Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Φωτοενημέρωση από το Χ.Κ. Παρνασσού

Recommended Posts

στη φτερολακα το babylift λειτουργει κανονικα?

But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

Φυσικά γιατί όχι

13/13 αύριο (17/17 αν μετρήσουμε και τα baby). Ίσως το πρώτο γερό κρασ τεστ της σεζόν από κόσμο ελπίζουμε το ΧΚΠ να ανταποκριθεί.

Για τα μέλη του συλλόγου θα υπάρχουν μαθήματα σκι τις μεσημερινές ώρες 13.00 - 15.00 από τη σχολή σκι Πάππος Μπαλτούμις σε προνομιακές τιμές από τους δασκάλους σκι Στέργιο Πάππο και Βασίλη Μπαλτούμη για επίπεδα σκιερ 6-9 και εάν χρειαστεί και άλλοι δάσκαλοι. Θα σχηματιστούν γκρουπάκια 4 ατόμων ανάλογα με το επίπεδο.

Τηλ επικοινωνίας 6977719432

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Παρασκευή 20/02/2008, ωραία μέρα σήμερα.Λιακάδα, καλοπατημένες πίστες ,(εκτός Σαχάρα που αναμοχλεύτηκε ήπια απο χιονοδρόμους ), Ηρακλής "τέρμα" γκαζωμένος προπονείται για αύριο.

Την χιονοστοιβάδα που έφυγε χθές βράδυ αρχή περιφερειακής από λούκι Ηρακλή, την προσέξατε?

ΚΑΙΡΟΣ

Παγωνιά , φρέσκο χιόνι, αναμονή νέων χιονοπτώσεων ερχόμενη Κυριακή και Τετάρτη βράδυ .Το βουνό έχει "γεμίσει" πλέον χιόνι . Για αυτό απαιτείται και ιδιαίτερη προσοχή για χιονοστοιβάδες στα ύποπτα σημεία όπου και όταν σας υποδεικνύονται απο το ΧΚΠ ,

Οδεύουμε προς ένα Σ,Κ με χαμηλές θερμοκρασίες,ΒΔ ανέμους ανεκτούς , πιθανή λιακάδα το Σ, πιθανό χιόνι την Κ,Δ .

Προγραμματίζεται για Σαββατόβραδο, Νυκτερινό Φτερόλακα (Τκ10 Παν,Τκ 14 Πυθία)και μάλλον ο καιρός φαίνεται να το επιτρέπει.Το ημερήσιο εισιτήριο ΧΚΠ περιλαμβάνει και το Νυκτερινό FTEROLAKA NON STOP (18.00-21.30)

Επισημαίνουμε ότι πλέον στην οθόνη ενημέρωσης κοινού του 1750 εμφανίζεται ζωντανή εικόνα όχι μόνο από Φτερόλακα (πίστες Ηνίοχος και Παν) και 1950 (αφετηρία Ηρακλή -Αίολο) αλλά και από 2250 ( προτελευταία πυλώνα ΗΡΑΚΛΗ). Επιπρόσθετα τέθηκαν σε λειτουργία και οι νέοι ηλεκτρονικοί πίνακες κατάστασης λειτουργίας ΧΚΠ (αναβατήρες-πίστες)στην είσοδο Κελλάρια 1750 και Φτερόλακα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ -ΠΙΣΤΕΣ

Προβλεπόμενη λειτουργία όλων των αναβατήρων (13/13 +4 baby), και όλων των πιστών, τα Σ,Κ,αργίες (ημέρες υψηλής περιόδου)

Πάντα προτείνουμε , καιρού επιτρέποντος ,να γνωρίσετε

την Περιφερειακή Νο24 από κορυφή ΗΡΑΚΛΗ και

την Σαχάρα Νο22 από κορυφή Δία Νο 18 ή Οδυσσέα ιδιαίτερα αύριο που θα είναι φρεσκοπατημένη .

Ερχόμενοι στα Κελλάρια από Φτερόλακα προτείνουμε να χιονοδρομείτε από κορυφή Δία (Νο16)

Έναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) και 09.00 (καθημερινές), Τελευταία άνοδος αναβατήρα χιονοδρόμων ώρα 16.00, Τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας Αφροδίτης ώρα 17.00

ΔΡΟΜΟΙ

Όλοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι ΠΑΝΤΑ με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΚΑΛΟ Σ,Κ

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Πολύ καλή μέρα, με εξαιρετικής ποιότητας και ποσότητας χιόνι. Πράγμα που απ’ ότι φαίνεται το είχαν προβλέψει οι φίλοι χιονοδρόμοι-επισκέπτες και έκαναν την εμφάνισή τους στο βουνό από νωρίς το πρωί. Τα πάρκινγκ από τις 9:30 είχαν ήδη γεμίσει!

Οι αναβατήρες σήμερα δούλευαν με το maximum των δυνατοτήτων τους και οι ουρές στη χειρότερη μόλις που ξεπερνούσαν τα 5 λεπτά (κυρίως σε Ηρακλή και Βάκχο), καθόλου άσχημα εάν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Όπως ήταν φυσικό κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν τους αναβατήρες που δεν έχουν μεγάλη κίνηση (άρα λιγότερη αναμονή στις αφετηρίες) όπως είναι ο Τηλέμαχος, ο Οδυσσέας και ο Δίας.

Παράταση κατά μισή ώρα δόθηκε στη λειτουργία των αναβατήρων, αφενός για να χαρούνε οι φίλοι μας την καλή μέρα και το χιόνι και αφετέρου για να αντισταθμίσουμε την μικρή ταλαιπωρία των αναμονών στις αφετηρίες των αναβατήρων.

Σήμερα το βράδι (από τις 18:00 έως 20:30) διεξάγεται νυχτερινό σκι στη Φτερόλακκα, υπό το φως των γνωστών πια power moon. Κατόπιν θα ακολουθήσει party στο σαλέ του χιονοδρομικού με πολύ μουσική, ποτό και φαγητό.

Οι νέοι μας ηλεκτρονικοί πίνακές βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία…

P2210090.jpg

Πολύ καλή ημέρα σήμερα για ski-snowboard, μερικές φωτογραφίες από τα Κελλάρια…

P2210096.jpg

P2210102.jpg

P2210106.jpg

P2210112.jpg

Και φυσικά όσοι δεν πήγαν στην πίστα Σαχάρα έχασαν!

P2210114.jpg

Επίσης πολύ καλή μέρα και για τη Φτερόλακκα… εν αναμονή του νυχτερινού σκι!

P2210117.jpg

P2210118.jpg

Τηλ. 22340 22700

Ο Παρνασσός παιδιά σήμερα ήταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ...Ήταν υπέροχα σήμερα!!!

Ένα μεγάλο μπράβο για το πρώτο μεγάλο crash test του βουνού τη σεζόν.

ΜΠΡΑΒΟ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ο Παρνασσός παιδιά σήμερα ήταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ...Ήταν υπέροχα σήμερα!!!

Ένα μεγάλο μπράβο για το πρώτο μεγάλο crash test του βουνού τη σεζόν.

ΜΠΡΑΒΟ

Κι εγώ θα συμφωνούσα μαζί σας, αν υπήρχε τουλάχιστον 1 snowmobile στη Φτερόλακα για μεταφορά τραυματισμένου!! Τραυματισμός ένα πυλώνα πριν τη βάση της 6 και ο νοσοκόμος (?) έβαλε το παιδί με πονεμένο γόνατο να φορέσει πέδιλα για να πάει στο ιατρείο=>στο 1 μέτρο ξαναπέφτει αφού δεν μπορούσε να κάνει σκι μετά τον τραυματισμό και ο μόνος τρόπος για να πάει στο ιατρείο ήταν να περπατήσει (κατηφόρα+ανηφόρα) στηριζόμενος στο νοσοκόμο... α, προτάθηκε και μιά άλλη λύση να ανεβεί στο ρατράκ!!!!!!!!! (πράγμα αδύνατο για το γόνατό του)

τα υπόλοιπα ελπίζω να τα διηγηθεί σύντομα ο ίδιος, αν έχει την όρεξη...

Γρήγορη ανάρρωση και ένα delete του περιστατικού για άφοβο σκι πολύ σύντομα σου εύχομαι dear :lol:

"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

Ύστερα από πολλά χρόνια επέστρεψα στον Παρνασσό και πραγματικά ήταν υπέροχα!!!

Φανταστικός καιρός, εξαιρετικό χιόνι και άριστη λειτουργία του χ/κ.

Ελπίζω αύριο Κυριακή να είναι το ίδιο καλά και στα αγαπημένα μας Καλάβρυτα...

Φανταστικη μερα η σημερινη με πολυ χιονι στις πιστες.

DSC02852.jpg

DSC02843.jpg

Τα χιονοδρομικα απο το υψος της διασταυρωσης προς Γεροντοβραχο (Αθηναϊκο)

DSC02935.jpg

Πολυ χιονι και στο δρομο προς Γεροντοβραχο,προσηνεμο στο Δυτικο ρευμα (ΒΔ)

DSC02920.jpg

Πανοραμικη οψη Γεροντοβραχου

DSC02919.jpg

http:www.arahova.net

http:www.meteo.gr/stations/arahova

http:www.meteo.gr/stations/parnassos1950

http:www.meteo.gr/stations/parnassos

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Όσοι δεν φοβήθηκαν τον καιρό (μέσα από τα δελτία ειδήσεων της TV κυρίως) βγήκαν κερδισμένοι σήμερα, αφού από την ώρα έναρξης των αναβατήρων και μέχρι τις 11:30 είχαμε ηλιοφάνεια. Το χιόνι ήταν άριστο και για 3,5 ώρες οι χιονοδρόμοι ευχαριστήθηκαν το ski-snowboard με την ψυχή τους. Κατόπιν μαζεύτηκε ομίχλη (όχι πολύ πυκνή) και αργότερα γύρω στις 12:30 άρχισε να χιονίζει.

Όλοι οι αναβατήρες και οι πίστες μας λειτουργούσαν κανονικά, ενώ οι αναμονές στα lift ήταν αμελητέες.

Οι δρόμοι πρόσβασης ήταν καθαροί ενώ από το μεσημέρι τα εκχιονιστικά έπιασαν πάλι δουλειά. Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε για πολλοστή φορά ότι επειδή ο καιρός στο βουνό είναι συχνά ευμετάβλητος χρειάζεται πάντα να έχετε μαζί σας αλυσίδες.

Ο καιρός μέχρι αύριο το πρωί φαίνεται ότι θα συνεχίσει με χιονοπτώσεις ενώ γενικά χιόνια προβλέπονται κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Έτσι όπως δείχνουν τα προγνωστικά πάμε για ένα τριήμερο της Αποκριάς εξαιρετικό τόσο από πλευράς καιρού όσο και πλευράς χιονιού!

Όπως σας είπαμε τις πρώτες ώρες λειτουργίας του Χ.Κ.Π. ο καιρός μας έκανε το χατίρι…

P2220137.jpg

Ο Οδυσσέας μας περίμενε να τον τσουλίσουμε…

P2220138.jpg

Το ίδιο και το απότομο του Ηρακλή…

P2220141.jpg

Για τον Περικλή τι να πούμε, τα λόγια είναι περιττά!

P2220146.jpg

Και η Περιφερειακή μέχρι να πέσει η ομίχλη ήταν η καλύτερη πρόσβαση για τη Φτερόλακκα.

P2220149.jpg

Η Σαχάρα επίσης ήταν τέλεια!

P2220151.jpg

Και τα δίχτυα προστασία στο τέλος της Σαχάρας… για παν ενδεχόμενο!

P2220152.jpg

Η πίστα Πυθία (14) στη Φτερόλακκα.

P2220153.jpg

Και ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα σε μια ξεχασμένη από πολλούς πίστα, στην πίστα 7α, μια πίστα με πολύ καλή κλίση που περνά μέσα από μια όμορφη διαδρομή!

P2220157.jpg

P2220158.jpg

P2220160.jpg

Edited by Χ.Κ.Π.

Τηλ. 22340 22700

Ωραία Παρασκευή (χωρίς ουρές) και ωραίο Σάββατο με απίστευτη ουρά στην 6 αλλά θαύμα ηλιο...

Κυριακή γιόκ γιατι μου τελείωσαν χρήματα και πόδια...

χιόνι σοβάς με τρυκάκια για όσους σαν και μένα παλεύουν με mid-fat. Παρατήρησα οτι οι μαούνες (100+) τα πάνε καλύτερα....

΄ΘΈλει και άλλο στα ψηλά. Ελπίζω να το θάψει. Αρκετές χιονοστοιβάδες ( Νίκο περαστικά... ναι μην ντρέπεσαι που σου πήγε τρείς και μία, φυσιολογικό ειναι). Έπεσάν αρκετά στοιχήματα το Σαββατο για την πλάκα πάνω απο την 14 αλλά ευτυχως εσπασε σε 3 σημεία. Ο τελευταίος κατέβηκε χεσμένος.. Αναμένουμε το βίντεο.

Τ ο Σαββάτο βαρέθηκα να πάρω το αμάξι και πήγα με φώκιες απο γεροντόβραχο κελλάρια (45 λεπτά χαλαρά). Ο Πάππος εχει μετατρέψει το 22 σε λεωφόρο. Η επιστροφη δεν θέλει φώκιες (λιγο ψαροκόκαλο) αλλά κάντε πρόβλεψη για το ξεθέωμα που θα έχει προηγηθεί...

Αντε και παρατηρήσεις

1) το τελείωμα τις πίστας στην Σαχάρα πρεπει να στρίβει αριστερά το δε δίχτυ να είναι διπλό ( και από τις δύο μεριές του δρόμου).

2) αφου οι σχολές βάζουν πόρτες στον Δία καλό ειναι να αντικατασταθεί με αναβατήρα μεγαλύτερης δυναμικότητας ( μεχρί τότε ας μην βάζουν πόρτες εκεί, ειναι παλιο΄ς και χαλάει ευκολα....)

Καλό θάψιμο.....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Το Σάββατο πράγματι ήταν σχεδόν-όλα άψογα στο ΧΚΠ , όμως υπήρχε πρόβλημα με τις κάρτες από internet. Τις έβγαλα το προηγούμενο βράδυ για να μην περιμένω στις ουρές και το πρωί με το που πήγα να περάσω μου βγάζει άκυρη!!! Το λέω στην κοπέλα του ΧΚΠ και μου λέει "α ναι καμία κάρτα από το internet δεν περνά από το skidata θα πρέπει να πάτε στο ταμείο να βγάλετε άλλη!!!!" Και συμπλήρωσε "μην βγάζετε κάρτες από internet ποτέ δεν λειτουργούν!!!!"

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν ναι γιατί σου δίνουν την δυνατότητα να τις βγάλεις?

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Πάντως, για τα παιδικά ισχύει (τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσαν στο ταμείο).

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

το Σαββατο κατα τις 4.00 ,δεν ειχα το κουραγιο ουτε να περπατησω φορτωμενος με τα σκι στον ωμο μεχρι το αυτοκινητο στο παρκινγκ...

ξελυσσαξα :rolleyes:

Κι εγώ θα συμφωνούσα μαζί σας, αν υπήρχε τουλάχιστον 1 snowmobile στη Φτερόλακα για μεταφορά τραυματισμένου!! Τραυματισμός ένα πυλώνα πριν τη βάση της 6 και ο νοσοκόμος (?) έβαλε το παιδί με πονεμένο γόνατο να φορέσει πέδιλα για να πάει στο ιατρείο=>στο 1 μέτρο ξαναπέφτει αφού δεν μπορούσε να κάνει σκι μετά τον τραυματισμό και ο μόνος τρόπος για να πάει στο ιατρείο ήταν να περπατήσει (κατηφόρα+ανηφόρα) στηριζόμενος στο νοσοκόμο... α, προτάθηκε και μιά άλλη λύση να ανεβεί στο ρατράκ!!!!!!!!! (πράγμα αδύνατο για το γόνατό του)

τα υπόλοιπα ελπίζω να τα διηγηθεί σύντομα ο ίδιος, αν έχει την όρεξη...

Γρήγορη ανάρρωση και ένα delete του περιστατικού για άφοβο σκι πολύ σύντομα σου εύχομαι dear :rolleyes:

Αν μιλάμε για το ίδιο περιστατικό πρέπει να ήταν ο κουμπάρος μου που χτύπησε (ψηλός 1,90 με σκι) στο γόνατο. Είχαμε ανέβει μαζί αλλά μετά από 2 κατεβασιές ομολογώ ότι τον άφησα γιατί ήθελα να πάω στην αγαπημένη μου 21... Είχε να κάνει μερικά χρονάκια αλλά μια χαρά νομίζω ότι κατέβαινε όμως μάλλον παραπήρε φόρα...

Μου είπε ότι snowmobile υπήρχε αλλά ότι κάποιος το είχε πάρει για βόλτα και δεν τον βρίσκανε. Τελικά κατέβηκε με φορείο - έλκηθρο και στην συνέχεια τον ανεβάσανε τα παιδιά σηκωτό στην ανηφόρα μέχρι το ιατρείο. Ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί μαζί του αλλά και με εμένα όταν στην συνέχεια πήγα με το αυτοκίνητο να τον πάρω από το ιατρείο. Στο ιατρικό κένρο που πήγαμε το απόγευμα μας είπαν ότι δεν είναι κάταγμα αλλά είναι η θλάση ή μηνίσκος. Την Δευτέρα θα ξέρουμε καλύτερα.... Περαστικά.

Σαν γενικό σχόλιο να πω ότι ανεβαίνω Παρνασσό 30 χρόνια τώρα και νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια τα πράγματα επιτέλους είναι κάπως καλύτερα. Χθες ήταν και η τέλεια μέρα έστω και αν με το ατύχημα χάθηκε η μισή.

Το Σάββατο γιατί άνοιξε ο Ηρακλής 9 παρα τέταρτο;η μισή ώρα παράταση ήταν υποχρέωση σας και όχι για τι δική μας εξυπηρέτηση.

Ο Οδυσσέας με πολλές πέτρες,και ο Ηρακλής στη μέγιστη αργή ταχύτητα με πολλές διακοπές,ski data με προβλήματα.........

Να λέμε και τα στραβά και να μη κάνουμε μόνο τους τροχονόμους στον Ηρακλή μαζί με υπαλλήλους του χιονοδρομικού(ε Μικ)......

Αντικειμενικά ήταν ένα καλό σκ με καλό χιόνι όλα τα άλλα είναι αυτονόητα και υπόκεινται στις υπηρεσίες του χιονοδρομικου.......

Το έβαλα και στο αλλο topic για τα θέματα ασφαλείας αλλά νομίζω πως και εδω ειναι η θέση του-αν οι υπόλοιποι mod εχουν αλλη γνώμη πολυ ευχαρίστως να σβηστει το ένα απο τα 2.. :)

Καταρχας καλησπέρα.

Για όσους ενδιαφέρονται και με ρωτουν μέσω pm/τηλεφώνου να σας πω πως το (αριστερό) μου γόνατο τα πάει πολυ καλά και έχει δείξει σημάδια βελτίωσης σε σχέση με χθες το βράδυ που ήταν αρκετα ταλαιπωρημενο.. Βέβαια βάζω αρκετά συχνα πάγο και έτσι το διατηρω σε μια σταθερη κατάσταση. Αυριο μετά την εξέταση και (μάλλον) την μαγνητικη θα γνωρίζω 100% το πρόβλημα. Το σίγουρο είναι πως έχω αποφύγει τα χειρότερα (aka χιαστοι) :) και γενικοτερα ειναι σε μια καλη κατάσταση τη στιγμη που γράφω το ποστ αυτο.

Τώρα στο θέμα που άνοιξε η Ρούλα, η οποία ηταν παρούσα σε όλη την περιπέτεια μου απο την ενημέρωση του pister ότι χτυπησα μέχρι την φροντίδα-βοήθεια στην οδήγηση ως την Αθήνα και την ευχαριστώ πολύ!!! :)

Το ατύχημα μου έγινε περιπου 20-25 μέτρα πάνω απο τον τελευταιο πυλωνα της πίστας 6 (Ηνιόχος) στη Φτερολακκα και σταμάτησα γύρω στα 10 μέτρα απο αυτον(αν το υπολογίζω καλα), δηλαδη αρκετα κοντα στην βάση της 6 σε σημείο όπου φαινόμουν απο τη βάση. Η Ρούλα (snowcat) βλέποντας ότι ενω είχα σηκωθει και δοκίμαζα το πόδι μου αλλά αργουσα να φορέσω τα πέδιλα με πήρε τηλέφωνο (δεν ειχε pmr) και της ειπα πως εχω κατι πιο σοβαρο και χρειαζομαι βοηθεια για να με μεταφέρουν. Αμέσως ενας pisteur ξεκίνησε με τα πόδια προς το σημείο που ειχα πέσει. Όταν ήρθε ειδε επιφανειακα το πόδι μου, με ρώτησε αν μπορουσα να το πατήσω και του ειπα πως μπορουσα (εκεινη την ώρα μπορουσα γιατι λογικα ήταν ζεστο ακομα απο το τραύμα). Έτσι μου είπε να δοκιμάσω να κάνω μερικα μετρα με τα σκι να δω αν το πατάω. Η συμβουλη του να ξαναφορεσω τα σκι ήταν λάθος αλλα εκεινη την ώρα όντας ζαλισμενος δεν την εκτιμησα σωστα και τα φόρεσα. Εκανα 2-3 μέτρα παράλληλα προς τα κάτω (οχι σκι) και μόλις πήγα να γυρισω με δεξια στροφη για να τραβερσαρω προς το ιατρείο επεσα το πόδι πονεσε δεν επεσα ομαλά και ελεγχομενα και του ειπα να μου βγάλει τα πέδιλα γιατι εγω δεν μπορουσα. Να υπογραμμίσω πως καθόλη την δοκιμη μου με τα σκι,ο pisteur ηταν ακριβως δίπλα για να βοηθησει.

Στην ερώτηση αν υπάρχει το φορείο να με κατεβάσουν στο ιατρείο η απάντηση ηταν πως το φορείο υπάρχει (στην κορυφη της 6) αλλά στο σημείο που βρισκόμασταν δε μπορουσε να βοηθησει γιατι το ιατρειο βρίσκεται σε πιο ψηλο σημείο (ανηφόρα). Λογικο και σωστο αφου εκ των πραγμάτων δεν ηταν δυνατον να βοηθησει το φορειο.

Στην ερώτηση αν υπάρχει το snowmobile ώστε να με ανεβάσει μέχρι το ιατρείο για να μην το πάμε κουτσένοντας η απάντηση ήταν πως δεν βρίσκεται εδω αλλά στα Κελλάρια και δεν το βρίσκουν!!!!!!!!

Τελικά με τη βοήθεια και της Ρούλας (αλλά και του Νεκτάριου που μάζεψε μπατον και πέδιλα) και του pisteur κατέβηκα κουτσένοντας μέχρι το επίπεδο της βάσης της 6. Βέβαια με αρκετά διαλείμματα.. Εκει (στο επίπεδο της 6 μερικα μέτρα πιο αριστερα προς την 10) εγινε μια μινι συζητηση για το πως θα ανέβω την ανηφορα μέχρι το ιατρείο. Νομίζω όλοι γνωρίζετε για ποια ανηφόρα λέω έτσι ; ;)

O pisteur πρότεινε να έρθει το ρατρακ να δοκιμάσουμε μηπως μπορει να με ανεβάσει. Αλλα ηταν πολυ ψηλο για να ανέβω και έτσι διχως άλλη λυση ανεβήκαμε με τον ίδιο τρόπο που κατεβηκαμε το κομμάτι της 6 μέχρι το ιατρείο..the rest is history

Έτσι έγιναν τα πράγματα.

Πριν συνεχίσω πρέπει να ευχαριστησω τον pisteur (μου διαφεύγει το ονομα του δυστυχως) για την όλη βοήθεια και την προσπάθεια η οποία εγινε με τα απολυτως ελάχιστα μεσα (κουβάλημα) καθως και τον γιατρο στο ιατρείο

Και τώρα έχω να εκφράσω τα εξης ερωτήματα-παράπονα προς τα ΕΤΑ και τον κ Δρίβα:

1) Πώς ειναι δυνατόν ολόκληρα Κελλάρια-Φτερόλακκα να έχουν 1 και μόνο snowmobile για την μεταφορα τραυματιων και μάλιστα την ημέρα Σαββατο να έχει χαθει στις 10 παρα το πρωι και να μην μπορουν να το βρουν;;;;;;;;;;;;;;;;

2)Γιατι ενω έχει επανειλημμενα ζητηθει να μεταφερθει το ιατρείο σε χαμηλότερο σημείο απο εκει που βρίσκεται,δηλαδη στο επίπεδο είτε της βασης της 6 είτε της βάσης της 10 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΗΜΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-από ότι θυμαμαι στα Κελλάρια βρίσκεται σε σημείο αρκετα χαμηλο όπου απο οποιαδήποτε πιστα και αν βρίσκεται το φορειο να μπορει να φτάσει στο ιατρειο!!!!!!!

3)Και αν για χ,ψ,ζ,ω λόγους δεν θέλετε να αλλάξετε την θέση του ιατρείου στην Φτερολακκα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SNOWMOBILE ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ;;;;;;;;;;;;;; ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΜΟΝΟ SNOWMOBILE (η απάντηση του pisteur!) είναι το λιγοτερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ!!!!

4)Το γνωριζετε πως ενας τραυματισμος μπορει να επιδεινωθει με καταστρεπτικα αποτελεσματα αν η μεταφορα του τραυματισμένου είναι λάθος και όχι συμφωνη με τους διεθνης κανονισμους μεταφοράς τραυματιων;;;;;;;;; Γιατι στην περιπτωση μου δεν τηρήθηκε σχεδον κανενας παρα μόνο οι τυπικοτεροι και οι πλεον προφανεις (ελαφρια εξεταση επι τοπου,βοηθεια στην λάθος μεταφορα,παροχη πρώτων βοηθειων). Έχω παράδειγμα συγγενικου προσωπου το οποιο πριν απο 5 χρονια εκοψε χιαστους/μηνισκο στην 6 και η λαθος μεταφορα του επιδείνωσε τοσο την ήδη χαλια κατάσταση του ποδιου ωστε τελικα να μην αναρώσει σωστα και...τέλος σκι :(

Θα ήθελα και θα παρακαλουσα μια υπεύθυνη και σοβαρη απάντηση! και αν ειναι δύσκολη δεν πειράζει μια μέρα ας λείψει η φωτοενημέρωση.. ;)

Το έχουν ξαναπει και άλλοι είναι πανεμορφα τα χαχα και χοχο, πούδρες,δεντρα,κοτλε πιστες αλλά στην ουσια κύριε Δρίβα και ΕΤΑ κάπου κολλάτε!!!!

Ευχαριστω και ελπίζω ολα τα παραπανω να βοηθησουν ώστε να διορθωθουν τα προβληματα και οι ελλείψεις του ΧΚΠ :)

Al_Foutzin

Ορέστης

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

...

Θα ήθελα και θα παρακαλουσα μια υπεύθυνη και σοβαρη απάντηση! και αν ειναι δύσκολη δεν πειράζει μια μέρα ας λείψει η φωτοενημέρωση.. :)

Το έχουν ξαναπει και άλλοι είναι πανεμορφα τα χαχα και χοχο, πούδρες,δεντρα,κοτλε πιστες αλλά στην ουσια κύριε Δρίβα και ΕΤΑ κάπου κολλάτε!!!!

...

Συμφωνώ απόλυτα! Το να έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό ατυχήματος με προφανέστατη λάθος αντιμετώπιση (βλ. μεταφορά στο ιατρείο/έλλειψη snowmobile) και να ακολουθούν posts με φωτοενημέρωση σαν να μην τρέχει μια, μόνο εκνευριστικό είναι και με έλλειψη σεβασμού προς τους πελάτες.

Φιλικά,

Ρούλα Ταρίνα

"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

Προφανώς μιλάμε για 2 διαφορετικά περιστατικά, την ίδια μέρα, στο ίδιο σημείο με χτύπημα στο γόνατο. Του κουμπάρου μου που ανέφερα έγινε στις 11:30 το Σάββατο. Μάλλον υπήρχαν οι ίδιες ελλείψεις και στις 2 περιπτώσεις. Περαστικά και στους δύο.

Προφανώς μιλάμε για 2 διαφορετικά περιστατικά, την ίδια μέρα, στο ίδιο σημείο με χτύπημα στο γόνατο. Του κουμπάρου μου που ανέφερα έγινε στις 11:30 το Σάββατο. Μάλλον υπήρχαν οι ίδιες ελλείψεις και στις 2 περιπτώσεις. Περαστικά και στους δύο.

ναι 2 διαφορετικα σε αποσταση περιπου λιγοτερο των 2 ωρων.

Περαστικα επισης ευχομαι! :)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Περαστικά στα παιδιά. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν. :( :(

Όσο για το Σάββατο, τα πόδια μ ακόμα με πονάνε!!! Το ευχαριστήθηκα όμως, παρά την ουρά στην 6!!!

*Όπως ευχαριστήθηκα και τις μπακέτες στο Σαλέ... :) :) :) :)

Μιλάμε είναι όνειρο! Ειδικά η ζαμπόν-μαρούλι-μαγιονέζα-ντομάτα!!!Κάποιος το γνωρίζει καλά!!!Ονόματα δεν λέμε... :P :P :P :P :(;) ;) :lol:

Edited by Evagelos

Ορεστη ,αν και εχουμε μιλησει...... περαστικα και ιντερνετικως :)

και στο αλλο παιδι ,γρηγορα σιδερενιος