Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Ράνια

Τσιγάρο Vs Καθαρός αέρας

Recommended Posts

Ψυχραιμία παιδιά. Δε χρειάζονται φανατισμοί ένθεν κακείθεν γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά και τα γνωρίζουμε όλοι.

Υπήρξα για πάνω απο 30 χρόνια καπνιστής - δυνάμει μπορεί να είμαι ακόμη γιατί το έκοψα πριν απο 3,5 χρόνια - και συνεπώς καταλαβαίνω πολύ καλά τους καπνιστές. Απ' την άλλη έχω βιώσει και την υστερία μερικών μη καπνιστών. Θεωρώ οτι δεν υπάρχει αντικείμενο για δημόσια συζήτηση. Δεν αντέχει σε καμμιά λογική. Πρακτικά όλα λύνονται με τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση. Προέχει φυσικά το δικαίωμα στην υγεία, αλλά και - όσον κι αν αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο στην Ελλάδα - η εφαρμογή των νόμων.

Προεκτείνω την άποψη του Χρήστου, λέγοντας οτι η ελευθερία μας τελειώνει εκεί ακριβώς που αρχίζουν τα δικαιώματα κάποιου άλλου.

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

καπνιζα φανατικα εδω και πολλα χρονια μεχρι που πηρα την αποφαση να μην ξανακαπνισω και μαλιστα προφατα(πριν ενα μηνα).ναι με ενοχλει ο καπνος γτ με πνιγει πλεον και μ θυμιζει ακομα οτι θελω να καπνισω.ναι σεβομαι τον νομο γτ ενα μηνα που πηγα με την δουλεια μου στην ολλανδια ισχυε ακριβως το ιδιο(τοτε καπνιζα ακομα)και πηγαιναμε ολοι σε διαφορα δωματια για τσιγαρο η ακομα κ στο αιθριο παλι ηταν μαρκαρισμενη περιοχη για το καπνισμα.εκει ο κοσμος αποδεχεται τους νομους δεν ειναι ελληναρες.εδω εχουμε μαθει να λεμε δεν γαμμμμ......... βρε αδερφε,τι πειραζει ενα τσιγαρακι,τι πειραζει αν διπλοπαρκαρω για δυο λεπτα....κι ομως βρε αδερφε πειραζει και παραπειραζει.αλλα επειδη οπως προειπα καπνιζα μεχρι κ πριν ενα μηνα κ ξερω πολυ καλα τι σημαινει αυτο,οπως εγω σεβομουν οταν καπνιζα τους αλλους που δεν καπνιζαν και πηγαινα αλλου να καπνισω,ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΧΑΛΑΛΙ.γτ ακομα και οι αντικαπνιστες παρτακιδες ειναι σε αυτη την χωρα.οποτε δεν βγαζουμε ακρη γτ δεν εχουμε παιδεια.

Να πω την αμαρτια μου, ημουν ενας απο τους καπνιστες στο Flo. Ηρθα καπως αργα, εκατσα εξω και εκανα ενα τσιγαρο και μετα μπηκα μεσα να χαιρετησω. Προσεξα οτι στο χωρο που ηταν το Snowclub ειχε τασακια σε ΚΑΘΕ τραπεζι και αλλου καπνιζαν και αλλου οχι. Το συζητησα μαλιστα στην πλακα με τον νεωτερο απο τους φονταμενταλιστες αντικαπνιστες (Nickel :P ).

Δεν ειχα ιδεαν του παρασκηνιου, νομισα οτι ηταν σε ενα ακομα υπο διευθετησιν μαγαζι (εχω παει σε αρκετα μαγαζια που εχουν ταμπελες οτι εχουν ζητησει αδεια για καπνιστες, κλπ.) Γεγονος ειναι οτι δεν εχω δει κανενα μαγαζι με οριοθετημενο χωρο καπνιστων, χωρισματα, βεντιλατερ κλπ κλπ γιατι...Ελλαδα ειμαστε, ολοι περιμενουν να δουν αν θα εφαρμοσθει και πως θα εφαρμοσθει ο νομος.

Ζητω συγνωμη απο τον AlexK και τους υπολοιπους για την παρανοηση μου, στο Olimpico τις προαλλες, πηγαμε μια ωρα δρομο με τον gtsap για να βρουμε ενα τραπεζι με τασακι... αλλα πηγαμε.

Blades κανεις λαθος... Δεν εφαρμοζεται ετσι η δημοκρατια! Για τιμωρια, πρεπει να διαβασεις το thread αυτο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!! :lol::lol::P

Απο μενα παντως δεν προκειται να ξανασυμβει...

Φιλικα :(

ΜακηςΜ

Πάντως η όλη κατάσταση αποδεικνύει την μέχρι στιγμής αποτυχία του μέτρου. Η πλήρη απαγόρευση σε κλειστούς δημόσιους χώρους είναι (ίσως) η μόνη λύση

Προχθές βρέθηκα σε μικρό μεζεδοπωλείου της ευρύτερης περιοχής στου Ψυρρή, που προσπαθούσε να είναι τυπικό με τον νόμο. Τα έξω τραπεζάκια γεμάτα και τα μέσα κατά το ήμισυ. Όταν στην ερώτηση του σερβιτόρου για την καπνιστική ή μη ιδιότητά μας η απάντηση ήταν αρνητική, μόνο που δεν μας έσπρωξε με χαρά προς τα μέσα :lol: :LOL: (αν του έλεγα ότι δεν καπνίζουμε αλλά θέλουμε να κάτσουμε έξω θα έβαζε τα κλάματα).

Βέβαια άκουσα 2-3 φορές κάποιους πελάτες που βρίσκονταν σε παρέες μέσα στο μαγαζί, να παρακαλάνε!!!!!!! τους σερβιτόρους να καπνίσουν.

Για την συνέχεια της συζήτησης και ως φύση δημοκρατικός άνθρωπος, θα μπορούσα να δεχτώ την αντιδημοκρατικότητα του μέτρου. Διότι η ΗΜΙαπαγόρευση του καπνίσματος μου αναίρεσε την δυνατότητα να επιτελώ-ούμε μια φυσική διαδικασία σε κλειστούς χώρους. Να απελευθερώνω-νουμε αέρια, αποτέλεσμα λειτουργικών διαδικασιών του εντέρου μου-ας, για κοινή χρήση και όσφρηση. Αν είναι δυνατό και στα μούτρα ανυποψίαστων θαμώνων των εκάστοτε καταστημάτων, κοινωνικής σύναξης, μασαμπούκας και φραπεδοκατάστασης. Είμαι σίγουρος πως θα έκανα-καναμε ένα νέο κίνημα απενεχοποίησης μια καθόλα φυσικής διαδικασίας, της κλανιάς.

Είμαι σίγουρος ότι κάτω από τέτοιες στιγμές το ανθρώπινο γένος θα μεγαλουργήσει για μια ακόμα φορά. Θα επιτύχει την δημιουργία ένα νέου είδους οσπρίου, το λεγόμενο φασολορύφαλλο, το οποίο θα προκύψει από την ένωση φασολιού και γαρύφαλλου. Η βρώση του οποίου θα δημιουργεί ναι μεν αέρια, τα οποία όμως θα μοσχοβολούν γαρύφαλλο.

Με τις υγείες μας.

Το μέτρο απέτυχε όπως άλλωστε το περίμενα...

Η κινείσαι ριζοσπαστικά η τίποτα...όπως και το κόψιμο του τσιγάρου δεν γίνεται λίγο λίγο, όπως ξέρουμε καλά όσοι το έκοψαν...

Πάω σε γάμο και καπνίζουν...σιγά μη κάνω φασαρία και να γίνω η αιχμή του δόρατος και ο περίγελος...

Κάθομαι σε ένα τραπέζι με το Δήμαρχο και λοιπούς, και καπνίζουν όλοι, εκτός από μένα την γυναίκα μου και μια έγκυο...

Τι να πεις πλέον;

Να τσακωθώ με μια δυναστεία απόψεων που έχει βαθιές ρίζες αιώνων, με τη γυναίκα μου, που θέλει να περάσει μια ευχάριστη βραδιά, η με το γαμπρό και τη νύφη;

Άσε καλύτερα, βαρέθηκα να μάχομαι για τα αυτονόητα...

Θα πηγαίνω σε μέρη όπου πράγματι δεν καπνίζουν και θα κάνω το μ@λ@κα, όπου πρέπει να παραβρεθώ...

Αποφεύγω τα μέρη με καπνό και διαφημίζω και ενθαρρύνω τα μαγαζιά που το απαγορεύουν.

Χθες πήγα σε ένα ιταλικό με τα παιδιά μου και ευχαριστήθηκα μετά από πολύ καιρό, τις μυρωδιές από τα φαγητά και το κρασί μου (όποιος καπνίζει δεν ξέρει τι χάνει από αρώματα και γεύσεις), χωρίς να μου χαλάει ο καπνός τις αισθήσεις...πραγματική ευχαρίστηση...

Υπάρχει πλέον όμως μια αλλαγή, βρίσκουμε νησίδες μέσα στον ωκεανό του καπνού κι αυτό είναι κάτι σημαντικό...

Τελικά πιστεύω ότι δεν απέχουμε δεκαετίες από τους Ευρωπαίους και άλλους πολιτισμένους σε όλα τα επίπεδα λαούς...

Είμαστε τελείως αλλού, με άλλο τρόπο σκέψης και σε δρόμους που δεν διασταυρώνονται καν (ασυμβάτως κάθετοι, που λέγαμε παλιά στο σχολείο), γι αυτό και η προσέγγιση των πραγμάτων είναι τελείως διαφορετική από τον μέσο Έλληνα...

ο κυριωτερος λογος που δεν εμφανιζομαι σε συναντησεις και γενικα σε χειμερινες συγκεντρωσεις του συλλογου ειναι το τσιγαρο και αποτι βλεπω το θεμα απασχολει και αλλους φιλους.

θα μου πει καποιος στα παπ.. ια μου αν ερθεις η οχι ,δεν με πειραζει ναναι καλα ,απλα αναγκαζομαι αν θελω να βρεθω με καποιο κολλητο να παιρνω τηλεφωνο να βρεθω αλλη στιγμη σε αλλο χωρο.

περαν αυτου τα μαγαζια που σεβονται τους πελατες τους το εφαρμοζουν και εχω δει καπνιστες να βγαινουν για να καπνισουν για να μην γινονται ενοχλητικοι.

μου αρεσε και το παραδειγμα αν ειναι 5 καπνιστες και 1 μη καπνιστης τι πρεπει να γινει.

(να γινει ψηφοφορια ) αυτο ειναι δημοκρατια αποφασιζουν οι 5 για τον 1 σε ενα βασικο θεμα υγειας εν ολιγοις να τον τιμωρουν που δεν καπνιζει.

καλα κρασια

λετε bla bla bla,λεμε bla bla bla,λενε bla bla bla,

αν και καπνιστης δε μου αρεσει αυτο που συμβαινει μεσα στα cafes n bars και οχι φυσικα γιατι ειναι κατα της συγκεκριμενης οδηγιας αλλα γιατι οι δικοι μου ανθρωποι-οι φιλοι μου δε γουσταρουν να βρωμανε τσιγαριλα.περα απο αυτο τις 2 τελευταιες φορες που βρεθηκα σε τετοια καταστηματα με ενωχλησε και εμενα ο καπνος.

βεβαια εγραψα οσα εγραψα πριν γιατι ετσι αντιλαμβανομαι αυτο που συμβαινει + οτι ηθελα να οξυνω ακομα περισσοτερο το θεμα.ΟΧΙ-δε μου αρεσει αυτο που γινεται και ντρεπομαι για αυτο που συμβαινει οχι σα καπνιστης αλλα σαν ανθρωπος αλλα δυστυχως μαλλον κανουμε πολλες επισκεψεις στο εξωτερικο(δυτικες χωρες) και οταν ερχομαστε εδω τα χανουμε μπροστα στην ελληναρικη νοοτροπια.

ειναι μονο το τσιγαρο στους χωρους των καταστηματων?πριν λιγες μερες ηθελα να ανοιξω ενα θεμα αντιστοιχο για να κατακρινω τα ελληνικα δεδομενα αλλα φυσικα δε το εκανα.δειτε τους δρομους σε τι κατασταση βρισκονται,αν και δεν εχω παει ποτε στην αλβανια,βαζω στοιχημα οτι η κατασταση εκει με την ποιοτητα των ασφαλτοδρομων ειναι πολυ καλυτερη.εγω δε νιωθω σα μαμακας που πληρωνω ενα καρο φορους και διοδια και δε μπορει "καποιος"να μου προσφερει το αυτονοητο?καθε μετακινηση μου στους δρομους ειναι και ενας εφιαλτης και να πεις οτι εχω καμια φερραρι....ενα απλο κοινο αυτοκινητο εχω και παλι δεν μπορει να αναποκριθει στα δεδομενα αυτα.

να ηταν μονο αυτο?δε θελω να χαλαω το θεμα τωρα,ισως καποια στιγμη ανοιξω ενα σχετικο με αυτα που θελω.

παμε παλι να επικεντρωθουμε στο θεμα,

απο την αρχη δεν πιστεψα οτι θα σταματησει το καπνισμα στα καταστηματα και αυτο διοτι αυτοι που αφηνουν και τα περισσοτερα χρηματα ειναι οι καπνιστες(λογω νοοτροπιας-βαριεμαι να το αναλυσω)και φυσικα κανεις καταστηματαρχης δε θελει να χασει το ρευστο.απο τις λιγες επιχειρησεις που επιβιωνουν στη χωρα μας και μαλιστα ειναι και κερδοφορες ειναι τα cafe&bars,αμα καταργηθει το καπνισμα ο κοσμος θα στραφει σε αλλου τυπου δι-εξοδους και αμα γινει αυτο οι τεραστιες επενδυσεις και ονειρα θα περσουν στο κενο,αυτο το γνωριζουμε ολοι.

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

αν και καπνιστης δε μου αρεσει αυτο που συμβαινει μεσα στα cafes n bars και οχι φυσικα γιατι ειναι κατα της συγκεκριμενης οδηγιας αλλα γιατι οι δικοι μου ανθρωποι-οι φιλοι μου δε γουσταρουν να βρωμανε τσιγαριλα.περα απο αυτο τις 2 τελευταιες φορες που βρεθηκα σε τετοια καταστηματα με ενωχλησε και εμενα ο καπνος.

βεβαια εγραψα οσα εγραψα πριν γιατι ετσι αντιλαμβανομαι αυτο που συμβαινει + οτι ηθελα να οξυνω ακομα περισσοτερο το θεμα.ΟΧΙ-δε μου αρεσει αυτο που γινεται και ντρεπομαι για αυτο που συμβαινει οχι σα καπνιστης αλλα σαν ανθρωπος αλλα δυστυχως μαλλον κανουμε πολλες επισκεψεις στο εξωτερικο(δυτικες χωρες) και οταν ερχομαστε εδω τα χανουμε μπροστα στην ελληναρικη νοοτροπια.

ειναι μονο το τσιγαρο στους χωρους των καταστηματων?πριν λιγες μερες ηθελα να ανοιξω ενα θεμα αντιστοιχο για να κατακρινω τα ελληνικα δεδομενα αλλα φυσικα δε το εκανα.δειτε τους δρομους σε τι κατασταση βρισκονται,αν και δεν εχω παει ποτε στην αλβανια,βαζω στοιχημα οτι η κατασταση εκει με την ποιοτητα των ασφαλτοδρομων ειναι πολυ καλυτερη.εγω δε νιωθω σα μαμακας που πληρωνω ενα καρο φορους και διοδια και δε μπορει "καποιος"να μου προσφερει το αυτονοητο?καθε μετακινηση μου στους δρομους ειναι και ενας εφιαλτης και να πεις οτι εχω καμια φερραρι....ενα απλο κοινο αυτοκινητο εχω και παλι δεν μπορει να αναποκριθει στα δεδομενα αυτα.

να ηταν μονο αυτο?δε θελω να χαλαω το θεμα τωρα,ισως καποια στιγμη ανοιξω ενα σχετικο με αυτα που θελω.

απο την αρχη δεν πιστεψα οτι θα σταματησει το καπνισμα στα καταστηματα και αυτο διοτι αυτοι που αφηνουν και τα περισσοτερα χρηματα ειναι οι καπνιστες(λογω νοοτροπιας-βαριεμαι να το αναλυσω)και φυσικα κανεις καταστηματαρχης δε θελει να χασει το ρευστο.απο τις λιγες επιχειρησεις που επιβιωνουν στη χωρα μας και μαλιστα ειναι και κερδοφορες ειναι τα cafe&bars,αμα καταργηθει το καπνισμα ο κοσμος θα στραφει σε αλλου τυπου δι-εξοδους και αμα γινει αυτο οι τεραστιες επενδυσεις και ονειρα θα περσουν στο κενο,αυτο το γνωριζουμε ολοι.

Υγεία Vs Λεφτά; Ενδιαφέρουσα σύγκριση...

Υγεία Vs Λεφτά; Ενδιαφέρουσα σύγκριση...

κοιτα pies,

ειτε μας αρεσει(μας αρεσει γιατι το υποστιρηζουμε),ειτε δε μας αρεσει,ειναι ΕΤΣΙ

εξ αρχης οι μη καπνιστες υποστιρηζετε το καπνισμα μεσα σε χωρους που κανονικα θα επρεπε να λειτουργουν αλλιως.πως?

προτεινομενες λυσεις:

1.κανουμε καταγγελια στο ανυπαρκτο νουμερο 1142

2.δε παμε στα ακατανομαστα στεκια διοτι δε μας αρεσει να καπνιζουν διπλα μας μεχρι να την ακουσουν οι μαγαζατορες και να κανουν κατι γι'αυτο.

βρε παιδια ακρη δε βγαινει,για να διαμορφωθει ενας χωρος καταλληλα ωστε να δεχεται καπνιστες και μη στοιχιζει μια περιουσια,ποιος θα το κανει αυτο?ηδη ο καφες εχει 5ε και το ποτο 10-12(αχ κατακαημενη Ιταλια).να μετακυλιστει και αλλο εξοδο πανω στον καφε?ε που θα παει?8ευρω ο καφες?ελεοσ δλδ χαχαχαχα

τωρα Pies μπορεις να ξανακανεις quote και να γραψεις "Υγεία Vs Λεφτά; Ενδιαφέρουσα σύγκριση..."

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

κοιτα pies,

ειτε μας αρεσει(μας αρεσει γιατι το υποστιρηζουμε),ειτε δε μας αρεσει,ειναι ΕΤΣΙ

εξ αρχης οι μη καπνιστες υποστιρηζετε το καπνισμα μεσα σε χωρους που κανονικα θα επρεπε να λειτουργουν αλλιως.πως?

προτεινομενες λυσεις:

1.κανουμε καταγγελια στο ανυπαρκτο νουμερο 1142

2.δε παμε στα ακατανομαστα στεκια διοτι δε μας αρεσει να καπνιζουν διπλα μας μεχρι να την ακουσουν οι μαγαζατορες και να κανουν κατι γι'αυτο.

βρε παιδια ακρη δε βγαινει,για να διαμορφωθει ενας χωρος καταλληλα ωστε να δεχεται καπνιστες και μη στοιχιζει μια περιουσια,ποιος θα το κανει αυτο?ηδη ο καφες εχει 5ε και το ποτο 10-12(αχ κατακαημενη Ιταλια).να μετακυλιστει και αλλο εξοδο πανω στον καφε?ε που θα παει?8ευρω ο καφες?ελεοσ δλδ χαχαχαχα

τωρα Pies μπορεις να ξανακανεις quote και να γραψεις "Υγεία Vs Λεφτά; Ενδιαφέρουσα σύγκριση..."

"Υγεία Vs Λεφτά; Ενδιαφέρουσα σύγκριση...

Πάντως από όσο γνωρίζω,τα starbucks είναι αποκλειστικά για μη καπνίζοντες-εκτός από τον εξωτερικό χώρο τους-και δεν έχουν χάσει καθόλου "ρευστό" (μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αφού από ότι φαίνεται ανοίγουν συνέχεια νέα καταστήματα)!!)

Ίσως οφείλεται και στη "νοοτροπία" της επιχείρησης η οποία προέρχεται από το εξωτερικό, όπου δεν επικρατεί η καφρίλα της Ελλάδας!

Πάντως για να είμαι ειλικρινής, δεν θεωρώ και τόσο "δημοκρατικό" το ότι αφού οι περισσότεροι καπνίζουν να τρώνε και οι υπόλοιποι τον καπνό σε ένα κλειστό χώρο.

Μάλλον "ευγενή" δικτατορία θα το χαρακτήριζα!!!

ski is talking to god!!

Guest afrodite

Α ρε ενας Σβαντζενεγκερ μας χρειαζεται....Μη γελατε καθολου ...Αυτος ο κυριος εχει καταφερει και εχει αποκληρησει το τσιγαρο σε μια ολοκληρη πολιτεια. Το εχει απαγορευσει σε ΟΛΟΥΣ τους εσωτερικους χωρους απο 0 τμ εως απειρο...το εχει απαγορευσει και στους εξωτερικους χωρους (ναι καλα ακουτε) εκτος απο προκαθωρισμενα σημεια- με αλλα λογια δεν μπορουν να καπνιζουν στο πεζοδρομιο εαν διπλα υπαρχει καποιο μαγαζι (καφε εστιατορειο κλπ). Και το τελευταιο (εκει βεβαια το θεωρησα υπερβολη) απαγορευεται το καπνισμα στο ιδιο σου το σπιτι- ακομα κα ιστο μπαλκονι!!!!!!!!!!! :) Ναι γιατι ενοχλουνται οι γειτονες. Γενικα οπου ο καπνος ενοχλει απαγορευεται!!!

Επεισης εαν καπνιζεις στο αυτοκινητο σου και μεσα υπαρχει παιδι θεωρειται εγκληματικη ενεργεια και πας αυτοφορο!!!

Επεισης απαγορευεται το καπνισμα στη παραλια - τερμα οι γοπες στην αμμο!!

Για ακούστε και αυτό , χτες ήμουν σε ένα μαγαζί της Θεσσαλονίκης που τηρούσε το μέτρο ευλαβικά. Ωστόσο χτες με το που μπαίνουμε μας λέει η κοπέλα , καπνιστες ή μη?

Την απαντάω πως η ερώτηση είναι άκυρη και ότι όλο το μαγαζί είναι non smoking area.

Μου απάντάει ωστόσο ότι το μέτρο είναι υπό αναστολή!!!!!!! και μέχρι την επανεφαρμογή του back to the smoke.......

Σοκ , δεν τπ πίστεψα, έρχεται και ένας φίλος , μου λέει τα ίδια.....

Ψαχνω σήμερα στο internet και δε βρίσκω τιποτε.............

ANY NEWS?

Καλησπέρα.

Έχουμε να κάνουμε με νόμο του κράτους. Κατά συνέπεια η συζήτηση περί αντιδημοκρατικότητας δεν πρέπει να γίνεται. Το μόνο αντιδημοκρατικό είναι να μην σεβόμαστε ένα νόμο του κράτους.

Σε ότι αφορά την καθολική απαγόρευση είναι 100% υπέρ. Πολύ σωστή και η δίωξη ενηλίκων που καπνίζουν μπροστά σε παιδιά..

Αυτά

Χ.

...

Για ακούστε και αυτό , χτες ήμουν σε ένα μαγαζί της Θεσσαλονίκης που τηρούσε το μέτρο ευλαβικά. Ωστόσο χτες με το που μπαίνουμε μας λέει η κοπέλα , καπνιστες ή μη?

Την απαντάω πως η ερώτηση είναι άκυρη και ότι όλο το μαγαζί είναι non smoking area.

Μου απάντάει ωστόσο ότι το μέτρο είναι υπό αναστολή!!!!!!! και μέχρι την επανεφαρμογή του back to the smoke.......

ANY NEWS?

κοιτα να σου πω....

εκτος απο "βαφτισια" στην ελλαδα εχουμε και "γεννες"

ειναι νεα πατεντα που οπως φαινεται τα παει πολυ καλα,μπραβο σε ΕΜΑΣ!

Καλησπέρα.

Έχουμε να κάνουμε με νόμο του κράτους. Κατά συνέπεια η συζήτηση περί αντιδημοκρατικότητας δεν πρέπει να γίνεται. Το μόνο αντιδημοκρατικό είναι να μην σεβόμαστε ένα νόμο του κράτους.

Σε ότι αφορά την καθολική απαγόρευση είναι 100% υπέρ. Πολύ σωστή και η δίωξη ενηλίκων που καπνίζουν μπροστά σε παιδιά..

Αυτά

Χ.

call 1142

με αυτο το ποστ κλεινω με το θεμα,καλη συνεχεια.

και για να προλαβω οτι δε θα δω εδω στο μελλον να πω το εξης,μη με πειτε προκλητικο γιατι μονο τετοιος δεν ειμαι απλα κοιταζω τα πραγματα ως εχουν.προκλητικοι ειναι οσοι ψηφιζουν τους νομους και δεν αφηνουν να εφαρμοστουν αυτοι.καλο μεσημερι

Το μέτρο απέτυχε όπως άλλωστε το περίμενα...

χαχα λαθος Λουη... το μετρο πέτυχε ...σκοπός του Αβραμόπουλου ηταν να περάσει ως ο υπουργός που "απαγόρευσε" το καπνισμα στους δημόσιους χώρους, αλλά χωρίς βεβαια να δυσαρεστήσει τα μαγαζιά και τους καπνιστές. goal achived!!! :lol:

Όλγα,

τα ερωτήματα που έκανα ήταν μάλλον ρητορικά, δεν θεωρούσα οτι οι απαντήσεις θα ήταν διαφορετικές.

Επειδή όμως συνέβη το ίδιο πράγμα 2 φορές σε διαφορετικά μέρη, θέλησα να προκαλέσω μια δημόσια συζήτηση στο σύλλογο, ώστε να αναλλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Και τέλος πάντων, αν κάποιος πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικαλούμενος το όνομα του Συλλόγου (έτσι είπαν και οι 2 μαγαζάτορες), θεώρησα οτι το Δ.Σ. του Συλλόγου θα έπρεπε να πάρει θέση επί αυτού...

στο κατω κατω της γραφης φιλε ο λαος μιλησε,ολοι θελαμε να φουμαρουμε,ενας και μονο εσυ δεν ηθελες,το βρισκεις δημοκρατικο αυτο? παραλογα πραγματα ειναι αυτα που ζητας και κυριως αντιδημοκρατικα.
Λυπήθηκα όταν διάβασα αυτή την άποψη από έναν νέο άνθρωπο με τον οποίο μοιράζομαι πολλά κοινά, αλλά ύστερα σκέφτηκα οτι ...δεν πειράζει. Καλύτερα που γράφονται αυτά, για να τα διαβάζουν όλοι και να βλέπουν με τι είδους απόψεις και επιχειρήματα έχουμε να κάνουμε...

"δημοκρατικό" δεν είναι όταν μια αγέλη ανεγκέφαλων επιβάλλεται στους άτυχους που συμβαίνει να βρίσκονται κοντά τους, απλώς και μόνο επειδή "ο λαός μίλησε" ή επειδή "έτσι γουστάρουμε να 'ούμε" ή λόγω αριθμητικής υπεροχής, κλπ. Αυτό που περιγράφεις blades είναι ο γνωστός Νόμος της Ζούγκλας.

Η δημοκρατία έχει να κάνει με τη συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση μιας χώρας, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, το σεβασμό των νόμων και άλλα τέτοια ...χαζά (Φοβερή πατέντα, εεεεε!!! :P), δεν έχει να κάνει με την αυθαίρετη επιβολή του "θέλω" σου στους άλλους...

...αλλα επειδη οπως προειπα καπνιζα μεχρι κ πριν ενα μηνα κ ξερω πολυ καλα τι σημαινει αυτο,οπως εγω σεβομουν οταν καπνιζα τους αλλους που δεν καπνιζαν και πηγαινα αλλου να καπνισω,ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΧΑΛΑΛΙ.γτ ακομα και οι αντικαπνιστες παρτακιδες ειναι σε αυτη την χωρα.οποτε δεν βγαζουμε ακρη γτ δεν εχουμε παιδεια.
Βρε φίλε dust: ΤΟΣΟΙ άνθρωποι σου λένε επί ΧΡΟΝΙΑ τώρα με ΤΟΣΟΥΣ διαφορετικούς τρόπους, ότι τους ενοχλείς με τον καπνό σου.

ΠΟΤΕ θα το καταλάβεις/βετε αυτό?????

Μετά απ' όλα αυτά είναι "παρτακιδες" οι αντικαπνιστες, που "ΔΕΝ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ"?????? :lol:

Το ξαναδιάβασες καθόλου αυτό που έγραψες?????

Ζητω συγνωμη απο τον AlexK και τους υπολοιπους για την παρανοηση μου, στο Olimpico τις προαλλες, πηγαμε μια ωρα δρομο με τον gtsap για να βρουμε ενα τραπεζι με τασακι... αλλα πηγαμε.

Blades κανεις λαθος... Δεν εφαρμοζεται ετσι η δημοκρατια! Για τιμωρια, πρεπει να διαβασεις το thread αυτο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!! :lol::P:(

Απο μενα παντως δεν προκειται να ξανασυμβει...

Φιλικα :blink:

ΜακηςΜ

Α, ρε Μάκη!!!!! Είσαι μεγαλείο!!!!! Κάθε φορά που λές ή γράφεις κάτι σ' αγαπάμε ακόμα περισσότερο... :D

Φίλε Blades, παραδειγματίσου από τον "αντιδημοκρατικό" Μάκη...

Δηλαδή τι θα κάνει "ο κόσμος" αμα καταργηθει το καπνισμα... Θα γίνουν όλοι ορειβάτες ή θα συρρέουν οικογενοιακώς στον Ισθμό της Κορίνθου για ΜπάτζιΤζάμπινκ???? :blink:

Ακριβώς το αντίθετο θα γίνει. Με το που θα ξεβρωμήσουν τα μαγαζιά, θα αρχίσουν να βγαίνουν τακτικώτερα και όλοι αυτοί που τόσα χρόνια το απεφευγαν λόγω ταλαιπωρίας και ο τζίρος τους θ΄ανέβει αξιοσημείωτα. Φαεινό παράδειγμα τα Starbucks, έχει ήδη αναφερθεί.

Αυτό που λέω έχει συμβεί ήδη αλλού όπου απαγορεύτηκε το τσιγάρο σε όλους τους δημόσιους χώρους, τα ίδια λέγαν κι εκεί, πως δήθεν θα πέσει ο τζίρος τους και θα πεινάσουν.

Δεν είναι απλώς άποψή μου, έχει ήδη δημοσιευθεί σαν είδηση, απλώς δεν θυμάμαι το πού, τη χώρα...

Εν ολίγοις, ακόμη και οικονομικά τους συμφέρει τους μαγαζάτορες, αλλά ...δεν κόβει το ρημάδι...

ANY NEWS?

Μην ακούς το κάθε UFO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν υπάρχει νόμος/απόφαση "υπό αναστολή", μόνο με άλλο νόμο/απόφαση καταργείται!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικά, το κατά πόσον εφαρμόζεται αποτελεσματικά είναι ένα τεράστιο θέμα "από μόνο του". Εκεί παίζει και ο καθένας μας κάποιο ρόλο.

Σκέψου πάντως, πως άν είχε καταργηθεί νόμιμα η απόφαση, θα ήταν πρωτοσέλιδο και πρώτο πανηγυρικό θέμα στα δελτία για ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

Απλά σου είπε αυτό που τους βολεύει...

Αφού οι ίδιοι οι καπνιστές δεν έχουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να εφαρμόσουν τον νόμο ως έχει (αλλά και την απλή λογική), αυτό φαντάζει ως η μοναδική λύση.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αφού οι ίδιοι οι καπνιστές δεν έχουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να εφαρμόσουν τον νόμο ως έχει (αλλά και την απλή λογική), αυτό φαντάζει ως η μοναδική λύση.

Η απλη λογικη και η αξιοπρεπεια ειναι ειδος δυσευρετο οπως φαινεται... :rolleyes:

ΜακηςΜ

Όχι πάντα. Τα συναντώ πάρα πολύ συχνά σε πολλούς γνωστούς και αγνώστους μου. Δυστυχώς όμως, ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχουν και πολλοί από "τους άλλους".

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Τζάμπα συζητάμε. Το ακούσαμε κι αυτό οτι οι μη καπνιστές είναι παρτάκιδες επειδή προσέχουνε την υγεία τους.Συγνώμη δεν ήξερα οτι πρέπει

να βγάλω εγώ καρκίνο επειδή εσύ δε σέβεσαι τίποτα!!!