεν ενδείκνυται, η αλλαγή είναι force: τα Π πάνε Ε από την ίδια πλευρά. Φιλικά gtsap ΥΓ1. Ε=εμπρός, Π=πίσω, Α=αριστερά, Δ=δεξιά. ΥΓ2. Συνολικά 3 αλλαγές, από μία κάθε 1/4 της (χιλιομετρικής) ζωής των ελαστικών (για μαλακές ή μέτριες γόμες, χοντρικά, κάθε 10-15.000 km). Edited April 12, 2010 by gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
vaskap 0 Report post Posted April 14, 2010 (edited) υπάρχει συγκεκριμένο "σταυρωμα" και αλλαγή θέσεων στα ελαστικά (αναλογα που ειναι η κινηση) η οποια θα πρεπει να γίνεται συστηματικά ή όχι? Το "σταύρωμα" των radial ελαστικών απαγορεύεται. "Σταύρωμα" γινόταν μόνο στα "ναυλον" ελαστικά (με λινά μόνο) τα οποία δεν παράγονται (πρακτικά) εδώ και πολλά χρόνια. Τα radial εκ κατασκευής έχουν προκαθορισμένη πλευρά τοποθέτησης στο αυτοκίνητο. Επίσης εδώ και μιά δεκαετία περίπου όλα (σχεδόν) τα ελαστικά radial έχουν πέλμα ασύμμετρης σxεδίασης, με συνέπεια την προκαθορισμένη φορά περιστροφής τους. Τέλος οι νέες γόμες (με silicon carbide κτλ) έχουν κυρίως πρόβλημα γήρανσης (σκληραίνουν) από το ηλιακό φώς (κυρίως) και όχι φθοράς λόγω χιλιομετρικής διάνυσης.... (Φυσικά αυτό δεν ισχύει για ταξιτζήδες, πωλητές και κοντράκηδες....) Πολύ ποιο ωφέλιμο είναι κάθε χρόνο να γίνεται ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση των τροχών, καθώς η αντιμετάθεση των ελαστικών σε ένα αυτοκίνητο με μέση χιλιομετρική διάνυση προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Βλέπε και εδώ... http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=...st&p=192886 Edited April 14, 2010 by vaskap Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,732 Report post Posted September 6, 2010 Υπάρχει κάποια γνώμη γι'αυτό: http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1209129...Hakkapeliitta+7 Προκειται για VW Sharan 215.55.R16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted September 6, 2010 http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1209129...Hakkapeliitta+7 Αλέξη, αυτό είναι λάστιχο σχεδιασμένο για χρήση με καρφιά (το γράφουν ρητά : Nokian Hakkapeliitta 7 is a brand new studded tyre designed for Nordic conditions ...). Προφανώς στην Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο χωρίς καρφιά αλλά αυτό θα ήταν λάθος προσέγγιση και σαφώς υπερβολή . Το Nokian Hakkapeliitta R http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1092417...kkapeliitta%20R που είναι το χωρίς καρφιά αδελφάκι του δείχνει καταλληλότερο. Προσωπική εμπειρία δεν έχω από Nokian, αλλά έχω ακούσει μόνο καλά σχόλια. Φιλικά gtsao Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 6, 2010 Τα Haakapelitta οπως λεει και στο site, ειναι Nordic Winter Tires. Ειναι σχεδιασμενα για τις σχεδον Αρκτικες της Νορβηγιας, Σουηδιας και Φινλανδιας. Σαν αποτελεσμα, θα ειναι μαλακα και θα γλυστρανε περισσοτερο στο στεγνο και βρεγμενο του Ελληνικου χειμωνα. Επι πλεον θα φθειρονται και πιο γρηγορα. Στο χιονι και στον παγο θα ειναι θεαματικα καλα. Η γνωμη μου ειναι να κοιταξεις τα Nokian Haakapelitta W+. Ειναι σχεδιασμενα για πιο ηπιες συνθηκες Κεντρικης Ευρωπης και ειναι χιονολαστιχα. Αντιθετως τα Νokian WR G ειναι λαστιχα παντος καιρου και δεν κανουν τιποτα (πολυ) καλα. Εχω διαβασει αρκετα παραπονα (αλλα και επαινους). Εγω αυτα θα τα απεφευγα... Κατα τ'αλλα η Nokian ειναι κορυφη στο ειδος της. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,732 Report post Posted September 6, 2010 (edited) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και σίγουρα θα τις λάβω υπ'όψιν. Ίσως έπρεπε να δώσω κι'άλλες πληροφορίες. Έχω καλοκαιρινά λάστιχα 1 έτους, πολύ καλά (για την έως τώρα χρήση που έκανα). Άρα ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για χιονολάστιχο και όχι για κάτι all weather, ή light χιονολάστιχο. Επίσης υπάρχει δυνατότητα φύλαξης κατά τους 9 μήνες που δεν θα φοριούνται σε χώρο αρκετά ικανοποιητικό, ώστε να μην έχω σοβαρές φθορές για να τα αποσβέσω σε 4-6 χρόνια (ελπίζω, αν και νομίζω ότι χρονικά αντέχουν και περισσότερο αν δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα και αν δεν δουλευτούν σε θερμοκρασίες άνω των 17-18 βαθμών-με ερωτηματικό). Λόγω του προβλεπόμενου (καλώς εχόντων των πραγμάτων, βλέπε ΔΝΤ) χειμερινού ταξιδιού σε Αυστρία+χιονοδρομικός χειμώνας σε Ελλάδα, θα θεωρούσα σκόπιμο-χρήσιμο να βάζω για 3 περίπου μήνες χειμερινά λάστιχα (μάλλον παίρνοντας και σετάκι ζαντών). Οι πραγματικές ανάγκες σε λεκανοπέδιο φυσικά δεν απαιτούν καν χιονολάστιχο. Όμως η προβλεπόμενη χρήση σε Αυστρία, μπορεί (και ελπίζω) να είναι κάπως πιο απαιτητική, όπως συνέβη αρκετές φορές, αφού θα έχω αρκετές μετακινήσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Επίσης υπάρχει η πρόθεση επανάληψης μελλοντικών χειμερινών ταξιδιών σε Αυστρία. Η αρχική σκέψη για καθαρόαιμο - πιο extreme - χιονολάστιχο με έκανε να σκεφτώ το Nokian Haakapelitta 7 (σε XL), προφανέστατα χωρίς καρφιά, έχοντας την αίσθηση (ή την ψευδαίσθηση) ότι τουλάχιστον και στον (ελληνικό) βρεγμένο δρόμο θα πηγαίνει "καλύτερα", άρα και ασφαλέστερα, αφού στον βρεγμένο δρόμο η επικινδυνότητα είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη τα WR G είναι πιο all weather, παρά χιονολάστιχα και τα απέκλεισα. Είναι καινούριο μοντέλο, αλλά έναντι του Nokian Hakkapeliitta R (όμως τα βλέπω με δείκτη ταχύτητας μόνον R, δηλαδή max 170-βέβαια δεν πάω πιο γρήγορα, ή W+ (όμως δεν τα βλέπω να βγαίνουν σε XL), ή καποιου άλλου άλλης εταιρείας; Πάντως τα Nokian, τα εκτιμώ αρκετά. Δεν έχω αποφασίσει οριστικά ακόμα, τα θεωρώ κι εγώ λίγο extreme.... Edited September 6, 2010 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites