Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Al_Foutzin

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!

Recommended Posts

(..) Κατ'αρχην θελω να πιστευω οτι δεν το προσωποποιεις ,δηλαδη το ποτε εγω "ενιωσα κατι" οπως γραφεις ,αλλα αναφερεσαι γενικα ,ο καθε ενας μας ,γαι να μπορεσουμε να συνεχισουμε την συζητηση μας. Αλλωστε ο καθε ενας μας φαινεται απο την δομη και τον τροπο σκεψης του ,αν εχει συνειδητοποιησει καποια πραγματα προσφατα ,η ειναι προιοντα ωριμης και γονιμης σκεψης και συζητησης και μελετης χρονων........(...)

Οχι δεν το προσωποποιώ με την έννοια να σε λοιδορήσω <_< , εννοείται οτι αναφέρομαι γενικά , για να στηρίξω κατα κάποιο τρόπο τον εγωπαθή χαρακτήρα μας σαν όντα, κάτι το οποίο λέω απο την αρχή, πως όλα τα φαινόμενα που σχετίζονται με βίαιη συμπεριφορά , βανδαλισμούς , καταστροφές , έχουν να κάνουν με έκφραση ενός πρωτόγονου συναισθήματος , εντελώς αδούλευτο , έτσι απλά. Δεν έχει καμία σχέση η καταπίεση , η εξουσία , η αστυνομία με τις συμπεριφορές των συγκεκριμένων "νέων" , της "νεολαίας" ---να δούμε πως αλλιώς θα τους ονομάσουν --- σήμερα μέσα απο κάποιες εικόνες που είδα εγώ καταλήγω σε ένα ακόμα συμπέρασμα , βλέποντας 12χρονα πιτσιρίκια να πετάνε μπουκάλια και πέτρες δεν μπορώ να οδηγηθώ οτι πρόκειται απλά για μια ακόμα real video game κατάσταση, ενας χαβαλές, να σου πω την αλήθεια είναι δελεαστικό απο μια άποψη , όπως είναι όλα τα παιχνίδια δηλαδή....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

H φωτο ειναι απο το 1985 και τα επεισοδια μετα τη δολοφονια του Καλτεζα.

Ακουσε κανεις τον προεδρο του εμπορικου συλλογου Αθηνας χτες ?

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

H φωτο ειναι απο το 1985 και τα επεισοδια μετα τη δολοφονια του Καλτεζα.

λολ , σοβαρά μιλάς;

και πάνω που σκεφτόμουνα , πως μια φωτογραφία μπορεί να κατασκευάσει ολόκληρες κοσμοθεωρίες, <_< , ειναι βέβαια μια δημιουργική προσέγγιση δεν λεω, όπως οι εξετάσεις lower ! :P

...Πάντως εντάξει , δεν διαφέρει και πολύ η κατάσταση από το '85 ως προς το περιεχόμενο , μόνο που η ένταση είναι πιο δυνατή τώρα... ;)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Toσα χρονια μετα και ειμαστε παλι στα ιδια λοιπον. Ισως και χειροτερα.

....

Δυστυχως το σημερινο θυμα ειναι θυμα πολλαπλων θυτων. Της πολιτειας που οπλισε εναν αμφιβολου κρισεως ανθρωπο, της κομματικης σκοπιμοτητας που βλεπει αυτους τους λιγοστους αναρχικους σαν μοχλο πιεσης/μπαμπουλα για τους ψηφοφορους της, της πολιτικης σκοπιμοτητας που βλεπει την ιδια ομαδα σαν πολιτικο μοχλο εναντι των προηγουμενων, της πολιτικης σκοπιμοτητας που τους βλεπει σαν συναγωνιστες (καπως πιο ακραιους, αλλα 'δικα μας παιδια' κατα βαθος...), της πολιτικης σκοπιμοτητας που βλεπει τους κουκουλοφορους σαν μοχλο πιεσης και στην αστυνομια, της πολιτικης σκοπιμοτητας που δικαιολογει μια αστυνομια με...βαρυ χερι, (γιατι αλλιως τι θα γινουμε...) θυμα μιας οικογενειας και ενος περιγυρου που ειτε αδιαφορει, ειτε αδυνατει να μεγαλωσει ενα 16χρονο ωστε να μην εχει την αναγκη και την παρορμηση να πεταει μπουκαλια μπυρας και ο,τι αλλο προχειρο σε διερχομενο περιπολικο, σε βιτρινες ιδιωτων, και να βαζει φωτια σε περιουσιες αλλωνων ειτε αυτοι ειναι τραπεζες ειτε το αυτοκινητο του μπακαλη διπλα.

Φιλτατε,αυτο που πρεπει να συνειδητοποιησεις,(δεν γνωριζω βεβαια την ηλικια σου) ειναι οτι δεν φταίνε ΑΥΤΟΙ που κανουν αυτα που κανουν,αλλα η γενια που τους ανεθρεψε,τους διδαξε στα σχολεια κ τους παρεδωσε το περιβαλλον <_<

Οσο απλοικος κ αν θελεις να εισαι ( Τα τσογλανια,σαπιστε τα μπλα μπλα.. ) υπαρχει ουσια στο θεμα.. Κανενα παιδι-νεος δεν γεννιεται εγκληματιας. (Μην αναφερθει παρακαλως τιποτα για γονιδιακες προδιαθεσεις γτ τοτε υπαρχει προβλημα ;) ) Το προβλημα ειναι once again η ελλειψη παιδειας.. Μπορει λοιπον να ειναι ο κακτος της ελληνικης κοινωνιας, αλλα τον εσπειραν οι προηγουμενες γενιες με τις πραξεις τους,την αδιαφορια τους κ τον εγωκεντρισμο τους.

Δημητρη, απο τη σελιδα 2 στη σελιδα 12 νομιζω οτι ειμαστε στο ιδιο σημειο. Panpanou, το παραπονο σου το νιωθω βαθεια... Η γενια μας ειχε μια μοναδικη ευκαιρια να χτισει μια δημοκρατια αμεμπτη και ανθρωπινη και την ευκαιρια αυτη την ξεπουλησε σε τιμες ευκαιριας και τωρα παρακολουθουμε την αποκαθηλωση του ξεπουλημενου κουφαριου...

Καλά θα κάνουμε να απεμπλέξουμε την οργή που νιώθουν πολλοί για το "σύστημα", οι οποίοι δεν βρίσκουν ομπρέλα κατ'ανάγκη στο "αναρχικοί-αντεξουσιαστές" και την διάθεση τους να αντιδράσουν και να διαδηλώσουν, κάτι που έγινε με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, το οποίο σίγουρα δεν ήταν προγραμματισμένο. Βέβαια δεν χωράνε συγκρίσεις, αλλά και το 1973, το Πολυτεχνείο ξεκίνησε πρακτικά χωρίς αφορμή, τα αίτια όμως υπήρχαν.

Οι παραπάνω, συχνά-πυκνά, χρησιμοποιούνται. Ας μην ταυτίζονται με όσους είναι αγανακτισμένοι με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και αρχίζουν σιγά σιγά να αντιδρούν.

Το 73 ησουν 6 χρονων. Σε παρακαλω να μην ξανατολμησεις να μιλας για μια ιστορια που ουτε οι παροντες γνωριζουν ολοκληρωτικα.

Μιλας για ενα απελπισμενο και γενικο ξεσηκωμα εναντια σε μια δικτατορια, χωρις κανενα συνταγματικο δικαιωμα, που σε μπουζουριαζε αφαντο και σε λιανιζε στο ξυλο γιατι σφυριζες αφηρημενα Θεοδωρακη, η στραβοκοιταξες εναν απο τους χαφιεδες στη Σχολη. Δεν φτανουνε σελιδες για να σου δωσω να καταλαβεις, αν μπορεις να καταλαβεις, γιατι ουσιαστικα μεγαλωσες σε ενα κλιμα ελευθερο που εμεις σου κληροδοτησαμε, οσο σαπιο και αν ειναι το οικοδομημα της κληρονομιας σου.

Δεν μιλας για ενα τρελο μπατσο (αν ειναι τρελος), ανεκπαιδευτο τσαμπουκα. Επροκειτο για ενα οργανωμενο, ανελεητο και δολοφονικο κρατος με χιλιαδες οργανα, τρομοκρατες βασανιστες και καταδοτες. Ενα κρατος που δεν δισταζε να δολοφονησει, μεσα και εξω απο το κρατητηρια (Μανδηλαρας και Τσαπμαν στα προχειρα, ψαχτα), δεν δισταζε να βασανισει, να εκβιασει, ακομα και στρατιωτικους που του πηγανε κοντρα, να εγκαταστησει σε ενα απο τα ζωτικοτερα οργανα του εθνους, τις Ενοπλες Δυναμεις, χουντικους αξιωματικους που προδωσαν τα παντα (Κυπρος λεγεται ψαχτο). Μιλας για την εναρξη του φαγοποτιου της λαμογιας, της μιζας και της διαφθορας σαν modus operandi της Δημοσιας Μηχανης.

Και τολμας να πεις οτι δεν υπηρχε αφορμη, απλα αιτια;

Το 'Πολυτεχνειο' ηταν ενα κορυφωμα των αγωνων του φοιτητικου κινηματος εναντια στην Δικτατορια που αρχισε ανοιχτα, οταν εγω ημουν πρωτοετης Πολιτικος Μηχανικος. Οι αγωνες ηταν συνεχεις και καθημερινοι, σε συζητησεις, συνελευσεις, απεργιες, και τελικα καταληψεις (Νομικη, Πολυτεχνειο, ψαχτο).

Την τεχνικη αφορμη, αμα το θελεις ετσι, ηταν οτι οι σχολες του ΕΜΠ καναν συνελευσεις για τη συνεχιση μιας απεργιας μαθηματων, οπου η δικτατορια μας απειλουσε με αμεση στρατευση ολων των συμμετεχοντων (αφησε τη φαντασια σου να οργιασει για τη βασικη εκπαιδευση ανεπιθυμητων στην Τριπολη, αν θες λεπτομερειες εχω απο δευτερο χερι συμφοιτητων μου που πηγανε).

Η σχολη Ναυπηγων αργησε να τελειωσει την συνελευση της μετα τις 12 το βραδυ αν θυμαμαι καλα, εξω, γυρω απο το ΕΜΠ υπηρχαν εκατονταδες ασφαλιτες με πολιτικα, επειδη οι ναυπηγοι ηταν λιγοι μειναμε οι αλλες σχολες να τους περιμενουμε για να μην απομονωθουν και φανε το ξυλο της χρονιας τους, οταν τα πρωτα γκρουπ βγηκαν επεσε ξυλο και οπισθοχωρησαν και εγινε η καταληψη.

Τα παληκαρακια που τα ΜΜΕ χαϊδευουν σαν 'νεαροι', 'κουκουλοφοροι', 'φοιτητες', 'μαθητες', και σπανια 'αντιεξουσιαστες' αλλα ποτε τρομοκρατες (δεν καταλαβα δηλαδη σπερνουν τον τρομο, το εργαλειο τους ειναι ο τρομος αλλα δεν ειναι τρομοκρατες; ). Ειναι τα παιδια τα δικα μας; Αυτα τα παιδια λοιπον, προσπαθουν να ριξουν απο το πεζοδρομιο μια νομιμα εκλεγμενη κυβερνηση.

Ανικανη; Πιθανως

Αναισθητη; Εμφανως

Περδικλωμενη; Περιτρανως

Διαπλεκομενη; Ελα καλε...

Ανηθικη; μερικοι ναι, μερικοι οχι...αλλα ΟΛΑ τα κομματα ετσι ειναι στο Ελλαδισταν

Δικτατορια; ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ

Αντισυνταγματικη; Θα αστειευεστε βεβαια

Ε αει σιχ..ιρ!

ΜακηςΜ

Σε παρακαλω να μην ξανατολμησεις να μιλας για μια ιστορια που ουτε οι παροντες γνωριζουν ολοκληρωτικα.

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ!

Τα ξαναλέμε ηπιότερα

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Για να επανελθει (?) η συζητηση εκει που πρεπει (εχουμε ενα παιδι νεκρο, το θυμαστε?)

θαυμαστε τι παλικαρια εχει η ΕΑ (και οχι μονο)

http://www.skai.gr/master_story.php?id=103521

Φιλτατε,αυτο που πρεπει να συνειδητοποιησεις,(δεν γνωριζω βεβαια την ηλικια σου) ειναι οτι δεν φταίνε ΑΥΤΟΙ που κανουν αυτα που κανουν,αλλα η γενια που τους ανεθρεψε,τους διδαξε στα σχολεια κ τους παρεδωσε το περιβαλλον :)

Οσο απλοικος κ αν θελεις να εισαι ( Τα τσογλανια,σαπιστε τα μπλα μπλα.. ) υπαρχει ουσια στο θεμα.. Κανενα παιδι-νεος δεν γεννιεται εγκληματιας. (Μην αναφερθει παρακαλως τιποτα για γονιδιακες προδιαθεσεις γτ τοτε υπαρχει προβλημα :) ) Το προβλημα ειναι once again η ελλειψη παιδειας.. Μπορει λοιπον να ειναι ο κακτος της ελληνικης κοινωνιας, αλλα τον εσπειραν οι προηγουμενες γενιες με τις πραξεις τους,την αδιαφορια τους κ τον εγωκεντρισμο τους.

Καλυτερα να μη μπουμε παλι στον φαυλο κυκλο της συζητησης ομως..

Φιλικά,

Δημήτρης

Δημήτρη, χωρίς να διαφωνήσω, θα πώ αυτό που μου λένε οι δικοί μου κάθε φορά που υπερασπιζόμενη τα ελαττώματά μου, τους πετάω ότι αυτοί με έφτιαξαν έτσι:

" Ο άνθρωπος, κάποια στιγμή ενηλικιώνεται κι εκεί ακριβώς, παύει η ευθύνη του οποιουδήποτε άλλου για τη συμπεριφορά του" .

Και μην πεί κανείς ότι οι υποκινητές όλων αυτών των επεισοδίων είναι τα ανήλικα!!!

Και ποιά δηλαδή από τις προηγούμενες όλες γενιές μεγάλωσε άψογα; Η γενιά η δική μου που ακόμη στο δημόσιο σχολείο, σαπίζαν τα παιδιά στο ξύλο για ασήμαντες αταξίες; Τί να αναφέρω; Ότι είχα δάσκαλο που έριχνε κλωτσιές σε παιδάκια της 3ης δημοτικού; Ή που είχε σηκώσει συμμαθητή από το ένα μάλιστα αυτί, επειδή αντέγραφε στο πρόχειρο διαγώνισμα της 5ης δημοτικού; Ή η γενιά των γονιών μας που πέρασαν κατοχή, που δεν είχαν να φάνε στα παιδικά τους χρόνια κι έφευγαν από τα σπίτια τους μικρά παιδιά για να πάνε σχολειό μακριά από τους δικούς τους στην πόλη, ή των παππούδων μας που μεγάλωναν ουσιαστικά χωρίς πατέρα, όλο σε κάποιο πόλεμο και έπαιζαν στα χωράφια με χειροβομβίδες;; και κουβαλούσαν τα τρόφιμα της οικογένειας 2-3 ώρες απόσταση γιατί αλλιώς θα έμεναν όλοι νηστικοί; Ποιά γενιά δηλαδή μεγάλωσε σωστά; σύμφωνα τουλάχιστον με τις παιδαγωγικές αρχές;

Βέβαια, το χειρότερο σήμερα είναι η έλλειψη αξιών, αλλά και πάλι, οι αξίες δεν είναι κάτι που το νέο παιδί, ενηλικιωνόμενο πρέπει να χτίσει μέσα του; Όπως η προηγούμενη γενιά, έπρεπε πχ. να χτίσει την πίστη της στην ανθρώπινη ζωή; Ή νομίζετε πώς όλοι οι νεολαίοι θα έβγαιναν στους δρόμους να καταστρέψουν τις περιουσίες των άλλων; γιατί εγώ ξέρω πολλά νέα παιδιά που και καλή παιδεία έχουν και εφόδια και ιδέες και αξίες κι είναι πολύ καλύτερα από το μέσο όρο της δικής μου γενιάς. Και μπράβο τους, κι έτσι πρέπει να είναι! Γιατί λοιπόν, να αφήνουμε μία μειοψηφία αληταράδων να χαρακτηρίζει το σύνολο της νεολαίας μας; Και γιατί εμείς, θέλοντας να χαρακτηριστούμε νεωτεριστές και φιλελεύθεροι, να τους υπερασπιζόμαστε ως το σώμα της νεολαίας μας;;

Ε, λοιπόν, εγώ αρνούμαι κι ας με χαρακτηρίσουν όπως θέλουν! Η τόοοοοση Δημοκρατία είναι πολίτευμα που μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά ΜΟΝΟΝ σε μικρές κοινωνίες..Στις πιό μεγάλες, για να μην οδηγηθούν στην αναρχία, χρειάζεται αυτό που λέγεται ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, νόμοι και κανόνες, που όποιος δεν τους τηρεί, να είναι σίγουρος ότι θα πιαστεί και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών μας κι όποιων έχουν εξουσία που καταχρώνται, θεωρώντας ότι τους καθιστά υπεράνω και τους δίνει την άνεση και την ανοχή να καταστρατηγούν κάθε αρχή ισότητας και ισονομίας!

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Οι πολιτικοί μας πρώτοι με τις ασυδοσίες τους, σε κάθε επίπεδο, έχουν προκαλέσει τη λαϊκή οργή και βέβαια, τώρα, άντε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Δεν ξερω αν το πιστευω η οχι, αλλα επειδη πολλα ακουω και δεν βλεπω, θα ηθελα να ακουσω γνωμες.

Μηπως η αστυνομια κοπαναει 15χρονα που πετανε πετρες και οχι οσους σπανε μαγαζακια (για αυτο και εχουμε

τοσες καταστροφες, 430+ καταστηματα) γιατι τα σπανε "δικοι" της ? Και εχουν και την ευκαιρια οι πλιατσικολογοι

να συπμληρωσουν το εργο αυτο ?

Και τοσα χρονια η ιδια κατασταση παραμενει σταθερη και αναλλοιωτη ? Γιατι την καθε εξουσια την βολευει κατι

τετοιο ? Λεω ... μηπως ? Δεν ξερω ...

Παντως κατι τετοιο ακουγεται καιρο τωρα, και χτες απο ακομα περισσοτερους, και μαλιστα ταδε εφη και ο

προεδρος του Εμπορικου Συλλογου Αθηνων.

Μηπως αυτα ειναι μια καλη ευκαιρια να κανουμε γαργαρα δυο πραγματα ? (βγαινει το πορισμα οπου να ναι

και δεν θα ειναι ενα, αλλα πολλα, οσα ειναι τα κομματα που μετεχουν).

Για να ακουσουμε γνωμες, και προς Θεου, σταματηστε να τσακωνεστε (παλια μου τεχνη κοσκινο).

Spy ένα από τα τελευταία μου μηνύματα λέει για την παρουσία μου ανάμεσα σε αυτούς που πέταγαν πέτρες στο Φάληρο. Δεν πέταγα φυσικά, απλά πήγα να δω και να βιώσω κάποια πράγματα. Γιατί τώρα ο ματ βαράει 15χρονα και άσχετους, το γράφω εκεί.

Πρώτο και κυριότερο, ο κουκουλοφόρος που δεν έχει καμμία σχέση με διαδήλωση διαμαρτυρίας δεν νοιώθει καμμία ανάγκη να παραμείνει στο σημείο μηδέν και να διαμαρτυρηθεί όταν πλησιάζουν τα ματ, βάζει τα πόδια στους ώμους και αλεμάο. Αυτός που μένει στο σημείο είναι αυτός που τον κατακλύζει το συναίσθημα της δικαιοσύνης, ότι έχει το δικαιώμα επειδή ειρηνικά διαμαρτύρεται και δεν χρειάζεται λοιπόν να φύγει αφού δεν κάνει κάτι το παράνομο.

Όλα θα ήταν καλά λοιπόν αν θα είχαμε και ματ με σύστημα robocop οι οποίοι από μακρυά θα μπορούσαν να κάνουν lock μέσα στο πλήθος αυτούς που πετάνε τις πέτρες(ή οτιδήποτε άλλο) οπότε στο ντου μετά να μην χτυπάνε αυτούς που διαδηλώνουν ειρηνικά. Μέχρι κάποτε να γίνει αυτό, όποιος είναι στο σημείο αυτό που λέω μηδεν, είναι ένας από αυτούς που πετάνε πετρες μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, αλλά που χρόνος να κάτσεις να ψάξεις ποιός, τί, τότε μέσα σε μια τρομερή ένταση!

Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Φιλτατε,αυτο που πρεπει να συνειδητοποιησεις,(δεν γνωριζω βεβαια την ηλικια σου) ειναι οτι δεν φταίνε ΑΥΤΟΙ που κανουν αυτα που κανουν,αλλα η γενια που τους ανεθρεψε,τους διδαξε στα σχολεια κ τους παρεδωσε το περιβαλλον :)

Οσο απλοικος κ αν θελεις να εισαι ( Τα τσογλανια,σαπιστε τα μπλα μπλα.. ) υπαρχει ουσια στο θεμα.. Κανενα παιδι-νεος δεν γεννιεται εγκληματιας.

Ναι, έχεις δίκιο.

Με μία δεύτερη σκέψη όμως συνειδητοποιώ και κάτι ακόμα. Και εγώ ανατράφηκα στην ίδια κοινωνία και διδάχτηκα στα ίδια σχολεία με ΑΥΤΟΥΣ. Νομίζω και εσύ το ίδιο.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τα "δεινά" που τον βρίσκουν (στην περίπτωσή μας η κακή γενιά, παιδεία, περιβάλλον κλπ):

1. Χρησιμοποιώ κάθε ηθικό και τίμιο υπαρκτό τρόπο για να καλυτερεύσω τα δεδομένα. Για εμένα και τους συνανθρώπους μου.

2. Χρησιμοποιώ τα δεδομένα ως δικαιολογία ώστε να μην κάνω απολύτως τίποτα δημιουργικό. Παρασιτώ.

3. Τίποτα από τα παραπάνω. Αλλάζω περιβάλλον. Πηγαίνω σε μία κοινωνία που είναι όπως ακριβώς τη γουστάρω.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι απλοικό για την ηλικία μου ή τη δικιά σου, είναι απλά η γνώμη μου.

Υ.Γ.

Η παρακάτω φράση: "Τα τσογλανια,σαπιστε τα μπλα μπλα.. " δεν ανήκει σε δικό μου κείμενο. Το "τσογλάνια" μεμονωμένο, ναι και συνεχίζω να το υποστηρίζω αλλά δεν το διατύπωσα με το ύφος που το παρουσιάζεις. Θα παρακαλούσα λίγη προσοχή για να μην εκθέτουμε τους συνομιλητές μας από αφέλεια. Ένα ξερό copy-paste είναι πιο εύκολο και σε βγάζει από τον κίνδυνο παρερμηνείας.

Επίσης φιλικά, αν και μου την έσπασες λίγο :)

Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός απ' το να αποφασίσω τι να κάνω!

Δεν ξερω αν το πιστευω η οχι, αλλα επειδη πολλα ακουω και δεν βλεπω, θα ηθελα να ακουσω γνωμες.

Μηπως η αστυνομια κοπαναει 15χρονα που πετανε πετρες και οχι οσους σπανε μαγαζακια (για αυτο και εχουμε

τοσες καταστροφες, 430+ καταστηματα) γιατι τα σπανε "δικοι" της ? Και εχουν και την ευκαιρια οι πλιατσικολογοι

να συπμληρωσουν το εργο αυτο ?

Και τοσα χρονια η ιδια κατασταση παραμενει σταθερη και αναλλοιωτη ? Γιατι την καθε εξουσια την βολευει κατι

τετοιο ? Λεω ... μηπως ? Δεν ξερω ...

Παντως κατι τετοιο ακουγεται καιρο τωρα, και χτες απο ακομα περισσοτερους, και μαλιστα ταδε εφη και ο

προεδρος του Εμπορικου Συλλογου Αθηνων.

Μηπως αυτα ειναι μια καλη ευκαιρια να κανουμε γαργαρα δυο πραγματα ? (βγαινει το πορισμα οπου να ναι

και δεν θα ειναι ενα, αλλα πολλα, οσα ειναι τα κομματα που μετεχουν).

Για να ακουσουμε γνωμες, και προς Θεου, σταματηστε να τσακωνεστε (παλια μου τεχνη κοσκινο).

Αυτό εννοούσες πριν με τις δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου ;Είπε τέτοιο πράγμα , εντυπωσιακό.. ( ? )

Αυτήν την θεωρία της συνωμοσίας , με τις προβοκατόρικες επεμβάσεις της κυβέρνησης , δεν τις έχω πολύ σε εκτίμηση . Καταρχάς ΟΛΗ η Ελλάδα , βασικά η κυβέρνηση αλλά και όλη η βουλή εκτίθεται όχι μόνο στα μάτια του λαού τους , αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε γίνει βούκινο διεθνώς έτσι;

Για να ισχύσει κάτι τέτοιο, η προβοκάτσια δηλαδή , θα έπρεπε κανονικά η κυβέρνηση μέσα από όλη αυτήν την ιστορία να βγεί καθαρή , κάτι τέτοιο όμως ΔΕΝ συμβαίνει , το αντίθετο μάλιστα, έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα - βέβαια μέσα στα πλαίσια ενός παιχνιδιού στο οποίο τσιμπάει ο κόσμος που θέλει να βλέπει πολιτικά την παράσταση που όλοι βλέπουμε μπροστά μας.

...παρόλα αυτά κάποιος φίλος σε παρόμοια συζήτηση μου έλεγε οτι ενώ καίγεται το κέντρο και τα σπάνε σε διάφορες πόλεις , το χρηματιστήριο ανεβαίνει . λολ

Ναι, έχεις δίκιο.

Με μία δεύτερη σκέψη όμως συνειδητοποιώ και κάτι ακόμα. Και εγώ ανατράφηκα στην ίδια κοινωνία και διδάχτηκα στα ίδια σχολεία με ΑΥΤΟΥΣ. Νομίζω και εσύ το ίδιο.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τα "δεινά" που τον βρίσκουν (στην περίπτωσή μας η κακή γενιά, παιδεία, περιβάλλον κλπ):

1. Χρησιμοποιώ κάθε ηθικό και τίμιο υπαρκτό τρόπο για να καλυτερεύσω τα δεδομένα. Για εμένα και τους συνανθρώπους μου.

2. Χρησιμοποιώ τα δεδομένα ως δικαιολογία ώστε να μην κάνω απολύτως τίποτα δημιουργικό. Παρασιτώ.

3. Τίποτα από τα παραπάνω. Αλλάζω περιβάλλον. Πηγαίνω σε μία κοινωνία που είναι όπως ακριβώς τη γουστάρω.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι απλοικό για την ηλικία μου ή τη δικιά σου, είναι απλά η γνώμη μου.

Υ.Γ.

Η παρακάτω φράση: "Τα τσογλανια,σαπιστε τα μπλα μπλα.. " δεν ανήκει σε δικό μου κείμενο. Το "τσογλάνια" μεμονωμένο, ναι και συνεχίζω να το υποστηρίζω αλλά δεν το διατύπωσα με το ύφος που το παρουσιάζεις. Θα παρακαλούσα λίγη προσοχή για να μην εκθέτουμε τους συνομιλητές μας από αφέλεια. Ένα ξερό copy-paste είναι πιο εύκολο και σε βγάζει από τον κίνδυνο παρερμηνείας.

Επίσης φιλικά, αν και μου την έσπασες λίγο :)

Με την ιδια ακριβως λογικη,ευθυνεται ο Αδαμ κ η Ευα για ολα σ'αυτον τον κοσμο..

Οπως κ να εχει, εγω απλα τονίζω το οτι κανεις δε γεννιεται εγκληματιας,τον κανει ο πρωτογενης φορεας παιδειας του, και κατ'επεκταση το ευρυτερο κοινωνικο του συνολο..

Το αν εχει το σθενος να αντισταθει ειναι αλλο θεμα..Αυτο δεν απαλλασσει τους ευθυνομενους απο τις ευθυνες τους :)

Το οτι εσυ οπως λες,και εγω (θελω να πιστευω) ,ειμαστε ανεπηρρεαστοι κατα ενα βαθμο απο τα δεινα της κοινωνιας και πραττουμε λογικα, δε σημαινει ομως οτι αυτοι που παρεκλινουν απο τη λογικη

ειναι τσογλανια.. Φταιει ο ψυχασθενης που σκοτωνει? Ειναι αρρωστος..Αυτο εννοω..Κ η αρρωστια προηλθε απο οσα προαναφερθηκαν..

Τεσπα, παει μακρια η βαλιτσα..

ΥΓ. Δεν ειπα ποτε πως η φραση ειναι δικη σου,εδωσα παραδειγμα απλης,ωμης σκεψης..

Απλα θεωρησα οτι με την πρωτη "απλη" σκεψη σου εγραψες οσα εγραψες(λογω περιεχομενου), εκτος κ αν αυτο αποτελουσε την γνωμη σου οπως λες.. Οκ,λαθος μου.

ΥΓ2. Αν θεωρεις οτι εχεις απαντηση στο ποστ μου,καλυτερα με πμ για να μην "τραβαμε" αλλο το τοπικ και ξαναματαειπωθουν αποψεις.

Φιλικα,

Δημητρης

Με την ιδια ακριβως λογικη,ευθυνεται ο Αδαμ κ η Ευα για ολα σ'αυτον τον κοσμο..

Μα ... η δικιά μου λογική οδηγεί εκεί? :)

... δεν φταίνε ΑΥΤΟΙ που κανουν αυτα που κανουν,αλλα η γενια που τους ανεθρεψε

βάλε όπου "γενιά", τη φράση "ο Αδάμ και η Εύα". Ποιός το 'γραψε? :)

Φταιει ο ψυχασθενης που σκοτωνει? Ειναι αρρωστος..Αυτο εννοω..

Εδώ, θα συμφωνήσω. Σηκώνει μεγάλη κουβέντα όμως.

Π.χ. είναι αθεράπευτα άρρωστος? Η μπορούμε να του δείξουμε το δρόμο προς τη θεραπεία του έτσι ώστε να μπορει να είναι ευτυχισμένος αφήνοντας και τους υπόλοιπους να είναι?

Και αν είναι όντως αθεράπευτα? Τι κάνουμε μ' αυτόν? Τι κάνουμε με τους υπόλοιπους?

Υ.Γ. Απάντησα δημόσια γιατί πιστεύω μία ανοιχτή συζήτηση είναι πιο ωφέλιμη. Αν όντως κουράζω το post χτυπήστε μου και δεύτερο καμπανάκι να το βουλώσω.

Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός απ' το να αποφασίσω τι να κάνω!

Υπεύθυνα σας δηλώνω πως η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η εγκληματικότητα εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά στους ψυχικα ασθενείς σε σχέση με το γενικό πληθυσμο.

Εν ολίγοις περισσότερο "κινδυνεύετε" από το φιλήσυχο οικογενειάρχη γείτονά σας παρά από τον σχιζοφρενή που εχει 10 νοσηλείες στο ενεργητικό του. :lol:

Υπεύθυνα σας δηλώνω πως η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η εγκληματικότητα εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά στους ψυχικα ασθενείς σε σχέση με το γενικό πληθυσμο.

Εν ολίγοις περισσότερο "κινδυνεύετε" από το φιλήσυχο οικογενειάρχη γείτονά σας παρά από τον σχιζοφρενή που εχει 10 νοσηλείες στο ενεργητικό του. :lol:

συμφωνώ απόλυτα...αυτό δειχνει ο φονιάς που σκοτωσε 5 ανθρωπους γιατι πάτησαν στο χωραφι του(φιλησυχος ηταν+αυτος λενε οι γειτονες του),ο μουσικός του ψυχικού+'αλλα πολλά...

το θέμα ομως ειναι οτι δεν πρέπει να απαντησουμε με βια στη βία γιατι ετσι τους δινουμε αξια αλλά+την δυνατοτητα να τα ισοπεδωσουν ολα!

αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε ενεργοι πολιτες!!

να κατεβουμε χιλιαδες στο δρόμο όταν αποδεδειγμενα στηνουν οι πολιτικοι μας κομπίνες όπως η φουσκα των χρηματιστηριων,το βατοπαιδι,τα ομολογα,η siemens+μας στερουν λεφτά απο μας,απο την παιδεια,απο την υγεια+από ολες τις παροχες του κοινωνικου κρατους για να τρωνε ολοι τους με χρυσα κουταλια!!

αυτο πρεπει να κανουμε!!

+όταν πάμε+ψηφιζουμε ΟΛΟΙ μας,να σκεφτομαστε τι εκανε αυτος που ψηφιζουμε για την ελλαδιτσα μας+οχι να ψηφιζουμε με βαση το προσωπικο μας συμφερον!!!

γιατι πολυ φοβαμαι οτι φαινομενα όπως αυτα που γινανε στο οακα την τριτη το βραδυ θα δωσουν την δυνατοτητα σε καποιους να μας κανουν αμερικη(+ο νοων νοειτο)!!!!

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=83632

Edited by geoka

Και η ντροπή συνεχίζεται.............

...............Προκλητική η απολογία των μπάτσων...................!

.............Δεν ζήτησαν ούτε ένα συγνώμη...........!

Μιλάμε για κτήνη έτσι......?!

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Και θα δουμε και αλλη ντροπη την επομενη εβδομαδα. Ακουγεται πως η εξεταστικη

για την Vatopaidi Corp. ΔΕΝ θα εκδοσει ενα πορισμα αλλα πολλα. Ο καθενας το δικο του.

Τα παληκαρακια που τα ΜΜΕ χαϊδευουν σαν 'νεαροι', 'κουκουλοφοροι', 'φοιτητες', 'μαθητες', και σπανια 'αντιεξουσιαστες' αλλα ποτε τρομοκρατες (δεν καταλαβα δηλαδη σπερνουν τον τρομο, το εργαλειο τους ειναι ο τρομος αλλα δεν ειναι τρομοκρατες; ). Ειναι τα παιδια τα δικα μας; Αυτα τα παιδια λοιπον, προσπαθουν να ριξουν απο το πεζοδρομιο μια νομιμα εκλεγμενη κυβερνηση.

κατ' αρχην θελω να ξεκαθαρισω ,προς αποφυγη καθε παρεξηγησης ,αγαπητε Μακη ,οτι η παραθεση στο δικο σου ποστ δεν γινεται γιατι απαντω ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΜΕΣΑ ,αλλα για να το χρησιμοποιησω για να γινω πιο ευκολα κατανοητο.

Εχουν περασει ηδη 13 σελιδες ,και αδυνατουμε να συμφωνησουμε σε μια κοινη βαση απο την οποια θα παμε παρακατω. Τι εννοω ??

Αδυνατουμε να ξεχωρισουμε δυο τοσο διαφορετικα πραγματα ,που ξεκινανε απο δυο εκ διαμετρου αντιθετες αφετηριες ,κινητηριες δυναμεις, αποψεις ,ιδεολογιες ,στασεις,και τελικα με εντελως αντιθετες πρακτικες.

Τους "γνωστους - αγνωστους" (ξερετε ποσα χρονια το θυμαμαι αυτο ?........τοσα που θα επρεπε τωρα να ειναι τουλαχιστον εξηνταρηδες :rolleyes: ), τους "κουκουλοφορους"που πυρπολουν,καταστρεφουν,σπανε,διαλυουν ,(χθεσινες φωτογραφιες σε εφημεριδες ,καναλια ,και αναφορες σε ραδιοφωνα ,αποκαλυπτουν αυτο που ηδη ειχαμε τουλαχιστον υποπτευθει ,οτι υπαρχουν και αστυνομικοι με κουκουλες που "επιχειρουν", ο προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδιας αστυνομικων το καταδικασε χθες σε ολα τα ΜΜΕ) ,"προβοκατορες" , "αγανακτησμενους πολιτες" (χροοοονια τωρα) που περνουν τον νομο στα χερια τους , και "λοιπο βοηθητικο προσωπικο",

για τους οποιους μιλαμε συνεχως ,παραπλανομενοι ,κατα την γνωμη μου, απο την ουσια (αραγε ο λογος υπαρξης τους δεν ειναι αυτος ???) απο την μια μερια,

και με αυτους http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

απο την αλλη ,που δεν τους δινουμε σημασια ακομα ,ουτε εμεις (οποτε ουτε τα καναλια ,αφου δεν υπαρχουν καταστροφες ,λεηλασιες ,τζερτζελες = τηλεθεσαη), ουτε η κυβερνηση ,ουτε κανενας.Ποσοι απο εμας ξερουμε ΠΩΣ διαμαρτυρονται ,αντιδρουν ,φωναζουν ,διεκδικουν ??. Ποσοι απο εμας ξερουμε τι ζητουν ???. Ελαχιστοι.....Τοσες μερες περνανε οι κινητοποιησεις τους (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ , αλλα .........) σε δεκατη μοιρα στις εσωτερικες σελιδες των εφημεριδων και δεν αναφερονται καθολου απο τα καναλια ,για τους παραπανω λογους που εξηγησα. Αυτα τα παιδια εξω απο το σχολειο τους ,στους δημους τους ,στα αστυνομικα τμηματα της γειτονιας τους ,στους κεντρικους δρομους της Αθηνας ,στο Συνταγμα (χθεσινη καθιστικη διαμαρτυρια μαθητων - φοιτητων εξω απο την Βουλη) Φωναζουν.... υφιστανται τα χημικα ,υφιστανται την βια των ΜΑΤ (αυτα την υφιστανται ,εκει εφαρμοζονται η ησυχια και η ταξη ,και οχι οι "κουκουλοφοροι" που ειναι ελευθεροι να κανουν οτι κανουν ,και δεν υπαρχει ψυχη γυρω γυρω απο μια κακως εννοουμενη "επιχειρησιακη τακτικη" της αστυνομιας της "μη εμπλοκης" η "απλης παρακολουθησης" ,"μη προκλησης" ,και αλλων φαιδρων....

Θαθελα να σκεφτειτε λιγο . Τι και ποιους εξυπηρετει αυτη η πρακτικη ?? Τι ρολο παιζουν οι καθε ειδους κουκουλοφοροι ,οι λεηλασιες ,οι βανδαλισμοι ,που - σε αυτο ειμαστε ολοι συμφωνοι - ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ apriori ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ?????

Σας εχω ξαναπει. Το επικινδυνο δεν ειναι οι λεηλασιες και οι καταστροφες (αν θελανε θα τις ειχανε καταστειλει απο την πρωτη μερα)

Το επικινδυνο , (και αυτο που πρεπει να αντιληφθουμε ,να ερμηνευσουμε, ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ) ,ειναι οτι η πρακτικη αυτης της ανειπωτης βιας ως μορφη διαμαρτυριας απο τους ελαχιστους "κουκουλοφορους" ,γινεται βιωμα στα παιδια. Στις συγκεντρωσεις τους αυτα δεν σπανε βιτρινες ,δεν πετανε μολωτωφ ,αλλα ΔΕΝ προσπαθουσανε να το αποτρεψουν ,ΔΕΝ προσπαθουνε πια να απομονωσουν αυτους τους ταραξιες (και αυτα στα πρωτα σταδια των κινητοποιησεων), αντιθετα ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ να χειροκροτανε και να φωναζουν οταν γινεται αυτο απο 5-10 ανεγκεφαλους ,ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ και αυτα πετρες προς τους αστυνομικους που εξαντλουν πανω τους ολη την επιχειρησιακη ετοιμοτητα τους. ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ??

Στο δευτερο μερος αυτου μου του ποστ ,θα ηθελα να εκφρασω την ΑΗΔΙΑ ΜΟΥ ,ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΜΟΥ

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

(δικια του επιλογη υπερασπιστικης γραμμης???)

+100

Δεν μας νοιαζει ποιος συνελαβε την ιδεα για την απολογια (λες και δεν ξερουμε). Ο φονιας παιδιων

το υπεγραψε.

ΥΓ. Εκτος αν ο δικηγορος του κανει οτι μπορει για να τον χωσει μεσα για 6.023Ε23 χρονια.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΒΑΤΙΔΟΥ

Νόμιζα ότι η ηθική είχε όρια αλλά...αν είσαι Κούγιας

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

..ρε σεις γιατί σας κάνει τόσο εντύπωση η απολογητική του γραμμή, γιατί παρασύρεστε τόσο πολύ απο το συναίσθημα. Το άτομο αυτό έκανε αυτό που πίστευε , τι περιμένετε να πει , "συγνώμη" ; Και αν την έλεγε δηλαδή τι θα γινότανε;

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω Τι την θέλει την βαλλιστική ο κόσμος; Αφου ήδη έχουν αποφασίσει οτι έριξε ευθεία βολή , γιατί χτυπιούνται ;για να μην τον αθωώσουν; ή για να μην βγεί η ετυμηγορία εξ αμελείας ή με δόλο; για να ακουστεί μια αλήθεια που έχουν αποφασίσει μόνοι τους ποιά είναι ; Δηλαδή ο κόσμος γουστάρει λαικό δικαστήριο και να κατέβει στην πλατεία με δάδες και να φωνάζει θάνατος θάνατος , μπατσοι κτήνοι αλητες δολοφονοι ; Σαν το μεσαίωνα ξέρω γω... Εγώ δεν μπορώ να ερμηνεύσω με μια σαφή αιτιοκρατική σχέση την συμπεριφορά του κόσμου , ειλικρινά :D και μιλάω βέβαια για τους ανθρώπους που δεν ήσαν φίλοι ή συγγενείς του 15χρονου, γιατί τότε το πράγμα αλλάζει και γίνεται πιο ανθρώπινο - θα δικαιολογούσα εκεί δηλαδή την οργή, την θλίψη. Οι υπόλοιποι όμως; Ελεος ρε παιδιά , απλά έλεος .... :D

Edited by Fidelio

Οι υπόλοιποι όμως; Ελεος ρε παιδιά , απλά έλεος .... :rolleyes:

Οταν απέναντι απο την κάννη είσαι εσύ (σου το απευχομαι εννοειται), ελπίζω να αντιμετωπίσεις το θέμα τοσο ψύχραιμα και ωραία.

no friends on a powder day

Οταν απέναντι απο την κάννη είσαι εσύ (σου το απευχομαι εννοειται), ελπίζω να αντιμετωπίσεις το θέμα τοσο ψύχραιμα και ωραία.

Απλά εγώ δεν πρόκειται να αρχίσω στα καλά καθούμενα να τους πετάω μπουκάλια, πέτρες, και ότι άλλο βρεθεί στον δρομο μου, επειδή δεν μου αρέσει το μπλέ χρώμα που έχει ο φάρος,η επειδή δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω στην ζωή μου......

Απο την στιγμή λοιπόν που το κάνω, ας είμαι προετοιμασμένος οτι υπάρχει περίπτωση να βρεθώ και μπροστά από την κάνη του όπλου, ή να φάω το γκλοπ στο κεφάλι......

Οποιος γουστάρει τον πόλεμο πρέπει να γνωρίζει και το κόστος και τις επιπτώσεις αυτού.......

Η αστυνομία και ο στρατός πάντα οπλοφορούσαν, από αρχαιοτάτων χρόνων θα έλεγα, και πάντα θα οπλοφορούν και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ......

Και βάση πιθανοτήτων περισότερο κινδυνεύω σε αυτήν την χώρα να βρεθώ μπροστά από την κάνη κάποιου εγκληματία παρά μπροστά στην κάνη κάποιου μπάτσου.

Φιλικά

Σπύρος

Υγ: Αφού λοιπόν δεν ζήτησε συγνώμη, ας κάψουμε την Ακρόπολη.....δεν βαριέσαι....

Υγ2: καλά τα ειπες Fid.

Edited by porfirio

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive: